HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A 22-es labdája - Monicomp liga 22. forduló

2011.04.10. 22:00 Futó Lada

"Csak egy csapda volt, a 22-es csapdája. Minden olyan NB1-es csapat, amely önerőből képtelen bevételt szerezni , az jogosult igényelni az MLSZ-től 100 millió Ft támogatást, amelyet kötelező kiutalni. Azonban ha saját igénye alapján pénz kapna, az önerőből szerzett bevételnek minősül, tehát nem jogosult a támogatásra."  
Próbálnánk tippeket adni derék klubjainknak, mert a múlt tömeges meccsre-járás után, most hétvégén a viharos szélben ismét lement 20000 környékére a pályákat személyesen megtisztelő szurkolók száma. Ez a forduló - a 22. -  kissé felborította a papírformákat,és jónéhány pályán nem sikerült 22-en befejezni a mérkőzést. Hát lássuk sorban:

Vasas-Híd - MTK 1-1
Ellentétes görbét fut be a két csapat tavasszal. A Vasas felfelé halad, logikus volt tehát, hogy az MTK szerez vezetést. Félidőben Lázok helyére jött Szilágyi, kicsikart egy büntetőt és egy kiállítást. Ferenczi egyenlített, majd a 93. percben az MTK-ból Sütő is kipontozódott.Így két mondatban el lehet intézni egy fővárosi rangadót, valószínű a kilátogató 1000 néző is kb. így gondolja.

Paks - Kaposvári Rákóczi 2-3
Szintén rangadó, nemcsak Tolna-Somogy párharc, hanem ha a két csapat helyezését nézzük, akkor is mindenképpen kiérdemli a "rangadó" jelzőt. A paksiak lehetőség szerint ragaszkodnak a magyar játékosok foglalkoztatásához, de talán most még a hazaiak is támogatták volna, hogy Peric az ő csapatukban szerepeljen. Nem így történt, így került 2 gól előnybe a Rákóczi. Volt ez már így tavasszal, akkor az UTE ellen nem sikerült megtartani az előnyt,mert hirtelen kaptak 2 gólt,és a végén kegyelemdöfésként Lázár eldöntötte a mecset. A 60. percben erős de'ja vu érzés lehetett úrrá a vendég-szurkolókon, mert 3 perc alatt felállt a Paks és 2-2-re egyenlített.Ezúttal azonban nem kellett Oláh Lórit idő előtt lehozni,és így egyből más lett a mese vége, nyert 3-2-re a vendég-csapat.

Videoton - ZTE 3-0
Megint rangadó, megint tv-s meccs....sose lesz így telt ház. Vlaszák eltiltása átmenetileg letelt, ezért a kezdőben volt.A Lokihoz hasonlóan a zete is bírta egy félidőn keresztül a fehérvári arénában , de utána egyszer csak elfogyott a szufla. Alves fault-gyanús szituációban megindult, és pókfocis jelenetsor után Vasziljevics bezúzta a vezető gólt.Utána láncreakció következett, előbb Varga, majd Vlaszák ment fürödni idő előtt. (Vlaszák kiállítása megint érdekes volt, megint semmi lábelhúzás/beleszállás/letarolás hanem álló helyből ráesett a fehérvári játékosra.) A cserekapusnak jelölt Rajcomar ellen Alves 2x nyert, így lett 3 a vége. (Ezzel a Vidi hazai pályán összesen 22 gólt lőtt aktuális ellenfeleinek,8 kapottért cserébe.

Siófok - Ferencváros 1-1
A kupában iponnal nyert a Siófok, így önbizalommal feltöltődve várhatták a Fradi elleni meccset. Kivételesen nem augusztusban volt a meccs, de a turisták hiányában így is 5000 néző verbuválódott össze. Vezettek is  a hazaiak sokáig, de aztán Schembri bekotort egy egyenlítő gólt. Igazából senkinek nem volt jó ez a döntetlen, kivéve a vidit, akinek így minden közvetlen üldözője pontot vesztett,és már 12 ponttal vezet, de ettől még mindig csak egyike a bajnoki cím esélyeseinek.

Honvéd - Haladás 3-1
Két hete az NB2-es meccsen kiállított Vólent csúnyán beszélt a bíróval ,el is meszelték. Hemingway úr példás büntetést ígért blogbejegyzésében, és be is cserélték a játékost a múlt héten a ZTE ellen az NB1-es meccsen. Lehet  eszerint lesz ilyen tétel majd a BTK-ban is a visszaesőknek,hogy "8 perc NB1-es meccsen játékosként." Roland e héten is bizonyíthatott, most azonban már 3-1-es előnyben kellett pályára lépnie, hála Ivancsics Gellért nagy meccsének. Az ellenfél részéről Oross kiesése komoly hátrányt jelentett, sem Fodrek sem Irhás nem tudott Kenő mellett maradandót alkotni, Halmosi ugyan betalált, de ez csak a gólarányba számít majd be, pontot most nem ért. Supka első bajnoki győzelme tehát megszületett,jövő héten mehet audienciára  a Pápához.

