HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

13. Labdabiztos Hattrick-kupa

2013.06.02. 13:45 Black Lotus

„Valószínűleg még a bibliai időkben kialakultak a 13-as szám körüli hiedelmek. Az utolsó vacsorán 13 vendég volt, a 12 apostol és maga Jézus. Más források szerint az őt eláruló Júdás személyére utal a szám, mert ő volt az, aki tizenharmadikként ült az asztalhoz. A babona ma is tartja magát, vannak, akik mind a mai napig kerülik,hogy egy tizenhárom fős társasággal üljenek le ebédelni.

Dan Brown A da Vinci-kód című regénye hívta fel újra a figyelmet arra a hiedelemre, hogy 1307. október 13-án, pénteken végeztette ki a nagy hatalmú Templomos Lovagokat IV. „Szép" Fülöp francia király.”  (kisalfold.hu)

 

A tizenhárom az a szám tehát, melytől a babonásabb Hattrick-managerek is úgy rettegnek, mint diósgyőri klubvezető Tornyi Barnabás ügyvédjének telefonhívásától. Reméljük, mindez senkit nem fog eltántorítani attól, hogy leadja nevezését a tizenharmadik Labdabiztos Hattrick-kupára – ahol utolsó vacsora nem lesz (hacsak nem kerül fel a Stadler-stadion a helyszínek listájára) és kivégeztetés sem, maximum néhány hetes sérüléssel lehetnek gazdagabbak a pechesebb sporttársak.

 

Nevezési feltételek :
A Labdabiztos Kupa, a Hattrick nevű játékkal kapcsolatos  versenysorozat, ezért csak az ott regisztrált csapatokkal lehet  részt venni. Ezen felül:

  • A kupában bármely manager részt vehet, a Hattrickes osztályától függetlenül.
  • A kupában csak azok a csapatok indulhatnak el, amelyek a következőknek megfelelnek: 
       -   A kupát megelőző hetekben rendszeresen lejátszották barátságos mérkőzéseiket.
       -   A kupa előző kiírásában nem kerültek kizárásra le nem játszott mérkőzések miatt. ( Indoklás: mivel a kupa a játékról szól, szeretnénk minimálisra csökkenteni az esetlegesen elmaradó mérkőzések számát.)
  • Maximális létszám nincs megadva lehetőség szerint minden érdeklődő csapat számára nyitott a kupa.
  • Külföldi csapatok indulása is lehetséges, amennyiben a hazai barátságos meccsek kezdési időpontjához képest az adott országban a kezdési időpont nem tér el 1 óránál többel, (ez az adminisztráció miatt szükséges) Külföldi csapatok esetében a 3+1 szabály - ebben a kiirásban még - a saját országból való játékosokra vonatkozik.
  • A nevezési határidő: 2013.06.09. (vasárnap) 23 óra 59 perc.

 

Lebonyolítás :
A lebonyolítás végleges formája jórészt a benevezett csapatok számától függ. Általánosságban az alábbi főbb részek jellemzik a kupát :

  • Indulással megvárjuk míg az utolsó nevezett csapat is elbúcsúzik a Magyar Kupa küzdelmeitől ( vagy ha a sorsolás lehetővé teszi, akkor a még érdekelt csapat pihenőnapos legyen)
  • A sorsolás előtt egy erősorrendet állítunk fel a csapatok között. Ennek alapja az aktuális HT rangsorban elfoglalt hely, és az előző LB kupán elért helyezés. Az előző LB kupán nem szereplő csapatok ez utóbbinak automatikusan a 31-es helyezést kapják ezúttal majd.Az előző kupa címvédője automatikusan az 1-es kiemelési sorszámot kapja. A kupa jelenlegi címvédője az Beton SE együttese.
  • Az erősorrend kialakítása után a csapatokat "kígyóírásos" módszerrel csoportokba sorsoljuk, így próbálván elérni, hogy közel egyforma nehéz csoportok alakuljanak ki.
  • A csoportmérkőzések után a helyosztók következnek, a csoportban elért helyezések alapján küzdenek tovább a csapatok egyenes kiütéses rendszerben. ( Nincs kieső csapat, a győztes a felső ágon a vesztes az alsó ágon folytatja.)
  • Az utolsó fordulóban a helyosztók lesznek, ekkor dőlnek el a végső helyezések, illetve, hogy az LB kupa mellett, az alsóházi küzdelmek győztesének kiírt Elnök Kupát ki emelheti magasba.
  • A kupa lebonyolítása 9-11 hetet vesz igénybe de mindenképpen befejeződik az új szezon előtt.

 

A mérkőzések lekötéséről :

  • A mérkőzéseket alapvetően kupaszabályokkal kell lekötni. A kupában döntetlen nincs. A győztes 3, a hosszabbítás után győztes 2, a hosszabbítás után vesztes 1, míg a tiszta játékidőben vesztes csapat 0 pontot kap. (Büntetőrúgások esetén a végeredmény a hosszabbítás utáni eredmény lesz, annyi módosítással, hogy a végül győztes csapat góljaihoz hozzáadunk egyet.) Amennyiben a mérkőzést nem kupaszabályokkal kötötték le, nem vesszük figyelembe a kihívó kihívásra vonatkozó kötelezettségeit, és döntetlen esetén mindkét csapatnak 1-1 pontot írunk jóvá.
  • A kihívás a mindenkori hazai csapat kötelessége, és legkésőbb vasárnap 19h-ig meg kell történnie. A kihívónak a kihívása megtétele után, e poszt kommentjében is jeleznie kell a kihívás tényét!
  • kihívás elfogadására legkésőbb hétfőn 19h-ig van lehetőség, illetve ha a mérkőző csapatok egymással megegyeznek, akkor kedd estig. A külön megegyezés nem nyújt arra lehetőséget, hogy a mérkőzést más időpontban játsszák le a felek, mindössze a lekötés napját tolhatják ki keddre. (A határidők azért ilyen kemények, hogy az esetleg elmaradó mérkőzések idejére a vétlen fél tudjon magának egyéb barátságost lekötni!)Természetesen a vendégcsapat is lehet jó fej és megejtheti a kihívást (ilyenkor  idegenbe kérje  a meccset). Ezért nem jár büntetés a hazainak, viszont nagyban megkönnyítheti a meccsek lekötését.
  • Ha a kihívás megtörtént, és az nem lett elfogadva, a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel. 
  • Ha a kihívás nem történt meg határidőig, és a mérkőző csapatok nem jelezték itt, hogy kitolták a lekötés időpontját, akkor a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel. 
  • Amennyiben nem eldönthető, hogy a kihívás megtörtént-e, valamint, hogy az nem lett elfogadva, akkor az 2. pont értelmében, a komment fog számítani. Ha nincs kommentben közölve, hogy a kihívás megtörtént, akkor automatikusan a kihívó csapatot büntetjük.
  • Amennyiben valaki 3 mérkőzés mulaszt a saját hibájából, úgy kizárásra kerül a további küzdelmekből, eredményei pedig törlésre kerülnek.Ha erre a csoportmeccsek alatt kerül sor, akkor a csapat a csoport utolsó helyére kerül, ha a rájátszásban, akkor minden meccs után az alsó ágra kerül, és a helyosztók lejátszása után kerül az utolsó helyre, így minden mögötte lévő csapat 1 hellyel előrébb kerül. (Mivel technikai jellegű elemek is vannak ú.m. internet, számítógép, így ezek meghibásodásából fakadó mulasztások miatt a szervezőbizottság egyedi elbírálás alapján visszaveheti a csapatot a további küzdelmekbe, ha biztosítható a további meccsek lejátszása,és a csoportmeccseken legalább 60% -át le tudja játszani a csapat.)
  •  Amennyiben a mérkőzés lekötésre került, de a meccs elmarad, mert egyik csapatnak nincs meg a megfelelő létszáma a mérkőzés megrendezéséhez, az ugyanúgy mulasztásnak minősül, és a vétlen csapat kapja a 3 pontot 3-0 ás gólkülönbséggel. (Tessék ellenőrizni az alapcsapat meglétét, azzal kiküszöbölhető a probléma, de ha mégis előfordulna, akkor sajnos nem tudunk magyarázatot elfogadni, esetlegesen azt sem, hogy az ellenfél késve fogadta el a kihívást).

 

A meccs :

  • A csoportmeccsek az elől lévő csapatok otthonában kerülnek lebonyolításra, míg a rájátszás során a meccseket egy előre megadott semleges pályán kell lejátszani.A döntő és a helyosztók megrendezésére lehet pályázni, itt a stadion mérete nem jelent akadályt.
  • A csoportmeccsek során minden csapat közel ugyanannyi meccset játszik otthon, mint idegenben. A lebonyolításnál próbáljuk úgy elosztani, hogy a csoport erősorrendjében az egymáshoz közel állók meccsén a gyengébbet segíthesse a hazai pálya, míg ha nagyobb a különbség, akkor az erősebb csapat játsszon otthon.
  • A mérkőzésen mindkét fél a rendelkezésére álló teljes játékoskeretből válogathat, nincs olyan irányú megkötés, hogy a bajnokin szerepelt játékos nem játszhat.
  • A mérkőzéseken a 3+1 szabály van érvényben ! Ez annyit tesz, hogy a kezdőcsapatban lenni kell legalább 3 magyar játékosnak - az számít magyarnak aki annak jelöl a Hattrick, magyar hangzású névvel más nemzetiségű játékost itt nem tudunk figyelembe venni - és legalább 1 magyarnak végig a pályán kell lennie. A szabály ellen vétő csapat büntetésben részesül, függetlenül a mérkőzés végeredményétől.
  •  A büntetés: Annyi gól kerül az ellenfélnek jóváírásra, amennyi játékos hiányzott a 3-hoz (tehát maximum 3), vagy 1 amennyiben nem volt 90 percig a pályán legalább 1 magyar. Ha ezzel az ellenfél megfordítja az eredményt, akkor a pontok is ennek megfelelően kerülnek kiosztásra. Ha így lesz döntetlen, akkor a fair csapat lesz győztesnek hirdetve "hosszabbítás után" megjegyzéssel.( Ha mindkét csapat megsértette a szabályt, akkor döntetlen esetén az a kedvezményezett, aki a kevesebb levonást kapta, ha ez is döntetlen, akkor a pályán elért eredmény dönt)
    Amennyiben megvan a kezdőben a minimum 3 magyar játékos, és 2 lecserélésre kerül, majd a maradék 1 megsérül, akkor jóhiszeműen eljárva nincs pontlevonás. 

A sorrend :

Csoporton belül a sorrend megállapítása az alábbi módon történik:

  1. Több megszerzett pont
  2. Egymás elleni eredmény (több csapat esetén minitabella)
  3. Jobb gólkülönbség
  4. Több lőtt gól
  5. Alacsonyabb kiemelési sorszám 
    (Az egymás elleni eredmény két csapat esetén egyértelműen dönt pont-egyenlőség esetén, több csapat azonos pontszámánál kell a minitabella, ahol a 3-4 pontok döntenek. Ha még mindig van két teljesen egyforma teljesítményű csapat, akkor az 5. pont dönt)
     

Ha a csoportok között összevetés szükséges (pl. legjobb 3., legrosszabb 6., stb.) akkor az alábbiak szerint rangsoroljuk a csapatokat:

  1. A megszerezhető pontokból a több megszerzett pont (%-ban)
  2. Jobb gólkülönbség
  3. Több lőtt gól
  4. Alacsonyabb kiemelési sorszám
    (Itt mivel nincs egymás elleni eredmény, ezért az eleve kiesik, a százalékos részre pedig azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a csoportok létszáma nem egyezik meg.)

Egyéb információk :

  • A kupában minden döntés a közösségé. A kupa szabályzata a korábbi kupák során megvitatott elvekre épül, minden egyéb felmerülő vitás kérdésben szavazást nyitunk.
  • A kupa lényege, hogy legyen mindig barátságos mérkőzés biztosítva a kupa időtartamán belül, valamint hogy jól szórakozzunk. Kérjük csak olyan csapat nevezzen, aki vállalni tudja, hogy a mérkőzéseket le is játssza.A kupában nincs kieső, nincs gyenge csapat - csak az aki feladja. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik, és az első fordulótól az utolsóig minden hétre lesz mérkőzése. (Ez alól kivétel, ha létszámból adódóan szabadnapos lesz a csapat, de ez előre meg lesz adva a sorsolásban, így arra a hétre tud mérkőzést lekötni akár más szabadnapos csapattal, akár kupán kívül is.)
  • Fontos célunk továbbá a közösség-építés, ezért a poszthoz bátran lehet hozzászólni, kommentelni, tudósítást- elemzést írni.
  • A játék állását (sorsolás, csoport-állás) egy dedikált google docs táblázatban fogjuk követni, amit fordulónként frissítünk. (A táblázat ezen poszt végén is megtekinthető lesz).

Statisztikák:

306 komment

Címkék: Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr585340171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ranagol_5 2013.06.02. 14:05:09

Jelentkezve! Bár a bentmaradás idén fel fogja emészteni a csapatom tartalékait, de minden erőmmel azon leszek, hogy az eddigieknél jobb eredményt érjek el a kupában. Ezért átmegyek úgy mond "teleshoping" módba, és arab tulajdonos módjára bevásárolok a piacon abból a 1,5 milliárból, ami a csapatom számláján rendelkezésre áll.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.02. 18:50:17

Ha az idén nem sújt olyan pechsorozat, mint az előző idényben, akkor a hagyományokhoz méltóan minimum a Final Eight a cél. TESCO gazdaságos világválogatottak és surranópályások, reszkessetek!

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2013.06.02. 19:00:44

18-ig nem nagyon leszek gépnél, de igyekszem egy-két naponta felnézni.
Ha addig elindulna, annyit kérnék, hogy az aktuális ellenfél hívjon ki, s itt egy válaszüzenetet küldjön, így biztos, hogy vissza fogom igazolni.

Köszi! :)

Mosolygó Rettenet 2013.06.02. 21:09:00

Az előző szezonban a döntőig sikerült jutni, de most az V. osztályban már a bajnokikra is kell némi erőforrás. Ettől függetlenül a cél legalább az elődöntö.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.02. 21:36:53

mivel olyan szerencsém mégegyszer nem lehet, mint az előző kupában, csak egyetlen cél marad: jó meccseket játszani jó csapatokkal.

Gabesz68 2013.06.03. 10:15:54

Sziasztok!

Írtam az előző torna alatt, hogy szeretnék jelentkezni, most megtettem.
A tartalék védősoromnak jó kihívás lesz ez a sorozat. Legalább látják, mennyit kell még fejlődniük.
Az űrlappal volt egy kis gondom, mert nem tudtam, mit kell beírni az utolsónál.
Az 1-2 éve, vagy a régebben közül az utóbbit írtam, de lehet, hogy nem jó, mert pont ma két éve.

gergo a kolyokkutya 2013.06.03. 13:14:21

Jelentkeztem! A sorozatra, nem cimvedesre... Igazan tippmixgyilkos eredmeny lenne :)

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.06.03. 15:41:22

Kedves kollegák!

A PPM-en a foci és a hoki után elindult a kézilabda menedzser:
www.powerplaymanager.com/r93384
Mindannyian láttunk már női kézilabdát, úgyhogy az érthetetlen feltámadások, utolsó perces fordítások, és az ennek következtében kialakuló agyvérzés közeli állapot garantált. Egy hete indult az éles verzió, gyakorlatilag minden csapat egyforma, senki nem tud semmit, nincsenek több éves hátrányok, mint a Hattricknál. Bárki megverhet bárkit, szóval, ha gondoljátok. Én vagyok az egyik magyar helper ha kérdés van nyugodtan zargassatok.

Mint örökös LB-kupa résztvevő természetesen én is leadom hamarosan a jelentkezést.

paradicsomsal 2013.06.03. 22:57:32

A Vasas DH a mostani szezonban is itt. :)
Lesz körlevél a régi nevezőknek?

Futó Lada 2013.06.04. 09:20:24

Az elmúlt kiírás után úgy érzem a Fair Play szelleme megkívánja, hogy a visszavágás lehetőségét megteremtsük két ősi riválisunk, a Salazar's és a Black Lotus csapatai számára. ( "Salazar-éknak két lehetőség is kell" - üvölt közbe a kispadról Klapa edző)
További célunk még , hogy revansot vegyünk a Palota csapatán, - mivel Mikiék is neveztek, így ez is lehetségessé vált.
A fenti két céltól függetlenül pedig csak meg szeretnénk nyerni a kupát, mert jelenleg a klub múzeumában csak a helyét tudjuk megmutatni a látogatóknak. :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.04. 12:26:06

Tisztelt Nevezők!

A Bastille LSE is leadta a nevezését, személyesen n Klesta mester és segítője Guriga úr!

Terveink között az szerepel, hogy a legjobb tízbe kerüljünk, de a nyolcnak még jobban örülnénk.

Revansot sok csapattól szeretnék venni, hosszú lenne a felsorolás...

bundabotrany 2013.06.04. 15:34:03

Üdv mindenkinek!
Az Egyetértés ismét a nevezni kívánók között.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.04. 20:07:18

@paradicsomsal: jódaqua írta még februárban, hogy küld körlevelet mindenkinek, írtam is neki, hogy itt az alkalom, de már második hete nem lépett be.

Hálószaggató_Góliát 2013.06.05. 11:48:14

A Pebo FC csapata egy szezonnyi önkéntes számüzetés után visszatér ebbe a nemes versenysorozatba, a cél a tisztes helytállás, vagy csak a helytállás, vagy csak a tisztesség, vagy csak, hogy ne járjunk úgy, mint az Eger.

bundabotrany 2013.06.06. 08:45:23

@f_miki: Én úgy tudom, hogy a tanárnő beteg, és kórházban van. A HM-játékosai nélkül szegényebb lesz az LB. De lehet, hogy már kijött, vagy ki fog jönni a nevezési határidő lejárta előtt. Biztos szívesen játszana, mert az előzőben eredményesen szerepelt.

@Hálószaggató_Góliát: Nekem hiányoztál az előző kiírásból. Bíztam benne, hogy nem felejtetted el végleg a Labdabiztost.

laca65 2013.06.06. 14:06:38

Az Eger Boyz is nevezett, különösebben nagy tervek nélkül.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.06. 15:06:40

@bundabotrany: remélem, hamarosan meggyógyul! megírom én a körlevelet.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.06. 18:02:26

Remélem, Crea barátunk is benevez a nemes versengésbe!

A valós arcok mellett megjelennek a legendás virtuális figurák is, mint például Köő-Kemény Ivó (aka Stonehard Drinker) vagy Klesta mester és csálé csöcsű lányai. Részemről a sokszor emlegetett Doktor úr (és pontrúgásai) és a villámgyors mesterhármasokra képes Kiss Attila számít több szezon óta jelen lévő kultikus figurának.

Induljon a banzáj!

Mosolygó Rettenet 2013.06.07. 13:45:01

A nevezési határidő lejárta előtt lehet már majd látni a nevezett csapatok listáját? Csak hogy biztos legyek benne, hogy befutott a nevezésem.

Ha már a legendás figuráknál járunk: szerintetek nagy felelőtlenség kiadni 324 millát egy 35 éves, sérült, kiemelkedő gólszerzésű csatárért csak azért, mert jó a vezetői képessége, lenyűgöző a tapasztalata és mert van Basten a családneve?
Hiába na, Maldini edzőnek lassan lejár a szerződése, amit nem szeretnénk meghosszabbítani, és egy hasonlóan legendás név kell a kispadra a jövőben is. (Csakhogy Maldinit kb. 20 millióért vettem annak idején...)

