HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Merre forró a kispad?

2009.10.26. 11:53 végh hanta

Lement tizenkét forduló a Bohócligából, és máris túl vagyunk egy edzőváltáson, valamint folyamatban van másik kettő. Vezet a Videoton, szokásosan második az Újpest, és harmadik az idei év meglepetés-Haladása a Pápa. A Debrecen egy halom elmaradt meccsel ötödik, vesztett pontokat nézve viszont első. A Vasas meglepetésre nem kieső helyen áll, helyette hatodik. A Fradi tizenharmadik, a Honvéd utolsó. Így állunk nagyjából a bajnokság harmadánál.

Összeállításunkban végigfutottunk az egyesületeken, és megnéztük, hol milyen esélyei vannak a jelenlegi edzőnek, hogy a család otthon szép, és drága ajándékot láthasson a karácsonyfa alatt.

 
1. Videoton - Mezey György
Mezey György csapata immár pontelőnnyel vezeti a bajnokságot, indokot mi nem látunk a leváltására. A Videoton nem először áll nyerésre, mi mégis hiszünk a fátumban, és valljuk: idén sem lesz bajnok. Figyelmeztető, hogy élen álló, illetve erősen túlteljesítő csapattól is küldtek már el edzőt a bohócligában, igaz hirtelen mindkét eszünkbe jutó példa Tornyi Barnabás. Először a Diósgyőr tulajdonosai érezték úgy, nem kívánják finanszírozoni a dobogón állást, másodszor a Honvédnál nem tetszett a vezetőségnek Marius Sasu jegeltetése - és a második hely.
A labdabiztos várakozása: amíg az élen állnak marad, valószínűleg egy tavasz közepi mélyrepüléskor búcsúznak el tőle.
 
2. Újpest FC - Willie McStay
A skót mester képes szinten tartani a Dózsát, ami jelen esetben azt jelenti, hogy a keret folyamatosan gyengül, az ezüst mégis megvan. Vezetni ugyan még nem tanultak meg, de hátrányból egész üzembiztosan fordítanak.
A labdabiztos várakozása: vele fejezik be Újpesten a bajnokságot, de valószínűleg nem vele kezdik a következőt.
 
3. Lombard Pápa - Véber György
Véber Gyurit nem tudjuk hova tenni. Pápán levetett, és stabil enbékettes játékosokból gyúrt dobogós csapatot. A Bárányos Zsolt vezérelte háromcsatáros játéknak egyenlőre senki nem leli ellenszerét, hasonlóan reagálnak rá, mint tavaly a Haladásra. Hatalmas riszpekt mindkettőjüknek.
A labdabiztos várakozása: a Pápa visszaesik (vö: kipukkan) tavaszra, de Véber Gyuri padja biztosnak tűnik.
 
4. Győri ETO - Pintér Attila
Tarsoly türelme olyan mint az időjárás - teljesen kiszámíthatatlan. Dobogós csapattól elküld edzőt, később pedig számon kéri az eredményeket. A játékospolitika a kispestit idézi, csak nem arccal Afrika, hanem arccal a Baltikum felé megoldásokkal. Kink nagy fogásnak látszik, de egy fecske nem csinál nyarat. Pintér sem.
A labdabiztos várakozása: Pintér a 25. forduló környékén repül, hogy az új mesternek legyen ideje felkészülni a következő, immár éremért menő bajnokságra.
 
5. DVSC-TEVA - Herczeg András 
Lokistákkal beszélgetve egy dolgot szűrtem le: nem tartják (jó) edzőnek Herczeg Bandit. A korábbi szekundánsról az járja, hogy Szima nagy haverja, ezért lehet övé a kispad. Az eredményei megkérdőjelezhetetlenek, a csapat játéka viszont erősen. Egyszeri szurkolóéknál jelenleg ő az, ami Verebes volt a nyolcvanas évek elején - A Mágus. Gyakorló szurkolóéknál jelenleg ő az, ami Verebes volt nem a nyolcvanas évek elején - a Hatalmas Nagy Lufi.
A labdabiztos várakozása: amíg van esély a bajnoki címre, marad, amint nincs, megy.
 
