HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Bert naplója

2011.02.10. 11:15 Black Lotus

Kedves Naplóm! Bert van Maarwijk vagyok, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, de neked – mint mindig – most is csak Bert. Hosszú és nehéz napon vagyok túl, a csapattal ma Ausztria ellen játszottunk. Délelőtt séta szerepelt a játékosok programjában, kivéve Mark van Bommelt, aki a napi kick-box edzését végezte. Délután a csendespihenőt követően megtartottam a taktikai értekezletet, majd lejátszottuk a meccset, amelyen 3-1-re nyertünk. A szállásra visszatérve nem tudtam elaludni, ezért elkértem a recepción az Azerbajdzsán – Magyarország meccs DVD-jét. Felmentem a szobámba és töltöttem magamnak egy pohárral az oude jeneverből, majd elhelyezkedtem a fotelban és megtekintettem márciusi ellenfelünket.

A magyarokkal különleges viszonyt ápolok, főleg, amióta a sorsoláson egy csoportba kerültünk. Pár perccel később odajött hozzám egy újságírójuk és megkérdezte, mi tudok napjaink magyar labdarúgásáról. Nem akartam elárulni, hogy kémeink a sorsolás előtt már Potemkin Karcsi feröeri szakácsművészetét is tesztelték, így ártatlan képpel jeleztem, hogy semmit, a zsurnaliszta meg bekajálta, mint a kollégája a pogácsákat a VIP-páholyban. Pedig a valóságban a magyarok rémálmaink állandó szereplői, Frank de Boer például mindig kesereg, hogy 112 válogatottság után visszavonult, mert így a Vanczák simán le fogja őt körözni. Tavalyig honfitársunk, Erwin irányította őket, csak aztán vele is az történt, mint a magyar légiósok többségével, azaz a főnökét lecserélték, ő meg nem fért bele az új góré elképzeléseibe. Leginkább a masszőrünk, Dirk van elragadtatva a magyaroktól, ő valamelyik tévécsatornát is nézi. Dirk ugyanis vérbeli VVV Venlo szurkoló és talált egy VV nevű műsort ezen az adón, amiről azt hitte, hogy a csapatáról forgattak egy sorozatot. Utána kiderült, hogy a nevezett műsor egy valóságshow, de Dirk azóta is mindennap nézi, hátha egyszer mégiscsak felbukkan benne a Venlo.

Rátérve a mérkőzésre, a derbit a festői Dubaiban rendezték, mérsékelt érdeklődés mellett. Dirk is átjött megnézni a felvételt, valami miatt ő sem tudott aludni, így együtt hallgattuk végig a himnuszt és konstatáltuk, hogy Vanczák már 52-nél jár, nem véletlenül rágja Frank a kefét ezerrel. Az emírek a jelek szerint a hazai csapat mellett az operatőrt is a Kaszpi-tenger partjáról importálták, mert a közvetítés ugyanúgy nem követte a labda útját, mint tíz évvel ezelőtt a Bahramov-stadionban megrendezett azeri-magyaron. Helyette inkább a játékvezetőt követte a kamera, aki a jelek szerint egyfajta emírségekbeli ideált jeleníthet meg, mert Dirk szerint 45 perc alatt többször bukkant fel a képen, mint az Alekosz nevű VV-szereplő két hét alatt.  Szerintem Bede Feri jóképűbb nála, de nem vagyok szakértője a témának. A játékosok mindenesetre szolidárisak voltak a tévéstábbal és a játék sebességét próbálták az operatőrhöz igazítani, de néha így is túl gyorsnak bizonyultak. Az első negyedóra végén Király próbálta egy lehetetlen szögből kapott góllal bővíteni lepkegyűjteményét, de a gravitáció és a kapufa kibabráltak vele.  Ez után, bevallom, elbóbiskoltam, mint a magyar kék-fehérek legendás mesteredzője, de hozzá hasonlóan én is felriadtam akkor, amikor jó negyedórával később megélénkültek a szurkolók (Dirk megnyugatott, hogy nem sok mindenről maradtam le.) A drukkerekkel együtt a meccs is felpörgött egy kicsit, és egy szép Gera-Rudolf összjáték révén gólt is láthattunk. Ez után az azeriek is próbálkoztak, ezúttal egy fölé lövéssel, amit a magyar kapusnak a Hattyúk tavából kölcsönzött balettmozdulata tett látványosabbá.

A szünetben elégedetten konstatáltam, hogy márciusban a taktikai értekezleteken nem kell majd a felvételek lassítgatásával meg kikockázásával bíbelődnöm, mivel a játék sebessége miatt nem lesz szükség ezekre a segédeszközökre. Dirknek sajnos kevésbé tetszettek a látottakat és sajnálkozva közölte, hogy magamra fog hagyni, mivel két füves cigi elszívásával sem lenne képes felvenni a meccs iramát.

