HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Előre a tiranai úton

2009.02.12. 07:23 stréber gyuri

Kezdjük a pozitívumokkal, nehogy már kerékkötőnek tűnjünk. Gyorsan végzünk velük úgy is: Juhász Roland, Juhász Roland és Juhász Roland.
Elsősorban is Roli sikerrel klónozta Nemanja Vidics séróját, másodsorban védekezése nagyjából hibátlan volt. (Juhász nélkül Vanczák féllábú törpesnauzer, míg Juhásszal Vanczák: na neeem, azért nem egy Beckenbauer…) Végül pedig Juhász védőmunkája mellett még arra is ügyelt, hogy ő legyen a legveszélyesebb csatárunk is, fejelt egy tisztességes kapufát.

Na már most, ez a Juhász a hetvenvalahanyadik percig volt a pályán, amikor fölváltotta őt a plymouth-i betonfejű, a Tímár. Pár másodperc múlva vezetett is Izrael. Amúgy a meccs Vanczákja címet ezúttal Szélesinek ítéljük. Az első félidőben parádés gólpasszal lepett meg egy izraeli gyereket, de az nem vette a lapot. A másodikban ügyesen nézte, amint egy másik izraeli gyerek bead, majd néhány pillanattal később kiváló helyezkedésével megakadályozta a leshelyzet kialakulását (itt Vilinek is jár egy „riszpekt”). Az összecsapás ezzel el is dőlt…

A védelem összeroppanása nem volt különösebben meglepő, ám az előre játékunk… Az annyira átütő volt, hogy ha a tejes Tevje a hazai centerhalf, még akkor sem kellett volna idegeskedniük a tel-avivi szurkolóknak. Torghelle sajnos igyekezett a dánok elleni formáját mutatni, Huszti még annyit sem, Hajnalon pedig meg se lepődünk. Dzsudzsák éppen az önbizalom-visszaszerzési fázisban poroszkál, ha kaput sejt a távolban, már lő is. És Gera? A jó Zoli nem ezekben a hónapokban futja aranylabdás formáját, ám még így is kiharcolt egy büntetőt. Hogy a lengyel spori ezt nem értette meg, az már nem Gera bűne. Koeman a végére bezavarta még az aktuális reménységet, Szalai Ádám képében, de ettől valószínűleg csak a játékos szülei jöttek lázba. A holland amúgy feltűnően sokat cserélt, legalább is az eddigi szokásához képest.

Sokszor kínlódtunk már a februári barátságos meccsek miatt, nem történt ez másként idén sem. Ciprust végre szkippeltük, de most már tudjuk, hogy a Szentföld sem a mi vidékünk. Persze-persze, ez csak egy felkészülési mérkőzés volt, de nem lettünk jóval optimistábbak tőle. Izrael a második félidőben kicsit megpörgette, éppen csak annyira, hogy nyerjen egy góllal. Belőlünk hiányzott a kurázsi. Mintha az egész csapat Lidocaint ebédelt volna. S bár nem ez volt a legszarabb válogatott, amit az elmúlt években láttunk, ha ennyit hozunk Tiranában is, akkor utolér a córesz.
Mert azt semmiképp se felejtsük el, hogy a védelem egyetlen tagja, aki képes kilencven percig koncentráltan játszani, Albániában néző lesz. Félő, hogy jelenléte nélkül a pályán lévő védőtársai is hozzá hasonlatos nézők lesznek mindössze – csak éppen jóval közelebbiek…

(Találós kérdés is lehetne: mi volt a tel-avivi túra legkomolyabb tanulsága? Kiderült, hogy Pisont akkora király Izraelben, mint Mészöly K. Törökországban. Amen.)

 

9 komment · 1 trackback

Címkék: válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr38938162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2009.02.12. 16:45:54

Az elmaradt programEfrájim Kishon nyilatkozta egyszer hajdanában, hogy ha a magyar csapat játszik bárhol a világon, ő mindig nekik drukkol, teli torokkal ordítva. Kivéve, ha Izrael ellen, mert akkor Izraelnek, de csöndben. Tegnap estére, az izraeli–…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérgező Hulladék 2009.02.12. 10:04:23

Gera volt a leggyengébb, függetlenül attól, hogy egy labdájába belekapott a védő a tizenhatoson belül.
Juhász engem ezúttal nem kápráztatott el (a fejesét egyébként nem a kapus ütötte ki?), voltak hibái - csakúgy, mint összes védőtársának. A gólt meg követni sem tudták, olyan gyors volt (az azért igaz, hogy ebben az egy perccel azelőtti cserének nagy szerepe lehetett). Nem azon múlt, hogy Szélesi meg Vanczák közelebb volt az alapvonalhoz.
Arra azért jó volt a meccs, hogy újra tisztábban láthassuk: még mindig nem vagyunk Európa középmezőnyében sem. Mindenesetre ezúttal nem vagyok pesszimista, Albánia gyengébb Izraelnél, összejöhet a győzelem, akár valamivel hatékonyabb támadójátékkal, akár kis szerencsével.

díszbohóc 2009.02.12. 11:38:44

Mar ne haragudjek Streber Ur, de az utolso mondat kisse Hegyi Ivanosra sikeredett...

Kiß B. 2009.02.12. 13:30:34

gyuri: tibi, sámán, gyula és a többi kolléga visszavonult?
nem kekeckedésből, csak kiváncsiságból :)

IronRock 2009.02.13. 21:14:49

@Mérgező Hulladék: Hogy Albánia gyengébb Izraelnél arra nem fogadnék nagy tételben. Legalább olyan erősek. Más se jelzi jobban a dolgot, hogy az itthoni meccs óta amikor kettőt rúgtunk (najó, fejeltünk) nekik, nem kaptak ki és gólt se nagyon.
Koeman-t meg annyira nem bántanám Juhász miatt, lévén hogy a helyén játszatni akart Vaskót nem engedte el a köcsög Avellino, Gyepes sérült, Tímárt meg Koeman is csak végszükség esetén rakná a védelembe, ha már minden szóba jöhető középhátvéd kidőlt. Muszáj megverni az albánokat ennek ellenére, de pokolian nehéz lesz...

Frigo 2009.02.16. 09:16:06

Kedves Stréber!
Legyen oly agilis, és szóljon a téli szünetre szenderedő kollégáinak, hogy hétvégén újra kezdődik, kezdődik, kezdődik!!!
Az ünnepek alatt remélem mindenki becsületesen végigcsinálta az edző bá által személyre szabott házi edzéstervet és mindenki kellően kicsattabó formában van a jól sikerült alapozás után, kezdődhet a móka, akarom mondani munka!
Mindenről tudni akarok! Ki kit küldött el, kit igazolt le, kit nem igazolt le, kit csábított haza, kit adott el külföldre, milyen délszláv profit igazolt le. Ki nyeri a kupát, bajnokságot, ligakupát. Ébresztő!
Ha nem lesz meghirdetve hétvégére a tippjáték, akkor elmegyek a szerkesztőségi iroda elé, és ünnepélyes keretek között elégetem a Lipcsei portrét ábrázoló polómat! (Na jó, csak egy sima fehér polót, de ezt nektek nem kell tudni)

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.02.16. 11:41:57

@Frigo: Nyilván csak azért nem szólnak, mert körmüket rágják, hogy a Némethnorbi eligazol-e a Tom Tomszkba. Még én is alig vagyok képes kordában tartani emiatt a normális testi funkcióimat.

Kiß B. 2009.02.16. 18:55:10

@cikoria: kedves Cikora!
A nagy pangásban ne feledkezz meg az adósságodrál. Komoly összeget ígértél, ha Zsolnait vagy Marótit visszahozzuk. Ezt Robival meg hánytuk-vetettük, és végül fél évre visszajött. Szóval fejenként egy sört kérünk, azaz szám szerint kettőt.

Azért így csináljuk, hogy nyáron ha végleg marad, beszedhessük mégegyszer, sőt akkor a Maróti után járót is, ami együtt akár egy multi-packra is rúghat.

Szóval készülj! :)

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.02.17. 10:24:22

@-kraci-: kedves Rosseb!
Ha a Bozsikban tervezel járni, jelezd és megy a sör, sőt! ha Béluska kispados, vagy még az sem, akkor a második is. Azért ez az ajánlat, mert kicsi az esélye, hogy a 30. forduló Kaposvárott találna engem. Két indok rája:
1. Robikáért nem utazom el vidékre
2. Félek, a mi szemszögünkből nem "bajnokavatónak" nevezi a kérdéses meccset.
süti beállítások módosítása