HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

2012: Ha eljő a világvége, avagy Játék határok nélkül XVIII.

2009.11.29. 14:19 Kiß B.

Kétévente, ahogyan véget ér egy selejtezősorozat a magyar szurkoló csalódik egy kicsit, majd csökönyös optimizmusával a jövő lehetőségét keresi. Lassan mindenkiben leülepedett már keserűség, miszerint nem leszünk ott a Dél-afrikai Köztársaságban rendezendő világbajnokságon, így senkinek sem kell szombaton azért fusiznia, hogy összejöjjön a fokvárosi repülőjegyre való, azonban a következő kör más tészta. Ugyanis a szokott pofonok mellett a 2012-es EB selejtezőcsoportjának eleve felpofozott képpel futunk neki.


Abba kimondva, kimondatlanul, mindenki beletörődött, hogy Torghelle Sanyi nem Puskás Öcsi, és már évtizedek óta nem dől a sportközvélemény a kardjába, ha Magyarország nem játszik alanyi jogon döntőt egy tornán, sőt ki sem jut oda. Azonban az elmúlt időszakban született egy olyan sportpolitikai döntés, hogy világverseny szervezésével fogunk egy nagy tornára kikerülni, ami hírverést, népszerűséget, nézőket és profi létesítményeket hoz a honi futballnak, ami elegendő lökést ad ahhoz, hogy újra megkapaszkodjunk egy magasabb szinten. Maga az elgondolás valóban jogos, életszerű, és kivitelezhető is lett volna, azonban vagy megkopott renoménknak, vagy vetélytársaink jobb lobbijának, vagy a pályázatok idején csupán papíron létező létesítményeinknek, feltételezhetően pedig ezek közös hatásának köszönhetően sorra buktuk el a kiírásokat, hol egyedül, hol az osztrák sógorokkal (akik miután lecseréltek minket svájci szomszédjukra, sikerrel is jártak) általában tisztes versenyben. Aztán jött a 2012-es Európa Bajnokság kiírása, közös pályázat a nálunk magasabban jegyzett Horvátországgal, és mindenki azt érezte, azt sugallta, hogy most, vagy soha! Az eredmény ismert, pillanatnyilag úgy tűnik, hogy soha!
Nem felejtem el, ahogy több ezer (tízezer, százezer, millió?) honfitársammal egyetemben élőben vártam a félig-meddig beígért sikert. Jómagam a munkahelyemen hang nélkül nézve az UEFA weboldalán a videó közvetítést, és figyelve a hazai futball fórumokat. Nem felejtem el, mindenkit lesújtott az eredmény, vesztettünk, sőt, szavazatot sem kaptunk. Pedig napokig másról sem szóltak a hírek, mint arról, hogy Kisteleki István szekrényének csodájára járnak az UEFA székháznál (való igaz, az IKEA ki is jött a Stephan termékcsaláddal), míg a többiek amatőr hibákat vétenek, sótlan, unalmas prezentációkkal próbálkoznak.
Aztán megláthattuk, hogy mennyit ér a nevünk a sportdiplomácia asztalán: semmit! Olyan Olaszország előzött meg minket, ahol bundabotrány miatt épp kizárták a patinás Juventust, ahol forradalmi hangulat volt amiatt, hogy egy rendőr megölt egy Lazio szurkolót. A végső győztes Lengyel-Ukrán párosnál is óriási gondok voltak, az eredményhirdetést követő hetekben Lengyelországban megszűnt ideiglenesen a Labdarúgó Szövetség működése, Ukrajna pedig a polgárháború szélén állt. Még egy éve is kétes volt, hogy nem veszik e el tőlük a rendezés jogát, az ígért fejlesztés hiányosságai miatt. Bárki nyert volna velük szemben. Bárki, csak mi nem! Mi még szavazatot sem kaptunk. Legalább a leckéből tanultunk: azóta nem pályáztunk újra.
Szóval a következő selejtezőknek így vágunk neki. Így, hogy adott esetben selejteznünk sem kellene, és azon szurkolhatna Győr vagy Debrecen, hogy épp a németek, olaszok, vagy franciák csoportja fog e a városban játszani. Egyik sem fog, és kell selejteznünk! Ha pedig kell, újra bizakodunk, mást nem is tehetünk.
Fontos az is, hogy ha összejönne a csoda, és sikerülne kijutnunk, a szurkolók is utazhatnának! Biztos lett volna néhány száz szerencsés gazdag, aki Johannesburgban is a helyszínen szorított volna a válogatott sikeréért, de gondoljunk bele, mi lenne akkor, ha Magyarország Kijevben játszana hosszú idő után EB meccset. Mondjuk Románia ellen! Lebegjen ez a szemünk előtt!
Addig is pedig lehet találgatni, hogy a negyedik kalapból várva a február 7-i varsói sorsolást, kiket kaphatunk csoportellenfélnek. A lehetséges ellenfelek listája a következő:

