HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Virágzó májusfa - Focimenekült körkép

2009.06.10. 10:48 végh hanta

Amíg mi a Hattrick közvetítéseket bambuljuk meredt szemekkel a monitorokon (ki kupameccset, ki barátságosat), addig Black Lotus kollega úgy érezte kezébe veszi a sorsát, és cikket ír a legnagyobb örömünkre. A nyitómondatban rögtön frappáns gépelési hiba, a rovat valóban csak teszthalott állapotban van.

Rendhagyó módon, két részes összeállítással igyekszünk feltámasztani teszthalott állapotából a Hét magyarja rovatot. A részekre bontást indokolja egyrészről, hogy ezúttal egy hét helyett május hónapról próbálunk egyfajta keresztmetszetet felvázolni, másrészt – szezonvégi hangulatunkban - a rovatban általában bemutatott bajnokságok mellett Európa más tájaira is ellátogatunk, többek között az anti-válogatott néhány prominens tagjának is a körmére nézünk. Az első részben az angol, francia, német, olasz és spanyol ligákban tengődő focimenekülteket méltatjuk. Barokk körmondatok, videókkal.

Ha Európa összes bajnokságát figyelembe vesszük, meghatottan állhatunk a bonvivánjaink által feldíszített májusfa előtt: bajnoki cím, bajnoki döntő, kupagyőzelem, bentmaradás, kiesés, feljutás, góllövőlistát vezető magyar egyaránt adatott. Jóval szerényebb a felhozatal az öt legerősebbnek tartott bajnokságban, ahol a siker kategóriát (néhány nemzetközi kupás helyezés mellett) általában a mellbedobással kivívott bentmaradások jelentették. Több helyen volt megfigyelhető az egész éves produkciónak az utolsó forduló(k)ban kivitelezett gallyra vágása. Az össznépi vesszőfutást markáns nyilatkozatok tették élvezhetőbbé.

Anglia:
Premier League:


A Fulham irányába tengermély tiszteletünket fejezzük ki, részben az európai kupaszereplés kiharcolása, részben pedig Gera Zoli folyamatos szerepeltetése miatt. Szotyi az év közben a kezdő és a kispad között hullámvasutazott, májusban viszont mind a négy mérkőzésen kezdő volt, amelyek közül hármat végig is játszott. Az Aston Villa fejbekólintása videón is megtekinthető.



Az utolsó fordulóban hosszabbította meg élvonalbeli tagságát a Sunderland. A csapat májusi szereplése kapcsán kiemelhető Fülöp Marcinak a Bolton elleni meccs hajrájában bemutatott bravúrja (02:47-nél), az így megmentett pont jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Fekete Macskák a következő évadot is az élvonalban dorombolhatják végig. A további három mérkőzés esetében élnénk a jótékony homály eszközével: legyen elég annyi, hogy kapusunknak összesen nyolc tojásból készítették az ellenfelek csatárai a rántottát.

Szintén az élvonalban maradt a Hull City, pedig a villámcsapásszerű kezdés után egyenes vonalú, egyenletes mozgással közelítette meg a kiesőzónát. A májusi nagy honvédő hadművelethez Halmosi Peti 7 játékperc erejéig járult hozzá.

Championship:

A heti két mérkőzés lezavarására épülő bajnoki szisztéma használhatatlan mivoltát már tapasztalhattuk a bohócliga tavaszi küzdelmei során, az angol másodosztályban mégis ezt az avítt szisztémát erőltetik, megfejelve még a december-januári fordulók sorával. Nagyjából ezzel magyarázható, hogy májusra már csak egyetlen forduló maradt az idényből, amelyen a magyar érdekeltségű csapatok edzői jellemzően nem kívánták játéklehetőség formájában megzavarni a lelkiekben már a nyári pihengélést tervezgető honfitársainkat.

