HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Esélylesés #1.

2012.02.22. 10:45 JESTER

Most már tényleg célegyenesben vagyunk, ha csak nem jön közbe egy váratlan hó-attak, akkor jövő pénteken egy decens fővárosi rangadóval elindul a Bohócliga 18., tavaszi minőségében pedig első fordulója. Ennek a jeles eseménynek a kapcsán érdemes végigfutni annak időszaknak az fordulatain, amelyek a magyarfociban jellegzetesen eseménydúsabbak magánál a tényleges szezonnál. (Ez utóbbi mondatomért lássuk be, még Iván bá is homlokon csókolna két Best_of_Selecao DVD csekkolása között.) Átigazolási időszaki verdiktek következnek, esélylatolgatással, melyhez jó jesteri hagyományok szerint neves szakértők segítségét is kértük. Lássuk első körben a felsőházat.

DVSC

A bajnokságot vezető, az őszt veretlenül lehozó Loki inkább keretet szűkített, hisz jobbára a távozók feliratú dossziéban bukkanunk vaskos anyagokra a nagyerdei klubházban. A futottak még fiatalok mellett érdemes külön is megemlíteni az Újpestre transzportált Fodor Marcellt, (aki végleg), és a Pápára leadott Szilágyit (aki menetrend szerint kölcsönbe). Ők bár a Kondási Lokiban nem ettek meg sok sót, Bohóc szinten azért értékes arcoknak számítanak. Malinauskas és Mijadinoszki búcsúja sem érinti már a kezdőt. Az érkezők között mind az MTK-s Szabó Ádám, mind a több helyütt szívesen látott (volna...) gaboni vipera, Meye minőségi fogásnak tetszik, utóbbi úgy is, hogy eredetileg kikölcsönözte volna őt tavaszra a Loki vezetés. Persze  ha azt nézzük, hogy Szabó rögvest ment is Zsóryba kölcsön-létbe, már árnyaltabb a kép. Összességében a Loki kerete nem erősödött hát, viszont a ballasztok lehullottak - kérdés, a pad nem lesz e szűkös a tavasszal?

GYŐR

Kamber, Pátkai, Varga Roland - ez igen, valahogy így kell kinéznie egy erősítést jelentő igazolási csomagnak egy bajnoki címért hajtó klubnál ma az OTP-Ligában. Kamber érkezése mondjuk egy kicsit a kora '90-es évek terület- és településfejlesztésének PHARE és TRFC támogatásaira emlékeztetnek, amikor egy falu akkor is bepályázott az új tornacsarnok kiépítésére, ha már volt neki 3 másik és kb. 2 iskoláskorú gyermek tolta a községben, de hát "erre van kiírás, nincs mit tenni". Pilibaitis, a tán legbiztosabb bohócligás szűrő mellé minek egy ilyen minőségű pótember, kérdezzük, de ha azt nézzük, hogy a derék szerb legalább nem másokat erősít, akkor a '90-es évek végi MTK játékospolitikáját még játékosként megtapasztaló Csertői gondolatmenete sem értelmezhetetlen. A két fiatalnak is kinézhet egy Dudási felpörgés - kíváncsian várjuk a Győr tavaszát. Valami azt súgja: az utolsó fordulókig versenyben lesznek az aranyért - de nagyon.

VIDEOTON

"Alváz barátunk megy - nem megy - mégis megy - mégsem megy, de Felcsútra száműzzük, na mégis elmegy." E hektikus hangulatjelentések borzolták a Vidi-vezetés kedélyét még januárban, ám csak happy enddel zárult a rétestészta-sztori és a karfiolfülű brazil végre elutazhatott álmai bajnokságába. Pótlásával érzésünk szerint nem lesz gond: a Liga novemberben legjobb formában játszó csatárát hozták pótlásnak egyrészt - a külföldről hazatérve még mindig BundesII fordulatszámon pörgő Sándor hazai szinten bárhol nagy nyereség. Nikoliccsal formás gólvadász duót alkothatnak (-nának, ha Sousa meglepő módon váltana a kétcsatáros játékra), és ha azt vesszük, hogy a góllistán ezüstös Perics is befutott, a kecsói kölcsönből Gyurcsó meg visszatért, akkor támadóposzton nem kell féltenünk a sóstóiakat. Elek, Nagy Dani és Vasziljevics, azaz a bajnokcsapat alapembereinek kiválása érzékeny veszteség lehet - de ősszel már ők is csupán csereemberré süllyedtek vissza. A Vidi tavasza kisebbfajta talány: benne van egy brusztolós előrenyomakodás akár az aranyig- mint ahogy az őszi meglepő vereségek folytatódása és a Sousa-ellenkampányban megtörő vezetőedző újabb ostoba cselekedete, mely után egy emberként szedi ízekre a hazai közeg. Szurkolótábora még mögötte áll - ez sokat jelenthet a pozitív forgatókönyv megvalósulásában.

HONVÉD

Már pedig meghatározó játékos nem távozott - közli mosolyogva Hemy úr délelőtti buktájának porcukor-akcesszóriáit törölve le egy lezser mozdulattal mélykék zakójáról, miközben rajta kívül a Bozsik egész személyzete és a szurkolók is tudják hogy ez némileg bullshit. A XIX. kerületiek vesztettek két alapembert (Dániel Ló, Abass) és két ikonikus figurát  (Zelenka, Torghelle), míg az érkezési oldal legalábbis véleményes. A derék tulaj szerint erősödött keret -ennek kapcsán elég annyit megjegyezni, hogy az egyetlen félig-meddig ismert márkanévnek számító győri Ceolin mellett a transzferidőszaki hajrában egy jó Bojan Bozsovics 7 év utáni visszahozatalával  koronázta meg a csapatépítést a kispesti stáb, amely ezúttal is inkább a  youtube-ra hagyatkozott a minőségi(bb) vételek helyett. De hát szegény ember vízzel, a magyar söripar pedig grízzel főz. A Honvédnak egy nyögvenyelős, kvázi nézhetetlen félszezont jósolunk, a la' Dolcetti 2006-os tavasza, vagy Sisa-tréner 2009-es kanosszajárása - de legalább Hercegfalvi már nem hibáz büntetőt.

DVTK

Lényeges változást nem tapasztalunk a Diósgyőr játékerejében az igazolásokra pillantva. Fernando nagy hype közepette érkezett - igaz, amikor anno gúnyosan mosolyogtunk Luque vagy Gallardo érkezése kapcsán, a hispánok gyorsan orcánkra fagyasztották a lesajnáló vigyort. a távozók közül Carreno és Halgas sem volt ősszel meghatározó arc, a kis dolgos George viszont számunkra meglepő módon került fel a veszteségoldali listára. Az alapcsapat tehát együtt, a környező vetélytársak (Kecsó, Kispest) inkább gyengültek, egy nagy meneteléssel dobogó-közeli helyezés is összejöhet, a negatív Sousa-forgatókönyv esetében pedig egy igazi diósgyőri bronzbomba is - hogy aztán jó Bohóc-szokás szerint jövőre a kiesés ellen küzdjön a borsodi alakulat? Ezt nem kívánjuk, a tavaszt viszont kíváncsian várjuk.

PÉCS

Kissé kifutottnak érezzük a Pécs őszi flúgos futamát: a Kecsó első Nb1-es éve, a lesajnált Bp. Honvéd 2005-ös ősze, vagy éppen a Hali legutóbbi NB1-es comeback-je rémlik fel párhuzamként. Mészáros mester januárban aztán el is kesergett azon, hogy a Hemy iskolát követő Matyi klubvezetés mellett nem is olyan egyszerű a csapaterősítés, ennek megfelelően egy bosnyák (Markovics) és egy nigériai (Okoronkwo) arc jelenti a szerzemények húzóneveit, illetve friss hírként egy ex-portsmouthi Mézauge is érkezhet - bár az ő pedigréjét elnézve meglepne, ha végül ő a Mecsekalján képzelné el a jövőjét, de hát Massaro óta tudjuk, hogy Pécsett mernek nagyot álmodni. Gyengülni nem gyengült a keret, Gyánó 'mislenybe küldését azért csodáljuk, de nem ez az eset fogja összetörni a pécsi középcsapat álmokat. Merthogy azt valószínűleg semmi nem töri össze, fékezett habzású tavaszt követően a 6.-10. helyek valamelyikére érhet be a Baranya IC.

KTE

Foxi, Gyurcsó, Maynard, Radanovics, Ribánszki, Urbán el - Tökszi vissza, kiegészülve a Zetés Varga Róberttel, illetve Borszéki kapussal Vácról. Azt hiszem ez a névsor a gyengülő keret mintaképe- s ha ehhez hozzávesszük, hogy Szivics mester helyén meg a fantáziadússágban szaporgábori magaslatokat ostromló Török László ül a padon, hát, nem túl délceg tavasz jósolható a lila-fehéreknek. Nagy kérdés, hogy az ősszel már némi gasztroenterológiai problematikák mentén felszínre kerülő financiális problémák mennyire ütik fel a fejüket az alföldi városban március és május között- ha igen, akár egész veszélyes mélységekig süllyedhet vissza a lila-fehér alakulat. Kár lenne értük, így reméljük, átvészelik a jelzett időszakot, és egy nyugodt nyár után visszatér minden a régi kerékvágásba- jó szokás szerint a 3.-szor is visszatérő Szivics papával?

PAKS

Blogunk tiszteletbeli főCZUKKja szokásához híven csöndes felkészülést vezényelt le, sőt, egy törökországi edzőtáborra is futotta a stratégiai fontosságú állami vállalat, mint főtámogató jóvoltából. Mondjuk ki: Karlo ügyesen igazol. Bödét megtartotta, az MTK-ban még csatár Eppel Mártonnal megdumálta, hogy megcsinálja belőle az új JuhászRolit, a Siófokon régi önmagára találó Szabó Jánost pedig hazarendelte. Haraszti és Heffler ugyan hasznos kiegészítőemberek voltak, de a hangsúly itt a dőlttel kiemelt jelzőn van. A Paks véleményünk szerint masszívan kúszik majd fölfele tavasszal, a DVTK-val vívva nagy harcot a legerősebb középcsapat címért.

Címképek innen-onnan: metropol.hu; ztefc.hu; boon.hu; paksifc.hu

 

 

3 komment

Címkék: tél átigazolás 2012 bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr264169985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kariii 2012.02.22. 14:37:37

úgy hallottam lippaival tárgyal az NNYI. ha összejön hosszútávra az övék lehet:)

Irapuato 2012.02.22. 15:05:48

@Kariii: kérdés, hogy ez a transzfer az nnyi-nek vagy a dvtk-nak jelent-e majd erősítést.

housemd 2012.02.24. 17:10:22

ez állat volt Jester, a Phare-os hasonlat különösképpen találó. :D
süti beállítások módosítása