HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Kommenteltek, tehát vagytok - kommentverseny, 15.-17. fordulók

2015.12.04. 09:51 JESTER

1.jpgMiután good old vérfarkas kétségbeesve kérlelt a napokban e-mailben, hogy ugyan ne feledkezzek meg a komment-értékelésről, és ezzel a lendülettel csapjam hozzá Hanta két körét is, nem bírtam ellenállni. Innen is persze nagy üdv az alapító atyák utáni közvetlen labdabiztos-gurunak a visszatérésért annyi év szünet után, így még azt is elnézzük neki, hogy a kommentértékelést mindig is úri huncutságnak tartotta, mint a Mágus az ellenfél feltérképezését, ahogy azt sámán egy nagyon régi posztban már megénekelte. Úgyhogy jesteri verdiktek jönnek az elmúlt hetek történéseiből, ömlesztve, mint az erőcsatárok Kispestre. Ja, nem.

16. forduló

A forduló tippjeihez érkező kommentárok szokás szerint policentrikus fókuszt mutattak, de azért egy-két vezérszál, főleg a friss válogatott meccs-élmény miatt megfigyelhető volt (Király felmagasztalása, és a dzsudoka Böde eposzi megjelenítése). Plusz a sok Böde mellett sok Hemy komment is jött. De az mindig jön.

Egy madocsai különdíjat így kiutalunk Szövetnek, aki szerint "Nagy rágörcsöl a megfigyelőkre, Böde – aki a meccs előtt bebasz egy zsíroskenyeret, szalonnával, s tepertővel – nagy dobása ezúttal pirosat ér." Zoltáng kommentelőnket is meghatotta a Kazinczy szépkiejtési verseny ex-paksi örökös bajnoka: "MTK-FTC 1:3 Nézőcsúcs születik a pályára látogató birkózó, teakwando, stb. megfigyelők miatt. Mindenki honosítaná a két gigászt Rióra. Röviden a mérkőzésről: Thorgelle mögékerülős cselét Böde könnyedén hárítja, majd a zsíroskenyér dobással leteríti". Hogy Zoltáng annyira ne élvezkedjen a dicséret miatt, közlöm, egy másik kommentjéért legszívesebben 2 év permanens Bojan-Bozsovics gólvideónézésre ítélném ("Honvéd - Újpest 0:0. Csányi úr a hétvégén említette, hogy túl sok az öt fővárosi csapat. Nekem akkor gyorsan lenne is két tippem a 20 csapatos mb2 feltöltésére")

Bronzérmet nyert a fordulóban OJ, aki több klasszikussal örvendeztetett meg minket. "Honvéd-Újpest 1-0 Megint egy hazai nevelésű szerez gólt, megint kerek számú néző előtt, Hemi bácsi örömében elvégzi a B-licences tanfolyamot."; "Békéscsaba-PAFC 2-3 Pekár a hosszabbítás utolsó percében triplázni tud."; és persze egy kis Böde: "MTK-FTC 1-2 Nem falusi csapat az MTK, bár van annyi nézője. Szünetben Böde leteríti a Dajstomiba kapaszkodó Fajkasházyt, majd a duplájával nyer a Fradi, business as usual".

Ezüstre lett jó Dr KOTÁSZ Paks-Haladás-a: "1-1. A meccs után Királyról nevezik el az alapvonalat"; és Honvéd-Újpestje: "2-1. Hemibá ismét elmondja, hogy mekkora szüksége lenne az élvonalnak a fiatal magyar labdarúgókra, majd még néhányat kölcsönad belőlük".

Az arany is egy régi ismerősé, plusz egy új titáné, megosztva, ugyanis kettejük kommentje együtt annyira csodálatos, hogy azóta is a Vitár Róbert ikonosztázomat csókolgatom. 

Artie: "Debrecen-Diósgyőr 2:1 A magyar szakma arconköpése ez a két edző."
Zoltáng: "Debrecen-Diósgyőr 2:0 Szerintem pedig inkább az arconköpés szakmája ez a két edző."

 

17. forduló:

Hanta úr nihilista beharangozóját követően nehéz volt a kommentelőknek felpörögni, kissé megfáradtabb lett a felhozatal, mint Váczi Zoli szájíze egy aktuális csabai bajnoki előtt 1994 táján.

Bronzra ezúttal is OJ nyújtott be vállalható pályázatot egycsodás képpel: "Vasas-Felcsút 1-0 Úgy hiányzik a 'Csútnak egy vereség a közvetlen riválistól, mint Budovinszkynek a ricinuskúra".

Ezüstéremért hármas holtversenyt vizionálok. Artie egy átfogó üzenettel rezonál Hanta burnoutjára: "Én azt hiszem, hogy próbálkozhatunk mi itt bármilyen poénnal, kitalálhatunk akármilyen eszement forgatókönyvet, az MLSZ-nél nagyobb mókamester nem létezik széles e Földön."
sirsteve szerint "Lelki szemeim előtt már látom, amint tavasszal már az NB 1 létszámának emeléséről lesz szó, különösen akkor, ha a felcsút kieső helyen áll". A felcsút nemecsekernősítéséért legszívesebben egy rekesz cseh sört küldenék a hozzászólónak. 
Fulmerz-t is elkapta a hantai elidegenedés:"Kijárhatnék az újpest stadionjába minden meccsre (netto 15 perc gyalog, brutto másfél óra a Sándor borozó útba ejtésével), de ahhoz, hogy végig tudjam nézni a "terméket", jóval több időt kéne a kocsmában töltenem. Annyi idő pedig nem létezik".

