HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

JHN - Különkiadás ( A sorsolás)

2011.06.20. 10:07 Futó Lada

Az egyszeri Labdabiztos-olvasó, amint meglátja a mágikus 3 betűt a poszt címében, máris Pavlovi-reflex-szel nyúl a fiók irányába, ahol kiemelt helyen pihen a jövőbe látó gömb, vagy az ilyen esetekre tartott mágikus 8-as golyó. Ebbe aztán jól belenéz, és máris tolja az aktuális tippeket, hogy legalább egy nemzetközi szintű tippjátékban legyőzze kétballáb sporttársat.
Nos ezúttal egyenlőre vissza lehet tenni a gömböt a fiókba, most még csak a sorsolásnál tartunk, amely ma lészen megejtve a kies Svejcban. ( Igen, Svejc, ahogy öreganyáink mondták a Gerbaud-ban a krémes fölött beszélgetve. És igen, aki akar, az tippelhet az ellenfelekre, aki legalább az országot eltalálja az kap egy szóbeli vállveregetést, aki mind a 4 ellenfelet, az pedig nyer egy társas-utazást egy bochumi teadélutánra.)

Nos tehát ami a mai napot illeti, 4 csapatunk is érdekelt a dél környéki szabadprogramban, a bajnok Videoton a BL bajnokok ágán nem kiemeltként várja a lehetséges ellenfelet, míg az EL-ben 3 reprezentánsuk vonulhat fel, a bajnoki dobogósok képviseletében a Paks és a Ferencáros, míg a Magyar Kupa megnyerését igazoló oklevéllel zsebében a Kecskemét gárdája.

Bajnokok Ligája
Az első kör összesen 2 mérkőzést jelent, szóra sem érdemes a mi szempontunkból. A 2. körben az első fordulóból továbbjutó két csapat mellett további 28 kerül összesorsolásra. 1 db 10-es és 2 db 6-os csoportot alkotnak, és itt az egyik fele kiemelt, és ezekhez   kiemelt csapatokhoz sorsolnak  nem kiemeltet.A Vidi a 2-es jelű csoportban, az utóbbiakat  erősíti a moldáv,macedón,azeri és örmény bajnok társaságában, kiegészülve a luxemburgi-máltai selejtező győztesével.

A Vidi a 2. csoportba került, így a kiemelt csapatok közül az alábbi 6 lehet ellenfél : NK Dinamo Zagreb (horvát), FK Partizan (szerb), SK Sturm Graz (osztrák), FC Viktoria Plzen (cseh), FK Ekranas (litván), FC Zestafoni (grúz) . Nem jött be tehát Sándor György kívűánságlistája, aki a Maribor elleni visszavágóban bízott, vagy a BATE, Litex párosból választott volna ellenfelet, valamint szintén a másik ágra került a Wisla Krakkó, akik vászont a hátuk közepére kívánták volna a magyar bajnokot. Ebből a 6-ból, a 2 utóbbi lehetne kellemesebb ellenfél, a DVSC ellen már megcsodált Ekranas, vagy a grúz Zestafoni, míg a szerb-horvát-osztrák trió nem sok jóval kecsegtetne a továbbiakban.

Európa Liga
Az első körben érdekelt 50 csapatot, 5 db 10-es csoportba osztották. Minden csoportban van 5 kiemelt, és hozzájuk sorsolják az 5 nem kiemelt csapatot. A Paks és a Ferencváros egyaránt kiemelt csapat lett a 3. ill. a 4. csoportban.

Az EL 1. körében a  Fradi a Milsami Orhei (moldáv), Vllaznia Shkoder (albán), PFK Olimpik (azeri), Irtysh Pavlodar (kazah), Ulysses (örmény) szekcióból bármelyiket is kapja, komoly túra előtt áll, és nem csak a távolságra gondolok. A Pavlodarral kapcsolatban azért vannak szép emlékek a Haladás kapcsán, tehát volt már zöld-fehér diadal. Kérdés, hogy a szinte már kötelező kazah túrát a Fradi húzza-e ki az idei szezonra,, vagy a Paks.

