HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mindenféle rangadók hétvégéje - Bohócliga 4. beharangozó

2010.08.19. 16:55 végh hanta

Ritka ihletett állapotba került kedvenc Bohócligánk. Estván király ünnepén és a hozzá kapcsolódó hosszú hétvégén szotyihéjjal beborítandó nyolc stadionból hatban is rangadót rendeznek, vagy legalább valamilyen okból pikáns mérkőzést. Fogalommagyarázat következik.

Rangadó (fn.): 1. Két csapat mérkőzését akkor nevezzük rangadónak, ha azok korábban többször egymás között döntötték el a bajnoki cím sorsát. 2. Egymáshoz közeli nagyvárosok mérkőzése. 3. Nem összekeverendő a minden év augusztus 20-án megtarott tisztavatásokkal. Ilyen esetekben a rangadót külön, rang(ot) adóként írjuk. (l. még: örök~, ~ kocsma (tul.név), szomszédvárak ~ja)

Pikáns mérkőzés (fogalom): 1. Pikáns mérkőzésnek nevezzük azokat a mérkőzéseket, ahol a résztvevő csapatok közös múltjában valami olyan eseményt találni, amely döntően befolyásolta az egyik csapat eredményességét. 2. Pikáns egy mérkőzés akkor is, ha a mérkőző felek közelmúltjában találunk egy, a két fél által ellentétesen megítélt személyt. (l. még: vacsoracsata)

Egyéb, lejátszandó találkozó (alkalmi szóösszetétel): Minden más, az előbbi kategóriákba nem sorolható, általában a televízió által előszeretettel közvetített mérkőzés. (l. még: Paks-Pápa, Zalaegerszeg-Szolnok)

Vegyük tehát sorra, a hétvégi menüettben hogyan követi egymást a walzer és a csűrdöngölő. Beharangozó.

Pápa-Haladás
Általános rész: Előételnek kívánkozik egy közepesen zsírgőzös Pápa-Haladás, amely még ugyan nem egy kiforrott klasszikus, de minden a megfeleő irányba mutat. Szomszéd megyék, ingázás az első és a második vonal között, akár egymás rovására. Ez a tényrész, aztán vagy lesz belőle valami, vagy tovább marakodnak Tóth Norbi játékengedélyén.
Aktuális rész: Ami viszont biztos, hogy két, a támadófocival mélyen megfertőzött és a közelmúltban még aktív bohócliger csapatának mérkőzését mindenki megtekintheti, aki Estván király ünnepét nem holmi puskaporos, hanem jóféle Abwo durrantotta tűzijátékkal kívánja megünnepelni. Esetleg hozzá sörvirsli.
Tippünk: 2-2

Videoton-Ferencváros
Általános rész: A hosszú hétvége második és egyben középső napja a Videoton-FTC, pikánsnak nevezhető mérkőzéssel indul. A pikantéria még a hetvenes évekre vezethető vissza, amikor Kovács Ferenc csapata igen közel állt az első fehérvári bajnoki címhez, de a sors úgy hozta, hogy volt még egy mérkőzésük a Ferencvárossal. A legenda szerint találkozójukat csak az ún. elévülési idő c. jogi fogalom miatt nem vizsgálják jelenleg Bochumban. Fehérvárott évtizedes bánat vette kezdetét, valamint egy szép, ámbár nem éppen lélekemelő hagyomány kialakulása, a klubházban álló üres tablókeret, rajta a felirattal: Magyarország bajnokcsapata a(z) 1920../..-es/os idényben. A mérkőzés Fradira mért hatása pedig az egyik legszebb újságírói modorosság törtrészeként van jelen mindennapjainkban, úgysmit: a huszonnyolcszoros rekordbajnok zöldek (eredete: a szóismétléstől való páni félelem).
Aktuális rész: Hazai pályán bárkire veszélyes lehet a Videoton, vagy másképp megfogalmazva: hazai pályán elvárás a győzelem egy, a bajnoki címre bejelentkezett csapattól. (Szövődmény: hazai pályán bárkire veszélyes lehet a Videoton szurkolótábora, vagy mésképp megfogalmazva: otthon több torok tudja szidni Mezey Györgyöt.) Idegenben bárkire veszélyes lehet a Ferencváros, vagy másképp megfogalmazva: Prukner Lászlónak, illetve az általa igazolt játékosoknak folyamatosan bizonyítaniuk kell, elérik a Ferencvárosnál mindenkor megkövetelt általános nívót. (Szövődmény: idegenben bárkire veszélyes lehet a Ferencváros szurkolótábora, és az állítás igazolásán kisebb önszerveződő csoportok fáradoznak a menetrend szerint közlekedő vasúti kocsikban, valamint különféle alsóbbrendű utak kereszteződéseiben Fehérvárott.)
Tippünk: 2-1 

Paks-ZTE
Általános rész: Nincs.
Aktuális rész: A mérkőzést nem közvetíti egyik televízió sem, pedig sokat segítene egynéhány dolog eldöntésében. Egyfelől nem tudjuk, hogy a Paks idén csak egyszerűen szerencsétlen, vagy szimplán kiesésvárományos? Másrészt a Zetétől is jóval többet vártunk, mint egy jónak mondható negyed óra a Kaposvár ellen, és két szép támadás egy végül mindegynek bizonyuló mérkőzésen versus Pápa.
Tippünk: 1-2

