HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Irány Rió! - 12.rész

2013.08.17. 15:22 Futó Lada

Szervusz Naplóm! Sajnos az előző néhány részt ki kellett tépnem, és megetetni a kutyával, mert olyan szintű felemelkedésbe kezdtünk, aminek ha a titkát a többiek is megismerik, akkor bizony le kell vonnunk a konzekvenciákat. Félúton vagyunk Rió felé, de sajnos csak időben és nem pedig km-ben mérve. A csapat tündököl, annyira szerethető, hogy majdhogynem cuki, és teljesítményét tekintve megbízható mint egy traktor. (Bödének kicsit a mozgása is traktorra emlékeztet, ha meg még elkezd brümmögni is hozzá, akkor kimondottan olyan mint egy John Deer.) Nagy meccs előtt állunk, amire nem is lehetett jobb ráhangolódás, mint eleget tenni a Pavel Kuka Baráti kör szíves felkérésének, és megmérkőzni a csehekkel.

Cseh barátainkkal már az EB előtt is megmérkőztünk, és Prágában kényszerítettük őket térdre. A vereség olyan nyomokat hagyott bennük, hogy 2 legjobbjuk már nem is akart eljönni Pestre, így a fair play jegyében én is kénytelen voltam kihagyni Gyurcsót, aki kint gólt szerzett, valamint adtunk egy félidő előnyt is nekik, mielőtt Hajnal Tomit beküldtük volna. Azért, hogy kicsit növeljük a motiváltságot, kisebb tét gyanánt egy hordó sört is feldobtunk; így ha mi nyerünk, akkor a csehek jönnek egy hordó Pilsner-el, ha meg ők nyernek, akkor meg nem.
A csapatban szerencsére mindenki egészséges volt, és ez a legfontosabb. Fő az egészség!... meg fő a fejem is, mert Kovács Pisti játéka elég ingadozó. Az EL meccseken halovány volt, de a magyar bajnokikon remekelt. Szilágyi doktor jött rá megint a megoldásra, miszerint az EL meccsek este 8 után kezdődtek, mikorra Pistinek már ágyban a helye, míg a többi meccs délután kezdődött. Összenéztünk, és már tudtuk a teendőt. A délutáni uzsonnánál egy fél eszpresszóval felturbóztuk a kakaóját, ami nem volt szép, de a Címeres Magyar Mez oltárán vállalható áldozat volt. Eleinte jónak tűnt az ötlet, mert uzsonna után kikerekedett szemmel rohangált 8,7 mp-es 100-akat futva labdával és egy székkel, amihez az örök mókamester Király Gabi hozzákötötte a cipőfűzőjét. Sajnos a meccsre kiürült a kávé, és így a lendület is alábbhagyott.

Jól kezdtünk. Tudtuk, hogy a nézőtéren kint ülnek a román megfigyelők, ezért nem játszhattuk a bukaresti találkozóra tervezett játékot, viszont mindenképpen szerettük volna tudni, hogy mindenki tisztában van  a feladatával. Azt beszéltük a srácokkal, hogy minenki tegye pont az ellenkezőjét annak amit majd a selejtezőn kell tennie, így tudni fogom, hogy megértette mit várunk el tőle. Bogdánra külön nem tudnak készülni, így ő védhetett rendesen. Mondanom sem kell, mindenki tökéletesen értette a dolgát. Az első félidő közepén Juhász Roli tanári módon rohant ki a felező-vonalhoz, és csúszott be a labdát vezető játékos mögé.Ez azt jelentette, hogy éles meccsen behátrál és szűkíti a területet. Mivel a többiek erre elkezdtek össze-vissza rohangálni hátul, már tudtam, hogy nem lesz baj a zónázással. Egyedül Dzsudzsák Bazsival volt némi gondom, ő a bal szélen úgy száguldozott, mintha egy Lamborghiniben ülne. Mondtam is neki "Balázs ne száguldozz, mert összetöröd magad" . Félidőig a cseh sporttársak egy gólos vezetést realizáltak. Az öltözőbe menet találkoztunk Bilek kapitánnyal. Nem beszélgettünk, de a bal kezemmel megvakartam az orrom tövét, amivel jeleztem, hogy minden oké.

Félidőben néhány játékos azért fejmosást kapott, néhányan hajszárítást és melírt. Kiskokó egyre a maciját kereste, így éreztük, hogy kínlódás lenne neki a második félidő, tehát cserélni kellett.
- Ki jön? -kérdeztem Jóskát.
- Böde.
- Hát.. ha Böde jön, akkor jön -mondtam, mire az öltöző végéből olyan hang hallatszott, mintha egy John Deert elindítottak volna. Közben Pintér Ádi is jelezte, hogy így egy félidő után ráguglizna, hogy felment-e már az értéke a trnsfermarkt-on, illetve az express-ben nincs-e új hirdetés keveset futott középpályára vonatkozóan. Ez teljesen méltányolható kérés, meg amúgy is be akartam küldeni Hajnal Tomit.
- Így nem lesz meg a kellő magasság a céltalan ívelgetéshez - aggodalmaskodott Jóska.
- Ne feledd, most inverzben dolgozunk a románok miatt.Most nem magassági labdákkal fogunk operálni, hanem mélységi indításokkal. -nyugtattam meg.
A srácok figyelmét még egyszer felhívtam, hogy ügyeljenek a játékra, hogy a román megfigyelő nehogy megsejtsen valamit. Az eredmény miatt nem kell aggódni, az le van boltolva. Büntetőlövéshez kijelöltem az embereket, így Koman lett az elsődleges végrehajtó, majd Hajnal,Juhász és Szalai. Viccesen még megjegyeztem Dzsudzsinak a többiek előtt, hogy neki is gólt kell rúgni, különben hazafelé ő vezeti a buszt.

A második félidőben remekül ment minden. Vanczák Vili úgy támadott, mint egy vérbeli csatár....és úgy is védekezett. Nem hiába az a svejci légkör, a játékára csak egy szó illik : Schaffhausen. Középen Roli és Zsolti teljes összhangban nézték a beívelt labdákat, néha Kádár is beszaladt hozzájuk, így a védelmünk teljes összhangról tett tanúbizonyságot. Közben a csehek is játszottak, és kiemelkedett közülük Jiracek. Na ő egy igazi profi, akit bármikor szívesen látnánk a válogatottban. Ha be van mondva az x, akkor nem rugdos értelmetlen gólokat önös érdektől vezérelve, hanem maximálisan tartja a taktikát. Persze ehhez kivételes technikai tudás is párosul, mert utoljára ilyen közelről csak Torghelle Sanyi tudta fölé vágni egy Fradi-Honvéd-on. Vili egy remek betörése után meg is kaptuk a büntetőt. Nem tudom mi történhetett, de Koman elkezdte hirtelen húzni a lábát, Tominak a nyaka fájdult meg, Juhász épp sztoriban volt, Szalai pedig a facebook profilját kezdte el frissíteni, így Balázsnak kellett menni elvégezni a büntetőt. Eredeti terv szerint középre kellett volna lőni, így - helyesen - rátekerte a kapufa belső felére, hogy bepattanjon. A gól után mind a 4 játékos varázsütésre meggyógyult. A végére már csak 1 nyitott kérdés maradt, mégpedig, hogyha Bukarestben vezetünk, akkor mi legyen a meccs végén. Erre is van tervünk, ezért becseréltük Szabicsot. Imi régi motoros, neki nem kellenek félidő ahhoz, hogy kiderüljön milyen formában van. Most szép egyenes tartással kocogott be a pályára, nem lógott a feje, ami különösen fontos, mert így folyamatosan látja az eredmény-jelző táblát. Azt hisszük az időhúzó-cserére megtaláltuk a tökéletes személyt, nem is kell tovább keresni.

A mérkőzés elérte a célját, ez az eddigiek alapján fényesen kiderült. Bár voltak még hibák, - híg volt az eszpresszó, legközelebb kicsit sűrűbbre kell főzni, és kicsit több tejszín sem ártana -  de nem gondolom, hogy azokat ne tudnánk kijavítani. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy aki megüti a válogatott mércét, az előtt nyitva áll a kapu, de ahogy elnézem jelenleg az összes magyart behívtuk már a Vidiből. Zsótér remélem pályára lép hétvégén, és Rudolf Geri is át tud menni Felcsútra, mert a sérülések sajnos mindig a legrosszabbkor jönnek, és jó lenne, ha lenne még tartalék a csapatban. Ne megyek, legközelebb Bukarestből, ami ahol nagyon-nagyon sorsdöntő meccset játszunk.

2 komment

Címkék: napló válogatott rio

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr965463801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.08.26. 13:05:58

Ez bazmeg :) nem igazán volt időm múlt héten, de ez így hétfőre még tökéletesebb :)))
süti beállítások módosítása