HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Tabella? Egy billentyűnevű krumpli. - Bohócliga #19. beharangozó

2012.03.08. 18:00 végh hanta

Rég volt már, hogy mennyiségi alapú táblázatokkal bombáztunk titeket, mert tudjuk, a számok, statisztikák itthon épp annyit érnek, mint egy közepes keresztlabda a kispesti Tchamitól. Valószínűtlen, hogy Urbánfloresz valaha adatsorokat ordítson Mehmedagic (haveroknak csak Harisz) fülébe, hátha attól majd jobb lesz, több lesz, de legalább pontosabban passzol. Egyetlen grafikon sem újította még meg a magyar labdarúgást, ahogy simán lehet számsorokban gondolkodni, miközben sorokban állunk számos társunkkal, merthogy hétvége jön, ami ugyebár fordulót jelent jobb heteken.

Meglátja mester, menni fog

Egy, azaz egy darab (még itt is statisztikázunk) vesszőt toldottunk bele a legendás Verebes-Verebes szerzemény címébe, így módosítva annak jelentését célunk érdekében. Csertői Reli hétfői viszlátjával, és ezzel egy időben Pintér mester régi jogaiba való visszahelyezésével a csapatok fele - alig valamivel féltáv után - máris edzőt váltott.

Klikkre megnő!

Kezdődött az egész még Gézukával, és az ő példátlanul sikeres rajtjával Újpesten. Négy meccs, négy zakó, nulla gól. Parádé. Alig egy héttel később pengették ki az angyalföldi Malacot, bár ő legalább szerzet egy pontocskát, valamint Prukimestert a Fraditól, aki meg kettőt. Utóbbi érdekessége, hogy a következő edzőváltásban is benne volt, mikor egy újabb nyeretlen edzőnek köszönték meg a klub szolgálatáért tett fáradozásait, vagyis Csank Jánosnak, akiről pedig szentül hittük, hogy ahogy mindig, ezt a Zetét is behozza majd negyedik-ötödiknek. Prukimester igazi szépsége viszont a (szám)sorok között olvasva bukkan elő: továbbra is nyeretlen ebben a bajnokságban, sőt, utolsó győzelme épp egy Fradi-Zalaegerszegen volt, vagyis korábbi csapatával a jelenlegi ellen, ami egyben és ugyebár neki, és egyben jelenlegi csapatának is erősen a távolba veszik.

Nagy Tamás csak intermezzo volt a Fradinál, hamar jött Döme, aki nem volt rest, azonnal megvallotta, világ életében fradista volt, csak ez eddig nem tűnt fel neki, vagy ha igen, akkor sem hangoztatta. Mindenki Gyuriját Véber néven menesztik a 13. kört követően Pápáról, hogy KisBene egy négyes, ámbár igazából nullás sorozat után csak egy Ferenczi- és Maric-mentes csapattal győzzön újra, kiesőhelyre kormányozva átmenetileg a korábban eredménytelensége miatt kapitányt cserélő hajót. Következő delikvensünk igazi nagyágyú, a kecsói Szivics mester 50% feletti pontmutatóval veszett össze a klubházban uralkodó erőkkel, és adta át helyét egyéb jellegű helyi legendáknak. Aczél Zoli már a tél hozadéka, ráadásul vele egyáltalán nem az volt a gond, hogy ne hozta volna a meccseket, bár az még továbbra nem bizonyított, hogy korábban vitte esetleg azokat. Helyére amúgy szintén egy helyi, de legalább térségi legenda, Artner Tamás került, akivel egyszer már feljutott a Hali, csak épp valamit elpapíroztak, és mégsem.

Még mindig télen, és újra egy nagyvad. Maga Marian Vlak bukott bele a Vasasnál tapasztalt átnemeti és relatív eredményességbe, de legalább nem egyedül, hanem rántva magával (értsd: dobtak ki vele együtt racionalizálási okokra hivatkozva) úgy három csapatra való NB3-as szintű spílert, továbbá egy jó Mileusznicsot. És ezzel majdnem a végére is értünk volna, ha nincs a hirtelenkezű Tarsoly elnök úr, és nem elégeli meg Csertői bénázását, hiszen Győrben mégiscsak ki lett mondva: a cél a bajnoki cím. Felépített csapattal bajnokságot nyerni, vajon kit érdemes ilyenkor leszerződtetni? Noperszehogy Pinyőt, aki megtette ugyanezt már egy Garami Józsi bácsi által felépített Fradival is, továbbá azért sem baj ha ő, mert minden csapathoz kell egy Szuribá, aki bármikor bevethető, ha átmeneti edzőre van szükség.

Hogy ki lehet a következő? Kondásmester veretlen a Lokival, abszolút esélyese az aranynak, szóval esélytelen. Videotonnál Sousa kezd belelendülni, most hülyeség lenne kidobni. Kispesten Supkát a kutya se pótolná, tartósan meg pláne, így ő is maradósnak tűnik. Pécsett minden rendben, a felsőházas tagság még kitart néhány fordulót bármit is tesznek. Diósgyőrben népszerű amit Benczés csinál, ott egyetlen kérdés lehet, hogy vajon mikor nyilatkozza le mondjuk Szentes, vagy valaki más: a továbblépéshez edzőt kell cserélnünk. Pakson Kiskárló helye atombiztos (bakker, ezt még tényleg hányszor fogjuk leírni?), ahogy Siófokon is a Horváth Csárli igazgatta KisMihalecznek. KaposvárottSisát buktatni felelőtlenség lenne, ott már rég nem rajta múlnak a dolgok. A többieknél legalább egyszer már volt csere, a felsorolásból viszont ennek ellenére sem azért maradtak ki, mert az újak kispadja olyan mereven állna, mint a lesvonalra fókuszáló Bozó Zoltán asszisztens sporttárs.

Tavaszi tabella

Tudjuk, hogy olyan, hogy tavasz már rég nincsen, mert az ősz még a nyár közepén kezdődik, a tavasz (ami olyan, hogy tavasz már nincsen) pedig ősszel, de legalább nyárig véget is ér. Hagyományosan azonban a visszavágók körét, az idény második felét tavasznak hívjuk, és ehhez ragaszkodnánk is a továbbiakban. A lényeg, hogy ebből a valamiből lement már három kör, vagyis nem lehet semmire sem következtetni, mert az első és harmadik között csaknem négy hónap telt el, így még a havi egy meccses átlagtól is messze kerültünk. (Ez minket persze nem tántorít el, idevágjuk a vonatkozót:)

Asszongya, vezet a Videoton, második a Loki, harmadik a Honvéd és veretlen még a Pécs. A páros helyen rangsoroltak az őszt is így kezdték, ebben nincs különösebb változás. Hónapok óta (jajj, de kegyetlen is tudok lenni) nyeretlen a Hali, a Zete (de legalább nem kieső ebben az összevetésben), a Diósgyőr és a Vasas. Legyen ez mondjuk kettő, kettő és fél meglepetés. Minden más érdektelen. Ahogy ez is az volt.

Otthon, idegenben, idegenben is otthon

Következő táblázatainkon azt fogjuk megmutatni, ami a ligafutballnak, mint kétfordulós versenykiírással rendelkező csapatsportágnak az egyik sajátossága, vagyis, hogy néha otthon, néha idegenben, és néha meg Siófokon játszanak a csapatok. A hazai pályára szokás azt mondani, hogy előny, az igenbelire meg, hogy ott jó az iksz. Persze vannak olyan csapatok, akiket megbénít a hazai közönsége, ők például inkább idegenben szoktak eredményesebbek lenni. Aztán vannak olyan csapatok is, akiknek egyáltalán nincs hazai közönsége, ők meg azért járnak idegenbe, hogy őket is nézze valaki. Ja, és persze itt is van Zete.

Egy tisztességes csapat, ha bajnokságot akar nyerni, akkor az otthoni meccseit hoznia kell. Debrecenben a 15 lehetségesből kilencet már letudtak, mindössze a Honvéd (juppííí) tudott pontot rabolni. A Vidi és a Győr dettó ugyanannyinál jár, utóbbinál szintén a Honvéd volt az a kedves vendég, akinek mindig igaza van. A Diósgyőr, Kecskemét és Pécs triójáról elmondható, azért középmezőnyös összetettben, mert otthon nagyon megy nekik. A korábban bevehetetlen erőd Üllői út viszont maga a történelem újraírása, a miafaszvanittkérem tipikus esete. Lassan az lesz a ciki, aki a Fraditól ki tud kapni a Fradi-pályán. (Jövő vasárnapig még nagy a szám, a Honvédot csak akkor próbálják majd elkenni.) Továbbá Zete.

Idegenben ismét Loki, és tessenek megfigyelni, az idegenben jó az iksz szövegünket tartják is, néhány győzelem mellett, veretlenül, ami egyelőre bőségesen elég a tabella vezetéséhez. Második a Honvéd, ami igazából jó, mert ha valaki nyerni akarja látni a csapatot, annak bizony utaznia, országot látnia kell, élénkítve a turizmust, a gazdaságot és az útszéli benzinkutak forgalmát. A Győr itt is harmadik, hogy hüledezhessünk tovább Reli menesztésén. (Apropos, most jut eszembe: kivételesen valakit nem a szép játék elmaradása miatt rúgtak ki egy csapattól, ha eredményes.) Rákóczi, Siófok, Zete mellékesen.

Forma

Kedvenc tábláim egyike, a csapatok aktuális formáját mutató valami. Ebben az van, hogy a mindenkor legutóbbi öt fordulóban hány százalékát szerezte meg a begyűjthető pontoknak a begyűjtő személye. Jól látszik, hogy (ha nem számoljuk a téli szünet intézményét, akkor) a Videtoton 100%-os, vagyis mostanság ötből ötöt nyert. További kellemetlen ellenfél lehet még a Debrecen (73%),valamint a Honvéd és a Pécs (60-60%). A kellemes kategória ugyanígy négyelemű, most jó játszani mondjuk a Halival, a Pápával, a Vasassal és (bármikor a) Zetével.

Támadás, védekezés, miegymás

Tovább robogunk a táblázatok, kimutatások, cellák, számok és az ezekből kreált mondatok mentén. Következő kettősünk páros, mert ugyanúgy egymáshoz tartoznak, mint Illés és Halmai, vagy Pajkos János és a nyalóka. A képlet feloldása amúgy egyszerű: ha az egyik csapat lő egy gólt, akkor azt egy másik kapja, és az a lőttet hozzáadjuk egy oszlophoz (a lőtt gólok oszlopához), akkor a kapottat egy másikhoz. Ide tartozó érdekesség, hogy a kettő különbözetét hívjuk gólkülönbségnek, és a táblázatokon egy oszloppal később szerepeltetjük. Vegyük most például a lőttek szerinti sorrendet:

Kicsit már unalmas, de ezt a kimutatást is a Debrecen vezeti, megelőzve a télen gólkirály-jelölteket cserélő Videotont (Alves out, Peric, Torghelle, Gyurcsó in), valamint talán némileg meglepetésre a futógépeire építő, de szintén gólkirály-jelöltet veszítő Honvédot. A 11. helytől lefelé találunk amúgy további hat csapatot, olyanokat, amelyek éppencsak, vagy meg sem lőtték a fordulónkénti egyet, ami a szabályok szerint csak akkor győzelem, ha a másik fél nem lő. Mondjuk a Zetének ez eddig egyszer sem sikerült.

 

Csak a szokásos, egy kis szokásosabbal feldobva. Kecskeméten hagyományosan palackoznak támadófutballt, így egyáltalán nem meglepő, hogy a keretükből 13 játékosnak is sikerült az idény során gólt szereznie. Ez jó amúgy, mert nem lehet rá készülni. Például egy Stokic gólra soha nem készült senki, ősszel mégis láthattunk belőle bemutató példányt. A Vidi és a Honvéd tizenkettője szép, látszik, támadófocit akarnak. Ezzel szemben mondjuk a Fradi vagy az Újpest tizenegyese nem szép, mert távolról is látszik, kapkodás van, bárkit képesek kipróbálni, ha az előző bárki éppen leszerepelt egy-két forduló alatt. Leginkább a Pápa és a Siófok számít kiszámíthatónak, előbbi Maric és Ferenczi elvesztésével még inkább, utóbbi meg a Siófok.

A bűvös 30 pont

Végezetül még egy tábla, maga az összetett. (Sehogy sem tudtam kihozni egyetlen szójátékot sem az összetettre, pedig nagyon akartam, de valahogy az alpesi mintájára kigondolt altesti összetettnél nem jutottam tovább.) Amire azonban igazán érdemes figyelni, az a bennmaradáshoz hagyományosan szükséges és elégséges feltételnek számító 30 pont.

Megnyugodhat tehát a Debrecen, a Győr, a Videoton és a Honvéd, idén már nem lesznek kiesési gondjaik. Egy körön belül van a Pécs, a Kecskemét és az ilyenkor aktuális edzőit már rég Tornyira cserélő Diósgyőr. Látótávolságban a középmezőny derékhadát egymaga alkotó Paks, és nagyon messze mindenki más.

12 forduló, vagyis 36 pont van még a rendszerben. Ahhoz, hogy mondjuk a Fradi megnyugodhasson 33%-os teljesítményt kell hoznia legalább, begyűjtenie 11 pontot, azaz körönként nagyjából egyet. Ahhoz, hogy a Zete megnyugodhasson, 23 pont szükséges, ami a 36-ra vetítve 64%-ot jelent. Érdekességképp írjuk ide, hogy a Vidi jelenleg 65%-os mutatóval áll a harmadik helyen, vagyis a küldetést lassan át lehet állítani a "mi már a visszajutásra esélyes csapatot építjük" programpontra. Amúgy a Fraditól lefelé elhelyezkedő csapatokra egyaránt igaz, ahhoz, hogy elérjék a bűvös 30 pontot, a jelenleginél valamivel vagy jóval magasabb százalékban kell gyűjtögetniük pontjaikat a továbbiakban.

Hanta tippjei

Győr - Siófok 2-0 Alaplemma, hogy egy új edző mindig nyer, még akkor is, ha nem teljesen új.

Honvéd - ZTE 2-0 Maróti Bélává operáltatom magam, és úgy bújdosok el szégyenemben, ha ezt nem húzzuk be otthon.

Paks - Újpest 2-1 Pakson emberemlékezet óta nem nyert az Újpest.

Kaposvár - Pápa 1-1 Mi nem döntetlen, ha a Rákóczi játszik, és mi nem döntetlen, ha hatpontos meccset?

Haladás - Vasas 2-1 Nem lesz vészesen rossz ez a Vasas, de ahhoz még kevés, hogy Szombathelyen nyerjen, ahogy a Hali is kevés ahhoz, hogy ne otthon nyerjen, és ne csak ilyen meccseket.

Debrecen - Kecskemét 2-1 Egy gól benne lehet a Kecsóban, legfeljebb tévedek. Amúgy országos egyes.

Pécs - Fradi 1-1 Inkább igazságos döntetlen lesz, mint jó meccs.

Diósgyőr - Videoton 1-1 Ha valahol, akkor Diósgyőrött, és vasárnap este megfogható a Vidi.

Egyszerűsített tippszelvény

Győr - Siófok
Honvéd - ZTE
aks - Újpest
Kaposvár - Pápa
Haladás - Vasas
Debrecen - Kecskemét
Pécs - Fradi
Diósgyőr - Videoton

Mindenmás

Elnézést a késve érkezett és a néhol hevenyészetten összecsapott hangulatú beharangozóért, későn derült ki, hogy ma nekem kell beugranom az elhavazottsága mellett apróbb betegséggel küszködő (innen is jobbulást nekije!) kollega helyett. (Fontosnak tartom a magyarázkodást, mert így meg is lenne a poszt csak meccsekhez mérhető keretes szerkezete: 1. Felcsapás, a kezdősípszó előtt, hatalmas reményekkel. 2. Olvasgatjuk, még tart a lendület, de azért már jöhetne a félidő. 3. Végigszenvedjük, el-elbambulva a második félidőt. 4. A végére még felpörgünk, utolsó próbálkozások, nálunk meg amúgy is a végén van a tippszelvény. 5. Magyarázkodás, edzői nyilatkozatok, idény eleji formára, rossz talajra, hülyebíróra, durva ellenfél játékosokra hivatkozás, ujjal, alkarral, felkarral, egész testtel való mutogatás, pfújjolás, de jövő héten jövünk.)

59 komment

Címkék: beharangozó bohócliga tippjáték edzőkeringő

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr894297986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.08. 18:18:42

Győr - Siófok 3-0
Honvéd - ZTE 5-1
Paks - Újpest 3-2
Kaposvár - Pápa 0-0
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 1-3
Pécs - Fradi 1-2
Diósgyőr - Videoton 1-3

nbcee 2012.03.08. 18:29:12

Halkan teszem hozzá, hogy egy Sztokics-gólra még mi sem számítottunk. Mellesleg én inkább kultiválom a 35 pontos határt, az szokott biztosabb lenni egy 16 csapatos bajnokságban. (Egyszer végignyálaztam párszáz végeredményt innen-onnan, és állíthatom, 28 ponttal bentmaradni és 36-tal kiesni egyaránt művészet)

sala 2012.03.08. 18:33:17

Nagyon szép statisztikák.

Mondjuk az nem tetszik, hogy a ZTE mindenhol a táblázat végén van, de erről nem te tehetsz.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2012.03.08. 18:38:04

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 3-1
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 2-1
Haladás - Vasas 1-0
Debrecen - Kecskemét 3-0
Pécs - Fradi 2-2
Diósgyőr - Videoton 1-1

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2012.03.08. 18:50:16

átolvasni már nem volt időm, a javítások majd este érkeznek.

LionOfZion 2012.03.08. 19:22:36

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 3-1
Paks - Újpest 2-0
Kaposvár - Pápa 1-1
Haladás - Vasas 0-0
Debrecen - Kecskemét 2-1
Pécs - Fradi 1-0
Diósgyőr - Videoton 2-2

housemd 2012.03.08. 19:24:19

Jó felkonf ez, Hanta világért se szabadkozz, csak szerintem nem kell 30 pont a végén. annyira fos a mezőny alja, és annyi csapatnak kellene (14től felfelé a végén) elvileg 30 felett állnia, hogy az szerintem képtelenség... szóval - bár nem vagyok fogadó típus - inkább valahol 26 körültippelném a határszámot.

housemd 2012.03.08. 19:37:09

Győr - Siófok 1:0
kínnal-keservvel-sérvvel.

Honvéd - ZTE 0:1
ezzel nem leszek itt népszerű, de mivel a honvédba otthoni inkább hálni jár a lélek, a zete feltámadása ebben a körben a bloglakók tipikus preferenciáit ismerve jelentős többletpontokat jelent a mezőny átlagtippjeihez képest. szóval semmi személyes, csak üzlet...

Paks - Újpest 2:0
Az újpestieknek Pakson kellene sikeresen kivetni a címerükben szereplő horgonyt nehogy elússzon a szezon [én kérek elnézést, ez szörnyű lett]

Kaposvár - Pápa 0:0
és jövőre a gyirmótnak nem kell majd messzire utaznia egy-egy rangadóra.

Haladás - Vasas 1:1
na, például ezek miatt nem kell majd a 30 pont a végén...

Debrecen - Kecskemét 3:0
igazodva kivételesen a valószínűségekhez

Pécs - Fradi 2:1
mitcsinálnánk, hát megverjük és kész.

Diósgyőr - Videoton 1:2
Fiesta Latina.

Artie 2012.03.08. 20:05:30

Győr - Siófok 2:3
Bohócalaptétel és Pinyő egyszerre buknak.

Honvéd - ZTE 0:1
Indoklásom lásd ház doktornál.

Paks - Újpest 1:3
Kis Károly Nagy Bajban.

Kaposvár - Pápa 2:0
Visszasírják még Véber Gyurit.

Haladás - Vasas 1:0
Megtáltosodva a "győri" eredménytől.

Debrecen - Kecskemét 2:3
Szivics mester kísért.

Pécs - Fradi 3:0
"...és akkor átmegyünk Matyi haveromhoz, akinek van nyomdája"

Diósgyőr - Videoton 3:2
A Benczés-rend szervezettebb, mint a Color Star-gyár.

christvhu 2012.03.08. 20:19:03

Győr - Siófok 4-0
Honvéd - ZTE 3-0
Paks - Újpest 2-2
Kaposvár - Pápa 0-0
Haladás - Vasas 0-0
Debrecen - Kecskemét 2-0
Pécs - Fradi 1-1
Diósgyőr - Videoton 2-4

Koori 2012.03.08. 20:33:08

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 1-0
Paks - Újpest 2-2
Kaposvár - Pápa 1-1
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 3-2
Pécs - Fradi 1-2
Diósgyőr - Videoton 1-3

VGL 2012.03.08. 21:15:57

Győr - Siófok 2-0 Pintérnek BL-győzelmet kell produkálnia az EL-selejtezőből indulva.
Honvéd - ZTE 3-1 Kezdődhet a tanulmányút Pruknernek.
Paks - Újpest 2-1 Böde beindul.
Kaposvár - Pápa 1-0 Gólgazdag meccsen.
Haladás - Vasas 2-1 Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Debrecen - Kecskemét 3-1 Ezek azok a meccsek, ahol Dombit is pályára merik küldeni.
Pécs - Fradi 1-0 Fradi szurkolók bajban, Bajzátot eltiltották, nincs kit anyázni.
Diósgyőr - Videoton 2-1 A meccs előtt a spanyol légiósok és a kislány közösen éneklik el a "Csak a Diósgyőr" c. örökbecsűt, ezzel sokkolva a vendégcsapatot. Ezzel egy időben @slowmotion kolléga vasalóállványa belecsapódik a TV készülékbe.

a ködlovag 2012.03.08. 21:25:38

Győr - Siófok 1-0
Honvéd - ZTE 0-1
Paks - Újpest 2-1
Kaposvár - Pápa 2-1
Haladás - Vasas 3-0
Debrecen - Kecskemét 1-1
Pécs - Fradi 3-1
Diósgyőr - Videoton 1-2

Piazza Parenzo 2012.03.08. 22:22:25

Győr - Siófok 1:1
- Na, kisfiam, hogy tetszik az új anyukád?
- Apa, téged átb*tak. Ez nem is új.

Honvéd - ZTE 2:0
A Zetének Sanyi nélkül is sanyi.

(P)aks - Újpest 2:1
Belga: Majd megszokod

Kaposvár - Pápa 1:1
Az eredményt akár előre rányomtathatják a jegyre.

Haladás - Vasas 3:1
Urbán nem meri megkockáztatni a döntetlent: múlt héten az egy kolléga állásába került.

Debrecen - Kecskemét 3:1
Kutyából nem lesz szalonna. Hát kecskéből hurka?

Pécs - Fradi 2:1
Ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Diósgyőr - Videoton 1:2
Nem érdekel. Más?

Fisk 2012.03.08. 22:46:21

Győr - Siófok 1-1
Csertőit elküldeni több mint bűn, hiba.
Honvéd - ZTE 3-0
A Zetét kivégezni nem kell félnetek ha mindenki beleegyezik én nem ellenzem (ismeretlen XIX.kerületi szurkoló)
Paks - Újpest 1-0
Még ráfér egy pofon a fiatalokra.
Kaposvár - Pápa 2-1
Véber Gyuri elment, oda az igazság.
Haladás - Vasas 2-0
Nem érzem még Flóriban a kraftot.
Debrecen - Kecskemét 1-1
Döntetlenszagot áraszt a Nagyerdő.
Pécs - Fradi 2-0
Az NB1 újoncai jól teljesítenek, az NB2 újoncainak nem mindig megy egyből a comeback.
Diósgyőr - Videoton 1-1
Sousa utána megleckézteti a miskolci ultrákat.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2012.03.08. 23:17:09

Győr - Siófok 2-1
Honvéd - ZTE 1-0
Paks - Újpest 2-2
Kaposvár - Pápa 1-0
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 0-1
Pécs - Fradi 1-1
Diósgyőr - Videoton 1-0

nbcee 2012.03.08. 23:31:10

Győr - Siófok 2-1
Idegenben jó az iksz.

Honvéd - ZTE 0-0
A minőségi különbség dönt majd a Loki javára.

Paks - Újpest 2-2
Nem érzem elég erősnek a Tatabányát.

Kaposvár - Pápa 1-0
A fővárosiak ezt simán behúzzák.

Haladás - Vasas 3-1
A Megyeri úton eddig kevés csapat tudott pontot szerezni.

Debrecen - Kecskemét 2-1
Udvariatlan vendég lesz a Kaposvár.

Pécs - Fradi 2-0
Torghelle triplázni fog.

Diósgyőr - Videoton 1-1
A kiesési rangadók mindig izgalmasak.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2012.03.08. 23:41:19

@nbcee: Nagyjából ezeknek a tippeknek épp annyi az életszerűsége, mint bárminek statisztikai alapokon. De lehet, hogy néhány százalék eltéréssel, mert volt már rá példa, hogy

spinyokiraly 2012.03.08. 23:47:48

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 2-0
Paks - Újpest 2-1
Kaposvár - Pápa 2-1
Haladás - Vasas 2-0
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 1-0
Diósgyőr - Videoton 2-1

setzer 2012.03.09. 08:07:15

Győr - Siófok 3:1
Honvéd - ZTE 1:3
Paks - Újpest 3:1
Kaposvár - Pápa 3:1
Haladás - Vasas 3:1
Debrecen - Kecskemét 3:1
Pécs - Fradi 1:3
Diósgyőr - Videoton 3:1

fran7 2012.03.09. 08:31:55

Győr - Siófok 0-0 Semmi nem változik. Bohócliga cáfolja a görög filozófusokat.
Honvéd - ZTE 2-1
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 0-0
Haladás - Vasas 1-2
Debrecen - Kecskemét 4-1
Pécs - Fradi 2-1
Diósgyőr - Videoton 0-3

kétballáb 2012.03.09. 09:06:28

Győr - Siófok 5:0
Honvéd - ZTE 3:0
Paks - Újpest 2:1
Kaposvár - Pápa 1:0
Haladás - Vasas 2:0
Debrecen - Kecskemét 4:1
Pécs - Fradi 2:0
Diósgyőr - Videoton 1:2

vidi-master 2012.03.09. 09:14:56

Győri ETO - Siófok 1-0
Pinyővel a padon már biztos, hogy a két "legbunkerfocisabb" csapat csap össze ma este az ETO Parkban.
Honvéd - Zalaegerszeg 1-1
mondanám, hogy megtörik a jég, de már nincsenek mínuszok.
Paks - Újpest 1-1
hol van már a nyári tündöklés, drága paksiak?
Kaposvári Rákóczi - Pápa 2-2
a forduló meccse.
Haladás - Vasas 2-1
25 éve: Mbemba, Jean Claude. 5 éve: Unierzyski, Marius. Ma: Mehmedagic, Haris. Na ezért szar a Vasas és a magyar foci.
Debrecen - Kecskemét 1-1
csak mert az élet nem fenékig tejfel.
Pécs - Ferencváros 1-2
Bajzát vs. Pölő és Somália. Détári az asztal alá issza a szcientológusokat.
DVTK - Videoton 2-2
A Rorschach-teszten Torghelle csak egyetlen képet ismer fel: Lipcsei Peti arcképét. Bánatában kettőt rúg és kiállítják.

Ond vezér 2012.03.09. 09:17:26

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 2-0
Paks - Újpest 3-1
Kaposvár - Pápa 1-1
Haladás - Vasas 1-0
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 1-0
Diósgyőr - Videoton 0-2

JESTER 2012.03.09. 09:24:48

Győr - Siófok 1:0
Pintér reloaded. Játék csak nyomokban, egy Dinjar gól a végén. Szegény győri drukkerek.

Honvéd - ZTE 1:1
Normál esetben ez országos egyes, a gyengült keretünk ellenére. De mi vagyunk a Kispest és az sosem normál eset.

Paks - Újpest 2:1
Kis Karlo nem létezik hogy két gyufával indítson.

Kaposvár - Pápa 2:1
Tanár úr hosszú idő után odapörköl.

Haladás - Vasas 0:0
Ha van kegyetlen tré meccs, akkor ez az...

Debrecen - Kecskemét 2:0
Nyugodt Loki start a Nagyerdőben.

Pécs - Fradi 1:1
Tudom hogy már elsütöttem, de ez is Szalon-remi.

Diósgyőr - Videoton 1:2
80. perc, kavarodás a kapu előtt, Budó lemarad, Torghelle belsőz, én pedig kikapcsolom a TV-t.

bmiky31 2012.03.09. 09:36:58

Győr - Siófok 1-0
Honvéd - ZTE 2-1
Paks - Újpest 2-1
Kaposvár - Pápa 2-1
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 1-1
Diósgyőr - Videoton 1-1

csak.a.meccs 2012.03.09. 09:41:13

Győr - Siófok 1:0
Honvéd - ZTE 2:1
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 0-0
Haladás - Vasas 0-0
Debrecen - Kecskemét 2-0
Pécs - Fradi 2-0
Diósgyőr - Videoton 3-2

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.03.09. 09:42:04

Győr - Siófok 1-0
Honvéd - ZTE 2-1
Paks - Újpest 1-2
Kaposvár - Pápa 1-1
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 2-1
Pécs - Fradi 2-1
Diósgyőr - Videoton 2-2

vérfarkas 2012.03.09. 11:14:40

Győr - Siófok 1-0
Honvéd - ZTE 0-1
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 2-0
Haladás - Vasas 1-0
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 1-2
Diósgyőr - Videoton 1-0

Ui:Hanta, csak azt nem értem, ennyi statisztikával felvértezve, hogy a túróba vezeted a tippversenyt? :-)

teddypicker 2012.03.09. 11:44:11

Győr - Siófok 2-1
Honvéd - ZTE 2-0
Paks - Újpest 1-0
Kaposvár - Pápa 0-0
Haladás - Vasas 3-1
Debrecen - Kecskemét 3-0
Pécs - Fradi 2-0
Diósgyőr - Videoton 2-2

Futó Lada 2012.03.09. 12:06:09

Győr - Siófok 2-0
Alap, mint Stanisic piros lapja Sowunmi lerántásáért.

Honvéd - ZTE 0-1
A ZTE 4-eket kap idegenben, ráadásul a Honvéd az abszolút favorit. Legutóbb két éve novemberben volt ekkora favorit, mikor Morales után új edzővel első hazai meccsén a harmatgyenge Siófokot fogadta. Akkor kikapott 2-0-ra és kiejtette az MTK-t. Most a Vasast ejti ki ezzel.

Paks - Újpest 3-2
Pakson a védekezés csak a reaktor környékén ismert, egyébként rúgnak 1-el többet mint amit kapnak.

Kaposvár - Pápa 0-0
Mindig x.

Haladás - Vasas 2-1
Vas-ban a Vasas vasalt zakót kap.

Debrecen - Kecskemét 4-0
Az országos egyes fogalmát maximálisan kimeríti.

Pécs - Fradi 0-0
A zéróspíl ellen tüntet a Babatunde Fatusi Baráti Kör, és az MLSZ-nél a mérkőzés újrajátszását követelik.

Diósgyőr - Videoton 1-2
Alvessel simán meglenne az iksz, de a DVTK szélső védelme nem kompatibilis a Vidi szélsőivel. A beadásokat Budovinszki kifejelgethetné, ha nem épp Air Sanyival birkózna, így Nikolics oszlop mögül szúr 2-t.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2012.03.09. 12:16:59

@vérfarkas: az más, ott sokkal tudományosabb módon járok el, és hasraütok (aka Bél Flórával egyeztetem a tipposzlopom) :)

na73 2012.03.09. 12:31:51

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 4-1
Paks - Újpest 1-0
Kaposvár - Pápa 2-2
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 3-0
Pécs - Fradi 0-0
Diósgyőr - Videoton 1-0

979122 2012.03.09. 12:45:07

Na, ha ez mind bejönne, nagyon sok pontot kaszálnék, de magyarázzuk is csak, miért...
Győr - Siófok 0-1 Mert a Siófok axiómát borít
Honvéd - ZTE 0-1 Mert itt a Zete Húsvétja
Paks - Újpest 0-1
Kaposvár - Pápa 0-1
Haladás - Vasas 0-1
Debrecen - Kecskemét 0-1 Mert legyen csak izgalmas a vége
Pécs - Fradi 0-1 Mert már ideje
Diósgyőr - Videoton 0-1 Mert mert...

mt85 2012.03.09. 12:48:32

Győr - Siófok 3-0
Honvéd - ZTE 3-1
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 1-1
Haladás - Vasas 2-0
Debrecen - Kecskemét 2-1
Pécs - Fradi 1-2
Diósgyőr - Videoton 2-3

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.03.09. 13:17:16

Győr - Siófok 3-0
Honvéd - ZTE 1-1
Paks - Újpest 2-0
Kaposvár - Pápa 1-0
Haladás - Vasas 2-0
Debrecen - Kecskemét 4-1
Pécs - Fradi 1-2
Diósgyőr - Videoton 1-3

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.03.09. 14:30:35

Győr - Siófok 3-0
Honvéd - ZTE 2-0
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 1-0
Haladás - Vasas 0-0
Debrecen - Kecskemét 1-0
Pécs - Fradi 0-1
Diósgyőr - Videoton 2-1

Louis007 2012.03.09. 14:41:06

Győr - Siófok 2:0
Honvéd - ZTE 3:1
Paks - Újpest 1:0
Kaposvár - Pápa 0:1
Haladás - Vasas 1:0
Debrecen - Kecskemét 2:1
Pécs - Fradi 0:1
Diósgyőr - Videoton 2:1

babvik 2012.03.09. 14:41:13

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 1-1
Paks - Újpest 1-0
Kaposvár - Pápa 1-1
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 2-2
Diósgyőr - Videoton 0-1

sirsteve 2012.03.09. 15:17:36

Győr - Siófok 3-0
Honvéd - ZTE 3-0
Paks - Újpest 3-0
Kaposvár - Pápa 3-0
Haladás - Vasas 3-0
Debrecen - Kecskemét 3-0
Pécs - Fradi 3-0
Diósgyőr - Videoton 3-0

Géza 2012.03.09. 16:30:54

Győr - Siófok 1-0
A többit később küldöm, bocsánat..

Cicaprocc 2012.03.09. 16:32:02

Győr - Siófok 1-1
Honvéd - ZTE 2-1
Paks - Újpest 0-2
Kaposvár - Pápa 1-0
Haladás - Vasas 1-1
Debrecen - Kecskemét 0-0
Pécs - Fradi 0-1
Diósgyőr - Videoton 2-3

/budo/ 2012.03.09. 16:33:42

Győr - Siófok 3:1
Honvéd - ZTE 3:0
Paks - Újpest 1:2
Kaposvár - Pápa 1:2
Haladás - Vasas 2:2
Debrecen - Kecskemét 3:2
Pécs - Fradi 2:0
Diósgyőr - Videoton 1:1

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2012.03.09. 16:57:10

Minimálkommentek születésnap után.

Győr - Siófok 2-0

Honvéd - ZTE 1-0

Paks - Újpest 1-1

Kaposvár - Pápa 0-0

Haladás - Vasas 1-0
Lassan a feledés homályába vesző emlékek, Gricajuk, Maczó és bandája a pályán. Maczót látni és meghalni.

Debrecen - Kecskemét 2-0
Már a Diósgyőr ellen is csak Németh hozta magát. Stokic? Inkább Maczó...

Pécs - Fradi 2-1

Diósgyőr - Videoton 2-2
Mert csak.

Géza 2012.03.09. 17:01:36

Győr – Siófok
1-0
Honvéd - ZTE
3-0
Paks – Újpest
2-1
Kaposvár – Pápa
1-1
Haladás – Vasas
2-0
Debrecen – Kecskemét
2-1
Pécs – Fradi
2-1
Diósgyőr – Videoton
0-1

snowblind 2012.03.09. 17:32:08

Győr - Siófok 2-0
Honvéd - ZTE 1-1
Paks - Újpest 2-1
Kaposvár - Pápa 2-1
Haladás - Vasas 2-0
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 2-2
Diósgyőr - Videoton 1-2

godot 2012.03.09. 17:51:50

Győr - Siófok 2-1
Honvéd - ZTE 3-1
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 1-0
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 1-1
Diósgyőr - Videoton 1-2

nbcee 2012.03.09. 18:07:27

@végh hanta: Ezt a harmincas határ lefitymálásáért?

nbcee 2012.03.09. 18:09:43

Gondoltam ha nyalizok, hogy micsoda orgazmikus élményt jelentett nekem végre ismét magyarfocis statisztikai adatokat rágicsálni, akkor a többiek félreértenék a kapcsolatunkat.

slowmotion 2012.03.09. 22:40:37

Győr - Siófok 1:4
ezt játékon kívül, de ha esetleg eltalálom, akkor valami jutalmat kapok érte?

Honvéd - ZTE 2:0
Paks - Újpest 1:0
Kaposvár - Pápa 2:1
Haladás - Vasas 2:0
Debrecen - Kecskemét 4:0
Pécs - Fradi 1:2
Diósgyőr - Videoton 2:2

Stefan Derrick 2012.03.10. 10:46:52

Győr - Siófok ...
Honvéd - ZTE 2-2
Paks - Újpest 1-0
Kaposvár - Pápa 4-1
Haladás - Vasas 1-2
Debrecen - Kecskemét 3-2
Pécs - Fradi 2-2
Diósgyőr - Videoton 4-2

balco 2012.03.10. 11:08:50

Győr - Siófok
Lemaradtam...
Honvéd - ZTE 2-0
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 2-1
Haladás - Vasas 1-0
Debrecen - Kecskemét 2-0
Pécs - Fradi 1-0
Diósgyőr - Videoton 2-2

nbcee 2012.03.10. 11:51:00

@végh hanta: ja az más. Holnap BKV-MTK?

lelkesamatör 2012.03.10. 12:52:12

Így jár az, aki péntek este moziba megy, ahelyett, hogy tippelne.
Győr - Siófok Ha-Ha
Honvéd - ZTE 3-0
Paks - Újpest 2-1
Kaposvár - Pápa 1-0
Haladás - Vasas 1-1
Debrecen - Kecskemét 3-1
Pécs - Fradi 1-0
Diósgyőr - Videoton 2-2

gabesz7004 2012.03.10. 13:22:08

Vagy elfelejti bevenni a Cavintont! :D

Győr - Siófok -
Honvéd - ZTE 1-0
Paks - Újpest 1-1
Kaposvár - Pápa 2-0
Haladás - Vasas 2-1
Debrecen - Kecskemét 3-0
Pécs - Fradi 1-1
Diósgyőr - Videoton 1-3

slowmotion 2012.03.11. 18:42:13

@VGL: nem, egy ideje vasalok, időben elkezdtem az alapozást a tavaszi idényre.
viszont a kommentverseny eheti különdíját részemről megkaptad :)

slowmotion 2012.03.11. 18:44:37

@slowmotion: baszki, ha nem hagyom péntekre a tippelést, amikor kb egy percem nem volt megírni őket, akkor most hétből hét tippem jó lenne a totószekcióban, és már csak a Diósgyőrnek kellene kiegyenlítenie a 8/8-hoz...
süti beállítások módosítása