HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

(Két)Hét Magyarja: Buzsáky Ákos - focimenekült körkép

2009.10.30. 08:00 Black Lotus

A már befejeződött vagy végéhez közeledő északi bajnokságok kivételével mindenhol teljes gőzzel zajlik az európai futballélet: érdekeltségeink két hét alatt két-három mérkőzést is lenyomtak a torkunkon. Pozitív fejlemény, hogy focimenekültjeink közül többen is ráéreztek a gólszerzés ízére. Fiataljaink nevével is kezdünk egyre többször találkozni a csapatukban. Piros lapot most nem kapott senki.

Anglia:
A Liverpool legyőzése után Birminghamben kicsit megfeneklett a sunderlandi bárka, mindenesetre a Fekete Macskák még mindig a 8. helyen dorombolnak – a kispadon búslakodó Fülöp Marci nélkül. (Sunderland – Liverpool 1-0, Birmingham – Sunderland 2-1).
A Fulham újabb négy pontot szerezve feljött a 13. pozícióba. Gera az EL-csoportmeccs végigjátszása mellett a bajnokságban csereként 7 percet töltött a pályán (bajnokság: Fulham – Hull City 2-0, Manchester City – Fulham 2-2; EL: Fulham – Roma 1-1).
Egy döntetlen elérésével továbbra is kieső (jelenleg a 18.) helyen vesztegel a Hull City, amelyben Halmosi Peti nem növelte játékperceinek számát (Fulham – Hull City 2-0, Hull City – Portsmouth 1-1).
 
A Championshipben visszatért a listavezető pozícióba a Newcastle. A némi botladozás után magára találó alakulatban a hétvégén első alkalommal került a kezdőcsapatba Kádár Tomi, akivel kapcsolatosan pozitív visszajelzések érkeztek (Nottingham – Newcastle 1-0, Scunthorpe – Newcastle 2-1, Newcastle – Doncaster 2-1).
Három meccsén hét pontot gyűjtve a második helyre nyomult előre a Cardiff. A játéklehetőséggel továbbra sem dotált Gyepes Gabi a héten mikrofon közelébe került, ami az álmoskönyv szerint magyar labdarúgó esetében nem szokott jól végződni. A heti termés: a manager a brit sajtó nyomása ellenére sem hajlandó játszatni a nemzet Gabeszát. Mi is úgy gondoljuk, hogy a szigetországban Button világbajnoki címét is felülíró nemzeti problémává fajul a kérdés, hogy a hozzá nem értő edzőbá’ miért bánik ilyen mostohán Lisszabon galamblelkű héroszával (Cardiff – Crystal Palace 1-1, Cardiff – Coventry 2-0, Sheffield United – Cardiff 3-4).
Beindult a Queen’s Park Rangers, mint olasz edző a kispesti szerződésajánlat hallatán. Három mérkőzésen kilenc pont és tizenkét rúgott gól a termés, amelynek következtében a gárda a hetedik helyre csörtetett fel. Buzsáky Ken a koppenhágai hőstett óta nem tud leszokni a góllövésről, így mindhárom ellenfelet egy-egy dugóval büntette. A háromból két gól tizenegyesből fogant, mi most a harmadikat, a Reading drukkereit elszomorító vezető találatot mutatjuk meg a heti díjazott előadásában (QPR – Preston 4-0, QPR – Reading 4-1, Derby County – QPR 2-4).

 
Visszacsúszott a 23. helyre a Plymouth, amelyben Tímár Krisztián a két vesztes mérkőzésen próbálta öregbíteni hírnevünket, kevés sikerrel (Blackpool – Plymouth 2-0, Bristol – Plymouth 3-1, Plymouth – Ipswich 1-1).
A sereghajtó pozícióban továbbra is az Ipswich található, amely 14 forduló után is nyeretlen, viszont a döntetleneket már üzembiztosan hozza. Priskin Tomi bevetését nem tartotta indokoltnak a szakvezetés (Ipswich – Swansea 1-1, Ipswich – Watford 1-1, Plymouth – Ipswich 1-1).
 
Németország:
Első osztályú érdekeltségeink közül a Werder Bremen áll a legjobban. A Futács Márkó szolgálatainak igénybe vételétől mindeddig eltekintő muzsikusok két győzelmükkel a harmadik helyre kapaszkodtak fel (bajnokság: Werder – Hoffenheim 2-0, Bochum –Werder 1-4; EL: Austria Wien – Werder 2-2).
Nem panaszkodhatnak sem a Mainz szurkolói, sem Lőw Zsolti. Előbbiek azért, mert a csapat egy újabb győzelmet aratva újoncként is nyolcadik, gladiátorunk pedig azért, mert mindkét mérkőzést végigjátszhatta, zavartalanul hódolva a sárga lapok gyűjtésével kapcsolatos szenvedélyének. A Freiburg ellen derbin az idénybeli negyedik színes cédulát sikerült összeszedni , érik az ötödik után járó kényszerpihenő (Köln – Mainz 1-0, Mainz – Freiburg 3-0).
Megindult felfelé a Dortmund, a műtét után lábadozó Hajnal Tomit nélkülöző gárda 4 pontot zsákmányolva a 10. helyen találta magát (Dortmund – Bochum 2-0, Leverkursen – Dortmund 1-1).
Komplett skatulyára elegendő gyufát szedett össze az idény eddig eltelt részében a Hertha. A hétvégén a címvédő elleni döntetlennel sikerült valamelyest szépíteni a botladozást a sereghajtónál, de a 17. hely így is négy pontnyi távolságra van. A nemzetközi kupában pihentetett Dárdai Pali két bajnoki fellépését egy sárga lap beszedésével fűszerezte (bajnokság: Nürnberg – Hertha 3-0, Hertha – Wolfsburg 0-0; EL: Hertha – Heerenveen 0-1).
 
A másodosztályban az Augsburg egy újabb döntetlen után a hétvégén győzelemmel kedveskedett nekünk, ezzel feljött a 7. helyre. Ragadozóink az idény korábbi részében jellemzően az ellenfelek éberségének elaltatásán fáradoztak, most pedig lecsaptak: Szabics Imi mindkét meccsen gólpasszt adott, a második műremeket pedig maga Torghellinho értékesítette (Augsburg – Karlsruher SC 1-1, Ahlen – Augsburg 1-3).

 
Továbbra is döcög a müncheni szekér, az oroszlánok a Duisburg legyőzésével egy helyet tudtak előre lépni, a 14. pozícióba. Király Gabi mindkét meccset végigvédte (1860 München – Duisburg 3-1, FSV Frankfurt – 1860 München 3-2).
Kapaszkodik a Koblenz, de a két kanyar során gyűjtött 4 pont még nem volt elegendő az osztályozós 16. pozíciótól való megszabaduláshoz. Stieber Zoli mindkét erőpróbán szóhoz jutott, világmegváltási szándékait azonban nem tudta érvényre juttatni (Koblenz – Ahlen 1-1, Greuther Fürth – Koblenz 1-2).
 
Spanyolország:
Stabilizálta magát a középmezőnyben 10. helyével az Osasuna, amely két forduló alatt négy pontot gyűjtött, Vadócz Krisztián csatába küldése nélkül (Osasuna – Atletico Madrid 3-0, Racing Santander – Osasuna 1-1).
A másodosztályban a táppénzen lévő Simon Andrist nélkülöző Córdoba két, gólgazdagnak nehezen nevezhető mérkőzésen a 14. helyre csúszott vissza (Córdoba – Gimnástic Tarragona 1-1, Real Sociedad – Córdoba 1-0).
 