A 2012-ES EB SELEJTEZŐINEK VÁRHATÓ KALAPBEOSZTÁSA

ELSŐ KALAP: Spanyolország, Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Horvátország, Portugália Franciaország, Oroszország.

MÁSODIK KALAP: Görögország, Csehország, Svédország, Svájc, Szerbia, Törökország, Dánia, Szlovákia, Románia.

HARMADIK KALAP: Izrael, Bulgária, Finnország, Norvégia, Írország, Skócia, Észak-Írország Ausztria, Bosznia-Hercegovina

NEGYEDIK KALAP: Szlovénia, Lettország, Magyarország, Litvánia, Fehéroroszország, Belgium, Wales, Macedónia, Ciprus.

ÖTÖDIK KALAP: Montenegró, Albánia, Észtország, Grúzia, Moldova, Izland, Örményország, Kazahsztán, Liechtenstein.

HATODIK KALAP: Azerbajdzsán , Luxemburg, Málta, Feröer-szigetek, Andorra, San Marino.

 

Az eddigi trendeket látva a Labdabiztos a következő csoportra látja a legnagyobb realitást:

Olaszország
Dánia
Norvégia
Magyarország
Moldova
Luxemburg

A továbbjutás esélyeit, valamint a távolságokat, és az egyéb szurkolói szempontokat is figyelembe véve pedig egy ilyen csoportért szorítunk:

Oroszország
Szlovákia vagy Románia
Bosznia-Hercegovina
Magyarország
Montenegró
San Marino

Kérjük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk, mely csoportban látnák legszívesebben hazánkat, és szerintük melyik csoportba kerülünk. Telitalálat esetén a Labdabiztos Dévényi Tibi bácsija, valamint a Labdabiztos Uri Gellere címek kerülnek kiosztásra!
 

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr161560771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bmiky31 2009.11.29. 14:57:47

Ahol talán lenne esélyünk a második helyre: Horvátország, Szlovákia, Ausztria, Magyarország, Liechtenstein, Andorra.

Ami kijön nekünk: Hollandia, Szerbia, Skócia, Izland, Málta.

kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2009.11.29. 15:04:04

Álmodtam egy csoportot magamnak:
Oroszország
Svájc
Észak-Írország
Magyarország
Liechtenstein
San Marino

De talán jobban járnánk egy kiegyensúlyozott csoporttal, ahol a kicsik elkaphatják a nagyokat
Oroszország
Svájc
Észak-Írország
Magyarország
Albánia
Azerbajdzsán

"miszerint nem leszünk ott a Dél-afrikai Köztársaságban rendezendő kontinensviadalon,"

Egy VB nem lehet kontinensviadal nem?

hüjeliba 2009.11.29. 15:25:45

Nekem mindegy, csak lengyel legen benne...

Majom Miklós Fan Club 2009.11.29. 15:29:10

utazgatós-reménykedős csoport

Oroszország
Szlovákia/Románia
Írország/Skócia
Albánia
Azerbajdzsán

amúgy csak annyit kérnék, hogy a svédeket hanyagolhassuk már végre.

hüjeliba 2009.11.29. 15:30:04

legen= legyen

pusztán spórolási célból :

Horvátországgal - Eszéken
Szlovákiával- Dunaszerdahelyen
Ausztriával- Kismartonban
Liechtensteinnel -Vaduzban
San Marinóval - ugyanott

a katona fehérben 2009.11.29. 15:30:09

A svédekkel úgyis összesorsolnak minket, ez lassan egy átoknak tűnik. Meg az is, hogy mindig majdnem megverjük őket, ami nemcsak a szórendben különbözik a majdnem mindigtől, Stephan szekrény ide vagy oda.

Kiß B. 2009.11.29. 15:38:55

@hüjeliba: az azért nem csak spórolási célból lenne pazar, hanem minden szempontból!

VGL 2009.11.29. 16:15:38

A legutóbbi selejtezősorozatok alkalmával eléggé gyenge csoportokba sikerült besorolást nyerni (ez a gyengeség persze csak menet közben derült ki), így attól félek, hogy most nem lesz ekkora szerencsénk, és a következő ellenfelekkel kell megküzdenünk:
Hollandia, Szerbia, Írország, Örményország, Luxemburg

Véleményem szerint a rendezésről sem szabad lemondani. Olimpiára kijutó U23, egy 5 éven belül elkészülő stadion, és a szép maketteken, felemelkedési terveken kívül mindjárt lennének kézzelfogható eredmények.

Pumpui 2009.11.29. 16:27:30

Legideálisabb:

Horvátország
Szlovákia
Finnország
Magyarország
Liechtenstein
San Marino

És ami lesz:

Olaszország
Szerbia
Írország
Magyarország
Grúzia
Málta

Természetesen negyedikek leszünk szokás szerint. :-)

1116001 2009.11.29. 16:57:24

Utazgatós tipp:

Oroszország
Törökország
Norvégia
Magyarország
Kazahsztán
Azerbajdzsán

Amúgy pedig:

Németország
Svédország
Írország
Magyarország
Liechtenstein
San Marino

Zigi 2009.11.29. 17:46:35

Szerintem kifogjuk a három közül az egyik ötös csoportot.Mégpedig:
Olaszország - Erősnek néz ki, de mostanában szopóágra kerültek velünk szemben - 4 pont
Szlovákia - Nem kérdés - 6 pont
Skócia - Ezek se tudnak focizni - 4 pont
Kazahsztán - Rokon nép, leadják a meccseket - 6 pont

A végén 20 ponttal simán nyerjük a csoportot, mert bár az olaszok oda-vissza verik a tótokat, Glasgow-ban beleszaladnak egy maflásba, így 16 ponttal ők lesznek pótselejtezősök. Harmadiknak a szoknyások jönnek be, 14 pontot szerezve. A hazátlanok csak a kazahok elleni hazai meccset nyerik meg, ehhez hozzájön nekik még egy iksz Pozsonyban a skótok ellen így 4 ponttal a negyedikek lesznek. A kazahok hazai győzelme a még náluk is fiatalabb Szlovákia ellen csak a csoport 5. helyéhez elegendő, mert a többi meccset elvesztik.Ez így lesz, higgyétek el!

bmiky31 2009.11.29. 18:06:44

@hüjeliba: Esetleg Romániával Kolozsváron? :)

Kivlov 2009.11.29. 19:57:54

ez kell nekünk:

Oroszország
Svájc/Szlovákia
Észak-Írország/Ausztria
Lichtestein
Andorra

Hattory Hanzo 2009.11.29. 20:20:00

1. Franciaország ( mivel a 2010-es VB-ről pont és rúgott gól nélkül esnek ki, így Domenech marad a kapitány, ami ígéretes )
2. Svájc
3. Ausztria
4. Magyarország
5. Albánia
6. Andorra

stars7726 2009.11.29. 20:23:12

tökmindegy kit kapunk.mindig kiesünk.itt csak a tippmix számít,a foci nem.

vérfarkas 2009.11.29. 20:45:50

Ami könnyűnek tűnne: Franciaország, Svájc, Ausztria, Magyaro., Liechtenstein, San Marino

Amit kapunk: Olaszország, Szerbia, Finnország, Magyaro., Montenegró, Luxemburg

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.11.29. 20:57:01

Olaszország
Svájc
Finnország
Magyarország
Albánia
Andorra

Ja, hogy nem tippverseny...na, mind1, most má' belenéztem a kristálygömbbe...

