HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

U20 élő: Ghána - Magyarország 3-2

2009.10.13. 10:12 végh hanta

Világbajnoki elődöntő következik - magyar részvétellel. 1954 óta ilyen mondatot magyar sportújságíró nem írt le. Blogger meg pláne. Fiataljaink ugyan két éve nagykorúak, és az Egyesült Államok kivételével bárhol vásárolhatnak, valamint fogyaszthatnak alkoholt, futballban mégis csikócsapat. A rendezés speciális jellege miatt, szerencsére az ellenfél is hasonló cipőben jár, ha nagyvonalúan eltekintünk a fejlődő országok anyakönyvi hivatalaiból kiszivárgó adatok validitása felett.

A lényeg, hogy fél ötkor (CET) Ghána-Magyarország Kairóból. Munkaidőben. Szerencsére kishazánkban magas az inaktivitási ráta, a társadalom alig 25% dolgozik nyolctól-négyig, így megfelelő számú szurker tudja képviseltetni magát a televízió képernyője előtt. Akinek ez nehezére esne, válogathat a neten levadászható streamek, valamint a szöveges tudósítások tömegéből. A lényeg, hogy nézzük, olvassuk, drukkoljunk.

A poszt jelenleg is él, ha friss hírrel találkozunk valahol, azonnal feltöltjük ide.

Ghána - Magyarország

3-2

Gól: Adiyiah (10., 31.), Agyemang (82.) ill. Futács (73.), Balajti (84.)

Egyiptom, Kairó, 2009. október 13. 16:30 TV: m1, Eurosport

Hírek a meccs előtt

Szekeres pirosát nem törölték el, így le kell töltenie az automatikus egymeccses eltiltását. Koman és Takács két-két sárgája miatt szorul ma a lelátóra, míg Egervári mestert állandó tettestársa, Kenyeres Imre helyettesíti a kispadon (Pisont István hathatós segítsége mellett).

Németh betegsége úgy tűnik már a múlté, neve szerepel az előzetes kezdőcsatban. A Nemzeti Sport cikke szerint a mérkőzést bőven 30 fok fölött (nem tudjuk ezt itthonról eléggé díjazni) játsszák, ami Ghánának - afrikai ország lévén - eleve előny, úgy meg pláne, hogy mi eddig mindig este nyolc után, kellemes 20-25 fokokban léptünk pályára.

[online streamek] mtv, myp2p.eu (válogatni kell), hivatalos FIFA-stream, rádió (ímmel-ámmal)

[játékosinterjúk] Gosztonyi - MTK; Szabó János - Paks

Ghána: Adjei – Inkoom, Addae, D. Addo, Addy – Agyemang (<> Awako, 93.), Agyemang-Badu, Rabiu, A. Ayew – Adiyiah, Osei. 

Magyarország: Gulácsi – Zámbó, Debreceni, Szabó J, Présinger (<> Varga Roland, 46.) – Korcsmár (<> Futács, 71.), Simon Á., Kiss M. – Gosztonyi – Simon A., Németh K. (<> Balajti Ádám, 46.)

1. félidő

0. perc
Már pacsiznak a csapatok, az m1 nem hamarkodta el a kapcsolást. Perceken belül kezdünk.  
0. perc Ghána fehérben, mi a megszokott piros-piros-zöldben.  
1. perc Az afrikaiak kezdték a meccset. Hajrá!  
  Közben átkapcsoltunk az Eurosportra, egyszerűen, mert ott jobb a képminőség.  
3. perc Véleményes. Úgy tűnik nem fújtak be nekünk egy büntetőt Németh felvágásáért.  
6. perc Simon szép csellel fordult le a bal szélen, beadása azonban üres területre érkezett.  
7. perc Debreceni tisztáz Adiyah elől. Az első szögletet a ghánaiak rúghatják. Felszabadítottunk.  
8. perc Inkoom csúszik el a sarokzászlónál. Lehet valami abban a korábbi hírben, hogy a kairói stadion gyepszőnyege igen viseltes a vébé terhelésétől.  
9. perc Rabiué az első lövés. Harmincról, bőven elkerüli a kaput.  
10. perc Megszerzi Ghána a vezetést.  Korcsmár szerelése után Présinger röviden ad haza, rástartol Ayew, és Gulácsi mellett elhúzva kapura gurtít. A gólvonal előtt még Adiyiah beleér, így övé a gól. GÓL!
1-0
12. perc Agyemang-Badu kap sárgát Korcsmár felvágásáért. A szabadot Gosztonyi harmincról két-három méterre lövi mellé laposan. sárga
  Kicsit idegesnek tűnünk, sajnos középpályán olyanok vagyunk, mint akik szabadulni akarnak a labdától - és a felelősségtől.  
18. perc Gosztonyi íveli középre jobbról, középen Németh érkezett, de a ghánai kapus jól mozdult ki, és leszedte a fejéről a labdát.  
21. perc Zámbó fejel ki rossz helyre egy labdát, Ayew megszerzi még a tizenhatoson belül, és addig-addig forgolódik vele, amíg kapura nem tud rúgni. Gulácsi biztosan védi az erőtlen lövést.  
  Apró krtitikám: kevés labdát szerzünk középpályán.
 
