HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

FutballdoktorZ: Nálunk a Loki az őszi első!

2009.12.14. 15:48 végh hanta

Tavaly a bajnokság után kicsit játszottunk azzal, hogy fogtuk Gyurka Szilárd NSO-s fociadatbankját, kitöröltük belőle a tényleges eredményeket, majd feltöltöttük a szerkesztőség tippjeivel. Aztán ámultunk, hogy mennyire messze is van Makó Jaruzselszkitől. (Simán kihoztuk a Honvédot aranyérmesnek.)

Az őszi idény után újra játékra hívunk mindenkit. Előre lecsupaszítottuk a kérdéses adatbankot, és letölthetővé tettük innen. Nektek csak annyi a dolgotok, hogy lekapjátok, és beírjátok a hivatalos és végleges excelben található tippjeiteket. Utána vagy elkülditek mailcímünkre a végeredményt (verebesmagus gmail), vagy csináltok egy screenshotot és azt.

Kíváncsian várjuk, hogy ki tippelt legközelebb a véglegeshez!

A Bohócliga 2009/10-es idényének őszi végeredménye:

 

végh hanta: 

1. DVSC
2. Újpest
3. Videoton
teddypicker: 

1. Újpest
2. DVSC
3. Pápa
mocsing: 

1. Újpest
2. DVSC
3. Videoton
vérfarkas: 

1. DVSC
2. FTC
3. ZTE
fulmerz: 

1. MTK
2. Kaposvár
3. Újpest
Dide: 

1. ZTE
2. DVSC
3. Nyíregyháza
Black Lotus: 

1. Honvéd
2. DVSC
3. Újpest
-kraci-: 

1. Kaposvár
2. Videoton
3. DVSC
bmiky31: 

1. DVSC
2. FTC
3. MTK
pókfoci: 

1. DVSC
2. Videoton
3. Újpest
kétballáb: 

1. Újpest
2. DVSC
3. Győr
díszbohóc: 

1. MTK
2. Győr
3. Pápa
Zigi: 

1. Újpest
2. Győr
3. Honvéd
fran7: 

1. Vasas wow!
2. Videoton
3. Újpest
Mérgező Hulladék: 

1. FTC
2. ZTE
3. DVSC
sunbird75: 

1. Honvéd
2. Videoton
3. DVSC
snowblind: 

1. Kaposvár
2. DVSC
3. FTC
 

Elsőként engedjétek meg, hogy a saját végeredményem (végh hanta) kerüljön piedesztálra. Ami kísértetes, hogy a Fradinál a kapott gólok számának kivételével, minden adatot sikerült eltalálni. A Kaposvárt és a Vasast nagyon benéztem lefelé, míg a Haladást és a Honvédot felfelé. (Gondolom majd kapok ezért rendesen -kraci-tól.) Összesített eltérés: 25 (a valós és a tippelt helyezések közötti eltérés, amely a pozitív irányok összegéből áll, mivel a negatív ugyanannyi)

Úgy tűnik a Vasas alátippelése népbetegség. Teddypicker ugyan megszavazott nekik egy győzelmet (velem ellentétben), de ez is csak az utolsó előtti helyhez lett elegendő. Utcsó a Fradi, ami annak fényében nem meglepő, hogy az Újpest végzett az élen. A Megyeri úton nagyot szakító Pápa bronza azonban igazi fair playről árulkodik (ti. a legyőzőnek illik szurkolni a későbbiekben). Összesített eltérés: 28.

Az összetettben második mocsing is csúnyán benézte a Vasast, és szintén csak egy sikert tippelt nekik. Gondolom temérdek sok pontját egész más meccseken szedte össze. Összesített eltérése mindössze 21, ami azt jelenti, hogy átlagosan csak másfél hellyel tett arrébb minden csapatot. Kemény.

Valahol úgy érezzük, hogy nem sunbird75 a labdabiztos naívája, hanem vérfarkas kollega. A Fradit második helyre tenni, talán mellélövés, mint némelyik agyonszapult afrikai igazolás Kispesten. Ellenben nem tudjuk nem észrevenni, hogy bizonyos csapatokkal szemben nagy a várakozás, hogy most, talán ezen a héten végre nyernek, és akkor lehet velük szakítani. Hát nem. Sem a Diósgyőr, sem a Nyíregyháza, sem a Haladás nem ilyenek. Tavasszal tessék nyugodtan a vereségükre tippelni, mégiscsak az hozza a több pontot. Összesített eltérés: 31.