Az utolsó forduló előtt még rájátszást érő helyen tanyázó Cardiff szurkolótáborát egy sheffieldi parasztlengő ébresztette fel az édes álmokból. A hetedik helyre visszacsúszó csapatnál Gyepes Gabi a záró mérkőzésen mellőzésből kifolyólag szüneteltette a világmegváltást. (Sheffield Wednesday – Cardiff City 1-0)

A Queen’s Park Rangers a 11. pozícióban fejezte be a pontvadászatot. Buzsáky Ken idénye egy sajnálatos sérülés miatt már novemberben véget ért. (Preston North End – QPR 2-1)

Győzelemmel és a 13. helyen zárta az évadot a Watford. Priskin Tomi a magyar légió egyedüli képviselőjeként lépett pályára a fordulóban, melyet néhány ígéretes lövéssel próbált emlékezetessé tenni. (Watford-Derby County 3-1)

A megkapaszkodást érő 21. helyen és stílszerűen vereséggel búcsúztatta az évet a Plymouth. Tímár Krisztiánt értékelték, mint embert, ez a tavasz jelentős részében kispadoztatásban, majd májusban átadólistára tételben manifesztálódott. Utóbbi Krisztián szerint az ő akaratából történt, amellyel kapcsolatosan azért élnénk a kételkedés eszközével. Fentiek alapján nem meglepő módon az utolsó forduló hősünknél a zéróspíl jegyében telt. (Plymouth–Barnsley 1-2)

A 23. helyen végző Southampton tükörsimán esett ki a másodosztályból. A csapat edzője tekintettel volt a szurkolók elhasználódott idegrendszerére és nem tett további kárt azokban Lipták Zoli pályára küldésével. (Nottingham Forest-Southampton 3-1)

Franciaország:

Az RC Strasbourghoz lassan úgy hozzánő az év végi elhasalás, mint Tornyi Barnabáshoz a hajtókareklám. Tavaly masszív szopóággal sikerült leküzdeniük magukat a másodosztályba, idén az utolsó körben kaszinózták el az első ligába való visszatérést. Szélesi Zoli az öt májusi erőpróba során csak egyszer került bevetésre, viszont az ilyen helyzetekben kötelező házi feladatot (a sportnapilapnak adott nyilatkozat során a tehetségtelen, rosszindulatú edzőbá’ kliséjének szakszerű alkalmazását - a cikk klikkelés után olvasható - v.h.) kimagasló színvonalon teljesítette. Az albán focistáknak a tréner ellenében példaképként való beállítását egy Sebők Vili szintű retorikai tehetség szemkápráztató kibontakozásaként értékeljük. Könnyes szemmel nyújtjuk át hősünknek a kéthetes beutalót ebbe a fullextrás tengerparti bunkerkomplexumba.



Németország:
Bundesliga I:


Dárdai Pál lassan ugyanúgy hozzátartozik Berlinhez, mint a Checkpoint Charlie. Az eltelt 12 év hagyományaihoz igazodóan idén is folyamatosan küzdötte vissza magát a csapatba az idény folyamán, melynek csúcspontjaként májusban mind az öt mérkőzést végigjátszotta. A Hertha sokáig a bajnoki címért is harcban volt, a hajrában azonban heveny Újpest-szindróma tört ki a csapaton, amely ennek következtében nemcsak az aranyéremről, hanem a dobogóról is lemaradt. A BL-selejtezőt érő érmes helyezés kivívására még az utolsó fordulóban is lett volna lehetőség, ám a már kiesett Karlsruhe négyszer rondított bele a fővárosiak hálójába. A Kölnben aratott győzelmet azért megmutatjuk.

A Borussia Dortmund az európai kupaindulás jogát érő helyezést bukta be az utolsó fordulónak nevezett banánhéjon való elcsúszással. Kár érte, mivel a Mönchengladbach elleni 1-1 előtt a csapat májusban (a később bajnokká avanzsált Wolsburg elleni vereség mellett) három ellenfelét is alaposan helybenhagyta. Hajnal Tominak a Hónap magyarja címre benyújtott pályamunkájában folyamatos játéklehetőséget, a Frankfurt elleni derbi két gólpasszát, valamint a Bielefeld lemészárlása során szerzett gólt találtuk.

