HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kiszámoltuk, megint kiesünk

2010.02.19. 09:30 Black Lotus

Mikor múlt hét közepén, mikor az MLSZ-ben egyenlőségjelet tettek a pályákon előforduló hókupacok és a megoldhatatlan logisztikai feladat közé, hirtelen nem tudtuk, miért is kellene ennek örülnünk. Azóta megvilágosodtunk: most, hogy még egy hétig nélkülözzük spílereinket, nyugodtan beszélhetünk a hüvelygombáról az előttünk álló EB-selejtező sorozatról. Szerdán ugyanis Amszterdamban egybegyűltek főmuftiék és kiötlötték a selejtező-csoport menetrendjét. A sorsolás óta boldog-boldogtalan megnyilvánult a várható eseményekkel kapcsolatosan, most, a timetable ismeretében pedig kisegyházunk számára sem marad más választás, mint félretenni a félig konyhakészre gyúrt januári légióskörképet, magunkhoz venni kristálygömbjeinket, lemenni alfába és kifundálni: vajon magyar szurkolóként mi is fotózkodhatunk-e a képen látható, a valóságban a kelet-ukrajnai EB-helyszínen, Harkovban található képzőművészeti alkotással.

Az előzetes esélylatolgatásnál két fő rizikófaktort azonosítottunk: egyfelől korábban az alapító atyák is alátervezték az aktuális csoportban rejlő lehetőségeket, másrészt a kialakított menetrend is tartogat kockázatokat: a vb-selejtezőkön megtapasztalt „a nehezebb meccseket a végére hagyjuk, addig is megmaradnak az esélyeink” jellegű okosságot főtárgyalónk ezúttal nem tudta lenyomni az ellenfelek torkán. A lista alapján szívünk azt mondatná velünk, hogy ebből még bármi lehet, eszünk azonban azt diktálja, hogy ha a svédországi nyitómeccs nem sikerül, akkor a hollandok elleni szopóágat követően április elejére (vagyis durván a selejtezők felére) vége lehet a dalnak. Hogy ez utóbbi eshetőség bekövetkezte milyen mértékben demoralizálná a szurkolókat és persze elsősorban titánjainkat, azt nehéz megjósolni (illetve nem olyan nehéz, ha rossz előérzetünkre hallgatunk, de próbáljunk nem hallgatni rá). Ezért segítséget vettünk igénybe: két kristálygömböt üzemeltünk be és a hatás fokozása érdekében mindkettőre ragasztottunk egy-egy fotót. Az optimista gömbre Vanczák Vili arcmása került, aki a sorsolást követő napon (február 8.-án) szemrebbenés nélkül lenyilatkozta a sportnapilapban, hogy „nyugodtan vádolhatnak elfogultsággal, de a második helyre oda lehetne érni”. A pesszimista gömbre jóval nagyobb a kínálat - válasszuk mondjuk Sinkovics őrgrófot, aki a hivatkozott lapszámban olyan szívbemarkoló jegyzetet közölt a honi közállapotokról, hogy (az abban foglaltak jelentős részét nem vitatva, hiszen hogy is jönnénk mi ahhoz) egy pillanatra még azt is elfelejtettük, milyen a helyzet a rendezvényt ténylegesen lebonyolító észak-keleti szomszédban. Tenyerünket a gömbökre helyezzük, hagyjuk, hogy a jótékony és a káros energiák átjárják testünket – nézzük, hogyan szólott Zarathustra.
 
2010 ősz
(szeptember 3.: Svédország – Magyarország; szeptember 7.: Magyarország – Moldova;
október 8.: Magyarország – San Marino; október 12.: Finnország – Magyarország)
 
Optimista jóslat: Ha Svédország és nyitómérkőzés, akkor egyértelmű a pontszerzés. Legényeink ettől lendületbe jönnek és lemészárolják San Marinót (a kegyelemdöfést jelentő hatodik találatot Kabát Péter jegyzi majd, aki a tizenhatoson kívülről ollózza be első válogatott gólját).  A moldáv meccset rutinból behúzzuk, mint Tornyi Barna a munkaügyi pert, így önbizalomtól telve mehetünk Finnországba, ahol mindig örömmel látott vendégek vagyunk. Minimum egy döntetlent hozunk, de hiperoptimista kedvünkben a győzelem gondolatával is eljátszhatunk. Az évet 8 (hiperoptimista megközelítésben 10) ponttal zárjuk.
 
Pesszimista jóslat: Rögtön az első mérkőzésen megalapozzuk az egész sorozatot átfogó vesszőfutásunkat. A sima vereség után itthon javítunk, Málta San Marino és Moldova ellen nyerünk, utolsó percekben begagyizott gólokkal és olyan kilátástalan játékkal, mintha 11 klónozott Gabala Krisztiánt küldtünk volna pályára. A két győzelem után viszonylag optimistán utazunk Finnországba, ahol azonban az elmúlt 13 évben csak ránk fenték a kést, amely mostanra elég éles lett ahhoz, hogy alaposan megforgassák bennünk. A sima vereség után az MLSZ-székház előtt elkeseredett tüntetők Bánfi Jani és Keresztúri Andris azonnali reaktiválását követelik. Szilveszterkor 6 pont van a nevünk mellett és rettegünk attól, hogy egyáltalán a két számjegyű pontszám meglesz-e a sorozat végén.
 
2011 tavasz
(március 25.: Magyarország – Hollandia; március 29.: Hollandia – Magyarország;
június 7.: San Marino – Magyarország)
 
Optimista jóslat: Hollandia kapcsán hosszan törhetnénk a fejünket, milyen pozitívumot találjunk. Náluknál jóval alacsonyabban jegyzett csapat elleni selejtező mérkőzésen utoljára 2004-ben vesztettek pontot, amikor Macedónia csípett el ellenük egy 2-2-es döntetlent, a bohócliga-fanatikusok által jól ismert Aco Sztojkov egyenlítő góljával. (Van még egy EB-selejtező 2007-ből, amikor 2-1-re kikaptak Fehéroroszországban, csak éppen mindezt az utolsó fordulóban, a továbbjutás biztos tudatában tették, ami a helyzetünkre nem alkalmazható.) A két tavaszi meccs tehát vélhetően felejtős, de ha hiperoptimista kedvünkben vagyunk, akkor magunkban (a „minden sorozat megszakad egyszer” elve alapján) bekalkulálhatunk egy pontszerzést – ne túl hangosan, nehogy körberöhögjenek bennünket. Júniusban San Marinoban rángattatjuk meg a helyiekkel a pofonfát, végleg cáfolva azt a tételt, hogy kora nyáron bárkitől kapunk egy négyest, aki szembejön velünk. Ez alapján a termés 3 pont (hiperoptimista hangulatban 4 pont).
 
Pesszimista jóslat: népek tavasza lesz –a holland népeké. A két márciusi meccsen összesen 15 gólt kapunk, a 180 perc alatt kilencet vágó Huntelaar pedig átveszi Mijatovics szerepét a magyar szurkolói folklórban. Szöllősi György blogjában új sorozatot indít „Magyarország Európa pofozógépe” címmel. A világvége hangulatban a kapitány radikális változtatást hajt végre és San Marinóban előveszi Bicskei stratéga 1999. szeptemberében, Liechtensteinben bedobott világmegváltó ötletét, azaz négy csatárral küldi pályára a csapatot. Az eredmény is ugyanaz, mint Vaduzban: masszívan őrizzük a gól nélküli döntetlent. A 75. percben már titkos fegyvereinket, Sowunmit és Csordás Csabit is a pályára vezényeljük, de ez sem segít: döntetlennel távozunk a miniállamból. Másnap a bochumi ügyészség munkatársainak hiába magyarázzuk, hogy nekünk júniusban sosem megy, a nyomozók lefoglalják az MLSZ teljes iratanyagát és valamennyi számítógépét, mert még ők sem hiszik el, hogy ennyire vékonyak vagyunk. A tavaszi teljesítmény 1 pont.
 