Első az MTK, veretlenül dobogós a Kaposvár és az Újpest? Ötödik a Loki, hetedik a Videoton? Minden rendben fulmerz? Hihetetlen, de ilyen táblával is az összesített eltérésed alig 25. Saját hülyeségem mentségére szolgáljon viszont, hogy nem én egyedül tippeltem konzekvensen a Vasas ellen. Ha ennyien mondjuk, hogy nem, akkor abban lehet valami igazság. A befektető is érezhet valamit, mert még érkezése előtt elküldte Gézukát. (Lehet, hogy álnéven nálunk tippjátékol, és Gézuka elszúrta a szelvényeit?)

Milyen egerszeger az, akinél veretlenül első az Zete, de nem csontutolsó a Haladás? Sőt, Dide behozta harmadiknak a kékek másik természetes ellenségét, a Nyíregyháza Spartacust. Nem győzünk csodálkozni. Összesített eltérés: 35.

Black Lotusnál semmilyen szög nem bújt ki, semmilyen zsákból. Első a Honvéd, utcsó a Vasas. Egy tisztességes rossoneronak ilyen táblázatot kell összetippelnie (nem is olyan meghunyászkodót, mint szerényen opportunista személyemnek). Ami viszont érdekes, hogy háromszor két csapat is azonosan végzett, vagyis alig van szórás Lotus tippjeiben. A tutira menés művészete azonban csak egy erős középmezőnyre volt elég összetettben. Összesített eltérés: 27.

-kraci- egyszerűen elképesztő! 16-os összesített eltérése azt jelenti, hogy mindenkit egy pozícióval sorolt csak arrébb, mint ahol ténylegesen végzett. A perfekt Kaposvár (offkoz), és a  (nála is) majdnem nyeretlen Vasas ugyan becsúszott apró hibafaktorként, de a többieket rendesen helyre tette. Ezt überelje alul valaki!

Azt írta bmiky31 levelében, hogy: Csatolva az eddigi legabszurdabb tippjáték-táblázat, 52 helynyi tévedéssel. Hát nagyon tévedsz! Rendben, a Fradi minden csak nem dobogós a való világban, és a Honvéd kilencedik helye is csak Black Lotus rémálmaiban jön elő, de a Vasas ugyanott van nálad is, ahol mindenki másnál. A 26-os összesített eltérés pedig középmezőny. Nincs miért szégyenkezned.

Pókfoci úgy látszik komolyan gondolja a tippjátékot. Összesített eltérése 19, amivel másodikként volt képes 20 alá menni. Heppje persze neki is van, a Fradit például erősen felfelé tolta, a Kaposvárt meg lefelé. A Vasast szóra sem említjük, azt ugyanis (vélhetően) mindenki.

Bohócliga összetettünk lesiklóbajnoka kétballáb is elküldte tabelláját a hatalmas társadalmi nyomásnak engedve. Hááááát, okosabbak nem lettünk tőle. Összesített eltérése 24, ami inkább középmezőny, mintsem egy bajnok ismérve (ld. mocsing is blackjackre végzett). Tünetei teljesen pókfocisak. Fradi előrébb, Kaposvár hátrébb, a Vasas pedig utolsó. Egyre inkább érdekes lesz az alanti táblázat, ahol a második lapon azt látjátok, hogy szerintünk (azaz a beküldők által) milyen sorrendet eredményezne a tippjátékilag ideális Bohócliga.

Díszbohóc nem csak saját bevallása szerint, de objektíve is megérdemli a helyezését ahol tanyázik. 46-os összesített eltérést összecsinálni szinte már művészet. Nála már az is ritkaságszámba ment, ha három helyen belül tippelt valakit. Csak egy dolog biztos: a Vasas itt is kiesős. (Tényleg mi a fene tartja bent őket? Hogy nem a közvélemény, az biztos.)

