HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Lisztománia

2011.06.17. 11:19 Futó Lada

A detonátor csendben pihen, figyelme megfeszítve mint az íj húrja. Szeme járt fel-alá a köréje pakolt C4 és a digitális időzítő szerkezet között. Tikk-takk, tikk-takk ... lelki fülei hallották az idegtépően monoton pittyegését a vekkernek, amely a valóságban hangtalanul, néma komorsággal sorakoztatta egymás után a számokat , a szebb napokat is megélt hétszegmensű kijelzőén. Aztán egyszer csak a nagy piros számok elérték a 10:00-át és BUMMMMMMM....robbant az átigazolási bomba. Lisztes újra a Fradiban..

Igen, valóban. Az egykori kedvenc újra a csapatban, hogy betöltse a Lipcsei és Dragóner visszavonulása miatt megürült "Ferencvárosi ikon" pozíciót, amelynek terhét immár csak Balogh Zoltán viselte már. A szurkolók örömmel fogadták a hírt, tenyerek csattantak, mázsás legördülő kövek robaja verte fel a Mester utca-Soroksári út kereszteződésében a délelőtti csendet, söröskriglik emelkedtek víg vivátra, és koccantak össze a hír hallatán. (Ez ügyben érdemes kicsit böngészni az  Üllői 129 oldalán / a kommentek között .)


A hír első hallásra megosztóbb, mint Dzsudzsák Dagesztánba igazolása. Sokan kétkedve fogadják, végtére is a játékos túl van már zenitjén, ugyanakkor a másik tábor állítja , hogy még így pocakosan, félgőzzel is jobb mint a legutóbbi szezonban bármelyik irányítót játszó játékosa a csapatnak. Hogy mi az igazság, az nyilván csak a bajnokikon fog kiderülni. Lehet hogy egy új Bárányosa lesz a ligának, és egy komoly félszezont fog lehúzni, majd eltűnik a mezőnyben . Lehet, hogy egy közepes szezonja lesz, ami elég arra, hogy meccsenként egy-két forintos labdát kioszt, és rúg 1-2 gólt szabadrúgásból....és benne van az is, hogy korán megsérül, és nem tudunk meg semmit abból, hogy mi történhetett volna.

Lisztes 17 évesen mutatkozott be a Fradiban, Détári szezon közbeni távozása után kapta meg a karmesteri pálcát 17 évesen. Kétszeres bajnok és kupagyőztes lett, tagja volt a 95-ben BL-be jutó alakulatnak, az első magyar BL gól szerzője. 96-ban a VfB Stuttgart-hoz igazolt, és német kupagyőztes, és KEK döntős lett, de a Balakov-Bobic-Elber mágikus háromszög mellett a pályán nemigen tudott helyet kicsikarni magának. 2001-től a Werder Bremen játékosa, és német bajnok. Egy hosszú sérülés után 2008-ban visszatért a Ferencvároshoz, de rövid időn belül a REAC-hoz került, majd Hansa Rostoc - Paks-REAC-Vasas volt az útja. A vasasban a tavalyi szezon egészen jól alakult, különösen a tavaszi részre gondolok itt, amikor döntő gólokat szerzett.

Ennyit az életrajzról, mert most újra visszatért az Üllői útra. Tény és való, hogy a legutóbbi szezonban a Fradi játéka eléggé hullámzó volt, nem volt igazi karmester a pályán, aki fazont szabott volna a csapat játékának. Heinz hangulat-ember volt, Schembri befejező-csatár, Morales inkább szélső. Tóth jobbára csereként nem sokat tudott hozzátenni, Józsi elszürkült, Maróti inkább védekező, Rósa pedig ..... hát ő meg megérne egy külön misét.

Az UEFA-kupában a nevezéskor adott számú saját nevelésű játékosnak kell szerepelnie a benevezett játékosok között , ebből a szempontból sem utolsó dolog, hogy nem pusztán a létszám miatt kerül fel a keretbe, hanem egy használható játékossal gazdagodott a csapat (nem mintha arra az egy körre nagyon számítana).

Egy jó Lisztes, az mindig jó. A Fradinak pedig most nagyon kell egy jó Lisztes. Nekem elsőre a 91-92-es Fradi villan be, akkor az őszi félszezon után 7. volt a csapat (igen, nyomták a pesti csapatokat, és ezért nem vontak le 3 pontot a Veszprém elleni meccs miatt, amikor 4 légiós volt egyszerre pályán a megengedett 3 helyett). Aztán télen jött Fodor Imre, aki előtte az MTK-ban majd a Honvédban eltöltött sikeres évek után Siófokon játszott ősszel. Nem volt igazán elragadtatva senki, komolyabb igazolást vártak a szurkolók, aztán "Foci" végül nagyon összekapta a középpályát, és végül bajnok lett a csapat. Ha Lisztes csak feleannyit tesz le most az asztalra mint Fodor, akkor elmondható, hogy jó igazolás volt...

Ahogy Aigner Szilárd mondaná : majd júliústól kiderül..
 

3 komment

Címkék: átigazolás fradi lisztes

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr362991762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.06.17. 13:54:08

A zárómondat megariszpekt.:D

christvhu 2011.06.24. 16:38:33

A hír - és a magyar foci iránti sosem szűnő érdeklődés - súlyát remekül jelzi, hogy én valék a második kommentelője így egy hét távlatából.
pedig mekkora tehetségnek gondoltuk akkoriban. zt hiszem az is volt......és maradt is

Stefan Derrick 2011.06.24. 17:53:27

@christvhu: Azért én nem mondanám, hogy nem futott be karriert, mivel gyakorlatilag kulcsemberként vezette bajnoki címre a Werdert, ami azért nem gyenge, plusz előtte is játszott pár évet a Bundesligában.
Valóban ott bicsaklott meg a karrierje, amikor éppen a bajnoki cím elnyerésekor rúgták szét, de ez inkább balszerencse. Addig viszont elég szép ívet írt le a pályája szerintem. Az elmúlt 30 évben biztos, hogy a legrangosabb címeket nyeregette össze a magyar játékosok közül (Hrutkát meg Szűcsöt nem ér felhozni a pár meccsükkel, amit a bajnok Lauternben játszottak).
süti beállítások módosítása