HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Laza lengyelek

2007.10.17. 06:51 mészöly sámán

Lengyelországban kelet-európai focicsapatokat megszégyenítő módon elkényelmesedett válogatott fogadja a mieinket. Pehelysúlyban Moldova látogat Máltára, félnehézben a padlón térdelő törökök alól húzzák ki a szőnyeget. Carew eközben hangtalanul cirkál a bosnyák éjszakában. A háttérben Niedzielan kollégára emlékezünk.
Beharangozó.  
 
Lengyelország - Magyarország
 
Várhidi szövetségi kapitánynak Málta lemosása után fájó szívvel le kellett mondani három, a kezdőcsapat hangulatáért felelős játékosáról. Rodenbücher a legritkább esetben került eddig a pályára tétmeccsen, Vadóczot a nyáreleji fiaskók óta jegelik, a válogatott pedig nem Újpesten játszik, így Rajczi játékától is eltekinthetünk. Ellenben biztosan ott lesz a csapatban a hétvégi meccsen eltiltás miatt hiányzó trió. Manapság Hajnal játékától a sör magától lehül, így a kezdőben a helye. Vanczák Vili, Balogh Bécivel verseng a balbekk posztjáért, sajnos sikerrel. A védelmet ezen felül nehezen hihető, hogy mások alkossák, szerencse hogy nem játszik Smolarek.
Priskin a bosnyákok elleni hasmenéssel, majd a Málta elleni eltiltásával megnyitotta a kaput Feczesin előtt, aki bár az olaszok ellen szerzett gólját, azóta is hitetlenkedve nézi a youtube-on, mégis bennragadhat a kezdőben. Várhidi mester „nekünk 2 évig nem lesz tétmeccsünk” mondatát piros tollal áthúzta az olaszok elleni győzelem. Azóta nemhogy a közvélemény, ők maguk sem fogadják el „a jövőt építjük, egy-két zakó belefér” mentalitást. Egy fölpörgött csapatra számíthatnak a lengyelek, akik ellenben kocogós edzőmeccsre készülnek. A kazahok elleni kezdő felét hazaküldték klubjához, köztük a három gólt szerző Smolareket. Európai nagycsapat mintájára az új fiúkat próbálgatják a kisebbek ellen. Jaj, csak sérülés ne legyen…
Elpofátlanodásuk hátterében az A-csoport első helye áll. Négy ponttal vezetnek Portugália, és héttel Szerbia előtt. A szintén lőtávolban lévő finneket senki nem veszi komolyan.
A lengyel, és az európai futballhatalom szavaknak pedig a közelmúltban, annyi közük volt egymáshoz, mint Ndjodónak a labdakezeléshez. Hiába a 2006-os VB szereplés, a 2004-es EB selejtező-csoportjában még együtt égetett minket a lett válogatott. Akkoriban még voltak a sorozat, ezen fázisában is sorsdöntő meccseink, az egyiket éppen a lengyelek ellen vívtuk. A pedagógus lelkületű Gellei mester a Dragóner, Juhár párosra bízta egy bizonyos Niedzielan semlegesítését, akinek két gólja még a lengyel a közvéleményből is csak lesajnáló röhögést váltott ki. Dragóner aznapi teljesítménye pedig egyenesen a retinámba égett. Niedzielan ma a Wisla Krakow egyik cserecsatára. A nekünk rúgott duplája után lecsapott rá a holland NEC, ahonnan idén nyáron ingyen került vissza Lengyelországba. A válogatottról évek óta csak múlt időben beszél.   
A lengyel nem olyan jó csapat, hogy elviseljék: hiányzik a fél kezdő, és Leo Beenhakker szövetségi kapitány a második félidő közepétől a B-C vegyes csapatot játszatja. Ha nem megyünk bele az oktalan cserélgetésbe, és a legjobbjaink a legjobb formájukat hozzák, szállítjuk a meglepetést.
Tipp: 1-2
(Sport2 17:30)
 
Málta – Moldova
Málta ugyebár 13 évente nyer tétmeccset odahaza, míg Moldova ötévente idegenben. Ebben a sorozatban mindketten végrehajtották már a bravúrt, sőt mindketten x-eltek a törökökkel, így ez a meccs az előre tervezettnél is nagyobb jelentőséggel bír. Aki nyer minden idők legeredményesebb válogatottja lehet hazájában. Az első találkozójuk 1-1-re végződött, most nagyon tapogatózó játékra számítunk. A tét az utolsó hely elkerülése.
Tipp: 0-0  
 
Törökország – Görögország
Egy pisszenés nem sok, annyit nem lehet majd hallani az Erzsébet körút éttermeiben, a meccs ideje alatt. A görög, elitista nyugalommal léphet pályára, és ingyen osztogathatja a gyrost. A törököt ellenben szimpátia alapon üldözi a sors. Megsérült a kapusuk, Hakan Sükür napról napra öregebb, és egy hülye skót ópium iránti elkötelezettségével egy szezonban csak egyszer lehet számolni. Ráadásul a liszt is drágább lesz jövőre. Az első meccsen 4-1-re nyertek Athénban, de azóta minden zakót, hatalmas égés követ. A csapatba vetett hit sehol, ellenben egy kiállítás bármikor kinéz nekik, ha a hatvanadik percben még nem vezetnek. A görögöknél Otto Rehagel már leboltolta az istenekkel az x-et.
Tipp: 2-2 
 
Bosznia-Hercegovina – Norvégia
Jelentjük Riise a hidegövi edzőtáborban egyetlen kapáslövésével áramtalanított egy egész falut. Ugyanitt Carew addig próbálkozott dekázgatni egy naranccsal, amíg a szertáros lánya meg nem mutatta neki, hogy kell. Azóta nagyobb hangsúlyt fektet a pszichikai felkészülésre, és őslakosnak öltözve ijesztgeti a súlyemelő-válogatott tagjait. Röviden: minden norvég éles, és ki akarja használni a törökök bénázását. Boszniában már nem a válogatott jelenti a fő témát. Az emberek csak saját maguk dühítésére hozzák szóba, hogy nemrég 2-1-re nyertek Oslóban tétmeccsen. Ha nem tűnik föl a semmiből egy ifjú tehetség, aki ezen a meccsen akarja eladni magát, akkor végük.
Tipp: 0-1

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr32198673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása