HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hit, Remény, Egerszeg – kommentverseny különkiadás

2012.04.11. 11:32 vérfarkas

zte_fc.JPGA hétvégén kétgólos vezetésről sem tudott nyerni a Zalaegerszeg, immár elérhető közelségbe került a nyeretlenül befejezett bajnokság. Pedig tippjátékunk résztvevői rendületlenül bíznak a csodában. The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) múlt heti javaslatára következzen egy speciális kommentgyűjtemény a „Most vagy soha!” tematikájában. Lássuk, ki hogyan és hányszor jósolta meg a zalai nekilódulást!

A bajnokságot az újonc Diósgyőr otthonában kezdte a Zete, mindössze hatan várták a győzelmüket. A következő körben a Debrecent fogadták, itt már 8-an hittek a sikerben.

A két tulajdonképp papírforma vereség után a Pécs vendégeként már illett volna nyerni, 18-an így is gondolták, hiszen, ahogy slowmotion írta: harmadik forduló, ilyenkor már általában elkezd játszani a Zeg. csak.a.meccs még ennél is magabiztosabb volt: Mert ilyenkor szokott az jönni, hogy a ZTEnek egyszercsak kijön a lépés. (0-5)

A pécsi kudarc után jött a Honvéd, és 26 győzelemben reménykedő olvasónk, többek közt ilyen indokokkal. spinyokirály: A Zetének bele kell húznia, mert így életveszélyes lesz a szokásos évvégi (tavaszi idény közepétől zajló) fizetéskiegészítés. Artie: Megjött az ősz, beindul a Zete is. csak.a.meccs: Mert ilyenkor szokott az jönni, hogy a ZTEnek egyszercsak kijön a lépés.VGL: Megindul a szekér. sirsteve: Mintha a nagy vadász a múlt héten összevonta volna a szemöldökét.

A Honvéd nyert, a ZTE pedig mehetett a Haladás otthonába rangadóra, nem csoda, hogy alig (8-an) hittek a sikerben.

A 6.fordulóban kiesési rangadó következett a Vasassal, ahol új edző (Vlak) ült a padon. Az ilyesmi győzelmet szokott érni, mégis 29-en biztosak voltak a Csank csapat sikerében, ahogy VGL mondta: Zsinórban hat meccset csak nem lehet elveszteni. fulmerz szerint meg Mert egyszer nyerni kell

Miután a Vasas is pontosan távozott, a Győr ellen idegenben megcsappant a bizalom (8), de volt, aki még mindig kitartott, vagy csak ismeri a fogadóirodák világát. housemd: mert ha ez bejön, mindenkire ráverek öt pontot... jó ez az ETO, de nem fog durchmarssal bajnokságot nyerni. Zetének meg jelzem, ez az utolsó esélye, ha most nem nyernek, én leveszem róluk a kezem és a tippjeim. 979122: Mert nem lehet ennyit nyerni, se veszteni. Meg közel van Pozsony.

A meccs után Csank ment, jött Pruki. Az ilyesmi ugye tuti győzelem, de a Fradi is épp friss edzővel várta a kiesési rangadót. Talán Döme miatt, de 14-en bíztak az idegenbeli bravúrban.

Miután az Albert stadion bevehetetlennek bizonyult, 21 tippelőnk a Kecskemét elleni otthoni meccset gondolta sorsfordítónak. Hiába.

Ezek után a Videoton ellen idegenben csak 5-en hittek a zalaiakban, Artie is csak a tippjáték állása miatt: Lemaradtam, kell a pont a tippversenyben, ezzel szerzek, ha bejön, egyedül. Meg aztán szeptemberben a portugál is csehül fog állni, ahhoz meg el kell kezdeni veszíteni.

A bajnokság harmada után még mindig győzelem nélkül a csapat, újabb esély következett, otthon a Pápa ellen, 22 hazai győzelemre tippelővel, hiszen, ahogy Futó Lada írta: A sorozat megszakad..mert a sorozatok már csak ilyenek. Ugyanakkor spinyokirály már elbizonytalanodott: Volt egy olyan idény (már vagy 20 éve), amikor a Zalaegerszeg csak 2 pontot szerzett egész ősszel. Akkor az első győzelmüket valamikor a tavasz közepén szerezték meg (0-1).

A sorozat nem szakadt meg, utazás Újpestre, 15-en még ezt is beírták vendégnek. The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) nem sokat magyarázott: Mert csak, magyarfoci-törvény: "Néha ilyen is van, mert csak." slowmotion otthon megkérdezte a legfiatalabb Rákóczi drukkert: "apa azt mondta, ez két olyan csapat, akinek a Rákczi mögött kell maradniuk. azt is mondta, hogy az a legjobb, ha a vendégek nyernek. mivel nagyon szeretem aput, ezért a vendégeknek kell nyernie." csak.a.meccs pedig már csak külső segítségben bízott: A játékvezetö rúgja be. Hogy unalmában vagy szánalomból, azt senki sem tudja.