Stefan Derrick 2009.11.29. 21:06:03

Tuti továbbjutó:
Horvátország
Szlovákia
Észak-Írország
Magyarország
Örményország
San Marino

A realitás:
Hollandia (mert legutóbb a 88-as Eb selejtezőin voltak velünk egy csoportban)
Svédország (őket valahogy vonzzuk)
Norvégia (ld. a fenti indokot)
Magyarország
Izland (ld. a fentieket)
San Marino (csak, hogy egyet eltaláljak)

pandacsökiboborján 2009.11.29. 21:38:31

Vatikánnak nincs válogatottja?
Benedek lehetne a capitano...

Robespierre89 2009.11.29. 21:38:38

ide a pöttyös lasztit:)
Spanyolország
Csehország
Finnország
Magyarország
Észtország
Andorra

Ami a rózsaszín szemüveget jelentené:
Oroszország
Csehország
Észak-Írország
Magyarország
Liechtenstein
Feröer-szigetek

Hasonmás 2009.11.29. 21:42:43

Álomcsoport: Horváto., Szlovákia, É-Íro., MO., Liechtenstein, San Marino.

Realitás: Horváto., Svédo., Norvégia, MO., Moldova, Málta.

Bruno Salazar 2009.11.29. 21:56:13

Anglia, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Magyarország, Észtország, Azerbajdzsán

A görögökkel azonos pontszámmal rosszabb gólkülönbségünknek köszönhetően 4 hely!

Ez kéne:
Spanyolország, Svédország, Bulgária, Magyarország, Kazahsztán, San Marino.

A Spanyolok pontveszteség nélkül, így aztán másnak se adnak pontot!
A svédek ellen mindig elhisszük, aztán mégse, hátha Ibra megöregszik/sérül!
Bulgária is egyenletesen pocsék teljesítményt nyújt mostanában!
Boraték talán elcsípnek pár pontot a svédektől!
(nehogy tőlünk)
San Marino sima pofozógép 0 pont!

én inkább azt mondom lőjünk a 10 meccsen 24gólt és akkor már mindegy hányadikok vagyunk, legalább jól szórakoztunk.

Retexi111 2009.11.29. 22:12:53

Jó lenne:
Horvátország
Csehország/Szlovákia
Ausztria
MAGYARORSZÁG
Liechtenstein
San Marino

ami tuti: svédeket megint megkapjuk:)

.admin. 2009.11.29. 22:27:30

Ha kíváncsi vagy a fil értékelésére, nézd meg a www.film-kritika.blog.hu -t. Jelenleg még új az oldal.

yafet 2009.11.29. 22:30:50

Valamifajta adminisztrációs tévedés és a sors szeszélye folytán:

Magyarország, Luxemburg, Málta, Feröer-szigetek, Andorra, San Marino.

Talán meglenne az első hely, bár állítólag luxemburgiak otthon harapnak....

FlybyWire 2009.11.29. 22:31:21

Hát skacok, én láttam a "kezezős" francia-ír playoffot.
Az írek ellen semmi esélyünk. Egyáltalán.

elég.volt 2009.11.29. 22:45:17

Teljesen mindegy csak a Németek legyenek benne, hogy legalább értelme legyen meccsre menni. Unom már a Portugálokat meg a Svédeket.

Egyébként: Mocskos Kisteleki rohadjon meg és mondjon le, és az összes bundázó válogatott és klubfocista szarjon sünt.

