HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Rákospalotán a Fradi

2008.03.13. 15:39 mészöly sámán

Mégis lehet futballozni a Budai II-ben. Értsd: a kandelábermentes övezetnek minősített REAC pálya alkalmas profi labdarúgó-mérkőzés rendezésére. Az illetékesek rádöbbentek, hogy a magyar éghajlat alkalmas az ebéd utáni találkozók rendezésére. Visszáság, és logika sutba dobása, de a Palota Ironfist által régóta remélt döntés kedvezményezettje nem a REAC, hanem a Vecsés. Vasárnap délután ugyanis a Pisont István edzette vecsési aranylábúak nem hazai pályán, hanem Rákospalotán fogadják a Fradit.

Hehe, Forgács elnök, magának meg anyacsavart a babgulyásba, ne küzdjön a csapatáért, mert az úgyis Sopronba megy.
Ha én REAC szurkoló lennék (ettől szerencsére megkímélt a sors), újra csak fintorogva tudnék belenézni a tükörbe. A munkahelyemen sem tudnék rendesen koncentrálni, csak téblábolnék, miközben kérdések kavarognak a fejemben.

Ha a REAC nem játszhat hazai pályán, akkor más miért meccselhet a Budai II-ben?
Azért kisbarátom - súgja a fülébe a vállára telepedett, huszonkét centiméter magas, fürdőruhában trónoló, MLSZ tetoválásos erdei lidérc – mert ti a bohócligában toljátok, a Vecsés pedig az NBII-ben.
De a Vecsés ellenfele a Fradi. Most sokkal többen lesznek a lelátón, mint ahányan az Ironfist valaha is összegyűlt.
Pajtikám erre már válaszoltam. Más szabályok vonatkoznak az első osztályú csapatokra. A másodosztályban már nem kötelező a villanyvilágítás.
Nem játszhattuk volna délután a meccseinket? A Fradi is délután játszik.
Kezdesz untatni kismacsek. Most mondom utoljára, hogy ti: bohócliga, ők: másodosztály.
Akkor miért költözünk el Sopronba, ha alant lehetett volna világítás nélkül is játszani. Estünk volna ki inkább, minthogy megszűnjön a csapat.
Bundázni te is tudod, hogy nem lehet. Rend, fegyelem, törvényesség van, nagymester.    
És a Tatabánya? Ők előre szóltak, hogy jövőre már a másodosztályban akarnak indulni.
Az más. Tatabánya nem egyenlő REAC. Sok a pesti csapat, és a Sopron egyébként is lenullázta magát. Hűség városa, bohócliga névadója, amit akarsz.
Megkérném, hogy a kérdéseivel ne próbálja aláásni azt a munkát, amit az MLSZ következetesen végez.

Nem felelőtlenség 6000 fradistának ilyen közel meccset rendezni az Újpest pályához?
Nézze, évek óta mindenféle atrocitástól mentes a két csapat párharca. A Vecsés szurkolók nem jelentenek veszélyt, de a Fradi táborral is konszolidálódott mind az MLSZ, mind a rendőrség kapcsolata. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók csak a mérkőzéssel foglalkoznak majd. A következő az utolsó kérdés.
Mi lenne a véleménye arról, ha azt mondanám, pofátlanság Rákospalotára Fradi meccset szervezni bő egy hónappal azután, hogy a REAC kérdéseire azt válaszolták, hogy a Budai II László stadion alkalmatlan profi labdarúgó mérkőzés rendezésére. Nem gondolja, hogy a magyar futballra oly régóta jellemző hiba, a kettős mérce alkalmazása most is érvényesült?
Sajnos az illetékességemet nem érintő kérdésekről nem áll módomban felvilágosítást nyújtani.

A lidérc egy halk pukkanással eltűnik Sz. József válláról. A férfi még sokáig néz értetlenül a tükörbe. Aztán néhány év múlva elkezd Újpest meccsre járni.
Vagy nem.           

7 komment

Címkék: mlsz vecsés fradi reac

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr82379460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.13. 17:24:34

nehéz téma ez azért. ha az nb1-ben nem lehetne esti meccset rendezni 2-3 csapatnál, akkor meg azon gúnyolódnánk (s joggal), hogy az a néhány, hajlotthátú öregember, aki még kijár, kínos választásra kényszerül: bélyeggyűjtők ötperce a rádióban, vagy meccs. és ez mennyire szánalmas. az. lenne.

ezt elkerülendő hozták gondolom egykoron a szabályt: ha nem tudsz olyan stadiont felmutatni, ahol van világítás, ne akarj elsőosztályú csapatot. ebben igazság van, nehéz volna letagadni.

