HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Csak ez meg a lottóötös - VB selejtező sorsolás

2011.07.30. 21:31 Futó Lada

 Elérkezett a 2014-es brazíliai világbajnokság ahhoz a részéhez, amikor komolyan el tudunk gondolkodni a VB cím megnyerésén, amikor nekünk is ugyanannyi esélyünk van, mint bármely más országnak. Magyar idő szerint 20:00-kor belecsaptak a lecsóba Rio -ban, hogy egy fergeteges fieszta közben kisorsolják a 3 év múlva esedékes világtalálkozóra szóló VIP belépőkért küzdők párosítását. Hazánk aranylábú titánjai is ott lehetnek,így ne is szaporítsuk a szót, azonnal kapcsoljuk Braziliát, a helyszínről Black Lotus jelentkezik..

- Igen, itt vagyok nem messze a sorsolástól.A magyar csapat a remek stratégiával megszervezett barátságos meccseknek köszönhetően majd a 3. kalapból kerül kisorsolásra, olyan csapatok társaságában, mint Svájc, Izrael, Írország, Belgium, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország és  Ukrajna. Velük tehát biztos nem fogunk találkozni.
- Értem. Lehet esetleg találgatni, már hogy kik lehetnek az ellenfelek majd? Van valami a kívánságlistán ?
- Az ellenfélnézők szempontjából szempontjából hálás lenne a 6. kalapból megkapni Kazahsztánt, mert arra már szinte kész az anyag, szakmai szempontból talán az első kalapból Norvégia lenne jó, a paksi bravúr után most bennük van az ütés - ahogy boxnyelven mondják.

- Köszönöm szépen, máris kapcsoljuk a másik helyszínünket, a Krúdy sörözőt, ahol egyelőre még a Honvéd-Vasas a téma, de talán sikerül megszólaltatnunk a helyszínre érkező Végh Hantát.
- Itt vagyok Ladám, kicsit ünneplünk még de csak egy szerényet, mert fél szemünk folyamatosan a képernyőn. Nbcee kolléga  külön kiemelten figyelte az afrikai zóna sorsolását a KTE légiósai miatt, de nem kell aggódni, Foxiék ellen Tökölinek maximum a 2014-ben a nyitómeccsen kell játszania.
- Értem. És mi zajlik most ott éppen, hiszen ha jól hallom elég komoly éljenzés van a háttérben. Csak nem a sorsolásnak szól?
- Nem, csak megjött a sör amit fél órája rendeltünk, aztán most megjavult a hangulat. Egyelőre még a vidámság dominál, Jester épp az imént énekelte el playback-ről a "Kis Károly egy CUKK" című számát, amit az előbb írt Danilo gólja után, a többiek meg vonatoznak. Remélem a sorsolás után is ez marad.
- Köszönjük Végh Hantának, akit később még majd kapcsolunk.

- Most pedig szakértőnkhöz Vegyi Ivánhoz fordulok, mégpedig egy tippet várnánk, illetve egy gyors elemzést, hogy mi lenne az ideális, és mi lenne a szinte lehetetlen csoport.
- Üdvözlöm a kedves olvasókat, gyorsan lekörmölöm még magamnak hogy Fidji és Új-Zéland egy csoportba került, és máris mondom. Tehát most jön majd pár pillanat múlva az európai csoportok sorsolása. Nincs könnyű helyzet, mert a mai labdarúgásban nincsenek már gyenge ellenfelek, nincsenek könnyű csoportok. Mégis ha válaszolni kell,..
- Persze hogy kell, ezért hívtunk szakértőnek..
- Nos igen, akkor azt mondanám, hogy egy Görögország, Szlovákia, Magyarország, Albánia, Feröer, San Marino formáció egészen biztató lehetőségeket hordozna magában, míg teszem azt egy Spanyol, Franci, Román, Finn, Wales ötösfogat nem sok jóval kecsegtetne.
- Lehet esélyünk a továbbjutásra?
- Hogyne, feltétlenül. Ha már a sorsolás előtt sem bízunk a továbbjutásban, akkor el se kezdjük.
- Remek végszó, akkor hát irány ismét vissza a brazil télbe, és lássuk a sorsolást.

- Már itt is vagyok, csak egy kicsit át kellett verekedni magamat százötven szamba-táncoson, meg egy rakat brazil labdarúgón. Jelenleg még a szokásos sallang zajlik, egymás kölcsönös méltatása, Brazília történelmének és hagyományainak ismertetése Corteztől napjainkig , de lassan már ráfókuszálódak az érdemi részre is ami miatt összeverődött is a világ labdarúgó-társadalmának képviseletében ez a többtucatnyi ember.
- Megvan már a hatodik kalap ha jól látom ugye ?
- Igen, de eddig semmi érdekes, mert minden csoportban csak egy csapat van, sokat nem tudok hozzátenni. Talán csak annyit említenék meg , hogy a Kazahok a C jelű csoportban vannak, és már melléjük is rakták a Feröer szigeteket. Hát ez a két csapat lenyom egy laza kék-túrát, mire játszhatnak egymással.
- Akkor még 2 kör és jönnek a mieink ?
- Pontosabban még egy, és az utána jövőben leszünk. Az A csoportban összekerült Skócia és Wales, ott érik a nemzetközösségi csoport. ..és már JÖVÜNK IS !!
- Mondd már Lotus , ne húzd az időt !!
- D csoport. Románia, Andorra,és Észtország eddig.

- Pfff.
- Mondd Iván, mi a probléma?
- Andorra az még hagyján, az Észtek már kemény diónak tűnnek, Románia pedig kifejezetten nem szerepelt a kívánság-listámon.
- Ez van, de adjuk vissza a szót Lotusnak , lássuk a maradék két csapatot is.

- Jó hír Mészöly Sámánnak, hogy megjött a csoportunkba Törökország is. Végül a 6.20-as gyorssal befutott Hollandia is. Őket szerencsére idén már kiismertük, az oda-vissza győzelem lesz. Érdekesség, hogy az A csoportban Horvátország, Szerbia és Mecedónia jött össze.
-Akkor még egyszer lehetne a mi csoportunkat ?
- Hogyne. Tehát a D csoportba kerültünk és a névsor pedig Hollandia, Törökország, Magyarország, Románia, Észtország és végül Andorra. Most indulok, hátha még tudok interjút készíteni Egervári Sándorral.

- Köszönjük Black Lotusnak. Nos Iván, hogyan véled ?
- Hát nem egyszerű. Ugye Romániát pont a remek stratégia miatt tudtuk kiütni a 3. kalapból, és így kerültek ők a 4-be. Nos a nagy helycserének nem lett sok teteje, mert egy kupacba kerültünk. A törökök Hakan Sükürék korszaka óta sem lettek sokkal gyengébbek, a Hollandokat láthatta mindenki májusban.
- Tehát akkor egy százalékot ha mondanál?
- A hollandok ellen jó esetben egy döntetlen kijön, a törökök ellen itthon talán lehet nyerni. Románia ellen itthon megint csak nyerni kellene, Andorrát oda-vissza kell verni, míg Észtország ellen 4 ponttal számolhatunk. Ez optimális esetben 17 pont, de akkor már nagyon optimistán számoltam. Ha az észtektől várhatunk egy meglepetést a török-román páros valamelyikével szemben, és a két rivális kétszer döntetlent játszik egymással, akkor lehet esélyünk a második helyre.
- Nem túl sok a "ha" a mondatban?
- De . Viszont amennyiben a válogatott itthon megver mindenkit, a két gyengébb csapat ellen idegenben is győz, a másik három ellen pedig elér egy bravúrt, akkor nekem is egyszerűbb lesz nyilatkozni.
- Köszönöm Iván. Zárszóként újra a Krúdy sörözőt kapcsoljuk, halló Hanta?!
- "..de ha sokat iszok azt mondom hogy HUKK,
   Nincsen mese Kis Károly egy CZUKK !
"..na még egyszer, hagy szóljon !! ...

- Hát akkor ennyi lett volna mára a Labdabiztos élő körkapcsolása a VB selejtező sorsolásáról, és hát magam is csak azt üzenném a válogatottunk tagjainak, amivel élő helyszínünkről is búcsúztunk, nevezetesen, hogy újra szurkolnánk a csapatnak a VB-n, hogy a "Hajrá Magyarok!" is még egyszer hagy szóljon..Köszönjük a figyelmüket, nyugodalmas jó éjszakát ! 

16 komment

Címkék: magyar vb válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr93112865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2011.07.30. 22:03:36

holland, török, román: asszem nem foglalom le a szállást brazíliába :S

nbcee 2011.07.30. 22:17:32

"Nbcee kolléga külön kiemelten figyelte az afrikai zóna sorsolását a KTE légiósai miatt,"

öööö igen. :D Ismertek, mint a rossz pénzt.

gabesz7004 2011.07.30. 23:39:32

Tök szemétség, hogy nem írjátok le a végén, hogy mit ittatok! :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.31. 13:27:54

Szerintem tök jó, és végre nem a svédek, már nagyon untam és utáltam ezt a sótlan bandát, akik mindig nyernek.

