HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Párizsból jelentjük - including tippjáték

2016.06.13. 22:14 Futó Lada

Eltelt az EB első néhány napja, hamarosan pályára lép a magyar válogatott is. Kis csapatunk a "Leapfrogging-stratégia" alkalmazásával napról napra közelebb jut a válogatott szállásához. Célunk természetesen nem lehet más, mint Párizs ország, ahol díszlépésben masíroznánk a Sanzon-izén, büszkén feszítve a friss EB-győztes  Magyar Válogatott replika-mezében ( madaras tescoban vettem, dönteni kellett, hogy  vagy replika mez és kiutazás, vagy eredeti de akkor junosztyon nézem az EB-t) . Lássuk mi történt eddig, hol tartunk és mire számíthatunk a továbbiakban.

Az első nap inkább csak a tapasztalat-szerzéssel telt. A benzin vagy drága, vagy nem is lehet kapni, ráadásul tökélyre tuningolt gépjárművünk olajból is annyit fogyaszt, hogy a kuvaiti emír lassan családtagnak tekint. Amerre eddig jártunk, ott terror-készültségnek nyoma sem volt, bár eddig jórészt kisebb falvak szerepeltek a turnénk eddigi állomásain. ( Egyszer mondjuk belefutottunk egy közepes létszámú török szurkolótáborba, na ott a rengeteg szúrós tekintetű szakállas fazon láttán  kicsit olyan utóérzésem volt, mintha a vecsési kamion-terminálon razziázna a VPOP a helyi bicskamaxik között arany és egyéb jövedéki termékek miatt). Azután kiderült az is, hogy paraszt-gyomrom van, és a szentháromság az a kolbász-pörkölt-rántott hús. (Ámen!) Na ezek itt nincsenek. Van egy rakat péksütemény-szerű tudomisénmi, ami úgy-ahogy elég pár órára, de a helyi vendéglátás, az kb. olyan, mint Balaton környékén, drága, és nem laksz jól. A sör az szót sem érdemel, a méltán híres francia borászattal nem találkoztam, ellenben rendkívül csúnyán néztek rám, mikor egy fröccsöt akartam inni valami helyi Gewürztraminiből, meg ásványvízből...dehidratálódás határán voltam, így pont nem érdekelt a rosszallásuk, viszont bátran kijelenthetem, hogy ezerszer inkább maradok az balatonfelvidéki olaszrizling + szódavíz kombó mellett. ( "Ha jó a tajték, azt csak vállból fogod meg")

Vasárnap végül imái(m)nk meghallgattattak. A szállást egy kis hegyi városkában még délelőtt elfoglaltuk,  így meccsig  volt idő felderíteni a környéket. Kiderült, hogy a város igen közkedvelt a német turisták körében 1940 óta, - az elsők még a wehrmacht-al jöttek napjainkban inkább a TUi-val - és saját szurkolói zónát alakítottak ki a főtéren. Hát kérem, el kell mondanom, ilyen logisztikával bátran lehet menni világot hódítani. Egy komplett bajor konyha kiköltözött, a pultban pedig egy igazi klasszikus holstein friz pultoshölgy. Kirakva mindenfelé sörpadok és asztalok, egy részükön asztalterítő és kis kosárban pogácsa, perec. "Ez a sajtó-páholy" -gondoltam, így inkább a pult felé oldalaztam,  fejben gyorsan átismételve a SAT1 és az RTL késő éjjeli műsoraiból autodidakta módon felszedett szókincsemet, óvatosan kigreppelve ezek közül azt ami alkalmas lehet kaja szerzésére. Ne szépítsük, a "Kisztihand gnédige frau..ööö..izé.. eine vínersnicli bitte" mondatszerkezet a Rigó utcában minden bizonnyal azonnali likvidálást érne, itt azonban sejtelmes mosoly keretében már kaptam is egy kisebb cipónyi buciba beleszorított Nagy-Magyarország formájú rántott húst. "Savanyút kér hozzá?" - kérdezett vissza kedvesen az eladó, és ebből már tudtam, hogy ez lesz a törzshelyem.