Siófok-Kaposvár
Általános rész: Megyei derbi, vagy más néven rangadó, ahol a kaposvári szurkolók némileg feledtetni tudják a Pécs hiányát, és éhségüket egy igazi, jól szurkolható ellenfél iránt. Hogy ezt a siófokiak is így gondolják-e, arról fogalmunk sincs, de azt biztosan tudják, Kaposvár az szintén Somogyország, ráadásul fővárosa.
Aktuális rész: Mindkét csapat jól indította a bajnokságot - az elvárásokhoz és adottságaikhoz képest. A Siófoktól sokat nem reméltünk, csak annyit, amit a mindenkori feljutók nyújtanak, esetleg évvégi kiesést. Ehhez képest döntetlen otthon a Videoton és az Újpest ellen, szoros verség Győrött, valamint Sowunmi, aki számunkra és eddig az egyik legkellemesebb meglepetés az idei bajnokságban, pedig hittük, akit még a Vasas is szabadlistára tesz, annak nincs visszaút. Kaposvárott új mester, új csapat, új játékrendszer, sőt, új megoldás az is, hogy már az év elején gyűjtenek pontokat. Érdeklődve várjuk a folytatást.
Tippünk: 1-1

Kecskemét-Szolnok
Általános rész: Ugyan fél szemmel követjük a másodosztály küzdelmeit is, mert lelkünk mélyén mi olyanok vagyunk, mint a Premier League pénzosztási rendszere, vagyis a kiesetteknek is juttatunk valamit az első két évben. Szóval sem a Kecskemét sem a Szolnok nem ismeretlen teljesen számunkra, amire ráerősít, hogy a Kecskemét felvitte a dolgát egészen a Bohócliga középmezőnyéig. Így azt is tudjuk, hogy mérkőzésüket kiemelten kezelik mindkét fél szurkolói, nekik ez egy amolyan lokális rangadó, és így máris érthetőbb megvilágításba kerül, miért nem akaródzott a Szolnoknak Kecskeméten rendeznie a hazai meccseit. Lefogadjuk, ha egyszer lesz új Albert-stadion (figyelem csak a stadion fordul el 90 fokkal, az Üllői út marad a helyén!), akkor az építés idejére a Fradi sem Újpesten keres albérletet.
Aktuális rész: Valamikor végre pontot kell szereznie a Kecskemétnek, mert hiába a szép játék, a tulajdonosi elvárás tud nyomasztó lenni egy edző izzadtságban forgolódós álmatlan éjszakájának közvetlen előzményeként. A Szolnok ellen itt a nagy lehetőség. Tököli Attila hiányában nagyobb figyelmet kaphat az eddig elhanyagoltnak tűnő védekezőjáték, és mert senki sem garantálja, hogy egy góllal mindenképp jobbak lesznek, a kidolgozott helyzetek (várhatóan) nagy száma ellenére.
Tippünk: 2-1 

Újpest-Vasas
Általános rész: Évszázados hagyományokkal rendelkező észak-pesti rangadó, bla, bla, bla. Bővebben kifejteni felesleges.
Aktuális rész: Valami megmozdulni látszik a Vasasnál, esetleg durván random minden. Felejthető játékkal, de három rögzítettből győzelem a Honvéd ellen; utána sima zakó Videotonban és múlt héten egy hasonlóan egyértelműnek nevezhető három pont a Győr veretlenségi sorozatának kárára. Újpesten nagyon hasonló a helyzet, elég csak a mázlista kaposvári győzelemre gondolni, valamint a Siófokon kiszenvedett egy pontra. Félve írjuk le, de az eddig látottak alapján két, nagyjából azonos játékerőt képviselő csapatról beszélhetünk, csak épp az a kérdés, hogy ez melyikükre nézve sértő, és melyikükre nézve bántó.
Tippünk: 1-1

Honvéd-DVSC
Általános rész: Gátlástalanul, és mindenféle klubsovén hozzáállás nélkül soroltuk be a Honvéd-Debrecent is a rangadók, vagy legalább a pikáns mérkőzések kategóriájába. Elég ha arra gondolunk, hogy ez a két csapat játszotta az elmúlt fél évtized kupaelő- illetve -döntőinek többségét, ráadásul épp egymással. További pikantéria, hogy ha bundavád, akkor hagyományosan szintén e két csapat neve kerül elő. Adószakértő barátunk megjegyzése szerint kettejük mérkőzésén csak az állam nyerhet, feltéve ha az egymásnak átutalt bundapénzeket törvénytisztelő módon, SZJA-alapon leadózzák az érintett felek.
Aktuális rész: Minden attól függ, hogy a Debrecen milyen eredményt ér el Nyíregyházán az Európa Liga selejtezőjében. Ha nyer, vagy valamilyen csekélyke esélyt fenntart magának a továbbjutásra, akkor Herczeg András nem lesz rest, és magán kívül a fakót utaztatja csak fel Pestre, gyönyörködni a Parlament látványában. Elnézve a Honvéd közelmúltban mutatott formáját, lehet este szurkolni a Lokinak, hogy legalább halvány reményük legyen a vasárnapi pontszerzésre.
Tippünk: 1-1

Győr-MTK
Általános rész: A forduló második egyéb kategóriás mérkőzése. Párhuzamot ha nagyon akarnánk könnyedén találnánk, mert vagyunk annyira (futball)műveltek, de egy Hidegkuti, vagy Verebes kevés a kiemeléshez.
Aktuális rész: Az van, hogy a Győrnek van egy igen jó kezdője, és van egy másik csapata is, viszont a rotáció, mint rendszer a Kisalföldön egyenlőre csak a mezőgazdaságban vetette fel a fejét, és csak elvétve az ETO-parkban. Magyarán, ha Pintér Attila nem a legjobbjait küldi fel a pályára, akkor bármi megtörténhet, még akár az MTK ellen is, vagy épp az MTK ellen.
Tippünk: 1-0

