HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Előzött a Pécs, menekül a Veszprém - NB2 Nyugati csoport, 16. forduló

2011.03.08. 14:05 Bastille

Szombat délben már javában sütött a Nap K. Dezső hasára. Kávét tett fel a tűzhelyre, szájában a tegnapi söröket és a pár óra múlva rajtoló NB2-t ízlelgette. Egy jó kiesési rangadó rögtön a tavasz első meccsén Veszprémben, ahol a foci olyan, mint Pápán a kézilabda. Egy cukor, kis tej, hörpint, tisztálkodik, két telefon, egy zsömle kevés disznósajttal. Mindent stílusosan. Másfél óra múlva már a Stadion borozóban korsó sört fogyasztott K. Dezső jó barátjával, C. Lacival, aki hősünk számára az állatorvosi ló. Igen, állatorvosi ló, mert aki a focit szereti, az miért pátyolgatja szívében a magyaros pesszimizmust, ha meglátja, hogy Molnár Zoltán flegma oxival próbál továbbítani egy kapuskirúgást. K. Dezsőt egy ilyen oxiért egyébként majdnem elküldték a serdülő edzésről tizenöt éve, aztán magától jött el, pedig lehet, hogy most ő mentette volna meg a BLSE-t az Üllői úton a csúfos tavaszi kezdettől. Bognár Gyurinak tetszett is volna ez a gyerek, rögtön egy százast be is dobott K. Dezső a kockás gépbe, három szilva, duplázás, a vége hatötven. Nyertes nap ez, fiam, mondja az emkábés sálban Rezső bá, a kötelező bútordarab. Aztán abból a hatötvenből két konyak, maradék sör és irány a pálya. Fél három előtt öt perccel még vagy ötven ember vár, hogy bejusson a stadionba, ahova még kissé tompán érkeznek a játékosok a kissé tompa márciusi napsütésben. Szotyi a szánkban, szotyi a szélben. 

A pálya szélén álldogáló mintegy hatszáz ember feszülten kezdte el szemlélni a meccset. Nagy volt az elvárás, hisz a 4-3-3-ban felálló hazaiak a kiesés ellen küzdöttek egy új edzővel és majdnem új csapattal, míg a Honvédnál a majdnem legnagyobb emtékás ült a kispadon, a Lőrincz Emil. Az első öt-tíz percben mindenki megelégedéssel konstatálta az új csapat akarását, illetve, hogy Veszprémben is van már színes bőrű játékos. Az egyik törzsszurkoló annyira a szívébe fogadta, hogy ordította egy közeli bedobásnál, egy néger van a világon, te vagy az testvérem! Közben folyamatos játék nem alakult ki, Molnár Zoli védekező középpályást játszott, ezért roppant mód szem előtt volt. Fussál Molnár, nem ezért jöttél ide! Aztán Hegedűs vágja előre a labdát az egyetlen négernek, aki lekezeli, egy védővel áll szemben, jobbra dobja a vállát, aztán balra, lábait a guruló labda felett ide-oda illegeti, hogy a Honvéd védő totálisan összezavarodjon, le is morzsolódik az az egy védő és Alex jobbal a bal felsőbe úgy teszi, ahogy kell! Oda is fut a veszprémi béközép elé és integet. Szolnokon lehet nem is volt béközép! Tombol a tömeg, a mintegy hatszáz néző, hajrá Veszprém, piros-fehér-zöld, hozzál még egy sört! C. Laci el is ment sörért, mire visszaért, már egy-egy. A rohadt életbe, mondta C. Laci, itt a sör, mi volt? Középkezdés, labda hátra, bal szélen egy felfutó, kapja a labdát, beadja, de rosszul, a kapusunk mégis úgy vetődik bele, mintha fél liter vodka után lenne, a lecsorgó labdát meg természetesen a honvédos Berki bepaskolja. Ezután szépen csorog az első félidő, két bácsinak nem jut eszébe a Pápa edzője, aki eltörte a lábát, a Véber Gyuri, segít K. Dezső, aztán beszélnek a hét eleji MLSZ napról, Csányi ígéreteiről, amit magabiztosan kiröhögnek. A spori lefújja a félidőt, a két bácsi a büfébe megy, K. Dezsőék meg a vécé felé. Ott igen penetráns szar szag uralkodik, mint a magyar fociban, gondolja K. Dezső, siet is el innen vissza a pálya széléhez. 

