HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Irány Rió ! 1. rész

2011.11.13. 06:03 Futó Lada

"Kedves Naplóm ! Nagy nap volt 2011.11.11, mind nekem, mind pedig az egyetemes magyar labdarúgás számára. De így is írom inkább: Magyar Labdarúgás. Megkezdtük rögös, ám de nehéz utunkat a 2014-es brazíliai VB döntő felé. Már a dátumban ez a sok 1-es is jó előjel, mert az első lépés ez az első helyhez. Mi ez, ha nem jel ? Eldöntöttem, hogy dokumentálom, mert ha már a hálátlan jelen nem is érti, hagy lássa majd legalább a hálátlan utókor, hogy miből lett a cserebogár.

Elsőre egy könnyű ellenfelet kerestünk, de ilyen már nincs. Így esett a választás Lichtenstein-re, akik azért több komoly eredményt is fel tudnak mutatni az utóbbi időben. Ellenük kezdtük tehát a felkészülést, ellenük tettük meg az első lépést. Kis lépés ez nekünk, de egy nagy lépés a hazai focinak. A felkészülés szinte zavartalan volt. Telkiben pár napos összetartásra is futotta, építgettük a csapategységet. Első este Activity-t játszottunk a srácokkal. Ez jó kis játék, fontos, hogy a pályán levők megértsék a másikat akár gondolat alapján, akár ha csak csápol a szerencsétlen a túlsó oldalon. Gondoltuk példát mutatok mindenkinek, és én húztam az első feladatot. Rajzolni kellett a feladvány pedig "Kakastöke dödöllével" volt, és ez meg is alapozta a jó hangulatot. Nyilván kitalálható, hogy melyik részével volt gond a rajznak, mert dödöllét mondjuk úgy rajzolok, mint senki más. Egyszer még Győrben rajzoltam egy tál dödöllét, és olyan élethűre sikerült, hogy Reszeli Pista repetát is kért... De nem csak ez volt a jó hangulat oka.

Gerzson végre egészséges. A héten többször is hívtam Alex Fergussont vele kapcsolatban. Mondtam neki, hogy Gerát mindenképpen játszatni szeretném, és bíztam benne, hogy nem lesz kifogása ez ellen, végtére is egalább mi Sanyik tartsunk össze. Szerencsére nem kifogásolta, sőt viccesen még úgy is tett, mintha nem is lenne ilyen játékosa. Jó arc ez az Alex. Mivel Dzsudzsák is egészséges, és éppen Kádár Tomi sem sérült, így három hely rögtön elkelt a csapatban. Pontosabban négy, mert Hajnal Tomi alapembere a gárdának.Tomi egy tündéri pofa. A mai napig emlékszem, hogy a kinevezésem után találkoztunk vele Telkiben az edzőtáborban. Rendes, szorgalmas srácnak tűnt, ott futkosott a pálya mellett. Mondtuk is neki viccesen:
- Milyen gyorsan futkosol ! Ebben a tempóban hipp-hopp százszoros válogatott leszel !
- Dehogy leszek - sóhajtotta bánatosan.
- Na mibe fogadjunk ? - kérdeztem.
Hát így fogadtunk egy kólában, hogy még az én kapitányságom alatt százszoros válogatott lesz. Nem is a kóla miatt fontos, hogy nyerjek, hanem az elv a lényeg, én győztes típus vagyok.Még vagy ötvennyolcszor kell beraknunk a kezdőbe, szerencsére igazi joker-játékos, és ami azt illeti elég kicsi, nem foglal sok helyet akárhova is rakom rakjuk.

Szegény Vanczák Vili nem fért be a csapatba, de meg kellett értenie, hogy egy Lichtenstein ellen nem játszhatunk 5 védővel. Ugyanez volt a helyzet Király Gabival is, mert 2 kapus meg még feltűnőbb, mint 5 védő. Nekünk most kerülnünk kell a feltűnést, de mindkettőnek megígértük nekik, hogy pályára kerülnek. Két ilyen igazi profival régen volt dolgunk, mindketten elfogadták a döntést. Hasonló profizmusról tett tanúbizonyságot Koman Vologya, és Némó is. Már az egyiptomi VB-n is a kedvenceink voltak, két olyan játékosról van szó, akik nagyon érzik egymást a pályán, és igen gólveszélyes párost alkotnak. Koman meghatározó ember lett az utóbbi időben, és Németh sem sérült, sőt a hétvégén a Sopron ellen betalált az NB2-ben. Örültünk, hogy újra egy csapatban tudjuk őket szerepeltetni, hisz két fiatal játékosról van szó, ez a meccs pont megfelel erre. Kaptak is 28 percet, sőt ha összeadjuk, akkor az 56 perc.

A középpályára be kellett hívnunk Tőzsért. Annyit reklamáltak már miatta, hogy sokat, a Facebook-falunk mással sincs tele. Ő is kapott egy órányi játéklehetőséget, aztán behoztuk helyette Eleket. Elek csak csere volt, mert Sousa egyfolytában csak csereként játszatja, és még melegíteni sem küldi el... szerintem direkt szivat. Előbb Lipták Zoli, most meg Elek. Szerintem ha Tóth Bazsit behívnánk, ő se játszana többet a Vidiben, de most hívtak Siófokról, hogy ne tegyünk ilyet, mert még van egy meccsük a Vidi ellen idén,és erre épül a taktikájuk. Fel is ajánlottak egy  három hetes láblógatós wellnes-üdülést nyárra főszezonban. Bocs Bazsi ! (Viszont a facebook-ozóknak üzenem, hogy Buzsáky akkor sem fog bekerülni! )

A csatár-kérdés Szabics, Rudolf és Szalai távollétében égetővé vált. Priskin örökös kerettag, Feczesin pedig az olasz B liga új gólvágója. Nem tudtunk dönteni melyikük kezdjen, így mindkettő a kezdőbe került. Nehéz döntés volt, a héten gyakorlás közben végig nálunk volt a telefon, és Tököli száma be volt rakva a 3-as gombra gyorstárcsázóra. Aztán végül hagytuk, hátha nem lesz baj, és végül mindkettő be is talált. Ez van, egyszerűen nem tudok tévedni ebben a rohadt futballban, amihez nyúlok arannyá változik.