Majom Miklós Fan Club 2009.11.29. 22:56:40

@FlybyWire: miért ne lenne esély? kéziben sokkal jobbak vagyunk náluk!

eleve lehetetlen 2009.11.29. 23:24:40

Tök mindegy, örök szopóágon vagyunk. Magyar foci béna és béna is marad. (addig biztosan, amíg el nem zavarnak minden mostani vezetőt még a foci környékéről is) Banglades is elverne minket, még szerencse, hogy nem Európában van. Ja, és járjatok megye III-as meccsekre, azon még felhőtlenül lehet szórakozni!

kerzolika 2009.11.30. 00:20:02

Továbbjutós csoport:
Horvátország
Svájc
Észak-írország
Magyarország
Lichtenstein
San Marino

Bárcsak....

kerzolika 2009.11.30. 00:25:28

@pandacsökiboborján:

Már megvan az edzőjük...Márpedig nem más,mint Tréning Atya...:D:D:DBocs.:)

Dick Tiger 2009.11.30. 01:55:07

Nincs semmi baj a Torgellevel, csak annyi penzt kellene adni neki, mint amennyit a Puskas kapott annak idejen.

.Nitro. 2009.11.30. 02:22:23

Álomszerű:

Horvátország
Svájc
Ausztria
Liechtenstein
San Marino

Ebből lenne esélyünk legalább egy pótselejtezős helyre. Nem akarok hiú álmokat kergetni ,akik az első kalapban vannak jobbak mint mi egytől egyig. Jó sorsolás esetén is max a második helyre van esélyünk, ahhoz is nagyon keményen meg kell dolgozni.

Ha meg tippelni kell hogy mit kapunk akkor:

Franciaország
Szlovákia
Észak-Írország
Liechtenstein
Andorra

pókfoci 2009.11.30. 02:36:51

érzésem szerint:
Németország
Törökország
Finnország
Magyarország
Észtország
Luxemburg

el tudok képzelni még egy ilyet is:
Oroszország
Csehország
Ausztria
Magyarország
Liechtenstein
San Marino

Márk_Márk 2009.11.30. 03:51:40

Ajánlott irodalom:
A magyar helyesírás szabályai, 11. kiadás.

mek.oszk.hu/01500/01547/

Márk_Márk 2009.11.30. 03:52:36

Ajánlott irodalom:
A magyar helyesírás szabályai, 11. kiadás.

mek.oszk.hu/01500/01547/

szbszig 2009.11.30. 04:18:02

Egy lényeges dolgot elfelejtettél megemlíteni. 2016-tól már nem 16, hanem 24 csapatos Eb-k jönnek, amik a hozzánk hasonló kis országoknak nem kedveznek. Mármint rendezés szempontjából, hiszen nekünk már négy helyszín állítása is komoly gondokat okozott, 24 csapatnál pedig legalább hat különböző városban kéne a meccseket bonyolítani, még ha össze is fognánk valamelyik szomszédunkkal. Szóval ez is közrejátszhatott a 0 szerzett szavazat mellett abban, hogy meg se fordult a fejünkben a kampányolás folytatása.

Aztán hogy a selejtezés szempontjából jó lesz-e nekünk a 24 csapat, az már egy másik kérdés. Jelenleg sajnos a közelében nem lennénk még így se az Eb-nek, de ha a Koman- és Németh-féle generáció felnő, és egy páran beépülnek a nagyok közé, akkor egy 24 csapatos Eb-ért talán, talán már harcban lehetünk...

szbszig 2009.11.30. 04:20:29

Az ötödik kalapból Montenegrót akarnátok Liechtenstein helyett?! Na...

szbszig 2009.11.30. 04:27:30

@.Nitro.: Ezzel értek egyet. Azzal a kiegészítéssel, hogy a svájci-osztrák-magyar hármas létrejövetele esetén is maximum egy 30% esélyt adnék magunknak a második helyre, hiszen továbbra sem mi lennénk esélyesek a két ellenfél egyike ellen sem.

harcimaci 2009.11.30. 05:12:52

Az ironikus az,ha az Uefa megengedne az Mlsz-nek,hogy kivalogassa a coportellenfelekt akkor sem lenne semmi eselyunk a tovabbjutasra.Lassan oda jutunk mint a Feroer szigetek,hogy elindulnak csak azert,hogy kitoltsek a letszamot es sok vizet nem zavarnak.

