HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égett a Gyirmót! - NB2 Nyugati csoport, 1.forduló

2011.08.25. 13:21 Bastille

Hát végre elkezdődött! A Magyar Kupában égő Lipcseiék verték a fogalmatlan Baját, égett az új Gyirmót a Bakonyban, a további bajnokesélyes MTK és Tatabánya pedig behúzta a meccsét. A hét színésze Miklósvári a BKV-tól, a hét gólját egy szlovák válogatott szerezte, Zahorecz lassan 36 éves, de nem gyorsan. Sitku Illés újra köztünk jár és gi-gi-gi mi van Várszegi???

 
Paks II – ETO II 1-3 Egy zöld-fehér rangadóval kezdődött meg az idei szezon, még pedig a Lengyel Ferenc vezette kis Paks fogadta a tavalyi mezőny közepén végző kis ETO-t. A háromesélyes meccsen főleg a mezőnyjáték dominált, meg a sör, mert állítólag nagyon meleg volt. Lehet ennek a melegnek volt köszönhető, mikor is Varga Tamás szerzett labdát egy eleső és egy elbotló paksi védő között, klasszikusan begyalogolt a tizenhatosig, megrántotta a vállát és az eldőlő kapus mellett megszerezte a vezetést. Na, ezután a mezőnyjáték vált a két csapat kedvelt időtöltésévé, hisz egy szóval foglalhatjuk össze a félidő további részének történéseit: nihil! Aztán a szünetben Lengyel Feri csúnyán nézett, talán két pofont is kioszthatott, mert a második játékrészben fokozatosan magabiztosabb lett a hazai csapat, tíz perccel a vége előtt Feil Máté egyenlített is. De jött a szlovák válogatott Marek Strestik bődületes nagy szabadrúgás, illetve Serfőző Bence első labdaérintéses gólja és nyert 1-3-ra az ETO II.

 
Bajai LSE – FTC II 1-3 Nagy reményekkel várta a bajai publikum a szezonnyitót a Vasváriban. Tavaly is a Fradi jött ide, tavaly ki is kaptak, idén nem. Egy Zahorecz-cel gyengült a bajai védelem, aki olyan kevés már, mint lepkefingban a lóerő. Két gól után mutogatott, egyben meg benne volt, illetve lemaradt róla. A bajai védelem romokban. Így a félidőben hármat hintettek a fradisták (Varga Bence 2, Gárdos András). A második félidőben már a Baja nyomott, Lipcsei mesterék láthatóan visszahúzódtak, így a csereként beállt Szőllősi rögtön szépített is. Összegezve a bajaiaktól Pécsre távozó Fröhlich és a ZTE-hez távozó Csordás helyére nem sikerült minőségi pótlást szerezni.

 
Ajka – Gyirmót 2-1 A gyirmótiaknak Ajkán nem megy már sok éve, pedig most igazán esélyesek voltak, hisz elmondható, hogy erősödtek, míg Ajkán inkább csak távozó volt és a felkészülési meccseken sem brillíroztak. A tavalyi gólkirály már a negyedik percben gólt szerezhetett volna újdonsült csapatának, de az ajkai kapus védett és innentől egyetlen helyzet volt a félidőben. A rögzített szituációkban kiváló Ajka szabadrúgáshoz jutott, amit a kilencvenes évek klasszikus popzenészének névrokona, Günther végzett el. Régi pajtásunk Mihalecz fel is emelkedett a levegőbe és 10 méterről fejelt Tarczy kapujába. Fordulás után Csopakinak volt lehetősége tizenegyesből egalizálni, ez sikerült is, sőt a Bohócligába több éve vágyódó gyirmótiak egyre több helyzetet dolgoztak ki, de Jánosa Tibor nem babot ebédelt és kivédett mindent. Aztán a második félidő derekán …olalala… Günther végzett el egy szabadrúgást, amire Subicz bólintott rá, így már  újra vezetett az Ajka. Aztán még a kapufa is segített a bakonyi zöld-fehéreken, így bravúros győzelmet aratott az Artner légió! Mókás dolog, hogy a Magyar Kupa 4. fordulójába összesorsolták a két csapatot.
 
Dunaújváros-Pálhalma – Videoton-PFLA 0-1 A nem éppen fiatal hazaiak a nem éppen öreg vendégekkel csaptak össze. A Vidinél volt többet a labda, ők irányították a mérkőzést, míg a hazaiak inkább a pontrúgásokat gyúrták ki a nyári szünetben. Visszajátszott Szakály Dénes, akinek a sikeres cselei még megmutatták a két osztály különbségét, épp ezért egy szimpla szöveges összefoglalóban minimum 7-8-szor tűnne fel a neve. A mérkőzés egyetlen gólját is az ő cselei, majd gólpassza előzte meg, amit hagymásBabos Barnabás lőtt be a bal alsóba. Meg kell még említenünk Kóczián egy remek szabadrúgását, de a már tavaly is jól teljesítő Somodi bravúrral védett. Ja és Orbán Gazsinak volt pár perce, én már komolyan szurkolok neki, itt tart a magyar!
 
MTK – Budaörs 1-0 Várszegi meglépett, a fiatalokat elpasszolták, ma holnap Garami áll a kapuba, de várjuk azt a pillanatot mikor az ifjabbik Deutschot cseréleik be két percre, hogy legyen miről írni… A Hungária körútra idén jobbára védekezni járnak majd a csapatok, ahogy azt tette a Budaörs is az első fordulóban, bár meg kell jegyezzük, hogy a vendégekhez érkező újak nagy része pont az MTK-tól jött, így ők nem léphettek pályára és nem nézhették testközelből, ahogy a kék-fehérek majd fél tucat kapufát lőttek. De volt egy pillanat, miután Garami nyugodtan hunyhatta le a szemét, miszerint Kanta szabadrúgása a kapufáról Tischler elé pattant, aki bekotorta győztes gólt. Garami aztán felébredt a meccs végén, mikor megcsattant a hazai kapufán is egy labda.
 
Tatabánya – SZTK-Erima 1-0 Kipu bá már az első percben nyúlhatott az öngyújtóért és a cigarettáért, mert jogos tizenegyest ítéltek a vendégeknek, de azt Somorjai Tamás ki is hagyta. Nem sokkal később Sitku Illés találta el a kapufát, ezek után a hazaiak a nikotin szagot mehettek szimatolni, a vendégek meg a mágnestáblát hesszelni. Fordulás után egy jogtalan büntetőt értékesített a már megemlegetett Sitku és bár a büntető valóban kétséges volt, a Bányászok csapatjátéka olajozottabban működött és a vendégek a mérkőzés nagy részében csak a labdát kergették.

 
Kozármisleny – BKV Előre 2-1 Na ez az a mérkőzés, ami szinte minden porcikájában NB2! Először is megszerezte a vezetést a BKV Szabó Viktor lévén, persze az összefoglalóból nem derül ki, hogy benn volt e, de a helyzet hosszú, mint a barátokközt és vicces, mint a szomszédok. De ez hagyján! Berdó Balázs egyenlített és aztán jött a forduló jelenete! A nem olyan jól kereső Samuel Ato keveredett bele saját cseleibe és kikényszerült az oldalvonal felé a labdával, de ekkor már ott volt a békávés Miklósvári János is. Mindketten a labdát próbálták elrúgni, de Miklósvári véletlenül a földön elterülő Ato-t találta el, aki aztán szándékosan visszarúgott. Miklósvári egy jó 3-4 másodperces spéttel kezd el fetrengeni, de valami annyira csodálatosan szenved, hogy ne csodálkozzunk, ha jövő héten már valamelyik zsé-kategóriás sorozatban bukkan fel. Ato-t persze kiszórta Kiss Norbert egy azonnali pirossal, a Misleny mégsem adta fel és a második játékrészt uralva a 85. percben Godslove révén behúzták a meccset.

 
Sopron – Veszprém 3-2 Majd 800 néző ment ki a soproni pályára, ahol a sok idegenlégióssal tarkított Veszprém volt a vendég. Vágó Attila fiai mintha megtáltosodtak volna a tavalyi jórészt puha pöcs mérkőzések után és az egész első félidőben domináltak, az új igazolások közül Thiago játszott kifejezetten jól, Novothny Soma pedig pontot tett egy támadás végére egy fejessel. Így a forduláskor egyel ment a Veszprém, akik támadtak és biztosan védekeztek. Fordulás után  rögtön gólt szerzett ismét a vendég csapat, Thiago vágtatott el a szélen, beadása előbb Alexet találta, aki az üresen álló Novothnynak passzolt és már nullkettő. És innentől a fudball egyik iskolapéldája következett, a hogyan veszítsünk el egy meccset két gólos előnyről… A Veszprém visszahúzódott, Smiljanic meg egy pontrúgás után fejelt védhetetlenül a veszprémi hálóba, aztán a vendégek megzavarodtak teljesen, bekapták az egyenlítő gólt, tíz perccel a vége előtt meg a vereséget jelentő gólt, így a Sopron kicsit érdemtelenül szerezte meg a három pontot a katasztrofális kapusteljesítménnyel bíró vendégektől.
 
