HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Irapuatóra emlékeztek Pakson

2008.04.07. 09:49 zombi tibi

Bohócliga, 22. forduló

Góliszonnyal indult, gólözönbe torkollt a magyar focipályákat díszletként fölhasználó tevékenység huszonkettedik fordulója. Az aranyéremre pályázók nem éreztek elég kedvet az alázáshoz, szemben a paksiakkal, ahol még Kriston is bombagólt lőtt. Honma (vagy Homma, esetleg Henna?) kopipésztelte kispesti találatát, de ezzel sem ment csapata sokra.
A Vasas sziporkázott, Zambrano meghasonlott, Tököli pedig, mint a Katrina hurrikán, lesújtott.
Heti kérdés: ettek-e tésztát Tatabányán?

Zalaegerszeg—MTK 0-1
Az utóbbi hetekben annyit üldöztük Hrepkát, hogy kénytelen volt kezdeni magával valamit. A kék-fehér szurkolók őszinte örömére, az ifjú Ádám megoldott egy nem nagyon nehéz szituációt, amit a sportlap álomgól címkével látott el. Lelkük rajta.
A jóérzésű nézők előzetesen Urbán—Waltner gólpárbajban reménykedtek, amiből mindössze egy Urbán-kapufa és egy kihagyott Waltner-lehetőség valósult meg. A zalai edző a 72. percben cserélt egy triplát, ami még a bohócliga fergetegében is ritkán tapasztalható húzás. Nem is vált be. Pedig a második félidőben Botis is sokat támadta a vendégkaput, egy alkalommal már csak a labda akadályozta meg a gólszerzésben, fölbukott benne.
Petrovics mester elsőként gratulált a fővárosiak bajnoki címéhez, ha már saját csapata értékelhetetlent nyújtott. Mi is amondók vagyunk, hogy az MTK megérett a bohócliga aranyérmére, hisz eljutott arra a szintre, hogy kizárólag annyit adjon ki magából, amennyi egy meccs megnyeréséhez szükséges. Ezúttal, egy Hrepka-gólról beszélünk…

Debrecen—Honvéd 1-0
Nem igazán tudjuk, hogy a Honvéd miért gondolt arra, hogy maga alá gyűri a bohócligát, amikor az ősszel egyetlen csapatként volt képes arra, hogy egy mérkőzés erejéig győztest faragjon a tökutolsó Tatabányából. Ilyenre azóta sem akadt újabb példa. A csapat fantáziátlanabb, mint egy szappanopera, a valaha életveszélyes Hercegfalvi-Abraham csatárkettős pedig már csak írásban létezik. Nevezett Abraham Debrecenben olyan helyzetben emelt a kapu fölé, amilyenben múlt héten Ndjodo is megtette ugyanezt a Szolnok ellen. További hasonlóság a Honvéd és a Fradi között, hogy mindkét társulás edzőjét takarodásra akarja bírni saját szurkolótábora. Kíváncsian várjuk, hol sikerül előbb.
A Loki semmi egyebet nem csinált, mint amit egy ilyen kiemelten fontos rangadón kell: egy árva góllal megbüntette a védekezési hiányosságok egész sorát bemutató vendégeket. Aztán nagyjából tartotta az eredményt.

Paks—Tatabánya 6-0
Végh Antallal élve írhatnánk, hogy Tatabányán a futball gyógyít6atlan… Pedig Octavio Zambrano kifogástalan tervekkel érkezett hazánkba, szövetségi kapitányi álmokat is kergetve. Szombaton már nem nyilatkozott, ami érthető, ez korábban Irapuatóban Mezey doktornak is nehezére esett…
A Bányásznál ebben a bajnokságban kevés ellenfélre emlékezhetnek jó szívvel, speciel a Paks, két meccsen tíz gombócot porciózott be a csillékbe. Tököli energiáit a kilencven perc során a játék kötötte le, így a végén még tényezővé válhat a góllövőlistán, ami főleg annak fényében érdekes, hogy csak a tizedik körben rúgta az elsőt. A nagy gólarányú győzelmet követően Gellei mester nem foglalkozott a játékvezetéssel, amivel négymeccses elégedettségi sorozatot tudhat magáénak.

