HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Bajzát... nagyon fáj

2008.09.01. 11:25 toni poszter

Sajnos objektív módon vagyunk kénytelen értékelni Bajzát mesterhármasát, ami legyünk őszinték legalább egymás között, égeti az elmét, mint Kovács Zoli-poszter a csempét.
Gratulálunk Bajzát…
A többiek potyogtatták a gólokat. Bogdan Apostu, ki e nevet nem ismeri csak titokban menjen Nyíregyházára, klasszikus mesterhármast lőtt. Négy csapat szerzett négy gólt, kettő hármat, és csak egy meccset értékeltünk igazán gyengére. Ha nem lett volna kupacsütörtök, még a feltámadás címkét is odabiggyesztettük volna az íráshoz.


Újpest—Kecskemét 4-3
Nagyjából az ilyen végeredmények után szokás elgondolkodni, hogy most akkor a védelmek, vagy a csatárok. Rosszak vagy jók, nyilván. Az mindenképpen csődszerű tény, hogy Kabát Peti harminc évével, és konténernyi török, bolgár meg osztrák kudarccal hazajön oktatgatni. Rémálmaimban ugyanezek jönnek elő Vaskóról tíz év múlva, pedig ő most nyugodt messzeségbe került a figyelő szemek elől, és a fizuja miatt sem aggódik egyelőre. A Kecskemét teli van ugyan tömködve mindenféle déli fazonnal, mégis van benne valami elismerésre érdemes. Egyelőre nem tudjuk pontosan megfogalmazni, hogy mi is, de erősen gondolkozunk rajta. A Fradi meg mostantól már csak második a lilák mögött, biztos van olyan, akinek ez még tud fájni.

Haladás—Vasas 1-0
A Vasassal kapcsolatban egy dologra mindenképpen érdemes figyelni, és az nem az, hogy eddig a fordulóig vezették a bajnokságot. A Vasas kerete, annyira kétarcú hogyha eredményes, akkor „kiemelkedő képességű labdarúgók alkotják, akik mostanra értek össze”, ha pedig nem, akkor „ezzel az állománnyal csak a középmezőny lehet a reális cél”. Ezt a logikai feladványt legyen szíves valaki a válogatott meccsig megoldani. A Haladással kapcsolatban is lenne kérdés a művész urakhoz: ki számított arra, hogy nem Kenesei, hanem bizonyos Rajos termeli majd a gólokat?

Paks—Diósgyőr 1-1
Magyar futballista lelki mélységeiről, és természetesen Gellei mester éleslátásáról tesz tanúbizonyságot az alábbi látlelet. Asszondja (Gellei): „a kihagyott tizenegyes és a kiállítás minket zavart meg”. Értékelnénk, de nem tudjuk, annyira szürreális ez az egész. Tökölit fellökik a tizenhatoson belül, a bíró tizenegyest ítél, majd kiállítja a reklamáló Gohért. A büntetőnek Tököli nekifut, de az ihletett állapotban védő, ám az angol másodosztályhoz alacsony Köteles válogatott formában tenyerelte a labdát oldalra. A hátralévő harminc perc a már említett zavarban telt el paksi részről.

Fehérvár—Rákóczi 1-1
Az ilyen meccsek szoktak szellemi törést okozni az ifjú futballistácskák életében. Rossz passzocskák, imitált hajtásocska, a korai gól után törvényszerűen érkező ellaposodás, ami megismétlődik az egyenlítés után, és fárasztóan hömpölyögve kitart a meccs végéig. Sőt, még a szakvezetők értékelésére is rányomja a bélyegét: Prukner például értékesnek vélte az egy pontot, Varga pedig elégedett a játékosok küzdőszellemével. Az edzőktől kérnénk, hogy a továbbiakban ne dicsérjenek olyan dolgokért, amelyek (a) alapból járnak, mint az egy pont (b) olyan mértékben elvárható, mint hogy valaki le tudja írni a saját nevét.

Nyíregyháza—REAC 4-0
Valami megtört a REAC-nál, ami nem is csoda, ha belegondolunk, hogy Balaskó stabil kezdő tud lenni. Persze ne kenjük a dolgokat Ivánra, hisz ő tényleg nem tehet arról, hogy múltkor Kapcsos, ezúttal meg Erős gondolta saját magáról, hogy létszámfeletti, és az a biztos, ha pirossal távozik. Bogdan Apostu meg nem gondolt semmit, egész egyszerűen rojtosra rugdalta a palotaiak hálóját. Rákospalotán mentális tornádóról sutymorognak, ami nagy valószínűséggel nem csak a tetőt fogja elröpíteni Aczél Zoli feje fölül, hanem őt magát is. Helyére Pintér Attila várható, aki már eleve egy tornádó. Most jó lenni REAC-osnak.

Zalaegerszeg—MTK 3-1
Az MTK tervszerű építkezési munkálatai során jelenleg visszabombázza sajátjait a pincéig. Nagy nehezen összeállt egy bajnokcsapat — olyan amilyen —, amit a BL-selejtezővel járó viszontagságok kicsontoztak, erre Domonyai klubigazgató is rászabadult a felnőtt keretre. Kulcsár már a Vidinél, Horváthot a Szpari cirógatja, Pollák Újpestre készül, és állítólag Urbán, meg Pál (az egyetlen formában lévő focistájuk) is mehet, amerre lát, csak legyen bátor tulaj, aki csenget értük. Zalaegerszegen mindenesetre annyira ócskán játszottak a vendégek, hogy még Supka is elégedett volt saját csapatával, és többek között például légiósai becsmérlésétől is eltekintett. Fura szerzet.

Győr—Honvéd 4-1
Takony csöpög a nyakunkba. Azt akartuk, hogy a csicska Bajzátot kihagyja oktató-nevelő szándékkal a csapatból Egervári mester, erre mi történik. Nem csak, hogy kezdette, de az a kismacska-fojtogató himpellér mesterhármasával eldöntötte a meccset. Nem tudunk erről most többet. Ne haragudjatok.

Siófok—Debrecen 0-4
Fontos nap volt ez Siófokon, bemutatkozott Ndjodo, és mindjárt néhányszor el is törte a labdát. Nem lehet elmenni Milinte Árpi teljesítménye mellett sem szó nélkül, mert ő az első félidőben döntően befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Ezért talán még az első osztály legtörhetetlenebb hitű edzője, a Döme sem fogja megsimizni a kis fejét. Lajos szerint dolgozni kell, ami fölveti a kérdést, hogy eddig mit csináltak, de pozitív jövőképet is fest, mikor kijelenti, hogy eddig a hat legerősebb csapattal találkoztak. Ha marad télig, nehogy azt legyen kénytelen elmondani, hogy addig a tizenöt legerősebb csapatba futottak bele. Pedig esély az van rá…

 

11 komment

Címkék: bajzát bohócliga apostu

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr58642919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the real 2008.09.01. 11:48:44

Én sem értettem, hogy Pál miért van szabadlistán. Fiatal; nem is játszott még sokat; nem látom, ki szerepelhetne a helyén; és ráadásul még most jó is.
Azt meg nem írhatom, hogy talán az NS írt félre valamit. Az előző postnál épp fikáztam őket, nem tölthetem ezzel az egész napom.
Pollák (és Bori) Újpestre szerződésének áráról nincs valami pletykaszintű infótok?

magnespeti 2008.09.01. 11:55:43

Supka azert nem szidta a legiosaokat, mert nem jaccottak.

lali 2008.09.01. 12:08:44

Miljatovic, Botis, Meye, Davidov ősi magyar nevek.

pattopo 2008.09.01. 13:01:50

50 millió

vagye 2008.09.01. 13:17:47

Pedig a Bajzát dolog tipikus. A foci egy igazságtalan játék, sok esetben rövid távon és néha hosszú távon is. Détári az első meccsen iszonyatos szerencsével és jól védő kapussal 1-0-ra agyonverte a fehérvárt, és rögtön taktikai győzelemnek aposztrofálta a meccset és ha véletlenül az öltözőfolyosón leesik a nadrágja ott rögtön vagy három újságíró Sinkoviccsal az élen kinyalja neki. Mert hisz Döme a rajtnál lenyilatkozta: " Nem hiszem, hogy nekem bizonyítanom kellene" Miért is nem? Eddig 14 helyen edzősködött, egyedül Nyegyházán töltötte ki a szerződését, vele meg kiestek. Ekkora arca hihetetlen honnan van? És ő újra és újra lehetőséget kap, Sisának pl. aki az utóbbi húsz év legnagyobb edzőbravúrját összehozta az U 19-cel nem biztos a helye. Nagy Tamást egy meccs után elküldik, mert a főnöknek Róth a szimpatikus, de az elmúlt évben jobb mutatókkal Botos röpült Siófokról, aki nem csak mondja, hogy dolgozni kell, hanem dolgozott is. Bajzátnak most fut a szekér. Nem lesz mindig így, az ellenfelek megnyugodhatnak. Ahol B.P az emblematikus figura, ott annak a csapatnak nem lesz beleszólása a bajnoki címért folytatott versenyben.

Kukurusnyák Rémus 2008.09.01. 13:40:00

Kellett nekem a síró Bajzátot vízionálni...1:1nél még reménykedtem hogy mégis igazam lesz, sőt, még 2:1-nél is..sikeres ember lehetek-e?
Következő fordulóban csak azért is "Bajzát Peti sírni fog"
A meccs után amikor a riporter azt mondta neki, ő volt a meccs legjobbja, legalább egy köszit böffenthetett volna..

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.09.01. 13:52:22

Engem az nem érdekel kedves @vagye, hogy a Bajzát kinek mennyit rúg, de nekünk vágott egy hármast és ez elkeserít.
Miért van az, hogy ha Ndjodot, vagy Zsolnait szidom, akkor azok nem rugdosnak mesterhármasokat?

vagye 2008.09.01. 14:26:09

Két eset lehet cikória:
a, rosszkor rossz helyen szidod őket
b, azok rendesebb emberek de gyengébb focisták

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.09.01. 15:22:44

öreg szakvezetőkhöz hasonlóan keresem a szavakat, és a múltkorihoz hasonlóan értékelném tippjeim sikereinek és kudarcainak okát. Ki tudja, hátha egyszer majd valami kispad mellett találom magam :D (nem célom)

A zalaiak 2-1 es győzelmét vártam az MTK ellen. Vagy a hazaiakat becsültem alá, vagy a vendégeket túl, de simább lett, mint vártam.

Eddig az Újpest meccsi 5 pontokat hoztak a onyhámra, azonban most túljártak az eszemen. 7 lila gól egy meccsen elég ritka, az elosztásból azonban így is a pestiek jöttek ki jól.

"Jó kis agyonverős meccs lesz, valaki egy góllal nyer" írtam, és így is lett, azonban várakozásom ellenére a Hali jött ki jól a dologból. Nagyon jó kis csapat, igazi tökös újoncok.

Nyíregyházi győzelmet vártam, de nem számoltam apostuval. Balaskónál valóban lett happy end.

Paks-DVTK meccsen X lett, és nem csalással. Tippemről ez estben annyit, hogy azért láttam biztató jeleket, és dolgozunk tovább :D

A Győr-Kispestet ugyanúgy fogtam, mint a Szpari-Reac-ot, csak itt apostu helyett bajzát góljaival nem számoltam. És még mi sírunk a bajnokság miatt. Olyan hattrick-herok rohangálnak a mezőnyben, akik egyedül képesek meccseket eldönteni :)

Legalább van egy telitalálatom most is, a siófoki négy gombóc. Ilyenből azonban soha nem elég...

Mi sajnos tovább szenvedünk, ha a második gól "kaput téveszt" töbszörösen jobb kedvvel kommentelnék most.

dr. Wilbur Swain 2008.09.01. 21:52:31

nb1-ünket minősíti, hogy a két sztárcsapat csont nélküli kihullik a nemzetközi kupából, itthon meg oktatják a mezőnyt :/

Jim 2008.09.02. 08:20:47

Oszt mihányás már, ha ebben a tempóban rugdos tököli pl gólt (mármint a góllövőlista szerint), akkor simán aranycipedli;)
süti beállítások módosítása