 
 
Meg kell említsük, hogy a második fordulóban rögtön elmarad egy meccs, méghozzá az SZTK-Erima – Bajai LSE, mert mindkét vezetőedzőnek Telkiben kell részt vennie valami szakmai ákombákomon.
Aztán meg sorsoltak a Magyar Kupában. Csoportunkat érintő mérkőzések pedig a következők: Budaörs – Vasas, SZTK-Erima – Honvéd, MTK – REAC, BKV ElőreDunaújváros-Pálhalma, Sopron – Haladás, GyirmótAjka, Harta – Kozármisleny, Bólyi SE – Bajai LSE, Töltéstava – Veszprém, ETO – Tatabánya, Paks II – Pécs és Vidi IIETO II.
 
Tippszelvény a következő hétre:
Budaörs – Paks II
ETO II - Tatabánya
Veszprém – Ajka
FTC II – Sopron
Gyirmót – Kozármisleny
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma
Videoton-PFLA – MTK
SZTK-Erima – Bajai LSE

 

11 komment

Címkék: összefoglaló nb2 nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr453179630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.08.25. 13:45:54

Itt szeretném elmondani, hogy a német Standardsituation rögzített helyzetként magyar szaknyelve átvétele pontosan mutatja, mennyire értik a magyar szakemberek, hogy az egész miről szólok. Míg a német kifejezés semmi mást nem jelent, mint állított labdából kiinduló helyzetet, a magyar azt mutatja, hogy ott mindenki áll, mint az a bizonyos, oszt les, hogy mi történik.

Tehát "ott" a labda áll, mindenki más mozog, "itt" minden áll.

979122 2011.08.25. 14:14:05

A Vidinél volt többet a labda, ők irányították a mérkőzést, míg a vendégek inkább a pontrúgásokat gyúrták ki a nyári szünetben.

Ez hogy van??

979122 2011.08.25. 14:31:04

nb1.hu-n ez a meccsmenü, az eredményeket én pótoltam, ami tippnek vehető :-)

Budaörs-Paks II 1-0
Győr II-Tatabánya 0-1
Veszprém-Ajka 1-2
FTC II-Sopron 2-0
Gyirmót-Kozármisleny 3-0
BKV-Dunaújváros 2-1
Videoton II-MTK 0-1
SZTK-Erima – Bajai LSE 1-1

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.08.26. 09:30:30

Budaörs – Paks II 2-1
ETO II – Ajka 2-1
FTC II – Sopron 1-1
Gyirmót – Kozármisleny 2-1
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma 2-1
Videoton-PFLA – MTK 2-1
SZTK-Erima – Bajai LSE 1-1

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.08.26. 11:32:40

@979122: teljesen jogos, a tipposzlopot is elbasztam, de már javítva! nem szeretnék hivatkozni az éjszakai melóra, de a füredi borfeszten megint sikerült alkotnom!

snowblind 2011.08.26. 12:12:20

Budaörs – Paks II 1-0
ETO II - Tatabánya 2-2
Veszprém – Ajka 0-1
FTC II – Sopron 3-1
Gyirmót – Kozármisleny 1-0
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma 1-0
Videoton-PFLA – MTK 1-2
SZTK-Erima – Bajai LSE 2-1

Micimedwe 2011.08.26. 15:38:06

A soproni 800 volt a duplája is.

mt85 2011.08.26. 18:31:29

Budaörs – Paks II 1-1
ETO II - Tatabánya 1-2
Veszprém – Ajka 2-0
FTC II – Sopron 2-1
Gyirmót – Kozármisleny 4-1
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma 1-1
Videoton-PFLA – MTK 2-2
SZTK-Erima – Bajai LSE 0-1

kétballáb 2011.08.26. 20:34:32

Budaörs – Paks II 1:0
ETO II - Tatabánya 1:2
Veszprém – Ajka 1:0
FTC II – Sopron 1:2
Gyirmót – Kozármisleny 4:0
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma 3:1
Videoton-PFLA – MTK 2:2
SZTK-Erima – Bajai LSE 3:1

vérfarkas 2011.08.27. 10:12:16

Budaörs – Paks II 1:0
ETO II - Tatabánya 0:0
Veszprém – Ajka 1:0
FTC II – Sopron 1:0
Gyirmót – Kozármisleny 2:0
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma 1:1
Videoton-PFLA – MTK 1:1
SZTK-Erima – Bajai LSE 2:1

Stefan Derrick 2011.08.27. 14:53:45

Budaörs – Paks II 1-1
ETO II - Tatabánya 3-2
Veszprém – Ajka 2-3
FTC II – Sopron 1-2
Gyirmót – Kozármisleny 2-0
BKV Előre – Dunaújváros-Pálhalma 0-1
Videoton-PFLA – MTK 2-2
SZTK-Erima – Bajai LSE 1-2
süti beállítások módosítása