Stoney Hill Billy 2009.11.30. 08:27:27

gyönyörű lenne:

Horvátország
Svájc
Ausztria
Magyar
Liechtenstein
Andorra

(én már régóta sejtem azért, hogy a Torghelle nincs akkora játékos, mint a Puskás)

Dr.Traktor 2009.11.30. 08:39:29

Nem a pesszimista beszél belőlem hanem a realista mikor azt kérdezem; és ha kijutnánk egy tornára akkor mi volna? Na mi? Drukkolás a tisztes helytállásért? Hogy ne 1 lőtt és 10 kapott góllal hagyjuk ott a partit a csoprtkör után? csak kérdezem.

Arra már rásem merek viágítani, hogy a rendezőként való kijutás mekkora gagyi. Főleg a fent már elővetített sanszokkal.

Pedig olyan jól indítottad a posztot, azt hittem itt végre valaki megtalálta a helyét a világban (vagy a magyar foci helyét inkább).
Ez a folyamaots töretlen bizakodás, hogy na majd most már szinte fárasztó.
Sry.

fulmerz 2009.11.30. 08:58:28

Horvatorszag, Svajc, Finnorszag, Magyarorszag, Liechtenstein, Azerbajdzsán

Sajnos norvegiat nem tudtam beletenni, pedig 12-13 eve a selejtezo csoportban bejottek ezek az ellenfelek. Horvatorszag pedig azert kerult oda, mert sokan azt hiszik, hogy most talan konnyen megfoghatoak, es beramolnak majd egy sima 3-ast.

gyugyó 2009.11.30. 09:00:48

csak a svédeket ne!

groovejet 2009.11.30. 09:15:56

Luzitániok, Ikeások, Vikingek, Mi, Izland, Málta

sunbird75 2009.11.30. 09:16:58

A csoport ahol a sorsolás napjától hurrá hangulat lenne az országban, háromszor kellene naponta utánanyomni a Nemzeti Sportot, ahol hatalmas tudású edzőink és fociszerető politikusaink elemeznének és kb a 3-4. meccsig még a remények is élnének:

OROSZORSZÁG
SZLOVÁKIA
AUSZTRIA
MAGYARORSZÁG
LIECHTENSTEIN
SAN MARINO

És a csoport ahol az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára hétről hétre, és ahol az ország azért fog szorítani, hogy legalább az a fránya negyedik hely legyen meg:

NÉMETORSZÁG vagy spanyol
CSEHORSZÁG vagy a svédek
ÍRORSZÁG
MAGYARORSZÁG
MONTENEGRÓ
MÁLTA

kétballáb 2009.11.30. 09:26:11

Álom:
Horváto.- Szlovákia- Ausztia- Magyaro.- Liechtenstein- San Marino

Amit kapunk:
Hollandia- Görögo.- Skócia- Magyaro.- Észtország- Luxemburg

Így is, úgy is 4. hely a csoportban, de nehezebb ellenfelek esetén könnyebb magyarázkodni. Így tehát Kisteleki álma:
Spanyolo.- Szerbia- Írország- Magyaro.- Montenegro- Azerbajdzsán

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.11.30. 09:27:14

Megérzések:
1. Egy csapatot fogunk kapni a vb-selejtezős ellenfelek közül.
2. Nem kapunk szomszédos országot.

Megérzés (ami nálam nem szokott bejönni):
Portugália, Svájc, Finnország, Magyarország, Moldova, Feröer-szk.

Szerzőtárs véleményét nem szeretem kritizálni, úgyhogy csak vélemény: Montenegró szerintem Európa egyik leginkább alulértékelt válogatottja ebben a pillanatban és ez előbb-utóbb ki is fog jönni. Ha valakit nem szeretnék az ötödik kalapból, hát azok ők. Távolság és egyéb szurkolói szempontokat figyelembe véve nálam az ötödik kalap álomcsapata sokkal inkább Liechtenstein.

Mérgező Hulladék 2009.11.30. 10:02:35

Amitől tartok: HOR, SWE, NOR, MLD, MLT (unom őket).
Akikkel nem játszunk túl sűrűn: ESP, SWI, NIR, EST/ARM, AND
Tipp: GER, GRE, SCO, ISL, AZE.

miskagyerek 2009.11.30. 10:14:38

Tökmindegy a csoportbeosztás. Ha addig beérnek a fiatalok, akik pici vért kóstoltak már, bárkivel szemben jók lehetnek egy-két elfogadható mai "sztárral" együtt, akik addigra legalább rutint szereznek. Csak szép és jó foci legyen. Jó lenne egy hitet és szakmát átadó (lehetőleg magyar) kapitány is . Akkor lesz közönség, tévéközvetítés, pénz, és újabb motivált gyerekek, akik Puskások, vagy (adja ég) Komanok szeretnének lenni. Nem attól lesz jó a focink, ha harmatgyenge ellenfeleken bukdácsolunk végig, azzal hitegetve magunkat, hogy a továbbjutás a Kánaán. Ez a fajta fantáziálgatás a szakvezetés pályája, ezzel hintik a port a szemekbe már régóta.
A torghelle-féléknek meg tényleg adják meg -az egyik beíró frenetikus ötleteként- a Puskásnak juttatott pénzeket (még magyar színekben) és eresszék szélnek őket. Vannak olyan könnyűsúlyúak, hogy elviszi őket valami egzotikus országba szertárosnak...

miskagyerek 2009.11.30. 10:19:48

Most látom, hogy ez a cikk direkt arra kér fel frusztrált polgárokat, hogy álomcsoport beosztásokat kreáljon.
Bocs, csak idetévedtem.

Futó Lada 2009.11.30. 10:37:20

Akiket kapunk:

Anglia
Szerbia
Izrael
Izland

Hatodik csapat meg nem lesz,mert ez csak 5-ös csoport.(Mi vagyunk az 5. csapat a csoportban értelem szerűen..)

Futó Lada 2009.11.30. 10:39:47

..és ami a legnagyobb durranás lenne, ha a másik csoportban összesorsolnák a

Horváto.
Szerbia
Bosznia
Szlovénia
Monteengro

csoportot. A lista szerint öszejöhet.

Kiß B. 2009.11.30. 11:00:33

@miskagyerek: pontosan erről szól! :)

Amúgy többen felvetettétek, hogy miért pont Montenegró, amikor ott van Liechenstein is, de én a mindenféle szurkoló szempontot úgy értem, hogy van hangulat, nézők előtt játsszuk a meccset, és partiban vannak a csapatok. A hatodik kalapot még nekünk is illik oda-vissza verni, de az ötödik okozhat meglepetéseket, nézzétek meg csak Albániát az előző körben. Az ilyen a jó ellenfél. Itt érezzük a tétet, el lehet jutni (nézzétek meg hányszor annyi magyar szurkoló volt Albániában, mint Máltán)! És amíg Liechenstein nekünk pofozógép, addig másnak is, viszont Montenegró nem csak ránk veszélyesebb, hanem mindenkire. Értsétek jól: Montenegró sem ellenünk szívja fel inkább magát, hanem az első két kalap ellen, ami nekünk kedvez. Ha nem Albánia lett volna most az ötös kalapban, hanem egy Liechenstein, akkor nem a Svéd-Portugál őszön megy el a hajónk, hanem sokkal korábban, legalább is szerintem. A Bosnyákok pont ugyanezért lennének jók a harmadik kalapból nekünk! Sajnos nekünk nem csak arra kell figyelni, hogy mi mire lennénk képesek az ellenfelek ellen, hanem arra is, hogy ők mire mennének egymással. Tehát nekünk az a legjobb csoport, ahol senki sem harmatgyenge, viszont mindenki verhető. Talán így érthetőbb a választásom!

