HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Az én BL naplóm - episode 1, Jobb jós árnyak

2009.09.16. 13:29 Futó Lada

A történet ott kezdődött, hogy a Debrecen bejutott a BL csoport-körébe. Ez a tény már elég volt ahhoz, hogy kis szurkolói csoportunk elhatározza,- bár alapvetően a Ferencváros hívei vagyunk – egyetlen, európai kupában érdekelt hazai egyesület lévén mindenben támogatni fogja a csapatot, mert hiszen most az összefogás a legfontosabb. Úgy vártuk a sorsolást, mint kiskölök a mikulást, és örömmel láttuk, hogy csupa nagy múltú együttest sodort utunkba Platini mester.

A Liverpool elleni idegenbeli meccsre már előző hétvégén elkezdtük a szervezkedést, lévén, hogy lelkesedésünkkel sajnos fordított arányban állt a felhasználható anyagi forrásunk.

Az utazás egyértelmű volt, hiszen rendelkezésünkre állt Ivánka; Totyáéknak a tulajdonát képező Lada 1300 kombi típusú gépjárműve, amelyet nem kevés munkaóra ráfordításával tuningoltunk verhetetlenre a lakótelep parkolójában. Nem kétséges, igazi etalon autó lett, a belső sáv királya. A jeles alkalom tiszteletére Totya még feldobta rá a dísztárcsákat is, amit még nagyfaterja szerzett az NDK-ban 30 márkáért.

Szombaton kora reggel útra készen állt a kis csapat, a motor halkan duruzsolt, a kipufogóra rátoldott szitásra fúrt termosz pedig erős férfias háttérzajt kölcsönzött. A kazettás Intercontinental autórádió 4*25W-on küldte a mjúzikot – induláshoz természetesen AC/DC dukál – így tehát útra keltünk. A hátsó ülésen 3-an szorongva tanulmányoztuk a csoportbeosztást, a népsportot, az ide vágó statisztikákat, és a labdabiztos –ról kinyomtatott ismertetőket, mert a naprakészség elengedhetetlen.

Győrig 4* kellett megállni, tankolni, ennyiszer fogyott ki a sör a rekeszből. A 4. tankolás után nem sokkal – immár osztrák földön -Ivánka is megadta magát rövid időre. A puszta kellős közepén voltunk, összesen egy ház látszott csak. Doki és Béla indultak szerencsét próbálni, mint a két legcivilizáltabb tagunk.

-         Zrasztvuj papa!- örvendezett az ajtót nyitó kisöregnek Doki. - Meine verda is kampec. Köllene szerviz, de prontó, mert commen van Liverpool , nem akarunk lemaradni bombagól. Érti? Bombagól. Bumm…bomba..

A becsapódó ajtó robaja belengte a pusztát. Szerencsére rövid javítás után (benzin kellett a tankba) ismét úton voltunk

Az út többi része hangolással, alvással, szellentőversennyel,és loki-kvízzel telt. Kedd hajnal magasságában egy „Swimming pool” felirat mellett elhaladva Colos felüvöltött, hogy „Mingyá ott vagyunk!” merthogy  „Swimming pool és Liverpool egymás mellett van, ezért hasonló a nevük, mint nálunk Hajdúnánás és Hajdúszoboszló, csak a briteknél előbb van a keresztnév, utána a vezeték.”

Kedden este lepakolás után végiglátogattunk néhány környékbeli pub-ot, hogy gyakoroljuk a szurkolást. Béla először a Celtic-mezben akart jönni, mert otthon ahhoz van szokva, de emlékeztettük, hogy most a Lokinak jöttünk szurkolni, ezért ehhez illően szerelkezzen fel. Így végül az Arsenal mez mellett döntött, merthogy az piros-fehér. Örültek is nekünk. Minden asztaltól ököl- rázva üdvözöltek mikor bevonultunk.

Pár kör sör után Colos nem bírta tovább, és a kezében tartott Metal Hammerrel a szomszéd asztalhoz ment, hogy eldicsekedjen a Dombi Tibis poszterével.

-         Ungarische Leo Messi ! – bökött rá az asztalra dobott képre a döbbent albínók előtt.

-         He is a Player? – kérdezte egy meghökkent fickó.

-         Miaz hogy ! Play air, play ground,play everywhere – dobta be az aduászt Doki.

Sürgős távozásunk után egy karaoke bárban kötöttünk ki, ahol első körben elővezettük a tankcsapdától a mennyország tourist-ot, majd a sikert meglovagolva a Zöld zászlók, zöld sasok c. örökzöldet is bedobtuk a köztudatba. Már előre láttuk amint az Anfield Roadnak a  Beatlesen edződött falairól elkezd potyogni a vakolat,mikor feldübörög meccs előtt a Loki-induló, és a rémült gomba-fejűek szertefutnak az egészséges hurkás-hasú magyar drukkerek örömiattas kiáltásai közepette.

Mivel magyarokkal mindenhol lehet találkozni, így itt is voltak páran, a „Banska Bystryca Ultimate Warriors” ultra-csoporttal futottunk össze, akik szintén a Lokimeccs miatt voltak itt. Béla a nem kevés abszint hatására folyékonyan tudott velük csehül beszélni.

Ma este viszont meccs, már keressük netrádión a kossuth-ot, ahol 20:40-től értő szakkommentárt kapunk a helyi meccsélmény mellé. Hajrá.

3 komment

Címkék: liverpool debrecen bl

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr961386166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JESTER 2009.09.17. 10:39:39

Sámán, Poszter, Zombi, hova lettetek? :(

2009.09.17. 10:55:43

nekem ez nem adta, lehet túl fiatal vagyok

Pumpui 2009.09.17. 17:25:01

Ha csak a tizede igaz akkor is ordas nagy parasztok vagytok...
süti beállítások módosítása