HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Rekordgyanús járókeret-rovátkák. Focimenekült körkép.

2007.11.28. 12:55 pajzán gyula

 

A szerencsétlen görög kaland után a hétvégén kerestünk vigaszt focimenekültjeink áhított parádéiban. És nem csalódtunk. Huszti újabb góltandemmel lepte meg híveit, Hajnal fordulásból lőtte magát a meccs legjobbja szavazás élére, Ausztriában pedig Orosz Peti brillírozott. Rekordgyanús rovátkákkal gazdagodott a vándoraink járókeretén vezetett napló.

Németország

Németes gólhintőink megint két kézzel szórták az áldást. A magyar rangadón eleinte az ismét kezdőben lábatlankodó Dárdai feje virulhatott, a Hertha ugyanis a Karlsruhe otthonában szerzett vezetést - teljesen érdemtelenül. Hajnal Tamás saját lábúlag gondoskodott arról, hogy ez ne sokáig maradjon így. Összességében is az ő érdeme, hogy a Karlsruhe végül megfordította az állást.

Szívcirógatással ér fel, hogy a 91. percben sérülés-megelőzés érdekében kellett elhagynia a játékteret, a pad felé menet kitűzve a találkozó legjobbja jelvényt. Dárdainak sem a csere, sem a jelvény nem adatott meg, de legalább végig a pályán volt, és már ez is valami. (Karlsruhe-Hertha: 2-1).

A Hannover-Schalke derbin pont a meccs legjobbja rovat tudatosította, hogy valahol itt is magyar-magyar ütközetet követhettünk. Kevin Kuranyi ugyanis százalékban nehezen kifejezhetően ugyan, de valamennyire honi illetőségű, Huszti Szabolcsunk pedig válogatottságtól eltiltása ellenére jelenlegi focitehetségeink fő zászlóvivője. A szavazást és a meccset is Kurányi nyerte, még ha csak egy gólpasszal is.

Huszti német vonatmenetrendszerű tizigólja és üres kapuba gurítása sem volt elég a záróvigyorhoz. Tőlünk azért jár a „hét (morcos) magyarja” szívdagasztó titulus. Egyrészt a második gólnál ritkán látható bizarr mozdulattal továbbított jobbal egy fizikailag csak ballal rúgható lasztit a hálóba. Másrészt hírlik, hogy közvetítő nélkül is szóba állt egy újságíróval, így első kézből értesülhettünk róla, hogy januártól jönne a válogatottba. A közlés erejéből pár newtont (N) elvesz, hogy elnézést, azt továbbra sem hajlandó kérni. (Hannover-Schalke: 2-3)

 

 

 

A Bundesliga 2 háza tájáról örömmel fanfározzuk, hogy Toghellét nem állították ki! Most csak egy sárgára futotta. Sanyika osztályzata 5-ös lett, ami magyar közegben kitűnő, németben kevésbé, tekintettel a fordított osztályzási metódusra...Ezzel együtt egy hosszabbításos góllal tiporta ki magának a Jena az egy pontot az Osnabrücknél. Az eufória kitörését megelőzendő jelezzük: már nyolc pontra van a bent maradás, vagyis a sodródás megállíthatatlannak tűnik. (Osnabrück-Jena: 1-1)

Löw Zsolesz egy félidőt kapott a Hoffenheimnél, amely kilenc meccses veretlenséget szakított meg a Köln jóvoltából. Kár volt Löwön elverni a port, akit 0-1-nél hoztak le. A hátrány csak duplázódott, így a magyar foci isten Zsolti nevében vett elégtételt az igazságtalanságért (Hoffenheim-Köln: 0-2)

 

Hollandia

Eljött az igazság pillanata! Egy német illetőségű honlap feketén-fehéren segítette Bodor Boldit ahhoz, hogy végre kiszámíthassa reális önbizalomindexét. A Roda összeállításában a Boldiszar Bodr név szerepel. Az ellenfél Bredánál ellenben ékezethiba nélkül feszít Csaba Fehér. Mindhiába. Maradt a góliszony. Kivételesen nem sajnáljuk, hogy nincs összefoglaló (Breda-Roda: 0-0).

A NEC-ben a még mindig moldáv zsebesképű hordákkal álmodó Vadócz végig játszott, bár sok köszönet nem volt benne. Az Utrecht addig-addig nyomott, amíg Babos Gabira erőltette a magyar átkot, aki a sors előtt meghajolva nyúlhatott maga mögé egy perccel a vége előtt. Mi Hrepka Ádámot hiányoltuk, akinek ez alkalommal a megszokott taktikai csere szerepe sem jutott osztályrészül. (Utrecht-NEC: 3-2)

Ausztria

Reméljük, Lothar is belekukkant néha blogunkba. Felhívjuk ugyanis figyelmét egy bizonyos Orosz Péter nevű úriemberre, akit ő anno elmulasztott a többi nyolcvanvalahány játékos között kipróbálni. Peti megint góllal villantott, ezúttal a harmadik helyen tanyázó Linz ellen. Lotharnal ennél sokkal kevesebb elég volt egy meghívóhoz. Azért bízunk benne, hogy Várhidi mester nem lesz ilyen bőkezű. (Peti Innsbruckja tökutolsó). (Innsbruck-Linz: 2-0)

Másik alpesi technikatanárunk, Bodnár Boci ijesztegetős kedvében van. Most Szélesi Zolira ijesztett rá egy pontos beadással, amiből majdnem gól lett a Kaernten ellen. Ebből az a tanulság, hogy néha még Bocinak is sikerül, ami bármikor megingathatja Zoli fixnek tűnő helyét a válogatott kezdőjében. (Salzburg-Kaernten: 1-1)

Csizmadia favágására nyugati szomszédunknál is egyre kisebb a kereslet. A Mattersburg alakulatában az utolsó négy percre hozták be, de minek? (Mattersbug-Ried. 1-1).

Franciaország

Szélesi postafordultával üzent Bodnár Boci fenyegetésére (lásd fent). A Strasbourg felejthetetlennek jóindulattal sem nevezhető csatában izzadott ki egy 0-0-t a Valenciennes ellen. Zoli ennek során Bociéhoz hasonló beadással vívta ki blogunk és alighanem a vetélytárs elismerő figyelmét. Örömmel konstatálunk minden, válogatott posztért vívott presztízsharcot. Ha valami van, úgyis szólunk.(Strasbourg-Valenciennes: 0-0)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr95245351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása