HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Bohócliga 17. - Rivaldo után szabadon

2010.03.09. 11:46 végh hanta

Ne hátrálj, az nem az ukrán front! - kiáltotta a Bozsik-stadion csendjébe egy vehemens szurkoló Hidvéginek. Botis, menj fel fejelni, Botiiiiis! - lovalta a hazaiak középhátvédjét ollózós mozdulatba a másik (vagy ugyanaz). Nem megmondtam? Nem megmondtam? Aztakurva! - nyugtázta néhány pillanattal később, saját kútfőből kipattant taktikai elképzelésének eredményét.

Sorin Botis, felülmúlva talán poszttársának, Zahorecz Krisztiánnak a harmadik fordulóban lőtt mesterhármasát, világfutballtörténelmihez hasonló mozdulattal szerezte meg a Honvéd második gólját, a mérkőzés egy lélektanilag fontos pillanatában. Egyszerűen nem tudjuk hova tenni. Szerencsére a kiváló védő, megelőzve a találgatásokat, önmaga szolgált feloldással a talányra, és lenyilatkozta: Szoktam gyakorolni. Így már minden érthető. Egyetlen kérdésünk maradt: akkor miért ilyen ritkán, te kis Rivaldo?

Bullshit részünbkbe gyorsan sommázuk a többit: Nyert a Videoton és a Debrecen, tovább dúl a harc a bajnoki címért. Ikszelt a Fradi és a Zete (egymás ellen), továbbá a bennmaradásért küzdő Vasas és Nyíregyháza. Győzött a menekülni látszó Kecskemét, valamint  a Honvéd. Az Újpest pedig egész valószínű, hogy csak jövőre lesz bajnok.

Haladás - Kaposvár 2-1

Jó az öreg a háznál - mondta nagyapám, amikor próbáltam rájönni a kertvégi sufniban a satupad helyes kezelésének módjára. Jó az öreg a háznál - mondhatja Róth Antal Igor Bogdanovic duplája után. Szép, szép, hogy házhoz jött Halmosi, sőt, álomszerű, mert Hrutka legendás millióinál is komolyabbnak legendázott fizetését a Hull City állja, mégis egy közel negyvenes szerb hozta a pontokat.

Kaposvárott eközben bőszen vizsgálhatják a megyei kórház ügyeleti rendjét, mert ezúttal a frissen igazolt Godslove szedett be egy maradandó sérülést. Prukner mester, hogy lesz meg idén a hatodik hely?

Honvéd - MTK 4-1

Mint egy falat kenyér, úgy kellett Sorin Botis légakrobatikába oltott találata az utolsó kenetért sorba álló Honvéd-szurkolóknak. A Bozsik-stadion sokat látott gyepszőnyegén érdekes módon hazai gólparádéba torkollott az MTK vendégjátéka. Az első a vendég című, éttermi felszolgálók által valamikor birtokolt elvet mostanság gyakorta magáévá tevő Kispest, ezúttal nem engedte kibontakozni az amúgy jó erőkből álló ellenfelét. Vagy épp ők hagytak mindent a házigazdára? Akié a lemezjátszó, az választ számot? Nem tudhatjuk, csak annyit, hogy a forduló legnagyobb meglepetését láthattuk.

Nyíregyháza - Paks 1-1


Fekete egyenlítő gólja.

Bemutatkozott a Paks, tovább menetel a Nyíregyháza. Ennyi.

ZTE - FTC 3-3

Nem ezen ment el a vendégek tippmixe, de azért leírjuk: Dragóner Attila kiállítása nem ért élből pirosat! A játékvezetők részére leosztott legújabb direktívák szerint vissza kell szorítani azon fejelési kísérleteket, ahol a karok kitartva, a másik felet akadályozva lendülnek oldalra. Érthető, a könyöklések, és így a durva arcsérülések egyik legfőbb okozóját pécézte ki vele a nemzetközi szövetség. Dragóner karja valóban távol volt a testétől, és valóban ugrott fel vele egy hazai játékos, így valóban büntetni kell(?) a mozdulatot, de az egyből pirosat akkor sem értjük. Régen, és nem csak Angliában, ezt talán le sem fújták volna.