2011 ősz
(szeptember 2.: Magyarország – Svédország; szeptember 6.: Moldova – Magyarország; október 11.: Magyarország-Finnország)
 
Optimista jóslat: a svédek elleni partin sem Tímár, sem Ibrahimovics nem lép pályára, így gond nélkül hozzuk a döntetlent. Moldovában Torghellinho egy félidő alatt berámol hármat, Bruno Salazar pedig kénytelen lesz százszor leírni kézzel, hogy „Sanyika a legeslegnagyobb király”. A hazaiak egyetlen sikerét egy, a magyarfutball iránt érdeklődő moldáv szurkoló könyveli el, aki felismeri a magyar szakkommentátort, az időközben Urbányi nyomdokaiba lépő Sebők Vilit. A finnek elleni zárómérkőzés váratlanul küzdelmesnek bizonyul, végül a 85. percben, döntetlen állásnál a kapitány meghúzza a sorsdöntő lépést és pályára küldi a pár nappal korábban honosított Honma Kazuót, akinek a hátáról védhetetlenül vágódik a labda a finn kapuba a 89. minutumban. Ez így annyi, mint 7 pont.
 
Pesszimista jóslat: ismét érvényesül az eleve elrendelés, vagyis a hazai magyar-svéden a 90. perc tájékán kapjuk a soros fákin gólt. A csapat ettől lelkileg összeroskad és pár nappal később minimális ellenállást kifejtve beleszalad egy maflásba a negyedik helyre hajtó moldávok ellen. A tét nélküli zárómérkőzések hagyományait folytatva legalább a finnek nem ruháznak meg bennünket, de a gól nélküli mérkőzésről nem fogunk tudni tudósítást írni, mert olyan unalmas lesz, hogy már másnap nem emlékszünk majd belőle semmire. Az ősszel 1 pontra leszünk jók.
 
Optimista pontszám összesen: 18 pont, hiperoptimista becslés esetén 21 pont. A nemrég zárult vb-selejtezők pontszámait alapul véve a 8 darab 6 fős csoport közül a 18 ponttal (jó gólarányt feltételezve) 1 csoportból, a 21 ponttal 7 csoportból értük volna el a pótselejtezőt érő második helyet. Természetesen kellően jó lesz a gólarányunk, így némi szerencsével megcsípjük a pótselejtezőt. Az eseményeket előre megjósló Vanczák Vili Bozsik Pétertől fogja átvenni a lovagkeresztet, majd Sebők Vilmos szakkommentátornak nyilatkozva az esti főműsoridőben tolja az ország képébe, hogy „egyszerűen nem tudok tévedni ebben a rohadt futballban”.
 
Pesszimista pontszám összesen: 8 pont, amely a Moldovában elszenvedett vereség miatt csak az ötödik helyre lesz elegendő. A „Magyaroszág Európa pofozógépe” sorozatot kiadják könyv formában és bestseller lesz.
 
Realista megközelítés, azaz a szerző várakozása: 14-16 pont. Kiugróan nagy meglepetésre nem számítunk, azaz San Marino ellen nem botlunk, Hollandia ellen pedig nem szerzünk pontot. Amennyiben Moldovát is oda-vissza verjük, akkor a terv teljesítéséhez 2-4 pontot kell szereznünk a finnek és/vagy a svédek ellen. Ha a moldávok ellenében nem sikerül a tarolás, akkor a hiányzó pontokat is ezen tandemmel szemben van lehetőségünk pótolni. Ha a harmadik hely megszerzésében gondolkodunk, akkor a finn vagy a svéd (különlegesen jó esetben a holland) csapat ellen mindenképpen vámpírkodnunk kell pontszerzések formájában. Reálisan nézve nyelvrokonaink tűnnek a legalkalmasabbnak arra, hogy kiszívjuk belőlük a tápláló testnedveket, főleg, hogy a harmadik helyet is vélhetően tőlük kellene elvennünk. A 14 ponttal szinte biztos, a 15 ponttal valószínű, hogy negyedikek lennénk. A 16 pontos szcenáriónál valószínű, a 15 pontnál pedig lehetséges, hogy be tudunk hajózni a harmadik helyre, feltéve, hogy legalább egyszer megverjük a finneket, akik jó esetben a moldávok ellen sem bizonyulnak száz százalékosnak.
 
