HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Gyirmót, Pécs, kis Vidi a felénél - NB2 Nyugati csoport, 15. forduló

2010.11.24. 17:40 Bastille

Jelentem: vége! A 2010/2011-es év őszi szezonja véget ért. Pontosabban véget ér november 29.-én, a Fradi-Honvéd meccsel, amit pótolnak. Aztán kijelenthetjük, hogy szomorúbbak lesznek a hétvégék Kiss László, Vezér Ádám vagy Kiprich mester nélkül. Most még maradnak két hétre a bohócliggerek és csemegézhetünk az olyan hírekből, mint hogy a Puskás Akadémián mérgezett volt a bácskai rizses hús, illetve összeállt a nyugati válogatott a gálára, de ezután csak a felháborítóan steril és professzionális spanyol vagy angol bajnokság nyomorultjait láthatjuk: a lelketlen ibrákat és a dölyfös céronáldókat. Nehéz lesz tehát. És ha a mezopotámiaiak nem kísérleteztek volna a komló erjesztésével, akkor most komoly bajban lennénk. De ne csüggedjünk. Március környékén visszatér szeretett enbékettőnk, addig pedig biztosan komolyan számolnunk kell játékos mozgással, italos szereplőkkel, pénztelenséggel, mint a mesében. Sorra vesszük a csapatok teljesítményét, aztán várunk.

 
Kezdjük az utolsóval, aki a Kaposvölgye Vállalkozók SC Nagyberki. A 16. helyhez volt elég az őszi meccsek alatt szerzett nyolc pont. Oly sokszor leírtuk már, hogy pénztelenség az úr Somogyban, nem pedig a cselek és a gólok. A játékosokra én panaszt nem teszek. A Veszprémet majdnem megverték hazai pályán és most az utolsó fordulóban is pár lépésre voltak a bravúrtól. Sevel révén vezettek Tatabányán egy órán keresztül, de aztán Farkas tíz perc alatt fordított az utolsó negyed órában. Maradtak utolsók, két győzelem, amit a Baja és a Kozármisleny ellen követtek el, míg két döntetlen a Vidivel és a Honvéddal. Gondot jelenthet, hogy tizenkilenc játékosuk van a csapatban, és aki majd teheti, télen klubbot vált. A somogyi zöld-fehéreknek 775.000€ az értékük, ez nem elég az enbékettőhöz.
 
Kieső helyen a Honvéd II is, bár egy meccsel kevesebbet játszottak, ami nem baj, mert a legunalmasabb meccseket rendre a kispestiek játsszák. Kilenc darab gólt voltak képesek összehozni, de csak húszat kaptak. Megverték a Veszprémet és a Kozármislenyt és olyan csapatok ellen voltak képesek pontot szerezni, mint a Vidi vagy a Gyirmót. Most hétvégén pedig Szigetszentmiklóson is hajszálra voltak az iksztől, de kikaptak. Sikerült a csereként beálló Vólentnek egyenlíteni, de aztán a kilencvenedik percben Csurka értékesített egy tizenegyest és győztek Várhidiék. A meccs után Gabala Krisztián a sors furcsaságait emlegette, ha csapata játékáról kérdezték, mi mégis azt mondjuk, ez a Honvéd nem áll annyira rossz erőkből és tavaszra összejöhet valami. A védelem képes stabil lenni, és sok a tizennyolc-tizenkilenc éves játékos, akik elméletileg bizonyítani akarnak minden percben. A csapat értéke 1.025.000€, ami a tizenegyedik legjobb klubot jelenti, reális esély a bent maradás, ha.
 
Tizenötödik a megkülönböztetett figyelemmel övezett Veszprémi FC. A csapat magját maga a csapat nevelte ki, így a tisztes helytállás a céljuk, vagyis benn ragadni az enbékettőben. A sok gyengélkedő ellenfél végett még esélyük is lehet erre, de ehhez pöcsösebb játékot vár Rugovics Vendel és a veszprémi közönség. Harmincegy gólt kapni tizenöt meccsen bizony szégyen, hiába vertek meg négy középcsapatot. Most hétvégén Gyánó Szabolcs egymaga végezte ki a veszprémi védelmet klasszikus mesterhármast szerezve, úgy hogy a hatodik percben már nullakettő volt. Az ilyen első tíz perceket kell a Veszprémnek megoldania, hogy benn maradhasson. A csapat összértéke szerény 825.000€, mintha valamit ez jelentene.
 