Úgy látszik most kezdenek szálingózni a gyengébb pályamunkák Zigi összesített eltérése 39, ami épp csak súrolja alulról a negyvenes zónát. Mondhatni gyenge, de nem egy díszbohóc. A Vasas értelemszerűen utolsó (ezt meg minek írom le állandóan?), de legalább kapott két győztes meccset, ami dícséretes. A Győr ezüstje még alig, a Honvéd bronza viszont kifejezetten necces kategória. Ziginél nem lenne nagy harc az Újpest-Debrecen-Videoton tengely mentén a tavasszal.

Fran7 tántoríthatatlan, mint a Szőke Szikla egy szabadon választott kamionsofőrrel szemben. Ugyan nem teljes a tabellája, de a perfekt Vasas mindenképp az elképesztő jelenségek körébe tartozik. És ha azt is hozzátesszük, hogy az összesített eltérése így is csak 33, akkor készülhetünk, mert jön hozzánk forgatni az érdekességekre vadászó Fókusz. Már most kíváncsian várjuk a tavaszi tippsorokat kedves fran7, mert ha így folytatod, akkor nálad azonnal BL főtáblára íródna piros-kékkel Angyalföld neve.

Nem akarok szpojleres lenni, de Mérgező Hulladék csak akkor kezdi érezni a magyar focit, ha  dicső reprezentánsaink nem egymással, hanem idegen nemzetek fiaival csapnak össze a pontokért, továbbjutásért. A Fradit aranyra vízionálni talán még akkor is vicces lenne, ha a Mágus szájából hangzana el, mikor székfoglalóját mondja Short utódjaként. Összesített eltérése 35, ami nem -kraci-, de nem is díszbohóc, csak majdnem, és az utóbbi inkább.

Méltó társa az őrületben, sunbird75 hasonlóra képes, csak egy kerülettel arrébról. Szerintünk a Honvéd első helye legalább annyira abszurd, ha nem nagyobb. Utojára veretlen őszt Kispesten cca. hatvan évvel ezelőtt láttak, viszont ha ma tennék meg, akkor azt nem látná senki. Itt a karácsony, tessék felkeresni nagyszülőéket és a fa alatt, bámulva a kisvasutat, megkérni őket: meséljék el, hogy is volt ez annó errefelé. A Vasas az ő szemében is Szőke Szálka, utcsóelőtti. Összesített eltérés 28, ami erős középmezőny, de annak is a vége. (Köszönjük innen is Ziginek a lelkes segítségnyújtást.)

Sötétben bújkáló statisztikusunk, snowblind szintén hozott egy sajátos formát. Úgy látszik vannak még szurkerek az olvasók között, mert nem tudjuk másra vélni a Rákóczi perfektjét. Érdekes, hogy a somogyiak megítélése abszolút a két véglet között ingadozik. Legtöbben vagy utolsónak, vagy elsőnek teszik be. (Bennünk is bújklál valami, amit nevezzünk mondjuk szociológusnak, és akiből erősen kikívánkozik egy magyarázat: a pesti szurkolók szeretik felülsúlyozni a történelmi csapatokat, és alul az újakat/vidékieket, míg fordítva fordítva.) A Vasas a helyén, összesített eltérése pedig 29.

Az eddig beérkezett tabellák táblázatos összevetése elérehtő itt. (Benne: tippek, eltérések, közös tabella, ranglista.)

38 komment

Címkék: tippjáték hozsánna

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr231597481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Automata Hari 2009.12.14. 19:32:51

Az első belinkelt zip file hibásnak tűnik, nekem legalábbis nem nyitja

teddypicker 2009.12.14. 22:47:53

azért a nyíregyházával elég erőteljesen tévedtem. a beléjük vetett hitem igencsak megingott mostanra. tavasztól át kell gondolnom a rájuk adott tippjeimet...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.14. 23:10:04

@Adzseszkó: Megnéztem két gépen, két eltérő rendszer alatt is, és nincs vele semmi probléma. A hiba az Ön készülékében van. (Ha nagyon nem megy, jelezd, és feltöltjük máshova is.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 00:06:11

kár, h nincs vmi rabszolgánk, aki bepötyögné mindenkiét. kétballábé azért nagyon érdekelne :))

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.15. 00:15:51

@mocsing: Hatalmas peched van. Épp most néztem meg azt a Simpson epizódot (S18x09) amiben Marge megtanult nemet mondani :)

(Kivétel ez alól, ha megálmodok éjjel egy megoldást, hogyan lehet negyed óra alatt automatizálni az egészet. Mondjuk ez igen valószínűtlen scenario.)

