HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hányas a Kabát?

2010.12.03. 05:07 Bastille

 A történet szereplői kitalált alakok, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve. 

A rohadt életbe – ordította bele a harkivi mínuszokba Kabát – lefolyik a zselé a hajamról, aztán a piros kapucniját a fejére húzta. Mögötte csapattársai szemlélték a szovjet utódállam éjszakai varázsát és sétáltak leszegett fejjel a metró irányába. Malinauskas az ötödik 1715 nevű sört pattintotta már, Bódi a körmét rágta, a sokat látott Dombi pedig Coulibalyval kezdett el hógolyózni. Bandi bá miért nem jött? – tette fel a költői kérdést az öngólos fiatal, de mindenki tudta, hogy ilyenkor a szokásos több órás videó beszélgetését folytatja Kósa Lajossal. Kabát dobott egy sms-t a kedvenc tetováló művészének, hogy akkor mégsem lesz japánul a tarkójára varrva, hogy a Harkivi Gyilkos, majd keresett valami kocsmát az interneten. 

Éjjel fél tizenkettőkor az ukrán város zöld metrójának Pushkinskaya nevű megállójánál senkinek nem tűnt fel a Bajnokok Ligáját is megjárt debreceni játékosok csoportos felbukkanása. A környéken meg is találták a Big White Pub nevű kocsmát, Ramos be is csúsztatta rasztáit a gallérja mögé, de aztán a csapatkapitány a szállás felé intette társait. Csakhogy néhány renitens kezdetben magában mormolta a felháborodását, majd K. Peti felkiáltott. Bassza meg, Czicó, ennyit megérdemlünk, majdnem nyertünk, gyerünk, mutassuk meg ezeknek az ukránoknak, hogy iszik egy magyar futballista. De süket füleket talált. Közben Yannicka már bement és kérte volna az italokat, de mivel nem érte fel a pultot, hát szólt Coulibalynak, hogy segítsen. Onze bierre, s’il vous plait! Erre a pub törzsgárdája elég csúnyán nézett, így a két színes bőrű inkább a cséká és a szállás felé vette az irányt. Jó, akkor menjetek, a rohadt életbe, menjetek mind, majd én egyedül megmutatom…te is mész, Zsolti, Peti, legalább te maradj már…! Így esett meg, hogy Kabát Peti vezetésével Laczkó és Szakály Péter belépett a Big White Pub-ba. Megpróbáltak italt szerezni, Kabát már próbálta török, bulgár és osztrák szavakkal a pultos értésére juttatni, hogy sör, de nem ment. Aztán Péterünknek megcsillant a körte a feje fölött és felhívta Gaál Mikit, akivel még a liláknál ismerkedett meg. Cső, Miki, segíts már! Itt vagyunk Harkivba és nem tudunk kérni piát, te meg tudsz oroszul, nem? Ja, hogy aludtál, hogy ott most hajnalodik, aha, mindegy… kikaptunk, de majdnem nyertünk, na, adom a csapost! Fél perc múlva már csorgott a csapolt 1715, no meg a vodka is. 

Teltek-multak az órák, Malinauskas álmában már sokadjára próbált meg nem kivetődni a 88. percben, de valahogy mindig eldőlt balra és felriadt, Kiss Zoli egy az egyben futott egész éjszaka, de mindig utolérte a védő, Petiék meg a Big White Pub-ban már annyira részegek voltak, hogy nem is tűntek magyarnak. Szakály Peti az utcán friss levegőt szívott, Laczkó belealudt a székbe, K. Peti meg szürcsölte az ukrán világost és okostelefonját hesszelte. A pult mellé sétált és egy a ma este már tradicionálissá vált mozdulattal vodkát kért. Nem messze tőle meglátott egy magára hagyott doboz Prilukit. Vajon megtegyem? - tette fel magának a kérdést Nonfiguratív Petya. Megtehetem, annyi év kemény munka és profiskodás után? Bulgáriában már egyszer megtettem…. Jobb mutatóujjával meglökdöste a dobozt, várta a reakciókat. Senki nem startolt a cigarettájára, Peti Laczkóra tekintett, akinek épp csuklott lefele a feje, majd visszakapta a tekintetét az ukrán dohánytermékre. Egy szál felettébb kilógott és Peti már nyúlt is érte, de félúton megtorpant a keze. Gyors felkapta a telefonját és felment az nso.hu-ra. Tovább ugrott Csapó Dudiról, aztán pedig elöntötte az arcát a vér és a düh. ’Intenzív hóesésben és mínusz 12 fokos hidegben Lech Poznan – Juventus 1-1’ És aztán meglátta, hogy Rudnevs megint betalált. A Juve specialista, mondta ki cinikusan és hangosan az orra alatt. Az a Rudnevs, aki megelőzte tavaly a góllövőlistán. A rohadt életbe, neki miért jött be a külföld és nekem miért nem? K. Peti nagyon felhúzta magát, elkezdett fintorogni, mint ahogy a Fradi táborra szokott, aztán felébresztette Laczkót. Húzzunk innen a picsába! Kifele menet még kivette azt az egy szál cigit és még a legjobb magyar balszélső szedelőzködött, addig Petya kemény tekintettel tüzet kért és mélyen beleslukkolt a Prilukiba.

