HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Sorminta helyett norvég minta ? - Bohócliga 14. forduló összefoglaló

2012.11.12. 06:27 Futó Lada

A bajnokság féltávjához közeledik a honi pontvadászat, akár már őszi elsőt is lehetne hirdetni, ha lenne bármi értelme ennek a titulusnak. Elérkezett tehát az idő, hogy végre egy összefoglalóban is megmutatkozzon a dolog. Az összes eddigi történést most így nem zanzásítanám össze,  inkább csak a legutóbbi fordulóra fókuszálunk, mert most hétvégén olyan dolgok történtek, amik megérdemlik, hogy kicsit foglalkozzunk vele.

DVTK - Pécs 1 - 1
Supka mester a nyáron a Pécsre tette át székhelyét, (Kőbányáról a szénbányáig is lehetne a vonatkozó pályamű címe, ha a Honvéd nem kispesti lenne) és a volt csapata egy részét is magával vitte. Az új csapatát kellőképpen meg is erősítette, ám a gárda nem úgy muzsikál, mint az joggal elvárható volna. Az előzmények ismeretében hiba volt részéről kijátszani az "ez a keret alkalmatlan magasabb célokra" kártyát , mert Matyi Dezső aki a pécsi tulajdonos is egy személyben, erre egy rövidebb "Na mész a picsába!" lényegű riposzttal reagált. Hazai oldalon Rudolf Gergely bemutatkozása okoz állandó témát, lassan már többet promózzák mint a Való Világ 6-ot. Na és akkor így indult a meccs. A hazai közönség imádta Bajzát minden megmozdulását, és ezzel el is mondtunk minden izgalmasat az első félidőről. A második etapban Wittrédi kezdett el labdarúgásra utaló jeleket felmutatni, és addig-addig, hogy a végén gólt is lőtt. Az egyenlítés reményében Sisa mester a pályára küldte a friss liga-válogatott Gosztonyit, majd szűk negyedórával a vége előtt Rudolfot is. A meccset végül egy pécsi csere befolyásolta, BP81 helyére érkező Grumics keze kereste a labdát, amit ez utána  bíró a büntetőpontra állíttatott, csak hogy legközelebb meglegyen. Luque ennél nehezebb szituációból is lőtt már gólt, így kialakította az 1-1 -es végeredményt.

Siófok - Lombard Pápa 1 - 0
Sajnos minden nagy sorozat megszakad egyszer, és jelenleg azok bosszankodhatnak ezen a közhelyen leginkább, akik a tippmix-en az Aranypart Galaktikusainak újabb bukását vizionálták. Nem ok nélkül, hiszen az eddigi 0 - azaz nulla - győzelem önmagáért beszél. A vendég pápai gárda felszálló ágban van, lassan a Véber-korszakot megidéző játékkal büszkélkedhetnek, és a legutóbbi fordulóban a Haladás csapatát dózerolták el. A statisztika tehát némileg a vendégek mellett szólt. " A statisztika olyan mint a bikini, mindent láthatsz, de a lényeget eltakarja " mondta erre E.Sándor mesteredző, akinek muszáj hinnünk, főleg miután a szavait igazolandó Nyáry szabadrúgása bepattogott a kapuba, és vezetést szerzett a Siófok a 9. percben. Ha a végeredményre pillantunk a bekezdés elején, akkor máris kiderül, hogy klasszikus rajt-cél győzelem volt, semmi fordulat nem történt. A meccs végén Szűcs még bemutatott 2 bravúrt, ami jól jöhet, ha a gólkülönbség dönt a kiesésről, de más jelentőséggel már nem bírt. A Siófok hátránya a már bennmaradást érő 15 helyhez képest  helyhez képest 10 pont, és most van nekik összesen 6, így kezdhetnek imádkozni lassan, hogy a másodosztály összevonása után ilyen gyalázatos eredménnyel ne rögtön NB3-ba zuhanjanak.

Haladás - Újpest 2 - 0
A Haliról már tettünk említést az iménti meccs összefoglalójában. A gárda jól kezdte a szezont, majd a 8. forduló óta összesen 2 pontot sikerült összeszedniük, ugyanennyi rúgott góllal, így a középmezőnyből sikeresen leküzdötték magukat a kieső-jelöltek közé. A vendégek a nehéz kezdés után kezdenek magukra találni, és a múlt héten már az egrieket taszították kétségbe-esésbe. Aki persze a statisztikákhoz folyamodik, az megint pofára fog esni, mert nem a fővárosiak jöttek előre dagadó önbizalommal, hanem a hazaiak rendeztek tüzijátékot Balajcza kapuja előtt. Hiába azonban a jobbnál jobb helyzetek, egál létszám mellett az eredmény is egál maradt. A hazaiak kezezés-gyanús mentése után, a vendégek 2 játékosa is az alakuló-félben levő kézilabda-szakosztállyal kapcsolatos ambícióit vezette elő, vagy a "kezeld le a labdát" bekiabálást érthette félre, mindenesetre a Andó-Szabó sporttárs mindkét esetben piros lappal honorálta a produkciót. Mindez 5 percen belül zajlott le, és a második momentum a büntető-területen belül zajlott, így jöhetett a 11-es, amit sikerült is a hazaiaknak gólra váltani. Az UTE esetében a 4-4-2-es felállás a továbbiakban értelmezhetetlen lett, már csak létszámból adódóan is. Mindkét edző cserékkel igyekezett összezavarni saját csapatát, ez a vendégeknek sikerült jobban, mert Keneseire már nem maradt védő, ő pedig köszönte szépen, és a farzsebben hordott számlatömbbe bekarcolhatott egy 'Lőtt gól ellenfél kapujába' tételt is.

Paks - Kaposvár 1 - 2
A hazaiak az utolsó 5 fordulóban a bajnokság élén álló 5 csapattal játszottak, és vereség nélkül lehozták ezeket a meccseket, négy döntetlen után, múlt héten mindhárom pontot elhozták a hajdúságból. A vendégek is jól állnak ugyanilyen időszakra vetítve, náluk azért egy vereség becsúszott, mégpedig pont legutóbb a Vidi ellen. Erre a meccsre előzetesen egy erős döntetlent lehetett volna mondani, a Kaposvár tavaly élen járt a pont-osztozkodásban, míg Pakson idén kezdték meghonosítani ezt a szép hagyományt. Az első félidőben Prukner mester próbálta beszurkolni csapata első gólját, kissé túl vehemensen is, így figyelmeztetésben részesült. 5 perccel később Lázok bólintotta be Csehi beadását, így hazai előnnyel mehettek a szünetre a csapatok. Ha valaki a tévé előtt követte a meccset, és lement a közértbe sörért, akkor félő, hogy lemaradt a második félidő elejéről, amikor is megfordult a meccs. ( Prukner mester is kis késéssel érkezett, és már csak azt látta, hogy "fiai" éppen büntetőt készülnek rúgni. Oláhról lehet tudni, hogy ha van hely, és nem áll mellette szorosan védő, akkor tudja igazán csillogtatni csatár-erényeit. Nos ezúttal a legközelebbi védő is csak a tizenhatoson kívülről figyelhette, amin a kapuba továbbítja a megítélt büntetőt. A gól meghozta a góllövő-kedvet, és Balázs is szerette volna, ha őt is ünneplik kicsit, így 4 perccel később ő is rúgott egy gólt. Ekkor már a vendégek vezettek, és még messze nem volt vége. Éppen  Oláh góljának 10 perces évfordulóját (percfordulóját?) ünnepelték, mikor Radványi sporttárs az egyenlőség nevében a hazaiak javára is megítélt egy büntetőt. Ez pont egybeesett azzal, hogy Hajduch kapus elhúzta Kulcsár lábát, így nem okozott nagyobb felhördülést az eset. A kapus csak sárgát kapott, így pályán-maradását azzal ünnepelte, hogy kikotorta a sarok elől Vayer kísérletét. A hazaiak mentek előre, de ez a szombati hétfő teljesen megzavarta őket, és nem sikerült komolyabb zavart okozni a vendégek védelmében, így maradt a vendégek megérdemelt győzelme.

Eger - Honvéd 1 - 3
Az egriek hazai pályája kapcsán már lassan minden poént sikerült elsütni, ők a legtöbb helyen otthon levő csapat, hiszen eddig 3 különböző pályán játszották hazai meccseiket. Most még azt is elmondhattuk, hogy a "hazaiak" többet utaztak a hazai meccsre mint a vendégek. Az utazás azonban nem zökkentette ki őket nagyon, 25 perc alatt ki is pihenték, szerencséjükre addig semmi érdemleges nem történt. Hidi az elmúlt szezonban még nyugodtan tömhette Németh Norbit forintos labdákkal, mert egy csapatban játszottak. Ez egy végtelenül begyakorolt figura lehet, mert Norbi láttán Pavlovi reflex-szel tolta elé a labdát, de a nyári átigazolási szezon óta már Heves megyében intézik a középpályás anyagi jellegű juttatásainak kifizetését, aki hálából most is vezetést szerzett az egrieknek. A forduló slágere a büntető volt, és csóró egy meccs lett volna, ha nem jut ide is egy, de Knakal gondoskodott róla, hogy jusson. (Ráadásul, mivel 2 sárga cédulát is begyűjtött a meccsen, így nemcsak hogy nem kellett kijönnie a második félidőre, de még az elsőben is hamarabb ért az öltözőbe mint a többiek.) Délczeg egyenlített, majd a második félidő elején Baráth már a vezetést is megszerezte. Innentől a Honvéd ráért, az Eger meg nem, de nem tudott mit kezdeni a minden fronton összeszedett hátrányával. A végén még Vermes fejelt egy gólt, mert voltak nézők is kb 400-an, legalább azok hagy örüljenek valaminek. Örültek.

MTK - Győri ETO 1 - 3
A túlórában megnyert örök-rangadó kellő magabiztosságot jelenthetett a Pintér-művek csapata ellen, de a listavezető sem csak 1 pontért jött. Minkét csapat a legerősebb összeállításában léphetett pályára, és pár perc lazulás után nekiálltak támadni. Kiegyenlített játék után, a vendégeknek jött össze hamarabb a gól, Strestik kanadai -módra belőtte a pakkot középre, és a hosszún érkező Varga centerezte a kapuba. A gól megzavarta a hazaiakat, az ETO pedig kihasználta ezt. A félidő vége előtt Varga bombázta középre a labdát, ahogy Strestiktől látta, és hiába készültek már fel erre a hazaiak, a kapusról lecsorgó labdát Trajkovic a vonal mögé varázsolta valahogy. A második félidőben a forduló statisztikái szerint kellett volna jönnie egy büntetőnek, de a statisztika ezúttal cserbenhagyta az erre várókat. Völgyi szerencsére nem foglalkozott valószínűség-számítással, mert ha kiszámolta volna, mekkora az esélye, hogy ilyen bődületes gólt rúgjon, akkor lehet nem is lendíti lövésre a lábát. Szerencsére lendítette, így vélhetően a  forduló gólja az övé. (Hetek óta jó formában játszik Völgyi a válogatottban hiányposztnak számító balhátvéd szerepkörében, ezzel együtt sem érdemelte még ki a liga-válogatottba a behívót, ellentétben olyan játékossal aki hetek óta csak csere- vagy éppen az se a saját klubcsapatában) 'Forduló gólja'  kategóriában esetleg Tischler lehet a vetélytárs, aki a lefújás előtt egy szintén mutatós találattal szépített. A végén még Dudás tesztelte Hegedűs kapus éberségét, de mivel azzal nem volt probléma, így az eredmény már nem változott.

FTC - DVSC 2 -1
A Fradi egyre látványosabban játszik, és itt nem feltétlen a 60m -ről beszedett gólokra gondolok. Moniz keze munkája lassan kezd meglátszani, és ismét kiderült, hogy néha egyszerűbb úgy játékost igazolni, hogy hozol egy edzőt akihez hajlandóak eljönni játszani használható külföldi játékosok. Sousa után tehát Moniz is megkezdte a használhatónak tűnő külföldi játékosok importját ipari mennyiségben. Jenner eddig kiemelkedik a felhozatalból, és most bemutatkozott Boenig is a védelem bal oldalán. Utóbbi játékos vélhetőleg nem fogja megoldani Egervári mester problémáját a válogatott balhátvédi posztját illetően, azonban a IX. kerületben komoly alternatívája lehet Sváb szerepeltetésének. A Loki zsinórba 2 zakót szedett össze utóbbi meccsein, ettől függetlenül esélyese volt a meccsnek. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet az Üllői útról igazolt Pölöskey , akit ugyanúgy fogadtak, mint amikor még zöld-fehérben játszott. Akkor is kifütyülték, és most is. A 9. percben mindenesetre tőle került egy szöglet után a labda Coulibaly elé, aki addig bűvészkedett, míg el tudta tekerni a hosszú alsóba  a labdát. A Fradi ekkor elkezdett játszani - bár egyes hozzá nem értők felteszik a kérdést, hogy mi a fenének kell ehhez gólt kapni a meccs elején? Szóval a forgatókönyv a megszokott : gólt kap a Fradi, majd megy előre, és beszorítja az ellenfelet, aztán vagy egyenlít, vagy kap egy gólt 60 méterről. Most az első verzió jött be, és Józsi szögletéből Böde volt eredményes. A második etapban ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták. Mindkét edző csatárt cserélt, és jelezte, hogy az 1 pont az kevéske lenne. A 88. percben aztán jött a dráma, és Fábián sporttárs büntetőt ítélt a Böde-Mészáros párharc egyik epizódja után. Nem foglalnék állást, ha tényleg lerántás volt, akkor jogos, ha nem , akkor Torghelle jöhet tanulni. A bíró megadta, Józsi belőtte, és ezzel eldőlt a meccs. A DVSC zsinórban harmadik vereségét könyvelte le, és így a Győr lett az őszi bajnok - bár ezzel a titulussal kapcsolatban már jeleztem fenntartásaimat.

Videoton - Kecskemét 2 - 0
A Vidi az Európa Liga-ban menetel, a hazai bajnokságban szenved. Vagy mert játék-stílus ami focicsapatok ellen lett kitalálva az itthon nem működik, vagy mert hiányzik a koncentráció. A bajnokság kiegyenlítettebb mint tavaly, így ez egyfelől számukra rossz, mert több az erős ellenfél, másfelől jó, mert a körbeverések miatt a vesztett pontok ellenére sincs komoly hátrány. A KTE Horváth Ferivel szárnyal, 4 győzelem 1 döntetlen az utóbbi hetek mérlege. A Vidi küszködése a meccs első félidejében folytatódott, ráadásul két alapember ( Caneira , Oliveira) is megsérült és le kellett cserélni őket. Nikolics kapott sárgát műesésért, és Sousa ezen a  meccsen is konfrontálódott az aktuális játékvezetővel. Gól nem volt. A második félidőben Kovácsról kipontozódott az őt őrző Farkas - bár ez így eléggé képzavarosan hangzik, majd a létszám-fölényt kihasználva Nikolics legyorsulta Vaskót és vezetést szerzett. Vaskó még igazolta pár alkalommal, hogy Sousa miért nem ragaszkodott hozzá, és miért engedte eligazolni, majd a lefújás előtt pár perccel Mitrovic növelte az előnyt 2 gólosra, és egyben be is állította a végeredményt.

A bajnokságban tehát az ETO áll az élen, övéké a legtöbb szerzett gól, és a legjobb gólkülönbség is, a statisztika tehát cáfolná a bunkerfoci = Pintér Attila vonzatában alkotott elméletet. A győriek mögött 6 egységgel lemaradva egy ötösfogat van kialakulóban, ők 4 pontot belül vannak egymáshoz képest. Közülük eddig a Loki aratta a legtöbb  győzelmet, így most ők a 2-ok, és az MTK állhat a képzeletbeli dobogó alsó fokán. (Ez is egy idióta közhely, mert képzeletbeli dobogóra nem lehet felállni..legfeljebb képzeletben...de oda meg akkor bárki felállhat, akár a Gyirmót is)
A lista alján stabilan kempel a Siófok, akik csak reménykedhetnek benne, hogy egyszer valaki elordítja magát, hogy 'Utolsó pár előre fuss' és máris a lista élén lehetnek. Előttük az NB1-es meccsek megrendezésére alkalmas stadiont fejlesztő Eger, ahol lehet hogy a bajnokság végére csak a stadion lesz NB1-es. Ennek a két csapatnak jelenleg az együttes pontszáma sem lenne elég a bennmaradásra (na jó elég lenne, de csak a jövő hétig, addigra az előttük levő 3 db 16 pontos csapat összeszedheti azt az 1 pontot.)

Szerdán aranylábú titánjaink legjobbjai megkísérlik a norvég vikingeket visszarugdosni a fjordokig a Puskás stadion sokadik búcsúmeccse alkalmából, és ez egyben a válogatott utolsó idei performansza is lesz. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy hétvégén újra egymásnak feszül a top16 mezőnye, olyan rangadók fémjelezte fordulóban mint a DVSC - MTK, illetőleg eldőlhet, hogy lesz-e még edző-váltás az első tavaszi forduló előtt.

8 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr154902476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.11.12. 08:47:36

4 meccset is láttam a fordulóból, ami megerősítette bennem azt az érzést, hogy igazából 2 csapat van a bohócban, amelyik tud focizni: a Fradi meg a Videoton. A győri célfutball olyan, amilyen: pontosan azt játszák, amivel Magyarországon bajnokságot lehet nyerni, semmi plusz. Hogy menyire kurvára szükség van a külföldi edzőkre, az ezen mérhető le.
Ha a Videoton kiesik az EL-ből, a Fradi pedig talál szerencsétlen hülye Somalia helyére egy olyan labdarúgót, aki minimálisan tisztában van egy csatár céljaival (láb+labda+kapu-kapus=gól) akkor nagyjából meg is van a bajnokság első 3 helyezettje.

spinat 2012.11.12. 09:18:00

csak annyit, hogy CaneirA, OliveirA

csikuszmicsuno 2012.11.12. 13:13:42

Kimentem a Fáy utcába,de gyenge volt a meccs és a körítés is,és miután elfogyott a forralt bor leléptem.

housemd 2012.11.13. 08:20:53

sikerült ebben a fordulóban egyetlen meccset megnéznem, a pécsit, és attól sem támadt fergeteges jókedvem. arra jöttem rá, hogy Magyarországon a Dél-Alföldön van a legtöbb öngyilkos és talán aránylag a legkevésbé jó foci. szerintetek az összefüggés kauzális?

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2012.11.13. 11:42:53

Belenéztem az Eger meccsébe, de csak a helyszín miatt. Mondjuk pont a Bayern-Frankfurt után sikerült, ami természetesen nézőszámban és színvonalban is alulmúlta a magyar átlagot, hiszen egy Németh Norbihoz vagy Kemeneshez nem érhetnek fel mindenféle Müllerek vagy Neuerek.

Artie 2012.11.13. 16:17:54

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): Az megvan, hogy ezzel az edzővel ez a csapat megverte azt a Montpellier-t, amely után egy szezonnal francia bajnok lett?

Völgyi meg már rég a válogatottnál kéne, hogy játsszon, és nem azért, mert ő olyan kurva jó, hanem mert mindenki rosszabb nála. Gondolom, nem fér bele a taktikai elképzelésekbe, hogy olyan balhátvédje legyen a csapatnak, aki még akár a kaput is el tudja találni.

Artie 2012.11.15. 08:25:13

Drága blogtársak, van még, aki felteszi a kérdést, hogy Rolika miért csak a kispadot és a tribün melegíti Anderlechtben?

csikuszmicsuno 2012.11.15. 12:16:34

@Artie: Nekem nincs több kérdésem. Pedig egy pár éve még "Bayern München-szintű" játékos volt.
süti beállítások módosítása