HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A stílusos klubváltás

2014.05.06. 22:17 Black Lotus

(Történetünk szereplői és az általuk megvalósított cselekmények a fantázia szüleményei, a valósággal, netán a magyar labdarúgással való bárminemű egyezőség kizárólag a véletlen műve.)

Alexander Schur, az Eintracht Frankfurt II csapatának edzője bágyadtan nyúlt a töretlenül üvöltő ébresztőóra után. Pillantása az ablakra esett, az első napsugarak reménytelennek tűnő küzdelmet folytattak a makacs felhőréteggel ezen a keddi reggelen. Kikászálódott az ágyból, megvakarta az ágyékát, majd lassan nekikészülődött, hogy elvonuljon a fürdőszobába és a borotválkozással megkezdje a napi teendők sorát. Rutinból a mobilja után nyúlt. Némi meglepetésére a készüléken egy boríték villogott. Kicsit fennakadt szemöldökkel kattintott az olvasás gombra, majd a megjelenő szöveg láttán kikerekedett a szeme a meglepetéstől. "Hallo lieber Alexander, a Hamburger SV elnöke vagyok. Tegnap este kirúgtam az edzőt és úgy döntöttem, hogy maga lenne az a személy, aki kihúzhatna minket a kátyúból. Leigazolom az idényből hátralévő három meccsre, aztán a többit meglátjuk. Jó így? Jöjjön fel ma hozzánk ide Hamburgba, ebéd közben megbeszéljük a részleteket. Délután már edzést is tarthat. Várom!"

 

Schur levegő után kapkodott. A Hamburger SV elnöke! Egy igazi Bundesligás klub, amelyről mindenki álmodik! Igaz, hogy az Eintracht is az, neki pedig még több mint egy év van hátra a hároméves szerződéséből, de akkor is! Más kávéház az Eintracht II-ben taknyos kölykökkel kínlódni a TuS Koblenz és a Hessen Kassel ellen, mint a Bundesligában mérkőzni tízezrek szeme láttára! Szíve mélyén egyébként is unta már Frankfurtot, mindig csak a pénzügyi világ, a repülőtér, a rengeteg unalmas nyárspolgár. Bezzeg Hamburg, a kikötő, ott aztán mindig pezseg az élet! "Ez életem nagy lehetősége" - mondogatta saját magának.

Gyorsan végzett a tisztálkodással, majd nekilátott a reggelinek. A gondolatai egyre hevesebben cikáztak. Tízkor edzést kellene tartanom, de ez most kimaradhat. A srácok egész évben keményen hajtanak, szerintem hálásak is lesznek, hogy ma nem lesz edzés. Vagy szimplán csak fel sem tűnik nekik. Mindegy is, néha én is elmehetek egy kicsit lazítani meg csavarogni, nem igaz? Hamburg az Frankfurttól cirka 490 kilométer, hát mondjuk, nincs közel, az tény, de ez van. Időnként Magyarországon is el kell jutni Szombathelyről Mezőkövesdre, ugyebár. Gyorsan megitta a teáját, majd bepattant a kocsiba, beröffentette a GPS-t és útnak indult.

Nagyjából két órát és 200 km-t tett már meg, mikor megcsörrent a telefonja. A barátja volt az, Jürgen, aki amúgy a Kicker újságírója is volt. Nagy örömmel üdvözölték egymást.

- Hallo, Alexander! Wie geht's? Minden rendben nálad?

- Igen, köszönöm. Kivirultam, tele vagyok tervekkel.

- Hogy értékeled a hétvégi meccseteket? Mindent beleadtak a srácok vagy nem voltál elégedett és most jobban meghajtod őket?

- Ma nem tartok edzést, Jürgen.

- Hogyhogy? Ágynak döntött valami vírus?

- Nem. Kaptam ma egy sms-t a hamburgi vezetőktől, hogy rám gondoltak. Most épp úton vagyok Hamburg felé, ebéd közben tárgyalunk, ha minden jól alakul, a mai edzést már én tartom.

- Wássssz??? - Jürgen hangja mintha hirtelen váltott volna derűsről idegesre.

- Jól hallottad. Ha minden jól megy, délután az edzést már én tartom. Hamburgban.

- Alexander, tudod, hogy mennyire kedvellek, öregfiú, de jól meggondoltad ezt? Szerződésed van egy másik klubhoz, fiatalok tartoznak a kezed alá, hasonlók. Mit szóltak az Eintrachtnál ehhez az egészhez? Tudod... klubelnök... sportigazgató... hasonlók...

- Jaaa, hogy ők? Hááát, szerintem nem tudják. Tőlem biztosan nem. Szerintem nincs igazából jelentősége. A két klub között jó a viszony, így ha megállapodunk, akkor minden bizonnyal elengednek. Majd lezsugázza a két vezetőség egymás között. Vagy valami ilyesmi.

Jürgen jó félperces csend és némi krákogás után szólalt meg.

- Elengednek, mert jó a viszony a két klub között? Szerinted egy élvonalbeli, profi edző tényleg erre alapozza a jövőjét, a pályafutását, a szavahihetőségét? Hogy majd biztosan elengedik? Te, ugye nem baj, ha most kitesszük a Kickerre, hogy éppen Hamburgba tartasz?

- Nem, nincs semmi gond vele. Legalább nem fognak aggódni, hogy hol vagyok.

- Rendben, ahogy gondolod. Hát akkor... sok sikert!

- Köszi! Viszhall!

Nagyjából öt perc telt el, mikor újra csörgött a telefon. Felismerte a számot, a frankfurti nagyfőnök titkárnője volt. Nem vette fel, de mikor a csörgés abbamaradt, lehalkította a telefont. Ránézett a GPS-re, még jó 250 km volt hátra Hamburgig.

Újabb két óra és kétszáz km elteltével megállt, hogy gyorsan megtankoljon. Miután fizetett, előkapta a telefonját. 26 nem fogadott hívást jelzett a készülék, kivétel nélkül az Eintracht számairól. Ezek szerint mégiscsak feltűnt a srácoknak, hogy ma nem volt edzés, gondolta magában. Vagy mégse kellett volna kitenni az utazást a Kickerre? Mindegy, most, a siker kapujában már nem fordulok vissza.

Beült a kocsijába, fél órán belül már Hamburgban volt. Az elnök nagy örömmel fogadta, rögtön be is ültek egy közeli vendéglőbe. Mire bekanalazták a Zwiebelsuppét, meg is állapodtak. A pincér már éppen hozta volna a második fogást, mikor úgy döntött, felhívja a frankfurti elnököt.

- Hallo, mein Herr, csak azért hívom, mert....

- Mi az, hogy csak azért hívsz, fiam??? - üvöltötte az elnök a telefonban. - A fiúk beöltözve várnak az edzésen, erre a Kickerről kell megtudnunk, hogy éppen megállapodsz mással? Arról, hogy becsület, még nem hallottál? Olyan szinten fogsz pofára esni, hogy Dombi sírva könyörög majd a receptért!

- Dombi? Ja, a debreceni mágusra gondol, főnök? Állítólag a múltkor egy gepárdnak választania kellett, hogy vegetáriánus lesz vagy kiáll Dombi ellen egy gyorsaságira. Azóta már egész jól megszokta a sárgarépát... - itt kattant a vonal.

Schurt hirtelen leverte a hideg víz. Már az étel sem tűnt olyan ízletesnek, mint pár perccel korábban. Hirtelen émelyegni kezdett, egyre jobban folyt róla a víz, és...

... és akkor felébredt.

A frankfurti lakásban volt, az ágyában. Az óra reggel hatot mutatott. Csak álom lett volna az egész? - kérdezte magától. Megint rosszat álmodtál, szívem, mondta neki a felesége és megcirógatta az arcát. Nem baj, már úgysem alszol vissza, fél óra múlva kelned kell.

Schur nem akart fél órát várni. Felkelt, felvette a köntöst és leült a laptop elé, hogy álmai netovábbjáról, a magyar bajnokságról informálódjon. Miután könnyes szemmel végigolvasta a Kondás Elemér kitüntetéséről szóló cikket, figyelme a mezőkövesdi edzőcsere felé fordult. Beleolvasott a bőcsi Mourinhóról szóló cikkbe és pillanatok alatt kiszúrta Tóth Lászlónak a délelőtt közepén adott nyilatkozatát.

"Reggel 6.42-kor kaptam egy smst-t a mezőkövesdi vezetőktől, hogy rám gondoltak. Most épp úton vagyok Kövesd felé, délután tárgyalunk, ha minden jól alakul, a mai edzést már én tartom. Jelenleg Szombathelyen élő szerződésem van, de a két klub között jó a viszony, így ha megállapodunk, akkor minden bizonnyal elengednek."

Micsoda szerencsés ember ez  a Tóth, gondolta magában Schur. Nekem a Bundesliga is csak álom marad és hát az is hol van még az NB1-hez képest. Ő a Pécsi MFC-vel mérkőzhet, én meg kínlódhatok tovább a Hessen Kassel ellen. Mindig is tudtam, hogy rossz helyre születtem. Nincs igazság a Földön, a büdösúristenit!

Magába roskadtan kikapcsolta a laptopot, kicsit megvakarta még a fejét, majd csöndben elindult a fürdőszoba felé.

 

7 komment

Címkék: fantazmagória

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr476128171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spinat 2014.05.07. 08:21:58

"Hallo liebe Alexander" Mivel Alex valószínüleg hímenü, ezért "lieber" helyesebb lenne.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2014.05.07. 10:22:10

Gattuso meg átveszi a Haladás II-t.
Amúgy a szerencsétlen Hamburgnak már csak egy meccse lesz, hiába szurkoltam nekik, hogy ne essenek ki, az osztályozó lehet a maximum.

christvhu 2014.05.07. 12:21:05

@poszt: Hát, valahogy így. Ezért nem lesz soha a bundásligából nb1....

christvhu 2014.05.07. 12:21:59

Szerencsére. Mármint a bundás szemszögéből.

Stefan Derrick 2014.05.09. 20:54:55

Nagyon érzékletes. Egyébként nem Hessen lesz az a Kassel?
süti beállítások módosítása