Kiléptek a Big White Pub-ból, Szakály mosolyogva figyelt fel a megvadult bikára, már jobban vagyok, mondta, de Kabát csak ment és teregetett hangosan minden lelki szennyest. A másik kettő csak baktatott utána, fejüket leszegve. Kabát füstölte a cigit, érezte, hogy az ukrán hajnal most hagy nyomat a lelkében, épp az Artioma utcába értek, mikor megint eszébe jutott Rudnevs és a Lech Poznan, elpöckölte a csikket, belerúgott egy összefagyott jégtömbbe, a kurvaéletbe, ez fájt, ez fájt, kiáltotta, és a közelében lévő bódéba vert egyet ököllel. Laczkó és Szakály mögötte röhögött az agyonvarrt csatáron, de egyszer csak egy egyenruhába öltözött alak lépett ki a bódéból, Malpa…! Malpa! – ordította, majd megragadta K. Peti jobb kezét, hátra csavarta és a CB rádiójáért nyúlt. Tíz perc múlva már utaztak a harkivi rendőrőrs felé. 

K. Petire a jelet a világ rakta, és ő hagyta s lett tetovált. Aztán még hajnalban szétverte a szálloda szobát is. Örökké dolgozott ebben az emberben ez a tehetetlen düh, hogy tetoválásai többre hivatottak, hogy visszamegy Újpestre és mindent újra kezd. Pár nappal később a tű csak futott és a haverok röhögve olvasták: Hülye vagyok!

34 komment

Címkék: debrecen kabát laczkó ahülye

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr382489754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sirsteve 2010.12.03. 07:15:19

Az biztos, hogy ha én edző vagy tulajdonos volnék egy olyan csapatnál, ahol játékos ilyen szinten járatja a klubot, az illetőnek már a következő edzésre sem kellene eljönnie.

Salvatore Bonanno 2010.12.03. 07:52:37

Már azt sem értettem, miért igazolták le. Több kárt okoz, mint amennyi haszna van. Buta futballista és ostoba ember.

Mérgező Hulladék 2010.12.03. 08:33:24

Azért ne feledjük, hogy ez (ahol a Warrior a főkolompos) csak egy elképzelt verzió. Amúgy szerintem nem viselkedtek ennyire békésen mulatni vágyó hőseink :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.12.03. 08:49:12

Bevallom, már kezdtem megijedni, hogy a Máté-sagát leszámítva semmi emlékezeteset nem tartogat ez az EL-csoportkör. A csütörtök hajnali események (amelyek véleményem szerint "A harkovi hejehuja" néven vonulnak majd be a debreceni klubfutball aranykönyvébe) sikeresen rávilágították elmémet arra, mekkorát tévedtem. :)

Hiába, a jó Warriornak valahogy nagyon fekszik ez az ukrán csapat. A pesti meccsen már a pályán lenyomta a napi tesztoszteron-partit, ez most csak a pályán kívül sikerült. (Nézzük a pozitívumot: legalább nem fáradt el a meccsen.)

Más kérdés, hogy nyugaton az az igazi, ha a játékosok egymást püfölik egy golfütővel, hátba rúgják a másikat az edzésen, netán leamortizálják a vigalmi negyed munkavállalóinak egy részét. Nálunk egy konzulátusi őrbódé és egy benne bambán bámuló Szerjózsa jelenti a csúcsot. Van még hová fejlődni, én azt hiszem. :)

979122 2010.12.03. 08:51:13

aki ezek után bebizonyítja, hogy az „értelmes, okos futtbalista” nem oximorón, vendégem egy 1715-re (tényleg van ilyen sör? a régióból én csak a sztarüj melnyiket ismerem...)
nesze neked országimázs, remélem, kirakják a szűrét véglegesen, mindig is egy antipatikus figura volt...

Futó Lada 2010.12.03. 08:54:00

Ha Dombi lett volna ott, ő simán lefutja a a rendőröket, még ha azok UAZ-zal jönnek akkor is...neki egyedül a metróban kell vigyázni, mert ott a biztonsági sáv fehérrel van felfestve, és számára a fehér vonal olyan mint bikának a vörös posztó..átlépi és feldobja magát..de a felszinen nem jár metró , tehát ennyi..

979122 2010.12.03. 09:17:57

javítom magam, bocs: futball

vérfarkas 2010.12.03. 09:35:49

A Loki közleményének néhány elemét kommunikációs főiskolákon kéne tanítani, pl:
"A Kabát Péter és Laczkó Zsolt által lakott szobában valóban megsérült néhány berendezési tárgy"
Gondolom, a rendeltetésszerű használat közben...

Artie 2010.12.03. 09:37:21

@vérfarkas: Vagy a rendőrségen, ők beszélnek ilyen körülírós-értelmetlenmagyarul - valaki által lakott szoba, teatyaég. Miben jelentene mást a szobájában?

Futó Lada 2010.12.03. 10:24:45

@Artie: Mert így megmarad az ártatlanság vélelme, mely szerint nem ők amortizálták le a szobát, hanem az általuk átmenetileg használt szobában keletkezett a berendezésekben minőségromlás.

Lehet például, hogy amíg a fent jelzett két labdarúgó az engedély nélküli kimaradását töltötte a lengyel konzulátus előtt, addig a hotel takarító-személyzete folyosó felügyelő (dgyezsurnaja) javaslatára az ő szobájukban tartotta a partvis-hoki döntőt, vagy az említett időszakban a többi csapattárs játszott az egyetlen üres szobában guitar-hero-t csak és kizárólag punk/metal számokkal, és Dombi megpróbálta a basszusgitárral lerombolni a hangfalnak kinevezett ruhásszkrényt.

Vagy lehet, hogy Kabát Peti kinyitotta a szekrényajtót, amiben lógott egy David Carradine, és ettől megijedve úgy bevágta az ajtót, hogy minden már összetört a szobában.

Esetleg mint régi újpest és Fradi játékosok , megpróbálták újra-játszani egy régi klasszikus Fradi-UTE meccset play station-on a meccs előtti ivászattól kezdve a meccs utáni rendbontásig,és utóbbi elég realisztikusra sikerült.

Lehet, hogy Herceg András miután fegyelmezetten végzett az interjúkkal -és kiemelte csapata küzdeni tudását - bement egy általa takarító-szertárnak tartott üres helyiségbe, hogy kicsit kiengedje a gőzt. Utólag derült ki, hogy ez Kabáték szobája volt.

egyenlőre nincs több tippem..

housemd 2010.12.03. 11:38:40

remek, remek, ez nagyon vidámmá tette a reggelemet... szerintem KL azért lobbizott ki a jövő évi ktv-ben még 1,2 MD-ot a stadionra, hogy egy négyszeres-életnagyságú Kabát-hátbőrt ki lehessen feszíteni a VIP-páholy felett.
viszont ezt látták a tanult kollégák:
www.vidi.hu/index.php?page=mezey_blog

sirsteve 2010.12.03. 11:42:57

@housemd: Csak azon csodálkozom, hogy a doki nem fejtette ki sajnálatát, hogy bezzeg, ha Mourinho őt kérdezi meg a taktikáról, akkor a Real nyert volna legalább 5 góllal a tapasztalatlan Guardiola csapata ellen. :)))

Artie 2010.12.03. 11:47:12

@sirsteve: Esetleg a Real kikapott volna 6:0-ra, mert Messi fölébikázta volna a tizenegyest.:D

slowmotion 2010.12.03. 12:00:27

@housemd: ne bántsátok Mezeyt, ő egy vátesz, és egyébként mindig igaza van.
igaz, tavaly az Inter már egy éve csiszolódott összefele szemben a Real 3-4 hónapjával, meg hát a Nou Campban ugyanúgy momentuma nem volt a kék-feketéknek, de hát Mezeynek akkor is igaza van.
ez a bohócliga harmadik (negyedik?) axiómája.

slowmotion 2010.12.03. 12:11:31

ami meg Petit illeti, őt se bántsátok.
én is bevertem volna az üveget, ha már a labdát nem tudom beverni a kapuba. különben is, egy egész idegesítő pofa bámult vissza az ablakból.

Artie 2010.12.03. 12:22:18

Na, rászántam magam az eredeti események elolvasására is.

"A megtörtént események miatt a klub kiszabja a megfelelő büntetést az érintettek részére."

De most komolyan, szándékos, hogy ilyen fosul fogalmaznak? Mennyivel lenne rosszabb, hogy "Fentiek miatt a játékosok megfelelő büntetést kapnak." Az lenne a baj vele, hogy feleannyi?

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2010.12.03. 14:04:33

Szerintem azért nem írták meg a konkrét büntit mert valószínűleg még a klub sem döntötte el, hogy mi legyen.

Nyilván kényelmes dolog volna kirakni Kabátot, mert (bár nem értek hozzá, de) feltételezem, hogy ilyen randalírozásra van valami záradék egy játékos szerződésében. Tehát valószínűsíthető, hogy most bánatpénz nélkül el lehetne küldeni, amúgy sem mutatott sokat a pályán és nyilván nem minimálbérért van ott.

Csak ez felveti azt a problémát, hogy ha kirakják Kabátot, akkor mi legyen pl Laczkóval? Neki felfelé fut most a szekér, stabil válogatott lett, őt jó pénzért akarnák majd valamikor külföldre elsózni, de ha kiteszik akkor nem lehet.

Egyébként nincs az MLSZ-nek hatásköre az ilyen esetekben? Valami eltiltás vagy fegyelmi? Végül is magyar labdarúgóként voltak kint amikor balhéztak.

housemd 2010.12.03. 17:08:56

@slowmotion: @sirsteve: @Artie: nekem különösen az a rész tetszett, hogy nem érti, mi ez a nagy felhajtás a meccs körül. hát ja. összecsap egymással korunk két legprímább csapata, pályán rohangászik a jelen álomválogatottjának legalább 4-5 tagja, és ráadásul a küzdő felek közül az egyik fantasztikus játékkal ráerőlteti az akaratát a másikra, és eltünteti a pályáról, van egy látványos 5:0, de, tényleg, a világsajtó inkább izguljon rá a Videoton-Siófokra.

housemd 2010.12.03. 17:11:35

@slowmotion: :) ez nagyon nagy.... de, a viccet félretéve, ez a vereség tényleg frusztráló lehetett. én azt csodálom, hogy Malinauskas nem kapott kettőt.

Majom Miklós Fan Club 2010.12.03. 18:33:50

szétvert egy bódét, nem nagy ügy. angolok komplett repülőket szoktak leamortizálni.

Artie 2010.12.03. 18:41:27

@housemd: Hát igen, én azt mondom, hogy a világ három legjobbját láttuk - mindhárom a Barcában játszik. Nálam most Xavi, Iniesta, Messi a sorrend.

Ha nem Xavi (esetleg Iniesta) kapja idén az aranylabdát, akkor az egész kóceráj Blatterestől, Platinistől vándoroljon ki Katarba, és dögöljön meg az 50 fokban.

housemd 2010.12.03. 19:21:57

@Artie: szóval, a VB-helyszínekkel kapcsolatban... nyilván ez offtopic, de:
ok, értem, Oroszország, hagyományok, piac, érdemek, rendben. Katarnál? csak az új piacok bevonása c. érv működik. egyébként egy 800 ezres ország (!), területe kb mint Bács-Kiskun és Nógrád együtt, ebben elhelyezni, és utána értelmesen hasznosítani a megfelelő számú stadiont.... az eddigi Vb-rendező országokban nagyjából egy stadion jutott mondjuk ennyi emberre.
és nem tud szabadulni az ember attól a gondolattól, hogy az a két ország rendezhet, amely szubjetkív véleményem szerint leginkább hajlamos a korrupcióra....

RolloJuve 2010.12.03. 19:43:02

Ja, már tudom mi rémlett: "Magát hülyére issza és a telefonfülke nem üt vissza..." :D

Kabát hányas? Nem százas...

Artie 2010.12.03. 19:57:34

@housemd:
www.kicker.de/news/fussball/wm/startseite/545711/artikel_Trostlos-Seifenblase-Kulturschock-Witz.html

SCHWEDEN

Expressen: "Eine trostlose Entscheidung. Was haben Russland und Katar gemeinsam? Öleinnahmen und Korruption. Das scheint der Fifa zu gefallen."

Ebben minden benne van.

housemd 2010.12.03. 21:14:04

@Artie: köszi, végignyálaztam, várom, mikor fog szakadni a focivilág, több szövetségre...

Magyarnaba 2010.12.03. 22:04:44

Nem láttam a meccset, K. P. ott is ilyen bátran és támadó felfogásban játszott, vagy az erejét a fülkének tartogatta?

2010.12.03. 22:30:43

átvette az üllői blog :(

Stefan Derrick 2010.12.03. 23:04:54

@Artie: Szerintem is egyértelmű, hogy Blatter és sleppje még utoljára akart egy nagyot szakítani. Nyilván komoly szinten biztosak a dolgukban, ha ennyire szemérmetlenül nyilvánvalóan csinálják.

Artie 2010.12.04. 17:10:07

@housemd: Ezt nem gondolnám. Elég nagy a torta, elég sok az eszkimó, de sok a fóka is. Inkább a biztos kevesebb, mint a bizonytalan több. Lásd Forma-1, ott sem mertek kilépni végül is a nagyok.

Artie 2010.12.06. 13:23:53

@Artie: www.nemzetisport.hu/nso_hirek/aranylabda-totalis-barca-foleny-xavi-iniesta-es-messi-a-dobogosok-2055556

A büdös francba. Ha most még a sorrendet is eltalálom, fejbe verem magam, hogy nem tettem rá valahol egy nagyobb összeget.

slowmotion 2010.12.07. 14:53:40

@housemd: másfélmillió is megvan az a nyolcszázezer, de nem is ez a baj. minimum átlag 30.000 nézőre lehet azért saccolni egy meccset, ha normális helyen rendezik. az 64 meccs esetén 1.920.000 néző, kis híján több turista lesz az országban, mint katari.

azt mondják, hogy főleg India miatt nagy a piac. hát én ezt erősen kétlem, főleg, hogy India csapata kicsit olyan, mint a nagycsoportos óvodás: a kiscsoportosoknak elkeni a száját, de a vb-ért negyedikes iskolásokkal kell megmérkőzni.

nem baj, legalább épülnek stadionok, meg egy olyan csapat is játszhat a vb-n (a házigizda), akinek amúgy kevesebb esélye lenne kijutni még a magyar válogatottnál is (a tizenhatodik kiemeltek a régióban, max hat csapat jut ki a vb-re).

oroszokkal nincs bajom, várható volt, hogy ha az ukránok kaphattak eb-t, akkor az oroszok is kapnak valamit, főleg a téli olimpia után.

housemd 2010.12.07. 17:37:51

@slowmotion: érdekes, mert most megnéztem, az angol wiki tényleg másfél millát mond, a magyar 800-at, hajlanék az előbbi felé, de a CIA Factbookja is csak 860-ról tud. tanulság annyi: elég nagy bizonytalanság van ebben az országban....
szerintem ekkora tömeget ekkora helyre nem lehet menedzselni. de mindegy is, mert drága lesz, és annyira nem is egy turistaparadicsom. megnézem, hogy miképpen kezelik a helyi hatóságok egy csapat angol szurkoló fellépését...
India azért jön a képbe, mert nagyon sok a vendégmunkás, de hacsak nincs nagy kvótaemelés az ázsiaiaknak, teljesen esélytelen...
süti beállítások módosítása