6. Vasas SC - Mészöly Géza
Gézuka addig marad amíg akar. A Vasasnál befektetői ígéretből annyi van, mint régen a Fradinál, de egyikkel sem jutottak el a tárgyalások befejeztéig. Se Celladam, se Dicobe.
A labdabiztos várakozása: tovább gyengül tavaszra a Vasas, Mészöly Géza mégis középcsapatot csinál belőle. Maradósnak tűnik.
 
7. MTK Budapest - Garami József
Amit Garami József művel az emtékánál, az minimum megsüvegelendő. Hallani, hogy nincs pénz, a használhatóbb játékosok menekülnek (Urbán - Paks, Hrepka - Honvéd, és Bori is csak kényszerből maradt), mégis mindig képes a rendelkezésre álló erőkből egy szo-szo ütőképes, és szerethető gárdát összehozni. Minden tiszteletünk, Józsi bácsi!
A labdabiztos várakozása: vagy innen megy nyugdíjba, vagy az MTK csődöl be előbb.
 
8. Zalaegerszegi TE - Csank János
A nyolcadik hely Egerszegen igen karcos. Tavaly Csank csodát tett a supkai hagyatékkal, idén viszont minden felelősség az övé. Waltner ment, a helyére hozott Rudnevs pedig soványnak tűnik. A Zete nagyjából hozza azt, amit normál körülmények között hoznia kell. Egy szerencsés tavasszal ötödik, egy őszihez hasonlóval pedig hetedik-nyolcadik.
A labdabiztos várakozása: ha ezzel megelégednek, akkor marad, mert jobbat úgysem kapnának.
 
9. Paksi FC - Gellei Imre
Pakson stabil középcsapat lett a Rertró FC. Amíg kitart a régi Dunaferr, és amint elkezdenek selejtezni Debrecenben, Újpesten, vagy a Hungária körúton, addig ez szint tartható is - Gellei Imrével.
A labdabiztos várakozása:  marad, amíg nem veszélyezteti a paksiakat a kiesés réme. Talán még utána is.
 
10. KTE-Ereco - jelenleg betöltetlen, ideiglenesen Czéh László
Szivics alatt egész jó kis Kecskemét jött össze tavaly. Idén azonban elpattant valami a szerb mesternél, és hirtelenjében, - számunkra - minden előzmény nélkül, felállt a padról. Czéh Lacival kiütik ugyan a Fradit, de elnézve az aktuális tabellát, ez nem tűnik komoly fegyverténynek. 
A Nemzeti Sport szerint Werner Loranttal tárgyalnak, aki nemrég még a Dunaszerdahelyi AC edzője volt. Kíváncsian várjuk, hogy a délszlávoktól hemzsegő csapatban hogyan viszonyulnak a magyar játékosok a német edzőhöz, ha kinevezik. Hallunk-e majd olyanokat, mint külhonba szakadtainktól: Azért nem játszat, mert magyar vagyok.
Update [kedd]: Csertői Aurél lett a KTE vezetőedzője. December 31-ig szóló eltiltása miatt, az ősszel továbbra is Czéh László meccsel. Werner Lorantnak pedig megköszönték, hogy önköltségen ellátogatott hírösvárosba. Kérdjük: miért?
A labdabiztos várakozása: Czéh Laci marad idény végéig, és télen jön valami meglepő húzás, talán egy szerb. A bajnokság vége valószínűleg csak akkor lesz necces, ha a Honvéd és a Haladás összekapja magát.
 
11. Kaposvári Rákóczi - Prukner László
Kaposvárott az a fura helyzet állt elő, hogy bár az edzővel élete végéig leszerződne az egyesület, Prukner mester elégedetlenkedik, mert megcsömörlött az állandó középcsapat-építési harctól. Nyaranta eladják a használhatóbb játékosait, akik alig-alig tudnak kulcsszerepet betölteni új egyesületeikben, neki pedig marad a resztli, hogy azzal javítsa meg a korábbi évek teljesítményét. Mi ezt valahol tudjuk tisztelni, de elismerjük, valóban emberölő lehet a feladat.
A labdabiztos várakozása: ha megunja a szélmalomharcot, megy. Érdekes, de mi nem tudnánk elképzelni más edzőt a kaposvári padon, szóval fura lenne ez a szituáció.
 
12. Szombathelyi Haladás - Róth Antal
Csertői lemondott, helyére a fiatalokkal - állítólag - jól bánó Róthot nevezték ki. Az U21 élén valóban népszerű volt a szakállas mester, Szombathelyen, a tavalyi remek év után, ez keményebb dió lesz.
A labdabiztos várakozása: örök érvényű szabály, ha megérzi egy klubvezetés az edzőváltás finom ízét, onnantól kezdve folyamatosan él is vele. Szerintünk nem húzza ki a bajnokság végéig. Talán Botos Antal, vagy Keszei.
 
13. Ferencvárosi TC - Bobby Davison
Tizenharmadik helyen a Fradi, tizenhatodikon a Honvéd. A százplussz éves magyar futball történetében ilyen sem fordulhatott túl sűrűn elő. A fradisták szerint a Fradiból eltűnt a fradizmus, ami nem feltétlen Davison hibája, hiszen kérdés, mennyire engedik belefolyni a játékospolitikába. Davison az ultráknak is csípi a szemét, mert kitette a keretből Dragónert, és a lelátóról a petárdákat, valamint Lipcseit sem futtatja alapemberként.
Update: Pletykaszinten felmerült, hogy télen Szivics váltja Davisont.
Update [csütörtök]: A mai sportlap egy elejtett félmondata szerint Szivics Szabadkára szerződött. Erről tud valaki bővebben?
Update [péntek]: Este dől el, hogy Davison maradhat-e a Diósgyőr elleni meccsre, vagy a segítői veszik át a helyét. Esetleg Lipcsei.
Update [péntek]: Fradi-live. Mi lesz Davisonnal? Realtime követheted az Üllői129 blogon!
Update [péntek, 14h]: Davison ment, a Csató-Short páros viszi végig az őszt.
A labdabiztos várakozása: télen új angol tréner nevét tanulhatjuk meg, aki első nyilatkozatában természetesen biztosítja a Fradi szurkolóit, hogy ő egy európai hírű nagyegyesülethez érkezett edzőnek, és célja visszavezetni a gárdát a kontinens középmezőnyébe.
 
14. Nyíregyháza Spartacus - Szentes Lázár
A Szpari alaposan megerősödött a nyáron, és ennek megfelelően jól is rajtoltak. Később jöttek a pofonok, majd a kiütések, legutóbb pedig a pápai 1-5.
Update [péntek]: Jóslatunkhoz híven, Szentest megerősítették pozíciójában, és elküldtek három játékost (helyette?).
A labdabiztos várakozása: decemberben, az idény végeztével megerősítik Szentes Lázárt pozíciójában, de a januári alapozásnak már új edzővel vág neki a Nyíregyháza.
 
15. Diósgyőri VTK - Aczél Zoltán
Diósgyőrött befektetőhajhászással telt a nyár, hogy aztán Köteles eladásával kiegészítve, elég forrással fussanak neki az ősznek. Aczél jól rajtolt, az első fordulókban még győzelmet is felmutathat. Később folyamatosan a felmondását lebegteti. Játékosai kedvelik, a vezetőség bizalma töretlen, csak épp a mesternek nem tetszik az egész. Szerintünk ilyen hangulatban lehetetlen eredményt elérni, így talán jobb lenne ha távozna, amire hétfőn délután kerülhet sor - vagy nem. Aczélnak mindentől függetlenül nem kell sorban állnia a munkaerő-közvetítőnél, nem kell esemesekkel bombáznia Hemi bácsit, a válogatott másodedzőjeként marad egy biztos állása.
A labdabiztos várakozása: szerintünk megy, vagy hétfőn, vagy az idény végén.
 
16. Budapest Honvéd - jelenleg betöltetlen
Az Egyetlen meghúzása nem jött be, a Honvéd továbbra is botrányosan szerepel. Hemi bácsi korrekt üzletemberként nem dobja be addig a neveket, amíg meg nem állapodott valakivel. Kíváncsian várjuk, kit húz elő a védjegyévé vált usánkából. Bárki is legyen a döntés, a bentmaradás még akkor is kérdéses, ha télen is elbocsájtanak 10-12 játékost, és hoznak a helyükre másik 10-12-t.
Update: Kedden még Csábi meccsel a Szolnok elleni kupavisszavágón, szerdán pedig hivatalba lép az új mester, a csak az igazi futballfanatikusok által ismert Massimo Morales. Valaki valamit róla? Mi bemondjuk a 10 fodulót. Ennyit bír majd.
A labdabiztos várakozása: nincs.