A szintén az első körben bekapcsolódó Paks lehetséges ellenfelei némileg könnyebbnek tűnnek, - a kazah vonal itt is él, biztos-ami-biztos, hiszen a lehetséges ellenfelek listája a FK Banga (litván), Trans Narva (észt), Sahtar Karagandy (kazah), Tre Penne (San marinói), Santa Coloma (andorrai) ötösfogatra korlátozódik, és azért ismerve a san marinói vagy andorrai labdarúgás átütő erejét, mindenképpen bízhatunk egy következő fordulóban. ( A Paks is zöld-fehér lévén a kazah vonal itt is bizakodásra adna okot.)

Az EL 2. körében az első fordulóból továbbjutó 25 csapat kiegészül további 55-el, és 8 db 10 -es csoportba lesznek sorsolva. Itt 5 kiemelt csapat lesz, és hozzájuk sorsolnak 5 nem kiemeltet.

A második körben debütáló KTE részére előzetesen mindenféleképp ciprusi csapatot vízionálnánk, mint azt már kifejtettük egyszer egy rövidebb statisztikában, Tököli eddigi első körös UEFA kupás ténykedései rendre ciprusi gárda ellen következtek be. Annyi eltérés lehet, hogy az UEFA kupa közben már EL, viszont Töki még mindíg -minden körülmények között- Töki, legfeljebb a borostájának a fénye kopott már meg valamelyest.Itt még nem volt meg a mezőny rostálása, így még lehet a Famanguszta is.

Folyamatosan frissítünk a megszerzett információkkal, és délben, valamint 13-kor kezdődő sorsolások során, már  nyessük is a végső eredményeket, az első reakciókkal együtt.

Elkezdődött a sorsolás...először a BL-nek feszülnek neki...
A San Marinoi csapat kapta a máltait, nem volt semmi meglepő, a luxemburgi pedig az andorrait. Most jön az első csoport, ha van érdekesebb párosítás azt jelezzük, de egyébként majd a következő körben leszünk érdekeltek.
 Az albán-ciprusi barátság jegyében APOL-Scanderbeu..egyébként sima meccsek az első kalaban.
2. kalap, rögtön az első párban :  Sturm Graz - Videoton. A Vidi idegenben kezd júliús 12-13-án az Arnold Schwarzenegger stadionban. A kalap nyertese az Ekranas, övé a san marinói-máltai párbaj győztese.

A Vidi nehéz sorsolást kapott, bár korántsem annyira nehezet, mintha a szerb, vagy a horvát bajnokot sorsolták volna hozzá. A Sturm még így is legalább 63,18%-ban a párharc esélyese, viszont az idegenbeli kezdés valamelyes növelheti a Vidi esélyeit, egy jó első meccs esetén. A Dottore sajnos már nincs a csapat élé, máskülönben várható lenne egy mexikói edzőtábor - ami logikus döntés lenne annak fényében, hogy mexikóra viszont az osztrák hegyek között készültek. A visszavágó rá egy hétre, júliús 19-20-án kerül megrendezésre.

Kezdik az EL sorsolását, a Ferencváros  a 17-es párban az örmény Ulisses ellen kezd idegenben mert Lotus szerint szép neve van, a Paks a 13-as sorszámú párosításban az andorrai Santa Coloma ellen hazai pályán debüták, mert andorra szép hely. Illetve hát a két indoklás nem feltétlen kapcsolódik magához a sorsoláshoz, de fent volt az eddigi kívánság-listán. A párosítások sorszáma alapján kapnak a győztesek ellenfelet a második körben.
Az andorrai csapat nem jelenthet különösebb megrázkódtatást a Hrepkával megerősített paksi csatársor számára, míg Oláh Lóri az örmény idegrendszert sokkolhatja elfutásaival. Mindkét esetben a magyar csapatot nevezhetjük esélyesebbnek, a Paks esetében 89,715% az esélye a kettős győzelemnek, míg 93,285% a sima továbbjutásnak. A Fradinál ugyanez az esély 28,133% és 72,93%.

A Kecskemét és a második forduló kicsit később jön. A második kör sorsolásakor egyik csapatunk sem lesz kiemelt, így nehezebb ellenfelet is kaphat. A "nehezebb" között az osztrák Salzburg és Austria,a Fulham, a Lokomotiv Sofia,a Hajduk Split, vagy épp  a Sahtyor Donyeck is befigyelhet, de lehet akár a Tirana,Tiraspol, TPS Turku vagy épp a Honka-Kalju meccs győztese közül is ellenfelet kapni.A kazah lehetőségek már csak az Irtys pavlodarra és az Aktobe csapatára korlátozódnak (amennyiben előbbi túljut fehérorosz ellenfelén). . izgalomra semmi ok...

 Jön a második kör sorsolása, az asztalon elhelyezett vájlingok mennyiségéből ítélve megint párhuzamos sorsolás lesz, azaz egyszerre sorsolják mind a 8 csoportot. Gianni am kopasz általános titkár már felolvasta az általános protokollt, megjött a vigyori fószer is, úgyhogy csapjunk a lecsóba. Pár perc és megtudjuk a frankót.

Pavlodar kilőve az első párok után...

Paks - Tromsö(nor)-Daugavpils(lett) győztese, tehát a Tolna megyeike egy első fordulóból továbbjutó csapatot kaphatnak.
Kecskemét - Aktobe , ezzel le van tudva idénre a kazah vonal...
FTC - Aalesund (nor) - Neath(wal) győztese, tehát szintén első fordulóból továbbjutó csapat ellen játszhat a Fradi, ha túléli az első kört

Nem mondhatni, hogy Fortuna szűkmarkú volt csapatainkkal szemben, mert valljuk be őszintén : lehetett volna rosszabb is.Az EL első körét mindkét gárdánknak illene abszolválni, míg a második körben sem a kazah gárda, sem esetlegesen a két norvég nem tűnik verhetetlen ellenfélnek. (Sajnos nem lehet egy úttal megoldani a két meccset, mert az egyik csapat észak-norvég, a másik meg dél-norvég, ami egy É-D kiterjedésű országnál azért súlyos kilométereket jelent, de korántsem a norvég labdarúgás zászlóshajóiról beszélünk.) A harmadik körben tehát elvileg lehet magyar csapat - kiesése esetén a Vidi is ide kerülhet....viszont ott már jönnek az olasz-spanyol-francia-angol csapatok is ipari mennyiségben...

35 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr202999584

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Íme, a magyar focicsapatok ellenfelei 2011.06.20. 14:43:01

A bajnok Videoton az osztrák bajnok Sturm Graz csapatával játszik, a Paks andorrai, a Fradi örmény ellenfelet kapott, a Kecskemét vár egy fordulót.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.06.20. 11:11:28

Kívánom a Vidinek a Viktoriát, lehet, hogy elmegyek én is.

Na nem a meccsre, sörözni egyet a gyárban.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.20. 11:17:07

BL: megérzés alapján Sturm Graz

EL: az Irtis jó lenne újra, de az Ulysses-nek is szép neve van. A Tre Penne már csak neve alapján is a dottorénak csúszna igazán. Igazából, ha ráéreznék, hogy melyik csapat megy sztyeppetúrára, úgy könnyebb lenne megjósolni a másik ellenfelét. :)

Futó Lada 2011.06.20. 11:33:36

@Black Lotus: Irtis már volt...nehogymár egy copy+paste-el kelljen ellenfél-nézőt írni.. :)

Akkor már lássunk világot.. Andorra még nem volt, és szkander bég kései leszármazottairól is jó lenne olvasni... Persze a kibicnek semmi sem drága.. :)

Artie 2011.06.20. 12:13:11

@Futó Lada: Skacok, ha belefut Dottore excsapata a Plzenbe, esküszöm, vállalom az ellenfélnéző megírását, de eléggé a sörre lesz kihegyezve.:D

Artie 2011.06.20. 12:26:38

@Futó Lada: Hát, a Puntigamer nem jó sör, igaz, Leobentől nincs messze, de akkor nagyon a Gösserre hegyezném ki.:D

Zigi 2011.06.20. 12:26:47

@Black Lotus: "...az Irtis jó lenne újra,..."