Dr.Traktor 2009.11.30. 12:09:09

@miskagyerek: én is benyaltam.
na jó álmodozást hogy van a legnagyobb sanszunk minieredményeket elérni ha európa egyéb leggyengébb válogatottajit sorsolják mellénk. rofl.

Tuszek 2009.11.30. 14:39:43

Soha egyetlen csoportellenfelet sem találtam el. Ráaadásul azt hiszem 5 éven belül nem is lesz olyan csapatunk ami kijutna bárhova. Viszont 11 éves korom (1980) óta olasz (és Juve) szurkoló vagyok, az ő csoportjuk sokkal jobban szokott érdekelni. Ennek fényében:

Olaszo.
Cseho.
Észak-Íro.
Magyaro.
Liechtenstein
Andorra

JESTER 2009.11.30. 16:51:57

Érdekes csoportot kapunk.
Tendencia h mindig van ismétlődés egy az azt megelőző egy meg az az előtti beosztásunkhoz, most a portugál és a görög csapatot fogjuk ki íly módon. Bulgária sem jó játszótárs, Montenegró ás Azerbajdzsán reméljük verhető (bár idegenben Azer se könnyű).
Hát, reménykedni itt is lehet majd egy darabig

Portugália
Görögország
Bulgária
MAGYARORSZÁG
Montenegró
Azerbajdzsán

VGL 2009.12.01. 01:24:20

"Dr.Traktor (ktari fanclub tag) 2009.11.30. 08:39:29
Nem a pesszimista beszél belőlem hanem a realista mikor azt kérdezem; és ha kijutnánk egy tornára akkor mi volna? Na mi? Drukkolás a tisztes helytállásért? Hogy ne 1 lőtt és 10 kapott góllal hagyjuk ott a partit a csoprtkör után?"

Ekkor jönne Sz.Gy. és megírná az Európa pofozógépe X. változatát, vagy hogy bezzeg a Puskásék című bejegyzését.
De én ezt is el tudnám viselni, csak tartanánk már ott!

r_magpie 2009.12.01. 11:59:38

Reménykedünk-Lázbajövünk-Csalódunk-Jövőbetekintünk-csoport:

Horvátország
Csehország
Észak-Írország
Mi
Lichtenstein
San Marino

Szívunk-Egyhősiesiksz-Egynagylebőgés-Szívunk-csoport (ez lesz):

Németország
Svédország
Bosznia
Mi
Kazahsztán
Luxemburg

globocnick 2009.12.01. 13:27:36

Álomcsoport: San Marino, San Marino, San Marino, Magyarország, San Marino, San Marino. Egyébként meg: Portugália, Románia, Finnország, Magyarország, Montenegró, Luxemburg, szopás, biztos 5. hely.

sirsteve 2009.12.01. 15:29:49

Szerintem ezt kapjuk és punktum:
Anglia - velük már régen selejteztünk, és az első kalapból mindegy is ki jön - 0 pont
Csehország - utóbbi időben leszálló ágban vannak, talán elkapjuk őket - 3 pont
Ausztria - hogy a továbbjutásra is legyen esélyünk, egyáltalán, hogy kerültek a sógorok a 3. kalapba - 4 pont
Magyarország
Moldova - csak hogy ne kelljen messzire utazni a 6 pontért
San Marino - egyszer már mi is javíthassunk gólarányt valaki ellen - 6 pont
Összesen 19 pont, ami akár a legjobb második is lehet, így nem kellene az íreket kikézilabdázni a play-offban.

díszbohóc 2009.12.01. 16:50:40

Uri Geller: Francia-Gorog-Izrael - Mi -Albánia -Azerbajdzsán
Tibi Bácsi: Francia-Svájc-Ausztria- Mi - Lichtenstein-Feroer szk.

globocnick 2010.02.07. 12:48:43

Megszületett: Hollandia, Svédország, Finnország, Magyarország, Moldova, San Marino. Biztos továbbjutók vagyunk!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása