HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Most tényleg érezzük becsapva magunkat?

2010.10.06. 14:00 végh hanta

Tegnap úgy hozta sorsom, hogy este nyolcig tanítanom kellett, és ahogy ott álltam/ültem a katedrán, mindvégig éreztem valami kényelmetlen bizsergést a lábaimban. Délután jött a hír, valószínűleg bunda volt egy 2009. áprilisi Újpest-Honvéd 3-0. Volt még kis időm indulásig, gyorsan fel a videómegosztókra, vadászat, lássuk, bár vannak emlékeink, mégsem árthat tisztázni azokat.

Ez persze még mindig nem indok a lábtájéki bizsergésre, de voltam oly' bátor, hogy a megtalált felvételt végignézzem. Hirtelen más fényben látszik az, amit tavaly is sejtettünk, sejteni véltünk. Igaz, akkor nem léptünk túl a "biztos Sebők Vilinek gyűjtenek új Porschéra" c. lelátói humoreszken. Gyanús volt, ahogy egygólos újpesti előnynél, még az első félidő végén a Honvéd számára megítélt kiállítással kombinált büntetőnek nem mindenki örül szívből, ahogy talán némileg zavarodottan néznek (a beavatottak?) a mindezt kiharcoló Abrahamra.

... és akkor Hercegfalvi lekészíti, a kamera vált, látjuk ahogy Balajcza fókuszál, megint váltás, Hercegfalvi nekifut, és ... és bődületesen fölé-mellé rúgja. Láttunk már hasonlót, Bechkam is tudott ekkorát hibázni egy törökök elleni selejtezőn, mellé komolyabb nézői röhögést kiváltón seggre ülni. Azonban Hercegfalvi büntetőjén akkor valahogy túltettük magunkat, de most, hogy jelezték, itt nincs minden rendben, újranéztük, és hirtelen minden gyanússá vált. Rabóczki biztos nem húzta vissza a kezét Kabát szabadrúgásánál?

Szóval a bizsergés. A videó megnézése után tudtam, még legalább hat óra, amíg hazakeveredek, bőven sötét lesz már akkor. Sebaj. Kibekkeltem valahogy a hallgatóságot, eléggé el nem ítélhető módon (a leadni szándékozott tananyag minden izgalma ellenére) korábban elengedtem őket, majd üszkürü, sipirc haza. Szekrény mélyéről előkerestem az elnyűtt stoplist, labdát kaptam a hónom alá, majd lerohantam a térre, és hosszú időn keresztül próbálgattam, kísérleteztem, miként lehet ilyen ordító módon elcseszni egy tizenegyest.

Arra jutottam, hogy ha minden igaz, akkor Hercegfalvi benne volt. Sőt, még túl is biztosította magát. Mennyire elegáns lenne erőből meglőni, laposan, valamelyik kapufa mellé - gondosan kívülről. Hiba, hiba, benne van a hibázás lehetősége. Mert mi van akkor, ha Balajcza véletlenül a másik irányba vetődik, én meg elrontom? Máris ott a nem kívánt gól. Marad tehát a jól bevált módszer, ahogy Beckhamtől is láttuk. Nekifutok, majd utolsó lépésként a támaszkodó lábamat szorosan a labda mellé zárom, így a lendítővel csak alányúlni lehet, és egy furcsa kanalazó mozdulattal felküldeni az egekbe. Egy ilyen tapasztalt játékos véletlenül így aligha ronthatja el. Vagy mégis?

ÚJPEST-BP. HONVÉD 3-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 8169 néző, vezette: Fábián Mihály.
ÚJPEST: Balajcza - Dudics, Mijadinoszki, Pollák, Malone - Simek (Simon 75), Stokes, Bozsics, Tisza (Bori 68.) - Kabát, Rajczi (Wilson 88.). Vezetőedző: Szentes Lázár.
BP. HONVÉD: Rabóczki - Vukmir (Lungu 83.), Szmiljanics, Debreceni, Filó - Abass (Dobos 87.), Benjamin, Moreira, Hidi - Hercegfalvi, Abraham (Diego 77.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Kabát (21., 86.), Malone (49.)
Sárga lap: Tisza (43.), Malone (50.), ill. Benjamin (22.), Debreceni (26.)
Kiállítva: Pollák (38.) ill. Benjamin (68.) 