vagyis nem a szabálykövetéssel vagy a kettős mércével van itt gond. hanem esetleg a szabállyal, de az meg patthelyzet. mivel ha nem hozzuk meg a szabályt az első vonalra, nevetség tárgya leszünk és inkább hátrafele lépünk Európához képest, ha meg kiterjesztjük a másodikra is, lehetetlenné tesszük az ottani küzdelmeket. (kivételes szitu, hogy ott a Fradi, de ez úgyis megszűnik lassan, a Bőcsöt meg nem kötelezheted villanyfényes pályára.)

nem mondom, mindig valami túlvilági nyugalom árad szét a mocskos lelkemben, ha a kopaszember trógerságairól olvashatok, de ez most épp necces sztitu. én pl nemtom hogyan lehetne megvétózni a Vecsés-Fradit a REAC stadionban.

amúgy sztem nem megy ki 6000 fradista a Vecsés ellen, de lehet tévedek:)

Harica 2008.03.13. 17:39:10

1. A REAC csapatát a soproniak soha nem fogják saját csapatuknak tekinteni. A meccsek látohatottsága nem fogja elérni az 1.000 főt, azok is némán fogják végignézni a meccset, hogy azután a III. félidő című kocsmában szidhassanak mindenkit!

2. A REAC elveszti saját közönségét, hiszen nyilván nem fognak 450 km-t utazgatni Soproni és Bp. között egy -egy meccsért a szurkolók!

3. A REAC pályán hamarosan lesz világítás, addig miért ne játszhatnának otthon saját közönségük előtt kora délután, vagy vasárnap délelőtt?

4. A csapatnak - ha van esze - csatlakozik a Tatabányához, így maradhat Rákospalotán, jövőre pedig megpróbálhatja a feljutást az addigra bevilágított pályán!

5. Sopron nem érdemel I. osztályú csapatot, és jobb volna, ha a Ligát NYÖGŐ Ligának neveznék a jövőben. A város el van adósodva, pénz egy deka se a foci teljesen bizonytalan anyagi háttérrel rendelkezik!

johnny drama 2008.03.13. 18:16:05

Nem ez a kettős mérce, hanem az, hogy a Győr játszhat otthon, pedig nekik sincs világitásuk. Persze erre is van magyarázat, hogy ők már előre megsuspusolták. Nyílván ezért lehet otthon játszani, nem azért, mert pl. a quastor is támogatja a szövetséget. Ha a liga hivatalos oldala holnaptól az nb1.jarmuszerelvenygyartozrt.hu oldalon jönne be, akkor játszhatna otthon a Reac is, efelől ne legyen kétsége senkinek.

dr. Wilbur Swain 2008.03.14. 08:11:43

jó meglátás, johnny... :( szarmagyarfoci 2008

Futo Lada 2008.03.14. 09:32:32

Amikor a REAC feljutott, akkor még nem volt kötelező a villanyvilágítás. Ekkora beruházásra utólag kötelezni valakit eléggé elitélendő dolog. Ennyi erővel kötelezővé tehetnék minden scapatnál a beléptető rendszert, vagy a sajtópáholyt , mert az legalább annyira európai. Vagy egyszerűen csak kötelezővé tehetnék a normális mellékhelyiségeket...mert az sincs mindenhol...

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.03.14. 12:44:02

Nincs igazad Johny. ! A licenszkiírásban benne van, hogy amelyik csapatnál stadionrekonstrukció folyik és a világítás is átépítésre kerül, kérheti a világítási kötelezettségtől való eltekintést az építkezés időtartamára. Ezzel együtt vicc, hogy pl. a Tbányát nem pénzbüntetésre, hanem gyakorlatilag zártkapus meccsekre büntették, de a győri dolgot tényleg nemérdemes idekeverni. Annál is inkább, mert a REAC-nál, Tbányánál nyoma sincs pl. a világítás építésének. Pakson kicsit másabb a helyzet, hiszen ott folyik az építkezés( igaz csak a kandalábereké és nem stadionrekonstrukció- ha okosak lettek volna a tavalyi felújításukhoz hozzácsapják ) szeintem mérsékelt büntetéssel jól járt volna mindenki. Az MLSZ kapott volna valamennyi pénzt, a hazai pályán kitermelődött volna ez az összeg és talán maradt volna belőle, a klub nem költött volna egymilliót a pécsi, siófoki st. játékára, és jól jártak volna a szurkolók, akikért ez az egész van.

fmiki 2008.03.15. 19:45:34

A világítás hiánya miatt a saját pályájáról kitiltott Tatabánya napsütésben játsza a meccseit a rémes állapotban lévő Szőnyi úton... hogy is van ez?
süti beállítások módosítása