HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Bohócliga 18. - Jobb lesz elfeledni

2010.03.16. 08:27 végh hanta

Négy mérkőzést terveztem a hétvégére, holisztikusan  kívántam megmerítkezni a magyarfutball hófoltos kacsaúsztatójában. A pénteki Fradi-Nyíregyháza magányos sport, társaságban jobb letagadni, hogy láttuk. Töménnyel elmegy. Szombaton helyszíni szemle a Hungária körúton. Csípős szél, sehol egy fedezék, a forralt bor pedig már a mérkőzés előtt elfogyott. (Továbbra is értetlenül állunk a korábban már pellengérre állított hazai büfé előtt. Ennyi néző mellett, az időjárás pontos ismeretében, hogy fordulhat elő ez a baki rendszeresen?) A mérkőzés eseményeinek alkalmi partnerekkel való megbeszélése után, vagyis alig két perccel a lefújást követően, rohamtempóban ropjuk a kilométereket, hogy még beesünk szobánk melegébe és a Debrecen-Honvédra. Az első félidő vállalható, a másodikban pedig ki-ki szurkolhat a sajátjainak. Az Újpest-Diósgyőrre van módunk egyet aludni, így viszonylag frissek vagyunk ahhoz, hogy a Forma-1-es futam okozta elpilledés ne menjen át falrengető horkolásba. Szerencse, mert a lilák a második félidőre rázzák meg magukat, és Kabát szabiját vétek lett volna kihagyni.

Ezt a fordulót azonban jobb lesz úgy, ahogy van - elfeledni. Volt a történelmünkben ennél jónéhány sokkal rosszabb, de legyünk annyira jövőorientáltak, hogy nem azokhoz mérjük magunkat.

Szokásos hétvégi videós összefoglalónk következik.

Ferencváros - Nyíregyháza 0-0
Rettenet, borzalom, nézőtaszító, hogy csak a legbarátibb jelzőket soroljam. Egyszerűen félelmetes volt, amit ez a két csapat futball néven művelt a pályán. Klasszikus bulrvárzsurnalisztai bravúrral élve, azt ís mondhatnám: még a magyar bajnokság színvonalát sem érték el. Nem mondom, mindenki tudja, aki látta. Ennyi, és reméljük a legjobbakat.

Ellenben nem tudunk elmenni szó nélkül néhány ferencvárosi érzelmű(?) szurkoló(?) viselkedése mellett. Egyik kedves kommentelőnk blogjában jelent meg, majd a sportlap is szinte szó szerint átvette a történteket. Röviden összefoglaljuk.

A Ferencváros vezetősége, az őszi Diósgyőr elleni botrány után úgy határozott, hogy tavasszal csak előzetes regisztráció után, szurkolói kártya birtokában lehet az Albert-stadionba jegyet váltani. A döntés ésszerűsége felett kár vitatkozni, ami az elmúlt években a Fradi háza táján történt, azzal sem a tulajdonosok nem vállalhatnak közösséget, sem a jóérzésű többség. Néhányan azonban máshogy gondolva a dolgokat, saját magukat kiáltották ki a fradizmus egyetlen és hiteles képviselőinek, majd bandába verődve, rátámadtak egy, a mérkőzésről valószínűleg eleve bánatosan távozó szurkolóra. A megütött, és így kétszeresen is elkeseredett jóember - folytava a logikai láncot - nem fradista, mert van szurkolói kártyája, és a helyszínen, lehetőségeihez képest a legjobban segíti csapatát. Elképesztő milyen mélységeket tartogat még számunkra a magyarfutball. 

MTK - Haladás 0-0
A mérkőzés legnagyobb gólhelyzete az MTK előtt adódott, de Filipovics hatalmas bravúrral védte saját csapattársa fejesét. A két csapat találkozója futballt nyomokban sem tartalmazott. Az MTK éveken át csodált (és sokak által irigyelt) rövid passzos játékából idén még semmit sem láttunk, három meccs alatt nem lőttek akciógólt. A Haladás pedig olyan messzire került tavalyi önmagától, mint Majoros Árpád a válogatottságtól.

Debrecen - Honvéd 2-1
Massimo Morales taktikája, hogy labdabiztos játékosokkal megszállja a középpályát, majdnem eredményre vezetett. Hogy Coira és Macko nagyjából ebbe a kategóriában esik, az a magyar viszonyok között közel áll a valósághoz, míg Abassnál, Moreiránál és Diegonál inkább a túlzás kategóriája. Ennek ellenére az első félidőben úgy tűnt, bejön a labdaszerzésre és az Abraham vezette gyors kontrákra épített taktika. A Debrecennek kellett egy jó csere, és némi idő, hogy felőrölje a vendégeket, és bevigye a számára fontos győztes találatot. Herczeg Andráson viszont hüledezünk, és képtelenek vagyunk a pro fokozat hiányának betudni Coulibaly mostanában rendszeres mellőzését.