 

63 komment

Címkék: bohócliga edzőkeringő

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr721475830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Titi120 2009.10.26. 12:40:15

"... valamint Lipcseit sem futtatja alapemberként."

Lipcsei már kb 7-8 kör óta folyamatosan kezdő.

Szentesnek szerintem már nagyon kiáll a rúdja, érdemes beleolvasni a Szpari - fórumba, finoman szólva is ellenséges a hangulat vele szemben.

Frigo 2009.10.26. 12:42:10

Megnéztem több sportoldalon is a tabellát. De nekem az jött le, hogy a Loki vesztett pontokat tekintve 1. 2 ponttal. Kérem a hiba korrigálást, már csak a lokista szívem lecsillapításáért is, gondolni is rossz a 2. helyre.

christvhu 2009.10.26. 13:06:21

Mészöly Géza állására csak egyvalaki lehet veszélyes.
Mészöly Kálmán)

VGL 2009.10.26. 13:08:36

Amit a Fradinál műveltek játékospolitika címén az enbékettőben, azzal sikerült megalapozniszerintem ezt a jónak nem mondható első osztályú szereplést. Először jöttek a Fradi öregfiúk, hogy majd ők visszavezetik a csapatot Mátyusostul, Vincze Ottóstul, stb. Miután ez nem jött be, jöttek a fiatalok a saját utánpótlásból, kiegészülve egy-két "tapasztalt" játékossal. Aztán meg itt ez a sok angol fiatal, plusz fölösleges spanyol, palesztin (?), meg ex-jugoszláv játékos.
Persze attól, hogy a vezetők ilyen "okosan" állnak hozzá a dolgokhoz, az még nem menti meg Davisont.
Most látom, ez egy kicsit off lett, bocs:)

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.10.26. 13:20:21

Herczeg bele fog bukni az idei szezonba. Az ok a rotációs rendszer. Illetve annak hiánya. 4 fronton nem fog tudni helyt állni a csapat.

dr. Wilbur Swain 2009.10.26. 13:30:00

@Titi120: vele szemben mindig, mindenhol olyan a hangulat
évi 6-7 kirúgás meglesz idén is

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.10.26. 13:36:26

@Bajnok: bocs a floodért, csak béna vagyok.
A rotációs rendszer hiánya, és a fáradtság látszott is a Lokin a tegnapi meccsen, illetve a Vidi is erre játszott siekrrel

Mérgező Hulladék 2009.10.26. 13:53:35

@Frigo: így van, és a Vidinek megvolt eddig is a pontelőny, és Urbán Paksra ment.

@VGL: tényleg nem palesztin, olyannak a zalaiak örülhettek másfél éve. Bár Zatara jó volt egy Újpest-verésre, aztán gyorsan ment is haza Svédországba.
Adnan paki, mondjuk kb. annyit járhatott ő is Pakisztánban, mint Zatara Palesztinában.

Ezekről jut eszembe: volt korábban svéd, spanyol, norvég, szomáliai, jamaikai, svájci, közép-afrikai, hondurasi, angol, skót (mondjuk utóbbiakat a századelőn el tudom képzelni), légiós az nb1-ben?

housemd 2009.10.26. 13:53:36

@Bajnok: valami ilyesmit érzek én is. Elvileg simán hozhatnák a bajnokságot, igaza van Frigonak, én is néztem, hogy milyen jól állnak. csak éppen szerintem a Fiorentina elleni 3-4-el kifocizták magukból, ami bennük volt. Hajtottak, gólokat rúgtak, eredmény zéró. ez már önmagában is nagyon nehezen feldolgozható. ezek után jön a három nehezebbik meccs, az életéért küzdő 'pool-lal, idegenben a másik kettővel, és nagy siker lesz, ha nem 0-10 környékén zárják a fiúk ezt a sorozatot. onnan meg nagyon nehéz lesz felállni, és persze, el is használódik mindenki fizikailag. szerintem az újpest a végén megnyeri, rácáfolva a várakozásokra. Herczeg meg repül, valahol áprilisban, amikor már látszik, hogy inkább csak a bronzért megy majd a küzdés. helyére nyárig magyar, utána külföldi.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.26. 13:59:37

@Mérgező Hulladék: Köszi, Urbán javítva.