24. perc Gulácsi véd nagyot. A tizenhatosunk előtti háromszögezést Osei lőtte kapura. A kiharcolt szögletből nem alakult ki helyzet.  
  Nincs nálunk a labda. Ez gáz. Magas labdákkal keressük Némethet nagy ritkán, de sajnos sansza sincs megjátszani. Ha megszerezzük, elszórjuk. Tömören ennyi az első 25 perc.
 
28. perc Osei beadását Ayew fejeli a kapunk fölé. Debreceni és Szabó mellett nem kéne talán.  
30. perc Az első szép magyar momentum, bár nem alakult ki belőle komoly helyzet: Simon, Kiss és Németh játszott kis területen. Végül az utóbbi lőtte huszonötről fenékbe az egyik ghánai védőt.  
31. perc Inkoom maradt szabadon (Présinger?), és jobb oldai beadását Adiyiah fejeli a kapunkba. Zámbó sajnos lemaradt mellőle. GÓL!
2-0
34. perc Addae kapott sárgát, mert nem engedett elvégezni egy szabadrúgást. Végul Kiss rúgja kapura, de mire elér a bal alsóig, a ghánai kapus könnyedén védi. sárga
36. perc Ayew tört be egyedül a tizenhatosunkra, Szabó tisztázott becsúszva.  
  A labdabirtoklás 58-42, oda. Könnyedén mennek el a szélen, könnyedén adnak be, hiába a három védekező középpályásunk.  
37. perc Kiss Máté labdája találja meg az elennfél tizenhatosán belül Simon Andrást. Inkoom szépen szabadít fel.  
41. perc Kiss Máté tisztáz a balhátvéd helyén. A bedobást leteszik Adiyiahnak, aki fordulásból kapura lő - és alig mellé.  
  Ghána nagyon tud támadni - ez kiderült. De, hogy Ghána mennyire tud védekezni, azt sajnos nem teszteljük.  
45. perc Présingert fűzik be a szélen, de a beadásból - habár hatalmas helyzet volt - nem kaptunk gólt.  
46. perc Németh kapott egy pontos labdát a ghánai kaputól 18 méterre, de nem tudta átvenni. Ritka, de magyar helyzet alakulhatott volna ki belőle.  
47. perc Vége az első félidőnek, 2-0-ra vezet Ghána. Most kis szünet.  félidő

Nehéz, nagyon nehéz. Ghána amellett, hogy hihetetlen gyorsan építi fel a támadásait, könnyedén jön át a középpályánkon. Az első félidőben, a három védekező középpályás ellenére alig-alig szereztünk labdát, és ami még fájóbb, esélyünk sincs ütközni, mert vagy már nincsenek ott mire odaérünk, vagy meg sem próbáltuk.

Az elmúlt meccseken a széleken két játékszervezővel álltunk fel, de most Koman hiányában egyedül Gosztonyira hárul a fazonszabás feladata. Mivel egy embert könnyebb levenni a pályáról, mint kettőt, így a nagy ritkán megszerzett labdákkal sem tudjuk megjátszani, sokszor inkább átíveljük, és egyből a támadókat keressük - eddig sikertelenül.

Most nem lenne szabad feladni, mert a ghánai csapaton látszik, ha hagyják játszani, akkor nagyon tud.

Statisztika: labdabirtoklás: 62-38; kapuralövés: 5-1

2. félidő

46. perc Mi kezdtük  a második félidőt. 45 percünk van megfordítani, vagy legalább döntetlenre menteni az állást. Hajrá!  
46. perc Présinger helyett Varga Roland jött ki, és Németh helyett Balajti. Úgy tűnik Németh vagy megsérült a meccs elején, vagy eleve betegen vállalta. csere
48. perc Gosztonyit éri jobbösszekötőben egy saját térfélről indított keresztlabda. Lepattanás után tizennégyről alig gurít a hosszú sarok mellé.  
50. perc Simont találja el a felszabadító ghánai kapus. Erre nem lehet számítani.  
51. perc Gosztonyi passzáról alig marad le Varga az ellenfél tizenhatosának sarkánál.  
52. perc Gosztonyi végez el a tizenhatos sarkától egy - Varga felrúgásáráért megítélt - szabadrúgást. A hosszúra érkező labdát az ötös sarkára belépő Balajti lövi a kapufa tövére.  
53. perc A tizenhatosunk vonalán Debreceni szereli becsúszva az egyedül kiugró ghánait.  
56. perc Debreceni nem engedi kiugrani Ayewet. Jogos a sárga. sárga
58. perc Simon jutott túl az emberén a jobbösszekötő helyén, de ahelyett, hogy jobbal ellőtte volna, inkább befelé cselezett még egyet, és ez már sok volt.  
  Mintha egy másik magyar csapat lenne a második félidőben a pályán. Varga jó cserének bizonyult, és azzal, hogy Zámbó átment balbunkóba, Gosztonyi talán több segítséget kap, mint a bizonytalankodó Présingertől. (Jobb hátra Kiss húzódott vissza.)
 
61. perc Zámbó szedi le gyönyörűen a labdát a védősorunkból egyedül kilépő ghánai támadó lábáról.  
64. perc Egy ghánai tizenhatosról kifejelt labdát Varga szúrt rá húszról. A pattogó lövés másfél méterrel zúgott el a jobb kapufa mellett. Ezzel 17-7-re jövünk fel a lövési kisérletek c. mutatóban.  
66. perc Korcsmár csúszik be szemből, nyújtott lábbal. Hiába a labdát rúgta el, villant a sárga. sárga
  Gosztonyi kicsit többet tudja megtartani a labdát ebben a félidőben, de ez még mindig kevés, mert a többiek általában őt keresik vele. Ha hibázik, bukta a támadás. Egypólusú a játékunk.
 
70. perc Varga egyértelműen jó csere volt. Balajti remek (és fineszes) passzát szúrta rá tizennyolcról. Alig mellé.  
71. perc Balajti sarkalásából Varga megy el a bal szélen, beadásáról Simon András és Gosztonyi is lemaradt.  
71. perc Korcsmár helyett Futács a pályán. Háromcsatáros játékra váltunk. csere
73. perc GÓL! Kipasszoljuk a ghánai védelmet. Simon Ádám szélről laposan betett labdáját Futács a büntetőpontról lövi a hálóba. GÓL!
2-1
75. perc Agyemang áll be Ayew helyére csere
76. perc Simon Ádám megy el a bal szélen két csellel, majd az alapvonalról visszapasszol az egyedül érkező Gosztonyinak, aki tizennyolcról alig durrant fölé. Egyszerre szép és nagy helyzet volt.  
78. perc Futács harmincról a sorfalba bombáz egy szabadrúgást. A kipattanót Gosztonyi gyűjti be, és beadását Szabó fejeli alig mellé. Ismét egyenlítési lehetőség maradt ki.  
  Ha az első félidőben mi, akkor a másodikban Ghána nem megy át a másik térfélre. Jó lenne nekünk is két gólt rúgni ezalatt.  
81. perc Azért figyelni is kell. Rabiu laposan lő a jobb alsóra, Gulácsi magabiztosan védi.  
82. perc Félő eldőlt. Három passzból jutnak el a jobbösszekötő helyéig, ahonnan Agyemang futtából leadott lövése a keresztlécünkről vágódik a hálóba.
GÓL!
3-1
84. perc Balajti visszahozza a magyar csapatot a meccsbe! Jobbösszekötőben megforgatja a védőjét, majd higgadtan helyez a hosszúba.  GÓL!
3-2
89. perc Adiyiah tizenhatról leadott lövésébe Szabó lép bele. Hatalmas mentés volt.  
89. perc Debreceni szerel határozottan az ötösünk sarkán.  
90. perc Letelt a rendes játékidő. Három perc lesz a hosszabbítás.  
91. perc Agyemang-Badu lő bődületes kapufát húszról, senkitől sem zavartatva.
 
93. perc Varga lőtt el egy labdát a tizenhatos bal sarkától. Fél méterrel mellé, de lelassult, és a kapus is rajta volt.  
93. perc Agyemang helyett Awako csere
94. perc Futács került a földre, nincs büntető. Nem is volt az.  
94. perc VÉGE. Ghána a döntőben, Magyarország a kisdöntőben.  

Az ilyen meccsek után egy csapat mindig fekve marad a pályán, és a játékosai sírnak. Ma ránk vár ez a hálátlan szerep.

Adtunk egy félidő előnyt Ghánának. Kereshetnénk felelősöket, hogy Présinger, visszatérése után nem érezte a posztját, Németh pedig láthatóan enervált volt a betegsége miatt, de felesleges. A második félidőre jól cserélt Egervári mester, és a beküldött két friss embertől egyértelműen feljavult a játékunk. Később, amikor már kockáztatni kellett Futács is játékra jelentkezett, és az agresszív letámadásunkkal sikerült tartósan megzavarnunk az ellenfelet. Sajnos a fölényünk nem volt annyira egyértelmű, mint Ghánáé az első félidőben, de a helyzeteink még így is megvoltak.

Nem szabad csüggedni, hiszen ki hitte vona a hondurasi mészárlás után, hogy ez a csapat ennyi rajongót szerez magának, és éremért játszhat egy világbajnokságon? Hat meccsen tizenkét félidő, és két hosszabbítás, amiből három etap sikerült egyértelműen gyengén, a többiben minimum hoztuk az ikszet. Ilyenek a kieséses szakaszok, csak mi elszoktunk tőle az elmúlt harminc-negyven évben.

Így tovább, és hajrá fiúk!

  Folytatás pénteken ötkor - a bronzmeccsen!
 
  Update: Costa Rica ellen.  

 

105 komment

Címkék: magyar közvetítés u20 ghána

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr221446908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2009.10.13. 11:07:51

ó, a szokásos 4-4-2 helyett 4-3-1-2

teddypicker 2009.10.13. 11:20:13

@végh hanta: tudom, h megy online az mtv honlapján, csakhát sajna a tűzfal blokkolja..ezért kellen minél több stream, hogy válogatni tudjak:) de azért köszi

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.13. 11:25:07

@dr. Wilbur Swain: koman hiányában nagyjából várható volt (amúgy is ezt szeretik a magyar játékosok)

@teddypicker: ssh-portforward? nem tudod megkerülni?

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.10.13. 11:31:49

Rádióban nem fogják közvetíteni? Sajna úton leszek ez időben.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.13. 11:34:40

@BRandom: port.hu/pls/st/showtime.prog?i_org_type=5 Sajnos egyik rádió műsorában sem találtam, de mivel munkaidőre esik, gondolom kiemelten foglalkoznak majd vele. Vadászni kell.
Amúgy részvétünk.

dr. Wilbur Swain 2009.10.13. 11:36:22

@BRandom: @végh hanta: Az MR1 Kossuth Rádió munkatársa kint van Egyiptomban, hallható majd 17.15, majd Esti Krónika, majd a meccs végén, majd 19.05 Sportvilág.

christvhu 2009.10.13. 12:10:37

Hajrá fijjug, mink slukkolunk izé drukkolunk itten nektek, a piszkosul idegfred is, bár ő még nemtuggyagofyan nézze, mert nyóckor ugye jelenése van a Zöld Takonyban, verekedésből kifolyólag, viszonyt asztat meg én tuggyam má, hogy nem nóckor lesz, hanem félötkor????? blokkerek vagy micsodák, javíccsátokki!!!!

christvhu 2009.10.13. 12:12:04

jamegazttat is, hogy fogtóber 9 azmá vót! ma 13van, ami nem cseresznyés, de ma az afrikánusoknak!!!!!

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.13. 12:14:01

@christvhu: lyavittva saját kezünkből, mint kifojólag. a sablont csak átmásoltuk magunk kegyelméből, blokkolásunk alkalmából
neduddki

christvhu 2009.10.13. 12:23:03

akkorjó, mera fredd által táviratilag figyelmeződtetett fellségem, hogy fényóckor megjelenésem van a ződtakonyba aző csontnyelű vágószúróésgyilok bicskálya visszaszerzéséből kifojjólag!!

Halyrá fijjjug!!!!

bmiky31 2009.10.13. 12:39:32

hajrá fiúk, a rum már behűtve, péntek este is inni akarok!

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.10.13. 12:45:27

Nem fogom tudni követni a meccset ezért remélem
pénteken az döntőben izgulhatok.

Bár szerintem már az eddigi teljesítményük is nagyon jó és ha most alul is maradnak akkor is túlteljesítettek már a fiúk.

2009.10.13. 13:01:22

biztos GMT az a fél5? :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.13. 13:04:04

@kristu: biztos ghánával játszunk? valaki még hibát? :)

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 13:17:51

@végh hanta: ha mindenképpen muszáj, akkor megjegyezném, hogy ghánában 12en vannak a kezdőben. első ránézésre az anyemang sziámi ikerpár a ludas.

christvhu 2009.10.13. 16:37:45

Itt "nézem", mert meló)))) szóval mondjad Barátom, csüngök ajkaidon!!!!
RIA RIA HUNGÁRIA!!!!!!!!!!

teddypicker 2009.10.13. 16:41:46

www.iraqgoals.net/ch4.html
működő stream..ezen nézem a melóhelyen...

VGL 2009.10.13. 16:42:23

Én mindjárt indulok haza, úgyhogy próbálok majd a rádióból értesülni. De azért tessék szépen megírni az online közvetítést (lehetőleg magyar győzelemről szóljon), hogy ha hazaértem, legyen olvasnivaló.

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 16:43:32

a kurva hazaadós mindenit.

közben rájöttem hogy van egy anyemang meg egy agyemang-badu, úgyhogy nem szóltam.

christvhu 2009.10.13. 16:46:40

@teddypicker: nekem le vannak az ilyenek tiltva basszus! De mindjárt rohanok haza!!!!!!!!!!!!!

christvhu 2009.10.13. 16:47:52

ajaj. Hátha megnyugszunk lassan.
Álltunk már fel ilyen helyzetből))))
HAAAAAAAAAAAAAAJRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

teddypicker 2009.10.13. 16:48:30

@christvhu: nekem is egyetlen működö stream..

christvhu 2009.10.13. 16:51:14

@teddypicker: hihi, megbuheráltam, megy! Köszi...

sunbird75 2009.10.13. 16:52:35

Bassz, 10 perccel késöbb kapcsoltam be, és már megy fekete afrika eggyel.

szempontpuska 2009.10.13. 17:13:39

céltalanul előrerúgdosott labdák, a félpályán túl nincsen sikeres passz, egyetlen felépített támadásunk sem volt. Lehet h még "csak" 0:2 de esélyünk nincs a meccshez hozzászólni :-(

Micimedwe 2009.10.13. 17:14:18

Hol a csapatunk?
Hol a csapatunk?

szempontpuska 2009.10.13. 17:16:08

Németh nem tudja átvenni. Menetrendszerűen elfexik

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 17:16:39

Őőőő... most akkor az itt a haditerv, hogy ha jó sokat van Ghánánál a labda, akkor majd rúgnak gólt a saját kapujukba is? Egész eddigi életemben nem láttam még ennyi eladott labdát...

szempontpuska 2009.10.13. 17:24:36

@Dr. Zerge: nézzétek meg, az ellenfél térfelén hány jó passzunk lesz ! Szinte semennyi. Előrevágjuk-visszahozzák. Erről szól a meccs

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 17:25:32

a meccs leggyengébb embere egri viktor, kizárólag akkor jön izgalomba ha éppen egy ghánai segget nyalhat. remélem még ma odaköltözik.

