HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Csak harapósan!

2008.06.02. 15:01 pajzán gyula

Masszív, barátságtalan meccsen vagyunk túl. Pont, amilyenek a selejtezők lesznek egytől egyig. A horvátok meghívása ezért telitalálat volt. Birkózás egy viccelődést hírből nem ismerő csapattal, Bodor Boldi hinta-palintái és Koeman pajzán esete a labdabiztossal.


Nem gondoltuk, hogy Erwin Koeman álruhában olvassa a labdabiztost, és egyelőre azt sem silabizáltuk ki, melyik kommentező arctalanságába burkolózik. Nem is ez a lényeg. Sokkal inkább az, ahogyan megemésztette legutóbbi csípős gyroszos elemzésünket, különös tekintettel a védelem görög romokat feledtető oszlopaira.

Képzavarral élve derék huszárvágással akolbólította ki az általunk földbe döngölt Vanczák-Löw párost, és fogta Szélesire adott 3-as osztályzatunkat is. Csak a megint tanár Juhász maradhatott. Ezek szerint egy húron pendülünk Erwinnel, ami szakmai előéletével kapcsolatban elejtett, kritikai élet nem nélkülöző észrevételeink fényében kissé furcsa.

Az már kevésbé, hogy Huszti Szabolccsal is egyre jár az agyunk. Ő ütötte meg az alaphangot ex ante nyilatkozatában, miszerint nem ismeri a barátságos meccs fogalmát. Ez az a hozzáállás, amire ki vagyunk éhezve!

A hév szerencsére átragadt a társakra is, így a szlovénok ellen tesztelt motivációs üzemleállás nem fenyegetett.

Csodák csodájára az átfazonírozott védelem is jobban állta a sarat, mint az őzike szemű Vilikénk fémjelezte alakulat.

A döntetlent feltétlenül megérdemeltük, csipkedtük magunkat. Egy-egy leütközést senkinél se úgy kellett kikönyörögni, a védők odaléptek, ha kellett, Gerától felfelé meg demonstrációs értékű volt a labdatartás.

Egyedül a kísérletezgető szenvedélyt hiányoltuk a személyzeti politikából. Hogy Buzsáky, Halmosi vagy Németh miért nem kaphatott egy falásnyit a meccshangulatból a pályán, nehezen értjük.

Nem tudjuk, hogy ez a kétmeccses Koeman-felütés mennyiben lehet minta a későbbiekre. De ha a harapós hangulatot átcsempésszük a selejtezőkre, már jó.


Fülöp - Marci megpróbált kitenni magáért, és ez majdnem sikerült. Ha a horvát gólnál nem dől el zsákként, miután rájön, hogy a labdaív függvényben nem jött ki az iksz, akár meg simiznénk a buksiját. Így kesergünk egy sort, de egyben kacsintunk is egyet bátorítóan. 6-2=4 a gólban játszott elévülhetetlen szerepe miatt

Bodnár - Boci egy állat. Nem csak nevéből adódóan, hanem jó értelemben úgy általában. És hiányzott! Teátrálisnak tűnő mozdulatai, immár melírtelenített nyargalásai és a néha suta, de akár jól is elsülhető beadásai. Hadd lobogjon az a haj! Ez nálunk 6.

Vaskó - Megfogadta Erwin tanácsát, hogy Vilmos herceggel ellentétben időnként cifrázás helyett elég egy rohadt nagyot rúgni a labdába. Ezen vezérelv mentén oldalazva helyesen oldotta meg a horvátok által gyakorta feladott leckét. A fejelős szitukban is hitelesen élte bele magát a lopakodó szerepébe. A magyar viccgól előtti ugrása külön pont! 5+1=6

Juhász - Roland nélkül nincs védelem, ezt eddig is tudtuk. Ha a selejtezőkön sérülés miatt kiesik, csak abban bízhatunk, hogy a csatársorrá avanzsált középpályás-sor mindig eggyel többet rúg, mint amennyiszer a védelem kapitulál. Bravó, főleg egy ilyen csapat ellen! 8

Bodor - Boldi reaktivilása újabb bizonyíték Koeman labdabiztossal folytatott intim, sőt pajzán viszonyára. A kommentezők hívása előtt meghajolva kapitányunk bizalmat szavazott a korán kopaszodó úriembernek, aki a maga módján nem vallott szégyent. A hintába beültették jó néhányszor, ahogy kell, de várakozásainkat meghaladó teljesítményt homorított a végére. Lássátok, kivel van dolgotok: 6.

Vadócz - Hozta, amit hoznia kellett. A görögök ellen észrevehetőbb volt a jelenléte. Lehet, hogy Priskin bekapcsolódásával az ő helyét áldozzák majd be, de addig van még egy Montenegró elleni teszt. Most 5.

Dárdai - Igen, felvállaljuk, hogy értékeléseink nagyjából Bánó András vagy Bolgár György objektivitását súrolják. Különbség, hogy minket a legelsöprőbb unszimpátia sem sarkallhat arra, hogy ne vegyük észre a jót. Ezért Pali masszív 6-os. Mert megérdemli. (Niko Kovac elegáns kísérete ellenére is, annak fejesgólja előtt)

Dzsudzsák - Legújabb kori focitörténelmünkben felcímkézett csodagyerekünktől többet várunk. Aktívabb focit, több próbálkozást, példamutatást. Ebből keveset érzékeltünk, és most góllal sem tudott kompenzálni. Azért 5-nél nem volt rosszabb.

Hajnal - Nagyon vártuk már, hogy a válogatottban is permanensen fel tudjon pörögni a bundesligás ritmusra, amelynek köszönhetően az év csapatába szavazták az ottani szurkolók. Az intelligencia minden mozdulatában ott volt. Az, hogy miután elgázolják, ő kap sárgát, nem őt minősíti. Tamás, le a kalappal! Villan is a 8-as tábla.

Gera - Aprították rendesen, de fel sem vette. Szüntelen energiával űzte magát és a többieket előre. Egy pazar premiershipes igazolást kívánunk, és hasonló selejtezőst elánt! 8-asnál nem lehet rosszabb.

Huszti - Sokan féltek, hogy agya a napokban csak a milliók körül forog. Feleslegesen. Huszti technikás karmolófocival bizonyította, hogy azok a milliók nagyon is indokoltak, ha valaki azt szeretné, hogy ősztől technikerünk elszerződjön a Hannovertől. Pontrúgásból és ember-ember elleni harcból jeles. Kár, hogy a fejes nem jött össze. Ő is 8-as, ez egy ilyen meccs volt.

Orosz - Homoerotikus vonzalom nélkül jelentsük ki, hogy jól áll rajta az új mez, igaz, ez majdnem mindenkiről elmondható. Ettől függetlenül most nem adunk pontot.

Szélesi - Szélesiről még félreérthető homoerotikus asszociációk sem jutnak eszünke.

A rend kedvéért az összefoglaló


26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr100499468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatom 2008.06.02. 15:48:53

Szerintem a 8-asok túlzások, de amúgy kb. egyetértek, bár Bodort (túl) sokszor játszották át, de jobbat nem tudok ajánlani helyette..

hatom 2008.06.02. 15:51:12

Ja az meg főleg igaz, hogy érdemes lett volna kipróbálni Némethkrisztiánsalalalalát vagy Buzsákyt. De gondolom hamarosan ők is játszanak majd, Németh tuti ha így folytatja.

tank jános 2008.06.02. 16:19:27

meg gaált is érdemes lett volna kipróbálni, de hát meg sem hívták.
a védelmünk vanczák, vaskó, löw és bodor miatt kevés lesz a selejtezőkre.

the real 2008.06.02. 17:02:18

Engem még a meccs előtt felhúzott Huszti nyilatkozata, melyben azt taglalja, hogy a válogatott igenis kapja meg a legjobb ellátást, lakjon a legjobb szállodákban, stb. Én a helyében gondolkodtam volna még ezen pár hónapig. Majd ősszel meglátjuk, vannak-e már azon a szinten, hogy akár ilyen tényezőkön is múljon egy-egy győzelem.

dr. Wilbur Swain 2008.06.02. 17:10:20

ik bijn Erwin
na, viccet félretéve: fontosabb volt neki az ikszet tartani a végén, mint a "Sáláláláláá"
majd legközelebb beteszi a Megváltót, aki remélem nem sértődött meg (mint állítólag Kanada ellen)

rizla 2008.06.02. 19:04:25

the real: "Engem még a meccs előtt felhúzott Huszti nyilatkozata, melyben azt taglalja, hogy a válogatott igenis kapja meg a legjobb ellátást, lakjon a legjobb szállodákban, stb"

hát ha ez felhúz, akkor nagyon ostoba vagy, és semmit sem értesz a magyar futball rothadásából.. profi közeg nélkül nem lehet profi teljesítményt várni, erről szólt huszti nyilatkozata. és tökéletesen igaza van.
most volt hír, hogy kidolgoztak egy prémiumrendszert a válogatottnak az mlsz-nél. nos, engem nem lepne meg, ha összefüggésben állna ez a jobb teljesítménnyel, amit most nyújtottunk. gondolj már bele honnan jönnek geráék, totál profi környezetből visszaérkeznek a hazai szarba, szerinted ez kicsit sem demoralizáló? még ha komolyan is veszi ennek ellenére egy játékos a válogatott meccset, akkor sem fog úgy hajtani, és úgy játszani, mert nem hülye, és nem vak.
talán az sem véletlen, hogy magyarországon focizik a legkevesebb gyerek (aránylag) európaszerte. csak az egyik fele az, hogy nincs előttük perspektíva (az nb1-et ugye ne nevezzük annak), az a másik fele, hogy szánalmasak a körülmények. haverom elment egyszer (régen) próbajátékra újpestre, salakpályán tesztelték, lol.

1116001 2008.06.02. 21:21:56

Halmosi és Buzsáky sérült nem? Azért nem játszottak.
Szerintem a védelembe jól jönne majd egy Tímár is. Persze csak a championship-es színvonalon.
Némethet nem hajszoltatnám túl. először játszon csak a jutalomtornákon (U19 EB, U20 VB). Aztán szépen fokozatosan játszon a nagyválogatottban, mondjuk az első alkalmakkor elsőszámú csatár csereként.

pillez54 2008.06.02. 21:51:18

teljesen belejöttem a válogatott meccsekbe kár hogy csak aug közepén lesz a következő.

azért a horvát partizánok legalább a himnuszunk alatt csöndben lehettek volna, ha mi legalább tisztességteljesen végighallgattuk az övéjüket

mr keynes 2008.06.02. 21:51:20

Az osztályzatok szerintem nagyjából korrektek, csakhát gyerekek, hol érdemeltük mi meg a döntetlent? ha Hajnal 8-ast kapott, akkor a meccs legjobb magyarja egyértelműen a bíró sportárs volt... minimum 10-es. vagy lehet hogy csak francia létére megijedt a Vesszen Trianon! rigmustól? (amely nélkül modern furballmeccs amúgy nyilvávalóan teljesen elképzelhetetlen.)

lali 2008.06.02. 23:59:31

a bírospori lehet megijedt, de amelyik a főtribün előtt szaladgált, na az egy igazi faszkalap volt.
amúgy augusztusig nem lehetne valami túrát lekötni, vagy valamilyen akármilyen meccsen készülgetni?

lali 2008.06.03. 00:00:28

(mármint a zászlós emberről beszéltem)

johnny drama 2008.06.03. 00:02:33

Lőw meg Szélesi 3as meg 2es volt egy győztes meccsen, most Bodor és Bodnár 6-6. Mivel érdemelték ki ezt? 2x-3x jobbak voltak? Ezt te sem gondolhatod komolyan.

Amúgy ez a Fülöp egy vicc. Minden meccsen benne van az orbitális potya, bravúrt várni tőle nagy badarság. Köteles, Balajcza, Király de megkockáztatom Végh is jobb nála, csak rosszabb helyre születtek. De még ha kukás laja védene azzal is jobban járnánk.

the real 2008.06.03. 09:27:29

rizla, a személyeskedésre hadd ne reagáljak, megszoktam már tőled :)

Persze, kellenek a profi teljesítményhez megfelelő körülmények (abba ne is menjünk bele, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy számukra mindenből a legjobbat kell előteremteni), csak előbb bizonyítsák, hogy képesek is profi teljesítményre. Mert most megint nagyon boldog és derűlátó mindenki, de egy darab barátságos meccs nekem nem elegendő bizonyíték az előző pár év tükrében.

rizla 2008.06.03. 10:25:00

"személyeskedés" úristen.

"csak előbb bizonyítsák, hogy képesek is profi teljesítményre"

szerinted a klubjukban mit csinálnak..??

megkérdezhetem mit dolgozol? tegyük fel, hogy mondjuk németországban egy elég jó cégnél dolgozol, ezért hazahívnak magyarországra, hogy vegyél részt egy különleges projectben. elvállalod, majd közlik veled, hogy fizetés nincs, és bár odakint 100 gépen dolgoztok, idehaza csak 3 van.

"Mert most megint nagyon boldog és derűlátó mindenki, de egy darab barátságos meccs nekem nem elegendő bizonyíték az előző pár év tükrében."

félelmetesen primitív felfogás. senki sem azért boldog, mert azt hiszi, hogy mostantól klasszis csapatunk van, egyszerűen csak a szurkoló örül, ha a csapata nyer.
mire akarsz bizonyítékot? ha arra, hogy az elitbe tartozunk, arra még évtizedekig nem fogsz kapni, csak szólok.
arra viszont van bizonyíték dögivel, hogy a jelenlegi játékosállomány jobb, ezt akármelyik nemzetközi szakértő is simán megállapítaná.

pajzán gyula 2008.06.03. 10:40:43

Igaz, benéztem Buzsákyék sérülését. Másik: Husztinak én is igazat adok, és nem csak azért, mert csípem alapból, hanem mert a világon mindenhol a legmagasabb színvonalt biztosítják a nemzeti válogatottnak.