Az elvesztett kupadöntő mellett stabil középcsapatként, a kilencedik helyen zárta a bajnokságot a Bayer Leverkursen. Király Gabi, a profizmus élő szobra ezúttal is előre nézett – ilyenkor a szemközti tribünt láthatta, mivel a tevékenységet a kispadon ülve végezte. A cserekapusok részére az utolsó fordulóban általában biztosított játéklehetőség elmaradását a szilveszteri műsorok szerkesztője elkeseredéssel, az arany potyamackóját féltő Polekszics megkönnyebbüléssel vette tudomásul.

Bundesliga II:

A májusban öt mérkőzésből háromszor pályára lépő Lőw Zsolti idén a Mainz csapatával kivitelezte a feljutás projektet. Nem csodálnánk, ha a Bundesliga II csapatai előbb-utóbb felismernék légiósunk talizmán jellegét és egymásra licitálva próbálnák megszerezni. Mi is jobban járnánk, mivel az első ligában Zsoltit számottevően kevesebbszer látjuk, mint a másodban, képességbeli okokból kifolyólag.

Stabil középcsapatként zárt az Augsburg (11.) és a Hansa Rostock (13.) is. Előbbinél Szabics Imi, utóbbinál Lisztes Krisztián kapott négy-négy mérkőzésen lehetőséget, jellemzően részmunkaidőben.  Érdemi tevékenységet a két csapat egymás elleni találkozóján láthattunk, ahol gólpasszal, illetve góllal jelezték egymás iránti tiszteletüket. Torghellinho a májusi meccseket sérülés miatt mulasztotta. Piros lap nélkül lezavart idénye mögött Csernus doktor rendeléseinek titokban történő látogatását gyanítjuk.

A január végén még sereghajtó pozícióban szerénykedő Koblenz Stieber Zoli érkezése után beszállt a felfelé induló liftbe, amely az idény végére a 14. helyig repítette a csapatot. Honfitársunk májusban góllal és gólpasszal is feliratkozott a kanadai táblázatra, e felett érzett örömünket az sem rontja el, hogy a gól vesztes mérkőzésen esett. Zolinak jár a buksi simogatás, az őt márciusban a rovatba ajánló dr. Wilbur Swainnek pedig a link a legutóbbi hőstettről.

Olaszország, Serie B:

A negyedik helyen végezve vívta ki az osztályozót a Brescia, amelyben Vass Ádi és Feczesin Robi is többször felbukkant. Angyalarcú gyilkosunk a záró fordulóban már a 18. percben összeszedte második sárgáját – talán attól tartott, hogy nem lesz elég meleg víz a meccs végén a zuhanyzóban. Robi csereként kétszer került bevetésre, ezalatt nem váltotta meg a világot.

A hatodik hely rájátszást ért a Grosseto csapatának is, amelyben Csizmadia Csaba pályára lépését május folyamán nem érzékelték műholdjaink.

Hetedik helyre hajózott be a Sassuolo, amelyben Filkor Attila csereként kétszer büntetett, 36 perc erejéig.

A 21. helyet elérve szállt alá a C-ligába az Avellino, pedig a wannabe-ukrán Koman Vladimir négy fellépés alatt két gólt is pöttyintett az öt májusi fordulóban. Ezek egyike győzelmet, a másik szépítést ért. Másik hőscincérünk, Vaskó Tomi (három színpadra lépés) hazatérése után nem felejtette el telesírni a médiát, hogy Olaszország ezen tájegységét a továbbiakban térképen sem óhajtja látni, mivel több havi pénzét nem fizette ki a klub. Ezúton szeretnénk megnyugtatni, hogy ilyesmi idehaza még véletlenül sem fordulhat elő vele. Vologya győzelmet érő tizenegyese alant.