Talán az valamivel beszédesebb, ha átnézzük a két csapat akkori, és mostani keretei közötti különbséget. Újpestről távozott azóta: Dudics, Mijadinovszki, Melone, Stokes, Bozsics, (Tisza, oda-vissza), Bori, Kabát és Wilson, vagyis a 14 pályára lépőből 8. Kispestről: Rabóczki (visszavonult?), Vukmir, Lungu, Szmiljanics, Filó, Dobos, Benjamin, Hercegfalvi, Abraham, Diego, azaz 14-ből 10. Közben olyan régi Bohócligás arcok kerültek be a felsorolásba, akik neveit eleve rossz szájízzel pörgették az ország lelátóin ácsorgók (Bori, Rabóczki, Szmiljanics, Filó, Dobos, Hercegfalvi). Beszédes vélemény továbbá,  hogy a kispesti klubhonlapon szokásos egyik tulajdonosi chat alkalmával feltették Hemibának a kérdést: Hercegfalvi kölcsönadása idén lejár, várható-e, hogy visszatér a Bozsik-stadionba? Hemibá szűkszavúan erre annyit válaszolt: ki van zárva. És felrémlik továbbá Sisa tréner, akinek egy európai kupaszereplés (!!!) miatt rövidre szabott nyári szünetben kellett teljesen új csapatot építenie, hogy később viszonylag kétértelműen, lebegtetett mondatokban emlékezzék vissza a Honvédnál eltöltött második szerepvállalására.

Hogy az akkori Honvéddal nem volt minden rendben, tovább árnyalja a Győrrel vívott kupadöntő körül felvetődött pletyka, miszerint egy gyenge húsz misiért akár meg is könnyítették volna az ETO dolgát. A pletyka pletyka maradt, a kupát végül a Honvéd nyerte. De! Aki ott volt az első, győri mérkőzésen, az hallhatta, hogy a tábor egy részében megfogalmazódott, ha az ellenfél vezetést szerez, bemennek a pályára, és lesz, ami lesz, megszakítják a mérkőzést. Így utólag, a mostanság bedobott tények tudatában jogosan merül fel a kérdés az emberben: ők mindvégig tudták, sejtették, hogy néhány játékos akár egy centenáriumi évbe is képes belemocskolni a saját szakállára/bankszámlájára?

Szövődmény. Egyszer már itt is felvetettem, de mint olyan sok minden, ez a gondolat is más megvilágításba került a minap. Lehetséges, hogy Pintér Attila és a Győr azért alkalmaz ennyi légióst, mert ők kívül vannak a magyar futballközegen, kicsi az esélye, hogy bundára adják a fejüket? Kísérteties a hasonlóság a legújabbkori Honvéddal kapcsolatban is. Vajon Hemibá (és Morales mester) azért vásárol inkább a határon túlról, mert valahogy meg kell(ett) tisztítani az öltözőt? Ha ez igaz, akkor ők is tudták, sejtették mindvégig azt, amire egyszer talán bizonyítékot találnak Bochumban? Mert az eddig védett régi magyarázat, miszerint a külföldiek az edzők saját emberei, lekötelezettei, hirtelen értelmét vesztette, és legalább második helyre szorult az elfogadható válaszok kategóriájában.

19 komment

Címkék: ute honvéd abass hercegfalvi bunda rabóczki

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr672350583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JESTER 2010.10.06. 14:17:38

Hanta, gondolom már Lipcsei bréjére kívánsz az állandó javításaimmal, de... az Abraham volt akit felrúgtak a tizi előtt :) És ő már messze jár.

Amúgy az egész elkeserítő és felháborító, azokat érzem én is amiket írsz. Kinn a megyerin még csodálkoztam h milyen furán vetődik Rabó, meg "Zoli" hogy rúgja a 11est. Másodszor is sikerült leköpnie a klubot :(

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.06. 14:36:05

@JESTER: Köszi, sajnos kissé dühömben és hang nélküli videót nézve írtam meg a posztot.

Artie 2010.10.06. 14:47:38

Bazz, ezek a meglepett újpesti arcok, hogy "hogy lehet itt tizenegyes?"

És teljesen egyértelmű, hogy a) Rabóczki direkt húzta vissza a kezét; b) direkt volt ekkora homály a tizenegyes. Látszik, ahogy a lábát tartja.

No comment.

Stefan Derrick 2010.10.06. 15:05:54

Emlékszem, hogy tévén láttam a meccset. Nem is értem, akkor hogy nem tűnt fel, hogy gáz lehet ezzel a tizenegyessel.

kétballáb 2010.10.06. 15:19:03

A tizenegyes teljesen egyértelmű. Az első és harmadik gólnál a lüvések simán védhetőek voltak. De talán a legszánalmasabb a második gól előtti jelenet. SZegény Rabóczki másodpercekig kénytelen volt koncentrálni, hogy még véletlenül se csináljon olyan mozdulatot, amivel védhetne. Leengedett kézzel toporog, majd amikor végre emeli, akkor szépen lehajol, hogy még véletlenül se érjen a labdához.

díszbohóc 2010.10.06. 15:22:00

Szerintem Pintér a Győrben úgy csinálja, hogy odaáll az öltöző közepére, elüvölti magát, hogy mocskos szemét banda, tudom, hogy bundáztok, én is azt csináltam, szóval meg ne próbáljátok, mert rájövök.
És ha már külföldiek: Polekszicsot csak én nem alkalmaznám?
Balajcza meg az utóbbi időben kurta rosszul véd ám és ez a lilákoknak sok pontjába kerül (khm.)
(Lúdas Matyi: aki gyanús az nem gyanús, aki nem gyanús az gyanús. Hogy is van ez?)

