HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Muszbek ül a fűben

2008.01.19. 13:37 zombi tibi

Nagyon erős a késztetés, hogy önálló Fradi blogot indítsunk, még mielőtt a Labdabiztos heveny metamorfózison átesve saját maga válna azzá. Fradibiztos, Biztosfradi – cím az lenne, csak Fradi is legyen. Szemétkedünk, de a bánatpénz ettől még visszajár!

Muszbek Mihály természetszerűleg sosem tartozott kedvenceink közé (egyáltalán, ezek közül ki tartozik?), a pénteki Sportban azonban pofonegyszerű megvilágításba helyezte a folytonos önsajnálatba és konspirációkutatásba süllyedt egyesület helyzetét. Miközben megy a sutyorgás és a pofázás mindenféle gyanús jelekről az elutasított pályázattal kapcsolatosan, a volt ligaguru vallja, hogy a tarthatatlan kritériumrendszer legbénább elemeire a Fradi-vezérkar nemhogy áldását adta, hanem egyenesen forszírozta azokat. Vezérkarból ugyan volt egy pár, de a hülyeségakna egyiknek sem tűnt föl (sőt, homokozó lapátjukkal egyre csinosabb dombocskát halmoztak rá), így az végül Rieb 44-es talpa alatt robbant föl.
Egyébként Muszbek kiszólásait is kellő óvatossággal illik kezelni, hisz újpesti ex-vezetőként aljas szándékból elkövetett zöldsas-gyalázással ér föl minden, a témában mondott szava. Ráadásul sűrűbben jár Demján TriGránithoz, mint Garancsi úr az ismeretlen politikus emlékművéhez, és ez már némi nyereségvágyat is előrebocsát.
 
Mégis, ha Mihályt magyarról magyarra fordítjuk, nagyjából a következőket kapjuk. A pályázati kiírás egyes pontjaiban híven tükrözte azt a ferencvárosi magatartásformát, mely ’95-től kezdve a dzsindzsásba juttatta ezt a valaha tiszteletreméltó klubot. Vagyis a fennhéjázó önteltséget, a dilettantizmust, a reális helyzetértékelésre való alkalmatlanságot, az urizálást. És akkor a hárítást, az üldözési mániát, az üres szólamok puffogtatását, az értelmetlen múltba révedést, vagy a segítőszándékú kevesek elkergetését már csak félve merjük lebillentyűzni. Erre persze lehet – a hagyományokat követve – torzuló arccal középső ujjat a magasba lendíteni, „aljas-szemét-összeesküvésezni”. Sőt, tetvezni. A 3E-klub közben méltóságteljes reccsenéssel beleomlik saját környezetének kisstílűségébe.
Az NVT monnyonle! Uniót Erdéllyel...
 
Most mindenesetre szuperszonikus lendülettel indul a hatodik futam, amelyen nem tudható, hogy hajlandó-e Esplanade-ilag képviseltetni magát a Tökéletes Befektető. Bizonyos hírek arra utalnak, hogy a magyar állam meghívásos pályázat keretében szeretné gyengéd cirógatással visszaenyelegni a perrel hadonászó nagymestert. Mi erősen drukkolunk, hogy a Nemzeti Kincs halálhörgése hetek alatt változzék csodálatos trillává, és az örökifjú Paul Shaw is megdönthetetlen bizonyítéka legyen a IX. kerületiek föltámadásának.

Persze ha az eredményes pályázat kihirdetését követően misztikus erők úgy alakítják, hogy esetleg Demján Sándor pezsgőspohara csendül a legvidámabban, tudni fogjuk, hogy Muszbek Muki valamit furfangosan csinált.

13 komment

Címkék: fradi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr84302771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2008.01.19. 14:01:30

Sajnos bennem is hasonló rossz érzések kavarognak.

hibás az NVH, a fradi vezetés, az FSZSZ és McCabe is ,hogy hagyja, hogy bohócsipkát húzzanak a fejére.

rénszarvas 2008.01.19. 16:49:54

Ha megengeditek én bővíteném a kört. Elvehetetlen a "Fradit tönkretévők" díjért kapható aranyérem azoktól, akik a Fradi berkein belül tevékenykedtek. Nem egyesével, hanem összességében. Akiknek feladatuk volt szerződéseket kötni, ezzel igát téve a Fradi gazdasági stabilizálására. Emlékezzünk egy Hrutka nevü (középszerű-labdarúgó kategóriát éppen elérő) sportolói szerződésre (aki mellesleg meg akarta szüntetni hálából a Club-ot), Furulyás-féle "Fradi-brand" eladására Várszegi úrnak, olyan labdarúgókra elköltött forintokra, akikre nem is emlékszünk, mert nem a Fradi szintjén játszottak, és sok más remekbe szabott egyéb szerződésre. Idetartozó tény, hogy ebben a munkában olyan remek edzők is hibásak, akik a Fradi hátterének vonzása ellenére ilyen hazai játékosokat nevelnek ki, akik eladhatatlanok, akiket mostanában látunk.