BeNe (Lux nélkül)
Menetel a PSV, Eindhoven büszkeségei két bajnoki besöprésével őrzik második helyüket a bajnokságban és biztos továbbjutónak tűnnek az EL-ben is. A Heerenveen elleni bajnokit eltiltás miatt mulasztó Dzsudzsák Bazsi gőzerővel látott neki hiányérzetünk eltüntetéséhez: a nemzetközi kupában gólpasszt adott, majd hétvégén az NEC ellen a 18. másodpercben felavatta a jobb sorsra érdemes Babost (bajnokság: PSV – Heerenveen 1-0, NEC – PSV 0-4; EL: PSV Eindhoven – FC Köbenhavn 1-0).

Mindkét bajnokiját behúzta a NAC Breda is, amely ezzel a 7. helyen találta magát. Fehér Csabi a két bevetés alkalmával összesen 3 félidőnyi penzumot teljesített (NAC Breda – Vitesse 4-0, NAC Breda – Waalwijk 2-1).
Utolsó öt bajnokiján nyeretlen maradt az NEC Nijmegen, így a holland kisvárosban is beindult a héten az edzőkeringő (Tomiszlav Szivics neve utolsó értesüléseink szerint még nem merült fel). A mindkét meccset végigvédő Babos Gabi főleg a Dzsudzsák-féle sokkterápia, majd az azt követő újabb három eindhoveni pöttyintés miatt kesereghet (NEC – Den Haag 1-1, NEC – PSV 0-4).
A jelek szerint komoly tetszést váltott ki az osztályozó intézménye Kerkradéban, a Roda 16. helyével újra ott van a remek lehetőség kapujában. Bodor Boldi mindkét mérkőzésen szóhoz jutott, de nem kívánt főszereplővé válni (Venlo – Roda 1-1, Utrecht – Roda 2-1)
 
Belgiumban az Anderlecht igázza a szembe jövőket és figyel a tabella második helyéről, Juhász Roli folyamatos pályán tündöklése mellett (bajnokság: Anderlecht – Charleroi 2-0, Mechelen – Anderlecht 0-2; EL: Temesvár – Anderlecht 0-0).
A genki magyar kolónia a tizedik pozícióban tanyázik, fenoménjaink közül Tóth Bazsi és Köteles Laci a kispad perspektívájából szemléli a történéseket. Tőzsér Dani beakasztott egy tizenegyest a Mechelennek, bár pontot speciel ez nem ért, de az önéletrajzban még jól mutathat (Genk – Mechelen 1-2, Lokeren – Genk 0-2).

A másodosztályban stabil középcsapatnak számító Antwerpben Tisza Tibi a hétvégén, a rettegett Turnhout ellenében az idény során harmadszor mutatta meg, milyen a magyar virtus.
 
Oroszország:
Végéhez közeledik az orosz bajnokság, ahol a nagy hajrával a harmadik helyre felérő Zenit újabb négy ponttal igyekezett bebetonozni magát a bronzos pozícióba. Huszti Szabi nem kapott szerepet a hadműveletben (Kubany Krasznodar – Zenit 0-2, Zenit – Szpartak Nalcsik 2-2).
Az alsóházban lassan biztossá válik az Amkar Perm bentmaradása, annak ellenére, hogy a két forduló alatt csak egy pontot sikerült összekaparni. Gaál Miki a magyar érdekeltségű csapatok rangadóján került pályára a 13. pozícióban leledző brigádban. (Szaturn – Amkar 2-0, Amkar – Tom Tomszk 0-0).
A fentebb említett Tomszk a lábadozó Németh Norbi nélkül a 11. helyen áll.
 
Svájc:
Az Alpokban csak egy bajnoki fordulót tartottak, a válogatott mérkőzéseket kupahétvégével öblítették le. A bajnoki hatodik Sion kupavédőként korán búcsúzott a sorozattól, egy hosszabbításos vereség formájában – a bajnoki győzelem valamelyest tompította a fájdalmakat. Vanczák Vili mindkét mérkőzést végigbrusztolta (bajnokság: Sion – Neuchatel Xamax 1-0; kupa: Thun-Sion 2-1, hosszabbítás után).
 