Ennyit a személyes élményről, amit csak azért írtam le, hogy a kedves olvasó így az események forgatagától távol is átérezze a feelingjét az eseménynek. Van abban valami felemelő, hogy a világ bármely pontján képesek legyünk magyarokba botlani, vagy bárminemű nyelvtudás hiányában örök barátságot kötni sakálrészegen, egy hasonlóan takonyrészeg német- és egy szintén a delirium állapotáig toxikálódó lengyel szurkolóval, miután fél órán át éltettük énekelve, sálat pörgetve Lukas Podolskit a horvát-török meccsen. ( Jó hír, hogy mindketten megesküdtek a rántott húsos zsömlére, hogy kedden a magyaroknak fognak szurkolni cserébe. )
Az mondjuk viszont elég szürreális volt már, hogy egy Boateng- és egy Özil mezes fickóba is belebotlottam, mindkettő az a tipikus német forma volt, amilyeneket a világháborús filmekhez castingolnak harckocsi-parancsnoknak, és végül mindkettőről kiderült, hogy svájciak. 

Ma viszont már sikerült a magyar csapat közelébe jutni, és megnézni miként készülnek a mieink a sógorok ellen. Hétfő délelőtt a gárda a egy vidámparkot látogatott meg, és a ringlispílen valamint két másik körhintán egy pörgős edzés került levezetésre. Böde levezetésként zsíros kenyereket vágott földhöz, 10-ből 9 pofára esett.
Az ellenfél csapatát szerencsére jól ismerjük, jégkorongban 2x zúztuk le őket idén, de az ott pályára lépett csapatokból szinte senki nem lesz ott a keddi meccsen. A mieink közül valószínűleg Lovrencsics sem lesz ott, aki kisebb sérülést szenvedett, és Kádár is megsérült kicsit a vasárnapi edzésen, de ő elvileg pályára fog tudni lépni. Szükség esetén kedd délelőttig van lehetőségünk orvosi igazolás ellenében egy cserét végrehajtani a keretben ha esetleg bármelyikük kiesne, akkor nagy valószínűséggel Gyurcsó kerülhetne be a benevezett 23 játékos közé.

Fordítsuk azonban szakmaira a szót, bár ezzel vélhetően rosszabbul járunk, mert egyfelől a tegnapi nap utóhatása még nem múlt el nyomtalanul, másfelől ma meg a német szurkolói zónában csehekkel spanoltam össze. ( Nekik is oázis volt ez, csak nekik a sör miatt. Nekme mindegy , mert a némethez hasonlóan csehül se beszélek, legalábbis józanul biztosan nem, hacsak a Jagr májszter kifejezés tmegalkotását nem tekintjük nyelvtudásnak. Eleinte tartották is a távolságot, de egy "Banyek! Ezt Skuhravy oszlop mögül is befejelte volna!" megjegyzés után rögtön látták , hogy lesz közös téma, Poborsky és Pavel Kuka felemlítése után a becherovka is előkerült, és mikor felhoztam Lukas Zelenka honvédos korszakát...hát onnantól egy voltam közülük, és úgy tekintettek rám, mintha legalábbis én lennék Svejk öccse...)

A magyar válogatott felállásában sok meglepetés nem várható. A kapuban szinte biztosan Király fog kezdeni, Fiola helye is biztos a jobb oldalon, és ha Kádár tud kezdeni, akkor az övé is a bal oldalon. A két középső védő esetében az utóbbi időben a Guzmics-Lang páros favorizálta a kapitány. Középpályán Nagy Ádám is a kezdőbe várható, melléje az Elek-Pintér-Gera trióból várható valaki, valószínűleg Gera fog kezdeni, ez esetben viszont ő nem biztos, hogy végig fogja játszani a meccset.
A támadó alakzatban Dzsudzsák és Kleinheisler helye tűnik biztosnak, a másik szélen talán Németh vagy Stieber szerepelhet, de Storcktól kitelik hogy Bese lesz jobb oldali szélsőként a kezdőbe jelölve. A csatár poszton Szalai játéka is szinte biztosnak tűnik hiszen ha egészséges, akkor mindig ő kezd, és a második félidőben Priskinnel válthat majd. Böde és Nikolics játéka inkább az izlandiak ellen lesz majd aktuális.