Hogyne, azért, hogy megússzál egy újabb csapatbemutatót.:)

Futó Lada 2011.06.20. 12:28:02

@Artie: ..én feltankolnék Sopronival. Ha már jó cseh sör nincs, akkor legyen hazai.. :)

Artie 2011.06.20. 12:36:00

@Futó Lada: Mióta vagy magyar sör?:P

A múltkor volt szerencsétlenségem Sopronihoz, kb. 10 éve nem ittam. Na, az első korty után mondom, ez szerintem tele van kukoricával.

Nézem az összetételt: kukoricadara.

Az meg köztudomásúlag nem sörbe való.:S

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.20. 13:13:46

A Sturmot telibe és az Uliszeszre is elég jól ráéreztem. Ha a szentkoronásokat nem nézzük, akkor egyszerűen nem tudok tévedni ebben a rohadt futballban. :)

No, uraim, hová szeretnének először utazni: Örményországba vagy Andorrába?

Futó Lada 2011.06.20. 13:18:36

@Black Lotus: Örményföldön kezd a Fradi, bár egy paksi körséta is beleférhet első forduló okán.. :)
Ha a KTE megkapja a Famangustát vagy az AEL-t akkor viszont bochumban kezdünk.. :)

Zigi 2011.06.20. 13:22:15

Az UEFA-nál nem sokat g*ciztek az EL sorsolással:)

Zigi 2011.06.20. 13:35:26

Ezek még egyszer kihúzzák az első kört?:)

Futó Lada 2011.06.20. 13:40:02

@Zigi: elvileg megint 8 db 10-es csoportot csinálnak, oda sorsolták szét az első kör továbbjutóit..

Futó Lada 2011.06.20. 13:43:11

ja nem..benéztem...párhuzamos sorsolás volt, a csaaptok be lettek számozva, és a 10-es csoportokat egyszerer sorsolták sorszám szerint...ezt játszák most vissza a sorsolás után..maga a lényeg elvben 14.20-kor jön.

hajdú 2011.06.20. 13:54:37

"Paks esetében 93,715% az esélye a kettős győzelemnek, míg 83,285% a sima továbbjutásnak"

Hát csak amennyiben a kettős győzelem még nem nevezhető sima továbbjutásnak, különben döcög itt a matek :)

Futó Lada 2011.06.20. 13:58:24

@hajdú: .. jogos..helyesen " a csak sima továbbjutásnak"..ez feltételezné az egy győzelem egy döntetlen esetét.

Artie 2011.06.20. 13:59:29

@hajdú: Vagy a kettős győzelem részhalmaza a sima továbbjutás.:D

De mi van, ha a hazai 2:1 után idegenben 0:0, 89. perc, tizit rúg az ellen, kapufa, kipattanóból kontra, gól, kettős győzelem? Akkor ez azért annyira nem sima, mert ha bemegy a tizenegyes, akkor kiesés!:P

Artie 2011.06.20. 14:40:48

@Zigi: Nos, nem ismertem semmit, és nem is nagyon találtam, így gyanítom, Klagenfurt a Wörthersee-ről és a 140-nel falvakon átszáguldó politikusokról híres csak.:)

A fordítás a hírben meg szokás szerint ferdítés.

www.kleinezeitung.at/sport/fussball/sturm/2768276/fuer-alles-nicht-nachvollziehbar.story

"Sturm zahlt seit Jahren regelmäßig Miete"

Vagyis bérleti díjat fizet, de hadd döntse már el a tulajdonos, mikor kinek adja bérbe.

Az "ez a hála" nem hangzik el az interjúban.

És valahogy kifelejtődött, hogy fel akarják ajánlani, hogy elcseréljék a pályaválasztói jogokat.

És kifelejtődött, hogy Klagenfurttal van egy kis gond, a felső részeit a stadion nézőterének nem szabad használni, engedély hiányában.

www.kleinezeitung.at/sport/fussball/sturm/2768000/sturm-bangt-um-heimrecht-bei-ec-auslosung.story

Mondtam már, hogy imádom a magyar sajtót?:)

Zigi 2011.06.20. 14:46:41

Hát ez érdekes volt, vakinek működött a stream az uefa.com-on a 2. EL körnél?