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 00:39:58

@végh hanta: kár :) ez esetben kétballábat fel kéne szólítani közösségileg, h ha már volt arca 3 ponttal nyerni előttem, legalább annyi legyen benne, h feltolja a tabelláját :)

az excelben amúgy fordítva van vhol egy meccs, dvsc-zte helyett zte-dvsc van. ez kicsit megzavart engem, de rendeztem a gondolataimat és megfejtettem, mit kell tennem.

vérfarkas 2009.12.15. 09:02:14

Hát igen, elismerem a Fradika ezüstje némi elfogultságot tükröz, bár teddypicker kolléga 100%-os Újpestjéhez képest, kifejezetten szigorú voltam a mindössze 11 Fradi győzelemmel (ami a szezon végén talán meg is lesz) :-)
A Hali, Dgyőr, Nyíregy hármasnál meg botor módon hittem a "legalább otthon jók" elméletben.

teddypicker 2009.12.15. 09:32:00

@vérfarkas: najóóóóó..tavasszal nem tippelek rájuk 15 győzelemmel, teszek bele döntetlent is (sőt talán vereséget is, de az nem a fradi elleni lesz :))

vérfarkas 2009.12.15. 09:44:53

@teddypicker: csak óvatosan, én beraktam 3 döntetlent, de egyik sem jött be, kettőt megnyertünk belőle :-)

kétballáb 2009.12.15. 09:45:11

Ünnepélyesen megfogadom, hogy még ezen a héten megcsinálom én is a tabellát. Persze mocsing, ha te ezt nem tudod kivárni, akkor természetesen megcsinálhatod helyettem:)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.15. 11:34:34

@kétballáb: Szerintem csináld csak meg, már én is kíváncsi vagyok. (Valamint Bochumból is érdeklődtek, Kistelekit pedig épp most tuszkoltam ki az ajtómon.)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.15. 11:36:16

Mindazonáltal hovatovább baromira érdekelne még az is, hogy ki táblájának a legkisebb az eltérése? Nyilván ez mutatja az egyik leginkább, hogy mennyire "éreztük" a csapatok helyét.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 11:39:22

@végh hanta: igen, elvileg ugye elég fordulónként két meccset telibe találni és egy másiknál a különbséget, máris első az ember. mármint elméletben. a többinél kapitális baromságot is lehetett tippelni, mondjuk mindig hatgólos honvéd-sikert.

@kétballáb: kivárom :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.15. 11:42:12

@mocsing: Lehet, hogy igazad van, de hosszútávon (látens módon) te mégsem ezt a stratégiát követted. Az összesített eltérésedből az derül ki, hogy nagyjából belőtted a csapatok elméleti erősségét, és az egymás elleni meccseken a kedvezményezettnek tippeltél. A 21-es értéked túl jó ahhoz, hogy igaz legyen.

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.15. 11:58:19

@végh hanta: próbálom értelmezni. szerintem mindenki ezt a stratégiát követte amúgy, kivéve a kedvenc csapatnál, pl ti, honvéd-drukkerek :)

de ez is félig igaz, mert én meg (coming out) - bár irgalmatlanul messze vagyok a szurkoló kategóriától - az újpestnek szorítok, leginkább szimpatizánsnak mondanám magam. de nekem is volt tehát olyanom, akiknél max ikszre vettem a meccset, úgyhogy nem mondhatjátok, h semlegességemből előnyöm származott.

a dolog inkább ott dől el sztem, h a meglepetés döntetleneket ki találja el legtöbbször, illetve kinek van sok mázlija a különbségeknél. ez utóbbit nehéz lenne tudásnak venni, bár ha jövőre is mi ketten leszünk az élen... :)

"A 21-es értéked túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. "

kabbe, igenis igaz :)

fulmerz 2009.12.15. 12:04:11

Jelentem, hogy visszaneztem a tavalyi tablazatomat: nem tippeltem meg soha nyirgyehazi sikert, viszont fejlodom, mert a kecskemetnek mar 3-at is adtam azota!
Az eredmenyeimen meglepodni nem kell, ujfajta megkozelitessel probalkozom a bohocliga kaoszelmeletenek kibogozasara. Egyelore nem jon be:)

vérfarkas 2009.12.15. 17:32:06

Kíváncsi leszek, akad-e akinél 15 győzelemmel első a Vasas :-)
Eddig nyolcan vallotunk színt, a másik 7 kolléga tábláján összesen 8 győzelmük van a piros-kékeknek!(Apró siker gyalázatos őszömben, hogy a 12. hellyel egész jól megközelítettem Gézukáék valós helyezését).