Miért kerül a Fradi olyan szerepbe, hogy megöregedett és sérült játékosok formábahozásán fáradozik, ráadásul könyörögnek, hogy a futball piacon értéktelen játékosok a Fradiban játszanak (jelen példa: Lisztes, Gyepes, stb.) ahelyett, hogy a rájuk elkölthető forrást olyan fiatalokra költené, akik késöbb eladhatóak lennének, ezzel is lehetőséget teremtve, hogy esetleg konszolidálhatóvá tegyék a hiányt? Meg kellene érteni, ez nem szanatórium, nem baráti csapat és nem jótékonysági intézmény.

Viszont egyrészről, ha lenne társadalmi, sajtó, kormányzati törődés, ezek nem történhettek volna meg. Másodsorban - közelítve a sportághoz -, ha a Liga központilag szabályozná az egyes egységek pénzköltéseit, meghatározná a sportolói díjazást, kizárná a menedzserek hazai tevékenységét, biztos segítette volna a Club talpraállását. Ugyanúgy, mint az MLSZ-nek sem a legkönnyebb utat kellett volna választani, hanem megtalálni a kiutat, miben tehet hozzá a sportág ékének megmaradásához.

Reggelig lehetne folytatni...

rénszarvasnak 2008.01.19. 19:10:25

Társadalmi, kormányzati törődés? Ne röhögtess már! A foci egy szórakoztató ipari termék, ha nem szórakoztat, nincs bevétel. Ilyen egyszerű. Összefogás helyett inkább az pénzt elherdálók felelősségét kellene forszírozni...

csupi 2008.01.19. 19:57:45

Ilyet is meg kellett élnünk, mindenkivel egyetértek (pfúj, de gusztustalan...)! Még zt-vel is, aki köszörült nálam vmit a csorbán a legutóbbi Fradi-cikk után...

Nem tudom, hova vezet mindez, de nagyon elszomorít (már amikor épp nem dühít). De még bízok a csodában, lesz még FRADI és lesz még VB-n a válogatottunk érmes! Remélem előbbi előbb meglesz, mert azt szeretném megélni, a másodikra most nem tennék sokat...
Azaz végülis már tettem, ha jól emléxem egy fogadás értelmében még 28 éve van a válogatottnak érmet szerezni EB/VB-n, és akkor kapok egy rekesz sört * jegybanki alapkamat 2szerese...!
Ugye, poppi?

fagyista · http://www.sajtkukac.hu 2008.01.19. 20:44:32

rénszarvasnak-nak :)

Piszkos állami kéz nyakig benne van drága kedvenc csapatom gyomrában összevissza jobbrólbalról, még jó hogy nem köllött volna hagyni ily fasza módon elzülleni. Nadehátha elzülleszteni könnyebb, miért ne, ugye.

Bakter 2008.01.19. 20:45:46

Vagy harmic évig Fradi drukker voltam, nem zöld vérű, csak olyan laza kötődésű. De ez a Fradi már nem "nemzeti kincs", hanem kupleráj. S ha egy kupi nem megy, akkor nem az ágyakat cserélik ki ugyebár. Hosszú évek óta ebből a klubból mindenki csak kivett, bele nem tett senki, aki meg talán mégis akart valamit kezdeni vele(Várszegi), azt elüldözték a zöld hősök. Bohózat zajlott itt rendesen, ami a blöffcseppes álmilliomossal tetőzött be. Hol vannak a felelősök? Gondolom ezeket nem Újpesten kellene keresni, nemigaz? Attól meg hányingert kapok, amikor ezek a futballt szétqró senkik folyvást az államtól várják a lóvét. Mire fel adjon egy kanyit is az állam ebbe a fociszerű izébe, azon belül pedig a Fradiba? Amit korábban kaptak, azzal sem tudnak elszámolni, a saját zsebtöméssel hivatalosan nehéz is lenne. A világon mindenütt előbb kell produkálni, aztán tartani a markot a jussért.
Ahogy a mai NS-ben olvastam lesz egy meghívásos pályázat, amire a hírek szerint csak az angolt hívják meg, és tisztázzák a dolgokat. A lapban egyébként le is írják, mi volt a baj a pályázattal. De az a gyanúm, ettől még ugyanolyan szar lesz a magyar foci jóideig, mint amilyen most.

csupi 2008.01.19. 21:12:40

Nem állami támogatás kell, csak az, h akik az állami szerveknél dolgoznak(?), ne ebben is csak a zsbelési lehetőséget keressék!
De azt keresik sajnos, ez egy ilyen ország, mi így focizunk, így építünk autópályát, így közbeszerzünk, így "reformálunk"...

Apafarkas 2008.01.19. 23:13:04

csendes kérdés: miért is kéne az államnak ezt finansziroznia az adóból? Ha nem eladható, hát nem eladható, ez a piacgazdaság...

Jó kérdés! · http://www.ftcpe.hu 2008.01.19. 23:29:46

Apafarkas 2008.01.19. 23:13:04
csendes kérdés: miért is kéne az államnak ezt finansziroznia az adóból? Ha nem eladható, hát nem eladható, ez a piacgazdaság...


A kérdés jó!


Kérdezzük is meg azonmód az államot:
1; A többi csapat, konkrétan a teljes nb1 és nb2 miért juthat állami pénzekhez(egyesek önkormányzatokon keresztűl)?
2; A Fradi még ebben az állapotában is hozott volna pénzt! Az meg nem kellett?! Ez milyen piacgazdaság?!

Ha erről az oldalról fogjuk meg a dolgot..... 2008.01.19. 23:35:24

.... mint:
rénszarvasnak 2008.01.19. 19:10:25
Társadalmi, kormányzati törődés? Ne röhögtess már! A foci egy szórakoztató ipari termék, ha nem szórakoztat, nincs bevétel. Ilyen egyszerű. Összefogás helyett inkább az pénzt elherdálók felelősségét kellene forszírozni...

... akkor zárassuk is be az operaházat azonal!!!
Azok mennyi állami támogatást kapnak már? Tartsák el a kócerájukat a bevételből!!!

Bakter 2008.01.20. 09:34:13

Operaház csak egy van az országban, "profi" fociklub meg túl sok. Arról nem is beszélve, hogy az Operában milliószor színvonalasabb produkciók születnek, mint a magyar focipályákon. S ha nézőszámot nézzük, akkor sincs nagy különbség, főleg a színház befogadóképességét figyelembe véve. Tehát ne tessék hülyeséget beszélni.

rénszarvas 2008.01.20. 12:20:16

Köszönöm, mindenki hozzászólását. Azt látom és érzem a felháborodás nagy, és kiegészítve mindenki hozzászólásával, az írásom végül is helyesnek bizonyul. Mit is gondolunk összességében? 1. valami az elmúlt időszakban el lett rontva. 2. nincsenek felelősök 3. ez így nem mehet tovább 4. A magyar profi futball egy szélhámosokkal teletűzdelt láp.

Gondolom, eddig mindenki egyetért.

Ami némi vitát váltott ki, az az állami szerepvállalás, amit én hiányoltam. Volt aki hivatkozva a piacgazdaságra, meg az adóforintokra ellenezte, volt, aki más támogatott intézményekre és az önkormányzati támogatásokra hivatkozva támogatta.

Az én véleményem a kettő között van. Egyrészről, az államnak törődnie kell a rendszerrel, felügyeleti jogkörét használva az ügyészséggel, a törvényesség betartását az APEH-hel, lobbytevékenységével a külföldi lehetőségek felé, eseti (projrkt alapú) finanszírozást a Minisztériumokkal, szakember és kormányzati kapcsolatok megnyitásával, stb. Én erre gondoltam. Azonban a jelenlegi rendszer rossz, mivel összehasonlítva egy vidéki önkormányzat és a IX-kerületi támogatási elhivatottságát jelentős az eltérés.

Ezért mondtam, hogy az MLSZ, LIGA olyan szabályrendszerének kitalálásával ezt korlátozni tudná, mert ez az ő jogkörük.

Mostani írásomban végül, valaki nehezményezte az általam megemlített társadalmi szerepvállalást, utalva a jó foci bevételt termel indokra.

Ha nincs társadalmi érdeklődés, törődés, védelem, minden kezdeményezés porrá hullik, gazdaságilag összeesik.

Szerintem jók vagytok, és értitek miről beszélek...

Akárki · http://szabadszaj.extra.hu 2008.03.14. 22:39:17

Nagyon gyenge, nagyon dilettáns iromány. Azóta minden pontja annak rendje és módja szerint megcáfolódott...
Üres fröcsögés, ahogy a blog nagy része is az.
Legalább néha lenne némi fogalmatok arról amiről írtok. :D:D:D
süti beállítások módosítása