HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ellenfélnéző: a na'vi válogatott

2010.12.31. 08:00 Black Lotus

Figyelmeztetés: a cikk szereplői kitalált személyek, a valósággal (különösen a magyarfutball jelenének és közelmúltjának néhány prominens szereplőjével) való bármilyen hasonlóság kizárólag a véletlen műve lehet.

Alighanem a debreceni edzőváltásnál is nagyobb horderejű bejelentés várható az elkövetkező órákban: értesüléseink szerint nem zárható ki, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsánnál is patinásabb ellenfél ellen készülhet fel a márciusban esedékes (a várakozások szerint egyértelműen kettős magyar győzelemmel végződő) magyar-holland és holland-magyar eb-selejtezőkre – a február 9.-i játéknapon ugyanis Budapesten kívánnak vendégeskedni az Avatar c. filmből megismert Pandora bolygó reprezentánsai. A hírről értesülve füstjelek segítségével felvettük a kapcsolatot Návi Igyehhel, a planéta neves sportújságírójával, aki megerősítette: bár a na’vik a két kultúra különbözősége folytán jellemzően nem keresik az emberiséggel a kapcsolatot, a magyar válogatott iránti érdeklődésük legalább annyira fixnek vehető, mint Furulyás János aktuális befektetőjének vételi szándékai. Ennek oka, hogy a róluk készült filmet megtekintve egyértelművé vált számukra, hogy életük egy fontos és meghatározó mozzanatáról nem értesült a földi nagyközönség.

A bolygó lakossága ugyanis imádja a labdarúgást, az Otthonfa egyik mellékágán elhelyezkedő nemzeti stadion a Lelkek Fája után a második legszentebb helynek számít és a törzs(ek) csapatai között vívott derbiken zsúfolásig megtelik szurkolókkal. Nem ritka, hogy a kezdőrúgás előtt elsuhan a tömött lelátók felett a pandorai légtér korlátlan ura, a félelmetes toruk, mivel egyetlen élő megszelídítője (a jelenlegi toruk maktu) szintén kiemelkedő szinten űzi a sportágat. A na’vi klubcsapatok (amelyek többsége a játékosok testfelépítéséből adódóan technikás, gyors futballt játszik, ám a spílerek 3 méteres magasságuknak köszönhetően a fejjátéktól sem jönnek zavarba) rendkívül sikeresek a bolygóközi kupasorozatokban. A válogatott zárt védekezésből kiinduló, majd kreatív, mindent elsöprő támadójátékba váltó taktikájával az univerzum egyik legfélelmetesebb nemzeti (esetükben inkább törzsi) tizenegyét alkotja. Igyeh megerősítette, hogy amennyiben az MLSZ rábólint a megkeresésre, a na’vi válogatott várhatóan legerősebb összeállításában látogatna el hozzánk. Az egyetlen hiányzó a középpálya esze, Óksalab lehet (aki az átlagnál is jobban idegenkedik az olyan emberi találmányoktól, mint a videó), őt a hasonlóan technikás Sélli helyettesítheti.

Kérdésünkre, hogy miért éppen minket szemeltek ki ellenfélnek, elmondta, hogy még kiszivárogtatás előtt álló Wikileaks-dokumentumokból tájékozódtak, amelyekből megtudták, hogy Ferihegy a világ legjobb repülőtere, továbbá mindenképpen meg szeretnék kóstolni a jelentésekben a világ kulinarisztikai csodájaként emlegetett tojásos lecsót. Természetesen a magyar labdarúgásról is részletekbe menően tájékozódtak, szövetségi kapitányuk álmából felkeltve is fel tudja sorolni Bárányos összes eddigi klubcsapatát és szívből sajnálja, hogy a Pápa ékköve várhatóan nem lépne pályára ellenük február elején.

A nemzeti tizenegy tagjairól kért rövid tájékoztatás alapján várhatóan az alábbi játékosok képviselnék Pandorát a Puskásban:

Csűsz: A gárda kapusa a betonbiztos védelemnek köszönhetően ritkán avatkozik játékba, de kevés feladatát általában kifogástalanul látja el. Az ellenfelekkel és azok szurkolótáboraival legendásan jó kapcsolatokat ápol. A legtöbb na’vitól eltérően nem áll tőle távol a földi életforma, ha tehetné, bolygónkon szelektív hulladékgyűjtéssel és Judas Priest-cédék hallgatásával múlatná szabadidejét.

Ráhuj: A Pandora legkiválóbb futballpedagógusai által pallérozott, gránitkemény jobbhátvédben minden megtalálható, amely ezen a poszton szükséges az érvényesüléshez: remek indulósebesség, lenyűgöző futógyorsaság, a másodperc tört része alatti helyzetfelismerés és cselekvés jellemzi. Tökéletes csapatember, aki a sikereket mindig a csapat érdemeinek tudja be, a szökőévente előforduló kudarcok során viszont elsősorban saját magában keresi a hibát.

Sepegy: Az esetek többségében nem látványosan, de hibátlanul működő elhárítás oszlopa, aki határozottan, a bizonytalankodás legkisebb jele nélkül, minimális hibaszázalékkal tevékenykedik. Rosszakarói szerint egy-egy megoldásával saját kapusát is képes zavarba hozni, de az ilyen alkalmakról készült felvételekről utólag mindig kiderült, hogy optikai csalódás esete forgott fenn. Mivel a csapat lehengerlő játéka miatt általában három védő is messzemenően elegendő az ellenfél megregulázásához, szívesen kalandozik előre, ahol pazar cselsorozatokkal kamatoztatja kiváló technikai tudását.

Kácznav: Más források szerint Kázcnav, a csapat másik középhátvédje. Alacsony súlypontjának és rugalmas, laza izomzatának köszönhetően szélvészgyors irányváltásokra és szemmel alig követhető vágtákra képes (a 100 métert meg nem erősített hírek szerint 2,5 másodperc alatt futó), elveszett labdát és játékhelyzetet nem ismerő védő.

A. Htót: A neve alapján vélhetően a kevésbé ismert navizlandi nyelvjárású ősökkel rendelkező balhátvéd mértani pontosságú, elsőrangúan kivitelezett becsúszó szereléseiről ismert. Az elhárítás során általában sallangmentes eszközökkel operáló, de a pengés megoldásoktól sem visszariadó bekk játékának kulcseleme a sportszerűség – mivel hosszú pályafutása során még sárga lapot sem kapott soha, több csillagrendszerben is számos tehetség első számú példaképe.

Ibmod: A hatalmas termetű, erőteljes szélső az esetek többségében puszta felbukkanásával is jókora riadalmat okoz az ellenfelek soraiban. A jobbszárny tömzsi orrú ura pályafutása alatt több planéta bajnokságának megbecsült csillaga volt már. Nagyjából lehetetlen kibillenteni az egyensúlyából, amely kiemelkedő gólérzékenységével párosulva a csapat egyik legfélelmetesebb fegyverévé teszi.

Iecspil: A csapat védekező középpályásának elsődleges feladata az egyébként is áttörhetetlen védőfal még masszívabbá tétele, de a támadásvezetésbe is szívesen bekapcsolódik. A na’vi társadalmon belül az egyik legnépszerűbb labdarúgónak számít, akinek az ellenfelek szurkolói is édességek pályára dobálásával fejezik ki nagyrabecsülésüket. Igazi társasági figura, aki szabadidejében szívesen karaokézik, tölcsért csinálva a kezéből.

Sélli: A válogatott titkos fegyvere, aki (bár tudását klubszinten is elismerik) igazából a címeres mezben tud kibontakozni, ha erre lehetőséget kap. Főként az erősebb ellenfelek elleni tétmeccsek doppingolják, amelyeken csereként beszállva is gyakran beszór egy-egy mesterhármast. Szükség esetén az előkészítő szerepkörét is felvállalja és forintos labdákkal tömi az együttes rettegett csatárkettősét.

N. Htót: A navizlandi nyelvjárás másik szülöttje közvetlenül földije előtt, a balszélső posztján riogatja az ellenfelek védelmét. Tudásából, valamint abból a tényből fakadóan, hogy a minőségi balszárny az egész univerzumban ritka és keresett, számos ajánlat közül válogathatna, ennek ellenére nevelőegyesületén kívül más klubok képviselőivel nem bocsátkozik tárgyalásokba. Tiszteletére a csapat szurkolói életnagyságú szobrot készítettek, talapzatán „Az ölelésben bőség, az igaz ügyben hűség voltál” felirattal. Klubjával ellentétben a válogatottban komoly rivalizálással kell szembenéznie, mivel riválisa, Ysserge szintén az univerzum legjobb balszélsőinek egyike.

Tábak: Az univerzum-szerte rettegett csatársor egyik tagja, egyben az együttes fizikai és szellemi vezére egy személyben. Rettenthetetlen Harcos, az egyetlen élő toruk maktu, akinek parancsait a hatalmas sárkány is engedelmesen követi. A válogatottban eddig valamennyi pályára lépését góllal koronázta meg, 61 válogatottsága után 125 találatot tartanak nyilván a törzs statisztikusai. Szabadidejében elméjét pallérozza, a na’vik közül elsőként tanulmányozta behatóbban az üveg halmazállapotának változásait, amiért tudományos elismerésekben is részesült.

Tázjab: Tábak csatárpárja, minden idegszálával gólra törő támadó, a na’viknál az Aranylabdát helyettesítő Arany Nyílvessző háromszoros kitüntetettje. Gólérzékenységét is elhomályosítja azonban a játék iránti példaértékű alázata és sportszerűsége – góllövéskor az ellenfél kapusát tapssal bátorítja, bár ezt rosszakarói hajlamosak szándékosan félreértelmezni. Galaxisokon átívelő népszerűségét bizonyítja, hogy a hírek szerint néhány csillagképpel odébb Anakin Skywalker is az ő autogramkártyájával díszíti hálószobáját, sőt, ha ideje engedi, Leila hercegnő társaságában a Puskás-stadion VIP-sátrában is tiszteletét teszi majd, hogy élőben gyönyörködhessen kedvence játékában.

2 komment

Címkék: avatar szilveszter fantazmagória

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr312549414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

housemd 2010.12.31. 12:24:21

remek!!!! posztokban gazdag új évet!
süti beállítások módosítása