HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Amikor November 7-el ér véget péntek 13

2010.11.08. 23:23 Futó Lada

Rákészültünk a 13-ik fordulóra mint egyszeri Lenin elvtárs az októberi forradalomra, és nem kellett csalódni (mármint a 13-dik fordulóban..a másikat ki-ki értékrendje szerint osztályozza magának). Szóval elég az hozzá, hogy midőn az egyszeri szurker számolgatta a gólokat, megdöbbenve tapasztalta, hogy a zoknit is le kell venni a számoláshoz, és 4 meccs után már csak a 6 ujjú táltosok vagy a kommunában számlálók tudták tartani a lépést legjobb labdazsonglőreinkkel.Szinte Woodstock volt ez , a szó legnemesebb értelmében, pedig előzetesen egy Honvéd-Győr meccsel a programban szinte gólnélküli fordulóra lehetett számítani. 13. forduló, 26 gól, 39 percben...és tessék:

Kecskemét - Újpest 4-3
A lila-fehér rangadónak mindkét csapat 2 zakóval futott neki, és elvileg arra lehetett számítani, hogy hazai pályán Szivics mester erősen rápróbál a győzelemre, valamint, hogy az Újpest ezúttal külön is figyelni fog a magasan beívelt labdákra amivel az utóbbi időben erősen meggyűlt a bajuk.A KTE nem gatyázott ívelgetésekkel, simán földön tologatták a labdát,és lőttek mindehonnan mint részeg TSZ-elnök a wursliban. A félidőben még 1-1 volt, majd kicsit igazítottak az irányzékon er paraszthajszálnyit, bejött Tököli, és máris hipp-hopp 4-1-et mutatott az eredményjelző. Ekkor az UTE is elkezdett támadni, és majdnem sikerült felérni x-ig, de aztán mégsem, így Szivics újkori mérlege 2-2-re módosult.

Honvéd- Győr 1-1
Ez volt talán a leginkább gólnélkülire vett meccs, illetve ha lesz gól, akkor 1-0-ás hazai győzelem szerepelt még a legkisebb odds mellett az előzmények alapján. A támadó-futball két legelvakultabb hazai híve állt egymással szemben - legalábbis mindkét edző ezt feltételezte a másikról - és így masszív védősorok néztek farkasszemet egymással . Helyzet csak egy-egy távoli lövésből, vagy pontrúgásból akadt, mindenki inkább elbombázta, csak kontra ne legyen. Na ez volt az első félidő. Sör szünet után Abass került vízszintesbe, mire kapott egy tizit, amit Hajdú belőtt. Pintés rögtön kicserélte a középpályát "védekező"-ről "Támadő"-ra.Minő meglepetés; szintén pontrúgásból egyenlitett az ETO, Völgyi bólintott be egy szögletet. Erre Morales lecserélte a komplett támadó szekciót. Kicsit még kínlódtak, aztán vége lett...

Kaposvár - Videoton 1-4
Alves eddig ha gólt rúgott nyert a Vidi, és nem volt egymás után két gól nélküli meccse. Erre mondhatnánk, hogy a 2. percben végetért a meccs érdemi része,mert Alves lett kijelölve a megitélt büntető elvégzésére, és ő pedig bevágta mint őszi szél a kerti budi ajtaját.A Rákóczi nem adta fel, támadott, de 10 perccel később Vasziljevics, újabb 10
perc múlva megint Alves ünnepeltette magát a vendégszurkerekkel. Megfogta a 3 dugó a hazaiakat, de megpróbálták lábon kihordani rászámolás nélkül, és mentek előre mint Erdei legjobb napjaiban. A befejezések nem sikerültek, az utolsó passzba vagy lövésbe mindig bele tudott érni egy védő, vagy a nagy formában portaszolgálatot ellátó Bozsovics kapus. Szünet után Polonkai tálalt Elek elé, aki az ötösről még feliratkozott a prémium-listára ("Közeli lőtt gól : 1db ,egységár...Ft), míg a hazaiak közül Oláh-nak sikerült megtörnie a jeget és szépíteni.

Paks -Siofok 0-0
Volt egy "Éljen!" az elején, meg egy "Szép volt fiúk!" a végén. Nem rúgtak gólt, ez a meccs volt a kakukktojás.Erről ennyit.

Pápa - Vasas 2-1
A Pápa ünnepelt, Bárányos lábai 350-edszer érintették magyar pálya talaját NB1-es meccs keretein belül, míg Szűcs Lajos 300-adszor nézett farkasszemet a legmagasabban kvalifikált bohóclíger csatárokkal.Szegény Komjátinak ezzel szemben nincs könnyű dolga, míg  elődei olyan labdazsonglőröket tudtak a csapat soraiban, mint Odrobéna, Paripovics, vagy éppen a most fegyvert hordozó Tóth András,most van egy Végh, - de ő nem zsonglőr, - egy Németh, és egy Lázok, aki olyan labdarúgó-forma. Utóbbi már a 6. perben bizonyította tehetségét, és Bárányos szabadrúgását stukkolta a kapuba. (Ők persze nem egy csapatban voltak, csak egy kapu előtt, és Lázok pechére ez most a Vasas kapuja volt. ) Jánosunkat egy kedves idős bácsi átvezette a túloldalra kézenfogva, megmutatta neki, hogy éppen merre támadnak a többiek, és milyen mezben vannak. Hála az instrukcióknak, Lázok teljesen képbe került,és forintos zsugát tálalt Ferenczinek, és máris egál volt.Volt még egy sansza szóló karrier keretein belül is, de elbénázta, ezután pedig a pápaiak úgy érezték, most már ők is rúghatnának egy gólt,ha már 1500 néző kijött X-Faktor helyett őket nézni. Szünet után egy Némedi-Abwo-Marics akció végén utóbbi lőtt gólt, ezzel már 2 meccses a sorozata.Az utolsó 20 percre pályára lépett Tóth Norbi is, és bár nem akarunk semmi összefüggést keresni, de ezután semmi nem történt a meccsen.

Haladás - MTK 2-0
Aczél múlt héten elbukta a meccset, mert 2. mérkőzése volt, de most megint nyerhetett , immáron mert ez nem ütközött a Labdabiztos nagy statisztikáival.Agilisan kezdtek a vasiak, és Nagy Gábor asszisztjából Simon Ádám piramidális gólt ragasztott Szatmári kapujába. Garami mester be is hozta Ladányit mint a múlt héten, de most nem jött össze. Nagy Gábor megint centerezett egy egészségeset, ezúttal az "öreg" Kenő elé, aki egyre szélesedő homlokával terelte a léc alá a bogyót. A szünetben jött Eppel is, ám az MTK góleádorai ezen a délutánon trófea nélkül maradtak a jól védekező Hali-val szemben, az eredmény a lefújásig már nem változott,és ezért el is nevezték végeredménynek.

ZTE - FTC 2-1
Haber-t ha bántani akarnánk, akkor bizony elég cifrákat lehetne mondani számára akár máltaiul, akár ékes ómagyar nyelven. Dehát emberek vagyunk, mindenki hibázhat. Részünkről megelégszünk annyival, hogy kiutaljuk számára a hét "Arany Potyamackó" diját, amiért kihagyhatatlan helyzetbe hozta Balázst, aki köszönte szépen és már ment is ünnepelni. A másik máltai lovag Schembri igyekezett a szigetország megítélését javítani a Fradi-táboron belül, mikor berepülve Rósához centerezett egy beívelést, aki egyenlitett. ( Gonosz emberek mondják csak, hogy Schembri mandinerből rúgott gólt....Erős túlzásnak tartjuk...a "gonosz" jelzőt...)...és amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent, akár csak néhány hete a Debrecen-FTC-n,jött Maróti Béla, és eldöntötte ....a mellette álló védőt, amiért 10-es Arial-el egy sárga cetlire rögzítette a nevét Kassai sporttárs, majd félkörös karmozdulattal a büntetőpontra mutatott. Delics már vagy 20 perce pályán volt Rajcomar helyén, hát odaballagott elrúgni. Elrúgta.Bement. Nyert a ZTE, ezzel továbbra is tapad a Vidire.