Gabesz68 2013.06.08. 08:20:45

@Mosolygó Rettenet: Ha jó a vezetői képessége, és IRL fociberkekben jól hangzó a neve, sokan startolnak rá, biztos elkel annyiért, sőt többért is.

Gabesz68 2013.06.08. 08:24:33

Eladó egy öntörvényű, higgadt, becsületes Nyúl (381065333) és egy kedves, kiegyensúlyozott és sunyi Róka (380920078).

Külön-külön semmit sem tudnak, de együtt csodákra képesek! (Mesés összhang működik kettejük között.)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.08. 09:46:10

@Mosolygó Rettenet: gondolkodás nélkül megvenném, ha a mátyusi alapelvnek (no légiós) megfelelne

Mosolygó Rettenet 2013.06.08. 10:44:14

@Gabesz68: Ez biztató. Nem eladni akarom, most már edző lesz belőle a csapatomnál, én vettem meg kicsit felelőtlenül, két sör után. :)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.08. 21:50:39

@Mosolygó Rettenet: megjött a nevezésed, igen. egyenlőre 19 csapat nevezett, ebből három újonc, egy visszatérő - Pebo. Elküldtem a körlevelet.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.09. 10:37:01

ha most még nevezek, akkor az belefér, hogy a hétre már van lekötött barátságosom?

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.09. 12:23:44

@végh hanta: Simán belefér, mivel mostanában egyre gyakoribb, hogy az MK ötödik körében is van LB-résztvevő, így a hatodik hét előtt biztos, hogy nem kezdünk. :)

Az idegen bajnok 2013.06.09. 19:00:41

Megtetszett a kupa, a kedvéért még az Indapass-regisztrációra is rászántam magam. Beférek még a mezőnybe?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.09. 21:27:49

@Az idegen bajnok: persze, beleférsz.te vagy a 25., ha a Tanárnő helyét is számolom, akkor a 26.
@Black Lotus: a nevezők közül rajtad kívül Ózdi Kohász, Beton, és Football Club Actors áll még a kupában

gyogyviz3 2013.06.10. 13:52:31

@f_miki: A nagy "T"-t külön köszönöm, azt pedig még inkább, hogy számítottatok rám :)
Még gyógyulok, de azt hiszem, a hatodik fordulóra már HT-képes leszek.
Mindjárt bemásolom a nevezéshez szükséges adatokat.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.10. 23:34:52

@gyogyviz3: a már mozgó szerelvényre sikerült felkapaszkodnod, nagy Tével! veled együtt 25-en vagyunk (tegnap elszámoltam valamit). egyenlőre nincs ötletem, hogy lehet 25 csapatot kb. 9-10 hétre beosztani, de biztosan van ötletetek

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.11. 13:49:59

@f_miki: Próbáld meg úgy, mintha 24-en lennénk (6x4 vagy 4x6-os csoportok), az e fölötti csapatok pedig növelik két csoport létszámát. Pl. 4-es és 5-ös csoportok esetén 4 forduló csoportmeccs (értelemszerűen lesznek szabadnaposok is, akár teljes csoportok), utána helyosztók (elsők, másodikok és legjobb harmadikok a Final Eight-be, a többiek alsó ág, a két leggyengébb eredményűnek Elnök Kupa). A döntő lehet megint két meccses.
VAGY:
4 csoport, két hatos, két hetes (szabadnapok mint fent). 6 forduló csoportmeccs, utána három kör helyosztó, esetleg kétmeccses döntőkkel.
Egyedül a teljes csoportos szabadnapok bántják a szépérzékemet, de legalább lehet ezalatt edzeni, taktikát próbálgatni.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.11. 14:14:53

Lennének még javaslataim az idei szezonra:
1. Góllövőlista, gólkirályi cím. Régebben volt ilyen, felújíthatnánk, szerintem dobna a hangulaton.
2. A forduló válogatottja. Az osztályzatok és a meccsen nyújtott extra teljesítmények alapján állna össze, akár képes formában is összerakható photoshoppal percek alatt. Ugyanezt az alapszakaszra és az egész szezonra kivetítve is megcsinálhatjuk, sőt MVP is lehet a végén. A forduló edzőjét is megválaszthatjuk, ezt a csapat teljesítménye mellett a taktikai húzások dönthetik el.
3. Bohócliga mintára kötelező nyilatkozat a mesterektől.
4. 4+2 szabály bevezetése a magyar játékosok szerepeltetése érdekében.
5. Eltiltások az LB-ben összeszedett lapok után.

A fenti ötletek megvalósításában természetesen aktívan közreműködnék. Várom a véleményeteket!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.11. 14:34:49

@f_miki: @Bukott Rockzenész: Több mint valószínű, hogy jövő héten nem fog elindulni a kupa, mivel ahhoz holnaptól már meccseket kellene lekötni, amihez ma sorsolás kellene. Mivel jelenleg a lebonyolítási forma sincs meg, szerintem ennek a realitása a nullával egyenlő.

Azaz az indulás a hetedik hétre számolható. Ha a tizenötödik hétig tart a sorozat, akkor 9 hétig tartana a kupa, 25 csapatra.

Javaslatok:
1. 4 csoport, három hatos és egy hetes gruppók. Hét körös a csoportkör, szabadnaposokkal, ez hét hét. Utána a csoportok azonos helyezettjei (minden csoport elsője, másodikja, stb.) küzd az 1-4., 5-8. stb. helyekért a fennmaradó két hétben.
Ebben a felállásban Olaf szerepe kulcsfontosságú, mert körbeverések esetén gólarány dönthet arról, hogy valaki az 5. vagy a 17. helyért küzdhet (szélsőséges esetben).

2. Öt darab ötös csoportot alakítunk ki, itt a csoportkör öt hét. Ez után a csoportok első három helyezettjei és a legjobb negyedik egyenes kiesésben játszanak az 1-16. helyért, a többiek a 17-25. helyért, így megvan a fennmaradó négy hét. Ennek lehet alternatívája (ha a közösség ragaszkodik az oda-visszavágós helyosztóhoz) az 1-8. 9-16. és 17-25. helyekre való bontás, mert ilyenkor a négy hétbe befér az oda-visszavágós rájátszás.

Hirtelen ezek jutottak eszembe, ha van még ötlet, arra nyitott vagyok.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.11. 14:56:04

@Bukott Rockzenész: A további javaslatokról vélemény szintjén:

1. Góllövőlista: ez jó ötlet, amikor valakinek van rá energiája. Nyáron nálunk viszonylag uborkaszezon van, úgyhogy ebben a kiírásban én is be tudnék kapcsolódni a vezetésébe.
2. Forduló válogatottja: jól hangzik ez is, bár nekem Photoshop-om nincsen. Ha vállalod, hogy csinálod, biztos jó móka lenne.
3. Kötelező nyilatkozat: a közösség egy része nem igazán aktív nyilatkozat-témában, úgyhogy a kötelezőség nem tudom, jól hangzana-e. Ha a többieknek teszik, ki lehet próbálni.
4. 4+2: a mostani kiírásban 3+1 van, a menet közbeni szabálymódosítást pedig meghagynám a politikusoknak. Nyilván a társadalmi vitát le lehetne folytatni, hogy jövő idénytől legyen-e 4+2.
5. Lapok és eltiltások: Az eltiltás rész megint csak nincs a 13. kiírás szabályaiban, így legfeljebb önkéntes alapon (vö. becsületkassza) tartom lehetségesnek. A lapok számolása viszont érdekes lenne egy esetleges Fair Play-díjhoz, ha a pontozásban meg tudunk állapodni (pl. egy sárga lap 1 hibapont, egy piros 3 hibapont és akinek idény végén a legkevesebb van, az kapja a díjat.)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.11. 16:11:57

@Black Lotus: A góllövőlistába én is be tudok szállni. Photoshopom nekem sincs, de a hasonló tudású GIMP-pel össze lehet dobni simán egy ilyet. Megpróbálom, bár jobban örülnék, ha egy többtagú grémium döntene az azonos csillagszámú játékosokról és a mesterekről. A Fair Play-díjat támogatom.

Futó Lada 2013.06.12. 10:16:16

@Black Lotus: @Bukott Rockzenész: Fair play díj az volt régebben, ha jól emlékszem akkor a 2. kiírásban.(A google_docs máig megtekinthető a 2. kiirásnál, a Stat fület kell nézni)
(Illetve az unfair-play díj volt, mert az derült ki, hogy kinek van a "legsuttyóbb" csapata....azt mos ne feszegessük utólag, hogy kié volt)
Akkor úgy volt számoltuk, hogy piros lap 2 a sárga lap 1 , az okozott sérülés 2 pontot ért. Ez utóbbi azért került bele, mert nem mindig lett megtorolva egy-egy ámokfutás.
Az elszenvedett sérülésekből pedig a pech faktor derült ki, ragtapaszos sérülés 2, vörös-keresztes pedig 4 pontot ért.

Mosolygó Rettenet 2013.06.12. 13:01:44

@f_miki: Egy másik lehetséges verzió:
Az első körben 7 db hármas és 1 db négyes csoport, körmérkőzés (ez három forduló). A csoportok 1-2. helyezettjei kerülnek a felső ágra (16 csapat), a 3-4. helyezettek az alsó ágra (9 csapat).
A felső ágon 4 db négyes csoport (újabb 3 forduló) utána egyenes kiesés (3 forduló - negyeddöntő, elődöntő, döntő)
Az alsó ágon 3 db hármas csoport (3 forduló), majd az első helyezettek egy csoportban a 17-19. helyért (Elnök Kupa?), a második helyezettek egy csoportban a 20-22. helyért, a harmadik helyezettek egy csoportban a 23.-25. helyért játszanak (szintén 3 forduló).
Ez így 9 forduló de sajnos lehet olyan, aki háromszor is szabadnapos lesz.

Mosolygó Rettenet 2013.06.12. 13:14:36

@Bukott Rockzenész:
1. A góllövőlista jó ötlet, ha kell be is tudok segíteni a vezetésébe.
2. Forduló válogatottja: ez is jó ötlet, ebben is tudok segíteni, itt csak annyit kell majd eldönteni, hogy az azonos teljesítmények esetén hogyan választunk.
3. Nyilatkozat: nem tenném kötelezővé, de szívesen írok minden héten valami hülyeséget, úgyhogy részemről mehet. Ja és persze szíves olvasom mások agymenéseit is.
4. 4+2: Ebben a kiírásban én sem vezetném még be, már csak azért sem, mert a kiírás már megtörtént. A 4+2 nekem nem jelent megszorítást, a következő kiírásban akár lehet is változtatni. Itt igazából az a kérdés, hogy átlagban hány olyan csapat nevez, akit érint a kérdés, tehát jelenleg is a 3+1 határán mozog, és tántorít esetleg el a jövőben a nevezéstől ez a megszorítás.
5. Az eltiltások annyiban lehetnek problémásak, ha épp egy edzeni vágyó fiatalom van eltiltva, akkor emiatt ne kapjon edzést? Oké, nyilván szerepeljen akkor a kisebb prioritású bajnoki meccsen. :) És ha ott is el van tiltva, mert akkor a suttyó? Ezt azért még átgondolnám.

Mosolygó Rettenet 2013.06.12. 13:17:39

@Futó Lada: Eltiltások helyett jobb ötletnek tartom a fair play és akár az unfair play díj átadását a szezon végén, akár csapat, akár játékos szinten. Megtudnánk például, hogy kinek a csapatában szerepel a legsuttyóbb játékos. :)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.12. 19:42:12

@Mosolygó Rettenet: Ez jó! A fordulók válogatottjait szerintem úgy lehetne a legkönnyebben összerakni, hogy azonos osztályzat esetén a lőtt gól, gólpassz, kapusnál a bravúros védés valamint egyéb, a meccset érdemben befolyásoló tevékenységek számítanának.
Minden csoportnak kellene hogy legyen egy szakértője, aki az aktuális csoport álomcsapatát kigyűjti, és ezekből válogatnánk ki a best of csapatot.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.13. 10:18:13

Hölgyem és Uraim, annak érdekében, hogy jövő hét elejére elkészülhessen a sorsolás, kérném, hogy aki ide téved, az szavazzon a lebonyolítás rendjéről.

A felmerült változatok:
1. 4 csoport, amelyek három közülük 6 csapatos, egy pedig 7 csapatos.
2. 5 darab, egyenként 5 fős csoport
3. 7 darab hármas és 1 darab négyes csoport.

@Bukott Rockzenész: által javasolt változatok szerintem lefedik az 1. és a 3. változatot, ha nem, akkor kérlke jelezd, hogy a tiéd egy negyedik változat és pontosan hogy nézne ki.

Szavazni vasárnap éjfélig lehet, a végeredmény függvényében hétfőn kialakításra kerülnek a csoportok és a sorsolás, jövő szerdán ez alapján már köthetőek a meccsek.

Köszönöm előre is a segítséget.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.13. 11:34:55

@Black Lotus: a másodikra szavazok » 5x5 csapat, mert itt minden csapat azonos számú meccset játszik, így egyenlőek az esélyek a góllövőlistán.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.13. 11:43:08

@Bukott Rockzenész: góllövőlista és a forduló válogatottja is jó ötlet, remek szerda esti elfoglaltság :) az eltiltás helyett én is a már használt fair-play listát tartanám jónak, a 4+2-t is támogatom, mi itt Palotán a 10+10-nek is meg tudunk felelni

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.14. 08:17:39

@Black Lotus: Ha 25-en vagyunk, az ötös csoportok ellen sincs kifogásom. Eredetileg 26 csapattal számoltam. Salgótarjáni zsurnaliszta barátunk benevezett?

laca65 2013.06.14. 12:24:54

Nekem is megfelel az ötször-öt!

Ranagol_5 2013.06.14. 13:52:30

5x5-re szavazok én is, ha marad ez a létszám.

Hálószaggató_Góliát 2013.06.14. 15:18:12

Ha ennyien maradunk, akkor én is az 5x5-re szavazok, és akkor mindenki ugyanannyi meccset játszhat, a góllövőlista vagy fair-play tábla vezetésében segítek szívesen, ha van rá igény.

Az idegen bajnok 2013.06.15. 10:25:23

Láttam, hogy van ifibajnokságotok is. Ahol eddig volt a csapatom, most ért véget. Csatlakozhatnék?

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.15. 11:23:16

Ha szerdán nem indul a kupa, akkor bárkinek a kihívását várjuk, aki LB résztvevő és még nincs szerdai barátságosa!!! Előre is köszönjük!

@Az idegen bajnok: elméletileg Crea a moderátor, és mivel egy hét múlva végzünk, ezért tárgyalóképes a csatlakozási szándék! :)

Kiß B. 2013.06.15. 16:44:24

12 napig az árvízen/laktanyában voltam szóval most neveztem időn túl. ha kiesne valaki jövök.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.06.15. 20:51:14

Én az 5x5-re szavazom, ha nem fogadjuk el kraci utólagos nevezetését.

Mosolygó Rettenet 2013.06.15. 20:51:35

@Bastille: Megtörtént a kihívás. Azt viszont nem vettem figyelembe, hogy akár már jövő héten elindulhat az LB-kupa. Ha indul, akkor visszavonom, vagy utasítsd el.
A formátummal kapcsolatban tartózkodom, mert az 5x5 és a 7x3+1x4-es verziót is jónak tartom, ezért döntsön a többség.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.16. 08:43:02

Egy ilyen régi motorosnak, mint kraci, illene helyet szorítani a mezőnyben, főleg, hogy a gátakon állt helyt. Javaslom, hogy legyen egy olyan hatos csoport, amiben az ő csapata van, és ők kezdjenek már a jövő héten, egyébként az 5x5-ös szisztémához hasonlóan bonyolítsuk le a kupát.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.16. 10:48:14

@Mosolygó Rettenet: Lekötöttem a meccset!

@Bukott Rockzenész: Támogatom!

@f_miki: Egyébként, ha elindulna a kupa most szerdán, akkor lehet esetleg azzal variálni, hogy egy Ózdi Kohász - Bastille LSE meccs van már szerdán? Mert sok aggyal ráklikkeltem a pipára!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.16. 13:03:32

@Bastille: Biztos lehet olyan kiemelést és csoportbeosztást csinálni, hogy ez működjön. A kiemelést kéne először látni.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.16. 13:25:23

@-kraci-: Nincs semmi gond, még belefér. :)

@Bukott Rockzenész: @Bastille: Nem értem az urak okfejtését. Nyilván ez esetben 4 darab ötös és 1 darab 6 csoport lesz, de semmi szükség arra, hogy a hatos csoport már a jövő héten kezdjen.

Az 5 fős csoportoknál ugye minden héten kell hogy legyen egy szabadnapos (mert csak páros számú csapat tud egymás elleni meccset lekötni), az egyetlen eltérés ott van, hogy a hatos csoportban nem lesz szabadnapos versenyző - és ennek megfelelően nem úgy lesz, hogy a csoportban kettő meccs és egy szabadnapos csapat van per játéknap, hanem úgy, hogy három meccs van a játéknapon és valamennyi csapat játszik. Ezt leszámítva a 6 fős csoport ugyanúgy 5 hét alatt pörög le, mint az öt fős.

A különbség a góllövőlistát és a fair play listát befolyásolja azzal, hogy ennek a csoportnak a tagjai eggyel több csoportmeccset játszanak. Ezért úgy tartom sportszerűnek, hogy a korábbi 25 nevezőből összerakom az ötször ötös csoportokat, Kracit pedig egy véletlenszám-generátor segítségével rakom hozzá valamelyik csoporthoz és az lesz a hatos, nem pedig központilag lesz meghatározva, hogy márpedig az A vagy a C csoportban lesznek hatan. (Természetesen ellenérvekre nyitott vagyok, ha holnapig megkapom őket.)

A csoportbeosztás a tervek szerint holnap estére kész, úgyhogy kérek mindenkit, hogy kedden nézze meg, hogy alakult a beosztása.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.16. 14:11:41

@Black Lotus: Így a tanév vége felé már kezd lelassulni az agyműködésem, de örülök, hogy azért van, aki helyettem is gondolkodik :) A góllövőlista és a fair play már keményebb dió, de a mérkőzések számával elosztva talán igazságosabb eredményt kaphatunk.

2013.06.17. 12:58:21

Sziasztok!

Pénteken vége az ifiligának, és elvileg 2-3 nappal később már folytathatjuk is a második kiírással.

Akinek nvéget ér(t) a ligája, és volt, vagy jelenlegi LB-szereplőként szeretne csatlakozni, írjon HT-mailt, vagy jelezze azt a Labdabiztos U19 Szuperliga (YouthLeagueId=446586) jelenlegi fórumában!

Információim szerint az ide frissen benevezett Mesterhegesztő és a többszörös LB-győztes Black Lotus szeretne jönni. Ha így van, ez már 14 csapat, kellene még kettő egy max. létszámos bajnoksághoz.

Gabesz68 2013.06.17. 14:14:47

@CreaPress: @Black Lotus: Már meg is szüntettem az ifiligámat. Volt benne még egy magyar csapat. Egy fiatal srác a menedzser, de ő nem volt még LB-résztvevő, és most sem nevezett. Ez baj, ugye?

