HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

K. Dezső és az európai foci

2012.12.02. 14:10 Bastille

benefrufrujo.jpgK. Dezső felett eljárt az idő. Rendre jelentkeznek a barázdák a homlokán, először az egyhét után, aztán az enbékettő, most meg ez a férfias, már-már szerethető barázda homloka közepén. Minden évben megfogadja, hogy ő bizony addig nem hal meg, míg a magyarok meg nem nyerik a vébét. Ebben az évben is így tett születése napján, hogy aztán csörögjön a telefon. Szervusz Dezsőkém, ezer éve. Ide figyelj már, ha úgyis születésnapod van, mit szólsz, ha elmennénk a Vidi-Genkre. Renato Neto játékától megfiatalodom, viccelődött Zoli, és meglátod, te is zsenge fiatalkorodra fogsz emlékezni, ahogy Vincze Ottó páros lábbal csúszik rá a mászterkárdos reklámtáblára, vagy Illés Béla tanári befejezéseire. K. Dezső meglepődött, Vidi meccsre kéne menni, Illés Bélát tegnap látta, mikor focizni ment a haverokkal. Ide figyelj Zolikám, nagyon aranyos vagy, menjünk Vidi meccsre, a rohadt életbe! Így történt meg, hogy K. Dezső Európa Liga meccsre ment, ami elég szokatlan, főleg, hogy Vidi meccsre, ami meg legalább annyira szokatlan, mint ifjabb Bene homlokán a frufru.

Már egy nappal a mérkőzés előtt találkozott K. Dezső Zolival egy közös ismerősük lakásán, Fehérvártól 50 km-re. Hozott pálinkát is, majd egy litert, hogy azon az este rendesen berúghassanak mindhárman, mert másnap a sofőr nem ihat. A negyedik-ötödik pálinka után már futball hangulat telepedett az első emeleti albérletre, ittak Bozsovicsra, Gyurcsóra, de még Mezey doktorra is és transzparens szövegeket gondolkodtak. Zoli Csongrád megye alakú – ugyanis szegedi ő is, mint Lisztes Zidán – magyar zászlót akart, turullal és Walter Lee-vel, K. Dezső szimpla magyar zászló fehér sávjába írta volna bele a Sanyi vagy a szerethető szót, Géza, a sofőr pedig a pina, sör és pálinka szavakat favorizálta. Kellemesen berúgtak, hisz november végén még áll magyar csapat a nemzetközi porondon, no és jól megverték a magyar válogatott-tal a Barcelonat FIFA-ban. A törköly ízével a szájakban szenderült el az albérlet, míg a tévében hajnali egykor elkezdődött a Pécs-Vidi.

Másnap reggel, inkább délben ébredtek, úgy csinálták, hogy ne legyen semmi program ezen a napon, csupán a meccs. K. Dezső egyébként nem érzett semmi különöset, persze a nap bizonyos szakaszaiban Zoli barátjával ökölbe szorított kézzel, egymás szemébe nézve mondták: Kovács Pista, vagy Saaaanyi! Szóval délben kávét ittak, ebédelni mentek a Hungária Étteremben: zöldborsó leves, bácskai rizses hús, K. Dezsőnek eszébe is jutott a menüről, hogy vajon Fradi-Baja meccs mikor volt utoljára, persze az a barátságos, miután a Földvárit elvitte a Fradi, akiről aztán az a hír járta a Bácskában, hogy edzőtáborban füvezget, milyen kiábrándító, gondolta K. Dezső, ha ő a Fradiban focizna, akkor biztos nem csinálna ilyet. Viszont érezte, hogy a Hungária étteremben bácskai rizses húst enni szakrális dolog, vannak véletlenek, ma nyer a Vidi, kér hát egy unicumot. Aztán hosszú lépést ittak, többet is, de nem rúgtak be, hiába, semmi sem a régi. Ebéd után egy kis kellemes séta, Zoli barátja rágyújtott arra, amire Földvárinak nem lett volna szabad, K. Dezső pedig azt kezdte el ecsetelni, hogy milyen jó lenne most egy Veszprém-Gyirmótra menni, ott ismer mindenkit, érted, Zoli, mindenki, vagyunk vagy kétszázan, a büfében tudják, hogy egy sör, egy tökmag és egy szotyi, ami nekem kell és a helyem is megvan, persze nincs lelátó, faszomnak lelátó, foci legyen meg sör, több nem kell.