Az aranyat ciklusával Dr KOTÁSZ húzta be, külön kiemeljük az FTC-DVSC: 3-1 kapcsán tett kommentjét: "Egy rangadónak nem kell cégér, illetve oda Jenner, viszlát szkenner feliratok köszöntik a boldog szurkolókat - hangzik el az esti híradóban."

 

Elmaradt, 15. forduló:

A hétközi időpont sem segítette az ihletet, az igaz, de így is lett egy-két, ha nem is gyöngyszem, de azért ízletesebb falat a szurgenti kakaspörköltben. 

Bronzra jelentkezett be slowmotion, aki egy régi labdabizti időket megidéző szösszenettel büntetett: "Haladás-Debrecen 1:1 kicsit kisiklott a Savaria IC, de már megkezdődött a forgalom helyreállítása". Hasonlóképp a nosztalgiafaktor emelte a dobogó megosztott harmadik fokára sirsteve-et, aki Vérfarkas nyomdokain szinkronizált: "Haladás-Debrecen 0-0 Mérkőzés utáni értékelés (zárójelben a fordítás Bohócligáról magyarra): A hazai szinten szokatlanul magas színvonalú mérkőzésen (néhányszor akár három egymást követő sikeres passz is előfordul,) számtalan alkalommal forogtak veszélyben a kapuk (azaz egyszer sem), igazságos végeredmény született (igazából egyik csapat sem érdemel pontot, de az egyelőre nem lehetséges)". S ez a meccs annyira, de annyira izgatta a kommentelők fantáziáját, hogy Sir Galád is bevert rá egy alsó sarkos, horváthadriánosan szűkszavú gólt: "Haladás-Debrecen 0-0 Tömény izgalom.".

Az utóbbi hetekben kleinheisleri formát szakító Dr. KOTÁSZ a múlt heti arany után idén az ezüstnél nem adta alább, amihez ezúttal egy egészséges kakadémiázás is elég volt (nálam mindig elég). "Gyakadémia-Újpest: 1-2 A közlemény szerint a gyakadémiának nem áll szándékában a horvátok irányába terjeszkedni. Ebből következően legkésőbb januárra megveszik az eszéki klubot". Amúgy igaza is lesz. 

A megosztott arany egyrészt ismét egy régi motorosnak jár, housemd szerint "FTC-Videoton 2:1 kubatov rendes troll lenne, magenta mezben futnának ki.". Így van, mást nem tudok hozzátenni, kérem kapcsolja ki.
Zoltáng pedig egy általános kommenttel vitte el a heti salátástálat (bazzeg JESTER, nem a Bundesligában vagyunk):"Az MLSZ-nek, hasonlóan a MÁV-hoz, öt nagy ellensége van: tavasz, nyár, ősz, tél és a nézők (utasok)."

A heti bünti Artienak jár ki: "Bónuszkérdés: Radó vagy Nagy Gergő? Radó, mert neki már legalább hallottam a nevét." Ejnye! Megposszant Manowar énekes ilyenkor sikoltja: "Leave the Hall!".

Szerkesztői különdíj pedig repüljön a Labdabiztos P. Howardja felé, hisz Futó Lada Honvéd-Paks-a ("2-1. Minden amellett szól, hogy a Paks simán lehozza egy egygólos győzelemmel, tehát emiatt nyer a Honvéd. A "Bajner Bálint Baráti kör" közleményben ítéli el a játékvezető ténykedését"), olyan, mint a Kőbányai: egy biztos pont a változó világban.

Tippverseny, kommentverseny folytatódik, a sziporkákkal ne spóroljatok továbbra sem!

 

6 komment

Címkék: bohócliga kommentverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr838138746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2015.12.04. 11:26:38

Artie: "Debrecen-Diósgyőr 2:1 A magyar szakma arconköpése ez a két edző."
Zoltáng: "Debrecen-Diósgyőr 2:0 Szerintem pedig inkább az arconköpés szakmája ez a két edző."

Köszönöm, Jester. Megjegyzem, zoltáng kolléga plusz kommentje sokat dobott rajta, így utólag visszaolvasva, úgyhogy neki egyrészt nagy gratula, másrészt köszönet.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.12.04. 15:45:33

Köszi az értékelést.

Az lehet, hogy egy fordulóé elmaradt? (talán a 13., de nem vagyok benne biztos)

Amúgy meg a beharangokat és a többiek kommentjeit olvasgatva nem is tűnik annyira siralmasnak a bajnokság :)(jobban mondva lehet sírva vigadni)

Futó Lada 2015.12.04. 22:00:13

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): egy fordulóé (egyelőre) tuti hogy kimaradt, az az én saram. igyekszem majd pótolni, ha máshol nem akkor a következő beharangozónál, ami nekem jut.

Zoltáng 2015.12.05. 19:20:28

Köszönöm!
A kiszabott büntetést tudomásul vettem, már szaladok is a jútyúbra, úgyis félidő van a lokividin

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2015.12.14. 21:55:29

Ceterum censeo Fecsút esse delendam.
süti beállítások módosítása