Gabesz68 2013.06.17. 14:45:29

@Az idegen bajnok: Ha te is jössz, az már 16 csapat az ifiligában. Már ha nevezhetne az a fiatal srác, aki a csoportomban volt.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.17. 20:04:00

Hölgyem és uraim, a kígyó elővonaglott és kihirdette a csoportbeosztásokat, melyeket fent megtalálnak. Somogyország a randomgenerátor akaratának megfelelően a 2. csoportba került, így abban a csoportban minden héten három meccs van, a többi csoportokban kettő-kettő.

Köszönöm ez úton is f_miki segítségét.

Amennyiben a helyosztókon a közösség fent kívánja tartani az oda-visszavágók gyakorlatának (ergo 1-8. és 9-16. helyezett középdöntők várhatók), akkor igen kiélezett csoportkör várható, mivel az öt csoportgyőztes mellett csak három másodiknak jut hely a felsőházban - két, korábban sikereket elért csapatot pedig gyakorlatilag minden csoportban lehet találni. A nevek alapján a legnagyobb tülekedés a C kvintettben látható, ahol legalább egy, de könnyen lehet, hogy két korábbi dobogós számára garantált a vigaszág. Értesüléseink szerint a Magyar Gárda székhelyén és a Klesta Csöcsök Implantátum Kombinát környékén aligha a kígyó lesz a legnépszerűbb állat a közeli jövőben, de a Gaudí környékéről sem kaptunk olyan híreket, hogy a szurkolók felvásárolták volna a közeli italboltok teljes pezsgőkészletét.

Mosolygó Rettenet 2013.06.17. 21:58:42

@Black Lotus: Ezek szerint kezdés a jövő héten, tehát az erre a hétre már lefoglalt barátságos meccsekkel nincs probléma.
A C csoport tényleg izgalmasra sikeredett, de az E csoport se kutya...
Bár sikerült a kígyó fejéhez legközelebb elhelyezkedni (az előző szezonbeli döntő illetve a viszonylag mákos HT-rang alapján), úgy érzem, egyelőre a felső ágra kerülés is nagy sikernek fog számtani a csapatomnak.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.17. 22:36:26

Tömegszex van az erdőben. Egyetlen szabály van: tilos óvszert húzni. Bölcs Bagoly a fa tetején ülve bíráskodik a nemes versengés felett. Egyszer csak a nyuszika óvást nyújt be:
- Bölcs Bagoly! A medve csal! Kotont használ! - mire a medve kiszól a tisztáson kavargó és egymásba gabalyodott állati tömegből:
- Te hülye, csak a kígyót sz...atom!

Valahogy így érzek a kígyóval kapcsolatban...

Halálcsoport rulez!

laca65 2013.06.18. 07:42:39

HT-rang alapján a második leggyengébb a csapatom, mégis 2 hazai és 3 idegenbeli meccs lesz ! Eddig sem a kígyó volt a kedvenc állatom ...

Futó Lada 2013.06.18. 09:37:18

A sorsolást elnézve a minimális elvárás a csoport 1-5 helyére befutni. Taktikánk igen egyszerű lesz, az első 4 héten kell nagyon odatenni magát a csapatnak, akkor az 5. héten a Salazar's ellen már örömfocit láthat a csapatot még a hazai meccseire is elkísérő maroknyi szurkoló-táborunk.

A soroztatban 2 saját nevelésű játékosra is számítunk, mindketten tagjai voltak a legutóbb ifi-bajnokságot nyert csapatnak, ezen kívül meccsenként 8-10 magyar játékost tudunk nevezni a csapatba (11 nem, mert magyar kapusunk továbbra sincs)
Ebben a szezonban 3 egykori LB kupa -győztes játékosunk búcsúzik az aktív pályafutástól, jó lenne ezt valami hasonlóval ünnepelni. Ha mégsem, akkor akár a döntő mindkét meccsének megrendezéséért pályázunk.

Hálószaggató_Góliát 2013.06.19. 12:04:20

Bastille LSE csapatát szeretettel várjuk a Napfény Arénába, a kihívás megtörtént.

Bruno Salazar 2013.06.19. 16:08:09

@Futó Lada:
A sorsolást elnézve a minimális elvárás a csoport 1-5 helyére befutni. Taktikánk igen egyszerű lesz, az első 4 héten kell nagyon odatenni magát a csapatnak, akkor az 5. héten a KECSO SE ellen már örömfocit láthat a csapatot még a hazai meccseire is elkísérő maroknyi szurkoló-táborunk.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.19. 19:07:38

Meg a kedves feleségét is! - kommentálta első ízben Klesta mester a 13. LB sorsolását. Ebből is kiderül, hogy a mester nagy kedvelője a Legényanya és egyben a magyar filmnek is, de a csoportmeccseket szemlélve eszébe jutott a Roncsfilm, a Senkiföldje és a Sátántangó is. Nyolc félidő a pokolban, humorizált Klesta, aztán mutató ujját felemelve Unicumot kért. Kimeredt szemmel csoszogott el a karosszékig, leült és kitekintett a klubházból. Orosz Vili átnyújtotta a feles keserűt és hátrébb lépett. Klesta lehúzta az italt és kért még egyet. Soha nem fogom megnyerni az elbét, soha a büdös, kurva életbe, üvöltötte, aztán lehúzta a következő Unicumot, és a csapat felé fordult. Nézte hosszan a 22 játékost, azok meg őt. Na, mi van, mit néztek idióták?! Töltsetek magatoknak és kezdjünk el agyalni, én meg akarom nyerni a tizenharmadikat!

na73 2013.06.20. 08:38:23

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Ranagolidák (V) helyszín: hazai pályán 2013-06-26 09:45 (7/52)

bundabotrany 2013.06.20. 08:49:58

Most hívtad ki ezt a csapatot: Eger Boyz.

Futó Lada 2013.06.20. 09:11:43

@Bruno Salazar: Akkor ezt le is dealeltük :)

Addig is :
Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásom.
Szájfocisták FC (V) helyszín: Mezey Dottore Aréna [Kupaszabályokkal] 2013-06-26 09:45 (7/52)

Gabesz68 2013.06.20. 12:55:51

Kihívtam a Cikoria együttesét. Megtisztelő, hogy elsőre ilyen nagy múltú csapat otthonába kell látogatni VI. ligás újonc csapatomnak.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.20. 15:34:47

Unbelieve kihívva az Alte Pitbullba!

Mosolygó Rettenet 2013.06.20. 22:31:14

Kihívtam a Szopós Murénákat.
Sajnos a Bastille elleni LB-főpróba katasztrofálisra sikeredett, Maldini edző és van Basten segédedző azóta is a fejüket vakarják, érzik, hogy ez nagyon kevés lesz egy ilyen komoly sorozatban, mint az LB.

Futó Lada 2013.06.21. 08:52:43

Klapa edző a hét közepén szülőfalujában Sásdon járt és a Sásdi Kurír -nak adott rövidebb interjút, amiben az LB kupa nyitófordulójára is kitért :

"Az első fordulóban nehezebb dolgunk lesz mint terveztük, mert a Szájfocisták csapata elfogadta a kihívást. Emiatt teljesen át kell tervezni a taktikát.......a jó kezdés nélkülözhetetlen, ezért fontos, hogy a meccsen miénk legyen a kezdőrúgás. Ha egyszer megszerezzük a labdát, akkor azt már nem adjuk ki többet, így az egy pont ebben az esetben szinte biztosnak tűnne.....taktikailag felkészültünk, legcélravezetőbbnek az tűnik, hogy ész nélkül ívelgetünk, és csak bepattog majd valami.

Achu-Football Club Actors 2013.06.21. 10:00:54

Skacok, elcsesztem, tegnap kalapoztam. A megszokás. Sorry, Első körből kimaradok.

Achu-Football Club Actors 2013.06.21. 10:01:47

Jaj, most látom eleve szabadnapos vagyok. Hát köszi! :)

2013.06.21. 17:47:29

@Az idegen bajnok: Ma 15:15-kor ért véget a bajnokság, és kijelöltem a négy csapatot, de a tiédet már nem tudtam meghívni, mert már csatlakoztál egy másikhoz.
Kár, most kereshetek egy újabbat - így aztán az ASHSE mellett alighanem még egy külsős (nem LB-s) lesz.

2013.06.21. 17:48:33

Senki nem tud jelenlegi, vagy volt LB-s csapatról, akinek az ifije szabad lesz?

2013.06.21. 18:36:02

Rohan Lovasainak és a Konyortelen FC-nek írtam HT-mailt, de kérdéses, hogy olvassák-e, mert az ő ligájukban szombat hajnalban sorsolás lesz.
Cikoriát is kértem, hogy alapítson akadémiát, és bevesszük, de a három menedzser egyike sem válaszolt még.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.21. 22:10:44

@gyogyviz3: akármekkora T-vel írtam a neved, egyre aggasztóbb, hogy nem jelentkezel két hete, a ht-n egy hónapja. ha valaki tud a Tanárnőhöz valami egyéb kontaktot, tegye meg, hogy értesíti a kezdésről!

panteraAtus 2013.06.21. 22:28:35

@CreaPress: Szia!
Olvastuk mindketten a mailt és ki is léptünk az ifi ligából,hogy csatlakozhassunk hozzátok. Bár üres helyet nem ajánlott fel a csoport. Lehet azért,mert zárt,gondolom. Szóval mindkettőnk jön ha lehet. Köszi a meghívást..

2013.06.22. 09:33:15

@panteraAtus: @Gabesz68: @Black Lotus: Megkaptátok a meghívásokat, miként a Könyörtelen Fc menedzsere is. Így nem is kell olyat meghívni, aki nem volt még LB-résztvevő.

A kezdést azért tettem kedden reggel 8-ra, hogy szerdán 9:45-kor - miközben a felnőtt csapatok épp elkezdik ölni egymást a pontokért - már mindenki olvashassa az előző napi ifibajnokik edzésriportjait.

2013.06.24. 10:32:51

Értesítettem, ma kijön a kórházból, és belép.

2013.06.24. 10:34:19

@f_miki: Értesítettem, ma kijön a kórházból, és belép.

Így akartam az előbb is, de a számítógép nem a kívánságaink, hanem az utasításaink szerint működik :)

2013.06.24. 10:35:44

Az új ifibajnokság adminjában meg látszik mind a 16 csapat, de a Jóistennek sem enged előbb játszani, mint péntek.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.06.24. 22:53:37

minden meccs lekötve! ne felejtsétek a 3+1 szabályt!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.26. 10:12:08

Klesta mestert az oldalvonalnál csíptük el:

- Mi a véleménye az eddig látottakról?
- Azt hiszem a szűk húsz perc alatt bekapott három gól arra predesztinál minket, hogy lemondjunk a kupa megnyeréséről és a csoportból való továbbjutásról is. Lányaim nem érkeztek meg a Pebo FC arénájában, feltartóztatták a helyiek és egy külvárosi motelbe vonszolták őket. Félek, hogy emiatt kezdtük ilyen rosszul a meccset....

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.26. 10:18:01

Át lettünk verve!!! -ordítja a Bastille Bad Boys, a Klesta lányok állítólag Thaiföldre tartó gépen ülnek megkötözve, megszégyenítve, Klesta lehet, hogy félidőben lemond! Az állás 5-0 a Pebo FC-nek.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.26. 10:23:20

Hatalmas a boldogság az Olajkár II. stadionban, hogy cikoria csapatának sikerült góllal visszatérnie a kupába!
Erősen bízunk benne, hogy a Mesterhegesztő SE képes lesz kibekkelni a hátra lévő 54 percet, és az eredmény nem változik.

Hálószaggató_Góliát 2013.06.26. 10:45:33

@Bastille:
Szünetbeli gyorsinterjú Timo Bonaerttel a Pebo FC edzőjével:
- Ilyen kezdésről álmodott, 5-0 a félidőben?
- Nem, annak ellenére, hogy a csapat a hétvégi bajnokin pihent, érthetetlen, hogy leálltunk a 31. perc után és ez a Bastille ellen még visszaüthet.
- Hogy motiválja a csapatot a szünetben?
- Megmutatom nekik a pénzt, amit Horváth Karcsi kollegám is mutogatott a Siófokiaknak, végülis ő nem osztotta szét, kölcsön tudta adni.

Mosolygó Rettenet 2013.06.26. 10:54:47

Az Ózdi Kohász - Szopós Murénák mérkőzés szünetében megközelítettük a hazai öltözőt, szerettünk volna, ha Maldini edző intéz hozzánk néhány szót, de az öltözőből kiszűrődő "vaffanculo", "merda", illetve "bossameg" és "curva" kifejezéseket meghallva inkább a folyosón ténfergő van Basten segédedző szólítottuk meg, aki remegő hangon két cigi között ennyit mondott:
"Csak ne kapjunk több gólt! Csak tartson ki a védelem!"

Futó Lada 2013.06.26. 12:27:35

Klapa mester még mindig a meccs hatása alatt állt mikor nyilatkozott a Sásdni Kurír különszámának:

- Remekül megszervezte a védekezést. Hogyan találta ki ezt a formációt?
- A könyvtárban ültem, és kockás papíron rajzolgattam a felállást, meg csöcsöket.Aztán már inkább csak csöcsöket. Aztán meg már nem volt hely a feles-poharak miatt, és elkezdtem pakolgatni őket, és akkor.. bummm.. egyszerre csak ott volt előttem.

- Látszólag megzavarta az ellenfelet, hogy a legelöl lévő csatár a saját 16-osán állt.
- Én a kontrában hiszek. A kerékpáromon még az első fék is kontra. Ultiban is csak a kontra. A kedvenc színésznőm Kontra Barbara... úgyhogy ez adta magát.

- Az ellenfél elég sok lapot kapott, és egy játékosuk meg is sérült.
- Igen. A fiúk sokat készültek mikor hallottak a fair-play versenyről, és kőkemény két hetet húztak le Stohl Buci színitanodában. Sajnos a sérülés is emiatt volt, ezúton is jobbulást az ellenfél ifú tehetségének.

- Mi a további cél?
- Az Idegen Bajnokok csapatát már kihívtuk jövő hétre, így most visszamegyek a könyvtárba egy ünnepi nagyfröccsre.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.26. 12:39:28

Érettségiztetek, nyilatkozatok és elemzések késő délutánra várhatóak. Az eddigieken félhangosan röhögtem, a kollégák furcsán néztek...

laca65 2013.06.26. 13:09:12

A 3,5 órás dögunalom tanévzáró értekezlet után szembesültem azzal a történelmi tettel, hogy az EGRI FIÚK (csupa nagybetűvel)történelmi tettet hajtottak véghez. Emlékezetem szerint (botcsapatokat leszámítva) tétmeccsen még sosem győztünk 10 góllal (10-0)! A BL-ben sem vezettem még a csoportot (tudom, most virágzik a kérész ...)! Innen sajnos már csak rontani lehet, de azért a mai este megszálljuk a Szépasszony-völgyet útba ejtve a Hársfa, Kacsa, stb. közhangulatjavító vendéglátóipari egységeket ...

laca65 2013.06.26. 13:12:44

"vittek véghez", vagy "hajtottak végre" Bocs, de ha már tanár ember lennék, illik ...

2013.06.26. 16:10:53

Akiket érint: elkészült a 16 csapatos ifiliga sorsolása, pénteken 13:30-tól küzdhetünk orrvérzésig. Több, mint fél éven át.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.06.26. 21:21:44

A Labdabiztos Kupa technikai elemző csoportja (Andy Roxburgh, dr. Mezey György, Verebes Mágus és Klesta mester feat. Krémer Károly) másfél órás adatbányászat után nyilvánosságra hozta az 1. forduló válogatottját. A Dream Team grafikus megjelenítéséhez sajnos nem rendelkezem kellő jogosultsággal, ezért csak spártai, karakteres verzióban tudom megjeleníteni. Tehát:

Rácz József 7 (Ranagolidák) - Bögöly Dávid 7,5 (Mesterhegesztő SE), Hårek Sundstrøm 8 (Ózdi Kohász), Bódi Krisztián 7,5 (Kecso SE), Luigi Morelli 6,5 (Somogyország) - Lajos Tibor 7,5 (Bastille LSE), Kun Dezső 10 (NLNS), Matías Ezequiel Crevecoeur 8,5 (Beton SE), Teo Nyman 7 (NagyAti’73 FC) - Lászlai Balázs 8,5 (Pebo SE), Dawid Trofimiuk 8,5 (Unbelieve)

A csapat mesterének megtisztelő címéért a Pebo SE, a Palota és az Eger Boyz menedzserei futnak versenyt, ennek eldöntését a közösségre bíznám.

Amint látható, a klasszikus 4-4-2 felállású álomcsapat az osztályzatok alapján meghatározó lehetne az ötödosztályban, de talán feljebb sem vallana szégyent. Azonos osztályzatnál a győztes csapatban játszót, további azonosságnál a magyar játékost vettem figyelembe, ha pedig itt sem volt különbség (értsd: két magyar vagy két légiós), akkor az alacsonyabb életkort.

A forduló MVP-je egyértelműen a 10 csillagos Kun Dezső, aki ráadásul az NLNS saját nevelésű játékosa.

A góllövőlistára és a szabálytalanságok, sérülések kigyűjtésére már nincs energiám, remélem, valaki szán rá időt. Segítséget és tanácsot örömmel elfogadok.

Bruno Salazar 2013.06.27. 01:03:27

Az első forduló értékelése Palhares mestertől az első helyen kiemelt Beton Se-től elszenvedett vereség után:
- Belelógott a Kolumbiai nyakkendő alja a betonba!
A velős nyilatkoztat alapján, feltételezhetően 1 hetet ázik a Salazar's alakulat a Tenger mélyén...
A szurkolók azért bizakodóak, h jövőhétre a hobbiBeton kiázik és a Mesterhegesztő nem hegeszti össze a már kiázott úszóhártyákat... További, de hivatalos forrásból meg nem erősített hírek:
- A szurkolók tervezik a kígyót aki a csoportok írásáért felelős Tequillába főzni, mert idén valószínűsíthetőleg elmaradt a Classico a Kecso SE ellen!
- A Klubvezetés az idei borítékolható sikertelenség esetén, jövőre a Klesta lányok sikerességét tanulmányozva, bevetné Bruno Salazar többségi klubtulajdonos Argentinában élő lányának Lucianaának a bájait (1.bp.blogspot.com/-ncZEhrkX6LA/TVv76cuOn3I/AAAAAAAABRg/_Tne1mKwewM/s1600/luciana-salazar-seleccion-argentina-797098.jpg)

Gabesz68 2013.06.27. 09:02:21

A holland Jan-Willem Pennings távozását követeli a hegesztőtársadalom futballkedvelő része.
A derék németalföldi ugyanis tévedésből az első számú védősorát játszatta a Cikoria ellen, így a fiatalok ma nem jutnak edzéslehetőséghez.
- Ha nyertünk volna, ezt megbocsátanánk, de így nem! - ordított H.G. brigádvezető a meccs lefújása után.
De Pennings ügyében nem a szurkolók, hanem a vezetők mondják ki a döntő szót, így a 36 éves és 47 napos szakember még biztos marad egy ideig a kékek játékosedzője.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.27. 12:58:27

@Bukott Rockzenész: A góllövőt és a színes lapokat tartalmazó googledocsba tegnap ünnepélyes körülmények között életet leheltem és az első kezdeményt megosztottam Bastille és f_miki sporttársakkal. Sajnos még csak félig van feldolgozva az első forduló, ha készen leszek, akkor ki lesz téve ide is.