Egyszerűsített tippszelvény és időpontok:
Pápa-Haladás
Videoton-FTC
Paks-ZTE
Siófok-Kaposvár
Kecskemét-Szolnok
Újpest-Vasas
Honvéd-DVSC
Győr-MTK

95 komment

Címkék: beharangozó bohócliga tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr392233372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.19. 16:57:37

Dide_ tippjei:

Pápa - Haladás 2:1
Vidi - FTC 3:1
Siófok - Kaposvár 2:2
Paks - ZTE 1:2
Újpest - Vasas 2:1
KTE - Szolnok 3:2
Honvéd - DVSC 0:2
ETO - MTK 2:0

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.19. 17:00:04

fulmerz tippjei:

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1
VIDEOTON FC-FERENCVÁROSI TC 0-2
BFC SIÓFOK-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 0-2
PAKSI FC-ZTE FC 1-1
ÚJPEST FC-VASAS 2-0
KECSKEMÉTI TE-ERECO-SZOLNOKI MÁV 3-1
BUDAPEST HONVÉD-DVSC-TEVA 0-3
GYŐRI ETO FC-MTK BUDAPEST 1-0

sunbird75 2010.08.19. 17:22:52

Pápa-Haladás 1-2

Videoton-FTC 3-1

Paks-ZTE 0-2

Siófok-Kaposvár 1-3

Kecskemét-Szolnok 2-2

Újpest-Vasas 3-2

Honvéd-DVSC 3-2

Győr-MTK 1-3

GreenBP · http://ftcsz.blog.hu/ 2010.08.19. 17:52:13

Pápa-Haladás 2:1
Videoton-FTC 0:2
Paks-ZTE 1:1
Siófok-Kaposvár 0:0
Kecskemét-Szolnok 2:1
Újpest-Vasas 1:1
Honvéd-DVSC 1:1
Győr-MTK 3:2

elmentek egyébként a picsbe)

Louis007 2010.08.19. 18:13:11

A mult héten lecsusztam a minden-heti betevo Labdabiztos tipprol, ezért most kettozott erovel potolom ezt.

Pápa-Haladás 2:2
Videoton-FTC 2:0
Paks-ZTE 2:2
Siófok-Kaposvár 0:2
Kecskemét-Szolnok 2:4
Újpest-Vasas 2:4
Honvéd-DVSC 0:2
Győr-MTK 0:2

Ádámbátyám · http://adammondja.blog.hu 2010.08.19. 18:44:10

Pápa-Haladás 0-2
Videoton-FTC 2-3
Paks-ZTE 0-0
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 3-8
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 0-3
Győr-MTK 1-1

LionOfZion 2010.08.19. 19:10:22

Pápa-Haladás 1-0
Videoton-FTC 3-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-3
Kecskemét-Szolnok 3-2
Újpest-Vasas 1-2
Honvéd-DVSC 2-2
Győr-MTK 2-1

Louis007 2010.08.19. 19:51:59

off :
A bohocligàhoz melto modon vezet a DVSC az elso félido végén.

Coulibaly elesett a labdàban 1:0
Laczko gorogos mozdulattal a kapu fejel 2:0

Majd egy gyongyszem a Gezarol : "Laczkó fejelt rá egy labdát, ami mellé ment volna, de Szakály éppen ott állt, kapáslövése fölé ment." - gyonyoru!
on

VGL 2010.08.19. 20:15:36

Amúlt heti kettő pontomat kellene felülmúlni. Talán nem lesz nehéz...

Pápa-Haladás 1-0
Nem tudom eldönteni, hogy Vébert akarják megbuktatni, vagy csak ennyit mutattak eddig?
Videoton-FTC 3-0
Nálam ez egyértelmű. Amíg Juniorok, Andrezinhok vehetik fel a Fradi mezt, addig itt nem lesz első hatban a csapat.
Paks-ZTE 1-1
Két kultúráltan focizó csapat! De mi az a kultúrált foci? És mit ér ez a benntmaradás szempontjából?
Siófok-Kaposvár 1-0
Kaposvárnál most vereség jön,a Siófoknak meg már jár egy győzelem.
Kecskemét-Szolnok 3-1
Most vagy soha.
Újpest-Vasas 1-0
Gézával nem tud veszteni ez a csapat.
Honvéd-DVSC 1-2
A Loki elhozza a B csapatot Pestre, meg is lesz az eredménye.
Győr-MTK 1-0
Dinamo után egy kis desszert.

gegerio88 2010.08.19. 20:18:26

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC 1-2
Paks-ZTE 2-2
Siófok-Kaposvár 0-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 3-2
Honvéd-DVSC 2-2
Győr-MTK 1-2

Kifli007 2010.08.19. 20:26:29

Pápa-Haladás 1-0
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 1-2
Kecskemét-Szolnok 1-1
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 1-3
Győr-MTK 2-0

Kifli008 2010.08.19. 20:28:43

PÁPA-SZOMBATHELYI HALADÁS 1-2
VIDEOTON FC-FERENCVÁROSI TC 2-1
PAKSI FC-ZTE FC 0-2
BFC SIÓFOK-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-1
KECSKEMÉTI TE-ERECO-SZOLNOKI MÁV 2-1
ÚJPEST FC-VASAS 2-0
BUDAPEST HONVÉD-DVSC-TEVA 1-3
GYŐRI ETO FC-MTK BUDAPEST 2-2

VGL 2010.08.19. 20:30:37

OFF
Black Lotusnak: www.nemzetisport.hu/legiosok/potemkin-karoly-europa-liga-utan-nb-iii-2041578/

Hát most már Ő sem lesz a hónap magyarja.
ON

Kifli009 2010.08.19. 20:31:08

Pápa-Haladás 0-0
Videoton-FTC 2-1
Paks-ZTE 2-2
Siófok-Kaposvár 1-2
Kecskemét-Szolnok 1-3
Újpest-Vasas 1-1
Honvéd-DVSC 2-3
Győr-MTK 1-1

vérfarkas 2010.08.19. 20:46:54

Pápa-Haladás 2:0
Videoton-FTC 1:1
Paks-ZTE 1:2
Siófok-Kaposvár 1:0
Kecskemét-Szolnok 1:1
Újpest-Vasas 2:1
Honvéd-DVSC 0:1
Győr-MTK 1:0

housemd 2010.08.19. 20:52:32

két hete nem szereztem pontot, és az a baj, hogy ebből egyszer pedig próbálkoztam....

Pápa-Haladás 2:2
nem itt döntik el, hogy ki marad bent.

Videoton-FTC 1:2
minden józan emberi számítás szerint a vidi lemossa a fradit. éppen ezért lép akcióba Káosz Professzor, és pályára küldi három halálos segítőjét az Irdatlan Kapushibát, a Jogtalan Tizenegyest és az Érthetetlen Kiállítást. és a Firefox helyesírás-ellenőrzője tudja, hogy a Fradit nagy betűvel kellene írni....

Paks-ZTE 0:1
vagy fordítva. Hanta kérdéseire meg nem kapunk választ, bár nagyon is helyénvalóak.

Siófok-Kaposvár 2:0
pécsiként nem mondhatok mást, csak azt, hogy a Kaposvár a liga egyik leginkább túlértékelt csapata. ilyen szempontból a Ponyvaregényre hasonlít.

Kecskemét-Szolnok 3:1
bár a lelkem mélyen a kisördög kiabálja, hogy Pá, Pista, Pá... de a józan eszem szerint azért behúzzák.

Újpest-Vasas 2:2
világéletemben szimpatikus volt a vasas, és ezt a csapat folyamatosan botrányosan gyenge teljesítménye miatt többnyire titkoltam. most comingoutolok, és kiváló rangadót vizionálok.

Honvéd-DVSC 1:2
noha jelen pillanatban a loki 2:0ra vezet, én azt hiszem, még a b-csapat is behúzza a meccset. a honvéd túlságosan megnyugodott a vasárnapi siker után.

Győr-MTK 1:1
sok a győrnek a két frontos háború. és ez még sokba kerülhet, sajnos.

Titi120 2010.08.19. 21:14:31

Pápa - Haladás 1-0
Videoton - Fradi 2-0
Paks - ZTE 2-1
Siófok - Kaposvár 1-1
Kecskemét - Szolnok 3-1
Újpest - Vasas 3-2
Honvéd - DVSC 1-2
Győr - MTK 1-0

Robespierre89 2010.08.19. 21:45:46

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC 4-1
Paks-ZTE 1-0
Siófok-Kaposvár 2-4
Kecskemét-Szolnok 1-2
Újpest-Vasas 3-1
Honvéd-DVSC 2-2
Győr-MTK 2-1

christvhu 2010.08.19. 22:53:36

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC 3-0
Paks-ZTE 0-0
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 0-0
Újpest-Vasas 0-2
Honvéd-DVSC 1-3
Győr-MTK 1-1

vidi-master 2010.08.19. 23:12:43

Pápa - Haladás 1-2
Videoton - Ferencváros 2-2
Paks - ZTE 1-1
Siófok - Kaposvár 0-0
Kecskemét - Szolnok 3-2
Újpest - Vasas 2-1
Honvéd - Debrecen 1-1
Győr - MTK 1-0

slowmotion 2010.08.19. 23:49:58

@végh hanta:
igazából a poszthoz fűznék annyit hozzá, hogy az év eleji pontgyűjtögetés abszolút nem ismeretlen fogalom Kaposváron.
tavaly is ezért maradt bent a csapat, mert a tavaszi katasztrófa alatt tutira nem gyűjtöttek 10 pontot sem...

slowmotion 2010.08.19. 23:50:32

@housemd: hát, akkor a Kaposvár most sem hoz Neked pontot :D

Stefan Derrick 2010.08.19. 23:50:40

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC 3-2
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 2-2
Kecskemét-Szolnok 4-2
Újpest-Vasas 1-2
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 2-2

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.08.19. 23:52:15

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 0-0
Paks-ZTE 1-0
Siófok-Kaposvár 0-2
Kecskemét-Szolnok 1-1
Újpest-Vasas 1-0
Honvéd-DVSC 0-1
Győr-MTK 0-2

echeníque 2010.08.19. 23:57:11

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC 3-1
Paks-ZTE 0-2
Siófok-Kaposvár 2-2
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 0-1
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 0-0