Hogy a gólokról és a játékról is írjunk valamit, előzetesen le kell szögeznünk: a Fradi egy vérbeli Pippo Inzaghit lízingelt Elding néven a ködös Albionból. Két góljánál összesen nem volt három méterre a Vlaszák szegélyezte alapvonaltól. Az már más kérdés, hogy akkor épp ott kellett állnia, tehát bravós a mozdulat. A hazaiak oldaláról pedig Illés Gyula cáfotl rá arra a közhiedelemre, hogy Nyugat-Magyország régióból csak olyan Illés lehet Bohócligás játékos, aki életében nem rúg gólt a tizenhatoson kívülről.

Győr - Vasas 1-1

Utcsó percben bukja a Vasas a forduló igazi meglepetését, és engedi át a Honvédnak. Nehéz lesz, nagyon nehéz.

Diósgyőr - Videoton 0-1

Nikolic elkezdte, summázhatnánk röviden a Videoton ötödik egygólosát. Mezey György csapatában valami fura egyveleg jöhetett össze, mert tizenhatról igen bátran vállalkozik Alves, Farkas, Polonkai - és szinte bárki aki oda kerül - lövésre. Nyilván a doktor felmérte, hogy egy bajnokesélyes ellen mindenki tömörülni fog, így az átlövésben lehet meg a rezsi. A távoliak ezúttal célt tévesztettek, Nikolic viszont tizenegyről simán betalált a jobb alsóba, így megérdemelt a vendégek sikere. Diósgyőrött idén legfeljebb az új szembelelátó adhat okot örömre, mert a csapat visszacsúszott az utolsó helyre, és elnézve a sorsolását (Újpest, Győr), minden esélye megvan rá, hogy az április is ott éri.

Kecskemét - Újpest 2-1

Két teljes körig izgultunk, hogy a szezon előtti jóslatunk, - miszerint az Újpest esélytelen az aranyra - beigazolódjon. Ha nincs Balajcza, akkor már az első félidő derekán nyugodtan dőlhettünk volna le szombat délutáni sziesztánkra, vele viszont a második félidő közepéig (és Simon pofátlan panyenkááig) húzták a vendég lilák. Millar ugyan nekiállt egy apróbb szépészeti műtétnek, de Kiszel Tündéből még ő sem csinálhat egyedül operálva Megan Foxot.

Pápa - Debrecen 1-5

15-6 volt egy adott pillanatban a kapuralövési arány a hazaiak javára. Ugyanebben a percben 1-4-re ment a vendég Debrecen. Érthető ha szegény Véber Gyuri (aki pápai edzőként talán még szimpatikusabb bohócliger, mint egykori újpesti játkékosként) értetlenül dühöngött a hőmérséklethez képest bátran kigombolt kabátjában a kispadok előtt. A futball törvénykönyve kegyetlen, azonnal bünteti azt, aki eltékozolja helyzeteit. Sajnáljuk a Pápát, de egyben szurkolunk is neki, hogy erőltesse tovább a könyörtelen támadójátékát! Hisszük, a magyar labdarúgás újbóli felemelkedéséhez épp erre van szükség. Vagy ha nem, akkor legalább a nézők jól szórakozzanak.

--------------------------------------

Tippjáték

Az első teljes tavasz kört socawarrior húzta be 20 ponttal. Mögötte holtversenyben második doktor kotász és a Vasas győzelmeibe öltött töretlen hitét mindezidáig megőrző Stefan Derrick (18-18).

Összetettben (két kűr után alig van értelme, várjuk meg a szabadgyakorlatot) hármas holtverseny az élen: doktor kotász, dr. Wilbur Swain és Mérgező Hulladék. Megjegyzendő, hogy a télen szakmai továbbképzésen átesett végh hanta szorosan a nyomukban lihegve, negyedik.

Excel.

Kommentverseny

Hamarosan. Ugyanitt.

Cikk szerkesztése: itt.

28 komment

Címkék: videó összefoglaló bohócliga tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr131822142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi-master 2010.03.09. 12:00:59

hanta!

a szakmai továbbképzés miben merült ki?:D

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.03.09. 12:02:07

@vidi-master: A sörösüvegek sora merült ki az Örökrangadó nevű műintézményben. Onnan a liszensz :)

vidi-master 2010.03.09. 12:04:06

sejtettem:) én hétről hétre járok továbbképzésre! azt hiszem igazi sztahanovista vagyok.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.03.09. 12:22:21

elding első gólja nagyon szép, a második les, mindemellett az első zalai gól előtti szitut érdemes megnézni, ki hogy merre helyezkedett.

botis meg bazmeg.

és hanta, remélem, te videóztad le a telefonoddal a sporttévés összefoglalót, az lenne az igazi elhivatottság :)

Futó Lada 2010.03.09. 12:24:04

Elding nem Inzaghi...ez tény..arról van szó mindössze, hogy mint az tudott, a játékosnak komoly szemsérülése volt, ami már megjavult, de látása korántsem tökéletes. A FIFA vonatkozó szabályzata értelmében kutyát a pályára vinni tilos, ezért kénytelen olyan közel menni a kapuhoz, ahonnan már látja.

vidi-master 2010.03.09. 12:58:29

@Futó Lada: javíts ki, ha tévedek, de Stockleynak volt súlyos szemsérülése. egyébként meg én ezen nem nevetek annyira. ezek az angolok nem nagy spílerek, de jó mentalitású, a szó klasszikus értelmében sportemberek, ezért sem tartom korrektnek a szemével való poénkodást. Bodnár esetében sem kerül elő minden alkalommal a gázolás... és ez így korrekt.

Senderos 2010.03.09. 13:05:33

a zte-fradi igazi, tipikus magyar bajnoki volt: a védők helyezkedése az első két gólnál, a 20 méteres öngól, a hülye kiállítás, a jogtalan kiállítás, minden ami kell.

Futó Lada 2010.03.09. 13:19:08

@vidi-master: Akkor rosszul tudtam....viszont így akkor Elding mégis Inzaghi... :-)
Jó rendben nem volt valami kidolgozott a szemes poén, de nem bántónak szántam eleve. (Steve Wonder-ről is kering az urban legend, mikor koncerten felkiált amúgy Pataki Attilásan "Hej! Nem látom a kezeket!"..ettől még remek zenész)
Sőt, igazából abban simcsen semmi poén, hogy idejönnek a brit szigetekről kiöregedőben levő 4-5-öd ligás játékosok, olyan is aki otthon már visszavonult, és pusztán azzal ki tudnak tűnni, hogy focizni akarnak, van szivük a játékhoz. Innentől kezdve pedig lehet az a játékos kopasz, félkezű,sánta, ólábú...tökmindegy.
Budainak annó "Púpos" volt a beceneve..lehetett rajta poénkodni, de senki nem vonta kétségbe ezzel a játéktudását.

Frigo 2010.03.09. 13:43:31

@mocsing: Én nem láttam a ZTE-FTC meccset, de az összefoglaló alapján tényleg nem érdemelt győzelmet a Fradi. A 2. góljuk tényleg les volt, pedig az öszefoglalóban sem vitatják.

Sok cikket és hosszászólást olvastam a napokban, a sok zöld megint összeesküvésről beszél, jogosulatlan kiállításról, stb. De mégis? Ők kaptak ki 3-1-ről. Onnan nem illik még emberhátrányban sem. És így, hogy az egyik lesgól volt... Örüljenek az 1 pontnak!

Rósa tényleg beadta? Én róla simán elképzelem, hogy onnan is önzőzik egyet. Csak Elding arra kóricált...

Bruno Salazar 2010.03.09. 16:09:34

Khm! Dragóner nálam is kiállítást érdemel, még ha véleményezhető a meccsen történt könyöklése! De az igazi piros az a sportemberi magatartásáért, és megnyilvánulásáért járna!

housemd 2010.03.09. 17:24:12

csak egy kérdés: miért szerepel a címben bohócliga 18., ha ez a 17.kör összefoglalója? vagy átaludtam egy kört?