Egyebek:
A finn és a feröeri bajnokság befejeződése után a norvégok is a pontvadászat végéhez közelítenek: hétvégén az utolsó előtti, 29. fordulót rendezték. Kovács Petit megszállta az ihlet és az év vége alkalmával lábbal is játékba avatkozott: leszerelte a bizonytalankodó védőt, majd átemelte a kapust. Amíg mi a látvány feldolgozásával voltunk elfoglalva, büszkeségünk szokásos fejes góljáról sem feledkezett meg. A duplázás után 16 gólnál jár és holtversenyben vezeti a góllövőlistát. Még szerencse, hogy a válogatottban nincsenek csatárproblémák.

 
Cipruson Supka mester hatodik meccsén megszerezte második pontját - hiába, a magyar edzőképzés egy kiapadhatatlan kincsesbánya. Fiúkáink egyelőre nem kívánták gólszerzés formájában megzavarni a helyiek nyugodalmas hétköznapjait.
Fiataljaink közül Németh Krisztián tizenegyest harcolt ki az AEK EL-csoportmeccsén (amely sajnos csak a szépítésre volt elegendő), míg Koman Vologya bő negyedóra erejéig a bajnokságban is bemutatkozott a Bariban.
Tengerentúli nagykövetünk góllal és sárga lappal hívta fel magára a figyelmet legutóbbi híradásunk óta. A jeles események alkalmából felütöttük a soccerway adatbázisának Zoltánnal foglalkozó oldalát, ahol érdekes dolgokkal szembesültünk. A mértékadónak számító weboldal szerint hősünket a valóságban Zoltan Zoltannak hívják, amerikai születésű és amerikai állampolgárságú is. Jövő héten is megnézzük a soccerwayt, hátha kiderül, hogy Kansas hercege a valóságban nem más, mint a Szomszédokból ismert korunkhőse, Gábor Gábor törvénytelen gyereke. További információk beszerzéséig a gól alant /1:53-nál/ megtekinthető.

 
 

19 komment

Címkék: videó gyepes dzsudzsák tőzsér hercegfalvi torghelle buzsáky hét magyarja kovácsp

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr91483647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiß B. 2009.10.30. 08:21:38

El sem hiszem, hogy pont a kispesti érzelmű szerzőtársaimnak nem tűnik fel, hogy a Zoltan nevű wizard itthon még Hercegfalvi Zoltán nélkül bűvölte a labdát.
kc.wizards.mlsnet.com/players/bio.jsp?team=t105&player=hercegfalvi_z&playerId=her129725&statType=current

Amúgy a német kupában Torghelle Sanyi két gólpassz, egy gól, Szabics Imi egy gólpasszal

idiotapocs 2009.10.30. 10:45:53

@-kraci-: "a Zoltan nevű wizard itthon még Hercegfalvi Zoltán nélkül bűvölte a labdát."

Szerintem ezt a mondatot még te sem érted.

Micimedwe 2009.10.30. 13:16:32

Zoltan Gera hét perce volt tíz is, mert volt három perc osszabbítás is.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.30. 13:21:33

@Micimedwe: Örökös problémám, hogy beszámítsam-e a hosszabbítást vagy sem. Lehet, egyszerűbb lenne azt írni, hogy a 83. percben szállt be.

Goalissimo · http://goalissimo.blog.hu/ 2009.10.30. 13:58:47

Németh kiharcolt tizenegyesével nem szépítettek, hanem megszerezték a vezetést!

Shopping 2009.10.30. 14:06:55

@-kraci-: Szerinted hány amerikai tudja,
-nemhogy kimondani, de még csak kiolvasni is azt, hogy:
Hercegfalvi

Shopping 2009.10.30. 14:08:04

Jó vannak hibák, de a lényeg, hogy valaki vette a fáradtságot, és ezt összegyűjtötte nekünk.

KÖSZI

Mérgező Hulladék 2009.10.30. 14:26:26

@idiotapocs: én már értem, azt hiszem. 'Nélkül' helyett 'néven', és már össze is állt a kép.
De @-kraci-: , azt nem gondoltad komolyan, hogy Black Lotus ezzel nincs tisztában?!

gezabá (törölt) 2009.10.30. 14:40:52

milyen fura lett volna Huszti helyett Kovács Pétert látni centerbe... még anno, amikor számított :).

pirxx 2009.10.30. 15:33:18

baszki, rohadtul nem érdekel a foci, de ez vidám kis írás! mingyáá szépirodalom... :)

christvhu 2009.10.30. 16:24:50

Gyerekek ez a Kovács Péter (amugy van egy ilyen nevü hely/hegy a gyergyói medencében, lol) direkt bosszantani akar minket és megfúrni a támadófutball elkötelezett hívét Koemant???
Menjen hátra védekezni, a válogatott tele van tehetséges és eredményes csatárokkal! Mit csinálja itt a feszültséget??

Kiß B. 2009.10.30. 19:17:16

@idiotapocs: tényleg nem :)
@Shopping: sehány, és tisztelem bennük, hogy hódolnak a Hé haver, hol a kocsim?! kultusznak! :)
@Mérgező Hulladék: nem gondoltam :)

füligjimmy77 2009.10.30. 21:12:05

Én pár éve láttam Kovács Pétert játszani, lehet a norvég pengék között magára szedett valamit, de azon kívűl, hogy kurva magas, és időnként az ötös Környékén belebotlik a labdába, a srác szinte semmit nem tud a játékból. Az ilyen balfasz gólokból, mint ez is, meg lövi a magáét. Amúgy volt már válogatott, csak mondom, utána Skandináviában járkált ide-oda, majd ennél a norvég csapatnál megtalálta a számítását, akkor még a másodosztályban. Ja, több, mint harminc éves, szerintem bőven lehet rá építeni.

Crouch 2009.10.31. 17:42:42

Kovács Crouch gyengített verziója, még esetlenebb és a földön lévő labda kifejezetten zavarja.

Egyébként mi van kedvenc feröeri zsoldosainkkal?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.01. 08:41:14

@Shopping : nekik van a ferdítés, Princevillager :D
@füligjimmy77: nekem inkább Coulibaly ugrott be róla, bár nála azért ügyesebb. amúgy meg lehetne használni még 3-4 évig, kifejezetten erőcsatárnak, tőle nem a brilliáns megoldásokat kell várni, hanem a stabilan megfelelő helyre fejelt labdákat. Csak itthon az a divat, hogy minden csatár legyen hú de pengés, aztán egy-egy komolyabb erőt igénylő párharcnál meg hullanak a csatáraink mint a legyek.

Crom77 2009.11.01. 10:25:05

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Coulibaly-t ne hasonlítsd Kovács Petihez, klasszisokkal jobb nála. Ha elé kerül a labda, tényleg félhetnek a védők, Kovács Peti max fejelni tud, a norvég bajnokságban ez lehet erény, máshol inkább alap egy csatárnál...
Mellesleg, bármennyire is örülök Buzsáky (két)hét magyarja címének, de akkor is Dzsudzsák Bazsi hasít a legjobban már legalább 2 hónapja...Buzsákyt végre Koeman is felismerte, és most hogy elfogytak a támadó középpályásai, talán játszatni is fogja. Mindenesetre már azzal hogy pályára lép, simán túllépi Hajnalt...
Remélem hogy Koeman végre leáll ezzel a 4-2-3-1 felállással, mikor talán előtte is világossá lesz hogy nincs ehhez elég jó játékosunk. De a jelek szerint a begőzölt holland ott is ezt akarja favorizálni ahol nem működik....

Bruno Salazar 2009.11.03. 16:31:21

Ha szidjatok a csatárokat, a labda-ügyetlen thorgellino-ról miért nem húzzátok le a vizeslepedőt! A KovácsP legalább elér valamit igaz a Norvég ligában mig T a Bundes2 is csak vergődik. Amikor még "gyepfocás" voltam pont ilyen volt a szertáros fia... mai kvízkérdés vajon miért volt kerettag?! és a plusz egy kérdés Thorghelle miért válogatott?
süti beállítások módosítása