Győri ETO - Szolnok 4-2
Csertői vezetésével úgy,de úgy támad az ETO, mint egy álom. Ha csak az eredményt nézzük, sima ügy volt, és a hazaiak annyi gólt rúgtak, mint annak előtte 3 meccsen. Amikor 2-1-es hazai előnynél a 81. percben kiállitották Ngalle-t a Szolnok csatárát, sokan már sörért indultak, zsebben volt a meccs.Erre püff neki, a 88.percben egyenlít a vendég-csapat. Az Aleksidze - Dudás csere már bent volt a csőben , gyorsan meg is lépték,bár ezzel is csak ment az idő. A grúz játékost még a vendégek is megtapsolták, nem számít, had menjen az idő, egy pont is pont. Erre püff neki, megint gólt rúg az ETO. ..és jött 3 perc hosszabbítás, és püff neki, Dudás is gólt rúg....hát így.

Kecskeméti TE - Lombard Pápa 0-1
Az odahaza 22 gólnál járó hazaiaknál, Tököli csak a kispadon, a vendégeknél Heffler végre újra a pályán.Az első félidőben Szűcs és Ribánszki bravúrjai miatt nem született gól, pedig a helyzetek megvoltak hozzá. A második menetre  Rebryk jött a vendég-csapatba - 5 perc múlva sárgát kapott - , majd utána Tököli a hazaiba,de ugyan az ment tovább mint 45 perccel hamarabb. Nade ! Jött a 72. perc. Sivic mester behozta Dosso-t a csapatba, aki 8 pályán töltött percéve megváltoztatta a meccs menetét. Előbb kiharcolt egy büntetőt, de ezt Cukic kihagyta. Utána földön fekve páros lábbal belerúgott az őt lerántó Zulevsbe, ami fürdőjegyet ért. A két esemény között Rebryk belőtte Bárányos indítását, majd túlzott gólörömért begyűjtötte második sárgáját....Szűcs még bemutatott 3 bravúrt és véget is ért a meccs.

UTE - Debrecen 2-2
A Loki idén a legudvariasabb vendégek közé tartozik, és csak elvétve hoz el pontot vendéglátójától. Most egész közel álltak hozzá hogy hármat is a szákba tegyenek, de Ahjupera a 81. percben 1-re redukálta az elvihető egységek számát. Leírhatjuk, az észt játékos nagy vétele volt a lila-fehéreknek, az utóbbi meccseken rendre betalál.A Loki 10 idegenbeli fellépéséből idén eddig összesen 4 döntetlenre futotta,ami egy címvédőtől több mint kevés, a hazaiak pedig otthon immár 22 pontot szorgoskodtak össze.

A listán továbbra is első - de még nem bajnokesélyes ! - a Videoton, 12 ponttal előzi meg az üldözőbolyt melynek elején a Ferencváros áll szorosan üldözve a Paks-Rákóczi-ZTE trió által. Az alvégen a Szolnoknak bérelt helye van, a Siófok-MTK-Haladás trió 1-1 pontos differenciával ebben a sorrendben próbálkozik a kiesés ellen, míg a Honvéd most kis lélegzethez jutott.
A góllövő-listán Oláh a második - eheti találata okán immár egyedül - , míg a dobogó 3. fokára Tököli és Maric mellé felért immár Ferenczi és Cvitkovics .
Jövő héten a nosztalgiára hajlamos nézők egy Fradi-Vasas mellett idézhetik fel azokat az időket, maikor még Albert és Tichy futkosott a gyepen, és Varga Zoli próbálta Mészőlyt átjátszani.A thrillert kedvelőknek is lesz ajánlat, a hazai pályán életveszélyes Haladás fogadja a Videotont.
 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr382815491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2011.04.11. 00:53:54

"A listán továbbra is első - de még nem bajnokesélyes ! - a Videoton"
Azért ha még nem is bajnok, esélye már jelentős...

Futó Lada 2011.04.11. 06:55:54

@HZ: ...ezt így nem szabad leírni, mert ez kb. annyit jelentene, hogy "a bajnokságot már csak ők veszíthetik el"...na ezt a mondatot nem vállalhattuk fel.. :)

Zigi 2011.04.11. 08:56:15

"Jövő héten a nosztalgiára hajlamos nézők egy Fradi-Vasas mellett idézhetik fel azokat az időket, maikor még Albert és Tichy futkosott a gyepen"

Ez így egy Fradi-Vasas-on egészen ritkán fordulhatott elő.:)

Artie 2011.04.11. 09:00:06

@Futó Lada: Na igen, mert a dottore rögtön azzal példálózna, hogy lám, hegyijiván is leírta, hogy a német bajnokságot már csak a Dortmund veszítheti el, és lőn, öt fordulóra maradt öt pontocska.

Egyébként meg annyi a megjegyzésem a fordulóhoz (amit volt szerencsém nem látni, hisz ugye én inkább Estellában idegesítettem magam mintegy 150 további győrivel - mentünk volna inkább a Bilbao-Real meccsre...), hogy ezt az Ahjupera-gyereket, remélem, Aurél visszahozza kölcsönből, miután a fehérvári sebészek beavatkozása után úgy tűnik, mégis csak rendben van az a láb. Meg fej is.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2011.04.11. 09:38:41

"A cserekapusnak jelölt Rajcomar ellen"
Kamber-re gondolsz? Merthogy ő lett a vészkapus.

Futó Lada 2011.04.11. 11:33:31

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): akkor ezért ment be a büntető...Rajcomar kiszedte volna...így már érthető.. :)

snowblind 2011.04.11. 18:11:39

@Zigi: Azt nem írta, hogy Fradi-Vasason futkostak.:D

setzer 2011.04.11. 22:16:23

Istenkém,
első vagyok "TotalToto"-ban.
Érdemes élni!
süti beállítások módosítása