Bogdánról még nem is szóltam, pedig ígéretes tehetség. Kezdő kapusként számítottunk rá, mert egy kapusnak fontos, hogy érezze a bizalmat. Nem is ingott meg egy pillanatra sem, és bár nem tették próbára túlzottan, amikor kellett akkor ott volt a helyén. Le is cseréltük a 81. percben, mert Király Gabinak megígértük, hogy amiért ilyen profin átengedte a kaput, cserébe újabb kapott gól nélküli válogatott meccset írhat be az emlékkönyvébe. 9 perccel nem vállaltunk nagy rizikót. Bogdán is profin viselkedett, ami biztató a jövőre nézve, mert ebből a srácból még remek második számú kapus lehet. Ha Király Gabi egyszer szögre akasztja a kesztyűt, akkor persze elgondolkodunk még azon, hogy esetleg Hajnal Tomit kipróbálni kapusként is, de csak ha a FIFA elfogadja azt a szabály-módosítást, hogy alacsony kapus hokedlin állva is védhessen.

Nyertünk, mégpedig 5-0-ra. Nem is rossz, sőt, kifejezetten jó, hiszen nem az eredményre mentünk rá, hanem a játékra. Kedden Lengyelországba készülünk, mint a Fekete-tóban fürdő kiskacsa. Némó és Korcsmár sajnos megsérült, Kádár pedig az U21-es csapattal készül tovább, ez utóbbi így volt lebeszélve. Csernyánszki Norbi is itthon marad, mert 2 kapussal a lengyelek ellen sem fogunk tudni játszani, Király Gabi meg majd válogatottságot gyarapít. Varga Józsi lesz a jobbhátvéd, Laczkó meg a rosszabb bal. A két középső védőn még törjük a fejem, de Juhász biztos játszik, meg Vanczák is, ezért Lipták Zolit be kell valahogy tenni a tervbe. Dzsudzsák, Gera és Hajnal helye megint csak biztos. Bár mivel csak 2 csatárunk maradt, lehet hogy Priskin és Gera kezd, és akkor Koman kerül a jobb margó mellé..esetleg Hajnal Tomi. Tőzsért játszatnánk, de akkor még megszokná a végén, ha Sándor Gyurka bekerül, akkor ő meg lehet hogy szombaton már Ajkán kiszáll a csapatbuszból. Nehéz dolgok ezek, de ezért kell egy kapitány a csapat élére. Na mindegy, megyek most már aludni, mert még meg kell álmodnom polákok elleni nyerő taktikát."
 

8 komment

Címkék: napló válogatott rio egervári

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr393373533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.11.13. 12:07:01

Pompás lett, Lada Úr, gratulálok! :)

christvhu 2011.11.13. 17:33:25

Nagy vagy Lada! .....vagy ennyire bennfentes??????

Artie 2011.11.14. 12:22:29

Ugye az most vicc, hogy Némó _megint_ megsérült? Vagy tényleg?

Futó Lada 2011.11.14. 13:30:56

@Artie:
www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/valogatott-nemeth-es-korcsmar-sem-utazik-lengyelorszagba-hajnal-igen-2103135

"Németh Krisztián a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, hogy a Liechtenstein ellen összeszedett sérülése nem súlyos..

„Kisebb rúgást kaptam a meccsen. Ha szükséges lett volna, tudtam volna vállalni a játékot Lengyelországban. A szövetségi kapitánnyal és az orvosi stábbal egyeztetve azonban úgy döntöttünk, hogy itthon maradok" – mondta Németh.

Artie 2011.11.14. 13:32:28

@Futó Lada: Lassan többet sérült, mint Ribéry és Robben együttvéve.

hüjeliba 2011.11.14. 21:41:00

Lada ! Ebből baj lesz, Rió messze van és gondolom nem a dunaparti búfelejtőre gondoltál ( bár lehet ha bezárják azt is, akkor oda (ki)bejutni ugyanolyan rögös lesz ) tehát sok-sok szabadidőt kívánok és várom a lengyelországi folytatást.
Jut eszembe ,ha netán komolyabb ellenfelekbe is szernénk botlani Ázsia-Óceánia ászai ellen kellene még fellépnünk, igazi történelmi meccsekre lenne kilátás hisz hány olyan Európai nagyvad (mi ugye azok lennénk) mert eddig bevállalni egy Pápua-Új Guinea vagy Banglades elleni derbit, sőt ha mindezt idegenben tennénk meg meg sem fáznánk a télen, sőt MLSz elnökünk csinos államkötvényhalmokat szórhatna a -természetesen- minket ünneplő tömeg közé.

Futó Lada 2011.11.14. 22:57:26

@hüjeliba: .. idénre még van tervezve egy meccs a lengyel utánra...én titkon reménykedek a Holland-Antillák-ban..nem egy világverő gárda, szép helyen is van, sporttörténelmi értékkel is bír, és másnap a "Legázoltuk a hollandokat" főcímmel mehetne a Népsport a standokra...
süti beállítások módosítása