sunbird75 2009.10.13. 17:27:20

Ok, nem túl jók ma a srácok Ghána ellen, de ne kezdjük fikázni őket. Két jó csapat ellen, hosszabbitásos meccset nyomtak, és 35 fokban fociznak ami az afrikaiaknak megszokott, nekünk kevésbé. Arra gondoljunk, hogy ki mert volna akár egy ezrest is feltenni arra, hogy benne leszünk a legjobb négyben. Ráadásul egyetlen európaiként.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 17:29:06

@szempontpuska: Jaja, sajnos pontosan így van. Módfelett hiányzik valaki, aki tud mit kezdeni a labdákkal. Aki meg ezt a kibuherált ívelgetést kitalálta, az szarjon harántfekvéses sünöket! Egyszer vitték föl sok kis passzal, el is jutottak a kapuig. Miért nem ezt csináljuk folyvást?!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 17:37:09

@sunbird75: Szvsz senki nem a fiúkákat cinkelte, talán inkább Sanyi bá't és az ő nagyívű elgondolását...

mizrolist 2009.10.13. 17:42:37

@sunbird75: most viszont feljavultunk... már lehetne 2-2, ha kicsit mázlistábbak vagyunk.

abandi 2009.10.13. 18:00:15

Mindent bele, drága magyar finyúúúk!

teddypicker 2009.10.13. 18:00:48

mehetnék haza a melóból, de inkább nézem még a meccset!!! mégmégmégmég

mizrolist 2009.10.13. 18:02:25

Egyenlíthetünk. De tényleg.

abandi 2009.10.13. 18:02:41

B+! Mit hagytunk ki...

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 18:07:58

bezzeg a majmoknak bepattan. mind1, második félidőben nem lehetett panasz a srácokra.

abandi 2009.10.13. 18:08:32

Hát, ja...
Pedig meg lehetett volna.

szempontpuska 2009.10.13. 18:09:10

nem ismerem fel őket. Most lett 1:3 de ez egy jó csapat. Komannal világbajnokok is lehettünk volna, pedig nem hittem

szempontpuska 2009.10.13. 18:13:13

állva halunk meg. Szép volt fiúk!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 18:20:36

Még szerencse, hogy a végére tisztességes eredmény kerekedett! Kár azért az első félidőért... Na mind1, van egy egész jó kis csapatunk, meg van nekünk Sanyi bácsink... Lehet ebből akármi is, a VB-n 4-ben lenni meg kurva nagy dolog.

abandi 2009.10.13. 18:21:30

Ej, de kár volt az első félidőért!

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 18:22:45

láthattuk a példát, hogy egy szar első félidő után hogyan kell kijönni 0-2-nél, remélem a "nagyok" is sasoltak. szép volt fiúk!
szöllösi gyurika meg gondolom már gépeli a fikázást.

bmiky31 2009.10.13. 18:31:42

Koman nélkül nem igazán ment a játék, de a második félidőben nagy jól harcolt a csapat! Meglesz a bronz!

Stefan Derrick 2009.10.13. 18:34:38

Jó volt ez, ha Koman játszik, megvan.
Na, jöhet a holnapi, remélem ez most már fordítva lesz akkor, mint a péntek-szombati leosztás.

blacklord 2009.10.13. 18:37:42

Szép volt, fiúk! Nagyon, nagyon, nagyon köszönjük, hogy újra van mire büszkének lenni a magyar focival kapcsolatban! Egyszerűen KIRÁLYOK vagytok, csak így tovább - következőre az olimpián! Vladimir, neked meg eszedbe ne jusson Ukrajnába menni!!

blacklord 2009.10.13. 18:38:33

@Maczó Miklós Fan Club: Ezt azért nem kéne, egyszerű programú barátom.

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 18:44:32

@blacklord: kérlek érvényesítsd velem szemben szellemi fölényedet mester, és szellents egy rózsaillatút.
de kedvedért akkor az események után higgadtabban:
"a néger fiatalembereknek bezzeg befelé pattan!"
ez remélem már elfogadható.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 18:48:51

@Maczó Miklós Fan Club: A fekete játékos kibaszott nagy gólt vágott a léc alá. A detektoraim semmiféle szerencse-összetevőt nem érzékeltek a dologban.

És hát, a sötét úrnak rohadtul igaza vagyon az eredeti beböfögés stiláris kifogásolásának tárgyában...

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 18:56:24

@Dr. Zerge: a kifogásolás tárgyával nem is volt gondom, a beírás - mint írtam - a pillanat hevében született. problémám csak a leereszkedő hangnemmel akadt. igazad van lehet, hogy nem szerencse volt, csak érvényesült futball nagy igazsága a kihagyott helyzetekről és blablabla... meccs után én is mindig nagyon higgadt tudok lenni, közben sajnos nem mindig sikerül, ez van...
amúgy meg ne ez legyen már a téma, hanem a válogatott!

szempontpuska 2009.10.13. 19:27:04

na így aztán szabad veszíteni !!!

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 20:42:40

@Maczó Miklós Fan Club: Hát, amellett, hogy abban egyetértek, hogy nem erről kéne szólni az itteni bájcsevejnek, kénytelen vagyok leszögezni, hogy
1 ehhez leginkább az kellene, hogy efféle bárdolatlan szólás ne indikáljon efféle eszmecserét,
2 fekete bőrű embereket semmiféle pillanat hevében sem illetünk a majom szóval.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 20:43:31

@szempontpuska: Hát még nyerni. Valaki azért remélem majd jól megkérdezi a mestert arról az első félidőről...

neeskens 2009.10.13. 21:03:12

Kurvanagyok vagyunk.