Balasnyikov 2010.08.20. 00:00:11

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 3-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-0
Kecskemét-Szolnok 1-1
Újpest-Vasas 1-2
Honvéd-DVSC 0-2
Győr-MTK 1-0

spinyokiraly 2010.08.20. 00:13:33

Pápa-Haladás 2-1
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 2-1
Siófok-Kaposvár 1-0
Kecskemét-Szolnok 1-2
Újpest-Vasas 1-1
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 0-0

Artie 2010.08.20. 00:15:01

Kedves hanta, a másik értelemben is egybe kén' írni azt a rangadót...;)

Pápa-Haladás 2:1
Videoton-FTC 2:0
Paks-ZTE 1:3
Siófok-Kaposvár 0:0
Kecskemét-Szolnok 3:1
Újpest-Vasas 1:3
Honvéd-DVSC 1:4
Győr-MTK 3:1

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.20. 00:20:25

@slowmotion: A tavaly az tényleg kivétel, de előtte a Prukner-érában azért az volt a jellemzőbb, hogy egy gyengébb ősz után lettek tavasszal valahogy a fű alatt hatodikok.

@Artie: Egy aljasul elhelyezett zárójellel javítottam :)

Artie 2010.08.20. 00:48:38

@végh hanta: Na, így már jó.:P

Egyébként azért nem kommentáltam a tippjeimet, mert Pinyő mester ma esti taktikájától elállt a szavam. Jól elaltatta ezeket a horvátokat, két gól mínuszról fog továbbjutni.

Stefan Derrick 2010.08.20. 01:24:24

@Artie: Nekem is úgy tűnt, hogy ez volt a cél.

Géza 2010.08.20. 02:08:21

Pápa-Haladás 1-3
Videoton-FTC 3-1
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 3-2
Újpest-Vasas 0-1
Honvéd-DVSC 3-2
Győr-MTK 1-0

teddypicker 2010.08.20. 05:29:22

Pápa-Haladás 2-1
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-0
Kecskemét-Szolnok 2-2
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 0-2
Győr-MTK 1-2

Zigi 2010.08.20. 05:30:30

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 0-1
Siófok-Kaposvár 1-3
Kecskemét-Szolnok 4-2
Újpest-Vasas 1-1
Honvéd-DVSC 2-1
Győr-MTK 0-0

sirsteve 2010.08.20. 06:13:08

Pápa-Haladás 1-3
Szerintem a pápai fiúk edzőt akarnak buktatni, és egyúttal keresni egy kis pénzt a tippmixen.

Videoton-FTC 3-0
A fradi szurkolóinak ezen a hétvégén elérkezik az igazság pillanata.

Paks-ZTE 3-0
Atomcsapást szenved a zalai csapat, akik a néhány szezon eleji zakóval elterelik a bochumi ügyészség figyelmét a Tirana elleni EL meccsekről.

Siófok-Kaposvár 5-4
Ha somogyi rangadó, akkor legyen gólzápor.

Kecskemét-Szolnok 1-2
Ha Kecskeméten most vagy soha, akkor sajnos soha. A jövő héttől pedig az edzéseket Kecskeméten már Tornyi Barna vezeti.

Újpest-Vasas 2-3
Angyalföldön elkezdődött valami, Újpesten meg lassan befejeződik.

Honvéd-DVSC 1-2
A Honvédnak akkor lehetne esélye a Loki-b ellen, ha a debreceniek gyorsan leigazolnák Juniort a Fradiból.

Győr-MTK 1-0
Az ETO-nál valami elromlott a montpellier-i csodatétel óta, de az erős hazai mezőnyben azért ezt a meccset behúzzák.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.20. 10:02:18

@VGL: Legjobb tudomásom szerint Feröeren már elrendelték a három napos nemzeti gyászt a mágikus magyar (helyi nyelven: frálíkur ungarskt) távozása miatt.

Pápa-Haladás 0-2
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 2-1

Sarg3 2010.08.20. 10:08:18

Pápa - Haladás 1-2
Videoton - FTC 2-1
Paks - ZTE 0-2
Siófok - Kaposvár 2-2
Kecskemét - Szolnok 1-1
Újpest - Vasas 1-3
Honvéd - Debrecen 3-2
Győr - MTK 1-2

bmiky31 2010.08.20. 10:11:53

Közös indoklással: mert a rangadókat mindig X-re veszem a tippmixen is.

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 1-1
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 3-3
Kecskemét-Szolnok 2-0 Ez nem rangadó!
Újpest-Vasas 2-2
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 1-1

mt85 2010.08.20. 10:22:25

Ezen a hétvégén még a 8 döntetlenen sem lepődnék meg, de ez ugye (ugye?) lehetetlen, így maradt belőle 3. Remélem a két Európában "vitézkedő" "élgárdánk" legalább megpróbálja komolyan venni az aktuális ellenfelet.

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 1-1
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 2-0
Újpest-Vasas 1-0
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 1-0

Kiß B. 2010.08.20. 10:31:22

Pápa-Haladás 1-3
Videoton-Ferencváros 2-0
Paks-Zalaegerszeg 1-0
Siófok-Rákóczi 1-5
Kecskemét-Szolnok 1-2
Újpest-Vasas 1-0
Kispest-Debrecen 2-2
Győr-MTK 0-0

Kiß B. 2010.08.20. 10:33:29

@housemd: Inkább azon törje magát a pécs, hogy feljusson. Nonszensz, hogy minden szezon végén fél kaposvár nektek szorit, de úgy látszik nagyon nem akartok velünk találkozni. Legalább is nem az első osztályban.... Idén aztán tényleg nincs ellenfél, kiváéncsi leszek erre!