A 4-2-es zakó után következett az idegenben nyeretlen Siófok, és egy újabb nagy esély, 34-en vésték be az országos egyest. Black Lotus szerint mert muszáj:A statisztikák alapján iksz körüli, de a hazaiaknak ezúttal nyerniük kellene, ha nem akarnak még ebben a naptári évben egy újabb szakvezetőt Zalába csábítani. Artie szerint mert megérdemlik a tippelők: Annyi ideje tippelem az első zalai triplát, hogy most már tényleg elprukkanthatják az első pezsgőt idén. The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) szintén a hagyományok miatt: minden héten megjósolom, hogy na majd most nyer a zeg slowmotion a Kaposvár védelmében: ha ez sem jön össze a Zetének, akkor a Rákóczira fenik a fogukat? Futó Ladánál is az utolsó esély volt (Most vagy soha), miként Jester szerint is: Ha most sem nyer a Zete, kiesik, Prukikávé meg megy a mosolyotthonba.

A döntetlen annyira visszavetette a játékosainkat, hogy a Paks ellen idegenben csak 5-en bíztak a csodában, The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) például már csak rutinból: Ismét megtippelem a Zete győzelmét, de minek

Az első kör a Kaposvár elleni hazaival zárult. Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 14 társához hasonlóan most is elhitte, hogy sikerül: Egyszer csak nyernek már. The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) már direkt ellentétesen tippelt: Most nem tippeltem meg a ZTE első győzelmét, tehát tuti nyerni fognak. Megjelentek viszont, akik elkezdtek hinni a nyeretlenség végigvitelében: Artie: Rekodra tör a ZTE, nyert meccs nélkül akar kiesni. balco:Megpróbálják beállítani a leghosszabb nyeretlenségi sorozatot, sikerül nekik!

A novemberi tavasz a Diósgyőr látogatásával indult, és alig 9 reménykedő biztos olvasóval. Futó Lada a tavaszban bízott: A ZTE eddig még nem nyert, de hát mikor kezdje el, ha nem tavasszal?  Jester most már tényleg utoljára figyelmeztetett: Ha most se, akkor a tesitanár lassan nézhet jegyet a Prukn AIR valamelyik járatára.És ismét megjelent az ellentábor is: balco:Le tudnak hozni egy tavaszt is győzelem nélkül... :) Black Lotus: „A zalaiaknak fel kellene már ébredniük és rájönni arra, hogy csak a fiammal a kispadon lehetnének eredményesek. Gézuval megerősödve az egész magyar mezőny csak a térdéig érne a Zetének, a büdösúristenit neki!” – ismeretlen szakkommentátor

Az évet a veretlen Debrecen otthonában zárta a Zete, 46 hazai győzelemmel szemben egyedül Artie hitt bennük: Pont Debrecenben, pont 16 meccs után. Mert olyan nincs, hogy 17 meccsen nem kap ki egy magyar csapat.

A téli szünet után a Pécs ellen 12-en hittek a sikeres alapozásban. Slowmotion szerint az igazolások segítettek: Ahjuperát az ETO kölcsönadta, és egész jól tolta a csávó. most három spíler érkezett kölcsönbe Zegre, meg sem állnak az Európa-ligáig The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) az ellenfél miatt: Matyi Dezső sajnos a főnököm volt, tehát jó magyar ember módjára utálom. Eddig kb tucatszor tippeltem meg a ZTE első győzelmét, ha most eltalálom, úgy lecsuknak, hogy rámrohad a műanyag lakat. 97912 már ekkor a Húsvétot várta: Közeledik a húsvét. Lássuk: feltámad-e a ZTE? lelkesamatőr a sajátos magyar viszonyokkal indokolt: Olyan rossz ez a ZTE, hogy a bohócliga szabály szerint szét kell, hogy csapjanak mindenkit tavasszal! Divat Druckner vagyok:) Fisknek pedig sok sikert kívánunk az állampapírpiacon: Ha most nem, akkor soha! Ha most sem nyernek, akkor ezentúl a magyar állampapírokban fogok bízni és nem Prukiban.

