HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Megint a f*** rossz végén állunk, avagy a szabályok nem mindenkire érvényesek!

2008.01.04. 19:25 sandro ehervary

Egy külföldi mondás szerint: „a magyar akkor is elsőként jön ki a forgóajtón, ha utolsóként ment be.” Verjük is a mellünket, „rafkós” nép vagyunk, megélünk a Duna jegén is, nem hiába választottunk mi már ott is uralkodót. A történelmünk veretes, kezdve a legendás hátrafele nyilazó őseink. Sajnos erről azóta sem szoktunk le, mindig fordítva erőszakoljuk rá magunkat a lóra.

A „drágajó” MLSZ Pistánkkal az élen, aki hogy a halogatott kapitányválasztás élét elvegye, most a magyar városok leghűségesebbikétől vonta meg a licenszet.

A licenc szó „engedély” értelemben használt. Az eredetileg latin licencia szó az elmúlt évtizedekben német illetve angol közvetítéssel került a köztudatba. (Az iparjogvédelem területén továbbra is licencia formában használatos). Előforduló pontatlan használati formája, amikor az angolszász szövegkörnyezetből „engedély” helyett „jogként” fordítják le.

Az egész történet 2006 nyarán kezdődött. A napjainkban nemsokára (előre iszom!) angol tulajdonba kerülő FTC ádáz csatában, a rosszabb egymás elleni mutatók miatt alulmaradt a Tatabányával szemben, és az élvonal 6. helyén végzett. A bajnokság viszont 16 csapatos volt, csak Pista ’bá elkente a tintát a papíron és mivel azt látta, hogy a 6 csapatos bajnoki élvonal végereménye: 1. DVSC, 2. Újpest, 3. FC Fehérvár… 6. FTC, ezért bűnbánó arccal kijelentette: A Fradi kiesett az élvonalból! Hogy előtte a mágikus licenszt megkapta a gárda, valamint, hogy a Fradi elkaszálásával Pista ’bá jobbkezének (M.K.) élete (Vasas) maradt az élvonalban, az széljegyzet a történetben. Hogy a licenszt megadó bizottságot kirúgták, az új grémiumban M. K. (tuggyukki – plágium from HP sorozat), is a Fradi ellen szavazott, nos ezek mendemondák. Nincs róla se papír, sem hang-, sem pedig filmfelvétel. Szóbeszéd, handabanda… de a történet itt kezdődött.

Harsogták a bűvös számot: egymilliárd forint adósság, ennyivel nem lehet folytatni. Ajánlom sokak figyelmébe az ünnepek előtti szinte bármelyik sportnapilapot, amely a 2006-os bronzcsapat utódjával foglalkozik. Az adósság állítólag elérhette az egymilliárdot (bűvös szám ismét). Persze előbukkant egy milliárdos (bűvös szám harmadszor), aki az amúgy kizárt csapatot állítólag konszolidálni fogja (az adósság még megvan, a licensz mellett újabb varázslatos fogalom a magyar fociban: a tartozások átütemezése!), és csiribá, újra van élvonalbeli csapata Fehérvárnak. Most épp a Sopron lóg a játékosainak, csak az esetükben nem milliárdos a tartozás. Ellenben szopás, hogy pont Pista ’báéknak is tartoznak. Nameg az APEH-nek, akikről tudjuk, hogy a tartozó milliárdos/politikus miután fizetett tiszta lappal indul, ellenben a kispolgár végbelét és áttükrözik adózás előtti forintok után kutatva, és ha egyszer rákerülsz a fekete-listára a többi kisember közé...

Emlékszünk a forgóajtós sztorira… Mi azt hisszük rafkósak vagyunk, a külföldiek szerint meg arrogáns bunkók, akik a hátsóajtón jöttek be az EU-ba.

 Megjegyzem, ha volna tisztesség, rend, csend, fésű Pista ’bánál akkor a Fehérvár és a Sopron nyekkenne a Fradi után a másodosztályba. Mert megint van "A SZABÁLY", csak nem mindenkire érvényes. Ahogy azt kishazánkban már megszoktuk.   

5 komment

Címkék: magyar sopron mlsz fradi licensz

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr41284908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Wilbur Swain 2008.01.05. 08:34:03

nem az a baj, hogy a Fradit kizárták, hanem az, hogy csak őket zárták ki

rosseb 2008.01.05. 11:07:12

először is, nagyon remélem, hogy nem esik ki a sopron.

vagy ha igen, akkor tényleg nézzük szigorúan a dolgokat.
rákospalotaán és tatabányán ninc világítás, nyíregyházán is csak a tavasszal ünneplik zárt kapukkal, ahogy kigyúlnak a fények. ez elméletileg 5 éve szabály. most mégsem az? félre ne értsetek, a tatabányaikat kifejezetten kedvelem és a nyírségiekkel sincs bajom, nem ellenük szólok. de akkor hogy is van ez?

múltkor méltatlankodtam, szerintem jogosan, hogy a Rákóczitól pontot akarnak levonni. utánajátrtam, a szövetség felé van (volt?) bizonyos adósság (lapok után). arról nem szól a fáma, hogy a szövetség alvállalkozói (báb kft-i) többszörösével tartoznak klubnak (pl tv közvetítési jogok, reklámok, stb).
nem szoktam így fogalmazni, de a szerző is elragadtata magát a cikkben, szóval:
Ba**** meg az anyjukat!

VGL 2008.01.05. 13:21:43

Amatőr alapokon működő focit.
A játék már megvan hozzá...

Szerintem egy-két (jó esetben három) klub kivételével nincs olyan ma Magyarországon, aki ne tartozna játékosnak, edzőnek, takarítónőnek, buszsofőrnek, valakinek.
LEhet, hogy a tartozás csak egy hónapig áll fenn, de mindenhol így kezdődik. Később két hónap, aztán fél év.

Ha meg megint elengdik a futballklubok tartozását, mint a 90-es években, akkor annak nagyon nem fog örülni a nép. Főleg, hogy ilyen "jól" megy az országnak.

the real 2008.01.07. 09:21:24

Egyetértek Wilbur mondatával.
De nyilván nem csak azzal van baj, hogy a saját szabályaikat sem tartják/tartatják be: hülyék a szabályok is. Ott van az, amit rosseb ír, hogy világítás kellene a pályákra. Ugyan minek? Sok országban délután játszanak, nekünk az nem jó.

csupi 2008.01.07. 09:40:45

El kellene dönteni, h mit akarunk! Ha erőltetjük ezt az európai jellegű profi focit, akkor tessék betartani a szabályokat! Ha pedig nem tudjuk, inkább ne hozzanak betarthatatlan előírásokat!

Egyre inkább divat ez a "legyen amatőr focink" jelmondat, amivel én sokáig nem értettem egyet, mert úgy gondoltam, csak még jobban leszakadnánk az elittől. De ez megtörtént így, "profi" focival is. Most már talán nincs lejjebb (hányszor hittük már ezt...)!
A profizmus megszűnése egyedül a szponzorpénzek kivonulása miatt lenne kellemetlen, szarabbul hangzik azért, ha amatőr sportot támogat az ember. Bár a boxban működik (épphogy).

Le kellene vinni az elővárásokat betartható szintre, és az ellenőrzés terén szigorítani a szabályozást. Negyedéves beszámoló + könyvvizsgálói jelentés, be vele az MLSZ-hez egy szakmai(!!) csoporthoz, aki akár megvétózhatja a klub döntéseit, megtilthatja az új igazolásokat, stb. Talán így működne...
süti beállítások módosítása