Egy bukaresti túra meg kijárna már nekünk is :)

christvhu 2011.07.31. 16:10:30

Latok eselyt a negyedik helyre, ha kijon a lepes. A franc egye meg, hogy megint nelkulunk rendeznek vb-t.

JESTER 2011.07.31. 17:52:52

Ez a poszt, ahogy Faragó Ricsi mondaná, "óóóóóóóóóóóriássssshhi"

A sorsolás meg lehetne rosszabb is, jobb is, bár eSanyival a kormányrúdnál szinte mindegy a szitu.
KisKárolyt kapitánynak! : D

hüjeliba 2011.08.01. 08:23:36

Semmi sem lehetetlen:
Matolcsy Úr azt üzente a kétkedőknek, hogy 2014-re Európa legdinamikusabban fejlődő országa leszünk, melynek mutatói már már Kínához lesznek hasonlatosak.
Egervári Úr azt üzente a kétkedőknek, hogy 2014-re szerethető dinamikus, vb. résztvevő csapatunk lesz.

Tehát semmi sem lehetetlen, még a kapitányváltás sem.

Artie 2011.08.01. 09:04:46

@hüjeliba: Az előbbi azt jelenti, hogy a jüanhoz kötjük a forintot, az utóbbi meg az, hogy nem költjük reálban a forintunkat a vb-n, ha csak nem az idei kézilabda-vb-re gondolunk.

@JESTER: Azért az már megint milyen, hogy a németek megkapták a legharmatosabb csoportot, na jó, a második legharmatosabbat?

Azért a görög-szlovák csoport mindennek az alja. Nem tudom, mit kellene kezdeni ezzel az egésszel, de ez a csoport szerintem kimondottan vicces. 2004 óta semmit, de tényleg semmit nem értek el a görögök.

housemd 2011.08.01. 09:58:00

Srácok, ez remek lett...
továbbjutni, azt nem fogunk (ki emlékszik, mikor vertük meg utoljára a románokat? én nem...), sőt, még a harmadik hely sem lesz meg (éppen mert észtország ellen vesztünk pontot, és Románia ellen legjobb esetben is egál, a törököket én esélytelennek érzem) mindegy.
egyébként nem egervárival fogunk nekivágni a selejtezőknek. Egervári még az ősszel lemond, és leül a vidi kispadjára a kirúgott P.Sousa helyére. a válogatott kispadjára pedig Mezey kerül, a fiatalítás jegyében....

Artie 2011.08.01. 10:19:42

@housemd: Hát, talán emlékeztek, volt egy ilyen minijáték, ki mennyi időt ad Sousának, ha minden igaz, én szeptembert mondtam.

Lehet, hogy bejön.

Futó Lada 2011.08.01. 12:45:09

Szerintem Egervári nem mond le. A svédek elleni selejtező után ( vagy talán még a moldávok elleni is belefér) átveszi az Edzőképzés vezetését a fiatalításban elért eredményeire hivatkozva. Mivel már lerakta az új válogatott alapköveit, így jöhet a helyére Mészöly Géza (újpest kispadjára Véber, Pápára Mátyus Jani vagy Pintér) .
Az U21-et sikerül majd kijuttatni valami világversenyre, ahol aztán E-Sanyi ismét átveheti, hogy a gyakorlatban is megmutassa mit is oktat. ( Róth közben a szezon végére leeresztő pécsi kispadon váltja Mészárost, Sousa - bár hazai szinten remekül teljesít meglátása szerint a csapat - elfogad a télen egy török ajánlatot, a Vidi kispadjára pedig Bognár Gyuri kerül. Baján Zahorec a szivéhez kap, mert ki tudja lesz-e még olyan edző aki nem könyvből tanulta a szakmát, így kénytelen eligazolni megye1-be Sebők Vili keze alá.)

Artie 2011.08.01. 12:47:40

@Futó Lada: Ladám, ez olyan szép, hogy könny szökkent a szemembe.

Ezek szerint ez ETO bajnok lesz? Már csak úgy indirekte kikövetkeztettem.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.08.01. 12:58:57

@Futó Lada: Bevallom, ezt már leírva sem bírtam követni, úgyhogy nagyon jó eséllyel igazad lesz. :)

Géza 2011.08.01. 16:56:34

Minden elismerésem!!!
Istenem, még Hegyi Iván is bele lett szőve.. :)))

housemd 2011.08.02. 13:23:29

@Futó Lada: :DDDD a pécsi része teljesen életszerű.
egyébként meg:
hircsarda.blog.hu/2011/08/02/egervari_en_mar_voltam_rioban_a_fiuknak_meg_mindegy
szerintem a 'csárdás fiúk is Titeket olvasnak....
süti beállítások módosítása