Tizennegyedik helyen Lipcsei Péter első edzett csapata, akik egy meccsel kevesebbet játszottak - ha azt behúzzák, most nyolcadik helyen lennének. Lipcseinek nem könnyű: edzői karrierje csak most kezdődik, ráadásul egy olyan játékosokat kell motiválnia, akik a nagy csapatba akarnak kerülni, mint a híres Veron öccse vagy Abdi, aki amolyan semmilyen. A hétvégén az ajkai gólfelelős intézte el őket, hiába támadták végig a meccset Lipcseiék, tavaszra lesz mit javítani, mert az őszi idény során nem kaptuk fel a fejünket, ha hallottunk róluk. Rúgtak tizenhármat, kaptak tizennégyet, nyertek négyszer (K’misleny, Barcs, K’völgye és Barcs), két döntetlen, amiből az egyik bravúr szagú a Tatabánya ellen. A csapat összértéke már jobb mutatóval rendelkezik, mint a három pontos rendszerben elfoglalt hely, majdnem másfél millió euro értékű a Fradi B, ami a hatodik legeurósabb klub nyugaton. Pölöskei Péter egymaga lőtt nyolcat idén, lehet tavasszal már a nagycsapatban is bemutatkozhat.
 
Jön a Barcs. A tizenharmadik helyen és ha nem üt be a pénzügyi krach, akkor minden másképp alakul. Mióta nem utaztak el Pécsre a tizenkettedik fordulóban, azóta pontot nem szereztek és vagy utolsó percekben kapott góllal, vagy ilyen hathármas verésekkel búcsúznak a három ponttól. Az ETO II is szépen arányosan elosztva a hat gólt, kivégezte a Barcsot a hétvégén és a barcsi három gólt is annyival magyarázom, hogy Győrben egy bizonyos Nagy Gergely debütált, aki még csak tizenhat. Egyébként izgalmasnak ígérkezett az idei bajnokság a Barcsnak, mert jól kezdtek és az első fordulókban még verték a Tatabányát és a Vidit, meg egy döntetlen az Ajkával, de ezután semmi. A csapat értéke 1.075.000€, ami a középmezőnybe elég, a két montenegroi, Scepanovic és Pavicevic a legértékesebb spíler. Hát jöjjenek a befektetők!
 
Koplárovics Béla szűkebb hazája most a Pécs melletti kis város enbékettes csapata. Kozármislenyen nincs anyagi gond, csak focizni kell. A nyugodt körülményeket az is magyarázza, hogy egy gyenge ősz végén, hazai pályán sikerült a Baját megverni az Isten góljával. Mégis a tizenhárom rúgott gól hallatán még K. Béla is lesüti a szemét, hisz a játékosok összértéke az ötödik legjobb a ligában, 1.650.000€!!! Ettől függetlenül semmi meglepőt nem sikerült produkálni, legnagyobb siker az utolsó fordulóban megvert Baja és a Székesfehérvárott szerzett egy pont. A szerb Pavlovics negyed millió euróval a legdrágább játékos, mégis a hűséges Lauer a házi gólkirály – három góllal. Komoly javuláson kell átessen a Kozármisleny, hogy sikerüljön valami maradandót alkotniuk tavasszal, még lehet, hogy igazolásra is lesz pénz.
 
Tizedik az egyik legnagyobb meglepetést produkáló Budaörs. Négyszer sikerült nyerniük, de csak négyszer kaptak ki. Stabil csapat, masszív védelemmel, de már több rúgott góllal, mint kapott-tal és a gyilkos Gyirmót sem tudott felkoncolni senkit budaörsi hétvégén. Már az első húsz percben kialakult az egyegy (nemaza Tóth Norbert ill. Márkus), aztán mindkét csapat nyerhetett volna, de maradt az iksz. A szerény egy millió eurót érő Budaörsöt nem is lesz könnyű megverni tavasszal, ősszel is csak négy csapatnak sikerült (ETO II, SZTK-Erima, Baja, Vidi), viszont a bravúrral is adósok, mert a Veszprém-K’völgye-K’misleny-Barcs négyest két vállra fektetni nem bravúr. Higgadt munka folyik viszont, ami jövőre is enbékettes tagságot feltételez, hátha valami bravúr is lesz.
 