hajdú 2011.06.20. 14:50:13

@Artie:
Én is gondoltam még ilyesmire, de úgy látszik, ez csak a Paksnál esélyes, a Fradinál meg elhanyagolható :) Vagy még: az andorraiak ellen 3 köztéig minden csak kiszenvedett győzelemnek számít :)

hajdú 2011.06.20. 14:56:50

Ó és hajrá Alesund, gyönyörű város, remek focitúra helyszín! Tromsö meg a világ legészakibb sörfőzdéje :)
Utazhatna egy géppel a Paks és a Fradi :D

Artie 2011.06.20. 15:22:16

@hajdú: A norge túrák holmi kézilabdarajongóknak meg sem kottyannának...:P

vérfarkas 2011.06.20. 15:51:55

Na, azt hiszem, a Népszabadság rovatvezetője egy esetleges Fradi betli esetére már betárazta az "Ulisses; nem lányregény" címsort...

Stefan Derrick 2011.06.20. 16:31:07

@Artie: Voltam az elmúlt néhány évben többször is Klagenfurtban, többek között a német-horvát Eb-meccsen is, a helyi sört Schleppének hívják, és szerintem finom, bár nekem a Puntigamer is ízlik. A stadion úgy néz ki, mint valami ufó. Amikor a horvátok belőtték a másodikat anno, alattuk álltam és annyira rezonált a felső karéj, hogy azt hittem, le fog szakadni, szóval nem csodálom, hogy oda nem osztanak jegyet (sőt, egy részét le is bontották az Eb után). Van a stadion közelében egy Pension Wachau nevű hely, ami egész olcsó és színvonalas is, ha valaki ott is maradna éjszakára, ajánlom.

slowmotion 2011.06.20. 16:38:49

legalább az örmények, meg a norvégok ellen lehet azzal takarózni, hogy náluk már megy a bajnokság, így még véletlenül sem mutathatnak idény eleji formát.

szerintem ez meg lett rendelve, már hívom is Bocumot, aszongya +49-234...
fogadunk, hogy csak a 0-4 után hisznek majd nekem? :)

slowmotion 2011.06.20. 16:41:42

@Stefan Derrick: csak akkor hisszük el, ha Harry is megerősíti :D

JESTER 2011.06.20. 18:08:10

Vidinek szofoklész, Paks, Fradi, Kecsó túlélik a számukra első kört.
Egész jó.

hüjeliba 2011.06.20. 20:05:40

@JESTER:
Te már tudod a vidi összeállítását ?

Futó Lada 2011.06.21. 13:19:09

@Artie: ..a médiahype klasszikus esete...ennyi erővel írhatták volna, hogy a Fradi pedig Messit szeretné leigazolni...persze, nyilván leigazolná, csak esze ágában sincs idejönni...Crespo marad Parmában, most hosszabbított szerződést..

Artie 2011.06.21. 14:03:40

@Futó Lada: :D

Tipikusan magyaros.

Bár ugye pár éve Signoriban sem hitt senki, vagy tavaly mondjuk Lundéban.

Azért hosszabbított szerződést, hogy drágábban lehessen kivásároltatni!:)

Futó Lada 2011.06.21. 14:53:50

@Artie: Az igaz. De Crespo nem játszotta magát rongyosra az elmúlt két évben, talán 10-20 meccsen ha játszott Genoában, majd Parmában. (Előbbiből nyilván Rudolf érkezése miatt távozott, látszott, hogy nem lesz helye.. :) )
Sokkal inkább a vállalkozásai miatt van ott már csak, ha pénzt is kap érte, hülye lenne idejönni futkosni a gyepen..
Az idevágó infók szerint nincs még aláírt szerződése, csak szóban egyezett meg a nyári szünet előtt a Parmával, ezért lehet alapja a hírknek, de kb 1:1000000 hoz saccolnám a Vidi esélyét. Crespot azért nehéz lenne egy BL selejtező lehetőségével motiválni

Artie 2011.06.21. 14:58:56

@Futó Lada: Én Crespón kb. 10 éve érzem azt, hogy kurvára nem sikerül motiválni...:)

Egyébként meg ha elmesélik neki, hogy calciopoli, az lófasz a mi magyar tippmixvalóságunkhoz képest - na, akkor lehet, hogy megvan az Ace of Spades, hogy ismét számcímmel éljek.
süti beállítások módosítása