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.08.20. 10:38:03

Pápa-Haladás 0-2 (a szív beszél, csitt, értelem!)
Videoton-FTC 1-2 (mint fent)
Paks-ZTE 0-3
Siófok-Kaposvár 1-4 (legyen már egy jó meccs)
Kecskemét-Szolnok 2-2
Újpest-Vasas 1-0 (izzadságszag)
Honvéd-DVSC 0-1
Győr-MTK 0-0

nuno 2010.08.20. 11:12:44

Pápa-Haladás 2-1
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 2-1
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 1-1
Honvéd-DVSC 0-2
Győr-MTK 0-0

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2010.08.20. 11:59:52

Pápa-Haladás 2-0
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 2-0
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 2-1

doktor kotász 2010.08.20. 12:16:29

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 1-0
Paks-ZTE 2-1
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 3-2
Újpest-Vasas 1-0
Honvéd-DVSC 0-1
Győr-MTK 1-0

istenhátmögött 2010.08.20. 12:31:12

Pápa-Haladás 0-0
Videoton-FTC 1-2
Paks-ZTE 0-1
Siófok-Kaposvár 1-0
Kecskemét-Szolnok 2-2
Újpest-Vasas 3-2
Honvéd-DVSC 3-2
Győr-MTK 1-3

Cunning Linguist 2010.08.20. 13:03:19

Pápa-Haladás 1:2
Videoton-FTC 3:0
Paks-ZTE 0:2
Siófok-Kaposvár 2:2
Kecskemét-Szolnok 2:0
Újpest-Vasas 1:0
Honvéd-DVSC 0:3
Győr-MTK 1:1

fran7 2010.08.20. 13:04:32

Pápa-Hali 0-1
Vidi-Ftc 5-2
Paks-ZTE 0-2
Siófok-Kaposvár 2-2
Kecsó-Szolnok 4-3
Újpest-Vasas 1-3 Remélhetőleg Kincses-effektus lesz
Honvéd-Loki 0-0
ETO-MTK 1-2

StreetFighter · http://stoppolj.blog.hu 2010.08.20. 13:37:09

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 2-1
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 1-1
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 1-0

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2010.08.20. 13:40:58

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 3-1
Paks-ZTE 2-0
Siófok-Kaposvár 2-2
Kecskemét-Szolnok 2-0
Újpest-Vasas 1-1
Honvéd-DVSC 1-3
Győr-MTK 1-0

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.20. 13:43:58

Pápa-Haladás 1-0
Videoton-FTC 2-1
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 1-2
Kecskemét-Szolnok 3-0
Újpest-Vasas 2-2
Honvéd-DVSC 1-3
Győr-MTK 1-1

setzer 2010.08.20. 13:53:28

Pápa-Haladás 3:1
Videoton-FTC 1:3
Paks-ZTE 3:1
Siófok-Kaposvár 3:1
Kecskemét-Szolnok 3:1
Újpest-Vasas 3:1
Honvéd-DVSC 1:3
Győr-MTK 1:3

mehr luft 2010.08.20. 14:07:58

Pápa-Haladás 2-1
Videoton-FTC 3-1
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 0-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 0-0

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2010.08.20. 14:12:07

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 2-2
Kecskemét-Szolnok 2-0
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 2-1
Győr-MTK 1-0

Pumpui 2010.08.20. 14:19:39

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 3-0
Paks-ZTE 3-0
Siófok-Kaposvár 1-2
Kecskemét-Szolnok 1-1
Újpest-Vasas 3-0
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 2-0

dr. Wilbur Swain 2010.08.20. 14:23:48

Pápa-Haladás 2-3
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 1-0

Mérgező Hulladék 2010.08.20. 15:01:11

Papa-Haladas 1-2, Videoton-FTC 1-1, Paks-ZTE 1-2
Siofok-Kaposvar 1-1, KTE-Szolnok 2-0, Ujpest-Vasas 2-2
Honved-DVSC 1-1, Gyor-MTK 1-0

/budo/ 2010.08.20. 16:06:01

Pápa-Haladás 1-3
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-1
Kecskemét-Szolnok 2-1
Újpest-Vasas 3-1
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 2-1

Peti8 2010.08.20. 16:21:22

Pápa-Haladás 1-0
Videoton-FTC 1-1
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 0-0
Kecskemét-Szolnok 4-2
Újpest-Vasas 2-1
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 1-0

kétballáb 2010.08.20. 16:24:01

Pápa-Haladás 1:0
Videoton-FTC 2:0
Paks-ZTE 1:1
Siófok-Kaposvár 1:0
Kecskemét-Szolnok 1:0
Újpest-Vasas 2:0
Honvéd-DVSC 1:2
Győr-MTK 1:0

hüjeliba 2010.08.20. 16:24:22

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-3
Siófok-Kaposvár 1-2
Kecskemét-Szolnok 4-1
Újpest-Vasas 0-0
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 2-2

LullaBY 2010.08.20. 16:26:56

Pápa-Haladás 1:0
Videoton-FTC 2:1
Paks-ZTE 1:3
Siófok-Kaposvár 1:1
Kecskemét-Szolnok 1:0
Újpest-Vasas 1:0
Honvéd-DVSC 2:2
Győr-MTK 2:1

fecskeE0 2010.08.20. 18:47:21

Pápa-Haladás: 1:1
Videoton-FTC 2:1
Paks-ZTE 1:3
Siófok-Kaposvár 1:1
Kecskemét-Szolnok 2:1
Újpest-Vasas 2:0
Honvéd-DVSC 1:3
Győr-MTK 2:1

