HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

(Két)Hét Magyarja: Kovács Péter - focimenekült körkép

2009.09.23. 15:15 Black Lotus

Szinte észre sem vettük, hogy már két hétvége is lepergett az idő rokkáján. Magyar érdekeltségeink tevékenységét pásztázva megállapítható, hogy újfent van listavezető a kínálatban, ellenben több csapat meghitt, bensőséges kapcsolatba keveredett a kiesőzónával. Focimenekültjeink gólszerzés, gólpassz-osztogatás és kispadkoptatás témakörben is megállták a helyüket. Kétheti díjunkat a lelkünket mindkét hétvégén góllal melengető Kovács Péter orrhosszal vitte el a góllal és gólpasszokkal jelentkező Dzsudzsák és a sérülten is jeleskedő Juhász elől. Igazodva a szeptember elején megtervezett rendszerhez, a válogatott keretbe is játékosokat delegáló bajnokságokat tárgyaljuk heti (jelen esetben kétheti) rendszerességgel, míg a többieknél havi különkiadással készülünk, de az itt generálódott hőstetteket is megemlítjük a heti összefoglaló Egyebek rovatában. 

 
Anglia
Két kanyarral vagyunk beljebb a Premier League-ben, ahol trubadúrjaink összességében 0 percet szerenádozhattak a gyepszőnyegen.
Érdekeltségeink közül továbbra is Sunderland áll a legjobban, a maga 8. helyével. A 2 etap alatt 3 pontot szorgoskodó egyletnél Fülöp Marci makacs lábsérülésből kifolyólag a táppénzen lévők állományát gyarapítja (Sunderland – Hull 4-1, Burnley – Sunderland 3-1).
Szintén 3 egységet összeserénykedve a 14. helyen posztol a Fulham. A londoniaknál Gera Szotyi a zéróspil problémakörével küszködik a bajnokságban, ugyanakkor a hétközi EL-mérkőzést végigjátszotta Szófiában. Mielőtt túlságosan örülni kezdtünk volna, Hodgson tréner gyorsan ránk zúdította a dézsányi hideg zuhanyt a „tartalékokat játszattam a Balkánon, mert számomra a bajnokság fontosabb az EL-nél” zanzájú kinyilatkoztatásával (Fulham – Everton 2-1, Wolverhampton – Fulham 2-1, az EL-ben CSZKA Szófia – Fulham 1-1).
Kissé fogatlannak tűnnek Hull tigrisei, a brigád két buktával a kiesést érő 19. pozícióba navigálta magát. A szakvezetés megítélése szerint C. Ronaldo kikapcsolása a válogatottban önmagában nem keletkeztet jogalapot Halmosi Peti pályára küldésére (Sunderland – Hull City 4-1, Hull City – Birmingham City 0-1).
 
Valamivel nagyobb aktivitást érzékeltek szenzoraink a Championshipben, ahol hétközi forduló is beiktatásra került, így a népek rögtön három etapot nyomtak le a szurkolók épülése céljából.
Második helyen nyomul a Newcastle, ahol az utánpótlás-vébére el nem engedett Kádár Tomi nélkülözhetetlen mivoltát két kispadoztatással, hétvégén pedig a keretből való kihagyással bizonygatta a management. A következtetések levonását az olvasókra bízzuk (Cardiff – Newcastle 0-1, Blackpool – Newcastle 2-1, Newcastle – Plymouth 3-1).
Két hazai cumizás és egy idegenbeli siker után hatodik a Cardiff, ahol Gyepes Gabi az „Angol stadionok látképe a kispadról nézve” c. disszertáció megírásához gyűjthetett tapasztalatokat (Cardiff – Newcastle 0-1, Reading – Cardiff 0-1, Cardiff – QPR 0-2).
A cardiffi triumfálás egy hazai döntetlennel kiegészülve a 12. helyig repítette előre a Queen’s Park Rangerst, amely elhalasztotta hétközi szeánszát. A hétvégi erőfitogtatás alkalmával Buzsáky Ken gólpasszal demonstrálta a hazai kispadon sínylődő Gyepesnek, mitől is döglik a légy (QPR – Peterborough 1-1, Cardiff – QPR 0-2).
A döntetlenek gyűjtögetésében bizonyult élharcosnak az Ipswich, amely ezen szenvedély viszonylag gazdaságtalan mivolta miatt továbbra is a kiesést érő 23. pozícióban dagonyázik. A kétszer becserélt Priskin Tomi a Doncaster ellen, a videón 0:40-nél látható fejesgóllal jelezte a mentuális és fizikai hiányosságokkal kapcsolatos koemani állásfoglással való egyet nem értését (Middlesborough - Ipswich 3-1, Ipswich – Nottingham 1-1, Doncaster – Ipswich 3-3).