A 0-0 után a Honvéd otthonában nem a Zetének állt a zászló . Hanta beharangozóban adta meg az alaphangot: Maróti Bélává operáltatom magam, és úgy bujdosok el szégyenemben, ha ezt nem húzzuk be otthon. Ezek után összesen 7-en hittek a csodában és hanta átváltozásában. housemd önös érdekből: ezzel nem leszek itt népszerű, de mivel a honvédba otthoni inkább hálni jár a lélek, a Zete feltámadása ebben a körben a bloglakók tipikus preferenciáit ismerve jelentős többletpontokat jelent a mezőny átlagtippjeihez képest. szóval semmi személyes, csak üzlet... Artie csatlakozott: Indoklásom lásd ház doktornál. Futó Lada történelmi okokból: A ZTE 4-eket kap idegenben, ráadásul a Honvéd az abszolút favorit. Legutóbb két éve novemberben volt ekkora favorit, mikor Morales után új edzővel első hazai meccsén a harmatgyenge Siófokot fogadta. Akkor kikapott 2-0-ra és kiejtette az MTK-t. Most a Vasast ejti ki ezzel. 979122 pedig az általa egy héttel korábban beígért Húsvéttal próbálkozott ismét:Mert itt a Zete Húsvétja

Miután elmaradt a márciusi Húsvét, jött ismét a Haladás immár hazai pályán, 12 hiába reménykedővel. slowmotion nem tartozott közéjük, bár felvilantott egy receptet:bentmaradhat a Zete - ha a fennmaradó tizenegy forduló alatt huszonöt hazai meccset játszik

21. kör, Vasas-ZTE, már másodszor játszott a két csapat a kiesés ellen, ismét megugrott a győzelemben hívők száma (18). Mondjuk Artie szerint ez már megkésett: Hiába, ez nem a tévészékház. Utolsó sansz kihasználva, de szart sem ér. bastille már az ünneplést látta: egész Egerszeg inni fog, egy kisebb csoport elindul szombathelyre, de soha nem fognak megérkezni! sirsteve le is írta, hogy esik meg a csoda: A Vasas játékosai sztrájkba kezdenek, ezért Flóri egyedül veszi fel a harcot a zalaiak ellen. A 92. percben Flóri szabálytalankodik a mérkőzés folyamán először a Vasas 16-osán belülre kerülő Egerszegi játékossal. A jogos piros lap után a kapufáról a kispad irányába pattanó büntetőt személyesen Prukner mester helyezi a kapuba.
Bármely egyéb forgatókönyv esetén a Zete esélytelen a 3 pontra.
slowmotion pedig egyszerűen még mindig nem hitte el: nem hiszem, hogy a Zete nyeretlenül fog végigbotladozni a szezonon.

 Az angyalföldi vereség a Győr ellen nem sok jót ígért, négyen vették csak egyesre. A fent említett snowblind és sirsteve mellett Jester mert „Már annyira valószínűtlen, hogy”. slowmotion pedig a tippmixen tolta fel: a legreménytelenebb csapat mindig a legelsők ellen töri meg a nyeretlenségi szériát, ez szerencsejáték-axióma

Ezek után jött a múlt héten a Fradi, amely az őszi meccsük óta meglépett, de 12-en elhitték, hogy megszakad a sorozat. Köztük ilyen indokokkal: Artie: 1. verzió: Olyan nincs, hogy 23 fordulón keresztül nyeretlen egy csapat. Még a bohócban sem. 2. verzió: A tippmixkirályok most már azzal nyerik a legtöbbet, ha nyernek, akkora lett az odds. A Fradinál meg két fröccsért mindent eladnak.Jester: Csak elsül a Pruki naszád, még ha későn is.. Stefan Derrick: Benevezek, ismét (1-0). sirsteve: Akkor mostantól minden héten a Zete győzelmét várom, egyszer biztosan bejön. Legkésőbb jövőre a Nyugat csoportban. 2-1

Itt tartunk most, folytatás a héten a Kecskemét otthonában.

Utóirat, a legtöbbször Artie várta a Zete sikert (14 győzelemmel a dobogón állnának...), de a tippjátékban való részvételhez viszonyítva Dide_ és fulmerz is a fanatikusok közé sorolandó.

14/22 Artie

13/21 csak.a.meccs

12/22 slowmotion

11/12 Dide_

11/22 vérfarkas

10/22 JESTER és setzer

 8/13 fulmerz

 8/21 Futó Lada és sirsteve

 8/22 RobinH

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr414382655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2012.04.11. 12:29:23

Jézusom, ennyire bíztam bennük? Ígérem, ezután sem tudom, hogy hiszek-e majd bennük.

vérfarkas 2012.04.11. 13:45:25

@Artie: Amint a kiegészítésből láthatod, számításaim szerint Te bíztál csak igazán :-)

Artie 2012.04.11. 14:27:23

@vérfarkas: Tökéletesen látszik, hogy miért nem vagyok sehol sem a tippversenyben...:P
süti beállítások módosítása