És Te, kedves olvasó, hogy számoltál?

31 komment

Címkék: magyar válogatott eb

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr1001772450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vidi-master 2010.02.19. 10:17:31

Svédország - Magyarország X
Magyarország - Moldova 1
Magyarország - San Marino 1
Finnország - Magyarország X
Magyarország - Hollandia 2
Hollandia - Magyarország 1
San Marino - Magyarország 2
Magyarország - Svédország X
Moldova - Magyarország X
Magyarország - Finnország 1

16 pont, 2-3. helyre elég

Szerintem az utolsó három meccs fog dönteni, benne van, hogy megnyerjük mindhármat, és sajnos a fordítottja is, vagyis három zakót is kapunk. Én 5 ponttal számoltam.

Összegzés: 2. helyre futunk be.

Megjegyzés: kóros optimizmusban szenvedek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.02.19. 10:21:05

itthon kéne tartani egy pontot a svédek és a finnek ellen is, persze san marino és moldávia oda-vissza verése mellett. ennél többet remélni kapussal és csatárral is nehéz lenne, márpedig azok ugye nincsenek.

a tulipánosok ellen gyászos lesz a dolog.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.02.19. 10:27:03

Na végre. Biztos volt róla szó, de én már kurvára unom a svédeket, és nemcsak a sorozatos balszerencse miatt. Egyetlen örömöm a legutóbbi sorozatban az volt, hogy az alibifutball királyai, a kiöregedett mákcsászárok, Svédország csak 3. lett.

Szóval ők mondták is, hogy nagyon szeretnek ide járni - jópofa város, a Romkert hangulatos, másnap meg általában nyernek.

Egyedül a hollandoknak örülök, mert semlegesként szerettem őket mindig, közel vannak viszonylag, a világ egyik meghatározó csapata.

A többivel megint jól belenyúltunk - sehol egy jól túrázható, szomszédos ország: Ausztria, Szlovákia, Szlovénia - bár Kazahsztán meg Azerbajdzsán is kimaradt.

Jellegtelen, unalmas csoport, ahol egyedül a hollandok érdekelnek.

Most úgy érzem, eljuthatunk a 3. helyre, ami az utóbbi évtized(ek)et figyelembe véve előrelépés lenne.

További kérésem: a szerencsétlen Koemant le kéne cserélni Bölöni Laci bácsira - legalább szívvel játszana a csapat.

Frigo 2010.02.19. 10:27:42

A nyárig összeérő Bari-i páros, Koeman és Gosztonyi nem kerüli el a szövetségi kapitány figyelmét és a továbbra is remek formában lévő, Valenciához szerződött Dzsuzsákkal kiegészült támadósor, az igencsak megbízhatónak bizonyuló Varga által hátulról fedezve, remekül támogatja a szintén latin vonalat képviselő Rudolf-ot. 5. középpályásként valamely korábban kihagyhatatlan spíler (Hajnal, Huszti, Vadócz) vendégjátéka szinez, mint Heti hetest Ciccolina. Hátul tulajdonképpen mindegy, hogy ki játszik, hiszen elöl meccsenkénti 5 gól, csak egy pontvesztést eredményez a rotterdami döntetlen esetén. 28 pont, fölényes továbbjutás, és már ezüstcsapatként emlegetett gárdától előre rettegnek a csoportok sorsolásánál a nyugati elitalakulatok.
Optimista tipp: 30 pont. :)

Frigo 2010.02.19. 10:29:55

A bochumi ügyészséges poén nagyon feküdt! :)

Futó Lada 2010.02.19. 10:30:13

2010 őszi pesszimizmusban :
Legyünk bármilyen pesszimisták, Máltát akkor sem verjük meg ebben a körben...San Marino lesz az :)

Szerintem 2011 tavaszán a Kovács Páter - Torghelle csatársor besokkolja a fapapucsosokat, Dzsudzsák addigra már a Huelva játékosa lesz,ezért nem ismerik ki a játékát, így a bal oldal kipipálva ; a 3. csatárt a Feyenordtól északra istenként tisztelt "Kiprics" , neki elég csak ottlenni, jobb futóban a sokadik aranykorát élő Dombi "Werewolf" Tibi szántja a mészcsíkot, és direkt miatta kell visszahozni Juhász mellé Plókait, aki majd a büntetőket fogja lőni számolatlanul.
Király "Előretekintek" Gábor az első svéd meccsen alap, négy dugó után jön Végh Zoli (Gulácsi kispad) .

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.02.19. 10:34:03

@Futó Lada: Jogos, javítottam.

@Frigo: Sosem fogsz megváltozni. :)

JESTER 2010.02.19. 10:45:50

Gabala Krisztián! :D

Könynes a szemem az elmém megrohanó emlékektől :DD

Doc Holliday 2010.02.19. 10:55:58

3. vagy 4. hely Koeman röpül, És jöhet végre a megmentő!
Persze faszrajzal sem lesz jobb...
bár akkor mégjobban utálnám, ha pont vele sikerülne :-D, egy Koeman által megszerzett 3. hely, egy könnyebb EB csoportkör, netán felhízlalt mezőnnyel esélyesek is lehetnénk.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.02.19. 11:06:28

Tud valaki egy jó szállást 2012-re Dnyepropetrovszkba a magyarok csoportmeccseire? Szeretem a borscsot.

JESTER 2010.02.19. 11:38:46

ModorTibi: Bölönit is kikészítenék itthon, a sok hozzártő hazai edző/sajtós. "Nem a mi kutyánk kölyke".
Én ezért mondom hogy 1000X inkább védekező, "gyáva" Koeman mint valamelyik hazai ász (Bajuszkirály, Gellei Zsír, Chunk, a Doc Holliday által már megénekelt faszrajz, TésztásGeorge, az orrzsívogatós avatarom vagy éppen a Magic).

Stefan Derrick 2010.02.19. 11:43:12

Kénytelen voltam párszor hangosan felröhögni.
@Frigo: 30 pont alap,
pesszimista jóslatom: 20, de még ez is elég a 2. helyre (SMR/Moldova oda-vissza, finnekkel kint iksz, itthon győzelem, svédekkel szintén, hollandoktól két vereség).

Futó Lada 2010.02.19. 12:40:07

@végh hanta: Mocskos messze kellene utaznod akkor a szállástól meccsig, mert Donyeck van hozzá a legközelebb ahol csoportmeccset rendeznek :)(Kiev,Lvov,Kharkov és Donyeck lesz házigazda ukrán részről, a Dnyepr stadiont kilőtték a tervből)..

housemd 2010.02.19. 12:43:10

úgy kezdődik, hogy nyomunk egy x-et a svédeknél, megverjük a kicsiket, de kikapunk a finnektől. na ekkor rúgja ki Mezey MLSZ-elnök Koemant, és ülteti helyére az organikus művészünket. ennek nyomán a tavasz a fiatalítás és a costaricázás jegyében telik el. hollandia durván átgázol rajtunk, még verebes is a fejét csóválja majd. egy kiszenvedett 1-0s SM (szó szerint) győzelem után Egervári lemond, mert nem érzi az emberekből áradó szeretet. László Csaba ül le ősszel a padra, és meg is van egy biztató 0-0 a svédek ellen. viszont kikapunk Moldvától és Lászlót örökre eltiltják a kispadtól. Így Véber Gyurival egy tét nélküli meccsen igen kiváló 1-0-al verjük a finneket, de ekkor már mindenki az új kapitány zsenijéről beszél, meg hogy jók az alapok, és hogy az ötödik kalapból is oda lehet érni a következő VB-re...

dr. Wilbur Swain 2010.02.19. 13:31:22

nálam olyan 13-15-17 pont, amivel nem jutunk ki - mondjuk azt csak az őrültek várják el