Más: még francia is volt, ráadásul a második világháború alatt a csepeli Wesselényi Miklós FC-ben. További érdekességek itt: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9065992?cmd=Article_showArticle

christvhu 2009.10.26. 14:15:47

" Fájdalom, hogy a szövetségi kapitányt nem láttam a lelátón, továbbra sem érzem azt, hogy a válogatott jó kezekben lenne. Nem látom, hogy azok a játékosok, akik hétről-hétre megfeszülnek itthon, fiatalok, tehetségesek, és elviselnek egy ilyen terhet is, azokra valaki odafigyelne. A klubok inkább rendben vannak idehaza, mint a válogatott, véleményem szerint méltatlan, hogy egy ilyen rangadón nincsenek ott azok, akik azért felelősek, hogy a nemzeti válogatottat összeállítsák. " OV nyilatkozata a minap a vidi-loki után........ csak, hogy még egy forró kispadot említsek(((((

christvhu 2009.10.26. 14:19:25

Márpedig a jelenlegi közvélemény kutatási adatok tükrében jövő nyáron várhatóan OV legalábbis jelentős tényezője lesz a magyar foci napi ügyeinek.............

minnifield űrhajós 2009.10.26. 16:03:38

@Mérgező Hulladék:
dánra emlékszem, a fradiban volt christiansen nevű.
meg a dózsában egy francia, valami cantona:)

Futó Lada 2009.10.26. 16:41:27

UTE-ban francia (Joel Cantona) és brazil volt (Tulio)

brazil volt vácon is anno, de már nem emléxem a nevére, meg a régi szép időkben Leandro a Haliban.

A fradinál volt algériai (Nacer, és Touati) , argentin (Carlos Correa),dán (Kenneth Christiansen).

A Vasasban Coco-Aires talán uruguay volt, Claude pedig erősen afrika közepéről jött (országot nem tudom, talán kongói).

Stefan Derrick 2009.10.26. 17:16:46

@Futó Lada: Luis Carlos volt a Vácban, aki anno még utánpótlás-válogatott is volt a braziloknál, szőke kékszemű (echte brazil) bekk volt, ha jól rémlik.
Coco Aires meg Claude stimmel.
A Fradinak is volt pár szerencsétlen brazilja Alex Arruda, meg valami Correa talán. A Siófokban két német is játszott a 90-es évek elején, Menze és Wolf, de az Újpestnek volt kameruni válogatottja is (N'Doumbe), akárcsak a Vasasnak (Jessy), a Honvédnak meg a Vidinek/Újpestnek meg nigériai is (Emmy - ő kint volt a 94-es vébén is, ha jól emlékszem Emeka Ezeogu volt a becsületes neve, meg Monye, aki a Serie A-ban is játszott). Brice Mackaya, a gaboni szupersztár megvan mindenkinek, nem? A jelenleg a Rubin Kazannyal a BL-ben játszó, korábbi III. Ker. TVE-s dél-afrikai Macbeth Sibayáról nem is beszélve...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.26. 17:44:57

@housemd:
Amit írtok, az stimmel kb. decemberig.
Csakhogy ebben a bajnokságban a folytonosság a legritkább.

housemd 2009.10.26. 17:58:58

@OJ: ok, ebben meg Neked van igazad, új félév, új félélet ahogy felénk itt az egyetemen mondják.

housemd 2009.10.26. 18:02:25

@Futó Lada: ne feledkezzünk el a PMFC sajátos szezonjáról, amikor a Mecsekaljára költözött
Babatunde Fatusi - kameruni, de ilyen volt sok
Niederbacher - osztrák, és bár nem egzotikus, nem nagyon emlékszem egyetlen honfitársára sem,
R. Warczycha - ha jól írtam a nevét - lengyel, szintén nem sok szaladgált nálunk, pedig ez sem lenne akkora meglepetés.

Stefan Derrick 2009.10.26. 19:09:35

@housemd: Daniel Kogler (Siófok, osztrák) tavaly gólt is lőtt a Vasasnak pl., de valóban nem túl gyakori, hogy idetévednek osztrákok.
Fatusi az nem nigériai volt?

globocnick 2009.10.26. 19:15:26

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20061120lathatatlan.html?pIdx=5 Itt vannak alegjobb nevek. Még most is vinnyogok a röhögéstől...

