HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Utolérjük magunkat - kommentverseny 2011/12 1-9. és 14-17. fordulók

2012.02.27. 09:51 vérfarkas

Az ősz folyamán többször terveztük, hogy (bátorítva a versenyzőket) ismét lesz rendszeres kommentértékelés. Jester kolléga a 10-13. fordulókban el is kezdte ledolgozni a hátrányt, de így is sok restancia maradt. Most következzen egy rapid hiánypótlás, a közelgő tavaszi rajt miatt folytatásos sorozat helyett egyetlen megagiga posztban. 13 forduló bestof kommentjei, csak fanatikusoknak! Talán még a tavaszi felkészülést is szolgálja. Legalább annyira mint egy zérókapus edzés egy texasi baseball pályán...

 

1.forduló-Csak optimistán

Különdíjas Jester bohócliger szurkolója, aki már hetek óta vágta a centit, hogy kellő optimizmussal felvértezve gyűjtse be a hazai alázást. Nem hiába várta.

Honvéd - Győr 0:1 Kábé jól igazoltunk, optimista vagyok, Faterom is készül kijönni: garantált a postafordultával érkező szopóálarc.

 

Nála is rózsaszínűbb szemüveggel várta a rajtot a bronzérmes lelkesamatőr. Hegyi Ivánt megszégyenítő módon látta meg az európai színvonalat.

Paks - Kecskemét 2-1 Európai rangadó! Még nem egy Manchester-Arsenal, de tuti lesz annyi szögletzászló a meccsen, mint egy Clásico-n.

 

Az ezüstös housemd a Lombard dunántúli turnéjának újabb állomását festette meg. Felhívjuk figyelmét, hogy a Pápához tartozó Borsosgyőrbe költözve a feladat egyszerűbben is teljesíthető.

Honvéd - Győr 1:3 mivel idén a Videoton mögött a Győr a második, a Diósgyőr a harmadik helyen végez, a logikai összefüggést megsejtve a Lombard jövőre a Veszprém megyei Pénzesgyőr községbe költözik.

 

Piazza Parenzo aranyat érően hívta fel a figyelmet, a „Hogyan reklámozzon szomszédvárat Szombathely?” kérdéskör újabb lehetséges megoldására.

Pécs - Haladás 1-1 A Haladás új névszponzort talált a Sopron Bank személyében, ezentúl Haladás-Sopron Bank néven fognak szerepelni. A csapat ez mellett a mezén fogja reklámozni a bank legújabb konstrukcióját, a Lombard hitelt. A vezetők előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a jövő évi névszponzorációról a nálunk főleg Blade márkájú okostelefonjairól ismert kínai Zhong Xing Telecommunication Equipment céggel, így a következő bajnokságba a Szombathelyiek akár Haladás-ZTE néven is nevezhetnek

 

2.forduló-Dilemmák

 

a harmadik helyezett lelkesamatőr a kispesti játékospolitikát foglalta össze.

Haladás-Honvéd 1-0 A Honvéd játékosmegfigyelői már szórják ki a labdákat a repülőből Afrika felett, aki le tudja venni csatár lesz, aki felbikázza a repülőig védő.

 

Ezüstöt ért snowblind dilemmázása, úgy sejtjük, kiment.

Kecskemét-Kaposvár 1-2 Ha kimegyek a meccsre, kikapunk. Ha nem megyek ki, nem látom, a győzelmünket. Komoly dilemma.

 

A heti aranyos slowmotion ugyanezen problémával küzdött, igaz a másik szemszögből, logikája pengeéles volt, kár, hogy Kecskeméten nem olvasták.

Kecskemét-Kaposvár 0:1 Ha most sem sikerül nyerni, amikor a Kecsó a világ másik feléből jött haza, akkor nem tudom, mikor fog...

 

3.forduló-Keserű valóság

A Szeszélyes Évszakok producerei könyörögve tolták volna nbcee szerkesztőtárs orra elé a szerződést, látjuk magunk előtt különdíjas kommentjét Ihos József elődásásában.

Paks-Pápa 1:1
Megfogadtam nyitott sliccel
Nem élek több atom-viccel

 

Ősszel többen hitték, hogy Egerszegen nincs már lejjebb, a legkorábban a heti bronzos csak.a.meccs kezdett reménykedni. Talán kicsit korán.

Pécs-ZTE 0-5 Mert ilyenkor szokott az jönni, hogy a ZTEnek egyszercsak kijön a lépés.

 

Az ezüstérmes housemd még mindig hisz a mesékben. Üzenjük, van az az Újpest.

Siófok-Újpest 1:2 Annyira nem lehet rossz az Újpest, hogy Siófokon ne nyerjen.

 

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) aranyérmesként a Videotont rántotta vissza a magyar rögvalóságba.

Rákóczi-Videoton 1-2 A nemzetközi szereplésre való tekintettel az MLSZ engedélyezte ugyan a halasztást, de valami UEFA szabályzat szerint mintha nem is lenne több meccsük, hmmm.

 

4. forduló-Természetfeletti

Különdíjat ért Futó Lada, aki honvédosokat megszégyenítő pontossággal festett kispesti életképet.

ZTE – Honvéd 2-1 Két elégedetlen ös-honvédos méltatlankodik a Honvéd tablókat nézegetve. Ha van rajta Supka az a baj, ha nincs rajta akkor meg az..

 

Piazza Parenzo bronzosan indokolta, miért ne menjünk ki Angyalföldre.

Vasas – Haladás 0-0 A Haladás főleg idegenben gyenge, a Vasas meg mindenhol.

 

snowblind ezüstösen indokolta, ha a bohócligáról van szó, nincs helye az ájtatosságnak.

Pápa – Kaposvár 1-2 Ha eretnekség is, a Pápát ütni kell!

 

a győztes housemd indoklását még most sem teljesen értük, de az eredmény ismeretében, lehet benne valami

Pápa – Kaposvár 2:1 a 25. § kimondja a meglepő sikerek utáni szükségképpeni vereséget. a jelenséget az univerzum hullámtermészetét leíró szuperhúrleméletbe próbálják beilleszteni azok a fizikusok, akik nálunk irtják a Higgs-bozontot.

 

5.forduló-csak semmi politika!

Bár blogunk politikamentes, a bohócliga kevésbé, bronzot ér Piazza Parenzo jövendölése.

DVSC-Videoton 2-1 A vereség hatására a Kormány már hétfőn bejelenti a halmozottan hátrányos helyzetű miniszterelnök-kedvenc labdarúgócsapatok megsegítését célzó Jobbszéll Kálmán Tervet.

 

A Honvéd-Fradi ihlette meg slowmotiont, még ha nem is 100%-osan találta el Ranilovic szerepét a mérkőzés alakulásában.

Honvéd-Fradi 0:1 a meccs legjobbja Ranilovic lesz

 

Szintén ez a meccs ihlette meg a heti győztest, Artie reális jóslata a Honvéd-Fradi kapcsán

Honvéd-Fradi 3-0 Megemelem a Supkám, Prukikávé leég, újrapörkölés, Kubatov-listára kerülés, Abdival és Andrezinhóval együtt irány Zalaegerszeg. A bajnoki címért Honvéd-ETO reloaded anno 1983.

 

6. forduló- Csak szerényen

Etikusabb olvasóink most ne figyeljenek, a szerző verebesi szerénységgel szemrebbenés oszt ki egy különdíjat vérfarkasnak, egy két héttel korábban megjósolt edzőváltásnál nem lehet elfogulatlannak lenni.

FTC - Haladás 1-0 Az előző két szezonban összesen öt meccset nyert a Hali idegenben. Ha őket sem verjük, még azt is megérdemeljük, hogy Döme a kedvünkért vérző szívvel félbehagyja a Vecsésen elkezdett munkát.

 

Örök témánk, a paksi mester ezúttal housemd számára szállított bronzot.

Paks – ETO 0:1 "Felhívás! Paks Város Önkormányzata a Közbeszerzési értesítő 2011. 08. 04-i számában 345632/2011 számon közzétett "Kiss Károly egy Czukk c. köztéri ércszobor elkészítésére és felállítására" vonatkozó ajánlattételi felhívásának érvényességét bizonytalan ideig felfüggeszti. (polgármester s.k., jegyző s.k.)"

 

Ezüstösen csillog VGL utóirata, ami azonban csak a 68. percig élt.

Újpest – Diósgyőr 2-1 Talán a hazaiak végre emberelőnyben fejezik be a meccset. (Seydi nem lő gólt)

 

Az aranyérmen az egy fontos törvényszerűségre rávilágító nem-Dr sirsteve és lelkesamatőr osztoznak, bár azt talán ők sem sejtették, hogy André barátunk csak télen és nem Hollandia, hanem Ciprus.

Videoton – Pécs 3-0 Alvesre is vonatkozik az átigazolási időszak végének vészes közelsége. (sirsteve)

Videoton – Pécs 3-0 Kijön a lépés, avagy amikor Alves megpillant egy holland játékosmegfigyelőt.(lelkesamatőr)

 

7.forduló-ahol a part szakad

Heti bronzérmesünk housemd valamit nagyon megsejtett, reméljük a bwin-en is bejött neki az élet.

Haladás - Kecskemét 2:2 országos kettőkettő.

 

Az ezüstökön két költőien tippelő osztozott, Artie és 979122, ihletett alkotásaik az említés sorrendjében:

Debrecen - Újpest 1-2 "Pendül a kapa most, letevé a gazda:" - valaki valamit valahol szétver a meccs után.

Kaposvári Rákóczi - Paks 0-2 Czukk-imádat (kösz Jester)
"A nevét...azaz, hogy...azt nem tudom éppen!
De talán meglelem felséged körében. -
Ez az, uram! Itt van, uram: kutya egye máját!"
- S kimutatá a lovag...magyarok királyát.

 

Az aranyat lelkesamatőr érdemelte ki, egy fájdalmasan ütős kommenttel:

DVTK - Siófok 3-0 A siófokiak a nagy melegben a partot keresik, de a partjelző mára már asszisztens.

 

8. forduló- A szomszéd tehene

VGL a heti harmadik, Pakson érezte meg, hogy izgalommentes meccs lesz. Az volt, két kiállítás, tizenegyes, Seydi mint vészkapus…

Paks - DVTK 2-1 Sok a döntetlen a hazaiaknál, nyerni kell. Seydi nem szerez gólt, kiállítás nem lesz.

 

housemd pécsi szurkerként Szombathelyre üzent, ezüstöt érően:

Videoton - Haladás 4:1 ha mi is akkor másik is szívják ottan meg rendesen a kékerest.

 

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) aranyos kommentje arról, hogy van, amikor felesleges minden szó:

Kecskemét - Vasas 3-1 Erre nem mondok semmit, csak átbattyogom a vendég szektorba, és elfogadom a realitást…

 

9.forduló- Monnyonle!

Futó Lada különdíjat érdemlően állított emléket egy ezidőtájt diósgyőri illetőségű ikertoronynak.

DVTK - Kaposvár 2-1 A riói Megváltó-szobor mintájára, az Avas tetejére kerül Budovinszky szobra, miután újabb gólt szerez, ám ezúttal fejjel. A tervezett szobor némi aggályt vet fel, mert a környéken a mezőgazdasági repülők kénytelenek lesznek kerülni Sárazsadány felé

 

Bronzérmesünk slowmotion a „Kommentelés nehéz kenyér” címmel fogalmazta meg olvasóink problémáját.

DVSC - Paks 2:1 semmi frappáns nem jut eszembe. ez most az én hibám, vagy a két csapaté?

 

A második helyezett Zyk Szivics mester hobbiját foglalta keretbe, később aktualitást is nyert a dolog.

ZTE - Kecskemét 1-1 Szivics a meccs végén újra lemond - csak úgy megszokásból. Szerintem Torgyán Józsefnek ő lehet a kedvenc edzője.

 

Aranyat ért The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) kommentje, igaz az eredmény nem stimmel, Danilo duplázott, de az összkép igazán festőire sikerült.

Honvéd - Újpest 0-1 Kurva nagy mázli, 93. percben lőtt gól (nem tudom, ki lövi, nem érdekel, kik játszanak a dózsában) Danilo lő 4 kapufát, cikoria 14.000.000 forintos telefonszámlát csinál, hogy minden megmozdulást kiposztoljon a tumblijára, majd a végén infarktust kap, de Supka Attila szívmasszázzsal megmenti.

 

14.forduló- Relativitás és logika

Harmadik helyre futott be Piazza Parenzo, aki a gasztrobeharangozóhoz is kapcsolódva, a „Relativitáselmélet a bohócligában” címmel nyújtotta be dolgozatát.

Pápa – Videoton 1-2 A portugál lecsó büdös és halízű, de éhhalál ellen még megteszi.

 

Ezüstöt ért housemd gyermeki naivitása, reméljük, nem tolta fel egész vagyonát a tippmixre.

Újpest - Kecskemét 0:1 de csak mert azt olvastam valahol, hogy a Kecskemété a legerősebb keret...

 

Ugyancsak ezen a meccsen lőtt mellé The Drunken Master (a.k.a. Eltiron), indoklása azonban lényeges tudományosabbnak tűnt.

Újpest - Kecskemét 2-3 A Kecsó egyértelműen a meccs nagy esélyese, de hát a bohócligáról beszélünk...

 

15.forduló-vastaps

Különdíjas szerkesztőtársunk Futó Lada a kecskeméti játékosokat vádolta be, de vagy becsületesek, vagy nem volt hideg.

Kecskeméti TE - FGSZ Siófok 1-2 A KTE-ben benne kell lennie szezononként egy jó tippmixes eredménynek. Meg hidegben amúgy is csak 1 félidőt bír az afrikai kontingens.

 

Bronzérmes lett Dr. KOTász (Cobretti hadnagy), aki egy nagyon is elképzelhető, bár meg nem valósult forgatókönyvet vázolt fel a hazai játékospolitika kapcsán.

Videoton FC - Újpest FC 2-1 Lipták a klub- és csapatépítés jegyében télen visszaigazol.

 

Snowblind szóviccekkel büntetett, ezüstérmét illusztrálandó az alábbi vashiányosnak aligha nevezhetőt emeljük ki.

Vasas - DVTK 0-1 Az avasi vasgyár fiai a Vasas otthonában a vasárnap előtti napon szárnyalnak, mint a vassasok.

 

Az aranyos housemd egy merőben új szempontra hívta fel a tippelők figyelmét. Már csak azt kéne tudni, ha a bodajki Siófok őseleme a víz, akkor a Diósgyőrbe vándorolt Balaton FC őseleme mi lehet?

Kecskeméti TE - FGSZ Siófok 3:0 Ha az NBI anime lenne, azt mondanám, a Siófok nem lehet sikeres egy olyan helyen, ahol a szupererejét biztosító őselem, a víz nincs jelen...

 

16.forduló-tavasz novemberben

A héten különdíjasunk  Jester vállalta magára, hogy ha most nem akkor soha jeligével bíztassa a Zetét, kár, hogy nem hálálták meg a bizalmas beléjük vetést.

ZTE – DVTK 1:0 Ha most se, akkor a tesitanár lassan nézhet jegyet a Prukn AIR valamelyik járatára.

 

Black Lotus szintén különdíjat érdemlőként idézett nyilatkozatokat, lássuk itt is az egerszegit

Zalaegerszeg-Diósgyőr 1-2 „A zalaiaknak fel kellene már ébredniük és rájönni arra, hogy csak a fiammal a kispadon lehetnének eredményesek. Gézuval megerősödve az egész magyar mezőny csak a térdéig érne a Zetének, a büdösúristenit neki!” – ismeretlen szakkommentátor

 

Bronzérmes Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) Brehm doktort megszégyenítő feljegyzése.

ZTE – DVTK 1-1 A gaboni vipera és a miskolci sikló.

 

hüjeliba ezüstöt érő tőzsdei ciklussal jelentkezett, a Zete meccs kapcsán pl. így.

ZTE – DVTK 0-3 Zalaegerszeg csődközeli helyzet, ha tavasszal nem teljesülnek a hitelezői elvárások kivezetik a céget parkettről

979122 a tavasz 17 (na jó, csak 8) pillanatát idézte fel aranyérmet érően, egy együttérzőt idézünk.

ZTE – DVTK 0-1. Szegény Prukk.
Stirlitzet hétfő hajnalban viszik agyonlőni.
- Az előttem álló hét valóban nem ígérkezik könnyűnek - gondolja.

 

17.forduló-itt a vége

 

Sokan „bíztak” a Pécs-Vasas derbi színvonalában, talán a különdíjas Jester fogalmazta meg a legplasztikusabban, milyen unalmas is lesz. Csak a Bajzát faktorral nem számoltunk.

Pécs-Vasas 0:0 Igaz, szürke mecsekaljai meccsel búcsúzik a Bohóc az ősztől.

 

nem-Dr sirsteve bronzosan aggódott a Kispest jövőjéért, nem alaptalanul

Honvéd-Haladás 3-1 Csak az a kérdés, ha jól sikerülnek Danilo és Torghelle best of DVD-i, ki fog tavasszal gólt rúgni.

 

ezüstöt értek spinyokirály jövendölései. Először gyanúba keveri a Zetére fogadókat, majd „véletlenül” telibe találja a kaposvári eredményt és Perics eligazolását (igaz, utóbbi végül a Vidibe ment)

Debrecen-ZTE 4-0 Ha valakinek mégis bejön a kettes, szerintem önként vonuljon be az első rendőrkapitányságra, az enyhítő körülmény, és még talán jut neki folyóra néző cella.
Kaposvár-Kecskemét 2-1 Perics a múlt héten fogadott, vagy már szóban megállapodott a Fradi és Kecskemét egyikével?

 

az aranyat pedig slowmotion érdemelte ki, aki a végére az ősz legszebb idegösszeomlását produkálta.

Diósgyőr-FTC 1:0 de ha még egyszer leadják a kiscsajszis spotot a tévében, akkor beleb*szom a vasalóállványt az apparátba

 

Köszönjük a jutalmazottaknak és a ki nem emelteknek, tavasszal folytassátok!

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr404213239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2012.02.27. 12:38:16

Gyerekek, nekem az eddigi übercsúcs komment akkor is ez:

"DVTK - Siófok 3-0 A siófokiak a nagy melegben a partot keresik, de a partjelzõ mára már asszisztens."

Ezen - emlékszem - anno hangosan felröhögtem és percekig fuldokoltam.

És most így még utólag, aki jobban figyelt kronológiaórán mint én: az 5. fordulóban ezek szerint megjósoltam, hogy Pruki megy Zegre, vagy akkor az már nagyjából tudható volt?

A Döme-jóslat sem semmi azé, kollégák.

vérfarkas 2012.02.27. 12:48:52

@Artie: Valóban gyanúsan a jövőbe láttál, Pruki 5 nappal később távozott, és csak 3 hét múlva lett a Zete edzője. Ilyenért vitt már a Nemzeti Nyomozóiroda :-)

Artie 2012.02.27. 13:03:30

@vérfarkas: Úristen, akkor disszidálok Bochumba.

Ja, az nem jó.

JESTER 2012.02.27. 15:11:46

1) Köszi a kisegítést Vérfarkasnak
2) Nálam éves szinten ez visz mindent
"Diósgyőr-FTC 1:0 de ha még egyszer leadják a kiscsajszis spotot a tévében, akkor beleb*szom a vasalóállványt az apparátba"

hüjeliba 2012.02.27. 17:59:18

A kiscsajszis spot linkjét keresem. valaki ?

hüjeliba 2012.02.27. 18:45:27

@vérfarkas: Ez igen, ez kérem egy komoly hely, idejövök, kérek, s kapok is.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.02.27. 21:38:40

Aha, 9. forduló. Szeptember elején kirúgtak a munkahelyemről, de azért egy egész kellemes summával távoztam, amiből kifolyólag egész hónapban részeg voltam, ez gondolom magyarázat a sziporkázó kommentjeimre...

nbcee 2012.02.28. 00:39:07

Egyesek taroltak, mint Filipovics V. a szlovák lottózóban.

Artie 2012.02.28. 10:24:21

@nbcee: Hát amilyen balekok a magyar bundabubusok, még annyi eszük sincs, hogy külföldi bankszámlával, bankkártyával Ázsiában bundázzanak onlány.

christvhu 2012.02.29. 14:07:19

Skacok, a ma esti meccsre nincs tippverseny? Csak úgy bemelegítésképpen a - nyilván sokkal fontosabb - bajnokság előtt?

housemd 2012.02.29. 20:51:44

@vérfarkas: Hát köszönöm, 'Farkas, bearanyoztad a hetem... ilyen tetszésindex, igazán megható, megérte rá várni..:)
süti beállítások módosítása