Bruno Salazar 2010.02.19. 14:11:10

Szeretem ezt a Blogot! Szinte régi ismerősként, örülök minden ismerős nick hozzászólásának, felismerem benne skizofrén énjeimet!
Szeretem a Magyar válogatottat! De a most domináns énem 12pontot tippel! 4-5hely!
Ha meg Sanyink tényleg vág 3at, nemhogy 100x hanem 1000x is leírom nagybetűkkel a nevét, arcképet grafittiztetek filatorigátnál, és a Red Bull Air Race-n 10000db dedikált fotót szórok a nép közé hőlégballonról! Ha meg véletlenül összefutok vele a Római strandon, még egy sajtos tejfölös lángosra is meghívom!

Zigi 2010.02.19. 14:26:18

Simán nyerjük a csoportot. Az elkövetkező két év során Hollandiát végleg elönti a tenger, ezért visszalépnek a további küzdelmektől. Svédország és Finnország között háború tör ki az Aland(Ahvenenmaa) szigetcsoport feletti ellenőrzésért, így kizárják őket a selejtezőkből, míg Moldova egy népszavazáson újra Nagy Románia részének nyilváníttatik, ezzel együtt megszűnik az ország UEFA tagsága is. San Marino-t oda-vissza verjük 1-0-ra Torghelle góljaival.Ezzel a 6 ponttal a csoport élén végezve, egyenes ágon jutunk ki az EB-re.

Futó Lada 2010.02.19. 14:32:03

@Zigi: És San Marino legjobb 2.ként megkapja ellenfélnek a Macedona miatt Romániával vitába keveredő Szerbeket (szerbek és románok UEFA álltal kizárva), és története során először kijut az EB-re ahol a Málta,Ciprus,Izland csoportba kerül...

globocnick 2010.02.19. 14:40:45

Biztos 4. hely, na jó, azért Moldovával öldöklő küzdelem lesz érte. A svédeket meg a finnek jól megviccelik és ismét harmadikok lesznek. Finnország a pótselejtezőn fog elvérezni.

Pumpui 2010.02.19. 15:18:41

4. hely, ha el nem basszuk... :-) Ezért repülni fog az akuális szöv. kap., legyen az bárki is. Gondolom már nem Koeman lesz. :-( Az aktuális szöv. kap.-on soha nincs sapka az a baja! :-)

VGL 2010.02.19. 15:47:03

Hollandia ellen 0,
Svédo. ellen 1,
Finno. ellen 3,
Moldova ellen 4,
San Marino ellen 6 pontot szerzünk.
Ez így összesen 14 pont, ami a 3. helyre lesz elegendő.

A sorozatot már nem Koeman-al kezdjük, és menetközben is lesz szöv.kap. váltás, valahol a 7-8. meccs környékén.
Igazi magyaros történet lesz ez, meglássátok!

herbert 2010.02.19. 16:53:31

Svédország - Magyarország 2-0 (jól indul a meccs, kihagyunk pár helyzetet, aztán egy kontrából betalálnak a svédek. Ezután hosszas vergődés, majd a mezőnyben is fölénybe kerülő svédek az utolsó negyedórában bepakolnak még egyet.)

Magyarország - Moldova 3-1 (a szokásos svéd rajt után bizonyítási vágytól fűtve)

Magyarország - San Marino 2-0 (nem túl látványos meccsen)

Finnország - Magyarország 0-0 (még mind a két csapat relatíve jól áll, csak ne kapjunk ki a jelszó)

Magyarország - Hollandia 1-3
Hollandia - Magyarország 5-0 (...)

San Marino - Magyarország 0-1 (a holland sok hatása alatt, kamubüntetőből)

Magyarország - Svédország 0-1 (utolsó utáni esély, nagyon küzdünk, de a svédek még nagyobban)

Moldova - Magyarország 2-1 (két meccsel a vége előtt 10 pont és 4. hely. A meccs végére rosszabb gólkülönbséggel az ötödik.)
Magyarország - Finnország 1-1 (csak mert a finneneknek már ez is elég lesz a harmadik helyre)

Ja, és a legfontosabb: ne legyen igazam!:)

Dr Minimum 2010.02.20. 11:24:38

3. hellyel már elégedett lennék. Annyi ponttal, hogy a köv sorsolásnál már a 3. kalapban legyünk. És ha addig összeáll egy u21-esekre épülő válogatott, talán még esélyünk is lesz kijutni 2014-ben.