Stefan Derrick 2010.03.09. 17:42:15

@housemd: Amikor a címet olvastam, hirtelen azt hittem, hogy szerdai forduló lesz, csodálkoztam is, hogy ez eddig nem tűnt fel.

housemd 2010.03.09. 18:33:22

@Stefan Derrick: nekem is ez volt az első gondolatom, és már hoztam is elő a Tesco gazdaságos kristálygömböt a kifelé szeszkredencből...

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.09. 20:14:37

Valamint ne feledjük, Barcs-PMFC 0-3! Várhidi mester vezényletével tör előre a Munkás, irány az NB1. Bár nehéz lesz most már beelőzni a Gyirmótot, de semmi sem lehetetlen. Jó, tudom, nem ide illik, de hangolok őszre. :)

teddypicker 2010.03.10. 09:41:12

botrányos forduló volt. 5 pontot sikerült összekaparnom...honvéd, vasas, "köszönöm" a meglepetéseredményeket

fulmerz 2010.03.10. 10:07:15

@teddypicker: Nekem 4 pontom van, ugyhogy velemenyem szerint te szarnyalsz:)

MontanaLaOnda 2010.03.10. 10:54:38

@Futó Lada: buta vagy
szemsérülése Stockleynak volt
ha okoskodsz, érdemes kicsit tájékozódni előtte...

MontanaLaOnda 2010.03.10. 10:56:46

@Frigo: nem volt les gól (ezt még a sporttv se merte állítani), sőt egy szabályos Elding gólt nem adott meg az a jobbágy (ha ismered a foci szabályait megérted)
a kiállítás vicc volt, Puhl véleménye talán irányadó lehet

vidi-master 2010.03.10. 11:10:27

@Futó Lada: ok, én is ezt gondolom:)@MontanaLaOnda: nyugalom, itt nem szokás ilyen hangnemben írni:)

2010.03.10. 11:22:47

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: ideje lenne már feljutnotok, de szerintem marad a hangolásod kvölgye ellen :)
mindegy a gyirmóti túrák mindig botrányosak.

Frigo 2010.03.10. 12:19:24

@MontanaLaOnda: Legyen! Ez akár les, akár nem, meg lehet adni simán. A partjelzők is emberek...

Egyébként nem ismerem a foci szabályait, így még izgalmasabb! :)

Ettől függetlenül nem foghatjuk a döntetlent a kiállításra. Anno a Bordo franciahonban 5-1-et vágott a Debrecennek. Félidőben 1-1 volt, aztán jött egy kiállítás. Végeredmény 5-1. Ettől függetlenül egyik visszaemlékezésnél sem említik meg a kiállítást, csak a kiütéses vereséget.

Nuuk 2010.03.10. 13:24:58

Igazából hogy van az, hogy hat gólt látsz, mégsem járja át minden tagod az izgalom?

füligjimmy77 2010.03.10. 15:37:44

Nem tudom, Dragóner kiállításán mit kell ennyit gyökölni. Minden második meccsén ki lehetne állítani. Egész életében így ugrott fel a parasztja, egy meccsen tíz könyököst ki szokott osztani, mellé néhány talpalás, ilyesmi. Most kapott egyből pirosat, pedig még vér se folyt. Skandallum.

MontanaLaOnda 2010.03.10. 21:24:39

@Frigo: igen, nem kellett volna így se ikszelni
de úgy tűnik a kettővel többen lévő zete még erősesebb egy hangyányit, mint mi

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.03.11. 03:38:13

@kristu: Sajnos ez a tavaszi idény sem ígér sok jót reálisan nézve, nagyon elhúzott a Gyirmót, de bízom Várhidiben. Az gond, hogy bár Matyi Dezső jó tulajdonos, épül-szépül a stadion, gyakorlópályák, miegymás, de a B-közép de facto megszűnt létezni, mióta sokakat kitiltott, pedig szurkoló rendzavarások errefelé nem voltak divatosak. Nincs szervezett szurkolás, nem mintha csak ezen múlna a csapat teljesítménye. Bizakodom, hiányzik már egy Rákóczi vagy Vidi elleni derbi. :)
süti beállítások módosítása