Hopeful John Doe · http://lasztirugas.blog.hu/ 2010.08.20. 18:52:54

Pápa-Haladás 1:0
Videoton-FTC 2:1
Paks-ZTE 1:2
Siófok-Kaposvár 0:1
Kecskemét-Szolnok 1:1
Újpest-Vasas 2:1
Honvéd-DVSC 1:1
Győr-MTK 2:1

godot 2010.08.20. 18:58:54

Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 3-1
Paks-ZTE 2-2
Siófok-Kaposvár 1-0
Kecskemét-Szolnok 3-2
Újpest-Vasas 1-2
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 1-0

Frigo 2010.08.20. 19:37:43

papa - haladas 2 - 1
Videoton - ftc 3 - 1
Paks - zte 1 - 2
Siofok - kaposvar 0 - 1
Kecskemet - szolnok 1 - 2
Ujpest - vasas 2 - 0
Honved - dvsc 0 - 2
Gyor - mtk 2 - 0

slowmotion 2010.08.20. 20:26:36

én egy állat vagyok, tessék kivinni az állatkertbe és mutogatni mindenféle embereknek. úgy is lehet fogalmazni, hogy az ember ne készüljön arra, hogy majd este hatkor tippel, mert úgyis elfelejti...

Pápa-Haladás 9-7, de nyilván nem sikerült időben benyögni. pedig annyira jót akartam Gyurinak...

Videoton-FTC 2-1
pénzen mindent nem lehet megvenni, de mindenképpen könnyebb csapatot építeni, ha van

Paks-ZTE 1-2
Pavljucse... izé... Pavicsevics jön, és a moldovai megfigyelők előtt élete produkciójával rukkol elő (=gyors sárga, két gól, majd a második utáni gólörömnél egy darab levételezett póló és egy darab bevételezett piros lap)

Siófok-Kaposvár 0-1
1. a Rákóczi elkezdte szállítani az egygólos meccseket
2. de nem kaphat ki a megye második legjobb csapatától

Kecskemét-Szolnok 2-1
Urbányit a saját taktikájával akarja megverni a Szolnok. sajnos mivel üres területek leginkább a pálya mellett lesznek, ezért a Kecsó él a lehetőséggel, és beviszi a győztes tust az üres pályán.

Újpest-Vasas 1-0
a változatosság kedvéért öngóllal nyer az Újpest.

Honvéd-DVSC 1-1
a Loki A-ra inkább csütörtökön számít Mr. Prince, a B-csapatnak idegenben jó a döntetlen is.

Győr-MTK 1-1
könnyed átmozgató edzés a csütörtöki 3-1-es győzelem előtt

Fisk 2010.08.20. 20:52:18

Beszállok a 4. fordulóban, ha még nem késő:
Pápa-Haladás 1-1
Videoton-FTC 2-0
Paks-ZTE 1-2
Siófok-Kaposvár 1-0
Kecskemét-Szolnok 0-3
Újpest-Vasas 3-0
Honvéd-DVSC 1-1
Győr-MTK 1-0

housemd 2010.08.20. 21:30:33

@-kraci-: hát, ne akard, hogy találkozzunk jövőre, mert mi minden jel szerint maradunk idelenn. a két jel, amiből erre lehet következtetni:
1. A Maldív-szigetek Mágusa, Kiss Laci lett az edzőnk.
2. A nyitómeccsen ki bírtunk kapni itthon a Tatabányától, és hovatovább az ilyenek már végzetesek lehetnek.
(3. és szerintem a hétvégén még a szomszédvár Kozármisleny is el fog minket tángálni, tele van korábbi, elégedetlenül távozott munkavállalóinkkal)

slowmotion 2010.08.20. 23:11:32

@housemd: de legalább olyan handsome, meg napbarnított, nem? (mármint KL)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.20. 23:24:19

@housemd: majd a másik szomszéd várban lehet próbálkozni még itt az nb2ben :)

egyébként tudtátok, hogy a kaposvári csiky gergely színház megépítése után építették a pécsi színházat és a kivitelezőnek egy kérése volt. csupán annyi, hogy eggyel több ülőhely legyen a pécsi színházban. muhahaha

Koori 2010.08.21. 01:33:11

most amikor a csucson vagyok lemaradok....viszont finom kis masnapossag alatti az alabbi tippsor

Pápa-Haladás 1-2
Videoton-FTC2-1
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár0-0
Kecskemét-Szolnok 2-2
Újpest-Vasas 2-0
Honvéd-DVSC 1-3
Győr-MTK

Koori 2010.08.21. 05:55:52

há' mondom hogy másnaposság...

Győr-MTK 1-0

a Pápa- Hali csak az illuzio miatt....

köszi

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.08.21. 08:54:14

Már megint lekéstem egyet, nem igazi a net errefelé
Videoton-FTC 2:0
"Az eredmény nem vitás" ezúttal sem

Paks-ZTE 0:1
Siófok-Kaposvár 1:1
Kecskemét-Szolnok 1:0
Újpest-Vasas 3:0
Évtizede érik az az NB2...

Honvéd-DVSC 0:1
Sajnos...