Jön a második félidő, a nézők bíznak, legtöbben két veszprémi gólt várnak a második félidőre, más semmit. Jönnek a játékosok, a legvégén Vágó Attila, kiinteget, pár százan megtapsolják, hajráveszprém, milyen szívmelengető, mondja mosolyogva C. Laci. És jön a második, csere sehol, a Veszprém pedig szemmel láthatóan megy előre, K. Dezsőék gyors átigyekeznek a Honvéd kapujához, itt lesznek történések. Jönnek a bakonyi szögletek egymás után, nyom a Veszprém, K. Dezső még sosem látott ilyet. Aztán az ötvenötödik percben egy szabadrúgás kábé 20 méterről, a tizenhatos bal sarkával egy vonalban, előre mennek fejelni a veszprémiek, jön a beadás, csavarodik, nagy levegő, senki nem ér bele, Kunsági lábai gyökeret vernek, és csak nézi, ahogy a kapu jobb oldalába zuhan a labda. Kamikáze beadás volt, Őrjöng a tömeg, az emberek azonnal megszeretik a csapatot, valaki már a következő idényben a feljutást tervezi a Bohócligába, hiába, ha van győzelem, van hit és önbizalom is. Kell a harmadik, kell a harmadik, hol a jobb szél, hol a jobb szééééél, ordítja Rezső bá, akit K. Dezsőék eddig nem vettek észre. Még párszor infarktus közeli állapotba kerül a közönség, de a végén, hogy biztos ne focival teljen az idő, még a kispesti Mustapha felrúgja Szőllöskeit, amit a veszprémi csapattársa, bizonyos Grósz úgy torol meg, hogy végrehajt rajta egy De Jongot, azonnal piros. Még Rezső bá is megkérdezi az öltözőbe távozó veszprémit, hogy most ez miért, fiam, most jobb? Grósz legyint, a spori hármat fúj, mindenki elégedett. K. Dezső még megtapsolja, de legalább odabiccent Lőrincz Emilnek, hisz a jugók elleni zakót követően csak őt sajnálta. Az utcákban elfogynak a szurkolók, lassan elcsendesülnek az elégedett hangok, K. Dezsőék még Rezső bához csatlakozva bemennek a Stadion Borozóba, ahol már tárgyalják a meccset. Mit iszik Rezső bá? Hát a szokásosat! (Veszprém FC – Honvéd II 2-1) 

A kicsit nagyon túlsztárolt Baja ment az Üllői útra, ahol esélyes volt. Ennek ellenére csapnivaló játékot mutattak, Lipcseiék viszont tökösek voltak és az történt, amit ők akartak. A bajai védelem katasztrofális volt, ennek eredménye a 3-1-es hazai győzelem. (FTCII-BajaiLSE 3-1) 

A Kozármisleny az utolsó őszi fordulóban verte a Baját, ami nyugodt téli álmokat predesztinált nekik, hogy aztán a darabjaira hullott Kaposvölgyével játszanak. Bélánk rögtön mesterhármast ért el az első félidőben, fordulásnál 5-0 a mislenyieknek, a vége 7-1! A baranyaiak tapadnak a középmezőnybe, nyolc pontra vannak a negyedik Bajától (Kozármisleny – Kaposvölgye 7-1)

Felcsútra ment az FC Ajka, akit innentől kezdve tenyerünkön hordozunk. Kétszáz néző előtt a műfüves pályán Gyurcsó góljával vezettek a félidőben a tartalékos fehérváriak. Aztán a második játékrészben egy kezezés miatt tizenegyeshez jutott az Ajka, amit Mihalecz értékesített. A mérkőzés vége felé a csereként beállt Major döntötte el a három pont sorsát, szegény Hartyáni mester hiába próbált cserékkel frissíteni csapatán, hisz a fél csapat sérült, a cserepad nagy része pedig előző nap U19-es meccset játszott, így kipukkadtak a végére. (Videoton-PFLA - FC Ajka 1-2)

Várhidi mester mégis csak a kezdőbe nevezte a tizenötödik agyrázkódását is kipihenő Fekete Ádámot, így önbizalommal a szeme alatti táskákban várták az átalakult Barcsot. És hát a téli felkészülés úgy néz ki jól sikerült, hisz összeállt az SZTK -Erima, helyzeteket csak ők dolgoztak ki, amiből félidő előtt kettőt értékesítettek. Aztán a második játékrészben negyed óra alatt vágtak hármat, Bonifert mesterhármast ért el. (SZTK-Erima - Barcsi FC 5-0)