Kicsit elbaszta Sanyi bácsi az első félidőt, kár volt három passzolni nem tudó védekező középpályással kezdeni. De ettől függetlenül óriási volt a tornán a magyar csapat és Sanyi bácsi is.

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 21:22:37

@Dr. Zerge: akkor most megmondasz az óvónéninek?

Bauxit 2009.10.13. 21:48:30

azért nagy dolog menni a bronzéremért,

első félidőben mind taktikában, mind játékban nagy volt a tisztelet, masodikban majdnem elkaptuk a grabancukat!

remélem egybentartják ezt a generaciot:

2011 U21 europa bajnoksag
2012 Olimpia (asszem U23)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.13. 21:55:28

@Maczó Miklós Fan Club: Adekvát lenne, hiszen óvodás módjára viselkedsz.

abandi 2009.10.13. 22:10:54

Kikéne egyezni a csokoládépojáúakban, vagy a majomurakban!
Oszt annyi!
Ellenben nekem ez a Gulácsi sem tetszik...

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 23:03:59

@neeskens: az a baj, hogy valamiért nagyon fél cserélni az öreg. olaszok ellen is megvárta az egyenlítő gólt, utána mert csak belenyúlni a meccsben, holott világosan lehetett látni, hogy nem fogjuk kihúzni. most se akart szünetig módosítani. mondjuk ki az, aki elég tökös hozzá, hogy a huszadik percben lehozzon egy némethet a pályáról?

Stefan Derrick 2009.10.13. 23:08:53

@Bauxit: Hát, azért én pár játékost (szigorúan max. 3-4-et egyszerre) bedobnék a mélyvízbe inkább, a tornákon játszhatnának úgy is az utánpótlásban.

Majom Miklós Fan Club 2009.10.13. 23:19:19

@Stefan Derrick: lehet, hogy hülyeség de én az olimpiáig nem nyúlnék a csapathoz. jussanak be, menjenek ott is éremért. koeman közben kap még egy esély a keretével az eb-ig, megmutathatja mit tud ő is meg a sztárocskák is.
aztán a következő vb selejtezőre jöjjön ez a csapat, összeszokva, akár egervárival is. mi az a három év várakozás már nekünk? :D

Bauxit 2009.10.14. 00:04:07

@Stefan Derrick: @Maczó Miklós Fan Club:

hát ez igen fontos felvetés, majd a "szakma" eldönti,

szívesen látnám a Debreceni, Koman, Németh tengelyt a nagycsapatban,

ugyanakkor , 2012 ben, egy komplett garniturat kicserelnek, akkor bekovetkezne egy mentalis valtas a csapatban

VGL 2009.10.14. 07:46:36

Én azt mondom, ne bánkódjunk, lesz még lehetőség javítani.
Ha belegondolok abba, hogy ebben az évben milyen eredményeket ért el a válogatott, mind klub, mind válogatott szinten az utóbbi 20 évhez viszonyítva, akkor én azt mondom, elégedett vagyok. Mert igenis, erre az utánpótlásra lehet építeni, és magyar csapatok sem fordulnak meg sűrűn a BL-ben.
Ha ezen események hatására sikerül a fiatalokat a foci felé fordítani, akkor már megérte.

Egy kérdés még.
Akkor most ezzel az eredménnyel kvalifikáltunk az olimpiára, vagy oda csak az Eb-ről lehet kijutni?

VGL 2009.10.14. 07:48:21

első mondatban válogatott = magyar foci, bocs

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.14. 07:54:30

@VGL: Az olimpiához külön selejtező sorozat/U21-eb dukál. Ez sajna kevés.

christvhu 2009.10.14. 09:07:47

Nagyot játszottak a fiuk, az pedig nem Egervári hibája, hogy - most először - a tét megfogta őket az első félidőben! De a másodikra megint jól nyúlt a meccsbe.
Megkövetem a Mestert, én is azok közé tartoztam, aki rossz döntésnek tartotta a VB előtti edzőváltást, most pedig úgy gondolom komoly szerepe volt abban, hogy idáig jutottunk.
Meglesz a bronz, ebben egészen biztos vagyok.

Mérgező Hulladék 2009.10.14. 09:17:14

@végh hanta: és már elszórakoztunk (khm, a további pletykákat ezzel kapcsolatban hagyjuk) egy walesi selejtezőt, a csoportunkban ráadásul ott vannak még az olaszok is Balotellivel, Paloschival, Machedával. És ha meg is lenne a csoportgyőzelem, utána még egy selejtező, és még az U-21-es EB-n elődöntőbe kell jutni... Elég reménytelennek tűnik.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.14. 09:18:35

@christvhu: "az pedig nem Egervári hibája, hogy - most először - a tét megfogta őket"

Érdekes, ahogy a csapat szerkezetén változtatott a "Mester", elmúlt ez a fogdosása a tétnek..., ahogy fölhagyatak az ívelgetéssel, engedte őket a tét a kapuig... Biztosan én látom rosszul.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.14. 09:23:05

@Dr. Zerge: Az egész vébén átkoztam az ívelgetést, és istenítettem a rövidpasszos labdakihozatalt. Erre jönnek az olaszok, és két tért ölelő kereszttel verjük őket.
Akkor most mi is a jó játék?

Zigi 2009.10.14. 09:33:37

@Mérgező Hulladék @VGL: : Nem elveszett a dolog, tegnap az olaszok csak 1-1-et játszottak Boszniával, és hát Walesnek is van egy 0-0-ja Luxemburg ellen. Nagyon fontos lesz a nov 13-i magyar-olasz Győrben. A csoportokból a 10 első és a 4 legjobb második jut a play-off-ba, a play-off 7 győztese a dániai EB-re. Európát 4 csapat képviseli az olimpián. Azt tudja valaki, hogy végül is a britek indítanak- közös csapatot? Mert ettől függ, hogy az EB első 3 vagy első 4 helyezetje jut-e ki az olimpiára.

2009.10.14. 09:51:07

Nagyon jók voltak a srácok, az elején nyomta őket a tét, meg talán a taktika, de a második félidőben olyan hozzáállással jöttek ki, hogy minden mindegy és akkor megmutatták mit is tudnak valójában.

Kétszer mi jöttünk ki jól egy élet - halál harcból, most sajnos nem mi. Ghána se egy rossz csapat.

Már mondtam, de az a jó ebben a csapatban, hogy az bohócliga és a külföldön játszók elegye. Plusz az se mellékes, hogy először a "sztárocskáink: Koman és Kisjézus" döntöttek el egy meccset, aztán nélkülük is sikerült kiválóan játszani.

Pedig paksi, szombathelyi, diósgyőri (vagyis tabella vége) gyerekek szaladgáltak a pályán. Persze ekőman szerint ne is beszéljünk inkább a bohócligáról.

christvhu 2009.10.14. 10:08:38

@Dr. Zerge: Hát éppen ez az. A csapat szerkezetén véltoztatott, mert az első félidőben nem sikerült megvalósítani az eredeti elképzelést és a mérkőzés alakulása indokolta a változtatást. Valamint - és itt a lényeg - felrázta a csapatot és valószínűleg sikerült elhitetni velük, hogy most már nincs vesztenivalójuk, a második félidőben csak nyerhetnek, a meccset, az önbecsülésüket, vagy a közönség szeretetét - ebben a sorrendben -, tehát igenis belenyúlt a meccsbe, szerkezetileg is és lélektanilag is. A kettő viszont nem igazán függ össze, ugyanakkor felhívnám a figyelmed, hogy elvileg Koemannak mostanában sokszor kellett hasonló szüneteket megoldania a nagyválogatottnál, mi mégsem láttuk szinte soha, hogy sikerült volna. Biztos a játékosain is múlt, de azért rajta is. Egervárinak is sokszor kellett ezen a VB-n felráznia a csapatot. Érdekes módon neki szinte mindig sikerült (azért a szinte, mert egyszer - honduras meccs félideje- nem jött össze).

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.14. 10:15:03

@végh hanta: Kivételek erősítik, vagy mi. És azért van különbség az állandó ívelgetés, mondhatni vaktában előrebaszkodott labdák, meg egy-egy értelmes tértölelő között.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.14. 10:24:25

@christvhu: Én ezt mind értem, és távol álljon tőlem Sanyibá lárpurlár ekézése, de szvsz napnál világosabb, hogy az első félidő rajta ment el. Nem gond, szép meccs lett, a félidőben tényleg jól lépett - bár tette/tehette vón' elébb -, és volt már félidő, ami meg a kisfiúk mentális állapotján ment el, szóval nem akarnám a bronzot/4.-et Sanyibá nyakába varrni (beh szép képzavarodás!), már csak a dolog jellegéből fakadóan is közös meló ez. Csak ne mondjuk már, hogy milyen remek taktikát ötölt ki, ám sajnos a kölkök nem voltak képesek áttenni a realitásba a nagyívű gondolatokat! Voltam már bátor valamikor errefelé kifejteni, minden taktika annyit ér, amennyi megvalósul belőle. És nyilván nem direkt szabotálták az elődöntőben az ukázt. Magyarul valamit, a fiúk képességét, pillanatnyi állapotát, ellenfelet, időjárást, csillagállást, fasztudjamit Sanbyibá elmért. Ennyi. Nem nagy problem, benne van a pakliban. De akkor is az edző felelőssége az ilyesmi, nem a kölköké.