Nem tudom, mennyit jelent ezeknek a játékosoknak a pénz, vagyis ha a válogatottban jól játszanak, az inkább a saját (meg a szurkolók) örömére teszik, ehhez viszont alap a jó környezet. Nem kezdem el a szántóföld szintű Puskás gyepet stb. Még Alma Atában is adnak erre...

pajzán gyula 2008.06.03. 10:48:34

Az értékelésekhez: minden teljesítményt a körülményekhez képest kell értékelni. Mivel a görögök minimum kétszer rosszabbak a horvátoknál, és ellenük is pocsékul játszott a Vanczák-tengely, győztes meccstől függetlenül indokolt a lehúzás.

A masszív horvátok ellen az új védelem sokkal határozottabbnak tűnt, ezt fordítottam a számok nyelvére, ami persze mocskosul elfogult, de ennek fényében védhetőnek gondolom.

the real 2008.06.03. 12:46:44

rizla, add hozzá a kis példádhoz mondjuk azt, hogy korábban számtalanszor hazahívtak "különleges projektre", és te majdnem annyiszor képtelen voltál felnőni a feladathoz. Aztán egy részsiker után kijelented: elvárnád, hogy a Kempinskiben szállásoljanak el.

És szerinted mi a nem primitív felfogás (egyébként komolyan sajnálom, hogy ilyen a stílusod)? Ősszel "elindult valami", tavasszal "zavarjuk szét a válogatottat"?
Jó lenne, ha tudnánk helyükön kezelni a dolgokat végre.

heinrich · http://nst.blog.hu/ 2008.06.03. 14:41:17

Tőmondatokban:

Husztinak igazsága vagyon, nem is kérdés.
Hajnal 8????? Mitől? Dárdai 6osát előbb megveszem, pedig...
Vanczáktól mindig felsírok.
Boci jöhet vissza a keretbe.

hmikey 2008.06.03. 17:00:55

Nagyon a felső régióban pontoztál, kedves gyula, ez általános hiba szokott lenni. Úgy tanultam, objektíven kell a számértékeket belőni, mondjuk 10-es skálán 10-es középpályás lehet Zidane, vagy kapus Casillas, ugyanígy meghatározni a közép- és alsóházat, és az alapján nézni egy adott meccset. Persze lehet erre azt mondani, hogy "azokhoz képest sehol sem voltak", és lehet még aszerint nézni, hogy képességeihez mérten hogy teljesített egy játékos. Csak írjad oda, miszerint, mert a repkedő hatosok, meg nyolcasok azért elég durvák...

johnny drama 2008.06.03. 17:25:27

Elfogadom az érvelést, de csak azért mert ez egy blog, nem egy szaklap :) Viszont, ha figyelembe vesszük a körülményeket, akkor ez a meccs egy rendes bírónál alsóhangon 3-0 a horvátoknak, hiszen volt egy meg nem adott szabályos gólt, meg egy elmaradt 11es nekik, a mi gólunk meg erősen szabálytalan volt. Akkor is állna a 6-6-8-6?

tank jános 2008.06.04. 14:05:08

maj' a selejtezőkön más bírókat kapunk, mindenki megláthassa....
de a görög meccs szép volt.

Titi120 2008.06.04. 14:41:07

Ami Bodort illeti én azért nem dobtam hátast tőle.
Pontrúgásoknál elnyomták, mint láncdohányos a csikket, földön is megverték párszor, és támadójátékban is jó ha egy hangyfasznyival többet nyújtott, mint Lőw oder Szélesi.

Én Koeman helyében (de jó is lenne! :) megpróbálnám Halmosit bal hátvédként, ha már középpályásként úgyse férhet be.
Ne feledjük Debrecenben is játszott ezen a poszton.

magicbeni · http://www.lightkor.fw.hu 2008.06.05. 04:20:26

hát hamár husztika lehet csatár....halmosi is lehet hátvéd nem?

amúgy meg Juhász Rolit is vissza lehetne rakni előre - ennek a védelemnek úgyis mindegy - itt egyelőre addig fogunk meccseket hozni amíg 1 góllal többet lövümk mint az ellenfél

magicbeni · http://www.lightkor.fw.hu 2008.06.05. 04:21:17

Roli meg heti 1 gólban benne van mindig

rizla 2008.06.06. 08:34:51

"korábban számtalanszor hazahívtak "különleges projektre", és te majdnem annyiszor képtelen voltál felnőni a feladathoz. Aztán egy részsiker után kijelented: elvárnád, hogy a Kempinskiben szállásoljanak el."

ez a válogatott melyik tagjára igaz? sorozatos kudarcokban maximum dárdainak volt része, a keret többi tagja azért elég fiatal.

rizla 2008.06.06. 08:35:32

egyébként ez tyúk vagy tojás kérdés: szerinted mikor voltak biztosítva a profi körülmények? és ha nem teljesítenek, akkor joguk van ezeket megvonni? ne vicceljünk már. ez egész egyszerűen nem így működik.
süti beállítások módosítása