Ha valakinek volna kedve becsatlakozni a táblázat vezetésébe, az küldjön HT-mailt az e-mail címével, hogy mehessen a megosztás.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.27. 13:20:16

@Gabesz68: A végén, amikor megláttam a védelmed adatait, szóval ott dobtam egy komoly hátast. Talán ilyen erős fallal még életemben nem találkoztam, büszke vagyok rá, hogy sikerült áttörniük a fiataljaimnak.

bundabotrany 2013.06.27. 13:34:24

@laca65: Jobb kezdésre számítottam. A vereség kódolva volt, a csapatnak ugyanis csak az öt csatár gólszerző képességének folyamatos fejlesztése a célja.
A hatodikra a hét végén licitálunk, fantasztikus nevet készülünk idehozni :)

Gabesz68 2013.06.27. 19:02:24

@végh hanta: Kívánom, hogy gyógyuljon meg a hátad :)
Aki áttöri ezt a védelmet, az még sokra viszi a Hattrickben.

@bundabotrany: Hát, te beleszaladtál rendesen. Kíváncsian várom, ki lesz az a nagy név.

Achu-Football Club Actors 2013.06.30. 02:52:04

Skacok!

Elnézést, de ki kell hátrálnom az LB kupából.
Tudjátok én "színeművész" vagyok '(Fingom szarba fordult - szarom fingba fordult)' -ez egy kis Ady és Lati paródia akart lenni'

Na szóval színész vagyok és napok óta csak forgatok, de nincs az új pecómba net.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.06.30. 17:45:07

@Achu-Football Club Actors: hééé, biztos nem tudod megoldani? valamilyen megoldást szerintem tudunk találni ;)

az a baj a színészekkel, hogy nem hiszek el nekik semmit!:)

gergo a kolyokkutya 2013.06.30. 18:51:55

Kihivtam a Botlab BFC-t egy vendegjatekra naluk.

gyogyviz3 2013.07.01. 08:54:23

@Achu-Football Club Actors: Hihetetlen, hogy egy forgatáson ne legyen egy pc vagy egy laptop, amiről el tudod érni a netet. És ha el tudod, tudsz csapatot állítani is.
Vagy a ligádból is ki akarsz lépni? :)
Hetente két bekukkantás elég. Ha ezt a kórházi kezelésem közben meg tudom oldani úgy, hogy hetente kétszer tudok kilógni innen max. 2-3 órára, akkor az internet-elérés egy filmforgatáson is megoldható.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.01. 14:33:24

@Achu-Football Club Actors: én is forgatásról nyomom, onnan adminisztrálok, igaz, nem színész vagyok. nehéz elképzelni, hogy emiatt hagyod abba. mindenesetre okoztál nekünk pici fejfájást, el nem tudom képzelni, mit kezdjünk egy négy csapatos csoporttal.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.01. 16:02:04

Az LB-kupában immár edzőként is bemutatkozó Davor Krivokapic a mai napon interjút adott az ESPN Americas tévéállomásnak a szerdai debütálás alkalmából.

-Játékosként Szerb Kupát nyert és játszott a Hattrick Masters-en is, mégis egy olyan országban vállalt munkát, ahol a Krivokapic névről nem a futball jut az emberek eszébe.

- Valóban, a család egy másik ágának betudhatóan Magyarországon a Krivokapic nevet inkább a kézilabdával azonosítják, mint Dömét az Öcsi presszóval. Nem látok ebben problémát, Poklepovic kollégám ferencvárosi szerepvállalása óta itt is elfogadott, hogy a futballban az edzéseket más labdajátékok gyakoroltatásával egészítik ki, úgyhogy hasznát veszem a tinédzserként összeszedett kézilabda-tudásomnak.

- Mi történik, ha a játékosok erre nem vevők?

- Jeleztem az első edzésen, hogy a kézilabda mellett a gyeplabda és a petanque jöhet még szóba, ezek után a csapatnak nem volt további kérdése.

- Értem. Edzőként máris egy patinás párharcban debütálhat az LB-kupában.

- Kiváló a kapcsolatunk a Bastille LSE-vel, magam is többször jártam már az unicumot könnyező Klesta-szobornál, melynek köszönhetően ellenfelünk arénája már nemcsak sportlétesítmény, hanem zarándokhely is. Az első forduló eredményeiből arra következtetünk, hogy ellenfelünk néhány játékosa kissé jóllakottá vált a Klesta Csöcsök Implantátum Kombinát által biztosított bőkezű juttatásoktól, de vélhetően ellenünk már ismét sikerre éhesen lépnek pályára.

- Kire figyelnek fokozottan a mérkőzésen?

- Szerencsére ellenfelünk titkos aduja, Ulbert „Tájfun” György a hétvégén már kitombolta magát. Távollétében a focistaberkekben csak porcelántérdűként emlegetett Csalavárit próbáljuk majd kikapcsolni a játékból, lehetőleg sportszerű eszközökkel. Meg kell azonban jegyeznem, hogy hátvédünk, Boross Frici igencsak zaklatott lelkiállapotban van, mióta a nője lelécelt egy matrózzal, így barátilag csak annyit üzennék Csalavárinak, hogy inkább ne hagyja otthon a taj-kártyáját.

- A hírek szerint újoncot is avat a mérkőzésen.

- Hétvégén felhoztuk az ifiből Orsós Vilit, akiből 4-5 idény alatt kezdő csatárt szeretnénk faragni a negyedosztályban. Bízom benne, hogy sikeres lesz a project és nem egy újabb Petres Tamással gazdagítjuk a honi futballéletet.

- Mit vár a mérkőzéstől, illetve elképzelhetőnek tartja-e a bundázást?

- Nem tartom elképzelhetőnek, annak ellenére sem, hogy magam is láttam a twitteren azt a fotót, amelyen a két csapat kulcsfigurái, Gál Gyuri és Teller Lala egy-egy pofa sör fölé hajolva társalognak a Csehó a Fekete Bárányhoz nevű helyen. Legjobb tudomásom szerint a meccsről nem beszéltek, Lala bajuszápolási tanácsokkal látta el Gált, illetve megvitatták a rántott brokkoli elkészítésének mesterfogásait. Biztos vagyok benne, hogy jó mérkőzést láthatunk, mivel ellenfelünknek már nem fér bele egy újabb botlás, mi pedig nem szeretnénk rögtön az első meccsen megégni.

Achu-Football Club Actors 2013.07.01. 18:44:31

Bocsi, skacok, folytatom, csak iszonyat részeg voltam aznap este, azt kiment véletlenül lekalapoztam egy meccset, tiszta ideg lettem miatta, A következő héten jövök, és kihívom aktuális ellenfelem.

bundabotrany 2013.07.01. 19:34:31

@f_miki: Ha azt vesszük, én is forgatáson vagyok. Azt forgatom a fejemben, hogy beperelem a természetet, ha a legközelebbi viharnál is az összes villám az anyósom mellé csap :)

Achu-Football Club Actors 2013.07.01. 21:04:26

:) A Pilisvörösi mésztelep bányában volt a forgatás, az új pesti pecómban még nincs net, szóval reggel hattól este 11-ig forgattunk, aztán a Derzsivel piálás reggel 2-ig, és ezt minden nap nyomtuk. Szóval nem volt net.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.01. 21:30:43

Klesta mesterrel az Unicumot könnyező szobor mellett kérdezte az ESPN Americas:

- Hogyan várja a 10. szuperklasszikust?
- Teljesen nyugodt vagyok, tegnap megérkeztek az új implantátumok is és ha jól tudom, akkor már a tavalyi megtakarítás jelentősebb hányadát is feltettük tippmixen, szóval jó előjelekkel várjuk a meccset.

- Krivokapicról mit tud?
- Mindent! Higgye el, az ellenfél nyitott könyv, más kérdés, hogy sokszor nem érünk a könyv végére. Krivo a matssoni utat járja. Megkockáztatom, hogy még játszani is fog. És ahogy a klán kézilabda ikonja, úgy ők is tudnak egyaránt a szélen és középen is brillírozni. Amúgy megvannak a hagyományaink, ezeket be fogjuk tartani. Részegen közös zabálás a meccs előtt, persze tésztát nem eszünk.

- Ki az, akire nagyon figyelni kell?
- Teller Lalára figyelünk, Lajos Tibusz és a két lányom vele lesz elfoglalva. Illetve a brutális védelmükkel kéne valamit kezdeni. Félek, ehhez kellenek majd a játékosok barátnői, illetve a sajószögedi Hagyományőrző Naturista Egyesület aktivistái. Velük kimondottan csak a szuperklasszikókra szerződtünk le.

- És Davoréknak kire kell figyelni majd?
- Csalavári rugalmas gránittérdére, Lajos Tibusz felfutásaira, no meg Gyulai Vilire, akit folyamatosan vinni akarják, de itt fog megdögleni.

- Bundázás lesz?
- Nem tudom. Illetve nem, dehogy! Bár nem tudom mire gondol, de igen, a thai lányok már a Hotelban várják az ellenfelet, de ez is mindig így volt. Meg elméletileg egy gólt kapnunk kell az első húsz percben, de ennyi. Ez nem bunda, ez udvariasság. Bagatell.

Futó Lada 2013.07.02. 09:39:10

Klapa mestert ezúttal a "Taccsvonal" tippmix-klub VIP páholyában értük utol.

- Hogyan készül a szerdai meccsre ?
- Kielemeztük a következő ellenfelünket, így bátran mondhatnám, hogy nem is Idegen Bajnokok ellen játszunk, hanem valósággal Ismerős Bajnokok lesznek a túlsó térfélen. A mérkőzés helyszínére tegnap már megérkeztünk a csapat saját magánrepülőjével, és a meccs helyszínén is megtartottuk az első edzést, igaz még csak a parkolóban, mert a portás nem engedett be minket.

- Megvan már a kezdőcsapat?
- Természetesen. De a pályára lépő kezdő 12 játékost még nem nevezném meg.

- Csak 11 játékos kezd.
- Ööö.. a taktikába most nem mennék bele, ezt ne is kérje.Egyáltalán nem tervezzük, hogy a Varga ikrek mindketten pályára lépnek azonos mezszámmal és ezzel megtévesztjük az ellenfelet és a bírót is. De talán máris kicsit többet árultam el mint szerettem volna. Jöjjenek ki jó sokan a szerdai meccsre és meglátják.

2013.07.02. 16:58:32

Felhívnám a figyelmet az Egyetértés két játékosára:

www92.hattrick.org/Club/Players/Player.aspx?playerId=381812893

www92.hattrick.org/Club/Players/Player.aspx?playerId=374898926

@bundabotrany: Én már akkor rosszat sejtettem, amikor ez a hozzászólásod megszületett.

2013.07.02. 17:06:52

@Futó Lada: Na, ha valaki ezek után meg tudja téveszteni a bírót (nem is szólva az ellenfelekről), az Bundabotrány menedzser kolléga.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.03. 08:31:29

A Black Lotus és a Bastille LSE játékosai is túl vannak már a reggeli körömpörköltön, a tegnapi tivornya komoly problémákat okozhat, ugyanis Gál Gyurinak a jobb kezéről hiányzik néhány ujjperc, valamint Teller Lala a sajószögedi Hagyományőrző Naturista Egyesülettel még hajnalban elment a Dunára, azóta nem jöttek vissza...

Futó Lada 2013.07.03. 10:35:09

..nem akarok nagy szavakat használni, de a mai meccs eddig kb. olyan izgalmas, mint egy telefonkönyv tartalomjegyzéke..Az első félidőben összesen 1 - egy - esemény volt (az mondjuk legalább gól volt), ezen kívül még időjárás-jelentés se..Most érkezett egy busznyi szívbeteg, mert ezt a meccset írta fel nekik az orvos nyugtatóként.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.03. 10:53:56

A PEBO FC-Revenge 2009 mérkőzés félidejében sikerült mikrofonvégre kapnunk a vendég csapat frissen igazolt gólvágóját, Bojás Zoltánt.

- Az eddig látottak alapján kitűnően sikerült a beilleszkedésed a csapatba, így látod te is?
- Tegnap éjszaka érkeztem meg, ma reggel a mester bemutatott a srácoknak, de bevallom őszintén, ha nem lenne rajta a nevük a mezeken, nem tudnám, hogy hívják őket.
- Milyen érzés a Revenge 2009-ben játszani?
- Számomra nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú és bajnokesélyes csapatba kerültem, ráadásul nincsenek kommunikációs problémáim sem, hiszen eddigi pályafutásom nagy részét külföldön töltöttem.
- Milyen benyomást tettek rád új társaid?
- A kis balbekk gyerek nagyon ügyes (Baráth Bendegúz - a szerk.), belőle lehet még valaki, meg a tízes srác a jobbszélen (Kocsor Antal - a szerk.)
- Köszönjük a nyilatkozatot, nem is tartunk fel tovább, siess az öltözőbe a többiek után!

A Revenge 2009 tulajdonosát, Bukott Rockzenészt is sikerült megszólaltanunk.

- Nem túlzok, ha azt mondom, hogy Bojás Zoltán bombaigazolás volt a Revenge 2009 számára?
- Maradjunk annyiban, hogy igazolta előzetes várakozásainkat. Hosszas keresés után igazoltuk le, mert a befejező csatár posztján komoly problémáink voltak idáig. Nem akarom megbántani a többi támadónkat, de az ötödosztályhoz ennél markánsabb teljesítmény kell. Mivel jelenleg védőket edzünk, kész játékos kellett erre a posztra.
- Az első mérkőzés eredménye és a félidei négygólos vezetés alapján esélyesnek tartja csapatát a végső győzelemre az LB Kupában?
- Ahogy a népi mondás tartja: este számolják a csirkéket, tehát várjuk meg a szezon végét! Elsődleges célunk az egyenes ágon való feljutás az ötödbe, amihez minél több pontot kell gyűjtenünk a bajnokságban. Csoportunk nagyon kellemetlen, a 101. legerősebb a hatodosztályban. Évek óta nüanszokon úszik el a feljutásunk, jó lenne az idén nem hibázni. Ugyanez igaz az LB Kupára is, a tavalyi szezonban például két egygólos vereséggel vesztettük el az esélyünket már a legelején, vagy tavalyelőtt a verhetetlen román csodacsapat útjába kerültünk. Ráadásul a Black Lotus csapata egyelőre a mission impossible kategóriát jelenti számunkra, már ami a legyőzését illeti. A Final 8-be való bekerüléssel már elégedett lennék, ott pedig bármi megtörténhet.
- Csapatában évek óta csak hazai játékosok szerepelnek, de mi a helyzet az utánpótlásneveléssel?
- Akadémiánk átlagosan két szezononként ad olyan szintű játékost, aki a felnőtt mezőnyben is megállja a helyét. Jelenleg Török Kevin és Kiss Attila rendelkezik saját nevelésű játékosaink közül a legnagyobb rutinnal, Baráth Bendegúz pedig már az első csapat ajtaján kopogtat. Az U20-as válogatott által már ifista korában megfigyelt középhátvéd Sasváry Boldizsárra is szép karrier várhat, valamint megfelelő edzéssel a szélső Röfler Dávidból is lehet még stabil kezdőember.
- Közben elkezdődött a félidő, és Kocsor Antal megszerezte harmadik gólját! Gratulálok a szép és eredményes játékhoz, és köszönöm az interjút!
- Legyen szerencsénk máskor is!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.03. 11:15:39

A kiállított Török Kevint a zuhanyzóban értük utol.

- Mi történt, miért kaptál piros lapot?
- Valami mak-mak gyerek külföldiül vakerált nekem, mire felment a pumpa, és megfejeltem, mint vak bálna a hadihajót. Összecsúszott, mint a colstok, de csak megjátszotta magát, mert le sem kellett cserélni.
- Számítasz valamilyen büntetésre emiatt?
- A mester dönt erről, valamennyit biztos csengetnem kell a közös kasszába. Remélem, hogy nem ezen megy el a meccs, mert már öttel megyünk.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.03. 11:45:57

Klesta mester bement a klubházba és ledöntötte a saját mellszobrát!

Futó Lada 2013.07.03. 12:15:53

- Ezmost miezvolt most ? - kérdezte Klapa mester döbbenten a Victória Sporttelep kommentátor-állásában levő újságírókat, a lefújás után nemsokkal.
A mérkőzésen mindössze 1 db labdarúgásra emlékeztető megmozdulás volt, de amiatt a szünetben az öreg Csikai utólag is elnézést kért. Ettől az egy incidenstől eltekintve a labda nem hagyta el a kezdőkört, ami jól jellemzi a hihetetlen taktikai felkészülést a két csapat részéről.
- Ha a vak Naummovski nem fújja be azt a szabadrúgást, szerintem holnap reggelig is kibekkeltük volna labdaérintés nélkül. Nekem nem szokásom a bíróval foglalkozni, most sem teszem, de idefelé láttunk egy kiszolgált bányalovat, akit egy vakvezető kutya kísért...hát az is elvezette volna ezt a meccset. Már akkor tudtam, hogy ellenünk fog fújni, amikor pályabejáráskor Salazar's-melegítőben jött ki a pályára. Ettől függetlenül gratulálok ellenfelünknek, maximálisan jó volt a helyzetkihasználásuk, ezt a szabadrúgást sajnos nem lehetett védeni. - foglalta össze a mester a meccs tanulságait.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.03. 12:35:46

@Bukott Rockzenész:
A 2. forduló válogatottja:

Rácz József 6,5 (Ranagolidák - Stadler Erik 8 (FC Black Lotus), Nagy Áron 7 (Palota FC), Kocsa Áron 7 (Revenge 2009), Svyatoslav Zaydullin 7 (Mesterhegesztő SE) - Barnabás Sándor 7 (Vasas DH), Mitykó István 8 (Ózdi Kohász), Alexey Leadbetter 8 (FC Black Lotus), Lajos Tibor 7,5 (Bastille LSE)- José María Telles 8 (Vasas DH), Tőkei József 8 (Pebo FC)

Amint az látható, az előző forduló legjobbjai közül ketten ismét helyet követeltek maguknak az álomcsapatban (Rácz, Lajos). Csatár- és középpályás poszton több nyolcas osztályzat is volt, itt a győzelem, a nemzetiség és az életkor döntött. Az előző forduló 10-est kapott MVP-je, Kun Dezső sérülés miatt csak 6-os osztályzatban részesült, bár képességei vitathatatlanok.

Az álomcsapat mesterének - némileg elfogultan - Együd Zoltánt, a Revenge 2009 edzőjét jelölöm, akinek irányításával fiai meggyőzően lépték le az előző fordulóban fölényesen győző Pebo FC-t.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.03. 12:38:52

@Futó Lada: A brazilok is kaptak az olaszok ellen egy ilyen szabadot a Konf'Kupán, Neymar be is verte. Az üzbég bíró ott is kapott hideget-meleget.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.03. 13:41:57

Krivokapic mester a pálya szélén nyilatkozott az ESPN Americasnak.

- A holnapi szaksajtóban hány csillagot lát lelki szemei előtt a mérkőzéssel kapcsolatosan?
- Jelenleg csak csillagokat látok magam előtt. Úgy látszik, ez a feszített tempó nem nekem való, hiába játszottam csak 25 percet. Fel is hívom Leticiát, a kubai masszőrlányt, hogy álljon készen, mire a csapatbusz felér Pestre.
- Mit tart a nap pozitívumának?
- A mérkőzés előtti italozást, remek körömpörköltet fogyasztottunk el Klesta kapitánnyal, utána közösen elolvastuk a hétfői Glázer Róbert-interjút. Nagyot röhögtünk rajta, majd G.R. tiszteletére elénekeltünk néhány népdalt. A Klesta lányok nagyokat kuncogtak, mikor apjuk azt énekelte, hogy „Én sem fekszem mindennap a szép paplanos ágyba.”
- Hogyan látta a mérkőzést?
- A vége felé kissé már homályosan… Klesta kapitány szokása szerint bemondta a kontrát, mint gyakorlott ultis a piros hetes láttán, játékosai pedig fegyelmezetten várták, hogy lekontrázhassanak bennünket. A taktika ott csúszott el, hogy a 31. perc után már nem mentünk a kapujuk közelébe, így kimondottan unalmassá vált a mérkőzés.
- Bemutatkozott a nagy tehetségnek tartott Orsós. Milyen pozitívumot látott vele kapcsolatosan?
- Leginkább azt, hogy nem sérült le.
- Más egyebet?
- Nézze, Orsós 3 napja múlt 17, egyelőre nem várjuk el, hogy eldöntsön meccseket. Ott van mellette a jóval tapasztaltabb Derdák, a mostani idényben tőle várjuk, hogy vigye előre a csapatot.
- Jövő héten az Unbelieve stadionjába utaznak. Mit vár?
- Jelenleg csak Leticia masszírozását várom, a jövő szerdai meccsel majd a szombati bajnoki után foglalkozunk.

bundabotrany 2013.07.03. 13:48:41

Jó kis meccs volt, kár, hogy kikaptunk egy góllal. A Rebok-klónok közül a fiatalabbik volt eredményes, és ez nagyszerű a jövőjére nézve.

A meccs után kihívtam Somogyországot, ahogy illik, kupaszabályokkal, a kiírás szerinti helyszínre.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.03. 16:30:03

Szolgálati: a tabella alá kikerült a második googledocs, amelyben megtalálhatók a gólszerzők, a sárga és piros lapok, valamint a forduló válogatottjában való szereplések.

A góllövőlistát Gulyás Dávid (Eger Boyz) uralja, aki két meccs alatt ötször is pusztított. Kicsi leszakadva következik a Szebegyinszki(NLNS)-Kocsor(Revenge) páros, 3-3 dugóval.

Színes cédulák tekintetében meglepően nyugodt légkörben zajlik a kupa: 11 csapat még se sárga, se piros lapot nem kapott (igaz, ebbe beleszámoltuk a ki nem álló Actors-t is), piros lapos fegyelmezésre pedig összesen három alkalommal volt idáig szükség. A durvasági rangsort a korábbi szezonok hagyományaitól eltérően nem a Kecso vagy a Salazar's uralja, hanem a Revenge, amely a pályán mutatott viselkedésével is próbálja meghálálni a gárdisták támogatását.

Az MVP rangsorban Rácz József, a Ranagolidák kapusa és Lajos Tibor, a Bastille szélsője jeleskedik, akik nélkül idáig nem született forduló válogatottja. A két forduló alatt egyébként összesen 15 csapatnak sikerült játékos(oka)t delegálni az elit klubba, amely arra utal, hogy minden gárda háza táján akadnak csiszolatlan gyémántok. :)

na73 2013.07.04. 08:36:21

Sziasztok,

A 3. fordulóban a C és az E csoportban is játszom...

Választottam, inkább az E csoport meccsét játszanám le a Palota ellen :-)

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Palota FC (VI) helyszín: Budai 2 2013-07-10 09:45 (9/52)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.04. 10:37:51

@na73: Gondolom, az én ellenfelem akkor Klesta mester kompániája lesz :)

Egy kisebb Superclassico ez a párosítás is, váltakozó eredménnyel.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.04. 10:40:53

Bastille LSE kihívva az Alte Pitbullba!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.04. 14:17:10

@na73: jól választottál :) el is fogadtam nyomban. elnézést az elírásért!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.04. 14:19:13

@Bukott Rockzenész: Annyira, hogy a Doktor úr már megszokásból nyúl a nagyobbik Klesta lány bugyijába :)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.04. 14:50:17

@Bastille: Doktor úr mostanában a bajnokikon villog, de erre az összecsapásra külön készül. Mivel az olasz foci hagyományain nevelkedett, Schiffredi maestro "Rocco analizál" című klasszikus oktatófilmjével melegít a Klesta lányokkal való találkozásra.

Kiss Attila is játékra jelentkezik a Bastille ellen, hátha megint szétfutja a védelmet és hint egy laza mesterhármast.

gyogyviz3 2013.07.04. 15:48:06

Kihívtam a Szájfocistákat.

paradicsomsal 2013.07.06. 04:14:19

Valamiért nem látom a tabellát, kit kell kihívnom?

Futó Lada 2013.07.06. 08:45:42

@paradicsomsal: szerintem egymás ellen játszunk szerdán.

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Vasas DH (VI) helyszín: hazai pályán 2013-07-10 09:45 (9/52)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.07.06. 10:53:50

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Nincs Légiós Nincs Sírás FC (VI) helyszín: hazai pályán 2013-07-10 09:45

paradicsomsal 2013.07.06. 11:46:54

@Futó Lada: Köszi! El is fogadtam.
Ti látjátok a táblázatokat?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.06. 16:31:55

@paradicsomsal: azt is látjuk, hogy te vezeted a D csoportot

Futó Lada 2013.07.06. 21:39:34

@f_miki: ..legalábbis szerdáig.. :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.07. 15:14:45

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary Beton SE (VI) helyszín: hazai pályán

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.07. 17:08:42

Az Unbelieve csapatához meghívattam magam még a hét közepén. Tegnap belépett a manager úr, de nem hagyta jóvá a felkérést.

Kedden délután fél 3-tól van olyan programom, amely elszólít a géptől várhatóan szerda délelőttig, így kedden kettőig tudok várni a lekötésre.

paradicsomsal 2013.07.07. 18:22:50

@f_miki: Ez remek hír, de tovább sem látom. :) Mitől lehet?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.07. 23:07:30

@paradicsomsal: nem tudom. eddig láttad? új böngészőt használsz? cseréltél gépet?

paradicsomsal 2013.07.07. 23:10:04

@f_miki: Közben megoldódott, eszembe jutott egy megoldás. :) A google tréfált meg. :)

bundabotrany 2013.07.08. 12:16:42

Somogyország ellen biztos nem lesz gond a 3+1 szabállyal. Hiszen mindkét Bobo Rebok magyar, miként Hannes Wyk is - Buzási Dávid viszont nem :)

Futó Lada 2013.07.09. 10:03:56

Az idei kiírásban első hazai meccsére készülő Klapa edzőt ezúttal a "Termelői borok - ócsóért" műintézményének söntéspultjánál sikerült utólérni egy kanna Zalagyöngyével a hóna alatt:

- Mester meglesz szerdán a győzelem?
- Komolyan mondom nem tudom. Nagyok az elvárások. Nem tudom máshol hogyan van, de a mi szurkolótáborunk nemcsak azt várja el, hogy meccsek legyenek, hanem hogy ott a csapat megjelenjen és játsszon is. Ez azért komoly lelki teher.

- Készülnek-e valami speciális dologgal a Vasas ellen?
- Mágnessel. Így minden Vasas-csatárra rá tud tapadni egy védőnk, és még futni sem kell utána.

- Hazai pályán is a kontrákra épül majd a játék, vagy bátrabban fognak futbalozni?
- Hazai pályán kontrázunk csak igazán. Ismerjük a pályánkat, tudjuk hol vannak a vakondtúrások, és a csatornafedelek, ismerünk minden egyes részt ahol tele van királydinnyével. Ez sokat segít a védekezés optimális megszervezésében, utána már csak az ellenfél kapujába kell juttatni a labdát...de már erre is találtunk ki megoldást.

- Esetleg ezt kifejtené bővebben?
- Semmiképp. Jöjjenek ki szerdán megnézi, ráadásul az ifi csapat is itthon játszik a hátsó salakoson. Nagy derbi lesz.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.10. 10:45:12

A Bastille ugyan vezet a félidőben, de Együd mester a szünetben behozza az ászokat: az új gólvágó és szabadrúgás-király Bojás, a kiszámíthatatlan középpályás Mosoni és a gólkirály-jelölt Kocsor remélhetőleg nyomatékosítják, hogy ki az úr az Alte Pitbullban. Még valami: Doktor úr és Kiss Attila is a pályán, csak hogy a régi kedves ismerősök újra találkozhassanak...

Hálószaggató_Góliát 2013.07.10. 11:59:29

Unbelieve csapatához meghívattuk magunkat, mert nem leszek netközelben most jópár napig.

Futó Lada 2013.07.10. 12:34:20

Sikerrel mutatkozott be hazai pályán is KecsoSE, Klapa mestert 25 perce dobálják a levegőbe a kezdőkörben. Próbáltuk kérdezni, de egyelőre még csak ennyit sikerült megtudni
"Háááá...jóvammmááá....tegyetekmálle....áá..jön föl a tőtöttkáposztaaaa kurvaéééééleeeet!"

Dupla öröm, hogy az ificsapat is összekapta magát végre, és elindult felfelé a tabellán.

Jövő héten mind az ifi, mind pedig a felnőtt csapat Sóshartyánba utazik, a felnőtt csapat esetében a győzelem már a legjobb 8 közé jutást jelentené...Ha Klapa mestert leteszik végre, és töltött-káposzta is sikeresen küzd meg a bentmaradásért, akkor megpróbáljuk majd megszólaltatni.

Futó Lada 2013.07.10. 12:37:05

..lehet a felnőtt nem Sóshartyánban játszik, hanem Tahitin vagy tudomisén.... részünkről mindegy hova megyünk, ha már egyszer elindul a busz...ahogy a hazai csapat szeretné... :)

na73 2013.07.10. 14:28:14

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Mohács (VI) helyszín: MFC Aréna 2013-07-17 09:45 (10/52)

Gabesz68 2013.07.10. 14:33:43

@f_miki: Bocs, de ha a Tanárnő két meccset játszott, akkor miért csak egy győzelem van neki a tabellában?
6 ponttal és 10-1-es gólkülönbséggel simán neki kellene a D csoport élén állni.

Gabesz68 2013.07.10. 14:36:37

Kihívtam a Botláb BFC-t a Kék Acélba.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.10. 14:50:52

@Gabesz68: igen, köszönöm, hogy szóltál! javítottam. remélem, nem vette észre...

Futó Lada 2013.07.10. 14:57:59

@f_miki: .. na püff..az egész jövő heti felkészülést arra a lélektani előnyre alapoztam, hogy én vagyok a csoportelső...erre tessék. Most kereshetek egy B tervet.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.10. 15:23:35

Góllövőlista és színes lapok frissítve.

A góllövőlistán tömörödik a mezőny, az 5 gólos Gulyás Dávid (Eger Boyz) ezúttal nem volt eredményes, mögé viszont négyen is felsorakoztak 4 gólosnak, Berni (Jódaqua) - Geyer (Kecso) - Gráf (NagyAti '73) - Becser (NLNS) összetételben.

A színes kártyákat tekintve továbbra is elnézőek a játékvezetőket, ebben a fordulóban például egyáltalán nem volt piros lap. Hét csapat teljesen makulátlan (még sárga lapjuk sincs idáig), további kilenc brigád pedig egyetlen sárga lapnál jár, vagyis nagyon kiélezett verseny várható a Fair Play - díjért.

Az MVP-lista az UEFA-központból beérkező faxüzenet időpontjából függően kerül frissítésre.

László Bencze 2013.07.10. 15:25:47

Ki gondolta a szürke Eger Boyzról, hogy 3 forduló után 100%-kal vezeti a csoportját? Az első fordulóban tiszavirágéletűnek gondoltam a jó eredményt, de ... Evés közben megjön majd az étvágy ??? Tudom, a következő két fordulóra 0,001% az esélyem a pontszerzésre. Azért, ha már így alakult, a helyosztókra is odafigyelek majd.

László Bencze 2013.07.10. 15:29:03

László Bencze = laca65, sajnos a szokásos nicknéjmmel napok, hetek óta nem tudok kommentet írni, ezért át mentem őszintébe (név)

gyogyviz3 2013.07.10. 15:40:16

@f_miki: Nem lehetett nem észrevenni, miután visszaolvastam a fenti kommenteket :) De nem baj, mert csak az hibázik, aki csinál is valamit. Szerintem úgyis feltűnt volna később neked is.

S ha már netközelbe kerültem, jövő szerdára vettem egy csoportos belépőt a Nou Colosseumba, a régit már úgyis láttam az egyik osztályommal.

gyogyviz3 2013.07.10. 16:14:52

Meg is kaptuk a csoportos belépőt. Remélhetőleg nem lesz nagy gond lenyomni szombati ellenfelünket, és a meccs utáni sajtótájékoztatót követően indulunk is, hogy pihenten léphessünk pályára. Elvégre létfontosságú összecsapás lesz a csoportelsőség szempontjából.

(Remélem, nem hangzik nagyképűnek, de célul tűztem ki a nyolc közé kerülést, legalább itt legyen sikerélményem. Állítok csapatot a két meccsre, és megyek is vissza a kórházba gyógyulni.)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.11. 08:15:28

@Bukott Rockzenész: Klesta mester meglepődött, hogy pont a Doktor úrék ellen jött ki a lépés a csapatának, a mérkőzés után helyre is állították az Unicumot könnyező szobrot, amit múlt héten levert a mester! A győzelem természetesen annak köszönhető, hogy Kiss Attiláék már igen régen láthatták és tapinthatták a Klesta lányok domborulatait, így volt idő előnyt szerezni, amit aztán a végén meg is tudtunk tartani.

Jövő hétre a szabadnapos csapatok közül bárkivel szívesen mérkőzünk!

Mosolygó Rettenet 2013.07.11. 15:36:15

Somogyország csapatát kihívtam.

Azt a legrémesebb álmaimban sem sejtettem előre, hogy 3 forduló után 0 ponttal fogunk szerénykedni a tabellán. Az várható volt, hogy az V. osztályba feljutás miatt kevesebb energia marad az LB-Kupára, és hogy a tavalyi döntőbe jutást nem tudjuk megismételni, de most aztán sikerül mélyen a béka segge alá süllyedni.
Maldini edző és van Basten segédező még mindig a tegnapi meccset elemzik kevert olasz-holland-angol nyelven, és még mindig nem értik, hogy hol lett el szúrva a taktika. Ezért a tulajdonos módosította az idei LB-kiírásra kitűzött tervet: most már az Elnök Kupát vettük célba, valamint mivel a Fair Play díjra is esélyesek vagyunk, próbálunk minél kevesebb csontot összetörni a hátralevő meccseken (vagy minél feltűnésmentesebben tenni azt).
Illetve terveink között szerepel még, hogy a hátralevő meccseken az eddiginél is kevesebb idegenlégióssal álljunk fel.

bundabotrany 2013.07.11. 16:41:48

Kihívtam az NLNS-t. Az esélyekről nem nyilatkozom.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.12. 10:27:19

@Bastille: Gratulálunk Klesta mesternek, pontosabban idősebbik lányának, Lucjana Klestának, aki csomót kötött Doktor úr - hmmm... - lábára... Reméljük, hogy az elvesztett három pont és az egymás elleni eredmény nem fog csúnyán visszaütni a végelszámolásnál...

A forduló válogatottját hamarosan kihirdetem.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.07.13. 10:31:57

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary Eger Boyz (VI) helyszín: hazai pályán

Bruno Salazar 2013.07.15. 03:50:10

...valaki akivel kellene, h.... hívjon ki, megint nem latom a táblázatot!

Bruno Salazar 2013.07.15. 15:20:22

@végh hanta: lekötve....

mondjuk nem is bánom h nem latom azt a táblázatot! Idén rámegyünk az Elnök Kupára...

paradicsomsal 2013.07.17. 05:50:27

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Idegen Bajnokok (VI) helyszín: Kőbányai Victória Sporttelep 2013-07-17 09:45

Én kihívtam magam, de eddig tudtam várni

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.17. 11:48:57

A mai Black Lotus elleni mérkőzésemről Walter Lord Hihetetlen győzelem című regénye jut az eszembe. Tisztelet a nemes negyedosztályú ellenfélnek, remélem, a nyolc között minél később találkozunk! Végre van netem, így az elmúlt két forduló Dream Teamjeit hamarosan szállítom, már amennyire ez két örökmozgó kisgyerek mellett lehetséges.

na73 2013.07.17. 12:37:34

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Football Club Actors (V) helyszín: hazai pályán 2013-07-24 09:45 (11/52)

paradicsomsal 2013.07.17. 20:00:17

Kihívtam a Jódaqua SE-t a csoportmeccsek zárómeccsére.

Futó Lada 2013.07.17. 22:35:24

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary Salazar's (VI) helyszín: LADAréna Sörmeccs szabályokkal 2013-07-24 09:45 (11/52)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.17. 23:47:53

@Bukott Rockzenész: kihívtalak egy szabadnapos sörmeccsre, az örökmozgó kisgyerekekkel együtt :)

gyogyviz3 2013.07.18. 10:23:32

@paradicsomsal: Én pedig elfogadtam a kihívást.

bundabotrany 2013.07.18. 10:30:30

Most hívtad ki ezt a csapatot: Ózdi Kohász.

gergo a kolyokkutya 2013.07.19. 21:28:07

You are challenging 1 team
Hungary Mesterhegesztő SE (VI) at your arena Cup Rules 2013-07-24 09:45 (11/52)

Kiß B. 2013.07.19. 22:20:40

Szopós Murénák Estadio Újtelep-be kihívva

László Bencze 2013.07.20. 17:44:17

Ma elmaradt a bajnokim, mert az ellenfélnél 9-nél kevesebben voltak. Mi lesz a jövő heti edzésemmel, formával, stb. ? Jártatok már így?

Futó Lada 2013.07.20. 21:11:11

@László Bencze: " Ha egy mérkőzésen nem küldesz elegendő játékost a pályára, akkor az ellenfeled mérkőzés nélküli győzelmet arat ellened, és semmilyen edzést nem kap a csapatod azon a héten. Ugyanakkor, ha a Te csapatod kiáll a mérkőzésre, az ellenfél azonban nem, a csapatod játék nélkül nyer, és a kezdőcsapatod játékosai az edzés teljes hatását élvezheti, mintha ténylegesen játszottak volna, de természetesen nem szereznek újabb tapasztalatot."

László Bencze 2013.07.21. 22:27:41

Eger Boyz elfogadta. Rangadó lesz a biztos továbbjutó (eddig) 100 %.sok között!!! Számomra hihetetlen álom eddig a 13. LB !!!!!!! Eddig a 13. LB helyezésem volt a csúcs, kezdőként. Most ez tuti jobb lesz. A bajnokságban már nagy csoda nem történhet (3. , vagy 4. hely). Ezért úgy gondolom, MINDENT BELE!!!

bundabotrany 2013.07.22. 19:02:11

Nagyon nagy meccsek lesznek itt a csoportkör utolsó játéknapján. Érdemes lesz nézni élőben a végjátékot.

2013.07.22. 21:38:38

@bundabotrany: Én ugyan nem játszom most ebben a kiírásban, de tetszik, hogy van góllövő táblázat is. A Mesterhegesztőnek csak két gólszerzőjét találtam meg benne, pedig négy gólt lőttek. (Két 2-1 és egy 0-1 az eddigi három meccsük mérlege, és ha a régi LB-motorosok nem figyelnek oda, Gabesz atomvédői meg sem állnak a fináléig, ahol ugye már minden lehet).

Muammer Erkin és Bögöly Dávid mellett Adelino Afonso Gonçalves és Vörös András a másik két gólszerzőjük, utóbbiakat nem találtam a listán.

László Bencze 2013.07.22. 21:43:59

Lesz még valaha is góllövőlista, forduló-válogatott, fair-play, stb frissítés???

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.23. 07:29:29

@CreaPress: @László Bencze: Urak, a hozzászólások alapján néztem, hogy valami miatt nem frissült a góllövőlista, meg a lapok száma, annak ellenére, hogy már múlt szerdán megcsináltam és a googledocsban elvileg be van állítva az automatikus újrapublikálás. Na mindegy, most kézzel is újrapublikáltam, úgyhogy most olvasható.

A mesterlövész rangsort továbbra is Gulyás Dávid (Eger Boyz) vezeti, köszönhetően annak, hogy a legutóbbi fordulóban duplázott, így most hét gólos. Figyelme így sem lankadhat, mert gyülekeznek a trónkövetelők is: a legaktívabb a NagyAti' 73, ahol rögtön három játékos (a 6 gólos Gráf Milán, valamint a fejenként ötnél járó Bogdan Kandulski és Teo Nyman) is bejelentkezett a gólkirályi címre. Szintén az 5 gólos táborát gazdagítja, és ezzel a közvetlen élmezőny részese Geyer Alex (KecsoSE) és Becser Emánuel (NLNS).

A fair play-rangsor továbbra is nagyon sűrű, négy csapat még mindig makulátlan és további 8 együttes is beérte idáig egyetlen sárga lappal, így egyre biztosabb, hogy itt a célfotó fog majd dönteni.

Forduló válogatottja ügyben @Bukott Rockzenész: kollégára várunk, mivel neki van összeköttetése az UEFA-edzőközponttal. Ha a fellegvárban végeznek a kiértékeléssel és kihirdetésre kerül a 3. és a 4. forduló válogatottja, akkor azzal is frissül a lista.

Fontos: Holnaptól szombatig vidéken vagyok, ahol a nettel való ellátottság kérdéses, így az 5. forduló után esedékes frissítés várható vasárnap érkezik.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.23. 08:40:53

Az utolsó forduló előtt a felsőházzal kapcsolatosan az alábbi összefüggések ismertek:

- A 8 csapatos felsőházba az 5 csoportgyőztes és a 3 legjobb csoportmásodik jut el.
- Az A csoportban a csoportelsőség kérdése az utolsó fordulóban dől el, ahol az eddig hibátlanul menetelő Beton SE hazai pályán teheti fel a pontot az i-re a Mesterhegesztő SE ellen. A vendégek ha nyernek csoportelsők és valószínűleg magukkal viszik a 9 pontos és jó gólaránnyal rendelkező Betont is a folytatásban. A felsőházra akkor van még esélyük, ha legalább hosszabbításban nyernek - ha akár hosszabbításban, akár rendes játékidőben alulmaradnak, nincs esélyük az első 8-ra, mert a többi csoportból legalább háromban a második helyezettnek minimum 8 pontja lesz.
- A B csoportban is csoportrangadóval zárul a csoportkör, a négyből négyet nyerő NLNS a hasonló paraméterekkel rendelkező Eger Boyz-t fogadja. Kettejük párviadala a csoportelsőségről dönt, a továbbjutásról viszont már nem: a vesztes félnek (ha már a rendes játékidőben veszít) 12 pontja és 80%-os mutatója lesz, miközben a többi csoportban a második helyezett mutatója nem fogja meghaladni a 75%-ot. Az NLNS és az Eger Boyz tehát a holnapi eredménytől függetlenül már ott van a felsőházban, holnap az dől el, hogy ki nyeri a csoportot és talán a könnyebb ellenfelet a negyeddöntőre.
- A C jelű ötösben a Revenge 2009 az utolsó kanyar eredményeitől független csoportgyőztes és ezzel felsőházi résztvevő. A második helyre pályázó FC Black Lotus és Pebo FC egymás ellen játszanak a záró körben, a győztesnek jók az esélyei a felsőházra.
- Nagyon hasonló a helyzet a D csoportban, ahol a KecsoSE már learatta a csoportgyőzelemért járó babérokat és elfoglalta helyét a felsőházban. A második helyért viaskodó Vasas DH és Jódaqua SE Sóshartyán egymással hadakoznak az utolsó kanyarban, a győztes itt is jó eséllyel pályázik a felsőházra.
- Az E csoportban a NagyAti'73 FC és a Football Club Actors csoportdöntő keretein belül ütközik meg egymással. A mérkőzés győztese csoportelső, a vesztes viszont búcsúzik kupaálmaitól - ha csak hosszabbításban veszít, akkor is 7 pontja lesz, márpedig a többi csoport között találni legalább három olyat, ahol minimum 8 pontja lesz a második helyezettnek.

Összefoglalva: a csoportgyőztesek mellett a B csoportból biztosan, az E-ből biztosan nem jut tovább a második helyezett. A fennmaradó három csoportból (A, C és D) kettő csoportmásodikja üdvözül, a realitásokat figyelembe véve (a Mesterhegesztőnek a címvédő otthonában kellene nyernie, hogy versenyben maradjon) inkább a C és a D csoportban pályáznak erre jó eséllyel. Ha azonban a Mesterhegesztőnek sikerül a bravúr, akkor (feltételezve, hogy sehol nem lesz hosszabbítás), a gólarányok döntenek majd, ez alapján az A és a D kvintett ezüstérmese érhet révbe jelen állás szerint.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.23. 19:03:55

a középsőházba, vagyis a 9.-16. helyért a negyedik legjobb másodiktól a legjobb negyedikig kerültek be a csapatok. Az Elnök kupáért küzd a maradék 10 csapat, akiket csak igen bonyolult szisztéma szerint tudtunk összepárosítani úgy, hogy elvileg mind a tíznek esélye legyen az Elnök-kupára, és négy forduló alatt el is dőljön a sorrend. A tíz csapatot összepárosítjuk a középdöntőben: a legjobb játszik a leggyengébbel, a második legjobb a második leggyengébbel, a harmadik legjobb a harmadik leggyengébbel, stb. Az öt meccs négy legnagyobb arányú győztese egy négyes csoportban körmérkőzést jétszik a 16.-20. helyezésért, a maradék hat csapat két hármas csoportban játszik két fordulót, majd az azonos helyezésűek egymás közt döntik el a végső helyezést.
a jövő héttől a meccsek semleges pályán lesznek, a stadionbeosztást megpróbálom este megcsinálni

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 11:33:45

@Bukott Rockzenész: A Bognár Gyurival és Glázer Róberttel kibővült technikai elemző csoport hosszas vakáció után közzétette a 3. forduló álomcsapatának névsorát:

Piet Reinderman 7,5 (Botláb BFC) - Megyeri Ernő 6,5 (Bastille LSE), Zeev Ben-Chaim 6,5 (Jódaqua SE Sóshartyán), Nagy Áron 6,5 (Palota FC), Doktor Dániel 7 (Revenge 2009) - Jalsovszky Ákos 7 (NLNS), Üveges Balázs 8 (NagyAti'73 FC), Allan Andrews 8 (Jódaqua SE Sóshartyán), Dave Haynes 7(Football Club Actors) - Gianluca Carlo Sidoli 10,5 (Botláb BFC), József József 9,5 (Szopós Murénák F.C.)

A csatárposztokon hatalmas tülekedés volt, még a 8-as osztályzat sem volt elegendő az álomcsapatba való kerüléshez. A szélsőknél is csak a győztes csapatban való szereplés, illetve az életkor döntött.

A negyedik forduló álomcsapatával még adós vagyok, még ebédidőig közzéteszem azt is.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 12:12:45

@Bukott Rockzenész: A 4. forduló válogatottja:
Jorge Matas (Unbelieve) - Vittorio Filippa 7 (Pebo FC), Rosza István 7,5 (Salazar's), Alfredo Densi 7,5 (Pebo FC), Gujkás Gyula 7 (Revenge 2009) - Felipe Moro 8 (Football Club Actors), Luciano Viana 8 (Salazar's), Csalogány Viktor 8 (Football Club Actors), Harkály Kevin 7,5 (FC Black Lotus) - Dawid Trofimiuk 9 (Unbelieve), Bogdan Kandulski (NagyAti'73 FC)

Ebből a fordulóból brutálisan erős válogatott került ki, hét csillag alatt be sem lehetett kerülni. Külön érdekesség a színlengyel csatársor és az olasz játékosok magas száma (4).

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 12:48:33

@Bukott Rockzenész: És akkor jöjjön a mai, az 5. forduló válogatottja!

Jorge Matas 7,5 (Unbelieve) - Bögöly Dávid 7 (Mesterhegesztő SE), Boda Krisztián 7 (NLNS), Tasnádi Pál 7 (NLNS) - Jalsovszky Ákos 7 (NLNS), Kun Dezső 8,5 (NLNS), Üveges Balázs 8 (NagyAti'73 FC), Széchy Botond (Ranagolidák) - Dawid Trofimiuk 9,5 (Unbelieve), Komár Márton 9,5 (Ranagolidák)

Az alapszakasz zárófordulója nagyon gyenge osztályzatokat hozott, már ami a teljes mezőnyt illeti, az álomcsapat viszont magasan kiemelkedett a szürke átlagból. Feltűnő az NLNS dominanciája a forduló válogatottjában, és külön dicséretes, hogy mindezt hazai játékosokkal érték el. Ugyancsak érdekes az Unbelieve immár stabil álomcsapatos jelenléte, melyet gyengébb eredményei dacára ért el.

Közkívánatra hajlandó vagyok elkészíteni az alapszakasz válogatottját is.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 12:50:05

@Bukott Rockzenész: Elnézést kérek, Széchy Botond 7-es osztályzata kimaradt az előbb!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 14:35:46

@Bukott Rockzenész: A nagy melegben kicsit elcsúszott az értékelés, íme az 5. forduló pontosított álomcsapata:

Jorge Matas 7,5 (Unbelieve) - Bögöly Dávid 7 (Mesterhegesztő SE), Máté Kirill 7 (Ózdi Kohász), Boda Krisztián 7 (NLNS), Tasnádi Pál 7 (NLNS) - Jalsovszky Ákos 7 (NLNS), Kun Dezső 8,5 (NLNS), Üveges Balázs 8 (NagyAti'73 FC), Széchy Botond 7 (Ranagolidák) - Dawid Trofimiuk 9,5 (Unbelieve), Komár Márton 9,5 (Ranagolidák)

Az alapszakasz zárófordulója nagyon gyenge osztályzatokat hozott, már ami a teljes mezőnyt illeti, az álomcsapat viszont magasan kiemelkedett a szürke átlagból. Feltűnő az NLNS dominanciája a forduló válogatottjában, és külön dicséretes, hogy mindezt hazai játékosokkal érték el. Ugyancsak érdekes az Unbelieve immár stabil álomcsapatos jelenléte, melyet gyengébb eredményei dacára ért el.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.24. 15:22:13

kész vannak a tabellák, a helyezéseken belüli sorrend alapján elkészült a középdöntő párosítása is. ha valakinek van egy kis ideje, csekkolja le, hátha a csoportban elért negyedik helyezésünk okozta bánatkönnyek miatt elhibáztam valamit...
egyébként nagyon szoros csoporteredmények születtek, két helyen is minitabella döntötte el a végső sorrendet. Csak két 100 százalékos csapat van, Beton és Nincs Légiós. Jellemző a kiegyenlített mezőnyre, hogy a hat ponttal 9 csapat végzett a csoportkörben, a másodikok között negyedik és a negyedikek között negyedik helyezéshez ugyanaz a teljesítmény kellett.

gyogyviz3 2013.07.24. 15:46:21

@f_miki: Csodálatos!!! A korábbi 22., 29., 19. és 14. helyezés után a csapat a legjobb nyolcban!!
Ennek úgy örülök, mint a kis tanítványaim, amikor már szótagolás nélkül olvasták a Gőgös Gúnár Gedeont.
De lehet, hogy jobban.

Az fura, hogy a Kecsoval kell ismét játszanom.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.24. 15:57:03

@gyogyviz3: gratulálok! az összes Gőgös Gúnárhoz is! :)

gyogyviz3 2013.07.24. 16:02:51

@f_miki: Akkor hívjam ki a Kecsót?

Bruno Salazar 2013.07.24. 16:50:56

...csak úgy mellékesen, hogy az edzőkollégák tisztába legyenek az A csoport erősségével...

2013-07-24 09:45 (11/52)Barátságos Kupaszabályokkal) Salazar's - KecsoSE 3 - 0

Semmi felhajtás csöndben elintéztük ezt a kis classico-t reggeli villanyfényben mert az nálunk van!

Most azonban szeretném, ha az A csoport alsóházi minitabelláját ujraszámolnátok mert Botláb kolléga mindkettőnket legyőzött igaz hosszabitásban de én az Ő harmadik helyét jogosabbnak érzem!Ja és vinnénk a fairplay kupát is ....

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.24. 17:21:54

@Bruno Salazar: a minitabella: Salazar 4 pont +7 gólkülönbség, Botláb 4 pont -2, cikoria 1 pont, 1-10, így számoltam.
idézek a fenti szabályzatból: "...több csapat azonos pontszámánál kell a minitabella, ahol a 3-4 pontok döntenek." a 3. pont a gólkülönbség, 4. pont a több lőtt gól.
de a fair play kupa a tied!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.24. 17:25:26

@Bruno Salazar: és egy másik, az E csoport erejét bizonyító tény: 2013-07-24 09:45 (11/52) Barátságos (Kupaszabályokkal) Palota FC - Revenge 2009 4 - 0!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 17:44:12

@f_miki: Gratulálok a győzelemhez, bár hozzáteszem, hogy egy katasztrofális tapasztalatú kísérleti felállást alkalmaztam. Sajnos a legjobb csatárom két hétre lesérült, de talán nélküle is vissza tudunk vágni a Beton SE-nek a tavalyi egygólos vereségért.

gergo a kolyokkutya 2013.07.24. 18:12:42

"Elso helyrol playoff ejao!" - bazsalyogtak es zsibongtak ma delben a klubhaz oldalaban elhelyezkedo menzan a Betonos es Cementes jatekosok vegyesen. - Blikk
---------
Ugy erzem meg par szezon es nehany csapattal mar igazi tortenelmi multtal rendelkezo rangadokat vivhatnak a Beton SE mihasznai, ami mindenkeppen oromteli es megtisztelo is egyben.
A kovetkezo hetre a kihivast ma keso este vagy holnap kuldom!

László Bencze 2013.07.24. 18:20:18

Mi a ráció abban, hogy a mai nap után az Eger Boyz ismét az NLNS-sel játszik a középdöntőben??? Ez nem "kígyó" kérdése!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.24. 19:48:04

@László Bencze: ráció nincs, sorsolás van. A középdöntőben a B csoport győztese a legjobb másodikkal került össze. Amikor ezt kisorsoltuk, még nem lehetett tudni, hogy ki nyeri a B csoportot és ki lesz a legjobb második. A kígyó csak a csoportbeosztást csinálta.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.24. 19:51:26

@Bukott Rockzenész: láttam, persze, hogy új felállást gyakoroltak a fiúk, de olyan jó az eredményt ízlelgetni :)
Bojásnak jobbulást!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.24. 20:05:07

@f_miki: Köszönöm, két hét múlva remélhetőleg az elődöntőben büntet majd!

na73 2013.07.24. 23:33:48

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
FC Black Lotus (IV) helyszín: Estadio Pancero 2013-07-31 09:45 (12/52)

Futó Lada 2013.07.25. 15:17:49

@Bruno Salazar: .. azért nem nevezném az A csoport erejének, hogy a kezdéskor a csapatod ugyanazt a térfelet választotta, mint az enyém, és egy félidőn keresztül ment a viktóriázás, amiből elég rosszul jöttem ki, utána meg már mindegy volt.
Vannak szabályok, be kéne tartani őket. :)

De azért köszönöm a meccset ! :)

Futó Lada 2013.07.25. 15:21:18

@gyogyviz3: @f_miki:
Jódaqua SE Sóshartyán - KecsoSE
lekötve , nyilvántartási szám : 439605313
Barátságos (Kupaszabályokkal) 2013-07-31 09:45 (12/52)
Ha kell felszántjuk a pályát... már nem szó szerint...bár van 3 játékos, aki aratásból jön.. :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.27. 11:20:50

Minden csapatnak kell egy Mohács, így nekem is!

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Mohács (VI) helyszín: Arena NFC'73 2013-07-31 09:45

Gabesz68 2013.07.27. 11:23:19

@Hálószaggató_Góliát: Kihívtalak, hátha már netközelben vagy.

László Bencze 2013.07.27. 16:18:10

Az NLNS kihívása elfogadva.

Mosolygó Rettenet 2013.07.28. 15:43:40

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Unbelieve (VI) helyszín: Estadi Gaudí Kupaszabályokkal 2013-07-31 09:45 (12/52)

Hálószaggató_Góliát 2013.07.29. 16:21:10

@Gabesz68: Köszi, elfogadva. A csapat kicsit félve már el is indult a Pumaketrecbe, biztos dugó lesz az M3-ason, reméljük a meccsen nem. Holnap ott tartunk edzést a szerdai meccs kezdési időpontjával megegyező időben.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.29. 23:30:43

@Futó Lada: ha már felszántjátok a Budai 2 Stadiont, a szertárban, a régi kispad mögött találjátok a vetőmagot...

Futó Lada 2013.07.30. 12:39:28

@f_miki: .. szóltam a szertáros bácsinak, de nem engedett be. Annyit mondott : A régi kispad állítólag inogott az edző alatt, ezért lett kicserélve, a mögötte levő polcon meg csak petrezselyem- dinnye - és uborka magok vannak, ahhoz meg semmi közöm.

A csapat mindenesetre megígérte, hgy a stadiont olyn állapotban adjuk vissza,ahogy a meccs kezdési időpontjában van. Az esetlegesen kirugdosott vakondokat természetesen újratelepítjük. A gyep minőségével még nem tudom mi lesz, mert a kertészünk elindult tegnap - elmondása szerint füvet venni - most meg az óvadékjára gyűjtünk... valami félreértés történhetett..

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.30. 18:21:17

Mohács elutasította a kihívást, és mivel nem hívott ki önmagától, valamint nekem rohannom kell, ma már nem leszek gép előtt, így - kényszeredetten - élnék a jogommal, és lekötnék egyéb barátságost.
Bocsánat :(

Mosolygó Rettenet 2013.07.31. 00:49:13

Unbelieve nem fogadta el a kihívásomat, nem is volt rá alkalma, mivel 28.-án hívtam ki, az utolsó belépése pedig 27.-én volt. Így, 9 órával a meccs előtt lekötök egy random barátságos meccset.
Ha én szúrtam el valamit, akkor bocsánat.

2013.07.31. 10:58:27

Pár meccset betettem élőbe, és a Tanárnő csapata hősiesen helytáll, még 0-0 a tizit is hibázó Kecso ellen.
Viszont a hegesztők tartalék védelme valami siralmas, biztos a több kihagyott meccs miatt.

2013.07.31. 11:12:54

@Hálószaggató_Góliát: Gratulálok! Rendesen alázod a hegesztőket, már 7-0 a 70. percben, és Américo Goulão mesterhármasnál jár :)

Futó Lada 2013.07.31. 11:43:51

@CreaPress: ..lesz még itt tizenegyes, nagyon úgy tűnik..

2013.07.31. 11:49:24

@Futó Lada: Volna dolgom, de annyira nem sürgős, úgyhogy ezt már végignézem.

@Hálószaggató_Góliát: Gratulálok a tízszeres hálószaggatáshoz!

2013.07.31. 11:51:38

@Futó Lada: Azért a Tanárnő még reménykedhet egy Zeev Ben-Chaim-féle szabadrúgásban. A HM-tapasztalatokkal is rendelkező védőjének valahol 19-20-as szinten lehet a pontrúgása.

2013.07.31. 12:01:29

120:00
Maradt a döntetlen, a nézők tombolnak, mindkét csapat készülődik a tizenegyespárbajra.

És elkezdtek harangozni is, tiszta western.

2013.07.31. 12:09:46

3 pár után 2-1 a Tanárnőnek.

2013.07.31. 12:11:56

4 pár után 3-2, horror.

2013.07.31. 12:14:27

Eldőlt, már le se kéne lőni az utolsót.

133:17
Besózottak ügyeletes büntetőrúgója, Franco Crea ma egy kicsit fáradtnak tűnik, vérszegény lövése azonban valahogy mégis átcsúszott Jimmy Bonnesen vigyázó kezei között, és 4 - 2 lett az állás.

Futó Lada 2013.07.31. 12:41:34

@gyogyviz3: Gratulálok a győzelemhez (és persze a 4 közé jutáshoz), valamint további sok sikert ! :)

Sajnos a csoportmeccsen mutatott játékot nem sikerült átmenteni, a legnagyobb klasszisunk ma bajban volt a 11-esekkel, kettőből kettőt sikerült kibombáznia a Budai 2 Stadion lelátójára.
Nekünk marad a "Senki nem kérte, hogy locsolják fel a pályát" kifogás, valamint a további küzdelem harc az 5. helyért.

És persze :
"Ez után néhány játékosnak el kell gondolkodnia arról, mit is jelet az Lb kupában játszani, és nem kizárt, hogy néhány játékostól meg kell válnunk. Ha jobban koncentrálunk, és a helyzeteinket berúgjuk, akkor rúgtunk volna gólt.
A kiesés után nics más hátra, szeretnénk a szinten MINENT megnyerni, hogy kárpótoljuk a szurkolóinkat. Kérem a következő meccsre minél több szurkoló jöjjön ki, mert csak együtt érhetünk el nagy eredményeket." :)

Hálószaggató_Góliát 2013.07.31. 13:34:01

@CreaPress: köszi! Ezzel a tizessel jeleztük, hogy a cél az első tíz, és olimpiai pontszerzés :)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.31. 13:57:10

kész az elődöntő párosítása, csekkoljátok és ha rendben van, lehet lekötni a jövő heti meccseket.
Az Elnök Kupáért és a 21-26. helyezésért elkészült a kiscsoport-beosztás, a Tabellák fülön, alul látható a googledocsban. A középdöntő 4 nagyarányú győztese játszik 3 fordulót a 17-20. helyért, a maradék hat csapat két csoportban kűzd tovább - ők majd augusztus 28-án, egy héttel később döntik el a helyezéseket (úgy számoltam, hogy az még belefér, az első Magyar-kupa fordulóig)

gyogyviz3 2013.07.31. 14:51:45

@Futó Lada: Köszönöm a gratulációt. A 4-5-1 még nem volt begyakorolva, azt hiszem, ez látszott. Abban bíztam, hogy Ben-Chaim minden adódó pontrúgását belövi, és azzal nyerek 1-0-ra :)
De ne vedd komolyan, dehogy voltak nekem komoly győzelmi reményeim!
Szerencsémre nem láttam élőben, utólag is elismerésem Creának a mazochizmusáért :) És persze az én virtuális Creámnak (a kapusnak) a kifogott és belőtt büntetőkért.

@CreaPress: Ez a gyógyulás egy lassabb folyamat. Talán akkor jöhetek ki, amikor véget ér ez a Hattrick-szezon, de lehet, hogy már benne leszünk a következőben. Ha nem jövök ki, a csapatomat Olafra hagyom :)

Ha mégis kijövök, ennek a százharmincvalahány percnek a történetével kezdem a sóshartyáni virtuális futball aranykönyvének megírását.

gyogyviz3 2013.07.31. 15:11:42

@Black Lotus: Becsalnálak a Gödörbe, de csak a csapatom lesz ott, én nem. Csak azért nem írom, hogy jutalomjáték lesz, mert már a mai meccs is az volt.
A Sóshartyán az LB legjobb négy csapata között? Hihetetlen - de szerencsére igaz.
Már többször kértem a barátnőmet, hogy csípjen meg, és a sokadik csípése után már kezdem elhinni.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2013.07.31. 15:27:23

Sziasztok!
Bocsi az elmúlt hétért, teljesen megfeledkeztem a játékról, mire beléptem, arra meg már lejárt a kihívási határidő, így nem is ugráltam.
Ellenben a héten végre elkezdődött számunkra is a bajnokság, rögtön egy győzelemmel, melyet jövő héten egy második fog követni.

Mosolygó Rettenet 2013.07.31. 18:07:15

@f_miki: Ööö, izé! Játék nélkül nyertem és így nincs esélyem az Elnök Kupára? Ez nem olyan nagyon fair. Lehet esetleg egy olyan, hogy a le nem játszott meccs győzelméről lemondok?
Ha nem, nem, lehet, hogy ha lejátsszuk a meccset, akkor megnyertem volna, de ha már így alakult, akkor van választási lehetőség?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.07.31. 20:57:37

@Mosolygó Rettenet: elnéztél valamit, van esélyed az Elnök kupára, Bastille, Somogyország és cikoria van még a csoportban, őket kell megelőznöd.
ezt a lemondást nem nagyon értem...

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.31. 21:57:19

Olaf immár sorozatban ellenem van! Előbb a csoportom kiesőjelölt antifutballistái rabolnak tőlem két alkalommal is pontot, majd a Beton SE igáz le eltúlzott gólkülönbséggel úgy, hogy a védelmem felülmúlta a támadását és a két szélső védelmét ütötte a támadásom (kontráztam).

Az ilyen eseményekre nem lehet azt mondani, hogy a játék szépsége, inkább elveszik az ember kedvét. éppen ezért a forduló válogatottjának összeállítását is elhalasztom bizonytalan időre, rajtam és Black Lotuson, valamint F. Mikin kívül úgysem érdekelt senkit.

gergo a kolyokkutya 2013.07.31. 22:21:48

@Bukott Rockzenész: bar a vegeredmeny lehet tulzottnak tuno, talan erdemes megemliteni a kozepre jovo tamadasokat (taktikam), 80% kozeli labdabirtoklast (szerintem kontranal 60% koruli ajanlott az ellenfel reszerol max ha a vedelem nem turbo es itt nem volt az) es a gyenge szervezettseget mindket felidoben a felallasal kapcsolatos tapasztalatlansag miatt.

A statokat termeszetesen varom (ha ez szamit), feliratkoznek F. Miki es Black Lotus tulajok melle, szerintem feldobjak a mostani labdabiztost es en elvezettel bongeszem mindet.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.31. 23:29:25

@gergo a kolyokkutya: Gratulálok a győzelemhez, de középen sem volt erősebb a támadásod a védelmemnél (bár a gólok sajnos nem ezt tükrözik), a középpályát pedig szándékosan adtam fel a kontrák miatt. A szervezetlenségre még lehetne fogni a dolgot, bár megfelelő tapasztalati szintje volt a 4-3-3-nak is. Érdekes módon a saját csoportom kutyaütőinek simán megy a kontra ellenem, ha viszont én játszom ezt világklasszis és titáni védőkkel, akkor sem jön be.

Mosolygó Rettenet 2013.07.31. 23:50:46

@f_miki: Elnézést, tényleg elnéztem valamit, mégpedig ebben a mondatban nem vettem észre az "és"-t: "Az Elnök Kupáért és a 21-26. helyezésért elkészült a kiscsoport-beosztás". Ebből arra következtettem, hogy az Elnök Kupa a 21. helyezettet illeti meg.
Visszavonom minden sirámomat.
@Bukott Rockzenész: Bár eddig nem tettem szóvá, én mindig megnéztem a forduló válogatottját (illetve azt, hogy a játékosaim mennyivel maradtak le bekerülésről). Amúgy az ellentámadás taktikát én utálom, mindig akkor nem jön be, amikor nagyon megtervezem, és amikor nagyon kellene.

gergo a kolyokkutya 2013.08.01. 09:02:31

@Bukott Rockzenész: Koszonom, remelem a kovetkezo kiirasban is olyan meccset jatszunk, amirol igy vagy ugy, de lesz mit beszelni.

Futó Lada 2013.08.01. 09:26:51

@Bukott Rockzenész: ... Amire esetleg tippelni tudok, az az átadás. Azzal már jártam pórul, mikor védőket edzettem, hogy egy viszonylag magas védekezés mellett "gyenge" és "csapnivaló" átadások voltak, így viszont hiába volt gyengébb a középpálya, a kontra nem ment végig.Nálad ráadásul "kiszámithatatlan" mindkét belső védő, aminél még fontosabb a magas átadás.

Emellett még 2 dolog volt, nem tudom jelent-e valamit, vag ycsak legfeljebb érdekes:
Az ellentámadásod 12-es szintű, míg a középen támadás 13-as szintű volt
A másik pedig az erőnlét. A meccs végén, mikor a gólokat kaptad, akkor a két védőd 84 ill 86-os erőnlétű volt, míg 3 csatár 91,94 és 97 ... esetleg még ez lehetett döntő.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.08.01. 13:05:13

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary Mesterhegesztő SE (VI) helyszín: Megyeri út, Anthony Andrews Stadion [Kupaszabályokkal] 2013-08-07 09:45

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.08.01. 13:37:43

@Bukott Rockzenész: A középdöntő válogatottja:
Rácz József 6,5 (Ranagolidák) - Stadler Erik 7 (FC Black Lotus), Szücs Péter 7,5 (Salazar's), Boda Krisztián 7,5 (NLNS), Doktor Dániel 7 (Revenge 2009) - Harkály Kevin 8,5 (FC Black Lotus), Kun Dezső 8,5 (NLNS), Csalogány Viktor 8(Football Club Actors), Jalsovszky Ákos 7,5 (NLNS) - Komár Márton 9,5 (Ranagolidák), Tőkei József 9 (Pebo FC)

Ez az első alkalom, hogy csak magyar játékosok szerepelnek a forduló válogatottjában! Remélem, előbb-utóbb mind a Hattrick menedzserei, mind az általunk hőn szeretett Bohócliga tulajdonosai ráébrednek a hazai játékosok nevelésének fontosságára, hiszen a rövid távú eredménykényszer nem írhatja felül a stratégiai célokat. Az álomcsapat ezúttal viszonylag kevés csapatból került ki, és sok a már ismert név benne. Ahogy élesedik a küzdelem, úgy várhatóak egyre jobb teljesítmények. Kérem az illetékes elvtársakat/nertársakat, hogy frissítsék az MVP-táblázatot!

na73 2013.08.01. 16:38:29

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
KecsoSE (VI) helyszín: Napfény Stadion 2013-08-07 09:45 (13/52)

Futó Lada 2013.08.01. 16:45:39

@na73: nincs jobb dolgom...ott leszek.. :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.08.01. 22:40:39

Statisztikai táblák frissítve.

Becser Emánuel, az NLNS sztárja nem lesz az Eger Boyz-szurkolók kedvence: nem elég, hogy csapata kétszer is elpáholta kedvenceiket (betudhatóan részben Becser góljainak), ő maga 8 góljával meg is előzte az egri Gulyás Dávidot (7 gól) a pichichi-rangsorban. Mögöttük hárman tornyosulnak 6 góllal: az NLNS újabb sztárja, Boda Krisztián, valamint a NagyAti'73 párosa, Bogdan Kandulski és Gráf Milán.

A rájátszás első körének izgalmai idegileg is hatottak a csapatokra, így ritkulni látszik az eddig igencsak sűrű élmezőny a fair play rangsorban. Az Actors továbbra sem színészkedett össze egyetlen sárgát sem, mögöttük öt csapat áll egy-egy sárgával és várja, hogy a színészek kiessenek a szerepükből.

A mezőny kiegyenlítettségét jelzi, hogy a 26 résztvevő csapat közül már 20 tudott legalább egy játékost delegálni valamelyik forduló válogatottjába, 15 gárda pedig már több játékosa nevét is feliratta a dicsőségfalra. A legjobbak három-három fellépést számolnak, az NLNS-ből ketten is (Kun Dezső és Jalsovszky Ákos), kiegészülve a Ranagolidák kapusával, Rácz Józseffel és az Unbelieve játékosával, Dawid Trofimiukkal. Utóbbi szereplésének értékét más dimenzióba helyezi, hogy csapata mindhárom lejátszott meccse után helyett kapott az álomtizenegyben!

A statisztikák alapján tehát a 13. LB-kupa eddig az NLNS uralkodását hozta. Kérdés, hogy a dobogó alsó két fokát már többször megjárt klubnak ezúttal összejön-e a csúcshódítás.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.08.01. 23:00:28

@Bukott Rockzenész: Nyilván az én véleményem a mérkőzés szempontjából nem lényeges, csak egy észrevétel.

Mikor ötödbe felkerültem, az első két idényben osztályozót kellett játszanom a bentmaradásért, mivel az ellentámadásos taktikával játszott idegenbeli meccseken zsinórban pofára estem. Utána mikor bekerültem a válogatott stábjába, az ottani guruknál kérdeztem utána a dolognak és ők mondták, hogy ellentámadás taktika alkalmazása esetén az ellenfél támadóerejének nagyjából a másfél-kétszeresét kell kipakolni védelemben ahhoz, hogy reális esély legyen egy döntetlenre, netán győzelemre (megfelelő támadójáték mellett persze).

Mivel Beton középső támadása (ami a taktikája, ide irányítja a támadásait is) kiemelkedő volt, neked legalább titáni védekezést kellett volna középre tenned ahhoz, hogy azt le tudd védekezni. Ehelyett egy kiemelkedő (átlagos) védelmet raktál fel egy kiemelkedő (éppen) támadással szemben. Ez ennél a taktikánál, főképp akkora labdabirtoklás mellett annyit tesz, hogy a támadó csapatnak minden második akcióját góllal fejezi be. Magyarul Beton a nyolc kiírt helyzetéből joggal remélhetett négy rúgott gólt, az ötödiken lehet vitatkozni, de a Hattrickben az előrejelzés plusz mínusz egy gól még nem számít kimondottan nagy eltérésnek.

Ezen felül nem értem, hogy miért adtad fel ilyen szinten a középpályát, 20 százalékos labdabirtoklás mellett már akkor mázlistának mondhatod magad, ha két kontrát dob számodra a gép. Ezeket meg is kaptad, az egyik bement, a másik (a szabadrúgás) kimaradt. Nagyjából ez is reális, talán bemehetett volna mindkettő, de sokat nem változtatott volna az sem.

Elnézést, ha illúzióromboló vagyok és tényleg nem kötekedni akarok, de ez a meccs nem Olafról szólt, ezt Együd mester k...a el. Nem kicsit, nagyon. Én pedig most csak azért mondom el, amit mondtam, hogy ne akkor érjenek az ellentámadás taktikával kapcsolatban kellemetlen meglepetések, ha egyszer (remélhetőleg pár héten belül) feljutsz az ötödosztályba.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.08.01. 23:08:24

@gyogyviz3: Mielőbbi gyógyulást kívánok és kíváncsian várjuk a jövő heti mérkőzést. Ennyi HM-sztárt ritkán látni egy csapatban, mint amennyi Sóshartyánban összegyűlt. :)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.08.02. 10:39:08

@Black Lotus: Köszönöm a hasznos tanácsokat, mindig sokat tanulok tőled! Az ellenfél korábbi meccseiből kiindulva kiemelkedő, de legalább nagyszerű középpályát feltételeztem, amivel szemben maximum remeket tudtam volna kiállítani. Ehhez képest éppen remek volt, így a középpályát ikszesre tudtam volna hozni legalább... Annyi tanulsága van számomra a meccsnek, hogy érdemes a jól bevált taktikánál maradni még akkor is, ha első látásra gyengébbnek tűnik az ellenfélénél.

Mosolygó Rettenet 2013.08.02. 13:35:53

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary Somogyország (VI) helyszín: Alte Pitbull Arena 2013-08-07 09:45 (13/52)

gergo a kolyokkutya 2013.08.03. 07:13:46

Btw NLNS kollega mar csutortokon kihivva.

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.08.03. 15:59:07

@gergo a kolyokkutya: Elfogadva! Bocs a késésért, el vagyok havazva.

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.08.03. 16:00:34

@Black Lotus: Kaparni fogunk, mint disznók a jégen, aztán meglátjuk.

Futó Lada 2013.08.07. 11:43:39

Az öreg targoncás megindította a gólgyártást a futószalagon, így sikerült NagyAti sporttárs csapatát legyőzni. Készen állunk az 5. helyért a regionális rangadóra.... ja.. nem, még nem állunk készen....de majd szerdára.

gergo a kolyokkutya 2013.08.08. 08:53:13

-Kandiko Ur, nagyszeru elodonton vannak tul. Hogy ertekelne a latottakat?
-Azt nem mondanam, hogy nagyszeru, de mindenkeppen izgalmas. Gratulalunk az ellenfelnek (vicsorgas), ezzel most mar vegkepp elinteztek maguknak, hogy rivaliskent tekintsunk rajuk. Lehet, egy napon meg a Ferencvaros-Ujpest ellentet is gyerekek homokozobeli civakodasnak tunhet emellett. A tulorat termeszetesen kifizetjuk a jatekosoknak, mert nincs kedvunk a szakszervezettel targyalgatni. Remeljuk, hogy jovore elfoglaltak leszunk az otodben, ezert hajtunk a bronzra, mert nem valoszinu, hogy a kovetkezo par Labdabiztoson eremert fogunk tudni kuzdeni.

Mosolygó Rettenet 2013.08.08. 21:10:28

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary cikoria (VI) helyszín: Nou Colosseum Kupaszabályokkal 2013-08-14 09:45 (14/52)

László Bencze 2013.08.08. 22:46:43

KecsoSE-vel az 5. helyért az egri rangadó odavágója lekötve. (Eger Boyz)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.08. 23:26:16

lehet, hogy már későn szólok, de ne feledjétek, hogy a meccseket normál szabályok szerint kössétek le, az oda-vissza helyosztók során döntetlen is van - kivéve persze az Elnök-kupáért kűzdő, meg a mögöttük lévő csapatokat, ott továbbra is kupaszabályok szerint folyik a kűzdelem!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.08. 23:27:06

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Hungary Szopós Murénák F.C. (VI) helyszín: Estadio Újtelep 2013-08-14 09:45 (14/52)

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.08.10. 12:27:27

Különleges kupadöntő következik: az NLNS soraiban ugyanis Gábor Csejdi személyében egy élő U-20-as válogatott játékos fog pályára lépni, azt hiszem ilyen talán még nem is fordult elő, talán még LB-meccsen sem játszott magyar válogatott. A vendég szurkolók/szakvezetők/játékosok a meccs után, egy erre a célra felállított pavilonban gyűjthetik be az ikon autogramját.

Csejdi nem a legjobb posztján fog játszani, védő helyett szélső lesz, mert kell neki a szélső-edzés, de olyan univerzális játékosról van szó, hogy gyakorlatilag már a szélen is ő a csapat legjobbja.

na73 2013.08.11. 20:10:44

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Revenge 2009 (VI) helyszín: Alte Pitbull Arena 2013-08-14 09:45 (14/52)

Ranagol_5 2013.08.14. 12:11:55

Nyertünk is, és egy jó hír is várt a póstaládámban ma.

Szia!
Az U20 válogatott akadémiás megfigyelője vagyok. Kigyűjtöttük a legjobb középpályásokat és Gábor Róbert felkerült a listánkra.
Születésnapja és eddigi csillagszámai alapján értékes játékos lehet magad és az U20 számára is, ezért kérlek, küldd el a játékosod adatait részemre:
► játékosod adatait (képességeinek aktuális és maximális szintjét),
► szintlépésének idejét,
► miből maxolt,
► milyen edzést alkalmazol jelenleg,
► megtartod, vagy esetleg eladnád-e.
Ezen kívül felhívnám a figyelmed a hattrick youthclub használatára (www.hattrick-youthclub.org), ahol sok támogatást kaphatsz akadémiádhoz, valamint mi is tudjuk követni játékosod fejlődését. Ha hetente 1x belépsz az oldalra és frissíted adataid (a fejlécen található az adatok frissítése gomb), ifijátékosaid, mérkőzéseid adatai automatikusan letöltésre kerülnek, csak a mérkőzéseken alkalmazott edzéstípusaid kell megadnod.

Köszönjük a segítséget:
Aladar0525
U17 játékosmegfigyelő

:)

na73 2013.08.14. 15:04:03

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Revenge 2009 (VI) helyszín: hazai pályán 2013-08-21 09:45 (15/52)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.08.14. 17:34:10

És ezt így hogy?! www91.hattrick.org/Club/Matches/Match.aspx?matchID=440012621

A középpályám és a védelmem jobb volt, 69%-os birtoklásom volt és a védelme sem volt sokkal jobb a támadásomnál.

Valamelyik guru, például Black Lotus elmagyarázhatná, hogy miért kaptam három gólt, még akkor is, ha a második félidőben két ifista védőm volt középen, az elsőben pedig egy csatár-padavan puskázott el két helyzetet.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.08.16. 13:06:56

@Bukott Rockzenész: Bocsánat, most nézem csak, hogy meg lettem szólítva.

Ez a mérkőzésed tényleg Olafról szólt, mivel a NagyAti egy labdabirtokláson alapuló taktikára és 30 % körüli labdabirtoklásnál kapott három helyzetet. Hogy mindhárom be is ment, arról is lehetne vitatkozni, de általában ha egy meccset elmér a rendszer, azt alaposan elméri.

Reálisan nézve ez a meccs olyan 3-1 környékén van. Szerintem...

Sok sikert a holnapi bajnoki döntőhöz! Hajrá!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.08.16. 13:43:40

Az utolsó játéknap előtt elkészült a góllövőlista és a színes kártyák rangsorának frissítése.

A mesterlövész rangsorban a remekül hajrázó Bogdan Kandulski (NagyAti '73) befogta az ezúttal eredménytelennek bizonyuló Becser Emánuelt (NLNS). Mindketten 9 gólnál járnak, így az utolsó fordulóban öldöklő küzdelem várható a trónért. Nevető harmadikként a 7 gólosok táborából futhat be valaki, az itt tanyázó színmagyar kvartett összetétele: Knézy Rudolf (Beton) - Gulyás Dávid (Eger Boyz) - Csizi Lajos (Actors) - Ignácz Ádám (Ózdi Kohász).

A színes kártyák rangsorában teljesen makulátlan csapat az utolsó kanyar előtt már nincs. A fair play-serlegért az egy hibapontosok pályáznak nagy eséllyel, igaz, az összesen 3-3 meccset letoló Idegen Bajnokok és Unbelieve teljesítménye nehezen hasonlítható össze a 6 meccses Actors vagy az 5 pályára lépéssel büszkélkedő Botláb produktumához.

Jövő héten mindkét trófea elnyeri büszke tulajdonosát.

László Bencze 2013.08.16. 23:06:45

Győztem kettő - egyre a zöld gyepen.!!! Elvettétek tőlem ezt a bravúr lehetőséget is. Írtam már, hogy az elején, mint a 2-3. leggyengébb csapattal (HTrank) többet játszottam idegenben a csoportkörben, mint otthon. Tisztességgel, meg egy rakat szerencsével elértem volna egy jó eredményt. De!!!
Ez már nem az én játékom ...
Legyek huszonvalahanyadik, de tisztességen ... !!!
Győz a csapatom a zöld gyepen !!!!!, de XY-ok elveszik a csapatomtól a győzelmet (miért???, Ő hívott ki kupameccsszabályokkal, én ezt nem változtathattam meg. Győztem a zöld gyepen !! De elvettétek a győzelmem, miért ??????
Nem az a lényeg, hogy 5., vagy 6. az Eger Boyz, hanem, hogy az LB lassan kezd 5-6 csapat "belügye" lenni !!! Egészségtekre, de ZIGI barátom után én is kiszállok az LB-ből. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!!! Szeerintem sokkal jobb a Kecso !!!!! De játszuk már le a zöld gyepen, és ne XYZ .... - ok vegyék el a győzelmemet, stb. .. ENJOY YOURSELVES !

László Bencze 2013.08.16. 23:17:09

2-szer kelett játszanom az /NLNS/- sel is TIsztelem őket, de ezek az egyre belterjesebb és egyre unfairabb dolgok a távozás útjára kényszerítenek. Ez fáj!!, Legyek 30 csapatból a 29., de fair módon. Sajnos az LB-ben ezt már, (a tisztességes/fair play-t) nem érzem. De, MINDEN JÓT MINENKINEK !

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.16. 23:54:59

@László Bencze: én személy szerint nagyon sajnálnám, ha valóban elbúcsúznál, remélem, amikor majd lehiggadsz, és átgondolod a dolgokat, belátod, hogy nem történt semmi, ami nem fair.
Nincs elvéve a győzelmed! Te nyertél a hosszabbításban és a rendes játékidő 1-1 volt. A szabályok között nincs rá paragrafus, de az előző kupán, amikor bevezettük az oda-visszavágót a helyosztóra, megbeszéltük, hogy a bl és el kieséses szakaszának szabályai szerint történik a lebonyolítás. Csinálhatnánk úgy, hogy a 2-1-es győzelmedet vesszük alapul, csak akkor eltérnénk ettől a megállapodástól (és mi lenne akkor a revenge-nagyati 3-3-al?)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.17. 00:10:26

@László Bencze: NLNS-sel egyszer a csoportkörben játszottál, egyszer pedig azért, mert te lettél a legjobb második, így a sorsolás újra összehozott benneteket. Volt ilyen még, kecso-jódaqua vagy ranagolidák-palota, ahol újra találkoztak a csoportellenfelek. Ezen változtathatunk, ha a közösség úgy gondolja, kimondhatjuk, hogy azonos csoportból nem kerülhetnek össze a középdöntőben a csapatok.
Nincs '5-6 csapat belügye'. Nincs önkényes döntés, minden a megállapodások alapján megy ma is, mint Zigi idejében, amikor ezek a szabályok születtek. Soha nem döntünk semmiben a közösség beleegyezése nélkül!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.17. 00:26:08

@László Bencze: furcsa, hogy épp most borulsz ki, amikor az Eger Boyz magasan a legjobb eredményét éri el, lőtt gólok tekintetében csúcsot döntve. A sorsolás szerencse dolga elsősorban, lehet befolyásolni persze, ha van értelme - de ez itt teljesen felesleges. Lehet, hogy megleplek ezzel az információval, de semmilyen érdek nem késztet arra, hogy bármelyik csapatnak kedvezzek. Ha eltörölnék az adóhátralékomat, mert valaki többször játszik otthon, mint te, simán meghekkelném a csoportbeosztást, de sajnos erről nincs szó... Kérdezd meg Zigit, (akit ezúton üdvözlök, a KisMágus nagyon jól játszik) ő sokáig csinálta az adminisztrációt, hogy is megy ez.

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.08.17. 14:27:59

@László Bencze: Ezt most nem gondolod komolyan, hogy a gonosz adminisztrátorok elvették a győzelmedet, mert az egész LB-kupát egy 5-6 fős maffia irányítja, akik először összesorsoltak megint az NLNS-sel előre megfontolt módon) majd megmásították az eredményedet, hogy saját maguknak kedvezzenek?

Világosan le volt írva, hogy a helyosztók oda-vissza meccseken mennek, aki elfogadja a kupaszabályokat, annak tudomásul kell vennie, hogy csak a rendes játékidő lesz figyelembe véve. Ha a totószelvényre kupameccsek kerülnek fel, akkor ott sem a végső eredmény számít, hanem a rendes játékidő.

Nem egyszer előfordult korábban, hogy töröltem a kihívást és újraküldtem a rendes opciókkal, pedig elhiheted, hogy hetente 2-3 percnél többet nem töltök a HT-val. Nálam azért sem áll ez az 5-6 csapatos belügyes dolog, mert a HT-t egy jó ideje már egy borzasztó rossz rendszerű, unalmas játéknak tartom, és ha nem lenne az LB-kupa, akkor már biztos nem lenne HT-kontóm, úgyhogy nekem nagyjából tökmindegy, hogy 2. vagy 25. vagyok.

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.08.17. 14:49:47

@Kitsilatzi: Vagyis nem mindegy: a döntőt azért szeretnénk behúzni, a már elkényelmesedett, képzeletben már a kupát emelgető Lotus orra elől.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.08.17. 19:41:05

Örömmel jelentem, hogy a Revenge 2009 a hatodosztály 88., tehát gyakorlatilag az egyik legerősebb csoportjában bajnok lett!

Üröm az örömben, hogy ha csak az egyik döntetlenemet behúzom (illetve Olaf győzelemre adja) a csoport kiesői ellen, már egyenes ágon jutok fel, így viszont komoly esély van egy bivalyerős osztályozós ellenfélre. Ráadásul a koronaékszer Bojás Zoltán (világklasszis gólszerzés és pontrúgás) is csapnivaló formában van...

Ha most nem jutok fel, nem tudom, mi lesz, mert az utóbbi időben túl sok igazságtalanság ért a játékban, kezdem elveszteni a kedvemet.

Szerdán a B-sor NagyAti ellen bizonyíthatja, hogy helyük van a tétmeccseken is.

Hálószaggató_Góliát 2013.08.19. 13:43:26

A Ranagolidákhoz meghivattuk a Pebo FC-t, bár esetünkben a visszavágó csak formalitás. A hétvégén osztályozóra készülünk, az esélytelenek nyugalmával sajnos, de erőinket ide tartalékoljuk.

A fenti (hosszabbításos) témában pedig hadd álljak az adminisztrátorok mellé, én nagyon örülök, hogy van egy ilyen kupa, tisztán lefektetett szabályokkal, kiemeléssel, és lelkes segítőkkel, akiknek inkább köszönettel tartozunk a szervezésért, mintsem őket okoljuk, mégha valóban bosszantó is lehet egy hosszabbításos meccset megnyerni - ami végül nem számít.

gergo a kolyokkutya 2013.08.19. 14:03:56

Kihivattam magam a Soshartyanhoz.

Bruno Salazar 2013.08.20. 15:08:43

A színész válogatott Olaszországban haknizik, ezért Én elmentem a kalapba!

Egerbe mi történt a fiukkal? Kapcsoljon már valaki villanyt nekik!!!

gergo a kolyokkutya 2013.08.20. 16:52:38

Lekotottem delelott egy baratsagost.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.21. 13:46:18

elkészült a google és az Örökranglista is frissült! Még egy meccs maradt a 13. LB Kupából, a 21. hely sorsát kell eldöntenie a Szájfocisták-Idegen Bajnokok összecsapásnak, melyet jövő héten a Stade Bastille-ban (a stadion tulajdonosának utólagos engedelmével) rendezünk.
A dicsőséglistán az első hely nyilvánvalóan Lotusé, öt aranyérem nem semmi, de Nincs Légiós harmadik ezüstje, és a címvédő Beton bronzérme is elismerésre méltő. Külön fejezet Jódaqua és Eger Boyz nagyszerű teljesítménye, mindketten 15 helyezést javítottak az eredeti rangsorolásunkon, utóbbi ráadásul a legtöbb gólt érte el ebben a sorozatban. Az Elnök Kupát a 'tavalyi' ezüstérmes Ózdi Kohász nyerte. Gratulálunk mindenkinek!
Az alsó régióban erősen csökkent a kupa végére az érdeklődés, Unbelive és Mohács úgy tűnik, menet közben kiszállt, ők mindketten utolsók lettek, így Botláb és VM Egyetértés játék nélkül lett 23. és 24.
Az Örökranglistán (lásd jobbra fent) Lotus ötödik kupagyőzelmével az első helyen áll, nyomában Salazar, Nincs Légiós és Kecso. A 13 LB-HT Kupa során összesen 61 csapat indult eddig, de már csak két csapat van, amelyik mind a 13-ba nevezett: Nincs Légiós és Bastille.
Palotán az egyik szemünk sír - csak 13.-ok lettünk, a másik nevet - megnyertük a bajnokságot! Soha rosszabb szezont...

Mosolygó Rettenet 2013.08.21. 13:48:00

Igen-igen-igen! Megvan az Elnök Kupa! Nem volt jó ómen, hogy az LB sorozat előtt egy 0-6-tal melegítettünk pont a Bastille ellen, de kellően komolyan vettük a szezon utolsó tétmeccsét. Az első félidő utolsó három percében a Bastille-játékosok már valószínűleg a pihenésre gondoltak, amikor hirtelen gurítottunk hármat...

És persze nagy gratuláció Black Lotusnak az újabb kupagyőzelemhez!

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2013.08.24. 08:41:35

Ellenfelem (Idegen Bajnokok) kihívva.
Nem teljesen értem, reméltem, hogy múlt héten szabadnapos vagyok, mert azt olvastam, ezekszerint mégis van +1 meccs :)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.24. 09:45:38

@rhynn: igen, múlt héten szabadnapos voltál. te nyerted az egyik 3 csapatos csoportot, Idegen Bajnokok a másikat (Tabellák legalul), most el kell döntenetek, ki lesz a 21.

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2013.08.24. 13:55:23

Ha valakit érdekel, a csapatomból eladó pár játékos, köztük

Arsena Aleskidze:
19 éves, csatárnak edzettem, de még bármi lehet belőle:

Védés: katasztrofális (1)
Védekezés: gyenge (4)
Játékszervezés: jó (7)
Szélsőjáték: jó (7)
Átadás: nagyszerű (9)
Gólszerzés: nagyszerű (9)
Pontrúgás: pocsék (2)

ID: 365126186
Létszámfelettivé vált nálam, edzésváltás után 6 csatárra nincs szükségem.
160k az ára.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.08.24. 22:11:43

Újabb 11 nap rohadás a hatodosztály legkellemetlenebb csoportjában, melynek kutyaütői az érdemtelen döntetlenekkel megfosztották veretlen csapatomat az egyenes ági feljutástól. Drága Olaf barátunk ráadásul az osztályozón az amúgy is bivalyerős ellenfelemnek beadott egy tizit, a frissen becserélt csatáromat pedig pár perc után agyonrúgatta. Már korábban is írtam, hogy kezd elmenni a kedvem ettől a játéktól, mert a mérkőzésmotor mindent megtesz, hogy elvegye azt. Az előrejelzésben remek középpályám volt, a meccsen csak átlagos jó, míg az ellenfélnek az egész szezonban nem volt jónál jobb középpályája, most meg remek...
Akit érdekel: www93.hattrick.org/Club/Matches/Match.aspx?matchID=440150486

gyogyviz3 2013.08.27. 15:14:54

Van egy jó hírem, meg egy rossz.
A rossz az, hogy nem nevezek a 14. Labdabiztos Kupára.
A jó az, hogy úgy néz ki, megmaradok, mint ember, de ehhez nagyon hosszú gyógykezelésen kell átesnem. A játékot nem hagyom abba, de a 38. szezonban egyetlen barátságost sem játszom, nem lesz időm Hattrickezni.
Mielőtt nekifognak a kezelésnek, beállítok egy csapatot, teszek a kispadra tartalékokat, s majd igyekszem belépni, mielőtt botolódnának a fiaim.
Jó játékot mindenkinek!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.08.27. 20:53:13

@gyogyviz3: sok erőt, kitartást és szerencsét kívánok a gyógyuláshoz. visszavárunk!

paradicsomsal 2013.08.28. 08:08:45

@gyogyviz3: Én is jobbulást, gyógyulást kívánok!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.08.28. 09:54:49

@gyogyviz3: minden szinten rock n roll-t kívánok, klesta-val küldetek be unicumot, az biztos segít! akkor a 15. elbén találkozunk!

@Bukott Rockzenész: sztem nem fogsz kijönni rosszul belőle, mert közben csak erősödik a csapat. ha jól emlékszem, nekem a 6. szezonra sikerült a feljutás, de lehet, hogy keveset mondtam. viszont azóta nem ingáztam a két osztály között, sőt idén már bajnokesélyesnek is mondanám a csapatot, csak még nem lesz az! így elkerülöd sztem annak az esélyét, hogy pillangófing erősségű legyél az V. osztályban. meglátod, hosszútávon jól fogsz kijönni belőle.

László Bencze 2013.08.28. 17:53:28

Jó egészséget kolléganő, mielőbbi gyógyulást!!! Én más okok miatt foglalkozom az LB elhagyásával. (Ég nálam a villany!!! Kedves Salazar) Bár "életem" legjobb LB eredményét értem el, de még az indulásig alszom rá néhányat...

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.08.29. 06:59:29

@Bastille: Köszönöm a tippeket, közben átmentem egy kellemesebb csoportba, ahonnan valószínű 100% közeli teljesítménnyel jutok majd fel, így nyugodtan tudok edzeni és csapatot építeni. A régi helyemen ugyan megverni senki nem tudott, de voltak borzasztó szoros meccseim és legalább 3 csapat esélyes volt arra, hogy pontot raboljon tőlem.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.09.19. 08:30:12

@Bukott Rockzenész: Várható igen, a nevezési form már készen van, a posztot tegnap akartam hozzárakni, csak ezt az élet felülírta. Ma kint lesz a poszt (de azt nem tudom sajnos megmondani, hogy már délelőtt vagy csak késő este).

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.09.19. 22:37:03

@Black Lotus: Mégsem ma, hanem holnap, mert valami nem stimmel az adminon.
süti beállítások módosítása