HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Na akkor pótselejtezzünk

2015.11.11. 23:17 Futó Lada

Oszlóban a magyar válogatott! Tegnap értek Norvégia fővárosába, az új formaruhában ( Vik - öltöny , vik-ing és norvég-mintás pulóver), hogy a reptérről egy F(j)ord kisbusz vigye őket a szállásukra. Annyira sorsdöntő mérkőzés lesz, amilyenre még nem volt példa a héten, de talán a hónapban sem. A fiúk elszántak, teljes mértékben tisztában vannak a mérkőzés fontosságával, és hogy mennyire sorsdöntő meccs is ez. A felkészülés napjaiban a kapitány elégedett volt a látottakkal. "Nem érdekel, milyen viking-sapkás 'kici ócó' játékot játszanak, de Európa a mi területünk, úgyhogy bármit gondoltak ki, gondolják újra, mert idejövünk, és a földbe döngöljük őket, és hiába hívják az UEFA-t, mert bedaráljuk őket haleleségnek.Sóval fogjuk behinteni az egészet, végük lesz, és norvégük is." Azt hiszem minden kötelező rossz szóviccet letudtam, megvolt a filmes utalás is, tehát jöhet a kapufa után a poszt.

Elég nehéz szituáció. Úgy kellene beharangozót írni a pót-selejtezőkre, hogy átjöjjön belőle az optimizmus, a győzelembe vetett hit, miközben az utolsó 2 EB-selejtező előtt leírtam, hogy "ha pót-selejteznünk kell, akkor végünk". Végiggondoltam, hogy változott-e valami gyökeresen azóta, vagy történt-e bármi olyan esemény, ami megváltoztatná a véleményemet, de semmit sem találtam. A királyi tévén megy a hype, naponta kapjuk a legfrissebb infókat a válogatottról, a kapitány élő egyenes adásban jelentette be, hogy a bő keretből ki került be a szűkebb keretbe. ( Ez talán csak Tőzsér Daninak volt érdekes, mert ha a sajtóból tudta meg, hogy kimaradt a bő keretből, akkor talán hasonlóan meglepő módon a médiából tudhatta volna meg, hogy a kezdőben számít rá a kapitány.) Szóval a szokott felvezetés van, mint ami volt a VB selejtezőn Bukarest előtt, vagy az Amszterdam előtt, amikor szintén most-vagy-soha hangulat volt. Mindkettő csúnya betli lett, ezért próbáljuk legalább itt a 'biztoson más irányból megközelíteni a meccset.

Ha abból indulunk ki, hogy erre az EB-re az induló csapatok majdnem fele kijut, akkor jelen állás szerint elmondhatjuk, hogy nem vagyunk benne abban a felében, viszont abban sem, amelyiknek már matematikai esélye sincs. Az ellenfél is hasonló cipőben jár, tehát ez alapján kis túlzással ráfoghatjuk, hogy eddig egál. Az, hogy Storck vezetésével eddig 2 döntetlenre, egy kikínlódott győzelemre és egy tét nélküli zakóra futotta, az itt nem oszt nem szoroz. Nem kell jobbnak lenni, csak ne legyünk rosszabbak, azaz magyarán nem kell agyonverni az ellenfelet, elég lehet két jólfésült döntetlen is. Abban jók vagyunk, a két továbbjutó csapat ellen 4 meccsből 3 döntetlen lett, míg a norvégok esetében a 4-ből 3 vereség volt. Ha nem nézzük, hogy kik voltak az ellenfelek, akkor ez mellettünk szól, ha nézzük, akkor megint csak egál.

A rutin mint tényező az érdekes felvetés. A Király-Vanczák-Juhász-Gera négyes több válogatottsággal rendelkezik, mint a teljes norvég keret, viszont Juhász az első meccsen nem játszhat, Vanczák sem biztos, hogy pályára kerül. Ami az idei nemzetközi meccseket illeti, az válogatott meccseken kb egál, EL/BL meccsek tekintetében az ellenfelünk jobban áll. (Ha csak a Rosenborg-Loki meccset vesszük alapul, akkor ott ékesen látszott, hogy nekünk miért nincs csapatunk az EL/BL csoportkörben.) Rövid számolgatás után tehát ez az ellenfelünknek kedvez. Hogy a rengeteg rutin mire elég, az kiderül Belfastban, amikor a 93. percben simán EB résztvevők voltunk, de az Észak-Írek magasról tettek a rutinunkra.