Videoton - Pápa 2-0
Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kispadok hossza dönthet a bajnoki cím sorsáról. Éveken át a Debrecen előjoga volt a jobb spílerekért ajánlatot tenni, majd jó ütemben rotálni őket az idény során. Télen Fehérvárott is úgy döntöttek, hogy begyűjtenek néhány játékost a vállalhatóbb kategóriából. Döntésük helyességét Nikolics immár két góllal, Sándor pedig több jó lövéssel igazolta. Ha hozzátesszük, hogy Alves továbbra is hordja kedvenc góllövő cipőjét, Sitku bármikor bevethető a kispadról, Lencse folyamatosan tanulgatja a Videoton taktikáját, és Farkas 'Kettő' Balázsban is benne van a lehetőség, hogy kilépjen az örök ígéret kategóriájából, akkor máris nyugodtabban dőlhet hátra Mezey doktor a kispadon.

Paks - Vasas 2-2
Ősszel ha hátrányba került az Újpest, akkor meg lehetett nyugodni, a végén úgyis fordítanak. Tavasszal ha előnybe kerül a Vasas, akkor lehet szomorkodni, mert legjobb esetben is csak egy pont lesz belőle. Két dolognak azonban örüljünk. Egy, hogy Pakson a havazás ellenére is meg tudták rendezni a mérkőzést. Kettő, hogy a harmadik angyalföldiként lejátszott mecsén harmadik gólját szerző Hrepka visszatalálni látszik arra az útra, amelyiken Hollandiába igazolása előtt járogatott.

Győr - Kecskemét 1-0
Beharangazónkban azt írtuk, jó meccsre van kilátás. Legalább akkorát tévedtünk, mint László Csaba, aki hitt a soproni kispadban. Pintér Attila csapata továbbra sem hajlandó gólt kapni, a Kecskemét támadójátéka pedig nyomokban sem emlékeztet a Szivics alatt megszokotthoz, vagy a Csertői Aurél korábbi csapatainál látottakhoz.

Kaposvár - Zalaegerszeg 1-1
A hazaiak megúszták újabb sérülés nélkül, a mélyvízesített ifik nem vallottak szégyent. Vlaszák lepkéjéről nem találtunk videót, ha valakinek van, küldje be, röhögjünk együtt.
szerk: Hamar jött a komment, köszönjük Majom Miklósnak a linket.

Újpest - Diósgyőr 4-1
Kabát vezérletével meghosszabbították McStay munkaszerződését Újpesten. Hogy határozott, vagy határozatlan idő áll a papírokon, az a magyar futballban épp a fordítottját jelenti a versenyszférában megszokotthoz képest. Határozatlan idejű a szerződés, ha legalább három éves távlatban gondolkodnak, mert szinte biztos, ember nem tölti ki azt egy csapatnál. Határozott idejű a szerződés, ha megkapja valaki a kétmeccses ukázt. Újpesten egyről volt szó, azt a második félidőben behúzták.

Cikk szerkesztése.

Tippjáték

Rég volt olyan, hogy nem holtversenyes a dobogó. Az is rég volt, hogy 20 pontot hatan is elérjenek. Az pedig, hogy egy döntetlenekkel szabdalt fordulóban történjék mindez, szinte a csoda kategóriáját verdesi. Első ezúttal vidi-master és az ő 23 egysége. Második Irányító (22), harmadik pedig remekül startoló újoncunk, kispest1000 (21).

Összetettben dr. Wilbur Swain pusztít a remek átlagával, kicsit úgy, mint régen a formulaautózásban második helyen aljaskodó pilóták. Nem kell minden futamot megnyerni, elég az élmezőnyhöz tapadva a végén győzni. Majd kitalálunk ellene valamit. Második helyre feljött vidi-master, harmadik pedig Kifli007, bizonyítva, hogy hétről-hétre is lehet találó tippeket közölni, nem csak egy idényre előre. Az őszi élmezőnyből mocsing és kétballáb továbbra sem engedi el egymás kezét, igaz ezúttal nem az aranyért, hanem az igen előkelő tizenötödik pozícióért viaskodnak.

Excel.

Kommentverseny

Hamarosan, ugyanitt.

