HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mese a 80 perc langymelegről

2009.09.11. 08:00 Black Lotus

A Seduxen hatásmechanizmusát kimerítő mérkőzésen folytatta egyenes vonalú, egyenletes(en lefelé tartó) mozgását a csoport negyedik helye irányába címeres hadunk. A szurkolók túlordították I. Kappanhangú Léderer Ákost, 10-15 percenként egy-egy küldöttségünk tisztelgő látogatást tett a luzitán tizenhatosnál, a Koeman-szülőket a szívszélhűdés kerülgette a kétcsatáros játékrend láttán, végül mégis újfent a fehér zászló búsongott az Istvánmezei úti nirvána tetején. Koeman már jelezte, hogy Portugáliában szerinte bármi megtörténhet, amelyből Lothar „Be positive!” – attitűdjének újbóli felbukkanására asszociálhatunk. 

Kandúrkáinkkal kapcsolatosan megszoktuk, hogy az utolsó tíz percet a gyomorfekély szinonímájaként alkalmazzák, a jelek szerint azonban mostanában az első tíz minutum sem tartozik már a zökkenőmentes kategóriába. A mérkőzés hátralévő részében a „küzdő” felek leginkább jóllakott óvodások benyomását keltették, a portugálok szívük szerint még a presszókávét is lehozatták volna a páholyból, ám a pincérek együttműködésének hiányában ez a projekt kudarcba fulladt. Magyar részről jómagam a kétcsatáros játékrendszer amúgy meddőnek bizonyuló kipróbálását tudnám pozitívumként felhozni – jócskán lemaradva ezzel Kisteleki tótumfaktumtól, aki szerinta fiúk kiszolgálták a közönséget és ez a legfontosabb”, továbbá „úgy érzem, még nincs lefutva a továbbjutás kérdése”. Tengermély tiszteletem kinyilvánítása mellett célszerünek tartom, hogy amikor az amúgy jelentős pökhendikeppel induló vendégek trénere a sajtótájékoztatón tolja az ország pofájába a „Meglepett a magyar válogatott játéka, mert egygólos hátrányban is olykor tizenegy emberrel védekezett. Úgy tűnt, mintha megelégednének az egy nullás vereséggel.” tirádát, akkor a továbbjutással kapcsolatos vágyálmairól azért gondolkodjunk el.
 
Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés
 
Babos Gábor: 4 A „jó kapus nem kap gólt három méterről” ptolemaioszi alaptételt egy, a ritmikus sportgimnasztika iránt elkötelezettséget mutató sportbarátoknak orgazmus-közeli élményt nyújtó bakugrással ignorálta. A mérkőzés egyéb szakaszaiban nem lógott ki a csapatból, Ronaldo két löketét üzembiztosan hárította.
 
Bodnár László: 5 Klasszisokkal jobban mozgott, mint pár napja Szélesi. Második félidei szabadrúgása erősen karcos volt. (v.h. szerint: taktika, vagy sem, az első félidőben nem volt szélsőjátékunk. Mivel a középpályán jellemzően védekező játékosok kaptak szerepet, Bodnárra és Halmosira várt a vonalak bejátszása. Nem tették meg.)
 
Juhász Roland: 6 Összefogta a védelmet, nem érződött rajta a sérülés. Ha nem lenne halk szavú, a csapat vezéregyénisége lehetne.
 
Gyepes Gábor: 5 Az első Ronaldo-lövés előtti tötyörgést leszámítva kellemes meglepetést okozott. A végén még elhomályosítja Vanczák Vilit? (v.h.: egyszer ugyan megkísértette az öngól, de Babos magabiztosan húzta le az égbe küldött gyertyáját. A második félidőben pedig ígéretes helyzetből, tarkóval fejelt végül veszélytelent.)
 
Halmosi Péter: 5 A szélrózsa minden irányába rúgdosta a labdákat, viszont vannak érdemei abban, hogy Ronaldorol a vártnál kevesebbet hallottunk. Az osztályzatnál figyelembe vételre került, hogy nem ez az igazi posztja. (v.h. számára Halmosi a meccs egyik hőse. Idegen poszton oldotta meg Ronaldo anullálását. Ellenben az kérdés, hogy mikor a megszerzett labdát meg kellett volna játszania, miért a labdaszedőket választotta.)
 
Tóth Balázs: 5 Kicsit félve tekintettünk színre lépésére, de nem lógott ki a csapatból. A támadásokat viszont ő sem tudta segíteni.
 
Dárdai Pál: 5 Ellátta a feladatát, nem okozott csalódást. Az előre játékban egy fokkal lehetett volna aktívabb.
 
Vadócz Krisztián: 4 Védekező középpályásnál nem indokolt pezsgőt bontani akkor, ha a mérkőzés egyetlen gólja előtt áttrappolnak rajta. Nem sokat tudott hozzátenni a csapatjátékhoz. (v.h.: egyet kell értsen Lotus véleményével, de nem felejti, hogy a három védekező középpályás közül, épp Vadóczot hagyták fenn a pályán mindkét mérkőzésen. Vagy mi nem látunik valamit, vagy Koeman.)
 
Huszti Szabolcs: 4 A svéd meccstől eltérően nem kényszerült megalázó szerepkörbe, de így is szüneteltette a világmegváltást. (v.h. szerint jogos a négyes, ami megegyezik a saját játékoshoz passzolt labdáinak számával.)
 
Dzsudzsák Balázs: 5 Mindkét oldalon aktivizálódott, azon sem lepődnék meg, ha kiderülne, hogy a meccs előtt a csapattársakat is neki kellett legyúrnia. Az első félidei szőnyegbombázás után a folytatásban (eredeti helyére visszakerülve) kevésbé bizonyult fékezhetetlennek.
 
Torghelle Sándor: 4 Magányosan őrlődött luzitánék kitüntető figyelmétől övezve. Látványos ollózósán kívül nem sűrűn rongyolta Eduardo idegrendszerét. (v.h.: bátortalan volt Sanyika, igaz, öt ember között kellett volna valamit tennie. Neki ez a Bohócligában is nehezére esne, nemhogy Pepével a nyakán.)
 
Priskin Tamás: 4 Bevetésétől sokat reméltünk, de az elvárásoknak nem tudott megfelelni. Nem igazán találta a helyét.
 
Hajnal Tamás: 4 Viszonylag rövidre nyúlt száműzetésének befejezését 30 percnyi focicsalással ünnepelte.
 
Buzsáky Ákos: 0 Nem az a típus, aki az utolsó tíz percben megváltja a világot.
 
Erwin Koeman: 4 Kipróbálta a komoly csapat ellen csatárral kezdeni taktikát, majd a második félidőben tőle már-már elképzelhetetlenül merész módon a kétcsatáros játékrendet. A másik serpenyőben a félidei csere elmaradása, a Hajnalhoz való elvtelen ragaszkodás és Buzsáky újabb tíz perces bazári majomként való mutogatása szerepel. (v.h.: Namost fater akkor mit is játszottunk? 4-3-2-1? A cserék után meg 4-2-2-2. És a végén 4-1-3-2? Igazából lényegtelen. Az első félidőben nem volt széljátékunk, és a durván megszállt középpályán sem találtunk megjátszható embert. A másodikban pedig annyira szétesett az egész, hogy a random helyen felbukkanó spílerek ad-hoc módon még labdát is kaphattak. Ebből következik, hogy Koeman vagy egy zseni, aki hollandus hagyományként ismét megreformálja a világfutballt, vagy egy pöcs. Mindenki döntse el maga.)

Lotus véleményéhez végh hanta annyit tud még hozzáfűzni, hogy a meleg, alkoholmentes Borsodi Póló márkanevű sör maga a kénköves pokol.

112 komment

Címkék: videó portugál válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr441373759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikipeti 2009.09.11. 10:15:42

Nézhetetlenül gyenge meccs volt. Borzalom.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 10:16:44

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": még akár igazat is adnék neked, de az előzetes "észosztás" kapcsán a játékosok, szakvezetők tán még maguk is elhitték (?), hogy komoly eséllyel indulunk a svéd, vagy a portugál csapat ellen...

magam is azt gondolom, hogy ez a csapat most van helyén a csoportban. az elmúlt évek után már az is "siker" (de szar ezt szurkolóként leírni), hogy az albán-málta duó "oda-vissza" megvolt.

a magam részéről csak azt szeretném megkérdezni az érintettektől, hogy egy Hajnal, egy Gera, egy Huszti miért tud hétről úgy focizni a klubcsapatában ahogy, és miért úgy a válogatottban, ahogy?

Artie 2009.09.11. 10:21:49

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": már bocs, de ti csak ne minősítsetek senkit agymosottnak. Én már előtte is azt mondtam, hogy örüljünk annak, ami nem sikerült Portugáliának meg Svédországban sem (azóta már Dániának sem): 12 pontot szereztünk az utolsó két helyezett ellen. Aztán lássunk reálisan, a csoport negyedik helye ezzel megvan, annál jobb meg nem lesz.

Aki utólag kurva okos, az mondjuk tényleg menjen a jó édesbe.

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 10:23:28

@Karlitosz: látom, megtanultad a leckét (sportgeza.hu/sport/marodiaklistaja/2009/09/10/a_magyar_vb-esely_logisztikai_atveres_volt/)
mellesleg én nem azért mentem ki a svéd meccsre, mert esély volt a vb-re, hanem azért, hogy biztassam a magyarokat
szóval csak a "divatokat" lehetett átkúrni, akik csak akkor szurkolnak, ha közel a mézesmadzag

pazola 2009.09.11. 10:26:16

Azert jegyezzuk meg, hogy nyomokban fociztak, es ez is tobb, mint amihez egy magyar szurkolo hozza van szokva.

En az elejerol lemaradtam, viszont nem teljesen tudtam kovetni az esemenyeket, mert anno ugy tanultam, hogy ha az ellenfel vezet, akkor nekunk kell tamadni, hogy aztan majd mi vezessunk. Persze lehet, hogy azota megvaltozott a magyarfutballstrategia, mert van valami szamomra ismeretlen taktikai elem, ami miatt csak az utolso 15 percben kezdunk el futni.

Valaki felvilagosithatna rola, hogy ez igy most hogy.

tubicacézár 2009.09.11. 10:26:32

Azért összeszedettnek látni ezt a csapatot? Hmm. Összeszedte őket EK innen-onnan. De, hogy nem játszottak semmit, az biztos.
Ha - a svédek elleni kinti meccs 2. félidejének kivételével - visszaemlékszünk az összes selejtezőre, mindegyik ritka rossz meccs volt. Erőlködő, csúszó-mászó, görcsös és még lehetne sorolni a jelzőket. Ehhez - a rossz meccshez - persze kellenek az ellenfelek is, de nekem egyre inkább az a meggyőződésem, hogy velünk nem lehet jó meccset játszani. Annyira ritmustalan, annyira esetleges, annyira "minimalista" a játékunk, hogy a másik csapat nem tud vele mit kezdeni. A velünk kb. egy súlycsoportban lévők ellen, ha van egy kis szerencsénk is, mi találunk gólt és esetleg nyerünk, a nálunk jobbak meg valahogy begyötörnek egyet és nyernek, de játék nincs. Nem tudom, hogyan lehetne ezen változtatni, de tartok tőle, hogy ez a keret a jövőben sem fog tudni mást. Meríteni tényleg nem nagyon van honnan, az itthon játszó fiatalok vagy arra bazíroznak, hogy elmehessenek egy közepes európai bajnokságba biztos egzisztenciát építeni, vagy - ami még rosszabb - jó nekin az itthoni langyos víz, akik meg már most kint játszanak, kevesen vannak ahhoz, hogy teljesen új csapatot alkothassanak. Pedig már ők is 20-on túl vannak, sokat nem lenne érdemes várni velük.

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 10:26:47

értékelés:
Babos jó kapus, csak kijönni nem tud, ebből meg is kaptuk a szokásos gólunkat 5
Bodnár kőkemény volt, rendre jobbszélsőt játszott a második félidőben, egyik legjobb 7
Juhász európai színvonalú középhátvéd 7
Gyepes a nagy meglepetés: nem volt rossz, egyszer fosott be Cétől, meg egy gyertyát rúgott 6
Halmosi ellátta a feladatát 6
Tóth B. több jó megoldása volt, jó labdaszerző, de sajnos passzolni egyáltalán nem tud 5
Dárdai jól küzdött az öreg, hozta a megszokott darálást 5
Vadócz súlytalan védekező középpályásnak, a gólnál befosott óvodásfejjel könyörgött a bírónak + 10es mez indokolatlan viselése 4
Huszti túlértékelt, nagyon messze van hannoveri formájától 5
Dzsudzsák megint ő akarta a legjobban a győzelmet, de ez még gátolja a pontos beadásokban 6
Torghelle a szokásos magányos őrlődés 5

cserék: Hajnal kicsit mocorgott 5, Priskin katasztrófa 1, Buzsáky az a szöglete, meg a szabadrúgása... 0

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.11. 10:31:02

@Karlitosz: Nem jött be, kedves zsidózó barátom, mert Kistelekit nekifutásból tudnám pofánbaszni, mert neki az MLSZ egy saját Kft. amiől gyönyörűen eteti magát, családját, haveri kutyáit.
@Artie:
Tisztázzunk vm.-t. Sehol nem állítottam, hogy reális esély volt kijutni. mindenki tudta, aki kicsit is jártas a foci világában, hogy pont ott vagyunk a csoportban, ahol kell lennünk.

Agymosott az is, aki elhitte, hogy továbbjutunk, de undorítóbb az, aki most utólagosan , megint olyan kurva okos.

Magyar vállogatott és magyar foci rugdalása, már annyira unalmas, hogy jobban idegesít, mint a focink szinvonala.

Kicknick 2009.09.11. 10:31:28

Szerintem pöcs.

Első félidei csapatban : két balszélső, egy csatár, irányító sehol.
Második félidei csapatban (cserék után): két irányító akik egymást zavarják, két csatár amin még a portugálok is meglepődtek. :)
Átlag egy irányítóval játszottunk - mondja a statisztikus. Fasza.

Kívülről csak az látszott, hogy a középpálya kurvára nem tudta mit kezdjen a zsugával, Sanyiról nem is beszélve.

neeskens 2009.09.11. 10:31:56

@Artie: @dr. Wilbur Swain: Pontosan. Én az összes hazain kinn voltam.

És úgy gondoltam, hogy most kiderül hol tart a válogatott. Bizakodtam, hogy a svédeket megverhetjük.

Nem léptünk semmit előre Koamannal. Persze nézhetjük azt is, hogy Albánia, Málta megvolt a 4 siker. Ami jó, de nem előrelépés. Albánia, sőt még Málta is megszorongatta helyenként a nagyokat.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 10:32:43

@dr. Wilbur Swain: "Huszti túlértékelt, nagyon messze van hannoveri formájától "

hát még a JELENLEGI klubjában mutatott formájától :)))

Pecséttörő 2009.09.11. 10:33:52

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Én igazad adok neked, bár az a vicces, hogy a "másik oldal" is ugyanazt állítja. Nekünk ez a maximum, és ha megnézzük a kupacsapataink szereplését, akkor egész rózsás a helyzet. Van aki ezt elfogadja, van, aki nyafog. Én is utálom már a Hegyi Iván féle okoskodást. Nem lehet 11 emberen leverni a magyar foci sikertelenségét. Az már sokkal előbb kezdődik. Pld. az utánpótlásnál, ahol néhány akadémiát kivéve nagy múltú utánpótlásnevelő csapatok (ld BVSC) haldoklanak, és az a gyerek fut be bármilyen karriert, akinek a szülei gyakorlatilag mindent erre áldoznak. El lehet képzelni a szelekciót, hány tehetséges kölyök a közelébe sem jut az egyesületeknek, másfelől Torghelle-képességű gyerekek nevelődnek ki a szülők áldozatából. Sajnos az agyonsztárolt akadémiák sem váltják be a reményeket, nem jelentkezett eddig még egyetlen klasszis-képességű fiatal sem. Pedig lenne lehetőség, micsoda tehetséges kölykök fociznak a játszótereken! Egy premier ligue-t lehetne megtölteni velük! De a rendszer Torghelléet nevel ki. Ez van.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.11. 10:34:15

Hmmm...
Látom a focihoz is mindenki ért! :-)

Véleményem szerint, ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor ennek így kellett lennie.
Ha csak azt veszem figyelembe, hogy a svédek és a portugálok focistái milyen színvonalú klubcsapatokban játszanak (és nagy részük nem a kispadon üldögél).
A technikai és a mentális különbség érősen érezhető, viszont most már nem döglenek meg a mieink a 70. percben a pályán. Hellyel-közzel mindenki bírja a 90 percet. Tíz éve nem emlékszem ilyenre.
A csodát várja mindenki, csodák azonban nincsenek, azért meg kell dolgozni, ha majd a magyar futballisták is eljutnak a top csapatok szintjére, akkor számon kérhetjük, hogy na ez most mi volt?
Az is elképzelhető hogy nem a kapitány a hibás? Inkább ennyi telik a srácoktól? Lehet.
Persze ez nem baj, szeretni kell őket,mégis csak a mi csapatunk. Még akkor is, ha bizonyos posztokon gyengébbek a jelenlegi világszínvonalnál. Hiába, na az asszony sem a világ felkapott top modelljeinek egyike, mégis szeretem. (Hülye vagyok-e?)
Persze savazni is lehet. Az is egy megoldás.
A másik fele a dolognak meg az, hogy míg itthon nem kezelik erősen üzleti alapon a klubcsapatokat (mint bárhol a világon, ahol erős a bajnokság), addig várhatunk, hogy a közepes bajnokságunk kitermelje a világklasszisokat. A tehetséges srácok nagy része ott hagyja a focit legkésőbb 18-20 évesen, mert ha mellé még értelmes is, akkor más területeken jobban érvényesül, plusz nem a legmotiválóbb dolog a magyar bajnokságban játszani. Talán elviszi valamilyen közepes külföldi csapat, ahol az addig berögzült közepes teljesítési normát vagy levetkőzi, vagy nem.
Egyenlőre ennyi!
Ja és szeressük a csapatot, mégis ami kutyánk kölyke!

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 10:36:44

@Seduxen: ahhoz éppenséggel nagyon is közel van, mert elvétve játszik a Zenitben
arra utaltam (ha már nem esett le, akkor elmagyarázom), hogy a bundesben még jól nyomta, a válogatott motorja volt, de amióta a pénzkeresést magasabbra helyezte, mint a pályafutása kiteljesítését, azóta egy kalap fos
értöd?

Karcolt lendület 2009.09.11. 10:40:30

@Seduxen:
Nem tud, mind a hárman formán kívül játszanak a klubcsapatukban is.

A posztban is látott kibaszott nyöszörgésből pedig ezért is van tele a tököm: nem a taktikával, hanem a támadó játékosaink formájával (és azzal, hogy nincs kivel helyettesíteni őket) volt baj.

Az természetes, hogy a játékosok hergelik magukat és úgy mennek ki, hogy győzni: de miután mindkét csapat játékosai ezt nyomják a sajtóban, a valamelyiknek nem lesz igaza a végén. Most azért nem a játékosok a felelősek, hogy a népsport, az index és a többi bulvárújság a meccs előtt mindenféle realitásérzék nélkül 4 pontban reménykedett a két meccs előtt. Most meg Koemant szídják, mert miatta nem lett meg a négy pont. Hát a nagy büdös lófaszt, azért nem lett meg, mert alapból gyengébbek vagyunk, de a sérülések és a formaingadozások még ehhez hozzátettek.

Azokat pedig nem tudom komolyan venni, akik szerint pedig az 5-0 kikapás szép játékkal jobb lett volna: azok bazmeg nem láttak még focimeccset. Az 5-0-ra kikapó csapat soha, de soha nem szokott szépen játszani és ugyanezek az emberek most azon sopánkodnának, hogy legalább védekeztünk volna rendesen.
De a hozzászóló szurkolók nagyrésze is olyan, mintha nem nézne úgy általában focimeccset és nem látta volna még ezt a portugál válogatottat világversenyen játszani: hadd emlékeztessek mindenkit, hogy nagyjából ez a csapat (amúgy technikailag briliáns képességű játékosokkal) játszott már többször unalmas, bűnrossz meccset. Mert olyan a stílusuk, kontrázni szeretnek meg passzolgatni, ha nincs területük, akkor nem villognak. (A portugál nyilatkozatok pedig, hogy "minek erőlködtünk volna", pedig a saját - a játék képe alapján vaszge szintén elégedetlen szurkolóiknak szóltak, kurvára nem nekünk.)

Joc 2009.09.11. 10:41:07

A focit gólra játszák, tudomásul kellene már venni. Ja és "JÁTSZÁK"!!!!
Sajnos nálunk ez nyüglődésnek tűnik, nem pedig játéknak.
Amúgy az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 10:41:51

@dr. Wilbur Swain: btw akkor MINEK válogatják be? bazz, a cseréjekor néztem, hogy kb meg sem izzadt! jó, nem mindenki egy zidane, de nem nagyon hajtotta ki magát.

"amióta a pénzkeresést magasabbra helyezte, mint a pályafutása kiteljesítését"

ő is csak a piacról él...

belekotty 2009.09.11. 10:42:26

Én a 6-0 óta nem nézek magyar focit. Úgy látom még mindig nem vesztettem semmmit.

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 10:46:06

@Seduxen: jó kérdés, innen már Koeman dolga
Hajnalt pl. minek? A klubjában jól játszik, ergo be kell hívni, de a válogatottban meg nulla. Feloldhatatlan probléma. :(
"ő is csak a piacról él..." gondolom Hannoverben sem pusziért focizott; olyan csapatba kellett volna igazolnia, ahol szakmailag előreléphet + játéklehetőség + jó fizetés
ez a kombó szerintem nem keletre van

nemezisazis 2009.09.11. 10:46:45

nem értek senkit.

tényleg volt olyan aki érdeklődéssel és reményekkel telve várta ezt a két elve elvesztett meccset?

nem volt alapja. torgelle bólya sanyi úgy játszik mint ahogy királysanyi nyomná a tigrisből és ő az egyszem csatár..

neeskens 2009.09.11. 10:48:38

Ja, igen. Meg sem próbáltuk legalább kicsit megjáratni a labdát a középpályán, vagy legalább hátul.

Tuszkoltuk előre a Sanyi felé, hátha lesz valami. Már bocsánat, de ennek nem tudok örülni.
A harcoljatok, harcoljatok rigmust a focizzatok, focizzatokra kéne cserélni.

Pecséttörő 2009.09.11. 10:49:05

@belekotty:
Pedig az egy jó csapat volt, mást ne mondjak, volt egy JÓ kapus (Disztl) és volt benne két klasszis, Kipu meg Détári. AZ utolsók-.

Viktus 2009.09.11. 10:49:19

Ilyen szar meccset régen láttam a Koeman úrat felkérhették volna a távozásra ... hazai meccsen portugál előnynél a csapata nem mozdult el a meccs 90%-ban a saját térfelünkről. Vicc.

Még az is jobb lett volna, ha legalább támadunk, és legfeljebb bekapunk még pár gólt legalább látványos meccs lett volna.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 10:50:03

@dr. Wilbur Swain: gondolom hisztiszabinál ez úgy néz ki, hogy jó fizetés + játéklehetőség + előrelépés. De ha az első meg van a többi nem olyan fontos... :))

Ez is tény, hogy Tomink sem alkot mostanában maradandót a válogatottban...

tubicacézár 2009.09.11. 10:52:01

@dr. Wilbur Swain:
Hát, azért az a Zenit tavalyelőtt nem volt rossz csapat, még valami kupát is nyert, ha jól emlékszem. Aztán ott van a Sahtar, de rajtuk kívül jónéhány román, bulgár meg persze görög csapat. Tartok tőle, hogy a mi Szabolcsunknak - anélkül, hogy bántani akarnám - kb. ez a csúcs és ezt valszeg ő is tudja.

orient 2009.09.11. 10:53:01

@Karlitosz: igen szép lenne ha az MLSZ döntené el ki mikor játszik selejtezőt milyen sorrendben...stb.

Ezt keményen sorsoljaák tehát véletlenül alakúlt így a sorrend.

A többiről lehet beszélni.

Szerintem jól játszottak a fiúk. Itt a helyünk. Azért kaptunk óriási zakókat évekkel ezelőtt gyengébb csapatoktól. Ez az edző kihozza amit kilehet a csapatból. Kapusposzt gyenge. Mind a 2 felyes gól elkerülhető lett volna ha a kapus jól jön ki. Csak az Ibrahimovic gólról nem tehetett, egyedűl volt.

Portugáliát megverni nem elvárás hanem meglepetés lenne. Sajnos nem történt meg de ezért nem hibáztathatjuk őket. Ha nyerünk ellenük szerintem európa összes újsájának mi lettünk volna a cimlapján hogy a kis magyar válogatott megverte és kiejtette C.Ronaldoékat...stb. Így kell nézni. Miért vannak irreális elvárásaink? A kötelezőket hoztuk és a gyengébb csapatokat mindenhol vertük (ez még a nagyoknak sem mindíg sikerűlt).

Egy gyengébb csoportban sokkal jobb esélyünk lett volna sajnos. Itt van 3 keményebb mint mi. Drukkoljunk és reménykedjünk hogy jobb lesz.

2009.09.11. 10:58:08

Továbbra is az a véleményem, fiatal csapatunkat megviselte a Madonna-koncert körüli herce-hurca...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:01:39

@orient: "igen szép lenne ha az MLSZ döntené el ki mikor játszik selejtezőt milyen sorrendben...stb.

Ezt keményen sorsoljaák tehát véletlenül alakúlt így a sorrend."

Tudtommal NEM. Csak a csoportbeosztást sorsolják. Azt, hogy a meccseket MILYEN SORRENDBEN vívják, az adott szövetségek egyeztetik. Ha nem tudnak dönteni, akkor szól bele a nemzetközi szövetség.

de javítsatok ki, ha rosszul tudom!

drani 2009.09.11. 11:02:52

Koemannak is vannak hibái (nem tud alkalmazkodni a játék változásaihoz, nem tud cserélni), de ebből a keretből nagyjából ezt lehet összehozni. 4-ek vagyunk, teljesen reális.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.11. 11:04:25

Bazmeg, csak a Koemann a hibás?

Ilyet?

Végül is kell a bűnbak!

Imádom az embereket!

Azt javaslom verbuváljunk szurkolói nemzeti csapatot saját magunkból!
Kiválasztjuk a kapitányt, a játékosokat, aztán játszunk egyet San Marinoval, jól elvernek minket, és akkor végre felocsúdunk, hogy hoppá!

Feljebb említettem, hogy a portugál és a svéd csapatot alkotó játékosok igenis erősebbek tudásban a mieinknél. ettől én még szurkoltam nekik és nem voltam csalódott egyik mecs után sem. Mégpedig azért, mert a svédek ellen rutintalansággal vesztettünk, nagy akarásnak sírás lett a vége. Nem baj, bízom benne, hogy tanultak belőle a játékosok és igyekeznek, hogy ilyen hibák ne legyenek legközelebb.
A portugálok meg egyszerűen akkor is erősebbek, ha szarul játszanak. Csak pár név: Deco, Pepe, Ronaldo, Nani, Simao, stb...
Megkérdezem, hol is jegyzik őket?
ja, hogy a világ legjobb 200 játékosába mindegyik belefér? Aha. Ennyi.
Ettől én még nagyon örültem, hogy nem egy sok nullás végeredmény lett és játszhattak a mieink ilyen szintű csapatok ellen.
Innen csak ismételni tudnám magam, lásd feljebb.

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 11:07:04

@Seduxen: jól tudod, a szövetségek megegyezésén múlik a csoportmeccsek sorrendje

nyubocs 2009.09.11. 11:09:37

@Karcolt lendület:

Nem a szép játékot hiányoltam (jó, mondjuk az se lett volna baj) hanem hogy 0:1 után már illendőbb lett volna a gólszerzéssel próbálkozni, mint ezzel a semmilyense játékkal. Mert akkor legalább azt mondom, hogy megpróbálták. De így?

Persze lehet, hogy túlságosan leegyszerűsítem a dolgokat.

EMU 2009.09.11. 11:10:38

...folytatta egyenes vonalú, egyenletes(en lefelé tartó) mozgását a... Pontosítsunk. Ez a "focicsapat" semmiféle lefelé tartó mozgást nem folytatott, hiszen az azt feltételezné, hogy járt már magasabban is. Na már most az a kurva román meccset szinte mindenki hajlamos elfelejteni, de nem létezik, hogy csak én láttam azt akkor, hogy ezek a sportágat oly messziről ugatják, hogy itt 4 meccsből nulla pontra van kilátás? Hogy az eddigi meccsek pocsék, de szerencsés játéka okán csak egy idióta hitte azt, hogy ezek majd futballmeccsen verik Potugáliát és Svédországot? Honnan tartottak ezek lefelé, amikor a napnál világosabb, hogy ezek ügyetlenek és csapatként is szarok, bármennyire is behúzták az albánok meg máltaiak elleni meccseket? Akkor jók voltak, és most lefelé mozognak? Hát ez egy nettó marhaság, akkor is pocsékul futballoztak...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:10:53

@dr. Wilbur Swain: köszi! valami olyan még rémlik is, hogy az első meccs kapcsán ment is a hiszti, hogy kivel kezdjünk, sokan a portugálokat akarták, mondván, hogy akkor még a legtöbb a strandról jönne ide (mint anno egyszer az olaszok egy vb-selejtezőre), és talán könnyebben megfoghatóak lettek volna...

drani 2009.09.11. 11:11:38

@orient: szia! távol álljon tőlem a kioktatás, de:
felyes gól helyett fejes gól (--> fej)
egyedűl helyett egyedül
mindíg helyett mindig

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.11. 11:14:42

Mondjuk egy dolog tényleg okot adhat az MLSZ pénzéhességére. Mondom ezt úgy, hogy nem tudom, hogy a sokkal erősebb (nemzetközi viszonylatokban) portugál, svéd és dán szövetség akarata mennyire képes elnyomni a magyarét.

Mégpedig az, hogy a legerősebb ellenfelek kerültek a végére! személy szerint szeretem, ha a nehéz és nagy melóval kezdek, mivel jobb előbb túl lenni rajta, mint a végén szenvedni vele.A tapasztalat az, ha a könnyűvel kezdek, akkor dupla eséllyel hibázok a nehézzel a végén.

orient 2009.09.11. 11:15:40

@Seduxen: sorry. én tudtam rosszúl akkor.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 11:16:45

derűs, repülőgépes jó reggelt mindenkinek!
a mai napot a bin Laden Airways (Straight to your Office) szponzorálja!

De viccen kívül, a két mérkőzésről:
1. A svédek ellen csatár nélkül, Hisztiszabival a 170 centis ékkel, ívelgetés fel a semmibe. Vicc.
Főleg úgy, hogy nem volt titok, a svéd védelmet a földön lehet megverni, mivel relatíve lassabbak. Vagy ha már ívelgetünk, akkor legyen egy igazi tank csatárunk elöl, aki az éknek fejelgeti le a labdákat.

2. Közös a két mérkőzésben, hogy a védelmünk kompletten a 10. perc magasságában ébredt fel, csak akkor már 0-1 volt.

3. A portugálok ellen amit előadtunk támadás címen, egyenértékű volt a bohózattal. Így nem hogy meccset nyerni nem lehet, de tisztességgel lejönni a pályáról sem.

4. A portugálokat simán le lehetett volna ütközgetni; kellett is volna. technikailag nem vagyunk hozzájuk elég jók, erővel kellett volna felvenni a versenyt. érdekes, az északiak ellen nem is ment nekik.

5. hazai pályán azért ennyire defenzíven fellépni necces. jó-jó, az ellenfelek erősebbek, na és?
azzal semmit nem érünk, hogy végig védekezve, "tisztes helytállás" jeligére csak 1-0-ra vagy 2-1-re kapunk ki. Ugyanúgy 0 pontot ér, mint az, ha végigtámadva a meccset kikapunk mondjuk 6-2-re. A különbség azonban ég és föld.

En bloc a sorozatról eddig:

Apró lépés előre, hogy a kötelező meccseket azért csak hoztuk, és - bár helyenként erősen alibifocival, de - végigbírták a meccseket, nem fújtattak a 70. perc magasságában a srácok, hogy spori! spori! Viszont előrelépni így még nem lehet, ahhoz még kell jópár év.

Az akadémiák ha olyan játékosokat nevelnek most ki, mint Air Shanyi, az már bíztató. Csak nem 50-60 végzős kell, hanem 500-600, és akkor majd lesz 1-2, aki tényleges klasszissá érik. Igaz, az Akadémia titulust most szinte mindenki megkapta, pedig az valahol ott KEZDŐDNE, mint mondjuk ami Felcsúton vagy Agárdon van. Drága mulatság? Igen. Megtérül? Ha okosak, akkor nagyon is.

Amúgy is, Air Shanyit meg kell védenem. Ő tette a dolgát, még talán jobban is picit, mint képességei alapján várhattuk. Viszont 1 csatár nem csinál nyarat. Ha a többiek b@sznak felmenni támadni, akkor 4 védő simán bedarálja.

orient 2009.09.11. 11:17:39

@drani: ok, bocs. még több hibát is vétettem ha végigolvasom. lehet irkálni még a helyesírási hibáimat bár szívesebben venném a mondanivalóhoz való hozzászolást.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 11:17:54

@Seduxen: a dánok a strandról már nyertek eb-t :D
1992-ben, a nyaralásukról rángatták őket be, mert ugye a jugók indulási jogát visszavették. Hamár ott voltak, tréfából meg is nyerték :D

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.11. 11:17:59

nézzük a jó oldalát, a védekezésünk szinte ötös, a középpálya jelenleg impotens, de még is a legnagyobb nevekkel megspékelt hadrész (szmájli) aztán meg csatársor, sanyit lehet szeretni, de lesz majd nekünk legkésőbb az eb selejtezőkre rudolf, szalai, németh stb.stb.

amúgy meg ma fradiemtéká................

caralho voador 2009.09.11. 11:20:40

Nem akarok kötekedni, de abból látszik, mennyire követik egyesek a (magyar) futballt, hogy megy itt a csodálkozás Gyepes jó játékán. Volt az a szerencsétlen 3-4 meccse pár éve, amiről nyilván az is hallott, aki amúgy életében nem látott magyar meccset. Én akkor is ugyanazt mondtam, amit most: a posztján Magyarországon messze a legjobb (mára Juhász után). Szerdán is volt legalább négy olyan közbelépése, ami sakk-matt ziccert akadályozott meg. Azt meg külön öröm volt nézni, amikor lefutotta Cét. Egyet hiányoltam tőle: zseniálisan tud megindulni mélységből a labdával.
Amúgy meg, mondhat akárki akármit, én szeretem ezt a csapatot. Vannak játékosok, akikből kiábrándultam (Hajnal, stb.), de a többségre nem lehet panasz. Ha ebbe a csapatba beépül Kádár, Németh, Gulácsi, Szalai, Varga József, jobbak leszünk. Nem mondom, hogy kijutunk akárhova, de egy-egy nagycsapatot itthon elkaphatunk.
A szerdai első félidővel nem volt baj, a második félidő visszafogottsága engem is megdöbbentett, pedig óriási volt a hangulat a stadionban.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.11. 11:25:51

@caralho voador: részben igazat kell adjak neked Gyepit illetően.

Ettől függetlenül én hosszú ideje azt érzem nála, hogy a borzalmas sérülései óta "fél". Félti magát, nem úgy mozog, nem úgy szerel, mint mondjuk 5-6 éve. Sokkal-sokkal nagyobb formátumú belső védő lehetett volna belőle, mert a tehetsége adott lenne hozzá.

Félreértés ne legyen: szerdán a csapat egyik legjobbja volt szerintem!

@ylion: igen, de azért más egy eb-vb, meg más egy selejtezősorozat első meccse :)

Karcolt lendület 2009.09.11. 11:29:36

@nyubocs:
Erre írtam, hogy próbálkoztak, csak ez nem tünt fel, mert kb. a második passz már általában nem sikerült - ami leginkább a támadó játékosaink szar formájával magyarázható (nomeg azért a portugál középpálya sem csak úgy nézelődött).

Priskin értékelésével általában nem értek egyet, sokkal jobb volt a román meccsen is és itt is összjátékban, mint Sanyi - igaz helyzetbe kerülni neki sem sikerült. Dzsudzsák beadásairól pedig annyit, hogy a Real Madrid és a Chelsea középhátvédje közé nem sokan tudnának pontosan beadni, ha ott nem Ibra vagy Drogba érkezik... Szóval ne úgy értékeljük már a focistáik teljesítményét, mintha zavartalanul magukban cicázhattak volna a pályán. Ennyit tudnak, ez van...

@Joe-ból is megárt a shock !!!:
Egyetértek.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.11. 11:30:04

...vagy ma nem lesz fradiemtéká...?

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 11:32:59

@Bastille: csak akkor, ha ma vasárnap van
ma Paks-Loki lesz

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.11. 11:35:29

@dr. Wilbur Swain: köszi. gyanús volt, labdabiztos kispályán az örökrangadó van...egy lágy bazmeg mindezért.

orient 2009.09.11. 11:35:32

@Joe-ból is megárt a shock !!!: hát sok fajta megközelítés van. Én is így gondolkozom, de!
Lehet arra gondoltak hogy elverjük a gyengébbeket ahogy meg is történt és teljes önbizalommal várjuk a nagyokat ITTHON, jobb eséllyel verve őket mert ugye mi jó helyzetben vagyunk 2. hely, és ráadásul itthon. Nem jött be. Lehet gondolkozni hogy a másik verzió jobb lett volna, de sosem tudjuk meg. Legközelebb lehet úgy lesz jobb.

Karcolt lendület 2009.09.11. 11:38:22

@ylion:
"Ugyanúgy 0 pontot ér, mint az, ha végigtámadva a meccset kikapunk mondjuk 6-2-re. A különbség azonban ég és föld."

Sokkal nagyobb hiszti lenne, nem minden 50., hanem minden 5. hozzászólásban kerülne elő a "magyar foci halott" kitétel.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2009.09.11. 11:44:11

@orient:
Igen sok féle megközelítés van.
Mint említettem elképzelhető, hogy itt is az erősebb kutya baszik elven a mi akaratunk kevésbé érvényesül.
Az én tapasztalatom, hangsúlyozom, csak az enyém, lehet másnál más a helyzet, az, hogy a nagyobb falat előre, utána a könnyebb levezetés.
Persze jó volt ez így, így kellett lennie, hiszen legalább az országban 1,7 millió néző látta a mecset. Ha a nézettség viszahódítása is a célok között volt, akkor, tök jól bejött a taktika.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.11. 12:15:11

@dr. Wilbur Swain: valóban, elnéztük. Mentségünkre legyen mondva, hogy amikor kitöltöttük, akkor az MLSZ.hu adatait vettük át :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 12:23:59

Hát itt sokan a csehszlovák kettest nézik... Ami nem nagy baj, csak így meglehetősen nehéz futballról beszélgetni.

Azt végképp nem értem, hogy mintha egyesek úgy képzelnék, hogy mindenről a kapitány tehet, és az aranylábú gyerekek jók ahogy vannak, mások meg úgy, hogy a sok botlábú anyja valagát, de minek szidják ezt az áldott jó EK-t. Vicces, no, hiába, mi már csak ilyen homlokegyenest pártos népség vagyunk.

De a futball messze nem ilyen megfoghatatlan dolog. A két legutóbbi selejtezőn vitán felül totálisan elbaltázott taktikával, helyenként érthetetlen összeállításban próbálkoztunk. Ez nem tud más sara lenni, mint a kapitányé. Pont.

A játékosállományunk meg olyan, amilyen. Ez sokmindenki sara, mondjuk pont az érintettek nem feltétlenül tehetnek arról, hogy ennyit tudnak, ekkorára nőttek. Pont.

(Azért azt nem kéne teljesen figyelmen kívül hagyni, hogy ezek a játékosok szinte kivétel nélkül rendes futballpiacon megmért, adott-vett profik. Az megint más kérdés, hogy lesz e tizenegynéhány hazatrombitált - hazai viszonylatban mégoly jó, egyébként szürke, javarészt öregecskedő, európai léptékkel középszerű - focistából csapat. Mint jól látható: nem nagyon. Mert a csapat, az mindig valami más, valami több, mint 11 játékos. Könyörgök, ezek a válogatott meccsein kívül javarészt ellenfélként sem látják egymást évek óta!

Másrészt mit is várunk egy importkapitánytól? Ha ez többet nézne NB1-et, előbb-utóbb fölkötné magát. Inkább néz európai focit, ott meg ezeket találja. De ettől még érthetetlen, mit művelt ezen a két meccsen. Svédek ellen ívelgetni, Portugálok ellen körömpasszolgatni, hát nem valami futballtörténeti elgondolás. /És nekem senki ne jöjjön azzal, hogy nem ez volt megbeszélve, csak így sikerült. Az se jöjjön ezzel, aki esetleg magától nem érti, mi ezzel a mondattal a baj. Az ilyen inkább kérjen segítséget valami hozzá közelállótól!/

Persze hazai kapitánnyal sem lehetne jobb semmi. Talán a költségvetés, némiképp fölösleges rongyrázásnak tűnik ez a cifraság ehhez a magyar futballhoz. De hol egy hazai kapitányszerűség?)

Egyebekben aki csak egy pillanatig is elhiszi, hogy színvonalas bajnokság nélkül lehet ütőképes válogatott, az eleve buggyant. No, már most, minálunk az efféle megbuggyanásban évek óta élenjár maga a szövetség. No comm.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 12:26:06

Hm.
Őszintén szólva a bicska nyiladozik a zsebenben az indexes kommentárokat (Mártha, Joó) olvasva.
Én úgy gondolom ebben a sorozatban legalább szégyenteljes maflásokba nem szaladtunk bele. Eddig.
Lehet átnézni korábban kiktől sikerült kikapni!
Azt már legalább megtanultunk, hogy a kötelezőket hozzuk.
Lehet megnézni! A Manchester úgy nyerte a legutóbbi bajnokságot, hogy szinte az össze közvetlen riválisától kikapott, de a kötelezőket hozta (a riválisokkal ellentétben).
Nyújtóztassa már szép magasra a karját aki reális esélyként számolt induláskor Portugália legyőzésével!
[És persze én már nyújtózom is, mert én egygólos győzelemmel számoltam.
Igaz ez már meccs előtti tipp, nem pedig a sorozat előtti.
És igaz az is, hogy arra építve született a tipp, hogy a luzitánok ellinkelik a meccset, mi meg majdcsak találunk egy gólt a végén amikor már nem fognak tudni felpörödni (lásd.:ZTE-MU)]

A "gyáva" taktikához:
Felteszem az elmeroggyantak, akik szerint az egycsatáros játék gyáva taktika, jobban értenek a dologhoz mint pl Ferguson, aki Nistelrooy idején rendszeresen egy csatárral játszatta a csapatát.
Más kérdés, hogy a mi középpályánk és a szélső védőink nem csereszabatosak a MU vonatkozó játékosaival, de ettől még a felállás nem "gyáva".
Persze a játékosok azzá tehetik de ez más kérdés.

Megjegyzem azt is, hogy én nem éreztem csalódottnak magam a mostani meccs után. Ezt tudjuk, ebből kell építkezni. És örülök, hogy a dolog Koeman kezében van, nem pedig az itt hőbörgők kezében.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 12:28:01

@Karcolt lendület: nem tudom, én jobban örültem volna egy-egy látványos meccsnek, ahol tényleg kiadnak mindent magukból ami a csövön kifér, támadunk mint az elmebeteg, aztán kikapunk 3-4 góllal. Mert azért a foci számomra játék inkább, szórakozás. A nézőket meg szórakoztatni kéne inkább (és nem azzal, hogy megint mekkora luftot rúgott bazze). Ha kikapunk, az nem gond. De vállaljuk be otthon a támadást, és zúzzuk végig a meccseket. Ezek a srácok képesek már arra, hogy végigtámadjanak egy meccset kb. bárki ellen. Éljünk a lehetőséggel!

mondhatni kámingáut: nem tartozom e téren sem egyetlen divatos kisebbséghez sem :D

orient 2009.09.11. 12:34:18

@ylion: ezt csinálták az egyenlítés után, próbáltak nyerni és kikaptunk az utolsó percben. Akkor mindenki azon anyázott miért nem őrizték az eredményt.
Elég nehéz azért minden igényt kielégíteni lássuk be. Te a szorakozást keresed. Mások az eredményt várják. Koeman az utóbbira hajt és megértem.
Így értékelik az eredményét hivatalosan. egy 1-5 sokkal rosszabbúl néz ki mint 0-1. A munkaadója is ezt nézi, és hosszútávon is be akar valamit írni az önéletrajzába. Bizotsra ment, ez a dolga mint edzőnek, hogy mi mást akarunk? Akkor híííjuk vissza Csank Jánost.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.11. 12:36:16

@Dr. Zerge: az utolsó megjegyzés kivételével a diagnózis pontos.
"Egyebekben aki csak egy pillanatig is elhiszi, hogy színvonalas bajnokság nélkül lehet ütőképes válogatott, az eleve buggyant. No, már most, minálunk az efféle megbuggyanásban évek óta élenjár maga a szövetség. No comm." - a svéd bajnokság se jobb, mint a mienk. Ennek ellenére azért mégis jóval előrébb tartanak, mint mi. Tény, hogy színvonalas bajnokság nélkül KURVANEHÉZ jó válogatottat összerakni.

@Nathan D'Xantine: Koeman munkásságát 2012-2013 körül van értelme először kompletten értékelni, már ha addig ki nem rúgják. A taktikát illetően lehet pont fordítva kellett volna a két meccsen.
Egy csatárral fellépni úgy, hogy nincs hozzá színvonalas szélsőjáték, igenis vicc. Pont az MU-Ajax-stb. példák sántítanak itt a legjobban. Ha centire tudod, hogy "most beadom, ide lövöm, ott a csatár, mert leveri a védőket, és berúgja", úgy lehet egy csatárral tolni. Viszont olyan kerettel, ahol igazából még nincs 50-60 ember minimum, aki versenyezne az A-kerettagságért, és húzóember mind komoly bajnokságban; hát legalábbis botorság. Igaz, csatár nélkül még viccesebb, lásd svédek elleni meccs.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 12:37:58

Ja, mielőtt a "csak a fika" fiókban landolnék:

1
Utánpótlás
Nincs kecmec, számokkal nem lehet vitázni. Nagyságrenddel(szó szerint) több igazolt futballista kell. Az a csoda, hogy korosztályos szinten még vannak egyáltalán eredmények. Ide említhetjük a szakember-utánpótlást is. Edző kell, sok, és nekik tisztes megélhetés.
2
Ehhez pályák kellenek, az a legköltségesebb összetevő. Persze még sokkal drágább lesz, ha tovább folyik az - amúgy rettenetesen elavult pályák - ellakóparkosítása.
3
Olyan bajnokság, amiben nem ellustulnak, nem elfásulnak a felkerülő fiatalok. Rég nincs, nem is lesz már soha, egy ekkora országban 16-18 elsőosztályú csapat. Nincs annyi pénz, kicsi piac a magyar foci. Alsó-felsőházi rájátszásos bajnokság kell.Több meccs, a rájátszásokban jóval nagyobb téttel, mint a jelenlegi középmezőnyben zajló egerészés. Tekintettel arra, hogy tavaszi nemzetközi szereplésre nem sok esélyünk van, megfontolandó a naptári évvel egyező idény. (gyk.: így tavasszal a még nagylétszámú mezőnnyel a sok meccs feszes ritmusban megtartható, a rájátszás szellősebb, ám téttel telibb őszi menetrendje meg talán kedvezőbb a nemzetközi botladozásokhoz is.)
És az alsóbb osztályokba, ahova az üzleti megfontolás nem tud elég pénzt vonzani, valahogy juttatni kell. Ha már, akkor:
4
Pénz. Nem részletezném, mindhárom pont alapfeltétele. Nem is értek hozzá, de ha másutt működik, akkor itt is fog. Oldja meg, aki ért hozzá. Világos, átlátható rendszert, ahol értelmes fejlesztésekre megy a lé. És nem kell túldimenzionálni semmit. Ma az élfoci biznisz, méretarányosan kell elvárásokat is megfogalmazni. De a méretarányosan elvárható dolgokat keményen számon is kell kérni. És akkor:
5
Volna bevétel is, nem kicsi.
Mert, ha ez mind volna, akkor volna néző is. Rendes, fizető. Nemmellesleg ha volna néző, akkor a sok sérült is eltűnne a lelátóról. Többen, többet, balhé nélkül járnának(járnánk) meccsekre. Még akkor is, ha kicsit sárgább, kicsit savanyúbb volna a produkció. Eddig a horizontig kéne ellátni a főfütyiknek. Egy 15-20000-es nézőszám - ez fickó koromban még néha a Fradi nélkül is összejött, még vidéken is! - mondjuk 3500-5000Ft-os átlagjegyárral az kérem 50-100millió Forint! Mondjuk csak az alsó értékkel, 20 hazai meccs egy szezonban, az 1Mrd HUF, jó reggelt kívánok! És ehhez nyilván nagyságrenddel növekvő reklámbevételek is társulnának. Csak ehhez előbb befektetni kéne, pályába, 'humánerőforrásba', szövetségbe, maffiátlanításba, stb.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 12:38:35

@Dr. Zerge:

Hát tudod én az égvilágon semmi kivetnivalót nem látok a taktikában. Attól függetlenül, hogy én két csatárt küldtem volna be.
Tétlezem nem voltál bent a taktikai megbeszélésen, tehát lövésed nem lehet róla mint akart Koeman.
(Ha mégis, úgy megkövetlek!)
Svédek ellen kizárt, hogy ívelgetésre játszott volna, mert akkor Satya kezd.
arról a kapitány nem tehet, hogy a játékosai csődöt mondtak szarul játszott Gera, Hajnal, Huszti.
A felállásunk teljesen jó volt ahhoz, hogy a magasabb svédeket a talajon kijátszva helyzetbe kerüljünk. Egyszer csináltuk meg ezt majdnem jól a második félidőben, amikor Gera jobbról paszolt a "második hullám"-nak, csak ugye azt sikerült az égbe lőni ordító ziccerben.
(A portugál védők is többnyire magasabbak a mieinknél tehát nagyon a bolyba ívelgetni ott sem érdemes.)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 12:40:27

@Nathan D'Xantine: Hátbaszodalássan, nem létező játékosokra taktikát, összeállítást adni, ha nem is gyávaság, de nem is épeszű futballtrénerkedés...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 12:42:50

@ylion: Persze, mindig van egy-egy kivétel. Ettől még a főszabály, az főszabály, nem a szélkakas polírozásával kell kezdeni (pláne letudni) egy házfelújítást/építést.

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 12:47:13

@Dr. Zerge: létezőkre szabta, ezért játszott Huszti
a hiba ott van, hogy amikor kristálytiszta lett, hogy a kitalált taktikát nem tudják az aranylábúak megvalósítani, akkor nem váltott :(
egyébként a futball modernizációjáról írtakkal egyetértek, mondjuk nálam nem alsó-felsóház lenne, hanem 10-12 csapat, de ez mindegy
a jegyáraid viszont drágák, bár ez Angliában is pozitív folyamatot indított el

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 12:50:28

@Nathan D'Xantine: Volt egy félmondatom, kértem is, ha nem érted, előbb érdeklődj pedagógiailag érettebbektől... Én nem vagyok jó tanár, sajnos. Azért megpróbálom: Egy meccs után a taktika nem az, amit előtte az öltözőben mondtak. Hanem, az, ami a pályán megtörtént - az elhangzottakból, vagy azok ellenére, tök8. Ha egyszer másfél óráig ívelgettünk a svédek ellen, akkor az volt a taktika, bármit is mondott ez a jóember. Vagy ezt mondta, vagy valami olyat, amit a játékosai nem tudtak megcsinálni, tök8. Ráadásul mivel a meccs közben rendelkezésre álló eszközökkel nem is nagyon küzdött a játék megváltoztatásáért, kénytelen vagyok akaratával egyezőnek elfogadni ezt a játékot...

Azt meg nem mondtam, hogy a portugálok ellen ívelgetni kellett volna, isten ments! De nem is körömpasszolgatni. Ha másféle futball nem ismerős, arról én nem tehetek.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 12:58:29

@dr. Wilbur Swain:

Hát nekem Husztiból semmire sem sikerült visszakövetkeztetnem taktikailag, de ez biztos az én hibám. Tőlem egy kirakati bábu is álldigálhatott volna a helyén...
-----
Egyrészt nem tudom a mai itthoni jegyárakat, mindenesetre egy szar mozijegy mittudomén 1000 környéke lehet, egy színházjegy, koncertjegy 1500-től csillagoség , most erre a válogatott kínlódásra volt zsuga 20k-ért is, ahhoz képest (sem) nem drága. Halló, emberek, egy békávé vonaljegy 300! Nemá, hogy egy-két átszállással oda vissza az meccsre elmenés többe legyen, mint maga a meccs!

És igen, angol mintájú pályákat szeretnék, rácsok nélkül, családi programként történő meccsrejárással. A lehető leghatározottabb óhajom nékem ez.

dr. Wilbur Swain 2009.09.11. 13:04:43

@Dr. Zerge: én sem Huszti produkciójából következtettem a taktikára (kirakati bábu - találó sajnos), hanem az "előéletéből": kicsi, jól passzoló gyerek, akkor nyilván passzolós játékot játszunk majd, nem ívelgetőset (legalábbis épeszű ember nem tenne olyat)
jegyek: egy átlag Fradi-meccsre 1400-ért elmehetsz, a VIP 8 ropi

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 13:16:11

@ylion:
Csatár nélkül...
Everton.
Klasszis sehol.
És a múlt szezonban akkor indultak be igazán amikor "csatár nélkül" tolták.
Nem azon múlik a dolog, hogy névleg milyen posztokat játszatsz...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 13:20:02

@dr. Wilbur Swain:

Ja, hát én nem bíbelődtem nevezett "előéletével", annyira nem vagyok focibuzi...;)

Az k. kevés. Persze, amit ma nyújt a fradi, és amilyen törzsközönségnek, hát azért még sok is. Csak - és ezt értik meg kevesen -az efféle saját farkukba harapó kígyók kitörési pontja mindig a pénz. Amit először bele kell tenni a dologba, utána egyből el is kell kérni a méltányost a nagyérdeműtől, és akkor jön egy hullámvölgy, oszt' hamarosan beáll a normális rend.

Lásd a magyar könyvkiadást a 90-es évek első felében. Nyomott árak-állami támogatáshegyek-aligpiac állapotból erős piaci alapú átszervezés - közben sok sírás-rívás - és hamarost nemzetközi árszint, szép nagy forgalom, nemzetközi fostenger is persze, de közben megél a hochkultur is.

Ugyanezt valamiért (na vajon miért, miféle érdekhálók állnak ellen, na?) az istennek se sikerül a sportban, de más kult. területen (pölö színház, tessék megnézni a bécsi operaárakat és tessék megnézni a hazait, és tessék összeszámolni a sok kis japánt, aki idejár operába, mert olcsó, az áll.tám javarészét ők köszönik szépen...) sem. Másutt meg félállapotok - ízlés szerint sikerek/kudarcok vannak, pölö mozi.

De egyik sem egy ördöglakat, ráadásul mindre van jól működő nemzetközi példa...

Bocs, az offért!

mtultras 2009.09.11. 13:28:35

Sanyi négyesében benne van az is, hogy úgy fölrúgta Pepét, hogy az csak úgy csörgött? Az ollózása bravúros volt, ilyet azért nem pont tőle várna az ember...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 13:30:05

@Dr. Zerge:
Hm. A taktika az amit előre megbeszélsz/kiadsz utasításba. Ami a pályán történik a taktika megvalósítása.
Ennek megértéséhez nem kell tanári diploma.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 13:38:43

@Dr. Zerge:
"És igen, angol mintájú pályákat szeretnék, rácsok nélkül, családi programként történő meccsrejárással. A lehető leghatározottabb óhajom nékem ez."

Sokak óhaja ez...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 13:43:39

@mtultras: Miért? Crouch-tól várnád úgy ránézésre?
Vagy nézve a játékát?
A különbség ott van hogy Peter be is szokott olykor találni...
Persze még Satya is próbálkozhat!

tubicacézár 2009.09.11. 13:54:58

@Dr. Zerge:

Lényegében hibátlan az okfejtésed. Abban is tökéletesen igazad van, hogy az itthoni feltételek (pályák, utánpótlás- és edzőképzés, lóvé stb.) változása nélkül semmi sem várható. Ugyanakkor az is elég egyértelműnek látszik, hogy ezekben a kérdésekben a belátható jövő nem túl fényes. Állami, önkormányzati pénz biztos nem lesz több, az olyan befektetőktől, akik eddig a magyar futball környékére keveredtek meg inkább mentsen meg az Isten. Mi lehet a megoldás? Az valószínűnek tűnik, hogy az elkövetkezendő 10-20 évben a tehetséges fiatalok továbbra is külföldre kerülnek, ha játszanak, jobb bajnokságokban szerepelnek, mint a magyar, válogatni csak belőlük lehet majd. Ugyanúgy nem fogják egymást ltni a válogatott meccseken kívül, mint a maiak, csapat ugyanúgy nem lesz belőlük.Talán abban lehet bízni, hogy jobb játékosok lesznek és jobban futballoznak majd. Vagy: itthon összetartani egy tehetséges korosztályt és velük játszani mindenhol (barátságos meccsek sora, EB, VB selejtezők), aztán vagy lesz jó csapat belőlük vagy nem. Szerintem is a kapitányon múlik a legkevesebb.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.11. 14:13:04

@tubicacézár:
"Ugyanúgy nem fogják egymást látni a válogatott meccseken kívül, mint a maiak, csapat ugyanúgy nem lesz belőlük."

Semmi szükség rá, hogy egész évben nézegessék egymást.
Halom olyan válogatott ért el sikereket, amelynek a bajnoksága nagy kalap szar.
Dánok pl.
[Arról nem is beszélve, hogy mennyivel könyebb pl Rooney-nak, Lampard-dal, Gerrard-dal játszani, akik év közben "ősellenségek"...
Ők persze megoldják.
Lásd a mostani angol-horvát meccset.]

tubicacézár 2009.09.11. 14:30:57

@Nathan D'Xantine:
Azért nem olyan nagy az a halom. Jó, a dánok és a horvátok egyszer-egyszer. Kétségtelen, hogy azokban a csapatokban volt 2-3 világklasszis (Jesper Olsen, Morten Olsen, Sören Lerby, ill. Davor Suker, Proszinecski, Boban), de a többiek is nagyon jó futballisták voltak. Ezen kívül én nem nagyon emlékszem arra, hogy olyan nagy sikereket értek volna el azok, akiknél tré a bajnokság.
Persze, nem feltétlenül kell egész évben egymást nézni, bár én továbbra is úgy vélem, hogy esetleg az is megérne egy kísérletet, ha együtt tartanánk egy tehetséges korosztályt és mindenhol ők játszanának.

Karcolt lendület 2009.09.11. 14:53:53

off
Nem ehhez a poszthoz tartozik, mert ez csak szolid hőbörgés, de az indexen nem lehet kommentálni az ökörségüket, Joó Gábor bejegyzése tömény rosszindulatú ostobaság. A két meccs eredménye utáni összeesküvés-elmélet szövögetés az egész: ha nincs Gera-Tímár-Ibra akció a svéd meccs végén, akkor még mindig pontelőnnyel állnánk a második helyen (pláne, ha a svédeknek nem sikerül öngólt rugatniuk Máltával vagy a portugálok nem egyenlítenek a Dánok ellen a meccs végén) - azaz még mindig lehetne bambán reménykedni és valamiért nem éreznék a Joóhoz hasonló faszok becsapva magukat. Persze egész biztos vagyok benne, hogy ezt Kisteleki rendelte így, csak hogy kibasszon a drukkerekkel.

hmikey 2009.09.11. 14:58:32

Jahajj. Pár dolog:

Koeman nem lett volna síkideg egyik meccsen sem, ha a játékosok azt csinálják, és úgy, ahogy ő kéri. Ez a portugál meccs utáni villáminterjúban nagyon érezhető volt, majd szétcseszte az ideg.

A foci csapatjáték. Ha az ellenfél támad el kell venni tőle a labdát (védők, legvégső esetben, de inkább a középpályások feladata első körben), majd megpróbálni kijátszani az ellenfél védelmét. Ezt csak passzokkal, kényszerítőkkel, cselekkel lehet megtenni. Na ebben voltunk marha gyengék. Ha van egy csapatban egy Ibrahimovic vagy egy Iaquinta vagy egy van Nistelrooy, akkor lehet ívelni neki, mert van esélye arra, hogy megoldja, amúgy passzolni kéne. Nade amikor Huszti, Hajnal, Gera csodahármas, minden labdát elszór már a középpályán, akkor nincs az a csodacsatár, ami abból gólt rúg. Passzoláshoz meg a cselezéshez nagyszerű ritmusérzék és improvizációs kézség kell. Na ez bőven kevés nálunk.

Lehet itt nekimenni Koemannak, de felesleges. Én max azért mennék neki, mert kipróbálhatna más játékosokat is, nem kellene feltétlenül erőltetnie a külföldi másodosztályban játszó spílereket.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.11. 14:59:55

@Karcolt lendület: Természetesen a két vereség mögé illik belelátni a Kistelekiék által kitervelt nemzetvesztő összeesküvést.
Mikor tanulja meg végre a magyar: a mérkőzések sosem a pályán dőlnek el, hanem mítoszgyártók agyszüleményeiben?

hmikey 2009.09.11. 15:00:46

Ja, az ívelgetéshez meg kell egy Beckham vagy egy Dani Alves is, aki berakja pontosan a labdát.

vérfarkas 2009.09.11. 15:05:27

Én mindig kiszámolom, hogy jutunk tovább, naiv módon a végsőkig hiszek a matematikai esélyben, de ez után a két meccs után a további pontszerzést is kilátástalannak érzem. (Ha mégis meglesz a 2. hely, megkövetek mindenkit).
Eddig úgy teljesítettünk, mint egy tisztességes csoportnegyedik, akinek a pontok miatt nem kell magyarázkodnia. A „kicsiket” oda-vissza vertük, a „nagyoktól” szűken kikaptunk. Ezt talán a jövőben is hozni fogjuk, nincs ezzel baj, Máltán se ábrándoznak továbbjutásról. Én pl. a tiranai győzelemre se számítottam. Szóval a helyünkön vagyunk. Ami zavar:
-A svéd 1-2 után megállapítjuk, hogy innentől bravúr kell a továbbjutáshoz, miközben az lett volna bravúr, ha úgy megyünk tovább, hogy csak Máltát és Albániát verjük;
-Igaz, hogy manapság senki ellen nem lehet biztosra menni, de valahogy soha nem mi szerezzük a meglepetést. Az utóbbi 20 évben a környékről szinte mindenkinek összejött egyszer, most épp a fölénk nem magasodó szlovákok gyakorlatilag pakolhatnak, a bosnyákoknak és talán a szlovénoknak is összejön a pótselejtező;
-40 ezer ember előtt játszhatunk, itthon, a győzelmi kényszer alatt játszó riválisokkal, és őrizzük a 0-1-et;
-A szövkap kijelenti: a portugálok ellen kevés az iksz is, majd felrak egy védekező csapatot, a luzitánok, meg nem értik, miért nem akarunk egyenlíteni;
-Aztán arról beszél, hogy nyerhetünk Portugáliában, miután a három erősebb csapat ellen itthon sem rúgtunk akciógólt;
-Kisteleki a sorsolásnál kijelenti, van esély a második helyre, itthon bárkit verhetünk, majd elégedett a mostani két zakó után;
-Nem a legerősebb csoportban voltunk, a riválisok körbedöntetlenezték egymást vagy betliztek, mi meg elhittünk, ez elég is, nem kell komoly csapat ellen nyerni;
-Bár nem a Barcelonából vagy Manchesterből kell hazahívni a játékosokat, de nem állítanám, hogy az utóbbi évek legrosszabb válogatott állománya lenne a mostani;
-Lassan 25 éve, hogy csapatot építünk, úgy, hogy folyamatosan jó úton járunk.
Örüljünk, hogy hoztuk a kötelező meccseket, legközelebb is belőhetjük a negyedik helyet, mert egyébként tényleg ez a realitás, csak mondjuk meg az elején. Én meg áldom a sorsom, hogy elég "öreg" vagyok ahhoz, hogy emlékszem a 86 előtti évekre.

hmikey 2009.09.11. 15:09:28

Még valami, ha körbenéztek a többi csoportban, a 13 pont elég tisztességes eredménynek számít ám.

Kisteleki meg egy majom, nem lenne szabad nyilatkoznia, mert sosem gondolja át, mit mond.

vérfarkas 2009.09.11. 15:34:13

@hmikey: a 13 pont most valóban tisztességes, de miközben nekünk már kevés az esély, mások megközelíthetik:
a 12 pontos Izrael otthon játszik Moldovával,
a 12 pontos cseheknek két hazai meccs,
a 10 pontos fehéroroszok otthon a kazahokkal,
a 9 pontos Wales Lichtensteinnel,
a 9 pontos románok ottkon Feröerrel.
Tehát, ha nem lesz két idegenbeli bravúr, és érvényesül a papírforma, a végső mérlegünk átlagos lesz.

Stefan Derrick 2009.09.11. 15:43:04

Szerintem kezdünk alakulni határozottan, a svédek ellen Koeman k*rta el, de most nem volt olyan gáz. Hajnal Tomi monnyonle végleg, Huszti csak a következő két meccsre, Buzsáky meg Gera kezdjen, Gyepeshelyénmarad, és megütjük kint zseléséket meg a dánokat is, sőt, közben a svédek is megverik a dánokat + kikapnak Albániától, és hipp-hopp, csoportelsők vagyunk.
Ezt nem hiszem, tudom.:)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 16:20:44

@vérfarkas: Majdnem minden igaz, és majdnem minden benne van.

De ha mégegyszervalakilemeriírni hogy _L_U_Z_I_T_Á_N_O_K_, megeszem a monitort! Honnan a füttyből terjedt el ez a modoros ostobaság?

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 16:22:12

@Nathan D'Xantine: Az én mondókám megértéséhez sem. Legfeljebb figyelem, meg jóindulat.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 16:31:26

@tubicacézár: Nono, azt én nem mondtam, hogy a kapitányon ne múlnék sok. Éppen hogy az a fő problémám ezzel a szegény mostanival, hogy - legalábbis a két utóbbi meccsen valami elméleti taktikával jött, és nem olyannal ami a játékosállományhoz passzolt volna, amit a gémerek agyilag/fizikailag teljesíthettek volna. Az úgy meglehetősen megúszós móka, hogy elképzelem a világválogatottat és arra írok kottát. Ráadásul mondjuk a baktalórántházai öregfiúk ellenében. Aztán meg nem értem, hogy Balláb Béla és tsai miért nem úgy mocorognak, ahogy kértem...

És /@hmikey:/ lehet, hogy a meccs után dúlt-fúlt, de inkább közben kellett volna talán korrigálnia... Meccs után dúlni-fúlni én is tudok, még a stadionba sem kell kimennem hozzá...

2009.09.11. 16:43:54

játékosok 10

kőman 1

díszbohóc 2009.09.11. 17:43:06

En javasolnam, hogy testuletileg a MLSZ is alljon at a Loki-fele kommunikaciora. Tudjuk, hol a helyunk, es tudjuk is kezelni. (lasd a Levszki elleni hazai meccs elott nem arrol volt szo, hany gollal verjuk szet a Szofiat...) Es akkor a szurkesz sem lesz csalodott.

Zigi 2009.09.11. 18:12:04

@Dr. Zerge: Lusitania jórészt a mai Portugália területén létrejött római provincia neve, lakói a luzitánok. Ugyanúgy szokás a spanyolokat hispánoknak, a franciákat galloknak hívni, nincs ezzel semmi baj.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.09.11. 19:04:23

@Zigi: Már hogy ne volna, hogy ne volna. Pölö ki a túró hív minket pannonoknak*? Hát a románokat dákoknak**? Satöbbi, satöbbi. És szvsz sok francia sem rajong, ha legallozod***, a mai spanyolországban meg sokfelé egyenesen annak sem örülnek, ha csak úgy általában lespanyolozod őket.

*pannonpuma nem játszik!
**Jó, ebben most van némi irónia...
***persze ettől még, amikor a nem kis egójuk úgy kívánja örömmel azonosulnak a gallokkal (vagy bárkivel és bármivel, amitől többnek érezhetik magukat). Hogy mást ne mondjak, a római kor náluk nemes egyszerűséggel Gallo-roman... Így, és mégcsak nem si fordítva... No comment.

Jut eszembe, az ugye megvan, hogy honnan ered a portugália elnevezés? Ugye nem kell magyaráznom, hogy nem holmi luzitán törzsek nevéből. Sokkal inkább a kelták, latinul: gallok kikötőjéről, tengerpartjáról lehet szó, nem?

vérfarkas 2009.09.11. 19:21:13

@Dr. Zerge: Nem hittem volna, hogy ilyen érzékeny témát érintek, elnézést a portugáloktól. Szerencsém, hogy Koppenhága, vagy Stockholm már túl északon volt a rómaiaknak :-)

JESTER 2009.09.11. 21:41:44

Végh Hanta: kezdesz index-esedni.
Koemannak nem ez volt élete két meccse taktikailag, az tuti, de mondj jobb alternatívát nála. Csak plíz ne a lejárt "ennyiért ezt egy magyar edző is hozná" szöveget, hanem valami épkézláb javaslatot. Köszönöm.

Bírom hogy megint 3 hónapig hurráhangulat volt most meg nemzeti requiem.
Ott vagyunk ahol lennünk kell és Bábhidihez képest legalább a 4. hely biztosan be lett húzva.

JESTER 2009.09.11. 21:46:18

Valamelyik nap a NS készített egy népszerűségi index-grafikont Koemanról, 2008 májusa és a mostani svéd meccs között. Módszertan persze nem volt mellékelve, nyilván ex has megközelítéssel dolgozott a nagytudású újságíró. Annyit mindenesetre ér a grafi, hogy jól mutatja a magyar hozzáállást: idén tavasszal Koemant már-már űbertrénerként aposztrofálták újságíróink, szurkereink, most meg takarodjon. Az igazság valszeg mint mindig, most is középúton. Én a hőzöngőkkel itatnék egy korsó sört aztán inkább készüljünk az EB-selejtezőkre, helyén kezelve magunkat. Oszt csókolom.

Mérgező Hulladék 2009.09.12. 10:25:32

Nem lesz meg a kommentcsúcs. De így is másodszor jutott a labdabiztoson egy poszt 100 hozzászólás felé (az úttörő megboldogult pajzán gyula Málta-verést követő cikke volt, 122 kommenttel).

Doc Holliday 2009.09.12. 10:54:35

Maximálisan egyetértek JESTER-rel. De egy valamit látni kell. A vízilabda válogatott szar, ha csak ezüstöt hoz, Cseh Laci nagyon gáz, mert aranyat eddig alig szállított, ha netán meg nyer valaki egyből a pénztárcájába kutakodik az egész ország. Így van, a helyünkre kerültünk de nincs is ezzel semmi gond….ha lenne egy kis szerencsénk és megcsípnék a 3. helyet az lenne a nagy szám, főleg, hogy az amennyiben jól emlékszem majdani 3. kalapot is jelentene…no persze ha kell ez nekünk, mert akkor új kvalifikáció, új remények…

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 14:21:26

No, akkor be positive! alapon:

- egyrészt nem történt azért tragédia, bár ennél többre, szebbre, jobbra számított mindenki a két meccsen
- Koeman bár a taktikánál valószínűleg nem volt érthető a játékosok számára, de ezen lehet segíteni
- bár mi nem vagyunk egy Everton, de biztos meg lehet tanulni csatár nélkül játszani
- az akadémiák miatt lassan, de biztosan emelkedhet a játékosok átlagos tudásszintje, ami viszont fokozatos színvonal-emelkedést hozhat
- a Debrecen BL-csoportkörbe jutása megnyithatja a szemeket, hogy talán érdemes építkezni, és nem az Újpesti modell a követendő

Doc Holliday 2009.09.12. 17:42:56

@ylion:
"- az akadémiák miatt lassan, de biztosan emelkedhet a játékosok átlagos tudásszintje, ami viszont fokozatos színvonal-emelkedést hozhat"

szívemből szóltál, egy kiegészítéssel :-) nem hozhat, hanem hoznia kell :-)

pókfoci 2009.09.12. 18:01:36

No akkor én is belepofázok segítve a kommentcsúcs beállítását.

Nem tudom lehet már írtátok vagy elvetettétek amiket mondok, de csak átfutottam (bevallom a kommentzuhatagot)

Sok olyan írás született, ami megállapítja, hogy na tessék, ezek vagyunk pfujj. Ezeket nem értem. Aki kicsit is olvasgatja és nézegeti a sportműsorokat, sportújságokat az tudja, hogy a magyar focinak körülbelül hol van a helye. Nem gondolom, hogy bárki komolyan veheti és mondhatja, hogy reális esélye van ennek a válogatottnak a kijutásra. Ahhoz a csillagok olyan típusú együttállása kellene, amihez foghatót még nem látott a világ (vagy csak ritkán). Ez nem jelenti, hogy nem bíztam a csapatban vagy nem szurkoltam neki, de igen, bíztam benne, hogy csodát tesznek, még akkor is ha éreztem, hogy erre nem kerül sor.

A meccsekről. Szerintem Koeman azt a taktikát akarta játszatni, amit anno kint a svédek ellen. A középpályán laposan, gyorsan. A csapat azonban képtelen volt megoldani ezt a feladatot, mivel az ellenfelek ezt megakadályozták.
Sajnálatos, hogy a svéd középpályán nem tudtuk átgyömöszölni a labdát, sajnálatos, hogy az első beadásokból gólokat kaptunk mindkét mérkőzésen. A portugál meccsen Babos óriásit hibázott, sajnos előfordul. Lehet fel kellett volna vállalni a támadó focit, sokan mondják, hogy az a tíz perc volt jó a két meccsen, lehet, de véleményem szerint a svédek elleni utolsó tíz percben érződött, hogy gólképesek vagyunk hátul, ez van.

Jelenleg két olyan játékosunk van, amely eléri azt a szintet, amivel lehet jogosan is bízni egy továbbjutásban : Dzsudzsák és Juhász.
A többiek vagy nem játszanak csapatukban, vagy nem olyan szintűek.

Nemrég még emlékszem abban bíztam, hogy lesz olyan keret, ahol a játékosok nagy része külföldön játszik, ezt elértük. Most már abban reménykedem, hoyg lesz, amikor a játékosok döntő többsége a magyarnál jobb első osztályú bajnokságokban fog állandó csapattagként szerepelni. No ha ez megvalósul, akkor már talán el lehet kezdeni az edzőt szidni, addig nem igazán érdemes.
Üdv

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.16. 11:45:25

@Dr. Zerge:
_L_U_Z_I_T_Á_N_O_K_

Csak kiváncsiságból...
Az eseményt feltolhatnád a youtube-ra!
Köszi! :D

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.16. 11:55:51

@tubicacézár:
Ne azt nézd, hogy kik a dobogósok!
Ne törjünk mindjárt az égbe!
Pusztán nézd át a világversenyekre kijutók listáját!

A csoport
Svájc
Csehország
Portugália
Törökország

B csoport
Ausztria
Horvátország
Németország
Lengyelország

C csoport
Hollandia
Olaszország
Románia
Franciaország

D csoport
Görögország
Svédország
Spanyolország
Oroszország

Gondold át hogy ezek közül hol nívós a bajnokság!
Idézd fel, hogy mely csapatok 75%-a légiós.
És nézd meg hogy a "legnívósabb" bajnokságnak otthont adó Anglia hol van!
süti beállítások módosítása