HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kétpercesek - Bohócliga 6. forduló összefoglaló

2011.08.23. 05:02 Futó Lada

A mellékelt összefoglalók, rövidségük és körmondataik hiánya  ellenére is (talán ) teljes értékűek. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, hisz nem igényelnek hosszú órákra szóló figyelmet, mégis megtudhatjuk belőle a ránk tartozó dolgokat. Amíg a lágy-tojás megfő, amíg a kapus elvégzi a kirúgást a hétvégi bajnokin, amíg sorra kerülünk a jegykiadó ablaknál, vagy míg kirúgnak egy az állásáról előzőleg biztosított edzőt. Olvashatjuk ülve, állva, vagy szurkolói rendbontás közben is, feszült idegállapot nem akadály.

Utolsó csata a Földön
A két hegylakó csak állt egymással szemben a ZTE stadion kezdőkörében. Ők voltak a Két Utolsó. Harcuk elkerülhetetlen volt, és tudták : csak egy maradhat.
- Nincs esélyed. Döntetlen lesz, vagy győzök. Ki is írtam a pólómra, hogy XI.
- Én már 10-szer győztem, te leszel a 11-dik. Ki is írtam a pólómra, hogy 11.
- Legyen döntetlen, és menjünk békével – ajánlotta az idősebb. Ebben megegyeztek, Kezet fogtak, hátat fordítottak, és elindultak. Felbőgött a hangszórókból a „Who wants to live forever”, és emiatt egyikük sem hallotta a mögöttük leszálló helikoptert, melynek rotorja mindkettejük fejét lekaszálta, és messzire repítette. A pilóta, aki csak most vette észre őket, odanézett és csak ennyit mondott:
- Hmm .. a két ostoba 11-es… hát ez döntetlen lett.
(ZTE – Vasas 1-1)

Kommunikációs tréning
Akakij Akakijevics egy nap körültekintés nélkül ment át az úton, és egy futball-klub elnöki irodájában találta magát. Nincs ebben semi meglepő, megesik ilyen, ha nem figyel az ember. No, ha már itt van, megteszi ami tőle telik – gondolta – első és legfontosabb a kommunikáció. Erre a célra saját házának kerítését választotta, ahová öles zöld betűkkel kiírta, hogy „SZERETHETŐ CSAPATOT”. Nagyon meg volt elégedve, hogy milyen alapos munkát végzett, és úgy gondolta, jó lenne, ha mindenki ilyen alapos munkát végezne. Kiírta hát az előbbi szöveg alá, hogy „ ALAPOSSÁG”. Ez is jó volt, most már rendben van. Apropó, rend. Az is fontos. Felírta hát ismét alájuk, „REND, FEGYELEM”, majd eszébe jutott még, az első gondolata is : „TÁMADÓ FOCI”. Már látta is amint özönlik a nép a stadionba, és a BL döntőn kényszerítik térdre a Világhírű FC-t és dőlni fog a pénz. Elment hát, hogy egy CsRT-t alapítson a leendő temérdek pénz kezelésére. Amíg odavolt, jött egy kiadós zápor, és lemosta a feliratokat az első betűk kivételével, mert pont azok fölött volt a kerítésen egy elhagyott sasfészek. Immár csak ennyi látszott :
SZ
A
R
T
Akakij Akakijevics megállt, elolvasta, majd bólintott . A lényeg megmaradt.
- Csodás dolog ez a kommunikáció! – kiáltott fel elragadtatva.
(FTC – Haladás 1-2)

 A barkácsoló
István gazda a Kisalföld közepén sokat hallotta már, hogy az atom a legjobb anyag, mert nagy a fűtőértéke, és sok energiát ad, csak hasítani kell. Vállára vette a fejszéjét – hasított ő már bükköt is, annál csak nem keményebb az az atom – és elindult Paks felé.
- Hova azzal a szatyorral szomszéd?
- Megyek atomért.
- Nagy az ! Láttam egyszer egy reaktort a tévében, akkora volt mint a repceföld a falu szélén.
- Nekem csak kicsi kell. Hozok egy darabot, télire jó lesz. Majd dobok belőle a sparheltra, aztán hamarább melegszik a töltött-káposzta.
- Aztán hogyan aprózza majd el ? Reszeli, István?
- Nem. Hasítom. Úgy kell.
- Az másod-unokaöcsém nővérének a sógora, Karcsika ott a portás. Ilyen joviális kis fickó, de amúgy jó gyerek. Hivatkozzon rám, az hoz majd ki magának egy szatyorral. Aztán küldjön egy SMS-t ha sikerült, lehet mi is lemegyünk akkor hétvégén az asszonnyal.
Megjött másnap az SMS : „Győzelem”
(Paks – Győri ETO 1-2)

A Nagy Manipulátor
A Nagy Manipulátor, egyszerű kis pesti otthonában rakosgatta éppen a totó- és tippmix szelvényeit. Mind nyert. Ez persze nem volt meglepő, mert csak biztosra fogadott, illetve amire fogadott, arról gondoskodott, hogy biztos legyen. Elővigyázatos volt, ezért a nyertes szelvényeket az ország más és más részein váltotta be. Persze ilyen benzinárak mellett, a 15 litert fogyasztó páncélozott neonzöld ZIL limuzinnal ez nem volt olcsó mulatság, de fontos volt  a feltűnés kerülése ebben a szakmában. Így is havonta a „jutalékok” és a "költségek" levonása után, csinos kis summa maradt meg neki. Délután éppen otthon rollnizta a 20Ft-osokat, hogy majd beváltsa az ABC-ben, mikor kopogtak.
- Ki az ? –kérdezte.
- Rendőrség. A nagy manipulátort keressük.
- Nem vagyok itthon – hazudta.
Dühös szitkok hallatszottak az ajtó túloldaláról, és a rendőrök mérgesen elvonultak. Ezzel a trükkel már 3 hete veri át sikeresen az őt üldözőket.
(Újpest – DVTK 1-1)

 A fogadás
Egy legenda szerint Siófokon akkor láttak utoljára focistát, amikor még Alberték idején ott edzőtáborozott a válogatott. Gúnyolták is a helyi csapatot a riválisok hol „Olajbányász”-nak, hol meg „Aranypart Galaktikusai”-nak. No egyszer történt, hogy a megyei rivális ellen léptek pályára, és a bíró büntetőt ítélt a hazaiak javára, amit a kijelölt játékos be is lőtt.
- Mázlid volt – heccelte a kapus. – Ha holnap reggelig rugdosnál kapura, akkor sem tudnál újra gólt lőni.
- Dehogynem. Úgy bevágnám, mint szódás a lovát – bizonygatta a csatár, bár maga sem értette pontosan az általa idézett szólást.
Szó szót követett, jó két percig is elvitatkoztak, mire a játékos megint lehelyezte a labdát a büntetőpontra, és megint belőtte.
A kapusnak csak a bögyében volt a dolog, és mikor a második félidőben egy sárga lap után csak odaszólt :
- Harmadszor nem menne !
Hanem a hazai játékos csak nekiveselkedett, és harmadszorra is túljárt a kapus eszén.
- Kiálltam a három próbát, jöhet a királylány és a fele királyság – rikkantotta boldogan, ám a szűkös költségvetés és a gazdasági válság miatt csak néhány megmaradt cseh koronát, és a 78-as „Balaton szépe” teljes alakos poszterét tudták neki felajánlani.
(Siófok – Kaposvári Rákóczi 3-1)

 A gazda
Élt egyszer egy szőlősgazda. Szert tett egy kis szőlőre, gondolta megműveli. Felfogadta a Nemzetközi Szőlőtermesztő Szövetség legmagasabban jegyzett emberét, aki csinált is iskolát az oltványoknak, gondozta, igazgatta a szőlőst, mígnem az ország legjobb szőlősének díját elnyerték. De a gazda már mert nagyot álmodni, és hozatott külhonból egy szőlőtermesztőt, hogy az egész földrész legjobb szőlőse legyen az övé. A külhoni mester előbb kivagdosta a tőkéket, hozott déli fajtákat, naphoz szokott temperamentumos ízeket ígérve. Jöttek is   csodát látni szerte az országból, és a külhoni mester minden vizit után csak széttárta a karját, és annyit mondott :
- Még savanyú a szőlő.
No egy nap a villányi borászok jelentkeztek be látogatóba. Hej, búsult a szőlősgazda, mert ha megint megcsúfolják a kertjét, hát bizony nem tudja mi lesz. Ki is ment szót váltani a mesterrel.
- Nem érdekel, ha áll a trágya a földön, csak élére rakva álljon. Lássák, hogy itt rend van. A borba meg tegyél bele tablettát, vagy cukrot, engem nem érdekel, de legyen valami.
No villányi borászok másnap úgy beálltak a frissen szedett rizlingből készült aszúbortól, hogy már nem is tudják hogyan, 3 díjat is nekiadtak a gazdának.
- Hiába no, a gondos munka meghozza gyümölcsét.
(Videoton – Pécs 4-1)

Sóhajnak beillő szózat, egy kapushoz, mely az átigazolási szezon viharain keresztül szép csendben meghúzódott a Pápa kapujában , mert sem az előző edzőnek, sem az utána következőnek sem a mostaninak nem volt szive eladni, és az utána következőknek sem lesz
-Túlélsz Lajos....

(Lombard Pápa – DVSC 0-2)

A féllábú csatársor
- Tud róla, hogy az egyik csatárnak csak 1 lába van?
- Hogyne kérem. Sőt ha jobban megfigyeli, minden játékos féllábú.
- De hiszen ez szörnyű.
- Nem, szó sincs róla. Átigazolási politikánk része volt ez, és büszkén mondom, nem kevés munkaés utánajárás árán, de sikerült megvalósítani.
- De miért jó ez önöknek?
- Nos gondoljon csak bele. Ha két lábuk lenne, össze-vissza szaladgálnának a pályán. Így csak annyit futnak, amennyit a taktika megkíván.
- És az nem gond, hogy nem tudnak nagyot rúgni a labdába?
- Épp ellenkezőleg. A labdák, és a hálók élettartama megnőtt. Ebben a gazdasági helyzetben ez óriási előny.
- Miért?
- Mert a többi csapat pazarló rugdosás és hálószaggatás után, egyszer csak majd nem fog tudni új labdát- és hálót venni. Nem tudnak majd gyakorolni, és akkor legyőzzük őket.
- És addig?
- Addig a fejjátékra alapozunk. Fej ugyanannyi van, mint az ellenfélnél.
(KTE- Honvéd 3-1)

A statisztika
A bajnokságban a csapatok ABC sorrendben foglalják el a pozíciókat, elől tehát a DVSC,az ETO előtt a sor végén pedig a Zalaegerszeg. A Videoton immár Fehérvárnak számít, mivel a hátsó régiókból feltört a középmezőny elejéhez. Jelen állás szerint fontolgatják az Alba Regia név felvételét. A tippjátékban hasonló a helyzet, mert Artie vezet 3 pont előnnyel.Itt tölthető le az excel ezúton is köszönet érte Ziginek !. A válogatott meccsek előtti utolsó forduló jön csütörtökön, tessék kapaszkodni.

 

10 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr293172180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blobov 2011.08.23. 06:24:56

A vidi-pécs 4-1 lett, nem 3-0.

Artie 2011.08.23. 08:20:08

Lada, csak hogy hű legyek a nickemhez, Örkény István (és Gogol) forog a sírjában, pedig a fószer még meg sem halt (vagyis sajnos de).

De ez most pozitív forgás.

Ugye legközelebb azért nem a Háború és békét fogod megidézni?:)

snowblind 2011.08.23. 10:00:44

Ááá, zseniális lett, mint mindig!
A Kommunikációs tréning a kedvencem.

Géza 2011.08.23. 10:13:14

Köszönjük, Mester. Nem bírom ki szó nélkül, kedves Blobov, de arra jutottam, hogy ami mas blogokon az "elso" az itt a "A vidi-pécs 4-1 lett, nem 3-0"...

housemd 2011.08.23. 14:10:09

Lada,
kikaptunk fehérváron,
3 pontom lett a fordulóban összesen
Artie elhúzott...

...de ez az összefoglaló sok mindenért kárpótolt.
zseniális. ebből kéne megélned...

christvhu 2011.08.23. 16:58:24

@housemd: Te most dicsekszel, vagy panaszkodsz? Mert ha az én összegrundolt 2 pontomat nézzük, bizony 150%-al voltál jobb.
Az összefoglaló szenzációs, talán, ha egy héttel hamarabb megírod Lada, nekem is több pontom lett volna....

Kedvenceim a komm.tréning és a nagy mani-pulátor...

housemd 2011.08.23. 18:42:47

@christvhu: tudod, mindig 150%-ot kell nyújtani...:)

slowmotion 2011.08.24. 10:40:39

@housemd: akkor Artie sztahanovista? az nem olyan, mint a komenista meg a cocialista?

Lada, ez egyre jobb, bár kicsit félek, lehet-e ezt a tempót 30 ferdülőn keresztül tartani :)

egyébként rájöttem, mi a baj a zenbéeggyel: itt a játékosoknak nincs állóképessége, b+. csak rádnéznek a tizenhatoson belül, aztán már meg sem bírsz állni a lábadon...

Artie 2011.08.24. 12:36:36

@slowmotion: Neeeeem, kevered a fogalmakat. Nem sztahanovista, mázlista.
süti beállítások módosítása