Az osztrák válogatott nem tartozik a világ közvetlen élvonalához, miképpen mi sem. Az EB eddigi meccsein eddig mindig a küzdelem dominált, nagyon apró nüanszok döntöttek a csapatok között, így nem érdemes nekiesni az ellenfélnek. Az eslő percekben gyakorlatilag az egész EB szereplésünk eldőlhet, hiszen annyira nem acélos még a csapatunk, hogy egy gyorsan bekapott gól ne fogná meg teljesen a csapatot, és nagyon rövid periódus lesz csak az izlandi meccsig. Kiemelten fontos tehát szerintem, hogy az első 10 percben ne kapjunk gólt.
( A legutóbbi világversenyen történő részvételt nem hoznám fel most példaként, de ott 4 perc után már 2-vel égtünk, és lám mi lett belőle..pedig az is 24-es döntő volt)
Ha a továbbjutást tekintsük célnak, akkor ezen a meccsen ha sikerülne nyerni, az igen nagy lépés lenne, ám ha a realitás mellett tesszük le a voksot, akkor itt nekünk minden megszerzett pont ajándék. Egy kiizzadt pont hasznosabb lehet a hazai foci jövőjét illetően, mint egy esetleges szerencsés továbbjutás, mert utóbbi esetben a vezetőség hajlamos téves következtetést levonni.
( Hányszor hallottuk már : " Öt év múlva terveztük csak ezt az eredményt, és lám máris megvan, jó úton járunk, innentől nem lehetetlen, hogy állandó stabil résztvevők legyünk")

A felkészülési meccsek tekintetében egyik csapat sem fedte fel teljesen a lapjait, én mindenképpen azt várom, hogy a válogatott azt a játékot folytassa, amivel a norvégok ellen is kirukkolt, tehát ésszel , fegyelmezetten játszani, és mindenképpen bátran. Ha meg kell csinálni a cselt, akkor igenis vállalják fel, ha meg akkor van helyzet, amikor 20 m-en jár a játékos, akkor suhintsa rá bátran, mert lövésből lesz a gól. Ha jobbak nem is vagyunk az osztrákoknál, az biztos, hogy rosszabbak se nagyon, így nem lehetetlen a pontszerzést.
Tipp : 1-1

Egyszerűsített tippszelvény

Ausztria - Magyarország

15 komment

Címkék: válogatott tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr728807372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2016.06.14. 07:13:10

Ausztria - Magyarország 0-0

fulmerz 2016.06.14. 08:02:14

Ausztria - Magyarország 0-0

bmiky31 2016.06.14. 09:52:53

Császári és királyi 1-1

Stefan Derrick 2016.06.14. 12:43:30

Ausztria - Magyarország 1-2

2016.06.14. 17:44:48

Sajnos Tekknő nincs a szurkolói CD-n, ezt az űrt pedig muszáj valahogy pótolni:

Hű, de messze van ide Bordeaux!
Csapra verem, teli van a hordó.
Sarokba rugdosom a babámat,
Pörgetem, forgatom a kutyámat, hej!

Magyarország-Ausztria 2-2

Böde Dani kemény gyerek,
átharapja a jéghegyet.

Magyarország-Izland 3-0

Magyarország-Portugália 1-3

Zoltáng 2016.06.14. 17:53:27

Reggel az oviban a kissrácok kifestve, mezben azt számolták, hogy Dzsudzsi hány gólt rúg. Miattuk szorítok leginkább!
Ausztria - Magyarország 1:2

fulmerz 2016.06.15. 08:57:59

@Zoltáng: Akkor az ovisok sokkal jobban értenek ehhez a sporthoz, mint pl. én :)

Stefan Derrick 2016.06.15. 18:35:47

Ma reggel az oviban a tegnapi esti válogatott meccs volt a négyéves kislányok központi témája. Na, ilyen se volt még.

Zoltáng 2016.06.15. 18:42:07

@fulmerz: ők még hisznek a mesében, ráadásul nincs 10-20-30 év rossz tapasztalatuk :)

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2016.06.17. 11:15:59

A fene se gondolta volna ezt előre, legalábbis én nem, de a majdnem egyenlítő gólnál félrenyeltem a magyar vezetés örömére kirendelt vodkát...

Izland-Magyarország: 1-1

Stefan Derrick 2016.06.17. 11:53:47

Izland - Magyarország 1-2

Stefan Derrick 2016.06.17. 11:55:17

@fulmerz: Egymással versengtek a poénokért a műsorvezetővel, de vajon mi lett a válasz?

Zoltáng 2016.06.17. 20:38:02

A három napja tartó szakértéscunaminak köszönhetően az én tippem is Igen. örülnék egy Talánnak is, de Bözsi nem adott ilyen opciót.

(1:2)

bmiky31 2016.06.18. 11:50:35

Izland - Magyarország 0-1
Böde +100 kiló > Bödvarsson
süti beállítások módosítása