A már koránt sem Gyilkos Gyirmót a BKV Előrét fogadta hazai pályán. Végig egy kapuztak, négy-öt száz százalékos helyzetet hagytak ki, az Előre pedig olaszosan kihúzta az ikszet. A mérkőzés egyik legnagyobb érdekessége az volt, hogy egyik oldalon sem hajtottak végre cserét. (Gyirmót FC - BKV Előre 0-0)

A roppant fiatal ETO II Budaörsre utazott. Igazából semmi sem történt a 42. percig, amikor az u20-as bronzérmes és már besárgult Dudás Ádám sípszó után elrúgta a labdát a pirosért. Innentől kezdve a Márkus-Kollega csatársor elkezdett rohamozni, de csak a második félidő derekán lett meg az eredménye, előbb a bal bunkó, (Mihályi) aztán a jobbszélső (Lászka)szerzett gólt. (Budaörs - ETO II 2-0)

A másik nagy bajnokesélyes Pécs Tatabányára utazott. Rögtön az egyik legnagyobb küldetést kellett teljesíteniük. Kemények is voltak, mint a Rambo III, főleg Gyánó Szabi, aki előb egy szóló után az 5. percben, majd Godslove csodás passzából a 10. percben 0-2-re módosította az eredményt. Félidőben Kiss László kettőt cserélt. Lehozta Gyánót és Nagy VOlivért is. Szmájli. Rögtön az 51. percben szépített is a Tatabánya. Nem sokkal később a grúz-pécsi Kvekveskirit kiállították, ment is a Tatabánya, de nem sikerült az egyenlítés, így a Pécs a gyirmóti iksz után átvette a vezetést a tabellán. (Tatabánya - Pécsi MFC 1-2)

A következő fordulóban Ajka-Gyirmót rangadó, illetve a Baja fogadja a Vidit, itt a tipposzlop, tessék csak tippelni, a verseny állása hamarosan frissítve elétek kerül. Itt a tabella, itt a góllövőlista!

 

FC Ajka – Gyirmót
Bajai LSE – Videoton PFLA
Kaposvölgye VSC – FTC II
Honvéd MFA – Tatabánya
Győri ETO II – SZTK – Erima
Pécsi MFC – Kozármisleny
Barcsi FC – Veszprém FC
BKV Előre SC - Budaörs

 

 

6 komment

Címkék: összefoglaló nb2

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr602721673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefan Derrick 2011.03.09. 13:41:50

FC Ajka – Gyirmót 1-1
Bajai LSE – Videoton PFLA 1-1
Kaposvölgye VSC – FTC II 0-2
Honvéd MFA – Tatabánya 2-2
Győri ETO II – SZTK – Erima 1-2
Pécsi MFC – Kozármisleny 3-1
Barcsi FC – Veszprém FC 1-1
BKV Előre SC - Budaörs 0-0

979122 2011.03.10. 09:32:14

FC Ajka – Gyirmót 2-1
Bajai LSE – Videoton PFLA 2-1
Kaposvölgye VSC – FTC II 1-2
Honvéd MFA – Tatabánya 1-2
Győri ETO II – SZTK – Erima 1-2
Pécsi MFC – Kozármisleny 2-1
Barcsi FC – Veszprém FC 1-2
BKV Előre SC - Budaörs 1-2

snowblind 2011.03.10. 10:02:43

FC Ajka – Gyirmót 2-2
Bajai LSE – Videoton PFLA 2-1
Kaposvölgye VSC – FTC II 0-3
Honvéd MFA – Tatabánya 1-2
Győri ETO II – SZTK – Erima 2-1
Pécsi MFC – Kozármisleny 3-0
Barcsi FC – Veszprém FC 1-0
BKV Előre SC - Budaörs 2-1

kétballáb 2011.03.10. 16:38:14

FC Ajka – Gyirmót 1:2
Bajai LSE – Videoton PFLA 1:1
Kaposvölgye VSC – FTC II 0:2
Honvéd MFA – Tatabánya 2:2
Győri ETO II – SZTK – Erima 2:1
Pécsi MFC – Kozármisleny 4:0
Barcsi FC – Veszprém FC 2:1
BKV Előre SC - Budaörs 3:1

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.10. 21:11:31

FC Ajka – Gyirmót 1-2
Bajai LSE – Videoton PFLA 2-1
Kaposvölgye VSC – FTC II 1-2
Honvéd MFA – Tatabánya 1-2
Győri ETO II – SZTK – Erima 1-1
Pécsi MFC – Kozármisleny 2-1
Barcsi FC – Veszprém FC 1-1
BKV Előre SC - Budaörs 2-1
süti beállítások módosítása