Spanyolország:
Primera División:


Az Osasuna gárdája a hónap elején elszenvedett két vereség után az utolsó három kanyarra némi szerkezetátalakítást hajtott végre, amelynek eredményeként (az ellenfelek szempontjából jellemzően tét nélküli találkozókon) hét pontot gyűjtött és sikeresen megkapaszkodott az élvonalban. Az átalakítás során beáldozott Vadócz Krisztián honfitársaihoz képest meglepően csendesen fogadta a sorsdöntő derbiken való mellőzését. Pedig az egyszeri bohócliga fanatic is kisimultabb arccal szállna le a Deákon, ha a zsúfolt szerelvényen bumlizva első kézből tudhatná meg, hogy Camacho tréner mozgáskoordinációja a fénykorát élő Limperger Zsoltit idézi. A Real Madrid elleni, bentmaradást érő győzelemről mutatjuk a videót.



Segunda:

A másodosztályban a Murcia a júniusban megrendezésre kerülő utolsó három forduló előtt a 12. helyen tanyázott. Balogh „The wall” (a mostani idényben stílszerűen: „La pared”) Béci a csapat májusi öt bajnokiját a kispadon/lelátón végrehajtott napozással hasznosította.

Közben a gonosz Dr. Strangelove csapata 0-2-ről 4-2-re fordította maga javára a Hattrickes kupameccset végh hanta gárdája ellen. A helyzetet súlyosbítja László Tóth nevű extraklasszis csatárunk kiállítása is. A gondos szakvezetőség - kímélve a játékosokat - előzetesen úgy döntött, hogy legalább két gólos hátrány esetén lecseréli a hétvégén is játszatni kívántakat. Ez megtörtént. Percek kérdése a kiesés. A cikknek azért örülünk.

10 komment

Címkék: videó hajnal önérzetes szélesi vendégszerző koman stieber

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr581176322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snowblind 2009.06.10. 11:58:13

Éljen, éljen, poszt!
Jól sikerült, gratula!

Phil Laak 2009.06.10. 12:42:22

Végre a jól megszokott labdabiztos szófordulatok és poénok.
Gratulálok!

dr. Wilbur Swain 2009.06.10. 13:29:10

hát igen, Stieber (és én) tud(unk) valamit :D
a video meg nem adja :(

snowblind 2009.06.10. 13:34:14

Azért várjuk ám még az eredményhirdetést!!!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.06.10. 15:12:24

@dr. Wilbur Swain: nálam működik a hivatkozás, most lecsekkoltam két gépről is. Megtévesztő lehet, hogy az elején egy kutyamenhely-reklám van és utána jön a bejátszás. Ezért elnézést, de nem nagyon találok videókat a bundás 2-ről, így örültem, hogy legalább itt megvolt.
Köszönöm a gratulációkat, de az érdem részben végh hantáé, aki feltöltögette a videókat, meg a Szélesi-interjút is. Ezúton köszönöm neki és jelzem, hogy füstjelek segítségével már felvettem a kapcsolatot egy polinéz varázslóval, aki még a mai napon megátkozza Dr. Strangelove-ot, továbbá elintézi a kupameccs újrajátszását is.

füligjimmy77 2009.06.10. 16:47:30

Lothar Matthaus most épp a Fehérváron váltja meg a világot. Húú, nem győzőm kivárni, míg kirúgják, olyan klassz nyilatkozatok lesznek, hogy ihaj. Hosszú lesz ez a hat hónap. Következő lépcsőfok számára Macedónia lehet.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.06.10. 18:23:53

@Black Lotus: füstlejeket én fogtam, asztma kijött tőle, meccs továbbra is elbukva :)

mizrolist 2009.06.12. 00:14:33

OFF

Hattrick? :D Még mindig ugyanolyan unalmas és fantáziátlan, mint amilyen 3 éve volt, amikor végleg abbahagytam?

/OFF

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.06.16. 16:38:17

@füligjimmy77: pezsgot mar megvetted ugye? :D
am Matyiboy tenyleg tud szepeket nyilatkozni, ha igazan humorosra vennem a dolgokat, akkor fole raknam tanacsadonak Bajusztorpot, Domet, meg Bozsikpetyat. Bozsikpetya helyettesitheto don Faszrajzzal is, a lenyeg hogy harman osszak neki az eszt, mint anno Bajusztorpnek. Akkor hamarabb jon a funolas :D
süti beállítások módosítása