Győr-MTK 1:0

RolloJuve 2010.08.21. 10:41:43

Videoton-FTC 1-2
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 0-1
Kecskemét-Szolnok 3-0
Újpest-Vasas 1-1
Honvéd-DVSC 2-1
Győr-MTK 1-2

peteragard 2010.08.21. 10:57:05

Pápa-Haladás Hát erről lecsúsztam, de azt eltaláltam volna, h Lali cipővel rugdossa az ellenfél szurkolóit...

Videoton-FTC 3-1
Paks-ZTE 1-1
Siófok-Kaposvár 1-2
Kecskemét-Szolnok 2-0
Újpest-Vasas 1-0
Honvéd-DVSC 1-2
Győr-MTK 1-1

ARTista 2010.08.21. 14:23:12

@Bastille:
A pécsi színház 1895-ben épült, a kaposvári Csiky Gergely Színházat pedig 1911-ben adták át. A kaposvári esetében volt egy fontos kitétel, hogy ha egy ülőhellyel is, de nagyobb legyen a pécsinél (a legenda szerint). Sikerült is, hiszen megnyitásakor 1500 fő befogadására volt alkalmas.

Balbekk 2010.08.21. 15:48:03

Fültanúk szerint ugyanez a párbeszéd hangzott el Szücs és a szombathelyi jegyfelelős között a pápai klubházban.

Artie 2010.08.21. 18:27:19

Faragó Ricsinek szóljon valaki, hogy lehet, hogy jó fej akar lenni azzal, hogy 16 méter 30 centiről rúgta a Fradi a gólt, de ezzel semmi mást nem ért el, csak bebizonyította, hogy fingja nincs arról, hogy a 16-os vonala 16,50 méterre van a kaputól (vö. 6-12-18 yard, azaz 5,5-es, 11-es, 16,5-es).

Nehéz dolog ez a foci.

housemd 2010.08.21. 20:32:22

@Bastille: manapság egyébként az a közös a két színházban, hogy mindkét épület az összeomlás szélén áll. egyébként a 80-as években szokás volt pécsről K.várra járni színházba, elismerten jobb és progresszívebb. volt.
@slowmotion: jaja...:) és egzotikus káromkodásokat ismer....
egyébként, 1:0-ra lealáztuk Pécs Érdjét (Kozármislenyt), zárkózunk tehát. :)

Kiß B. 2010.08.21. 21:10:12

@housemd: anno irtam a régi barátságról egy szösszenetet: rossebezred.blog.hu/2008/12/05/hadd_sirjanak

housemd 2010.08.21. 21:59:14

@-kraci-: anno olvastam, és most újra, a dalhoz annyi hozzáfűznivalóm van, hogy egyértelműen kiderül belőle, hogy Pécs városának vigalmi negyede már akkor regionális vonzáskörzettel rendelkezett... :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.21. 22:26:30

@ARTista: így van! utána néztem én is, az emlékekbe ne bízz, csak a google-ben, bocs, csupán csak slowmotion és housemd-nek próbáltam kis kedves adalékot adni saját kútfőből, de most már mindegy.
@housemd: akkor bizony az egész országból jártak csillárokon lógni, szép idők voltak!

a tippeim viszont igen derekasok lettek, csupán a fradikát nem tartottam az x-re, többi mind bejött, egy telitalálattal...

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.08.22. 14:44:33

háeztjólelkúrtam. viszont:

Honvéd-DVSC 0-2
Győr-MTK 2-1

TomAce 2010.08.22. 19:37:51

ma délután jutott eszembe, hogy elfelejtettem tippelni :(

Cunning Linguist 2010.08.22. 22:11:02

nekem jól lemészárolták a bohócligás fiúk a tippjeim:D

sunbird75 2010.08.22. 23:34:29

késssz, ilyen szarul talán még soha nem sikerült tippelni 3 pont az is egy meccsből. De a kispest nyert úgyhogy nem érdekel....:-)

mt85 2010.08.23. 09:42:24

Éreztem én, hogy be kellett volna húzni azt a 8 ikszet a tippelés során. Egész tisztességes pontszám összejött volna belőle.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.08.23. 09:55:18

@mt85: Mivel nyaralgatok és így mobilnettel csapatom, ezért ide és zippelve rejtem el az excelt: dl.dropbox.com/u/165108/labdabiztos/excel/2010-11/tipp04.zip
Összefoglaló pedig hamarosan.

snowblind 2010.08.24. 09:27:57

Basszus, elfelejtettem tippelni, vasárnap este jöttem rá. 15 pontom bánja. :(

slowmotion 2010.08.24. 11:00:52

@housemd: mármint hogy összeomlani? anyagilag, szerkezetileg, vagy mindkettő?

Kiß B. 2010.08.24. 16:06:42

@slowmotion: sajnos ha nem történik valami akkor mindkettő :(

housemd 2010.08.24. 21:01:32

@slowmotion: is-is. mindkét épület szinte romos, pécsett az EKF-pénzekből csilivili új dolgok épületek, de a színház felújítása valahogy senkinek nem jutott eszébe. Kaposváron meghalt Schwajda direktor, öröksége ellentmondásos. és ott is csak abban bíznak, hogy a min.elnök úr (vagy talán Navrasics) megígérte, h lesz pénz. egyszóval, a helyzet leginkább a debreceni stadionra emlékeztet.

slowmotion 2010.08.24. 23:46:17

@-kraci-: @housemd: a Csiky megmenekült, majd Rátóti jól helyrerakja :)
lesz majd Életképek színpadon meg minden

de először vakolják újra kívülről
süti beállítások módosítása