Várhidi Péter aktuális csapata a kilencedik. Az a csapat, ami a látszat ellenére egy erős gárdának tűnik. Az SZTK-Erima a Pomper-Szamosi-Tóth Mihály nyugdíjas keménymaggal öt győzelmet jegyez, az ötödiket épp most hétvégén a Honvéd ellen. Fura, de a csapat értéke a második legjobb a ligában, 1.925.000€, mégis egy tök átlagos középcsapat ez a Szigetszentmiklós. Történetük üdébb fejezeteibe tartozik a Gyirmót legyőzése vagy a veszprémi zakó. Sokszor a végjátékban bukják azt, amit a mérkőzéseken felépítenek, de a bennmaradásuk nincs veszélyben.
 
Nyolcadik helyen az aranyközépúton járó BKV Előre. Az átlag maga. Öt győzelem, öt döntetlen, öt vereség. Az utolsó fordulóban sima kettőnullára kaptak ki a Viditől, de ez várható volt. A BKV megverte az utolsó öt csapatot és kikapott az első négytől, mert az egyetlen meglepetést a Baja legyőzésével prezentálta. Kerek egymilliót érnek Soós Imre játékosai, akik közül Vezér Ádámot kell kiemeljük. Ő ad tartást a csapatnak, az egész szezon alatt magabiztosan véd. A BKV lehetne lejjebb is, tavasszal meglátjuk, hogy elbillen-e a mérleg nyelve.
 
Győrben is jól dolgoznak Pintér keze alá. Az utolsó fordulóban a Barcsot fogadta az ETO árnyékcsapata, de nem volt kapusuk. Mire jó az utánpótlás nevelés, előrántották Nagy Gergelyt, a Fehér Miklós Gimi tizenhat éves kapusát, aki meggyőző teljesítményt nyújtott, még úgy is, hogy háromszor nyúlt a hálóba a labdáért. Gurítottak hatot a minden mindegy alapon játszó Barcsnak és az ötvenhármas válogatott meccs eredményével tisztelegtek az évforduló előtt. Ősz végén így a hetedik helyen tanyázik a huszonkét év átlagéletkorú csapat, akik 1.225.000 €-t érnek. Náluknál jobban teljesítő csapatok közül csak az Ajkát verték és kicsi bravúr kategória a tatabányai iksz. Mivel a csapat folyamatosan változik, így nagy távú jóslásokba nem megyünk bele, nyílván bennmaradnak, talán a hetedik helynél lejjebb csúsznak, talán nem.
 
Hatodikak a Bányászok, ami csalódás nekik, akárhonnan nézzük. A keddi szurkolói ankéton már változásokról beszéltek, távozó és érkező játékosokról, név nélkül. Pedig csak háromszor kapott ki a Tatabánya (Barcs, Vidi, Gyirmót), otthon pedig csak a Gyilkos Gyirmóttól. Ellenben sok a döntetlen, pont ahány győzelem, szám szerint hat-hat darab. Tatabánya fel akar jutni, ezért más arcukat fogják mutatni tavasszal, az biztos. Az 1.225.000 € értékű csapat tehát erősödésre vár, pedig így is a negyedik legértékesebb klub Nyugaton. Kíváncsian várjuk, hogy milyen új erőkkel fog csatlakozni a Gyirmót-Pécs-Vidi kettő triumvirátushoz.
 