Mert valljuk be, már a 3. helyért is erőn felül kéne teljesíteni. 2. helyet csak úgy tudok elképzelni, ha a svédek totálisan összeomlanak. Pl. Ibra hiányától.

Ha 4-ek leszünk, akkor 101-edszerre is bebizonyosodik, hogy még nagyon messze van az a bizonyos fény az alagút végén.

5. hely esetén... Nos, jobb nem bele gondolni.

Mérgező Hulladék 2010.02.20. 12:31:00

Gyenge őszi kezdés (4-5, legjobb esetben is 6 pont); két biztató vereség, esetleg egy pont a hollandoktól (talán már kapitányváltás után). Még elhisszük, hogy a behúzható négy győzelemmel, és pár meccs számunkra kedvező alakulásával befuthatunk a második helyre. San Marinót meg is alázzuk júniusban. A többit nem tudom, az már túl messze van.

christvhu 2010.02.20. 20:32:02

Hollandia és Svédország ellen 0 pont
finnek ellen 1
Moldávok ellen 3
SMR 6

ez ugye 10 pont.

Akárhogy számolom, ez bizony stabil ötödik hely. A nyuszi visszamegy a megfelelő számú kalapjába))

Nincs itt olyan varázsló (mágus) aki az ötödik kalap nyusziját a másodikba tudná transzportálni....

vérfarkas 2010.02.21. 20:20:08

Nagyon optimistán,bízva a körbeverésben:-)
1.Hollandia 28 p.
(Stockholmban csak iksz, a többit megnyerik)
2.Magyarország 18 p.
(Moldova és SMR oda-vissza, finneket itthon megverjük, idegenben iksz, svédekkel két döntetlen)
3.Svédország 17 p.
(otthon:SMR-t, moldávokat, finneket verik, hollandokkal és velünk döntetlen. Idegenben csak SMR-t verik, Kisinyov,Helsinki és Bp csak 1-1 pont)
4.Finnország 12.p
(csak SMR-t oda-vissza, moldávokat csak otthon, idegenben iksz, ellenünk és a svédek ellen csak 1-1 otthoni döntetlen)
5. Moldávia 8.pont
(SMR-t kétszer verik és otthoni ikszek a finnekkel, svédekkel)
5. SMR 0.pont

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2010.02.22. 11:20:34

Nincs az a jóisten, hogy nekiálljak ezt saccolgatni. Meg aztán nem is nagyon érdekel, hogy pontosan hány ponttal nem lesznek másodikok. Pláne továbbjutó másodikok...

Az a durva, hogy ez a selejtezőcsoport pont egy olyan lehetőségnek tűnik, ahol komolyan meg lehetne futtatni a csikócsapatot. Nem volna nekik nyomasztó a tét, annyit mindenképpen ki tudnának hozni ebből a sorozatból, mint ami a nagyoktól épp ésszel elvárható. Minden más ajándék, de közben komoly nemzetközi, felnőtt, válogatott meccsrutint gyűjthetnének be. És akkor még akármi is lehetne belőlük... De ennyire nem bátor itt senki.

Artie 2010.02.22. 12:51:20

"a svédek elleni partin sem Tímár, sem Ibrahimovics nem lép pályára" - már ezért a mondatért érdemes volt megírni a cikket.:D

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2010.02.24. 12:43:18

Lesz, ami lesz, haverral akkor is megyünk Hollandiába meccsre, legalább majd jól megsajnálnak bennünket az ottaniak egy-két spanglival. Ha meg a nyuszi mégis kiugrik a kalapból (hogy egy korábbi kommentet plagizáljak), akkor meg irány Ukrajna. Biztos lesz olyan szerencsénk, hogy Donyeckben v. Harkovban játszhatjuk a meccseket pl. Wroclaw helyett.
süti beállítások módosítása