HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Sanyi bácsi mennybe megy

2009.10.07. 10:36 Black Lotus

Good girls go to heaven, Egervári goes to Suez. Mind a csehek eddigi eredményeit, mind a tegnapi játékukat nézve szemrebbenés nélkül kijelenthető: hatalmas fegyvertényt hajtottak végre a fiúk, amelyhez őszintén gratulálhatunk. Egy címeres mezes magyar csapat, amelynek van tartása, amelyik kiélezett szituációban ki tud egyenlíteni, nem rohan fejetlenül előre a legvégén és meg tudja nyerni a tizenegyespárbajt.

Az elemző munka nagyobb részét Hanta elvégezte, megköszönve segítségét, némi plágium jelleggel ide is betesszük az általa írtakat.
Summa: Megvan, és maradjunk is ennyiben. A csehek szinte minden játékelem szerint jobbak voltak, látszott rajtuk, amit tudnak, azt meg is akarják valósítani. Pont ebben a tárgykörben maradtunk leginkább alul - sajnos.
 
Hiányoztak a szellemes támadások, az improvizatív elemek, a váratlan húzások. Látszott, a csehek iparosok, megtanulták, és a végletekig begyakorolták a játékukat.
 
A védelem, igaz valószínűleg először és utoljára játszott ilyen összetételben, képtelen volt leolvasni a kombinációkat, ugyanazt többször is megcsinálhatták ellenünk.
 
Középpályán alig-alig beszélhetünk labdatartásról, és sajnos még ennyire sem labdaszerzésről. Egyszerűen a pálya középső részét "letudni" akartuk, a labda felhozatala helyett inkább a felívelését választottuk. Úgy tűnt, mindent arra tettünk fel, hogy az elől lévő "penge spílerek" majd megoldják valahogy. Egy korosztályos vébé kieséses szakaszában ez sajnos kevés. Vagy Egervári ennyire érti a szakmát, és szándékosan ezt játszatta? Mert ha igen, akkor még vívódnánk egy kicsit: zseni, vagy szent bolond?
 
Most örüljünk a továbbjutásnak, és bízzunk benne, hogy pénteken az olaszok ellen majd meglesz a játék. Vagy ha nem, akkor legalább az elődöntő. Lehet  (és kell!) szeretni ezt a csapatot, mert szíve az nagyon tud lenni. És a szurkoló ezt szereti.
Kiegészítés: Kissé lagymatag kezdés után az első tíz perc végére belelendült a társaság. Présinger kapufájánál is közel vagyunk, aztán Kiss hondurasi tüzéreket megszégyenítő piszok nagy góllal jeleskedik. A folytatás sajnos már nem a miénk: a csehek átveszik az irányítást és az acélos helyett legfeljebb aczélosnak nevezhető védelem egyik gyengeségét kihasználva egyenlítenek. Kegyetlenül beszorulunk, lassan a saját tizenhatosunk elhagyását nevezhetjük meg célkitűzésnek, miközben az ellenfél térfelétől néha percekig olyan messze vagyunk, mint Bobby Davison az interjúszobától. A szünetben talán az öltözőben is elhangozhat néhány, Kazinczy munkásságától hangyányit távol eső szó, mert a második félidőre javulás következik be. Ekkor sem vagyunk elsöprő fölényben, de a mezőnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyulunk. A hosszabbítás elején nem vagyunk ott fejben (pedig nem is júniust mutat a naptár), de innen is sikerült felállni. További védelmi hiányosságainkat már nem büntetik a csehek, a tizenegyesek során pedig kiderül: az élet néha egy álom (ha ezt Almásy megélhette volna…)
Keresztvíz-lehúzás, tömjénezés
Gulácsi Péter: 8 Százhúsz percig bizonytalankodás, labdák mellé nyúlás jellemezte. Az első gólban érzésem szerint picit benne volt. A százhúsz percért ötös, a tizenegyes párbajért tizes és felfelé kerekítés.
Dudás Ádám: 4 Kényszermegoldásként került ide, de ha figyelembe veszem, hogy többször hintáztatták meg, mint engem kiskoromban a játszótéren, akkor ezzel együtt sem tudok jobb jeggyel kedveskedni.
Szekeres Adrián: 6 A biztosabbik középhátvédünk volt. A labdákat elfejelgette, a tűzoltó munkát, amennyire lehetett, elvégezte.
Szabó János: 4 Mindkét kapott gólunkban benne volt. Az elsőért kevésbé hibáztatom, de a másodiknál nagyon lemaradt. A kihagyott tizenegyessel együtt ez erre a jegyre elég.
Présinger Ádám: 6 Az ő oldalán is számos cseh kalandozás volt regisztrálható. Pozitívumként vesszük figyelembe a szabadrúgását és azt, hogy elvállalta a lélektanilag mindig nehéz első tizenegyest. Hiányozni fog az olaszok ellen...
Gosztonyi András: 7 Harcos, agilis játék. A második félidő elején az emelése gólt ért volna.
Kiss Máté: 7 Kevesebb labdát szerzett, mint a korábbi meccseken, de a pálya minden pontját bejátszotta. A vezető gólja rendkívül fontos volt.
Simon Ádám: 5 Hasznosan játszott, de a távoli lövéseket ő sem tudta megakadályozni. Többször kellett szabálytalanság árán szerelnie.
Koman Vladimir: 8 Vezéregyéniség. Összefogta a csapatot és a legfontosabb pillanatban a szabadrúgást is berúgta. Jobb nem végiggondolni, hogy ilyen szituációban Hajnal hova rúgta volna a labdát.
Futács Márkó: 6 Küzdött, hajtott, de nagyon figyeltek rá. A labdákat próbálta tartani, de kapura nem volt nagyon veszélyes.
Németh Krisztián: 4 A mezőnyben megállta a helyét, a második félidőben egyszer remekül került helyzetbe, csak a befejezés ment mellé. A 120 perc alapján hatost adnánk. Aztán a tizenegyespárbaj…
Zámbó Bence: 5 Nem lett erősebb vele a középpályás védekezésünk. Lefelé nem lógott ki a csapatból. Az olaszok ellen nehéz feladat várhat rá.
Simon András: 6 Nem okozott csalódást.
Balajti Ádám: 6 Ugyanúgy kétarcú volt, mint Gulácsi. Becserélése után sok labdát eladott és beszedett egy teljesen felesleges sárgát. Aztán a sorsdöntő tizenegyest berúgta.
Egervári Sándor: 8 Sanyi bácsi, ilyen jegyet nem nagyon adunk magyar edzőnek. Szíve, tartása van ennek a csapatnak. JESTER lassan személyi kölcsönre lesz rászorulva, hogy minden adósságát rendezni tudja.

 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Folytatás pénteken az olaszok ellen, immár Szuezben. Francesco Rocca csapata a tavalyi eb-n a végállomást jelentette számunkra, de nem lett Európa-bajnok, a döntőt elvesztette Németország ellenében. Utánpótlás-vébén utoljára 2005-ben virítottak, a hollandiai seregszemlén a negyeddöntőben estek ki Marokkó ellen, tizenegyesekkel. A spagettihuszárok közül kiemelendő az olasz sajtó által Baresi-utódnak kikiáltott középhátvéd, a tornán már két gólnál járó Michelangelo Albertazzi, a támadó középpályás Fabio Sciacca (nem játszik ellenünk), valamint az Albertazzihoz hasonlóan eddig kettőt gurító középpályás, Mattia Mustacchio.
Tippelni szokás szerint itt lehet. A cseh meccsnél figyelembe vettük az értékelő poszthoz leadott tippeket, de kérve kérünk mindenkit, hogy a linkkel is megjelölt gyűjtőt használja a tippeléshez, mert magunkat ismerve előfordulhat, hogy a máshova leadott tippek elkerülik a figyelmünket. A tippek leadási határideje péntek (2009.10.09.) 19 óra 59 perc.

19 komment

Címkék: magyar videó cseh feltámadás u20 egervári koman gulácsi kiss máté

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr951433597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.07. 11:07:30

Ugye, hogy mindjárt más, ha összefoglalóan értékelünk, és nem realtime írogatjuk, amit látunk?
Riszpekt a csapatnak még egyszer.

Zigi 2009.10.07. 11:10:22

Sciaccától nem kell tartanunk, mert ő összeszedte a második sárga lapját a spanyolok ellen. Ugyanez igaz a védő Crescenzire is. Sajnos nálunk is lesznek hiányzók, Présingerre és Simon Ádámra nem számíthat majd Egervári kapitány ugyanez okból.

McBright 2009.10.07. 11:35:03

Már csak egy jobbhátvéd kéne.

Frigo 2009.10.07. 11:52:36

Azt hittem, hogy bemászok aképernyőbe, és adok egy nyaklevest Kiss-nek. Remélem, nem tévesztem el az embert, mert A fifa stream-én keresztül néztem és nem volt tökéletes a a kép. (jobb oldali középpályás) Nem volt hajlandó futni, konkrétan állt, és úgy nézte, ahogy a többiek futkároznak. Én egy 3-ast tudok neki adni, és azt is csak a bombagólja miatt.

Balajti a 11-esen kívül csak hátrányára volt a csapatnak. Remélem továbbra is csak csere marad, és ha lehet, akkor becseréletlen.

Dudás nem rossz játékos, de a baololdalon nagyon jó játékosok vannak a cseh csapatban.

A hosszabításban ébredtem rá, hogy "Sikeres" nem egy cseh támadó középpályás, akárhogy kerestem a cseheknél. Arra is gondoltam, hogy a kommentátor tanult egy szót magyarul, és jófejségből néha "Sikeres"-nek hívta a successful labdaátvételt. Aztán egyszer csak feltűnt Szekeres! :) Addig is játszott?

Egyébként egész jól ejtette ki a neveket az angol ipse, le a kalappal.

rizla 2009.10.07. 12:23:20

@Frigo: ja, pl gulácsi sem galaxy már, hanem galacsi. kicsit sajnálom.

rizla 2009.10.07. 12:36:05

egyébként a 11eseket annyira nem szokás figyelembe venni az értékelésnél, persze a kapusoknál érthető, de az azért kicsit túlzás, hogy németh két jeggyel rosszabbat kapjon mind futácsnál, mind balajtinál.

Crom77 2009.10.07. 12:46:29

@rizla: Kíváncsi vagyok, akkor hogyan értékelnéd Németh teljesítményét, ha az általa be nem rúgott 11-es miatt esünk ki. Nem azért kapott szerintem 4-est Németh mert nem rúgta be, hanem ahogy elrúgta a 11-est. Ha elcsúszik rúgás közben, ha a kapufára lövi vagy esetleg éppenhogy fölé az más, az lehet pech is, akkor járna a hatos. De így elrúgni egy 11-est csak 4-est ér nálam is.

christvhu 2009.10.07. 13:06:15

@végh hanta: Teljesen más, tényleg)))

Azért, ha véletlenül behúzzuk az olasz meccset, akkor a Ghána-Korea győztese jön az elődöntőben!!!
lehet, hogy álmodom? ilyenen kell gondolkodnom, hogy milyen VERHETŐNEK tűnik egy esetleges VB elődöntőbeli ellenfél!!!!

christvhu 2009.10.07. 13:08:25

@Frigo: Kiss tényleg konkrétan álldogált és nézte volna a többieket, ha kap levegőt!!! De nem kapott.... konkrétan azért, mert szétfutotta az agyát előtte 85 percen át!!!!!

Tissotorak · http://tissotorak.blog.hu 2009.10.07. 13:25:00

Én a legjobban a zajmikrofonon beszűrődő párbeszédeket élvezem a közvetítésből :)

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2009.10.07. 13:44:08

Már Honduras után is mondtam,hogy Egervárival most semmi gond sincs,sőt.

impulzusmoduláció 2009.10.07. 15:11:23

Ha azok a labdák a kapu felé mennek amikre a Gulácsi meg se mozdul,akkor minden meccsen kaptunk volna még 2-3 gólt.Honnan tudja,hogy 10 cm-el mellé fog fejelni xy cseh csatár?Persze nélküle nem jutottunk volna tovább.

Zigi 2009.10.08. 11:34:20

@Black Lotus: Gondolom most is, akárcsak a csehek ellen a 90 perc eredménye számít, ugye?

Zigi 2009.10.08. 11:35:22

@Zigi: Már úgy értem a tippversenyben.

Zigi 2009.10.08. 11:42:59

@Black Lotus: Kösz a gyors választ.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2009.10.09. 16:29:07

Örülök, hogy nem csak én láttam úgy, hogy a sokak által emlegetett Gulácsi "hidegvér" inkább a tanácstalanság és tehetetlenség felé közelít. A 11esek előtt még mondtam is magamnak, hogy amilyen mázlista kivéd 2-3at és mennybe megy. Így is lett. Persze örülök neki, de jobban örülnék ha a 90 percek alatt is ilyen magabiztosan védene!
süti beállítások módosítása