HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Gólömléssel az unalom ellen

2008.04.21. 09:11 zombi tibi

Bohócliga, 24. forduló

Amikor már mindenki azt gondolhatta, hogy Győrben aranyból van a kolbászkerítés, akkor Dajic fölemelte mutatóujját, és egyszerre könnyebbült meg a felsőház. A játékvezetők kettesével fújkálták a büntetőket, aminek Angyalföldön és Újpesten örültek. Dolcetti ráérzett a vereségek zamatára, Simon meg a gólszerzésre.
Bede ismét Debrecenben kísértett, eredmény egy öngól.
 
MTK—Kaposvár 3-2
A meccs kilencven perce mutatós példával szolgált arra, hogy miért kedveli a kaposváriakat a semleges futballfogyasztó, meg arra is, hogy miért berzenkedik a nézők többsége ettől az MTK-tól. Pedig az első negyedóra alatt két góllal elhúzni a jóval esélytelenebbnek tetsző vetélytárs ellen, elég kecsegtető a gólarányjavításra. Csakhogy a Rákóczi hiába gyengébb, egyszerűen nem akart összezuhanni. Legalábbis a mérkőzés folyamán soha. A kék-fehérek pedig 3-0 után feltételezték, hogy még egy-két gól magától is becsorog Milinte kapujába. Összességében nem is tévedtek mindössze csak annyit, hogy Végh volt az, aki a lepattanók áldozatául esett. Na már most, az MTK nem Milan, a Kaposvár sem éri még el a Liverpool szintjét, így maradt a 3-2, miközben Urbán rásimult Waltnerra.

Debrecen—Nyíregyháza 4-1
Nyíregyháza pár óra alatt teljesítette a tavaszi szezon két legfontosabb mérkőzését, előbb a Szpari intézte el Vágó Attila gárdáját, majd a helyi testület botozta péppé válogatást és kíméletet nem ismerve a miskolci szurkereket. S ha ehhez hozzávesszük, hogy ősszel a lovasság exponálta magát a debreceniek ellen, akkor megállapítható: szép és eredményes bajnokságot tudhat maga mögött a nyíregyházi karhatalom. Debrecen baráti városába mégis elég kevés szabolcsi drukker érkezett, ráadásul azok meg utálják egymást, mint környezettudatos polgár a PET palackot.
De, hogy fociról is essék szó: laza Loki-siker a némileg gyámoltalan látogatókkal szemben. Persze, amikor Bede spori büntetőt ítélt a debreceniek számára, kellemes emlékek tolultak föl bennünk, holott akkor már túl voltunk a hagyományos Oláh Gábor utcai vendégöngólon (Bagoly választotta kötelességtudóan a saját hálót).

Fehérvár—Győr 1-0
Elérkezett, amire augusztus óta nem volt példa: az ETO vesztesen hagyta el a pályát. Legyőzője pedig az a Fehérvár, ahol Disztl László a szakvezető… A mérkőzésről csak tudósításokat olvasva, úgy tűnik, ez volt a meccs, ahol Brnovics valószínűleg akkor sem rúg gólt, ha kerékbilincset szerelnek Sebők Zsoltra. Vannak ilyen napok, tudjuk jól. Sokkal érdekesebb, hogy ezek után milyen Győrt láthatunk a bajnokság hátralévő részében. Olyat, amelyik a veretlenségi sorozat lelki terhe alól fölszabadulva forgáccsá aprítja ellenfeleit, vagy olyat, amelyik verhetetlenségi mítoszától megfosztva szépen visszatelepszik a középmezőny tetejére. Sanyi bácsi most megmutathatja, hogy pedagógusi vénája minimum annyira legendás, mint taktikai cseréi.

Diósgyőr—Tatabánya 2-2
Mint már legutóbb is szó volt róla, az alsóházban osztják egymást a bennmaradástól megrészegült rossz csapatok. Eddig a tatabányaiak jelentették a kivételt (bennmaradást tekintve például eleve). Most azonban ők is megrázták magukat, és az első félidő végén kétszer is lesújtottak a bizonyos fokig csak arccal játszó miskolciakra. Vágó mester ezt szokásos higgadtságába csomagolva úgy mondta: „nem koncentráltunk megfelelően”. A második periódusban aztán Simon Attila fölgombolyította Ariadné fonalát, mely történetesen a góllövő cipőjéig kacskaringózott. Lett is 2-2, no meg két elégedetlen csapat a végén. A bányászvárosban picit még várni kell az újabb győzelemre, talán a Bozsik-stadion lesz a megfelelő terep.