Titi120 2009.10.26. 19:55:24

@Stefan Derrick:
Fatusi nigériai volt, bizony.

@Mérgező Hulladék:
Ugochukwu Gordian szintén nigériai, ő Nagykanizsára ment világot megváltani, a kongói Zabundu Siófokon nyomta, majd játszott az NB III -ban is, talán Balassagyarmaton, meg aztán Magyargécen is (de lehet, hogy az már egy másik afrikai légiós volt, talán valami Jefferson ?).

Aki még nem maradhat ki a rögtönzött nosztalgia partyról, az a holland Glenn Helder, akit Ten Cate hozott magával, hogy legyen méltó versenytársa Egressynek a balszélen. :)

Végére két hangszóróért és egy Egervári festményért a kérdés: melyik futballcsapatunk csatársztárja volt a 90 -es évek második felében a szudáni Komi ? Szerintem nem nehéz, az itteni értő közönségtől elvárom, hogy félórán belül valaki beírja a helyes választ. ;)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.10.26. 20:01:02

@Titi120:
Diósgyőri volt, egy hasonlóan napszítta legénnyel, bizonyos Frunzával alkottak ellenállhatatlan csatársort, ha jól emlékszem.

Titi120 2009.10.26. 20:04:05

6 perc, egész jó. :)

A megfejtés természetesen helyes, bár nekem csak Frunza rémlik mind kezdőjátékos, ő egy (fél?)idényben elég jól is termelt.

Titi120 2009.10.26. 20:06:42

@OJ:
6 perc, egész jó idő. :)

A megfejtés természetesen helyes, bár én úgy emlékszem, hogy csak Frunza volt kezdőjátékos, ő egy (fél?)idényben elég jól is termelt.

Titi120 2009.10.26. 20:08:15

Azok, akik kisérteties hasonlóságot vélnek felfedezni előző két hozzászólásomban, gyanakodjanak a blogmotorra.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.26. 20:15:20

@Titi120: 6 perc? A szerkesztőség nevében itt fejezném ki mélységes felháborodásomat! Hát van szívetek nem megnyitva tartani a labdabiztos.blog.hu/comments oldalt állandóan a gépeteken?

Zigi 2009.10.26. 20:32:07

Ki ne felejtsük az amerikai válogatott Vermes Pétert, aki ha jól emlékszem tán az ETO-ban játszott.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2009.10.26. 22:01:14

volt egy grenadai az mtk-ban tizenegy-két éve, williams talán... most zenészként éldegél itt

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.26. 23:25:22

@Titi120: az mindenkinek megvan, amikor egy mtks nk kupameccsen knézy elüvöltötte magát, h henk ten cate megindul a baloldalon? heldert akart mondani persze

egyébként (a román) Frunza végül az Újpestben is játszott legalább egy idényt.

Stefan Derrick 2009.10.27. 00:19:07

@Zigi: Chris Sullivan nevű, szintén amerikai válogatott társával együtt.

@mocsing: ja, az k. nagy volt!!!:)

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.27. 09:06:09

Danut Frunzának Mircea Raican voltaz éktársa, mindkettő román.

Komi a Bakumba/Hadra/Komi trióban érkezett, Szudánból.
Komin kívül a másik kettő nem is tudott focizni - értsd szó szerint - csupán menekültek voltak. Le is léptek egy edzés után, ki tudja hova...

Komi nyomta egy fél évig, gólt is lőtt az első osztályban, majd a Nyírségben lehúzott még pár évet alacsonyabb osztályokban.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.27. 09:12:03

2007-2008-as idény, a Diósgyőr első keretének szintén tagjai, több kevesebb mérkőzésszámmal (köszönjük Sallói):

Navarrete
Halidou
Ebala
Roger
Peguy
Gouyazu
Rodríguez
Kanga
Victor
Pele
Leo
Rassou
Dane
Kamber
Pelecaci
Kazuo
Cardozo
...

Mérgező Hulladék 2009.10.27. 09:53:49

@pattopo: igen, tavasszal még Kemecsén játszott az NBIII-ban.
Találtam egy listát a Diósgyőr légiósairól, mely szerint abban az évben (99-00) 14 külföldi volt a keret tagja (ami persze nem rekord, két éve 16-an voltak), de egyikük sem maradt a következő szezonra...