Sajnálhatta a dolgot, mivel a második félidő elején az edzők cserékkel tették emelkedetté a mérkőzés hangulatát. Magyar részről kapuscsere is volt, bár arról nincsenek információim, hogy ez előre eltervezett váltás volt, vagy csak kollégám unt rá a Michael Flatley-koreográfiára. Beküldésre került továbbá Tököli, akinek zsenialitását jellemzi, hogy a kapitány mindkét első félidei csatáráról hajlandó volt lemondani miatta. Őt az aktuális magyar kapitányok évek óta titkos fegyverként jegelték, hogy amikor tényleg szükség lesz rá, akkor a meglepetés erejével csaphasson le az ellenfelekre. Szerencsére nem tudják, hogy Attila személye legfeljebb a svéd kapitánynak lehet ismeretlen, mi már annak is utánanéztünk a levéltárban, hogy rokoni kapcsolatban áll-e a néhai kuruc vezérrel, Thököly Imre gróffal. Hadvezéri kvalitásait rögtön a pályára lépése után igazolta is, mikor a labda megszerzése érdekében nagyobbat lökött az azeri védőn, mint a turizmus az amszterdami coffeeshop-ok forgalmán. Alighanem van Bommel-t fogom ráállítani emberfogással, jól ellesznek ők egymással, csak emberéletben ne essék kár.

A mérkőzés második felében csoportellenfelünk bizonyította, hogy példás csapatszellemmel rendelkezik. Ennek jegyében szellemes sorfalkombinációk kreálásával segítették kapusukat abban, hogy élesben is bemelegedhessen a mérkőzésbe. Az olajbárók ezt kihasználva tüzelni is kezdtek becsülettel, de Fülöp ezúttal ihletett formájában volt, így a Csank János-emlékplakettek nem kerültek kiosztásra. Ezt bevallom, már félálomban láttam, mint ahogy azt is, hogy Tököli ha a labdát nem is, de legalább saját magát a hálóba juttatja. Nem tudom megmondani, hogy miért aludtam el másodszor is, talán Dirknek volt igaza és a mérkőzés iramával lehettek bajok, de az is lehet, hogy a jenever hatása volt. Az utolsó percekre mindenesetre felriadtam, így még épp láttam, hogy valószínűleg ártatlan szemmel nézett az azeri védőkre és a kapusra a Hajnal, így nem is vették komolyan egészen addig, amíg jó húszról ki nem lőtte a bal alsót. Ez is szép gól volt, bár nem hiszem, hogy az enyéim hagyják majd így ficánkolni a stuttgarti géniuszt. Összességében a valamivel egységesebb csapat rúgott két gólt, az eget nem verdeső színvonalú találkozón.

A mérkőzés alapján egyértelmű, hogy Robbenéket rá kell hangolnom a magyarok félelmetes tempójára, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanakkor a pontszerzés szempontjából létfontosságú lehet. Még nem álmodtam meg a taktikát, de muszáj lesz valamit kitalálnom. A lemondás még nem fordult meg a fejemben.

Kedves naplóm, most abbahagyom az írást, mert reggel fittnek kell lennem. Bejelentkezett ugyanis interjúra egy újabb magyar orgánum – ha jól emlékszem, a világszínvonalú közvetítéseiről közismert Story TV – és még nem találtam ki, hogy nekik milyen mesét adok majd be. Ha nem jut eszembe semmi, akkor majd elsütöm, hogy a 7-1 és a 6-1 után az 5-1 következik a számtani sorban. Elviszem Dirket is, legalább lesz lehetősége kibeszélni valakivel a VV-vel kapcsolatos élményeit. Sneijder mindig bambán bámul, ha Szandikára terelődik a szó az edzőtáborban.

 

7 komment

Címkék: magyar videó napló azerbajdzsán válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr902651244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.10. 14:07:27

Ha Bert fent lenne a facebookon, lájkolnám :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.02.10. 14:09:33

Ja, és innen szeretném köszönte Black Lotust 100. labdabiztos-posztja alkalmából!

Futó Lada 2011.02.10. 15:05:13

@végh hanta: Csatlakozom ez utóbbihoz..

Artie 2011.02.10. 15:17:24

@Futó Lada: Én meg többször is felröhögtem. Ez tekinthető bírálatnak?:D

Úgy látszik, a van Bunkó-Tököli páros víziója nem csak az én lelki szemeim előtt képes megjelenni.

housemd 2011.02.10. 20:20:05

áh, köszönöm Bert Lotus, éppen ilyesmire vágytam...

fran7 2011.02.10. 22:57:47

Jó volt, tetszett.
süti beállítások módosítása