Debrecen - Szolnok 4-0
A Szolnok a jó ellenfél a Nagyerdőben. Miután hétközben ismét bebizonyososdott, hogy európa csapatai messze vannak még a magyar élmezőnytől, Szolnok igenis közeli, és nem csak földrajzi értelemben.Persze nem ment minden egyszerűen, mert az első félidőben, még a Szolnoknak is voltak ordító helyzetei. Aztán a szünetben Herceg András nagy taktikusként beküldte a pályára a Nagyerdő Speedy Gonzales-ét, a hajdúsági villámot, a csapat legjobb basszusgitárosát...hogy csak néhány eposzi jelzővel kedveskedjünk a 400. alkalommal pályára lépő Dombi Tibinek. A változás kézzel fogható lett,igaz ez inkább Cvitkovicsnak volt köszönhető, aki ezúttal gólt nem lőtt, de kiosztott 3 asszisztot, amiből kettőt Szakály egyet pedig Coulibaly terelt a vonalon túlra. A 77.percben Dombi a régi szép időket idézően futott versenyt a mészcsíkig Cornaci-val,aztán a 16-oson belül olyat esett , hogy nosztalgiázva morzsoltak el egy-egy könnycseppet még  legmarconább szolnoki ultrák is,de Bognár játékvezető a jelek szerint nem tartozik az érzelgős sporik közé, és gondolkodág nélkül továbbengedte a játékot. A végén még Simac karistolt be egyet, így alakítva ki a 4 közte végeredményt.

Akik az eddigiek alapján nem tudják maguk elé képzelni az ominózus eseményeket, azoknak itt található egy kis vizuális összefoglalás - hála  a cross-media promotionnak, és Hanta munkásságának, - akik pedig tippeltek azok a jobb oldali szekcióban kereshetik majd az Excelben saját igazukat ha feltűnik a link mellett a "13. forduló után" jelzés.

Az éllovasok közül az FTC-t kivéve mindenki nyert,így a zöld-fehérek visszább estek 2 pozícióval,és az első hatban a legjobb fővárosiként 5.-ek azonos pontszámmal mint a Pápa.
A góllövő listán Alves növelte előnyét, immár 6 strigulányi fórral vezett a Rajcomar-Ferenczi tandem előtt, és ha a hátralévő 4 őszi fordulóban is így termel, akkor vélhetően  még akkor is gólkirály lesz, ha a téli szünetben elpasszolják nem titkoltan komoly anyagi haszon reményében.

Jövő héten nem kisebb derbyk következnek, mint a Ute-Honvéd , ahol a hazaiak a Honvéd mögött vannak, tehát esélyesebbek ; a DVSC - ZTE avagy a vadász a nagyerdőben ; a Győr-Vidi ahol Alves lépteit 4 védő és 6 védekező középpályás vigyázza majd (bár egyes győri fanatikusok a hétvégi gólzápor mámorában,már akár 1 csatár pályára küldését is vizionálják), vagy éppen az MTK-Pápa ahol a Pápa sorozatát próbálja majd megszakítani a fiatal kék-fehér gárda.
 

13 komment

Címkék: magyar videó összefoglaló szurker

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr132434901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The_Evil 2010.11.08. 23:57:14

Nem Polonkai, hanem Elek lőtte a negyedik gólt.

Artie 2010.11.09. 09:04:49

"Győr-Vidi ahol Alves lépteit 4 védő és 6 védekező középpályás"

Ezt minden győri nevében kikérem magamnak!

Feltételezhetően 6-3-1-et fog játszani Pinyő, tehát igenis lesz csatár a pályán!

Futó Lada 2010.11.09. 09:17:14

@The_Evil: @Artie: ..elnézést, az érvek jogosnak találtattak,ennek szellemében korrigáltam...

Artie 2010.11.09. 09:19:51

@Futó Lada: :D

Na ezért ez az egyetlen blog, amit rendszeresen olvasok...:DDD

A blogbejegyzésekről meg azért nem mondok sosem véleményt, mert általában egyszerűen zseniálisak.

Mérgező Hulladék 2010.11.09. 09:25:15

És még 4 forduló lesz ősszel, így Alves akár be is futhat Nicsenko mögé a második helyre az NB1 örök-góllövőlistájának idegenlégiós szekciójában.

Nikolics meg valószínűleg reménykedik, hogy tavasszal már nem lesz a csapatban a brazil. Még így is ő az elmúlt 25 év legjobb gólátlagú játékosa, de ennek az ősznek köszönhetően nagyon közeledik Tököli...

HZ · http://nagyvilag.blog.hu 2010.11.09. 10:02:23

Nem sok babér termett a Pesti csapatoknak ezúttal (sem).

a kis lebowski 2010.11.09. 10:07:18

Köszi a linket a gólösszefoglalóra, ilyet még csináljatok máskor is.

Sajnos szépen lassan csúszik hátrafelé a Rákóczi a tabellán, ahogy az várható is volt, talán a remek indulásunknak köszönhetően meglesz az idegeskedésmentes bentmaradásunk.

HajRákóczi!

slowmotion 2010.11.09. 11:17:27

@a kis lebowski: most szombaton megyünk Szolnokra, utána vizitál a Győr.
a Szolnok gólt akar rúgni, a Győr nem akar gólt kapni.
Szolnokon elég lehet defenzív játékból kontrázni, a Győr ellen meg nem szabad kockáztatni, kapott gól nélkül bajnokságban még nem szenvedett vereséget egy csapat sem, csak a zöld asztal mellett. az meg azért csak nem fordul majd elő.
5 pontra megszerzésére nem látok esélyt, de szerintem 2-4 pont reális...

Kiß B. 2010.11.09. 12:37:04

Az öt pontra én sem, de azon kívül bármi lehet:

vereség+vereség: 0 pont
vereség+döntetlen: 1 pont
döntetlen+döntetlen: 2 pont
vereség+győzelem: 3 pont
döntetlen+győzelem: 4 pont
győzelem+győzelem: 6 pont

:D

Én bízom a szolnoki győzelemben, 4 vagy 6 pontot várok a két meccstől!

Artie 2010.11.09. 13:16:30

@-kraci-: Na, csak óvatosan ezzel!

Megint kitalálja az MLSZ, hogy döntetlennél jönnek a tizenegyesek (így gyorsba, én közben), aztán akkor...

snowblind 2010.11.09. 15:20:13

Zseniális poszt! :D

Ezen meg egyszerűen feküdtem:

"Jánosunkat egy kedves idős bácsi átvezette a túloldalra kézenfogva, megmutatta neki, hogy éppen merre támadnak a többiek, és milyen mezben vannak."

slowmotion 2010.11.09. 16:55:35

@-kraci-: :DDDDDD
szerinted miért írtam? :DDDD

@Artie: így gyorsba, Te közben? ;)

@snowblind: tehát Lázok nélkül rém unalmas meccs lett volna. Jánosunkat a válogatottba! (bár én azért halkan tiltakoznék is. János az a nagy bajszú erdész a Szomszédokból:D)

Artie 2010.11.09. 19:05:21

@slowmotion: Ja, én közben...:P Legyen mondjuk év közben...:D
süti beállítások módosítása