 
Az Ipswich mögött már csak egy csapatnév szerepel a tabellán és ez nem más, mint a Plymouth Argyle. A zöldek annyira ragaszkodnak a kettes számhoz, hogy az augusztusban megszerzett két pont mellé az istennek sem akarnak (tudnak?) újabbakat gyűjteni. Tímár Krisztián a becserélés –kezdőcsapat - nem szereplés variációk mindegyikét kipróbálta bő egy hét alatt, a felsorolás egyben időrendi sorrendet is tükröz. Az egész meccses bevetést egy sárga cédula beszedésével színesítette (West Bromwich – Plymouth 3-1, Plymouth – Watford 0-1, Newcastle – Plymouth 3-1).
 
Németország
Két győzelmével az ötödik helyre rúgtatott előre az újonc Mainz. Lőw Zsolti Bochumban gólpasszal és sárga lappal fejezte ki a két végigjátszott mérkőzéssel kapcsolatos elégedettségét. Kandúrkánk a mérkőzés után a sportnapilapot szócsőként használva emlékeztette Koemant azon korábbi felelőtlen ígéretére, hogy Zsoltinak menni fog a meghívó, ha beverekszi magát a klubcsapatába. Az interjú tanulmányozása után a tükörben ősz hajszálaink megszaporodását konstatáltuk (Mainz – Hertha 2-1, Bochum – Mainz 2-3).
A tizenharmadik helyen állomásozik a Dortmund, amely hannoveri pontszerzéssel próbálta megszépíteni a Bayern elleni terített betlit. A müncheniek ellen a kispadon felejtett Hajnal Tomi az idegenbeli fellépésen 90 percnyi zsírégetéssel bátorította az életmód-váltás gondolatával kacérkodó vesztfáliai szurkolókat (Borussia Dortmund – Bayern München 1-5, Hannover ’96 – Borussia Dortmund 1-1).
Újabb két verést összegyűjtve a sereghajtó pozíciójából szemléli a mezőnyt a Hertha. Különösen a most hétvégi pofont érezzük fájónak, mivel a forduló előtt még szinten kieső helyen álló Freiburg Berlinben kozmetikázta ki a kék-fehéreket. Apró öröm számunkra, hogy Dárdai Pál továbbra is biztos csapattag a bajnokságban, míg a hétközi EL-performanszon bő negyedóra erejéig tisztelte meg a nagyérdeműt (Mainz - Hertha 2-1, Hertha - Freiburg 0-4, az EL-ben Hertha - Ventspils 1-1).
A két döntetlennel a nyolcadik helyre lecsúszó Werder Bremennél Futács Márkónak az utánpótlás-seregszemlére való elengedése miatt eddig nem törtek ki zavargások a szurkolók részéről.
 
A másodosztályban két meccsen négy pontot szerezve a 9. helyre küzdötte fel magát az Augsburg. A Hansa Rostock ellenében rendezett gólfesztivál eredményére pillantva reménykedtünk abban, hogy ragadozóink nevével is találkozunk majd a jegyzőkönyvben, ám reményünk csak részben realizálódott: Szabics Imi 45 percnyi ténykedése során gól helyett sárga lapig jutott, míg Torghellinho a padon búslakodta végig az örömjátékot. Iminél a szünetben való lecserélés erős visszaesésnek tűnik a düsseldorfi 73 perces bevetés után, utóbbi helyszínen Sanyika csereként 11 percig veszélyeztette az ellenfelek testi épségét (Fortuna Düsseldorf - Augsburg 1-1, Augsburg - Hansa Rostock 5-2).
Továbbra is a rakéták benyújtásával próbálkoznak a müncheni oroszlánok, akik hazai sikerrel, majd idegenbeli zakóval konzerválták az augusztus végi 13. pozíciójukat. Király egyelőre kirobbanthatatlan a kapuból (1860 München – Greuther Fürth 3-1, Aachen – 1860 München 2-0).
Egyetlen pontot összekuporgatva ragadt meg az osztályozót jelentő 16. helyen a Koblenz. A mindkét meccset végigjátszó Stieber Zoli a Rostock elleni gólpassz formájában küldte üdvözletét a rovat olvasóinak (Hansa Rostock - Koblenz 2-1, Koblenz - Union Berlin 1-1).  
 
Spanyolország
Az Osasunáról kevés pozitívumot lehet mondani, a tavaly az utolsó fordulóban bent ragadó alakulat idén is kínosan ügyel arra, hogy ne ringassa dobogós helyezéssel kapcsolatos illúziókba szurkolóit. A szeptemberben beszedett két maflás mellett az augusztusból hozott pontocska a 16. 18. (azaz a legjobb kieső) pozíció eléréséhez elegendő. Vadócz Krisztián a tenerifei kispadon foganatosított napozás után a Sevilla ellen már belülről is megszemlélhette az oldalvonalat bő tíz percben(Tenerife – Osasuna 2-1, Osasuna – Sevilla 0-2). A másodosztályban a piramislátogatásra készülő Simon Andrist nélkülöző Córdoba a 9. helyen áll.
 
BeNe (Lux nélkül)
Németalföldi kalandozásainkat újra Eindhovenben kezdjük, ahol a csapat újabb két győzelemmel átvette a vezetést a bajnokságban, köszönhetően többek között Dzsudzsák Bazsi remeklésének. Nyírségi gladiátorunk a Rodát góllal, a Feyenoordot gólpasszal fenyítette és jutott egy assziszt cseh testvéreinknek is az EL-csoportmeccsen. Bazsinak jár a buksi simogatás, az olvasóknak meg a videó a Roda elleni gólról (PSV – Roda 3-0, Feyenoord – PSV 1-3, az EL-ben Sparta Praha – PSV 2-2).

 
Pokolbéli nem túl víg napjait éli a NAC Breda, az amszterdami vérfürdő után a Kerkradéban beszedett kétgólos zakót akár helyre kis eredménynek is titulálhatjuk. Fehér Csabi mindkét alkalommal teljes munkaidőben lézenghetett a pályán a nyolcadik helyen állomásozó alakulatban (Ajax – NAC 6-0, Roda – NAC 2-0).
Bredában már a nyakukon érezhetik az NEC Nijmegen jeges lehelletét, Babos Gabiék ugyanis négy pontot gyűjtögetve a kilencedik helyen találták magukat – és még van egy elmaradt mérkőzésük. Gabesz a hétvégén, a bajnok Alkmaar otthonában ünnepelhette idei első kapott gól nélküli bajnokiját (Vitesse – NEC 2-2, AZ Alkmaar – NEC 0-1).
Az eindhoveni fenyítést a Breda lebirkózásával korrigálta a Roda, amelyet a 14. pozícióban találunk. Bodor Boldi önéletrajza kettő darab becseréléssel gazdagodott (PSV – Roda 3-0, Roda – NAC 2-0).
 
Egy házzal odébb kissé megakadt az Anderlecht szekere, a bajnokságban elért vereség+döntetlen felállás a harmadik helyre való lecsúszást eredményezte. Az összképet az EL-ben sikerrel megvívott zágrábi ütközet fűszerezi. Juhász Roli kisebb sérülése dacára is parancsnokolja a védelmet, a Sint Truiden ellen pedig a bajnoki gólgyártásnak is nekilátott (Sint Truiden – Anderlecht 2-1, Anderlecht – Gent 1-1, az EL-ben Dinamo Zagreb – Anderlecht 0-2).

 
Egy pontocskával kellett beérnünk a takaros magyar kollekcióval rendelkező Genk esetében is, amely ezzel a 12. helyig szánkázott lefelé. Magyar szempontból a Charleroi elleni hazai derbi emelhető ki, ahol a vendégcsapat tizenegyest hárító portása a kipattanóval pont megtalálta az éhes cápákat idéző vérszomjjal érkező Tőzsér Danit, aki életerős lövéssel tesztelte a háló állapotát. A mindkét meccset végigjátszó Dancsó három gólnál jár a bajnokságban és ezzel holtversenyben házi gólkirály. A végül elvesztett csatába az előző hetet mulasztó Tóth Balázs is bekapcsolódott harminc perc erejéig, míg Köteles Laci játéklehetőség hiányában egyelőre a nyelvtanulás terén mutathat fel sikereket (FC Brugge – Genk 1-1, Genk – Charleroi 1-2).

 

Oroszország
Menetelnek a kontinensnyi méretű országban fellelhető érdekeltségeink. Az idény végére lassanként magához térő Zenit mindkét mérkőzését hozva fellépett az 5. helyre. A hazai meccsen mellőzött Huszti Szabi a hétvégén 90 percen át vegzálhatta a Krilja Szovjetov rajongóit (Zenit – Rosztov 2-0, Krilja Szovjetov – Zenit 0-1).
Hat pontot termeltek a permi kolhozban is, ők a 13. pozícióban tetszelegnek 22 forduló után. Gaál Miki a moszkvai happeningből vehette ki részét 25 perc erejéig (FK Moszkva – Perm 0-2, Perm – Groznij 1-0).
Az idényt sérülés miatt már befejező Németh Norbi Tomszkját a 12. helyen találjuk.
 
Egyebek:
Némi meglepetésre a havonta monitorozott bajnokságok között találjuk e heti nyertesünket, Kovács Péter személyében. A skieni gólem( a poszt elején látható úriember és blogunk legnagyobb örömére) mindkét hétvégén megtisztelte az ellenfelek hálóját, így 13 találattal a harmadik helyen áll a viking mesterlövészek versengésében. Fájdalmunkra a csapat egyszer sem tudta értékelni hősünk erőfeszítéseit, így a két mérkőzésen nulla pontot hoztak össze. Adjuk Péternek a díjat, mielőtt a sikertelenség hatására elmegy a kedve a kényeztetésünktől. A Stabaek elleni villanás a linkre kattintva megtekinthető.
Ugyancsak a 13 gól/góllövőlista-harmadik hely paraméterekkel írható le Feröeren Potemkin Karcsi munkássága. Karcsi a hétvégén, míg Bükszegi Zoli egy héttel ezelőtt öregbítette gólszerzés formájában a magyarfutball hírnevét.
Szintén a múlt héten dobogtatta meg szívünket innen a szomszédos Ausztriából egy találattal Waltner Robi, akinek a jelek szerint egy fokkal jobban megy a jódlizás, mint a tevegelés.
Megszerezte első athéni gólját Németh Krisztián. Kisjézus lassan, de biztosan menetel a halhatatlanság felé Hellászban, a sajtó már nekiesett az edzőnek, amiért képes volt lecserélni a fiatalurat. A gól amúgy egy pontot ért, mivel a hazai pályán játszó kiscsapat, a PAS Jannina képes volt kiegyenlíteni. Fene a pofájukat.
Összeállításunk végén megemlékezünk a tengerentúli eseményekről. A Dallas ellen vesztésre álló Kansas trénere a 77. percben Zoltán (The man, who saves the planet, you know) pályára vezénylése mellett döntött, aki piros lap helyett ezúttal egy első labdaérintésből adott gólpassz formájában élte ki feltűnési viszketegségét. A tengerészgyalogos séróval is sokkolt texasiakra bénítóan hatott a találat, zavarukat kihasználva a KCW megszerezte a győztes gólt is.  A videó 3:25-ig átszunyókálható, ott kezdődik a komolyság.

 

 

8 komment

Címkék: videó priskin dzsudzsák juhász németh krisztián tőzsér hercegfalvi hét magyarja kovácsp lőw

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr31401662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2009.09.23. 16:08:45

Na, ma megmutathatja a Kisjézus, hogy mit tud majd az Olimpiakosz ellen. Remélem találok valami nézhető streamet a neten.

vidi-master 2009.09.23. 21:08:31

Kovács Peti for president! (Norvégiában!)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.24. 03:06:34

@vidi-master: nem akarok különösebben politizálni, de lehetne itt is bőven, nézve a felhozatalt.

Mérgező Hulladék 2009.09.24. 07:52:53

"az augusztusból hozott pontocska a 16. (azaz a legjobb kieső) pozíció eléréséhez elegendő"

Lemaradtam valamiről? Átszervezés lesz Spanyolországban?

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.24. 08:09:04

Oké, Bükszegi és Potemkin kipipálva, de mi lesz a ciprusi Supka-légióval? :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.09.24. 08:34:59

@Zigi: most is beficcentett egyet. Kár, hogy ez most a döntetlenre se volt elég.

@Mérgező Hulladék: Nem maradtál le semmiről, nekem sikerült elgépelnem. Valóban legjobb kiesők voltak, csak ez nem a 16., hanem a 18. helyet jelentette (azóta elkerültek onnan, nyertek a hétközi fordulóban). Köszi az észrevételt, javítottam.

@végh hanta: Cipruson eddig nem történt olyan rendkívüli esemény (pl. gólpassz, ne adj isten gólszerzés), amelyet az egyebekbe betehetnék. Jól vannak amúgy a fiúkák, Nagy Gabi és Sipos Norbi már beszedett egy-egy sárgát. Supka stratéga 3 meccs alatt már szerzett 1 pontot. Viszont szemtanúk szerint a cíprusi klímának köszönhetően kevesebbet szívja az orrát. De ez utóbbit csak halkan mondom, mert JESTER-ben egy világ fog összeomlani, ha megtudja. ;)

Mérgező Hulladék 2009.09.24. 08:48:58

@Black Lotus: akkor jó. Pedig most olvastam az nst-n, hogy szar a spanyol bajnokság, és az NB1-ből hozott reflexeimmel (ilyen esetben kétféle megoldás létezik: létszámcsökkentés vagy létszámnövelés) hamar összeállt a kép :)

JESTER 2009.09.24. 10:12:22

Összeomlottam. A maestro nem az igazi a trademark szaftos nózi-megnyilvánulásai nélkül.
Még 3-4 meccset jósolok ennek a fantáziátlan, '80-as években leragadt trafikáriusnak.
süti beállítások módosítása