Nézzük a játékosaink formáját : Dzsudzsák a válogatottban elég halvány, Böde mióta beválogatták, azóta nem lőtt gólt (kivéve a 2 Feröer ellenit), Nikolics a válogatottban képtelen gólt rúgni, Király a Hali kapujában repked minden labdáért, itt öregurasan vetődget, de inkább csak kilép, és reméli, hogy nem lesz gól. Ellenpólusnak ott van Kádár, aki megbízhatóan védekezik, Nagy Ádám, aki befutja az egész pályát. A többieknél erősen napfüggő, hogy milyen formában lesznek, Stieber vagy Lovrencsics hajlamos még  végighajtani a meccset, Fiola esetében bármi lehet, valamint a másik középső védő is lutri. A vendégeknél nincs most olyan márkanév mint hajdan Solksjar, Carew vagy Flo, most Tettey vagy Söderlund lehet az aki viszi majd a prímet, és persze van a keretben egy Ödegard, aki a Real Madrid játékosa, bár nem annyira az első csapatnál számolnak vele. ( Szalai révén nálunk is van olyan akinek a Wikipédiás oldalán felbukkan a Real Madrid). Szóval én ezt a szempontot is kihozom döntetlenre.

Az utolsó checkpoint az maga a két meccs lesz.Mindkét csapat tovább akar jutni, ez nem is kérdés. Ez a meccs viszont nem csoportmeccs lesz, hanem egy oda-vissza párharc. Ez óriási különbség. Egy csoportmeccsen az 1-0 az simán 3 pontot ér - már persze ha az adott csapat meg tudja tartani akár a 94. perc után is. Egy oda-vissza vágós csata első meccsén a hazai csapatnak akkora előnyt kell szerezni, amit csak lehet, tehát egy minimális előny esetében nem elég csak "ráülni az eredményre". Mivel nekünk sem kell feltétlenül nyerni idegenben, ezért akár az is lehet, hogy kínkeservesen kivédekezzük, vagy ami a non-plus ultra lenne : , hogy egy kontrából vagy pontrúgásból gólt szerzünk. Persze az is benne van a kalapban, hogy a hazaiak nem akarják 2 meccsen át elhúzni a dolgot, és izomból végigdarálják az első meccset, és esélyt sem adnak.

Összességében tehát olyan lesz ez, mint egy jutalom-játék, 2 plusz mérkőzés, ahol végre tényleg lehetne alkotni valamit 1986 óta. Nem vagyunk se jobbak, se sokkal rosszabbak, de sok múlik azon, hogy a játékosok is két csapat közötti különbséget elemezik folyamatosan, előre keresve az esetleges kifogásokat, vagy végre játszani fognak legjobb tudásuk szerint, VÉGIG koncentrálva. Igen, két döntetlen is elég lehet, és akkor idegenben rúgott gólokkal megint mi lehetünk a jók, de ez már megint számolgatás. Egy játékos a pályán ne úgy akarjon számolni mint Bólyai, hanem úgy akarjon focizni mint Puskás. Továbbra sem látom, hogy esélyesek lennénk, ha a legtöbb résznél igyekeztem is úgy látni, mintha egál lenne, azért az érezhető, hogy nem mi vagyunk a favoritok. Ennek ellenére is valamiért bízok benne, hogy 2 meccs alapján tovább tudunk jutni valahogy. Nem vagyok normális.

Tipp:

Norvégia - Magyarország 1-1 (Szalai rápihent)

Magyarország - Norvégia 1-0 (A kitámadó Norvégok között Nikolics egy kontra után a 85.percben)

20 komment

Címkék: beharangozó válogatott eb

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr768071626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulmerz 2015.11.12. 08:52:02

Norvégia - Magyarország 3-1
Tulajdonképpen mi is egy skandináv csapat vagyunk:
- egy (vi)king áll a kapunkban
- olyan válogatott játékosaink voltak, akik feltüntek a skandináv mitológiában: Thor(gelle), Mjölnir Zoli; ráadásul az egyik klubcsapatunkat Loki-nak hívják
- törekszünk a Flo(w) élményre
- az aranycsapatban is volt norvég: Cziborg

A visszavágóra a mai meccs után tippelek majd, remélem nem ütközik törvénybe

2015.11.12. 10:36:06

Norvégia-Magyarország 0-0
Egy olyan meccsen, amin nem lesz két értelmes passz. Egyik csapat részéről sem. Holnapi Sport címlap: Történelmi bravúr Oslóban. Egyoldalas Sinkovics jegyzet a magyar foci fellendüléséről és a reformok sikerességéről.

Magyarország-Norvégia 0-5
Másnap egyoldalas Sinkovics jegyzet arról, hogy a közönség megint elfordult a csapattól, amikor 0-4-nél ria ria Algériázni kezdtek, mint 97-ben, pedig a csapat az utolsó pillanatig küzdött és nem ezt érdemelték.

housemd 2015.11.12. 19:46:04

Norvégia - Magyarország 0:0
Kleinheisler saját lábúlag vágja ki a (saját) gólvonalunk elől, Király többet röpköd, mint boszorkányok a Macbethben, Dzudzsák önfeláldozóan védekezik, Szalai egy személyben letámad.

Magyarország - Norvégia 0:1
Juhász öngólja. előtte Dzsé tizit hagy ki.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.11.12. 19:52:18

Norvégia-Magyarország 2-0

Magyarország-Norvégia 0-1

Artie 2015.11.13. 08:29:18

Köszönjük, Platini elvtárs, hogy ebből a két csapatból az egyik ott lehet az Eb-n. Legalább az egész világ megismerheti, hogy mi az a színvonal, amit mi a bohócban hétről hétre követhetünk.

Ez valami borzalom volt, a második félidőből nem is néztem semmit.

Futó Lada 2015.11.13. 09:52:19

@Artie: ..kicsit sárgább...kicsit savanyúb... de a mienk :)

Artie 2015.11.13. 10:31:16

@Futó Lada: :)

Ez nem (csak) a mi kritikánk volt, de a 24 csapatból alsó hangon 10 töltelék. Már a 16 csapatos Eb-n is voltak értékelhetetlen meccsek, most meg pláne lesznek.

Futó Lada 2015.11.13. 12:44:41

@Artie: .. az hogy a csapatok fele nem top-csapat, abban teljesen egyetértünk. Ugyanakkor pont ettől várom, hogy jó meccsek legyenek, mert a 10-ből mondjuk 6 az tuti bekkelni fog orrvérzésig, hogy vállalhatóan essenek ki, lesz talán 2 amelyik nem tudta a rajtig eldönteni, hogy bekkeljenek-e vagy se, és törvényszerűen lenni kell 1-2-nek, amelyik belesz.rik az eredménybe, örül hogy kijutott, és minden meccset jutalom-játéknak tekint. Na ez a kettő lesz az amelyik miatt érdemes lesz nézni. (Nem, nem tudom még melyik kettő lesz az, remélem az egyik a magyar válogatott.) :)

Stefan Derrick 2015.11.13. 13:23:23

Na, erről most lemaradtam, de ha még lehet a másodikra:

Magyarország-Norvégia 1-0

Artie 2015.11.13. 20:14:58

@Futó Lada: Ízlés dolga. :) Engem untatni fog, a tegnapi meccset is otthagytam félidőben. Sokkal jobban lekötött előtte a Kiel-PSG, pedig annak csak az utolsó harmadát néztem.

szövet 2015.11.13. 21:25:31

Magyarország–Norvégia 1:2 (0:1)

Király – Vanczák, Guzmics, Juhász, Kádár – Nagy, Elek (Pintér, 78.) – Lovrencsics, Kleinheisler (Kovács, 62.), Dzsudzsák – Böde (Nikolics, 73.)

A kezdeti 4-1-4-1-et 4-2-3-1-re módosítja a 4. percben az állandósuló norvég nyomás. kapufa, öngól, minden mi szem s szájnak ingere. Kiskokó egyenlít a 74. percben. Juhász megkapja második sárgáját a 77. percben, így a beálláshoz készülő Pekár visszaül a padra. A 96. percben kapcsolják a Duna TV-t és jön a dráma, de így legalább nem kapunk 32 gólt a csoportban...

Futó Lada 2015.11.14. 21:21:26

@Artie: ..a Kiel-PSG-n értelem szerűen több gól volt...de a kézi BL főtábláján is ugyanúgy van limonádé csapat, gondolom egy Beikstas-Wisla is untathat egy semleges nézőt. :)
Tény, hogy kevés szurkolója van mondjuk Izlandnak, de nem gondolnám , hogy érdemtelenül jutott ki az EB-re. Ez az első ilyen sokcsapatos EB, ezt a fajta selejtezőt is tanulni kell, a Hollandok és a Szerbek például rútul benézték. Nem lesz ez rossz, amilyen meccsdömping lesz, ott egy-egy gyengébb meccs hamar feledésbe merülhet..

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.11.15. 23:07:29

@Futó Lada: De a 4 legjobb csoportharmadik is továbbjut a 16 közé,tehát csak a nagyok ellen kell bekkelni.

Futó Lada 2015.11.15. 23:20:23

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): ...ez igaz, de mivel a sorsolás a decemberben aktuális világranglista alapján lesz ( az meg olyan amilyen) nem is biztos, hogy lesznek "nagyok" a csoportban. A Észak-íreket mondjuk nem kaphatjuk ki újra, mert velünk egy kalapban lesznek. Mindegy, most már biztosan lesz 3 meccs, amit nem semleges nézőként kell nézni :)

Artie 2015.11.16. 08:03:35

@Futó Lada: Persze, fel van az is limonádézva rendesen, a nőiről ne is beszéljünk. De nem is akkora rendezvény. :) Viszont ha már hasonlítunk, egy kézi Eb a fasziknál már nem olyan híg.

Storckhoz (meg persze Dárdaihoz) pedig annyit, hogy ismét megmutatták hozzáértőbbek, hogy a magyar szakma mennyire hazudik saját magának. Az tény, hogy piszok mázlija is volt a németnek, hogy egyrészt minden húzása bejött, másrészt a két norge kapufa, de ez a foci része. Nem tudom, magukba fognak-e szállni az itteni felkent balfaszok, mint Egervári vagy Félkarú, de inkább attól tartok, hogy szépen mindenki ki fogja a maga szeletét hasítani belőle, vagyis meg fogja magyarázni nagyon hamar, hogy ez miért az ő személyes sikere, és miért is köszönheti meg mindenki a magyar szakmának.

Én pl. Kleinheisler nevét meglátva felvisítottam, hogy Storck egy pöcs. Aztán erre mi lett. Igaz, hogy kurva mákos volt az a gól, de hát el kell lőni ahhoz, hogy gól legyen.

Futó Lada 2015.11.16. 13:46:28

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): .. az nso-nál a megtörtént eseményeket sem biztos, hogy jól tudják :)
Valóban az Észak-Írek a 4. kalapban lesznek, de ha a maradék 3 kiemelt csapat (Svéd-Ukrán-Bosnyák) továbbjut, akkor mi is a 4. ben leszünk.
Gondolom az nso szerkesztőségében már fogalmazzák dánul a vezércikket, mert hátha...

Futó Lada 2015.11.16. 13:49:06

@Artie: .. A 4-4-2 is megadta a módját
www.fourfourtwo.hu/hirek/magyarorszag/a-futball-szellemi-csucstermeke-megmondta

(..ööö... nem, én nem olvasom, csak a vonaton mellettem ülő mesélte telefonon az egyik ismerősének, hogy a szomszédja gyerekének az osztálytársa olvasta...)

Hétvégén szerintem már tárgyalja az parlament, hogy a labdarúgást vegyék fel a hungarikumok listájára... :)

Artie 2015.11.16. 15:17:10

@Futó Lada: Nekem komoly kétségeim vannak, hogy az anyagújságnál tudják, mi folyik a magyar lánykánál.

Passzolna is a hungarikumok közé, azok túlnyomó része úgyis német(ajkú), itt meg német kapitány volt, meg előtte egy Németországban dolgozó.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.11.17. 18:21:37

@Futó Lada: No de ez már részben eldőlt a bosnyákok kiesésével, a románokkal nem játszhatunk, az észak-írekkel igen.
süti beállítások módosítása