1116001 2010.10.06. 15:47:55

Biztos is hogy a légiós dömping emiatt is van.
Nem véletlenül próbálták másokra rásózni Bajzátot. Meg volt Tarsoly emlékezetes kirohanása a kupadöntő után.

sporttárs 2010.10.06. 16:57:15

Sisa meg tanult a saját kárán, Kaposváron már maga végezte el az elvégzendőt, amikor azonnal kitette a csapatból a "tősgyökeres" régieket.
Eredmény: a szezon meglepetéscsapata eddig.

sporttárs 2010.10.06. 17:03:41

Egyébként mit akartok, a kommentátor egyfolytában áradozik, "érdekes és fordulatos mérkőzés, ennél rosszabbat soha ne lássunk!" :))) Rabóczkiék valójában a közönségnek dolgoztak!!

(Köteles is hány ilyen gólt kapott... És lehetne sorolni a kollégáit, szép nagy neveket.)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.06. 17:07:36

@sporttárs: Ha megtoldod az állításod annyival, hogy maguk a nézők dobták össze a bundára valót, mert élvezni akartak egy "érdekes és fordulatos mérkőzést", akkor egy valószínűsítheő lehülyézést kockáztatsz meg :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.06. 18:11:37

@Stefan Derrick: én is tévén néztem, nem voltam kint. Az élőképből nem láttam, mert az egyik újpesti valamilyen szinten takarta a kamerát. Amikor a lassítást mutatták, akkor kapcsoltam ki a tévét...

<OFF>
Volt gimiben egy évfolyamtársam, nevezzük mondjuk G-nek. Sokan úgy könyveltek el minket, mint barátokat, mert az első két évben sokszor kártyáztunk, sakkoztunk, stb. együtt. A valóságban annyira nem volt baráti a viszony, az évfolyam többségéhez hasonlóan nekem se volt valami jó véleményem róla. Ne szépítsük: G. a naplopó, az örökké kiskapukat keresgélő, a zavaros vízben halászó típus mintapéldánya volt.
Érettségi után szépen el is tűnt, mint a kámfor. Manapság a közösségi oldalakon majdnem a komplett évfolyam szembejön, de róla valahogy sosem hallottam. Egyszer nemrég eszembe jutott és mivel nem igazán tucatneve van, gondoltam ráguglizok, hátha van valami róla a net más részein.
Volt. Elsőre nem hittem a szememnek, de ismeretségi körömben akad, aki ismeri az adott klubot belülről és megerősítette, hogy nem névazonosságról van szó. G. napjainkban az egyik patinás fővárosi sportklub (nem a focicsapat, hanem az azonos néven működő, a többi szakosztályt tömörítő klub) pénzügyi tótumfaktuma.
Nem akarnék pálcát törni felette, hiszen az érettségi óta több, mint 10 év eltelt, azóta ő is változhatott. Lásd még: lehet, hogy a rablóból lett a legjobb pandúr. De valahol az motoszkál bennem: nem véletlen, hogy a magyar sport pénzügyi vonalán kereste a boldogulást.
<ON>

TomAce 2010.10.06. 20:59:39

Az ilyen bundás dolgoknál mindig az jut eszembe, hogy amikor a fiatal titánok felkerülnek az első csapathoz, akkor vajon hogy avatják be őket? Vajon ezért lehet az, hogy tucatszámra fakultak el az ígéretesen induló tehetségek? Vajon ezért éri meg inkább a középszerűnél is gyengébb külföldi légiósokat? Mert talán a mi srácainkat már ifi 2-ben is megfertőzi a közeg mételye?

TomAce 2010.10.06. 21:06:20

Most, hogy megnéztem a videót is, az is felmerült bennem, hogy az Újpesten vezéregyéniség Kabátnak mi a szarért érte meg Debrecenbe igazolni, a kispadra...
Tudom, költői kérdés...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.10.06. 21:07:47

@TomAce: nem hosszabbítottak vele újepsten azért a fizetésért, ami "neki járna".

TomAce 2010.10.07. 09:37:11

@végh hanta: ezek szerint akkor dábrácánbán van ennyi pénz, még ha kispadra is igazolnak. könnyen jött - könnyen megy?

Artie 2010.10.07. 09:46:52

@1116001: Csakhogy ez több, mint hiteltelen. Eleve az a mondat, hogy "minden játékostársam tiszta, ebben biztos vagyok". Mikor egy egész ország tudja, hogy ez nem így van.

vidi-master 2010.10.08. 23:59:44

szerintem a bundázást nagyon nehéz bizonyítani, ennek ellenére fradistaként majdnem biztos vagyok benne, hogy láttam már bundameccset az Albert stadionban: az MTZ Ripo Minszk elleni UEFA-Kupameccs 100%, hogy bunda volt.

RolloJuve 2010.10.09. 10:26:35

Amúgy elképzelhető, hogy Misi kiszúrta, azért nyomta a piroslap+tizit?
süti beállítások módosítása