K. Dezsőék lassan elindultak. Ahhoz képest, hogy ez valami nagy meccs lesz, húsz perccel a kezdés előtt érkeztek meg és onnan még egy tíz perces séta, sorban állás, K. Dezső gyorsan vett két sört, gyorsan meg is itta, nem belgát, nem cseh sört, magyart, Drehert, osztrák-magyart, fasz tudja. Rengetegen voltak, rengetegen szerettek volna osztozni az örömben. Zoli átadta a jegyeket, boldog születésnapot Dezsőkém, a béközépbe megyünk, ha nem baj. K. Dezső mosolygott, nem az a béközepes figura, bár ahova életében eleddig járt meccsekre, ott maximum húsz-harminc ember volt béközepes, ultra vagy mi. Életforma, persze, de akkor is. K. Dezső szereti megvitatni ismeretlen ismerőseivel, hogy a putnoki Odrobénának igen darabos a mozgása vagy hogy hallottad, hogy a Kormos Ceglédre ment, a rohadt életbe. Dehogy baj, Zolikám, dehogy baj! Nagyon aranyos vagy, előre mondom, hogy a románok ellen lesz a te születésnapod, na meg, ha lejutok Szegedre, elmegyünk egy...K. Dezső elgondolkodott, Picket vagy Volán meccset mondjon...elmegyünk egy meccsre! K. Dezsőtől elvették maradék sörét, lassan bejutottak, felbaktattak a lelátóra és akkor ott elé tárult a nagy, mészcsíkokkal határolt...Tényleg kevés szebb dolog van annál, amikor a reflektor vagy a Nap által megvilágított futballpálya az ember elé tárul, és tudja, hogy itt most a világ, de a következő bő másfél óra legkardinálisabb kérdései fognak eldőlni. K. Dezső gyors sörért sietett, kezdte érezni a hangulatot, sorban állás közben mérlegelt siker és siker között, majd lesszíves három korsó sört, csak alkoholmentes van. Hatásszünet. Csak alkoholmentes, kérdez vissza K. Dezső. Igen, csak. Adhatom? K. Dezső szeme sarkában könnycsepp gyűlt, eszébe jutott Béla bácsi a bajai közértes, szereti a focit, meg a piát, de ízlése nincsen, szóval eszébe jutott Bélabá, aki most a sztorinégy előtt ül a fotelben, pattintja az Adambrau-t és végtelen türelemmel várja ki a végeredményt. Unicum van? Nincs! Jó, akkor köszönöm szépen! A kurvaéletbe, dünnyögött K. Dezső, a rohadtkurvaéletbe, rohadás Európa, bezzeg a csirkéket fél négyzetméteren lehet tárolni, bezzeg a bankok, fogadjunk, hogy a vipbe van sör. A rohadtéletbe bele. Béla bára gondolt megint. Halljátok, csak alkoholmentes sör van! És mondtad nekik, hogy dobják ki a picsába?!? Mondtam...

Közben megkezdődött a meccs. Erőlködött a Vidi, erőlködött a béközép, erőlködött Sándor Gyuri és erőlködött K. Dezső. Ez így nem az igazi. Sanyinak sem tudott annyira örülni, Buffel szidalmazásában sem tudta kivenni a részét, a buzdításból még éppen, de na. Nem volt az igazi. Minden tiszteletem a béközépnek, meg a futballhangulatnak, gondolta K. Dezső, aztán a bácskai rizses húsra gondolt, a Baja-Veszprém egykilencre. Mesterkéltnek vélt mindent. Meccs után az első leendő alkalommal sört vett és elkezdte mondani Zolinak, hogy basszus, milyen bátor volt a Vidi, és mennyire kár érte. Zoli lehunyta a szemét, mi jutott nekünk Dezsőkém, egy Dunaferr-Rosenborg, egy Zete, egy Kabát gól a Samp-nak. Hazai pálya, igen, meg az eredménykényszer. A saját játékukkal verték meg őket. És ez a Buffel mekkora egy köcsög! Nyert a Basel is. Az nem jó.

K. Dezső a meccs után vonatra szállt. Másfele tartott, mint barátai. És megfogadta, hogy jó ideig csak olyan helyre megy meccset nézni, ahol két dolog van: foci és sör.

5 komment

Címkék: sör videoton szurker európa liga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr664942866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2012.12.03. 09:58:40

Nekem pár éve egy ETO-Debrecen meccsen volt ugyanez a fílingem (igaz, ott nem tökösök, hanem tök nélküliek voltak a pályán, és nem rúgták, hanem dobták). Állítólag nemzetközi előírás meg ilyen szarságok, de nem volt másról szó, mint a győri rendőrség volt beszarva. Ugyanugyanugyan, ha már egy sörön múlik a biztonság, ott akkor más a baj.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2012.12.03. 13:48:23

A magyar futball számos szürrealitása közül is az egyik kiemelkedő a szememben az absztinens nemzetközi mérkőzések. És mivel mi, magyarok erre is vagyunk szocializálva, enyhén ledöbbenünk, ha látjuk, hogy ez az "európai előírás" bizony nem biztos, hogy annyira európai.

Életemben eddig egyszer jártam külföldön BL-csoportmérkőzésen (helyszínt nem írok, aki ismer, az kitalálja, hol vagyunk, aki nem, az az Ibériai-félszigeten keressen egy régiót, amely éppen önállósodni akar jelenlegi anyaországától).

Megyek a szünetben körbenézni, hogy mit lehet kapni, hát szotyi meg tökmag az sajnos nincs (hot-dog, chips, meg ehhez hasonlók igen, ott úgy tűnik, ez a helyi ízlés) viszont mindenki viszi hatalmas poharakban a sört. Beállok az egyik büfénél a sorba, végigállom, veszek valamit, nézem lelkesen a sörcsapot, semmi jelzés rajta, hogy alkoholmentes. Kérdezem, hogy hogyér' az Estrella, merthogy gondolom, alkoholmentes lenne. Nem, nem alkoholmentes, bár ha azt kérek, tud adni, de nem csapoltat, csak dobozosat. De hát alkoholosat azt nem lehet árulni, tiltja az UEFA, folytatom fennakadt szemmel. Néz rám döbbenten a büfés csajszi, mi a búbánatos faszról beszélsz, te szerencsétlen, ki és hol mondta neked ezt az orbitális baromságot olvasom ki a tekintetéből. Ezzel eltelik pár másodperc, utána hátulról rám üvöltenek, hogy más is sorban áll ám, nos jó, szakad ki belőlem, akkor kétszer fél litert lesszíves.

Most ősszel ismerősöm a jelzett félsziget másik országában vetődött el BL-csoportkörre, a tapasztalat ugyanez.

Ez alapján akkor két eset van:
1. Az Ibériai-félszigetre nem érvényesek az UEFA előírásai.
2. Csak ránk érvényes UEFA-előírások léteznek (nyilván nem a valóságban, csak illetékesék fejében).
3.
Hogy a kettőből melyik az igaz, abban nem foglalnék állást, mindenki döntse el maga.

Nekem egyébként a személyes kedvencem az volt, mikor tavaly a Kecskemét-Videoton Magyar Kupa-döntőn sem lehetett sört kapni. Ott még indok sem volt hozzá, igaz, azt nehéz lett volna az UEFA-ra fogni…

teddypicker 2012.12.04. 11:54:39

az Allianz arenaban is lehet sört kapni. méghozzá jóféle paulanert.
ja, és újpesten is lehet kapni sört :)

teddypicker 2012.12.04. 11:55:58

@teddypicker: vagy most csak az europa lige/bl meccsekről volt szó?

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2012.12.06. 13:35:25

@Black Lotus: Az MK-döntő kemény volt, már abban az értelemben, h nem volt sör, de amúgy már Bécsben is csak alkoholmenteset lehetett kapni 2008-ban, legalábbis az elődöntőn tuti, és az EB az eléggé az UEFA szervezésében van:)A szurkolói zónában ellenben annál több pia volt...BL-meccsen meg nem voltam, csak selejtezőn az egerszegi haverokkal az NK Zagreb és a MU ellen, de ott már nekünk nem kellett sör...
süti beállítások módosítása