Mérgező Hulladék 2009.10.14. 10:55:29

@Zigi: sőt, az olaszok is kikaptak Cardiffban. Átgondolva tényleg nem reménytelen, hozni kell a hazai meccseket meg Boszniából és az olaszoktól össesen 2-3 pontot, annak elégnek kell lennie a play-offhoz.
Indítanak a britek csapatot (bár nem közöset, csak az angolok, de ez a mi szempontunkból irreleváns), így minél többen jutnak ki az EB-re közülük, annál nagyobb az esély.

abandi 2009.10.14. 11:22:32

Ott a 3.pecben simán kétkézzel fellökte a krampusz Némethet a 16-oson belül, de nem adták meg a 11-est!
Az utána következő bénázásainkat koronázta meg az általunk összehozott vezető góljuk...
Gulácsi itt még csak-csak igyekezett, de a 2. góljukban legalább annyira benne volt (ha nem jobban!)mint a védő!
Az 5-ösön belül korlátlan úr egy kapus! Sőt 6-7 méterre is...
Kivéve egy tohonya vonalkapust!
A másik:
Nézzétek meg mit csinált eddig a magas, sarokra tartó lövéseknél: kb. 1,5 m "magasságban" elúszott a levegőben, kiskacsóját fellibbentve...
Ezért a kapu felső harmada szinte védtelen...kaptunk is gólt 20-ról, 25-ről(hondurasiak)..., meg laposan 16-ról (olaszok)
Elég stresszes ám egy védőnek nem bízni a kapusában!
Mondjuk azon is csodálkoztam, hogy vehetik át üresen a sokkal gyorsabb feketék a labdát...
Na, mindegy!
Voltak jó félidejeink!
(Jaj már megint egy dél-amerikai mesztichorda jön...!)
Nehéz lesz az a bronz...Hajrá finyúk!!!)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.14. 11:32:08

Kérdezem a kedves üzemeltetőktől, hogy a nyilvánvaló, netszerte közismert rasszista elmebetegeket nem lehet-e innen kibaszarintani? Természetesen csak akkor, ha nem sikerül nekik maradéktalanul a tárgynál maradni.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.14. 11:33:22

@Dr. Zerge: Ha tehetjük, nem moderálunk. Ha kérhetnénk, legyünk tekintettel egymásra. Ha folytatódik, lépni fogunk.

christvhu 2009.10.14. 11:37:31

@Dr. Zerge: Hát na, van az úgy, hogy nem értünk egyet))))
"Magyarul valamit, a fiúk képességét, pillanatnyi állapotát, ellenfelet, időjárást, csillagállást, fasztudjamit Sanbyibá elmért." Erről gondolom én, hogy a döglött kutya testét rejti! Adott helyzetben eszmefuttatásunk öreg pingálója ezekhez mérte a követendő taktikát, aztán úgy alakult a meccs, hogy abból nem valósult meg semmi. De nem feltétlenül azért, mert rossz volt a taktika, hanem mert valamely játékhelyzetekben rossz döntéseket hoztak játékosok, (lásd az első gól előtti szitut főként) és ezt nem lehet a rajztáblán előre felrajzolni! Viszont, ha nem így volna, akkor a foci volna az a játék, ahol leül két ősz hajú mester egymással szemben a stadion közepén, és 100 000 ember feszült várakozása közepette fejben lejátssza a meccset, a végén felállnak, kézfogás, az egyik diadalmasan a levegőbe csap, a másik pedig farokbehúzva lekullog, 100 000 pedig elégedetten vagy bosszankodva hazamegy. Hát nem tudom.
Nálam az edző felelőssége jóval inkább az, hogy egy meccs alakulása láttán hogyan tud belenyúlni a történésekbe. Vagy legalábbis a tegnapi meccs kapcsán ezt érzem. Az előzetes taktika során úgy gondolom éppen az történt, hogy figyelembe vette a keret fizikai állapotát vs az ellenfélé, Koman hiányát, Németh gondjait, a meleget, az ellenfél erősségét és gyengéit, hozzászabott (rajzolt) egy taktikát, aztán látta, hogy nem megy és váltott. Ha valami miatt hiányérzetünk lehet, az Németh kezdőként való bevetése (tényleg inkább az utolsó 20-30 perc szükség esetén....) illetve pályán hagyása 45 percig, de az előző meccs után ezt is meg lehetett érteni.

Viszont ettől függetlenül kiváncsian várom, milyen szerkezetben állunk fel CR ellen és hogyan fogunk meccs közben váltani, ha szükség lesz rá.

abandi 2009.10.14. 11:41:25

@Dr. Zerge:
Ez tárgytalan hozzászólás volt magától.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.10.14. 11:41:29

@christvhu: Oké, én is sarkítottam kissé, persze, hogy a játékosok játszák a focit. De ettől még az első félidőt szvsz elmérte, és későn változtatott, bár mint mondám akkor jól. És tényleg nincs bennem harag, a második félidő remek volt, és néha jobb az ellen, ez a Ghána pölö nem érdemtelenül döntős.

christvhu 2009.10.14. 11:44:09

@Dr. Zerge: "a második félidő remek volt, és néha jobb az ellen, ez a Ghána pölö nem érdemtelenül döntős."

Na ebben maximálisan egyetértünk!!) Ráadásul ez valahol minket is minősít....

gabesz7004 2009.10.14. 17:45:57

@Dr. Zerge: Most neked itt tényleg moralizálnod és feljelentősdit kell játszanod? Ettől okosabb leszel? Szerintem te nem sok érzelemmel fűtött pillanatot éltél át, főleg nem focimeccsen ha nem érted MMFC pillanatnyi kitörését! Különösen azért nem értelek, mert utána lehiggadt! Minek gerjeszted itt a feszültséget, nem vagy generátor!

2009.10.14. 18:09:48

Kiszoptunk a majmoktól, de a szememben mi vagyunk a dzsungel királyai!

ezen post-omat Dr. Zergének ajánlom.
süti beállítások módosítása