Fehérvár—REAC 2-1
Fehérváron a hét híre volt, hogy Bérczy ment, Berzi jött — Mezey György meg maga az állandóság. Berzi Sándor jelentős nemzetközi kapcsolatairól legutóbb a cardiffi eb-döntés idején győződhettünk meg, amikor bukásunk előtt röviddel még azt hangoztatta, több helyről is úgy értesült, hogy nem állunk rosszul. A Vidinél remélik, hogy az MLSZ ex-főtitkára nekik több szerencsét hoz, mint Kistelekiéknek. (Még mindig nincs hírünk a fehérváriak eltévedt negyedmilliójáról… Lehet, hogy ennek a pénzügyi malőrnek is köze van Bérczy kitoloncolásához?)
Disztl edző igen elégedett azzal, hogy zsinórban négy sikeres derbinél jár csapata, de mi vagyunk olyan kukacoskodóak, hogy a leigázott csapatokat is fölsoroljuk, csak a pontos helyzetelemzés kedvéért. Tehát: Vasas, Nyíregyháza, Tatabánya és REAC. Patinás névsor, ugye — ráadásul jövő héten a Sopron következik…

Siófok—Kaposvár 0-2
Úgy látszik, Oláh Lórántnak tényleg jót tett, hogy hosszú góltalansági periódusnak vetett véget legutóbb, mert most megint betalált. A Rákóczi úgy próbálta elejét venni az utolsó tíz perces átoknak, hogy a végjátékban ezúttal a gólkapás helyett a gólszerzésre összpontosított. Magyar pályákon „ritka madár” a szöglet utáni találat, ez alkalommal kétszer is megesett. Azért azt nem hisszük, hogy ezzel megkezdődött volna a hazai foci fölemelkedése, viszont a kaposiak hullámvölgyének elképzelhető, hogy vége szakadt.
Siófokon egy dolognak örülhetnek, a magyar futball mai állása szerint kiesésük kizárható.

Diósgyőr—Vasas 4-5
Aki a forduló előtt esetleg azt jósolta, hogy a játéknap gólcsúcsa Miskolcon születik, és a boldogtalan fél ráadásul nem a Vasas lesz, annak kiutalunk egy dupla jaffát a Mázsa téri talponállóban. Tegyük hozzá, nem aggódunk.
A derbiről az alábbi valószerűtlen momentumokat tartjuk fontosnak megemlíteni: átlag tíz percenként gól esett; Pavicsevics (!) félpályás szóló után volt eredményes; Sowunmi egyik helyzetét értékesítette; Simon Attila védett az utolsó percekben; az emberhátrányos DVTK hat perc alatt két gólt szerzett; Németh Norbert mezőny legjobbja; nyert a Vasas. Látatlanban ennyi, de így utólag igazán sajnáljuk, hogy nem láttuk a meccset.
Ja, a héten viszont nem kell éhenkórászokat vendégül látnia a helyi éttermesnek.

Sopron—Győr 0-3
Ez az a találkozó, amire a megyei főkapitányság akár ötven rendőrt is kivezényelt a régi szép időkben. Hangsúlyos anyázások, barátságtalan rigmusok szálltak a szél szárnyán. Ezúttal az a kérdés, hogy a Győrnek jókor jött-e az ajándék szabadnappal járó három pont, vagy esetleg megtörik a lendület. Merthogy jövő héten pont az idegenben kíméletlen MTK-t fogadják. Na, az lesz a puding igazi próbája.

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Újpest—Nyíregyháza
Hétfő, 18 óra, Szusza-stadion, Tv: Sport2

Manapság az újpestiek mérkőzésére úgy szólván lehetetlen tippelni, az tiszta sor, hogy rossz formában vannak. Mi is sokat gondolkodunk, hogy miért. Nem szeretnénk Urbányi kézenfekvőnek tűnő felelősségével magyarázni, sem a nagyszerű téli igazolások csődjével, ezért utolsó lehetőségként Kovács Zoli marad. A csatár a téli olasz túra alatt Sadjo sporttársat tiltotta el a cukrozott kóla fogyasztásától, s ezzel elindíthatott egy olyan lavinát, ami beláthatatlan következményekkel jár. Nem csodálnánk, ha a balbekk sosem bocsátotta volna meg kedvenc italának B-listázását, és sötétben bujkáló ellenzékiként Zoli ellen bujtogatna.
A Szparinál beljebb vannak egy Dossóval, viszont elbukták a magára találó Szilágyit, aki Újpest helyett Fehérvárra utazik térdműtétre. Egyes hírek szerint a védelem alapembere, Bagoly Paks óta fájlalja a rekeszizmát, pedig ott nem volt oka a nevetésre. Talán sokat csuklott. Kérdéses, hogy Révészék föl tudják-e mondani a balszerencsével kötött szövetségüket. Ha igen, lehet esélyük egy ikszre.
Tipp: 1-1

13 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr1414332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.07. 12:29:01

a zete meccs tényleg nem sokat hozott. a miénk sem, de legalább végre nyertünk, és jó hangulatú kis kirándulás lett belőle. :)
remélhetőleg a ma esti meccs jó lesz, tegnap beszéltem egy újpesti sráccal, ma egy nyíregyházival. mindkettő rendszeres meccsrejáró, mindkettő a saját csapata vereségét vízionálta az elmult hetekben látottak alapján. ez külön pikánssá teszi a meccset.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.07. 17:46:44

látom a Sport2-nek van humorérzéke, Bognár "Kaszinó" Gyuri lett a studiókommentátor :DDD

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.07. 18:02:08

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... "még mielőtt szakmai dolgokról beszélgetnénk, nézzük mi történik a pályán" ez a kommentátor tud valamit :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.07. 18:51:49

nah, a Monday Night Football első félideje fura volt, néha egészen emlékeztetett a labdarúgásra :|
még a végén normális meccset látok? :O

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.07. 19:40:40

nah, Regedei sajnos nem lett hős, pedig majdnem "beDuricázta" a jobb felsőbe

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.07. 19:55:04

nah, a második félidő már igazi bohócligásra sikerült. amúgy láttam, hogy a sport2 is úgy készült mintha focimeccset adna, legalábbis az összes kiírás angolul volt :XD muhahahahhahaha

zt: amúgy 1-0 a vége, a beDuricázást meg a kommentátor követte el, élvezetesebb volt hallgatni mint a meccset nézni ami közvetített...

zombi tibi 2008.04.07. 22:09:08

ezzel a tippeléssel nincs szerencsém...

persze, ki gondolhatta előre, hogy regedei senkitől sem zavartatva sem lesz képes kihasználni a kínálkozó jobb vinklit :)

johnny drama 2008.04.07. 23:31:44

A helyszínen Regedei Duricázása utána egy fél másodpercig megállt a szívem, de utána 1 percig röhögtem. Nem lett volna semmi öngól ez sem.

lali 2008.04.08. 00:37:45

tényleg, nem tudja valaki, hogy a sport tv miért angolul írja ki néha a dolgokat?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.08. 08:07:31

@lali: hogy azt higyjük, FOCIT látunk :)

tudod, ez olyan mint anno Hofi: 'és Szepesy ordít, hogy jöjjenek, többen jöjjenek, jöjjenek többen, nincs néző!... Miért, futball van?'

vagy a másik,amit kicsit átszerkesztve lehet alkalmazni a bohócligára:'Vakbelem volt. Az. Nem látta, hogy húst ettem volna'

@zombi tibi: ezen el kellene gondolkodni, hogy kicsit humoros volt a meccs előtt a Himnusz : szabadrugas.blog.hu/2008/04/07/nevetsegesse_teszik_a_himnuszt

the real 2008.04.08. 09:27:11

Egyszer azt olvastam valahol, hogy pl. Romániában is lehet fogni a SportTv-t, és a külföldi nézők miatt hasznos az angol felirat.
Habár akkor sem értettem, miért nézne bármilyen külföldi (a magyar anyanyelvűeket leszámítva) is magyar bajnokit.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.04.08. 11:38:37

ez egyébként megint hülyeség. olyan, mint az hogy heroes square van kiírva a táblákra, meg a balatonon az apróbetűben nézed meg az étlapon a magyar feliratot. csak mert külföldiek is sétálnak meg esznek.
van egy csomó külföldi barátom, azok sem értik.
ennyiből horvátországban legyen nyáron minden magyarul, mert sokan vagyunk, ja, és magyarul feliratozzák a psv meccseit, mert több magyar nézi tv-ben, mint holland! :DDDD

amúgy tényleg regedei volt a legjobb, meg a dosso dzsordzs interjú. :)

csupi 2008.04.08. 13:21:26

Külföldi körképet akarok!!!

index.hu/sport/foci/nemethkr0408/
süti beállítások módosítása