20 komment

Címkék: videó összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr771839839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szempontpuska 2010.03.16. 08:35:54

Úgy alakult, hogy több bohócligás meccset is láttam a hétvégén. Ettől az írástól most jól indul a csonkahét :-)
Köszi

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.03.16. 08:44:02

@szempontpuska: Ugyan nem mi szervezzük a bajnokságot, de: sajnáljuk, hogy csak ennyivel szolgálhattunk :)

Majom Miklós Fan Club 2010.03.16. 08:46:10

egyébként ordibált is közben, hogy "jó", végül igaza lett...

Zigi 2010.03.16. 08:58:40

Az MLSZ honlapjára felteszik a sporttévés összefoglalókat, ott kell majd keresni Vlaszák alakítását is. De egyelőre még csak a 17. forduló rezüméje van kint.

zoliie777 2010.03.16. 09:44:27

kövezzetek meg de én nem hibáztatom vlaszákot annál a gólnál

Frigo 2010.03.16. 10:38:33

Tipikus újpesti mentalitás. Nyernek egyet, és már a bajnoki címről beszélnek. Tavaly is az ilyen hozzáálláson ment el nekik a bajnokság. Különbség: idén még a 2. hely se lesz meg.

Herlock Sholmes 2010.03.16. 10:49:12

Kula bácsi, a méltán népszerű ólommadár toborzókörúton van.
A Renault-nál lesi a tehetséges targoncásokat.

akiraly · http://index.hu 2010.03.16. 12:30:58

az mtk-haladas legnagyobb helyzete a haladase volt, de szentpeteri jo reflexszel haritotta rodenbucher eleteros, de kicsit kozepre helyezett ongolkiserletet.

akiraly · http://index.hu 2010.03.16. 12:33:30

@akiraly: ize, filipovics, vegul nem a szentpeteri vedett.

kétballáb 2010.03.16. 12:38:31

Nem is olyan rossz az a 15. hely, addig meg különösen elégedett vagyok vele, amíg az összetettben az is elég az első helyhez. Ha már nem lesz elég, akkor megindítom a hosszú hajrát:)

vsztk9111 2010.03.16. 13:33:12

Hát a pesti lilék csapta egy hatalmas 0. Nem tudom mire akkor az arcuk, bár igaz abban a 2000-es évek eleje óta mindig ők nyerik a bajnokságot. Most hogy már a nagyképűség mellett a 2 indulós szurkolói küzdősport bajnokságot is megnyerték, szerintem elégedetten mehetnek nyáron az éjszakai pénzből"hovátba" nyaralni. Csak APEH/VPOP vagy az NNI rájuk ne törjön addig.

Shopping 2010.03.16. 13:36:38

az FTC - Nyiregy meccs alatt, ment valami másik meccs, valami európai bajnokságból.

Ide-oda kapcsolgattam, és nem hittem el hogy ezek ugyanazt a sportot űzik.

A Fradi meccsen álltak/sétáltak az emberek.

Brrrr, a hideg kiráz.

Stefan Derrick 2010.03.16. 13:57:47

Bocs az OFFért, de ez szerintem mindenkit érdekelhet:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/16/sokmilliardos_penzmosas_es_adocsalas_egyik_tettese_katzenbach_imre/

ON

Egyébként nekem nem tűnt olyan siralmasnak a Fradi-meccs és én kocsmában néztem, voltak mások is rajtam kívül, olyanok is, akiket érdekelt, meg olyanok is, akiket nem.

Stefan Derrick 2010.03.16. 14:00:00

Na, ez most elment, vagy nem ment el?

dr. Wilbur Swain 2010.03.16. 14:25:01

ha nem felejtek el(!) tippelni, akkor még ennél is szemtelenebbül tapadnék az élbolyhoz
az őszi hullámzó teljesítményekhez képest most minden csapat hozza a várhatót - leadták a fiúk a ruhatárban azt a bizonyos téli ruhadarabot?

Krumplicukor1987 2010.03.18. 09:28:49

Egy apró személyes megjegyzés:
"Döntésük helyességét Nikolics immár két góllal, Sándor pedig több jó lövéssel igazolta"
Láttad te a Vidi meccset? :)
Mert Sándor 4-5-ször próbálkozott 16-20 méterről, és a kapu közelében sem járt a lövéseivel. Szerintem iszonyatosan gyatrán lőtt, inkább passzolnia kellett volna, mindegyik esetben.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.03.18. 09:32:57

@Krumplicukor1987: Sándor Gyuriról beszélünk. Azok a lövések jók voltak :)

teddypicker 2010.03.18. 11:37:37

nem értem, hogy miért sajnálkoznak újpesten, hogy elment tőlük sándor...én örülök neki inkább. nameg jucemar...még hogy ők fontos emberek voltak...hol? a kispadon?
süti beállítások módosítása