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.15. 18:12:58

@vérfarkas: ha lenne is, szerintem akkor sem merné felvállalni magát. ugye, kedves hegyi úr? :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.16. 11:39:08

@vérfarkas: bmiky31 egyet hozzátett :) (kíváncsi lennék ki ellen tippeltünk "ennyien" Vasas sikert)

bmiky31 2009.12.16. 12:44:37

@végh hanta: személy szerint a 3. fordulóban, a Paks ellen szavaztam meg nekik 3 pontot. Amúgy a Paksot nagyon alábecsültem az elején, az első 11 meccsükön tízszer vereséget tippeltem, ezért is állok úgy, ahogy.

pókfoci 2009.12.17. 00:36:49

Nekem sajna nem nyitja meg :( és fogalmam sincs miért nem .

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.17. 09:02:34

Kétballáb elküldte magát, de most nincs időm feltenni. Talán délután valamikor.

fran7 2009.12.17. 11:05:43

@vérfarkas: Csak azért nem 15 győzelemmel első a Vasas, mert csak 12 fordulóra tippeltem. S igen büszkén vállalom.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.18. 10:08:21

jöttek be új tabellák, már csak órák kérdése és kint lesznek. elnézést, de erősen prekarácsonyi készülődés van, valamint felnőtt legózás szerzőkollegánál kalákában.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.18. 12:17:30

@végh hanta: nah, kitettem pókfocit és kétballábot

Stefan Derrick 2009.12.19. 23:16:46

@fran7: @vérfarkas: Én még nem csináltam meg a táblázatot, de afelől mindenkit biztosíthatok, hogy lesz benne egy százszázalékos csapat, hacsak nem volt olyan valamikor, amikor nem voltam magamnál tippeléskor, de nem rémlik.

sunbird75 2009.12.19. 23:58:41

Drága Uraim, nagyon nagy kérés lenne, hogy valaki elkészítse az én táblázatomat is? Nagyon kíváncsi vagyok, de csak a munkahelyi gépemen tudnám elkészíteni, de ha oda bemegyek akkor tuti a nyakamba varrnak valami melót. :-) Elvileg már szabin vagyok és a karácsonyi készülődés mint olyan elviszi minden időmet. Előre is köszi annak aki bevállalja.

Zigi 2009.12.21. 10:35:47

@sunbird75: Megcsináltam és elküldtem Hantának a te őszi végeredményedet. Kicsit hiányos lett, mert a teljes 7. fordulóra és a Debrecen-Újpest meccsre nem tippeltél.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.21. 10:49:21

@Zigi: Akkor már három tabella kitételével vagyok adós. Ebédszünetben talán.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.22. 09:42:36

Frissítve: Mérgező Hulladék, sunbird75, snowblind

Futó Lada 2009.12.22. 14:20:23

Az MLSZ rendkívüli sajtótájékoztatóján lemondott tisztségéről Kisteleki István, a szövetség elnöke.
Erre senki nem tippelt volna.. :)

díszbohóc 2009.12.22. 14:32:31

@Futó Lada: azt hittem, valami elorehozott áprilisi tréfarépa. De nem.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.12.22. 14:38:30

Nyilván akkorra tartogatta, amikor esélyünk sincs cikkezni róla, mert rohanás van, és karácsonyi őrület.

díszbohóc 2009.12.22. 15:03:02

Én már csak a miétekre vagyok kiváncsi avagy: miért, és miért pont most?

mocsing · http://nst.blog.hu 2009.12.22. 15:58:47

@díszbohóc: azért, mert jobb így, mint kicsinálva. és azért most, mert így talán több ajándékot hoz a jézuska a kis pistinek, h ne legyen olyan búúúús panda

sunbird75 2009.12.26. 20:29:33

@Zigi: Hálás köszönetem..
süti beállítások módosítása