Siófok—Vasas 1-3
Az előző rész tartalmából: bravúrt mutattak föl idegenben Dolcettiék; sima hármast nyeltek be hazai pályán az angyalföldiek. Vagyis: biztosra vehető volt a Vasas-győzelem Siófokon. Nem is kellett csalódnia senkinek, talán csak annak a pár tucat helyi drukkernek, aki nem volt tisztában a bohócliga káoszelméletével. Pici szépséghiba, hogy a magabiztos sikerhez kettő darab büntető kellett a piros-kékeknek. Csoda-e, ha ezek után Mészöly Géza bekötött szemmel is megfelelt a saját maga által fölállított etikai követelményrendszernek? Az igazi unikumot ezúttal Dolcetti szolgáltatta, aki egy Vasastól elszenvedett hazai vereség után, ahol fikarcnyi esélye sem volt csapatának, elégedett volt játékosaival. Ha még farsang idején is itt lesz, Aldo alapvetően etikai kódexnek öltözik majd. Talán öltöznie sem kell hozzá...

Újpest—REAC 4-4
A diósgyőriek mellé fölzárkózott az Újpest és a REAC: ők hárman vallhatják magukénak a bravúrt, hogy négy rúgott gól is kevés volt a győzelemhez. A palotaiakat emellett minden elismerés megilleti, hányattatott körülményeiktől folyamatosan függetleníteni tudják magukat, és pontot-pontokat csennek el esélyesebb ellenfeleiktől. A lilákról már annyifélét írtunk, igazából három tényben sűrűsödik össze tavaszi idényük: (1) hatalmas szerencséjükre Tisza könnyűnek találtatott télen Duisburgban (aha-aha, a klubok nem jutottak egyezségre…), így bosszúból a bohócligában lődözi góljait; (2) embertelenül tudnak küzdeni az utolsó pillanatig; (3) Urbányi István. Ha nem volna az első kettő, az alsóház tetején kapirgálnának. Ha nem volna a harmadik, bajnokságot is nyerhetnének. Ami a legdurvább, akár még így is…
Mikor a bíró a második büntetőt is befújta az Újpestnek, fölrémlett diósgyőri vendégjátékuk, ám ezúttal megrekedtek két tizinél. Talán ezért nem nyertek. Meg ugye az is érdekes, hogy amióta Kovácsot száz találatáért megünnepelték, egyetlen gól sem hagyta el a testét.

Paks—Sopron 3-0
Gellei tanár bácsi plusz egy hetet kapott, amikor nem kell a játékvezetőkkel foglalkoznia, és ezért még három pont is jár.

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Zalaegerszeg—Honvéd
Hétfő, 18 óra, Zalaegerszeg, Tv: Sport2

A zalaiak múlt héten legyűrték a mostanság irányt vesztett Kaposvárt, méghozzá idegenben. Petrovics edző megmenekült az azonnali hatályú seggberúgástól. Nyárig, kábé. Supka célja is valami hasonló lehet: a kispesti drukkerhad hetek óta az edző takarodásáért rimánkodik. Zalaegerszegen nyerni — elég lenne arra, hogy újragondolja önéletrajzát, amit alighanem így is, úgy is frissítenie kell, legkésőbb a nyáron.
Miután a bohócliga legújabb specialitása a követhetetlenség és irracionalitás, mi most a kispestiek sikerét vizionáljuk. Nem kizárt, hogy Abraham belövi a helyzeteit.
Tipp: 1-2

20 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr26434545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the real 2008.04.21. 10:59:09

Az Újpesthez kapcsolódva: Tisza is rásimult Waltnerra, a (3)-as pont pedig megoldva...
Az egyetlen pozitívum valóban a küzdőszellem volt, a kérdés, hogy ez megmarad-e az új edzővel. Mert a játék rosszabb nem lehet.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.21. 11:04:03

Szokásomhoz híven megtenném 1x-re a meccset ha már kettest tippeltél. Jó, jó nem kell mindent komolyan venni, de a bohócliga káoszelmélete bejegyzés egy kicsit csípi a szemem. ha mindig az esélyesek nyernének le sem kellene játszani a meccseket. Másrészt ez éppen erény is egy kicsit, hiszen ettől élvezetesebb, izgalmasabb a bajnokság. Én azért kiemelném, hogy a köz ugyanúgy megette a ZTE keménykezű edzőjét mint az eddigieket. A tulaj meg edző után keresgél. Hogy a francba lehet, hogy az edző elveszítette a tudását. A Bundesligában megfelelt, nálunk miért nem? Megmondom: mert nem áll a háta mögött szakértő vezetés, aki gy rúgja ki ( adja el, kölcsönbe, szabadlistára stb. ) a nem odavalókat, ahogy azt köll.

dr. Wilbur Swain 2008.04.21. 11:31:06

Lázárt rebesgetik a rossz nyelvek, nemtom...
vele gondolom nem kapnák négyesével a gólokat

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.21. 12:36:28

az első lépés megvolt. most már csak Juhár búcsúmeccsét kéne megszervezni egy közeli aggok házában.

off:
senki más nem furcsállja, hogy a Sopron (rest in peace) őszi eredményeit meghagyták? ez egyáltalán nem igazságos, mivel valaki idegenben, valaki otthon játszott velük. tehát valaki eggyel többször játszhatott otthon, valaki eggyel többször idegenben. persze, tudom, ez innen pillangó-hatásos káoszelmélet, mert akkor akit a sopron elen állítottak ki, nem játszhatott más ellen sem, minden hat mindenre, és nyilván mindent nem lehet visszacsinláni, de amit gond nélkül vissza lehet, azt miért nem? lehet, h egyedül vagyok ezzel, de nekem fura, annyir ordít róla, h igazságtalan.

Frigo 2008.04.21. 12:52:55

mocsing: Szerintem nem igazságtalan. Ugyanis, ha valaki volt olyan béna, hogy a Sopron ellen pontokat veszítsen az ősszel, az nem érdemli meg, hogy most visszakapja azokat.

the real 2008.04.21. 12:59:03

Azért az sem lett volna igazságos, ha törlik. Ez mindenképp szar, szerintem így kevésbé.
Én inkább azt nem értettem, hogy miért kell ez az "odaírjuk a 3-0-t". Bár ez már csak technikai kérdés.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.21. 14:22:28

Frigo,

:)
amúgy ez az, nem is visszakapnia kéne, hanem aki szerzett ellenük, attól elvenni.

tényleg mindenképp szar, talán úgy lett volna igazságosabb, de jobban megnézve nem fog ezen múlni semmi. a paks, a nyíregy, a reac és a siófok bukott pont(oka)t sopronban, nekik meg úccse kell már izgulni semmin.

the real 2008.04.21. 15:04:01

mocsing, akkor te nem nagyon voltál kibékülve a 12 csapatos bajnokság rendszerével (vagy most a skóttal, még inkább a dánnal), nem? Ott is többször játszottak egyesek otthon, mások meg idegenben. Szerintem azért ez nem akkora probléma, hogy 15 lejátszott meccset töröljenek.

johnny drama 2008.04.21. 15:26:09

Tiszát erre a félévre ingyen vitte volna a Duisburg, és ha bentmaradnak akkor fizetettek volna, és vették volna meg végleg, szal amiről nem tudsz pontosan, arról inkább ne... Urbányi végre nem rontja itt a levegőt, már amikor megláttam vagy akár egy sorát olvastam rosszul voltam.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.04.21. 15:48:15

the real,

van különbség, hogy a versenykiírás szerint is úgy lesz, hogy nem ugyanannyiszor játszom otthon, mint idegenben és ezt tudom, amikor elkezdem a szezont. és megint más, ha eredetileg én is és a riválisom is egyszer idegenben és egyszer otthon játszik a sopronnal. ha egy erősebb csapatot zártak volna ki, aki korábban hullára verte a fél mezőnyt saját stadionjában, vagy nem lenne ilyen "magyaros" a szitu, h megvannak a kiesők februárban, már sokkal érdekesebb lenne a kép.