Amúgy nem akartam ilyen kommentlavinát elindítani a légiósokkal, csak kíváncsi voltam, jól emlékszem-e, hogy a maiak közül sokan olyan országból jöttek, ahonnan korábban még nem igazoltak az NB1-be.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.27. 10:30:23

@végh hanta: Morales egy igazi edzőcsászár. Egy év Ghána, utána svájci másodosztály, német Oberliga, olasz sokadosztály. Meg se tudok szólalni a meghatottságtól.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.27. 10:58:38

"Mindannyian nagy örömmel fogadjuk új vezetőedzőnket, és reméljük, hogy csapatunkat rendkívül sok győzelemre vezeti." - idézet a Honvéd honlapjára kikerült bejelentésből.

"Olvashatnának sűrűbben minket" - végh hanta hozzáfűznivalója

Micimedwe 2009.10.27. 11:01:33

Első nyilatkozatában majd biztos kifejti, hogy neki a Honvéd a csúcs.

Mellesleg a Rolf Landerl személyében Sopronban is játszott osztrák játékos egy szezont.

Stefan Derrick 2009.10.27. 11:16:47

@végh hanta: A cseh nemzetközi csapat az szerintetek mégis micsoda? (költői kérdés) :)
A pepsifoci.hu a Honvédos híreket is külföldi alapanyagból fordítja helytelenül?

Bajnok · http://bajnok.blog.hu 2009.10.27. 11:37:14

Ha már egy kicsit elkanyarodtunk az eredeti témátót, akkor meg kell említeni a libériai válogatott csatárt: Frank Seatort, vagy a litván támadó Vytautas Karvelist.
Mindkettőjükben közös, hogy egyszer a Vidi nagyreményű csatárai voltak, aztán egyszer csak eltűntek.

Stefan Derrick 2009.10.27. 12:43:33

@Bajnok: Erről jut eszembe a szintén Vidi-reménység Valdas Urbonas, akivel még valami extra gond is volt, miután előkerült, ha jól emlékszem.

Tuszek 2009.10.27. 12:55:43

Gondolom a ghanai kirándulása miatt találtak rá Moralesre a süllyesztőben. Remélem csoda történik és feltámadunk. Catanaccio!!!

mtultras 2009.10.27. 15:32:10

warzychanak még wikipediás oldala is van:
en.wikipedia.org/wiki/Robert_Warzycha

Amúgy ott vannak még az ex-szegedi japánok, mint külföldiek, az újpestenk volt argentin játékosa is. Ne feledkezzünk meg a Sopronban extra teljesítményt nyújtó olasz Signoriról sem. + Ganugrava, a győri grúz :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.27. 15:34:44

@mtultras: Manapság egy ilyen kategóriájú, és mutatójú idegenlégiós csak álom a klubok számára. Nem is értem (és nem is emlékszem), hogy miért jött egyáltalán Magyarországra?

housemd 2009.10.27. 17:54:23

@végh hanta: ifjú voltam még és csak foltokban emlékszem, de az volt az az év, amikor a PMFC (aminek, meglepetésemre, szintén van angol wikis oldala, de a korábban itt emlegetett Niederbachernek is) egy új tulajdonossal váratlanul felfújt költségvetéssel futott neki a szezonnak. utólag nézve, valószínűleg egy gigászi pénzmosási akció volt a háttérben. tény ami tény, az elmúlt 20 év legerősebb játékosgárdája jött akkor itt össze, hazahívták Márton Gabit, még itt volt a pályája elején járó, és a mainál sokkal kreatívabb focit játszó Dárdai Pali, a már emlegetett légiósok (akik egyébként gólokat is rúgtak, beváltak), Fehér Csabi, valamint Dombi Tibi 40%-al csökkentett méretű klónja, az ukrán Roman Tolocsko (jobb vonal mentén rohangált fáradhatatlanul). szóval a csapat jó volt, és ha volt kedvük játszani, akkor jöttek is eredmények, de néhány meccset egyszerűen ellógtak, ellazsáltak, vélhetően a kifizetésekkel nem volt minden rendben. De tulaj még azt is belengette egy NS interjúban (ment is rögtön a címlapra, pedig ordas nagy kamu volt) hogy Massaro is Pécsre költözik... egy szezonos csoda volt, júliusban mindenki el, a csapat akkor kezdte meg máig ható vergődését.
hát, ennyire emlékszem. és bocs mindenkitől, fatusi tényleg nigériai volt.

Zigi 2009.10.27. 19:53:52

Új seprű jól seper: Honvéd-Szolnok 3-0 Idegenben lőtt góllal továbbjutott a Kispest.

THC 71 2009.10.27. 22:58:54

Újpesten volt Orosz ifi válogatott játékos is: Roman Orescsuk.
A Vidi ellen góllal nyitott aztán elszürkült,tőlünk Ciprusra ment.

füligjimmy77 2009.10.28. 08:32:17

@pattopo: Többek Baktalórántházán, kérlek szépen, háááát, az emberek csak pislogtak, arrafelé a helyi srácokból szedték a csapatot, kérdezték, honnan jött, benyögtem: biztos nyírbátori. Volt, aki elhitte.

füligjimmy77 2009.10.28. 08:37:26

Amúgy ezel a Morales fickóval valszeg az utánpótlás munkát akarják kicsit frissíteni, és a ghánai vonalat erősíteni. Ha nem síkhülye a kispadon, még jól is elsülhet, azért látott az ürge már komoly focit igen közelről. Amúgy elég diétás megoldás, de kapásból nem jut eszembe hirtelen világmegváltó edző magyarhonból. Szivics szimpatikus, de....

pattopo · http://100ev.uw.hu 2009.10.28. 09:46:02

@füligjimmy77:
De?
Ne hagyd abba a legjobb résznél...!

füligjimmy77 2009.10.28. 11:19:19

@pattopo: Ez a kispadról felállás nekem nem tetszett. Mikor felkerültek, hoztak egy új színt az NB1-be (nemcsak a mezükkel), amire nagy szükség volt. Idén már kissé elfogyott a lendület, kapták a gólokat számolatlanul, ő pedig abba látta a megoldást, ha lenyilatkozza a meccsek után, hogy ennyi, és ilyen képességű játékossal kell nekivágni a szezonnak, nem tehet róla, majd távozik. Szóval ha nem minden alakul a szája íze szerint, bemondja az unalmast. Azért nem fejeztem be a mondatot, mert ez csak az én spekulációm, lehet, hogy hülyeség.

christvhu 2009.10.28. 11:53:11

Werner Lóri bácsi a Kecskemét kispadján!
hm....

Bauxit 2009.10.28. 17:25:50

@f_miki:

sandorkaroly.hu/page/nevsor/jatekos/66/thomas_kemon

www.youtube.com/watch?v=q-I9l7dT1ug&feature=related

2003/2004 szezonban volt igazolva

focizni is tudott, nem akarok tippelni,
h miert hagyta abba, ha valakinek van infoja irja meg!

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.10.28. 19:03:54

csertői a kecskemét kispadján, bár gondolom, már írta vki, csak én nem vettem észre

minnifield űrhajós 2009.10.28. 20:53:55

@Bauxit:
szerintem pont a belinkelt jóság miatt... :)
nehezen fér össze a csütörtöki gimmeshot és a pénteki edzés :)

kerzolika 2009.10.28. 23:10:48

Jó napot mindenkinek!CSak beregeltem végre.:)
A témához kapcsolódóan,Újpesten volt egy időben rengeteg cseh játékos:Vagner,Sloncik,Tchur...Volt anno még egy Keita nevezetű srác,aki a serie a vagy b-ből érkezett.Volt Theobald,aki trinidadi volt.
De volt illetve van magyarországon argentin is:Ivan Zaleh,bár róla még ma sem tudják,hogy nem egy mátészalkai cigánygyerek volt-e argentinnak eladva.:)

kerzolika 2009.10.28. 23:12:57

Signori Sopron?:D:D:D

update szalonna 2009.10.29. 00:51:06

@kerzolika: Lucas Cariati is argentín légiós volt.

kroos 2009.10.29. 12:27:41

miért nem volt jó nekik Lori? Mit látnak Csertőiben?
Hihetetlen hogy mennyire belterjes ez a szakma...
süti beállítások módosítása