Az első csoda a Bakonyban van. Ajkán nyugodt, kis költségvetésű és kemény munka folyik. Az egy millió eurót érő csapat figyelemre méltó eredményt produkált az ősszel, ez az ötödik helyet jelenti, pedig a keret nem ennyire acélos. Persze nem mehetünk el Mihalecz Péter mellett, aki vezeti a góllövőlistát tizenhárom góllal és számításaim szerint a hét ajkai győzelemből öt mindenképp Mihalecz érdeme. A gólkirály jelöltre hiába vadásznak első osztályú klubok, kvázi örök hűséget fogadott az Ajkának és vezérként rendre nagyot alkot a meccseken. Otthon csak az ETO II-től kaptak ki, idegenbe Pécsett, Tatabányán és Baján, de megverték a gyirmóti katlanban Kiprichéket, ami a legnagyobb bravúrjuk. Biztos kerülnek hullámvölgybe, de garantált bennmaradásra számítunk velük kapcsolatba, Artner Tamás jó munkát végez, az biztos.
 
Jöjjön a negyedik Baja. A Halászlé Fővárosa megsüvegelendő teljesítménye a következő. Kapásból verték a Fradit, két gyors pofon (Vidi, Gyirmót), aztán nyolc győzelem majdnem egyhuzamban, közbe jött egy kaposvölgyi zakó, de olyan csapatokat vertek, mint a Pécs vagy az Ajka. Az év végére jött el a kötelező hullámvölgy, most hétvégén Kozármislenyen alázta őket Koplárovics. Amúgy Bognár József remekül összehozta a csapatot, Szili, Frőhlich, Tamási és Kormos is remek formában ad megbízható gerincet a csapatnak és a háttér is biztató. Plusz pontként feljegyezzük, hogy szinte csak támadó focit hajlandó játszani a Baja. Az információink szerint néhány igazolással felfrissítik 1.200.000 € értékű csapatot, akik a papírforma alapján ennél feljebb nem fognak végezni.
 
A dobogó legalacsonyabb fokán a Hartyáni Gábor vezette Kis Vidi. Mivel Mezey Mester folyamatosan igényt tart a fakó csapat néhány játékosára, így állandó csapattal sosem rendelkezik a vezetőedző. A Présinger, Móri, Lencse nevekkel jegyzett csapat még így is csak két vereséget számlál (Barcs, Gyirmót), de megverték a Baját sima ötegyre, de a pécsiek is pont nélkül távoztak Székesfehérvárról. A keret értéke euróban 1.200.000, ami jelen esetben hanyagolható információ, mert a Vidi II-nél inkább tehetségben van bőség. Én csak Gyurcsót említem a szélen vagy Somodit a kapuban. Jósolni is nehéz róluk, de ennél feljebb nem jutnak.
 
A második az egyik legnagyobb esélyes. A Pécsi MFC ősz végi helyezése is ezt bizonyítja. Mindenesetre a Gyirmót mellett a legmasszívabb csapatnak tűnik a Pécs. Kilenc gólt kaptak összesen, ebben óriási szerepe a húsz éves Dibusz kapusnak van és a két középső védőnek (Stark - Todorovics), akikről pattognak le a védők, mint az intrikák Jordan Lee - Punk Anderson kettősről a Dallasban. Háromszor kaptak csak ki (Tatabánya, Baja, Vidi) és kétszer ikszeltek (Barcs, Honvéd II), többi meccset hozták Kiss László összehasonlíthatatlan ordítása mellett. Elöl Gyánó - Nagy Viktor szervezi és értékesíti a támadásokat, a hétvégén is ez történt, pillanatok alatt alázták meg háromszor a veszprémi védőket és tértek téli álmot aludni, hogy aztán az Ezo Tv-t megszégyenítő előrejelzésünk szerint nyerjék meg tavasszal a Nyugati csoport küzdelmeit. Ja a pécsiek összértéke a transfermarkt.de szerint 2.100.000 €.
 
A csoportelső pedig a Gyilkos Gyirmót. Sok éve nyugodt munka folyik Győr mellett, de nem éri meg feljutni a Bohócligába. Pedig Kiprich József remek munkát végez és idén is dominál a gyirmóti csapat nyugaton. Pontszámításban ugyanott tartanak, mint a Pécs, de sokkal hatékonyabb támadósoruknak köszönhetően vezetik a bajnokságot. Három vereség (Ajka, Pécs, SZTK-Erima) és két iksz (Honvéd, Budaörs), a többi magabiztos győzelem. Harmincöt gólt rúgtak, 2,3-as meccsenkénti átlag, amit nem kell magyarázni, ebből nemaza Tóth Norbert hetet vállalt, de hatot rúgott a még győri időkből ismerős Baumgartner Attila. Szerintünk az első kettőben lesz az 1.925.000 € értékű Gyirmót a tavasz végén.
 