de mondom még egyszer, most nem múlt rajta semmi, én se akarom felfújni, csak elvben ez így szar.

rosseb · http://www.ultraportal.com 2008.04.21. 15:49:04

hát sajnos borzalom nagy hullámvölgyben vagyunk, nincs mit szépíteni. ha az olh-alves márkaneveink újra csatárok lennének.... egészen egy jégkorong meccs kellett ahhoz, hogy újra visszatérjen az életkedvem!

ja és amiért most momentán utálom az mlszt (persze szigorúan többek közt) épp egy olyan sorozatban vagyunk, ahol 6 tétmeccsből 5 hétköznap van. elötte volt egy VASÁRNAP szintén nem túl szurkolóbarát loki meccs, azóta: kispest kupa idegen KEDD, Siófok bajnoki idegen SZOMBAT (ez az egy), Kispest kupa otthon SZERDA, zte bajnoki otthon HÉTFŐ, mtk bajnoki idegen PÉNTEK, majd ETO bajnoki idegen szombat, ami munkanap, mert tulajdonképpen május 2.ami CSÜTÖRTÖK :D hétből hét ha az utcsót elfogadjuk :) amúgy is sírunk a nézőszzámokon, elvileg mindenhol van világítás, szóval tessék végre a dolgozó népre is gondolni a meccsek kiírásánál.


más: bemondta a petőfi biztosra, hogy urbányi out, SZENTES LÉZER IN!!!

the real 2008.04.21. 16:01:10

mocsing, én nem gondolom, hogy lenne lényeges különbség. De tényleg mindegy.

johnny drama, végülis nem tudhatjuk (hacsak nem voltál ott a tárgyaláson). A trinidadi fiú is azt mondta otthon, hogy nem volt pénz, azért kellett hazamennie (csak zárójelben merem hozzátenni: talán neki sem mondtak igazat)...
www.socawarriors.net/forum/index.php?topic=33795.msg393455#msg393455

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.21. 16:46:16

rosseb: akkor most már drukkolni kell az Újpestnek hogy majd a Fradi BL-indulási joga ne egy Fradi-Újpesten dőljön el. Szerintem Lézernek sok volt egy vesénrúgás is :D

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.04.21. 16:58:30

Nem hinném, hogy Abraham megnyitja a gólcsapot, legalábbis most még nem, a fajsúlyosabb bajnokikon viszont tényleg bebotladozhat egyet-kettőt. Sszóval rendesen megvariálhatja még a bajnokságot a Honvéd, de talán nem most kezdik el a projektet. Supka meg már számolhat visszafelé tíztő, aztán kereshet magának új állást.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.21. 20:42:39

Zombi !

Most hagyd abba, a telitalálattal csúcson vagy. Esetleg Te fizetted a Kispest kapusát?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.21. 23:41:20

vagye: zt a 2-1-et a Kispestnek jósolta :)
de amúgy határozottan javult a tipp, a 2-1-et eltalálta :)

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.04.22. 07:58:16

A " követhetetlenség irracionizmusát" találta el.
Ez a mecs tuti 2-es volt az egyenlítő gólig. Hátha egyszer a Sopron meccsét teszik hétfőre és telitalálat lesz.

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.04.22. 09:02:22

Lassan el kell járnunk a Canastát...

dr. Wilbur Swain 2008.04.22. 10:07:29

:D
oda se neki, a magyarfoci kiszámíthatatlan

johnny drama 2008.04.22. 19:16:25

Olvsatam mit nyilatkozott Theo, kicsit ösztönözni kellett, hogy bontsa fel a szerződését... nem szép dolog na, de havi 2 millióért nem nagyon akart magától elmenni.A többi játékos megkapja a pénzét rendben. Én nem voltam ott a tárgyaláson Tiszával kapcs., de beszéltem olyannal aki aki a klubnál dolgozik, és hiszek neki, mert ő ezt mondta.
süti beállítások módosítása