A múlt heti három tippelőnk közül MágnesPeti négy találatot jegyez, Stefan Derrick hat találatot, amiből egy telitalálat és a heti király snowblind és 979122 nevű olvasónk, akiknek a hat találatából három teli. Gratulálunk!
 
Itt tabellát és góllövőlistát találtok, emitt összefoglalókat, a holt idényben pedig keleti mintára végig vesszük a csapatokat történeti szempontból, megnézzük legnagyobb dicsőségeiket és belekukkantunk a legnagyobb gödrökbe. Természetesen feltűnik majd K. Dezső is a szünetben egyre többször.

9 komment

Címkék: összefoglaló nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr122470782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

housemd 2010.11.24. 18:47:09

az elismerésem a posztért teljes, az általad a Pécsről felvázolt kép több mint biztató (bár többnyire őszi csapat voltunk mindig is), csak annyit jegyeznék meg, hogy Kozármisleny az már város kérem a maga mintegy 5800 lakosával... ez nálunk a helyi Érd...

sala 2010.11.24. 18:47:16

A Mihalecz családban mindenki focival foglalkozik?

snowblind 2010.11.24. 22:59:05

Valamint snowblind, szintén 6 találattal, amiből 3 teli... ;)

bélakirály 2010.11.24. 23:34:48

Jó a poszt, de hogy kötözködjek Gyirmót már pár évtizede Győrhöz tartozik, így elég nagy önkormányzat lehetne a hátuk mögött. De nem lesz. Győrben az ETO-t se támogatják. Viszont Szijjártó Petinek hála a gyökértelen női kosárlabdát tolják rendesen.
Amúgy nem értem azt a pletykát, hogy a Gyirmót nem akar feljutni. A tv-s meg egyéb pénzek szerintem fedezik a többletköltségeket, ami az NB1-gyel jár.

Artie 2010.11.25. 10:27:58

@bélakirály: Meg a futsalt, hála Bolla mesternek.

És igen, Gyirmót Győr része, tényleg elég régóta.

hu.wikipedia.org/wiki/Gyirm%C3%B3t

40 éve.:)

Mérgező Hulladék 2010.11.25. 10:34:28

Tényleg jó összegzés. Annyit kiegészítésként, hogy Pölöskey bemutatkozott már az NB1-ben (ebben a szezonbon is becserélték párszor), nem is akárhogy!
De talán tényleg több lehetőséget érdemelne, igen jó gólátlaga van az elmúlt másfél évben. Lipcsei csapata meg sehol sincs nélküle: 13 őszi góljukból övé 8, pedig az összes játékidő alig felét töltötte pályán.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.11.25. 12:49:13

elnézést uraim, minden javítva!
snowblind-tól külön elnézést kérek!!!

gabesz7004 2010.11.25. 16:01:33

Jó a poszt, grat érte! Két megjegyzés engedtessék meg:
1. A Kaposvölygénél még lenne pénz, ha nem is sok, amennyiben nem idegesítették volna a végtelenségig a tulajt a gyenge játékukkal. Persze ő is hibás, mert egy edzőváltás felszabadíthatott volna némi energiát, legalábbis a játékosok ezt mondják.
2. Láttam tegnapelött és tegnap a Barcs két feketehegyi támadóját a Rákócziban edzeni, ill. játszani. Hát elég véleményes számomra az értékük! Értsd Nikolics kiválóan bevált az első osztályban, de Godslove semmire sem vitte. Nem nagyon láttam bennük gólt, inkább csak kűzdelmet.

979122 2010.12.03. 13:56:42

hopp.
most olvastam a kelet-nyugat meccsről
néhány (vezeték)név a főszereplők közül (nem posztonként)

Esterházy, Szabó, Vadász, Tóth, Nagy, Kardos, Bene, Hegedűs, Farkas, Albert

Majd egy csapatra való néhai válogatott :-)))

Amúgy: K-Ny 1-0
süti beállítások módosítása